Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2018-11-23 08:10

Dödskors även i OMXSPI

Med gårdagens börshandel utlöstes ett dödskors även i Stockholmsbörsen bredare OMXSPI-index.
Dagschart OMXSPI.
Som förutspått dröjde det några dagar efter OMXS30:s dödskors tills även det bredare indexet OMXSPI utlöste ett dödskors. Dödskorset är att betrakta som äkta då MA200 är fallande.

Vad som är intressant är att dödskorset kommer bara någon månad efter att OMXSPI gjort all time high.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

10 kommentarer:

 1. MA-dödskors, Gannvinklar och Pi-targets...just nu slåss ju alla om att försöka förstå vad som sker och spå i framtiden.

  Tacka vet jag att spå i kaffesump, då får jag i alla fall en kopp kaffe för besväret!

  SvaraRadera
 2. Säljsignal. SVD: https://www.svd.se/saljsignal-borsen-kan-falla-snabbt-och-mycket

  SvaraRadera
 3. Förstår inte varför Cornu inte använder EMA istället för det oviktade SMA vilket i OMX30-fallet fördröjer "signalen" med 17 handelsdagar.

  Formellt sett är MA-signalen neutral, dvs den visar bara "vad som är". Den måste mao ses tillsammans med andra tekniska värden/indikatorer. Cornu nöjer sig här med Konjunktur-signaler vilket jag naturligtvis inte ifrågasätter. Men det finns andra tekniska hjälpmedel som räcker för att klargöra vad vi har att göra med. Ett av dem är riktningskoefficienten vilket här handlar om de olika vågorna och deras dignitet. Om vi tar DAX som t.ex är det land som leder nedgångarna bland de viktigare ekonomierna så ser vi att detta index är i botten av en kanal samtidigt som ett brott nedåt ger stor energi. Vi kan även se att indexet i en vågs dignitet befinner sig redo att starta sin 3´e nedgång(c-våg). Det kan avläsas i tidigare vågors riktnings-koefficient. Den sista brukar vara nära vertikal, dvs runt 150-170 gr. och det är den vågen som bör ta index igenom kanalstödet. Denna sista c-våg kan dessutom bli förlängd(panikvågen/eufori-vågen).

  OBS! Kom ihåg, inget är skrivet i sten utan handlar om sannolikheter!


  ps! Apple har sedan några dagar utlöst sin säljsignal vid 184 usd. Nästa nivå är 162 varefter 144 där vi köper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marknaden hoppas kortsiktigt på ett Brexit-avtal för att möjligen få en liten studs. Ett svek-avtal förstås eftersom det i princip bara skjuter upp Brexit, dvs UK är kvar i tullunionen(tariffer mot 3´e land) t.v, betalar medlemsavgift men får inte vara med och bestämma. Visst, man får kontroll över gränserna med fortfarande blir man inte suveräna över gällande EU-lagar. Klart att May upplevs som den hon var innan omröstningen, dvs en Brexit-motståndare. Så t.v tycks marknaden(inkl Sverige) gilla vad de ser(trots allt).

   När det gäller Kina-USA handelsavtal verkar det vara lite av ett stand-still. Inga formella förhandlingar på G. Vi får avvakta G20 nästa vecka.

   Radera
  2. Apropå Brexit....

   "Carl Baudenbacher is a Swiss jurist who until recently was president of the Court of Justice of the European Free Trade Association States. He knows better than most how the EU system works and says, ‘This is not a real arbitration tribunal. Behind it, the ECJ decides everything. This is taken from the Ukraine agreement. It is absolutely unbelievable that a country like the UK, which was the first country to accept independent courts, would subject itself to this.’

   Säger en hel del om vad May sysslat med!

   Not a link: www.spectator.co.uk/2018/11/mays-brexit-deal-the-legal-verdict/

   Radera
 4. Värderingarna i USA börjar komma ned på rimliga nivåer. Snart köpläge.
  Sämre för europa med dålig tillväxt

  SvaraRadera
 5. Om Italien skulle utträda ur EMU så skulle MIB snabbt(inom dryga året) stiga 154% från dagens nivå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har svårt att tro att italienska folket vill ha tillbaka liran, möjligtvis en del politiker men inte folket. Sverige är nog det enda landet i Europa där folket är stolta över en svag valuta. Det viktigaste argumentet bland Euro-motståndarna var ju att "då kan vi inte devalvera".

   Radera
 6. ca 25% av alla aktier noterade på NYSE(den viktigaste handelsplatsen) är eller är på väg in i sina sekulära björntrender. Det innebär inte att Index är det om nu någon trodde det.

  Här en bra lista med bolagen det gäller!

  https://www.nakedcapitalism.com/2018/11/wolf-richter-438-stocks-nyse-already-plunged-40-94-52-week-highs.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant, tycker det finns mycket "buy and hold" US aktier som man kan ha över en istid om så krävs.

   Finns även många kvalitet REITs som har kommit ner.

   Radera