Cornucopia?

Aktuellt

Friggebod, Attefallshus, Bolundare och nu Bohlinare

En ovanlig frihet i Sverige är möjligheten att uppföra mindre komplementbyggnader utan bygglov. De har fått sina namn efter de drivande poli...

2018-11-23 16:31

Barnförbjudet fredagsmys

Om du är under 25 år får du inte läsa detta blogginlägg. Förslagsvis går du hit istället. Har du fyllt 25 år kan du fortsätta läsa nedan.

Detta inlägg är att betrakta som marknadsföring för prepping- och lagringsvinet Lars Wilderängs Preparatus Supervivet.
Årgång 2017.
Mitt prepping- och lagringsvin Preparatus Supervivet finns nu återigen på Systembolaget, i ny årgång 2017. Vinet hittas i beställningssortimentet och kan beställas sex flaskor åt gången, för 175:- SEK, att hämta ut på önskat Systembolag eller ombud.

Vinet lämpar sig utmärkt för lagring i några år, men kan också drickas redan idag. Det är ett fylligt rödvin från en mindre producent i Rhonedalen, och har i sin originalpaketering på 90 av 100 i betyg på robertparker.com.

Vinet är fylligt, fruktigt, kraftfullt och balanserat, och kommer med några års lagring mjukna för att dra mer åt läder, svarta oliver och tobak. Lars Wilderängs Preparatus Supervivet passar till rätter av nöt, lamm och vilt, med smakrika tillbehör som t ex svamp eller rotfrukter. Hårda lagrade ostar som Västerbottenost eller parmensanost är också en utmärkt matchning, liksom andra smakrika ostar.

Jag har valt ut vinet för dess smak, kvalitet och matchningsmöjligheter med mat som jag gillar, för att jag alltid gillat Rhonedalsviner och inte vill kompromissa, men framför allt för att det vinner på att lagras för framtida bruk.

Denna gång har vi tagit in en lite större parti, då 2016 års årgång sålde slut på under två månader.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

42 kommentarer:

 1. Klarar sig inte de flesta viner 2-3 år oöppnade?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om de är på flaska och av tillräcklig kvalitet bör de klara sig. Viner av lägre kvalitet blir dock inte nödvändigtvis bättre av lagring.

   Radera
  2. Ursäkta om jag ifrågasätter, men dina påståenden blir inte sanna för att du skriver en kommentar. Hela föregående kommentar är helt obefogad och ovetenskaplig. Den är vad du tycker, precis som Trump. Kul va!

   Radera
 2. Bara i ett monopol (som ska skydda folket för att supa ihjäl sig) kan det anses normalt att behöva beställa kollivis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tveksamt. Fraktkostnaderna för enskilda flaskor skulle leda till absurda priser. Oavsett monopol blir det så här om man inte tas in av en återförsäljare. Bara för att Systembolaget skulle avskaffas innebär det inte att vinet skulle kunna hittas någonstans styckvis. Nu finns det iofs styckvis på minst en officersmäss, men det är inte riktigt samma sak.

   Radera
  2. Nu lär ju inte flaskan åka ensam upp till Gällivare utan i samma lastbil som ordinarie leverans. Merkostnaden skulle bli att någon på ett centrallager behöver öppna en kartong, ta ut en flaska och eventuellt lägga över den i annan ändamålsenlig kartong.

   Radera
  3. Kollade de 3 översta träffarna på googlefrasen "köp vin online" en erbjöd gratis frakt av endast 1 flaska. Nr 2 tog 149 kr för 1 flaska och nr 3 tog 190kr för frakt och man var tvungen att köpa 6 flaskor, dock fick man blanda fritt. Alla med hemleverans ska tilläggas.

   Radera
  4. När jag studerade gick det bra att beställa en endaste ölflaska på monopolet utan någon extra kostnad.

   Man kan beskylla monopol för mycket, men att det med nödvändighet alltid skulle leda till höga priser stämmer helt enkelt inte...

   Radera
  5. Det är lite olika hur mycket man får beställa. Ibland får man beställa en flaska men ibland är man tvungen att köpa en låda. Vet inte vem det är som bestämmer detta...

   Radera
 3. Förmånligt att ge ut ett 17-vin för samma pris som ett 16-vin från rhonedalen. 17 är en mycket bättre omgång. Iofs är det sällan prisskillnader på billiga viner men det är inte ovanligt heller att man försöker kapitalisera på bra årgångar.

  SvaraRadera
 4. @Lars, ditt vin är omodernt. Men säkert gott. Mitt tips, fixa ett vin som lämpar sig till olika vegetariska rätter. Köttätning, känns så primitivt idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lycka till med vadå? Miljövänligare-/ej djurdödandekost? Jag dömmer ingen, du går dömma dig själv. Ifall du tror på detta så gör det. Inte mig att dömma.

   Radera
  2. Varför skulle inte ett rött vin passa till vegetariskt? Den känslan man förmedlar av att beskriva att ett vin passar till kött är att vinet passar till mustiga och kryddade rätter, inte specifikt kött. Det är en symbolik standardiserad av wset för smak på vin samt smak på det som passar till.

   Radera
  3. Jag ser ett antal märkliga grammatiska fel i veganinlägget, troligen betalt troll.

   Radera
 5. Köttätande är ursprungligt och primitivt.
  Vår hjärn består till absolut största delen av fett. Om vi inte kommit ner ur träden och börjat äta animaliskt fett hade vi aldrig utvecklats till vad vi är idag. (På gott och ont)


  Så länge vi håller oss till naturbetes kött och inte äter industriproducerat kött marinerat med
  genmanipulerad soja, antibiotika och diverse andra mediciner/kemikalier mm ser jag inga problem med det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, källa på det tack. Eller är du så primitiv så att du helt zonika tror på intelligens utvecklingen som ett tecken på ökad konsumtion av kött. I så fall borde du lära dig om kausalitet vs korrelation..

   Radera
  2. @Niklas

   Nämn ett enda samhälle/land historiskt eller nutida som varit veganer eller vegetarianer? Det finns inte, och vet du varför? Jo, de hade inte överlevt. Människans intelligens hade inte utvecklats utan köttätande. Det säger ju för f-n t.om. veganska läkare i artiklar jag läst. Skillnaden är, att eftersom människans köttätande gav oss intelligens att framställa kemiska kosttillskott, så tycker de/ni Disneyfierade jävla muppar att vi kan sluta äta kött. Noll logik.

   Radera

  3. @ dr Syn
   Kunde inte sagt det bättre själv.

   Radera
  4. @Doktor syn, du verkar inte vara den skarpaste kniven i lådan. Jag vet faktiskt inte var jag ska börja att såga.. Men snälla ge mig lite forskning då..

   Radera
  5. Niklas

   Låt dig inte luras av propagandan.

   https://anthropocene.live/2018/06/05/big-foods-nyttiga-idioter/

   Radera
  6. Mata inte trollen (med vaken kött eller grönsaker).

   Radera
 6. Varför behöver man vara just 25 år för ta del av detta? Det är 20 år för att handla på systemet och 18 för att förlit förtära alkohol, exempelvis på puben.

  SvaraRadera
 7. Skapligt trafiken till Barnkanalen kommer att öka med det här inlägget.

  SvaraRadera
 8. Har du gårdsförsäljning hemma i garaget?
  Bra å veta om man kör torrt någon gång.
  Jag har bara en kort bit till sätila socken.
  #vinbubblaren#

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) även kallat chateau de garage

   Radera
 9. Har just tappat upp (ena) julölet. Så när det gäller tillgång på öl är jag välordnad (vin dricker jag inte ofta ändå).

  SvaraRadera
 10. Du är en idiot, Niklas. Vegetarianer och Veganer är bokstavligen idioter. Evolutionära missfoster. Hur fan kan man anamma en s.k. 'diet' som kräver att man äter kosttillskott, men trots det lider typ 99% av brist på B12, järn osv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Miljöaktivister och veganer på våra breddgrader är en ganska intressant studie i bristande verkighetsförankring.

   Min mor, som är uppväxt som bonde i hälsingland, kan än idag inte äta kål. Det som kunde odlas och lagras så sent som för 50 år sen var i princip morötter, rotfrukt, lök, kål och potatis. Dagens veganer är bortskämda, verklighetsfrånvända och fullständigt historielösa primadonnor som kommer få det väldigt, väldigt tufft i en krissituation.

   Radera
  2. F.ö. samma idioter som pratar om en "köttindustri" omfamnar det industriproducerade "Qourn" som "naturligt".

   Jag skulle vilja träffa den som lyckats "odla" quorn i källaren...

   Radera
  3. @Doktor syn, nja. På din IQ nivå fungerar projicering bra, "projicering" fungerar på enklare individer (enklare = IQ lite lägre). Puss!

   Radera
 11. Lycka till !

  SvaraRadera
 12. @Niklas. Hade du ätit kött hade du klarat av att leta upp relevant forskning själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan hända. Jag klämde dock en kebabpizza igår, men hittade ingen relevant forskning.
   Pizzan var dock god. Bara för att jag tycker vi äter för mycket kött så betyder det inte att jag inte äter kött. Dock hyser jag förundran över att köttkonsumtionen ökat med 200% sedan 80-talet. Undrar hur mycket BMI ökat under samma period?

   Jag har faktiskt ingen lust att betala för andras övervikt. Jag hjälper gärna de som inte kan påverka sina liv. Jag stöttar t ex Våldtagna kvinnor i Afrika som fått komplikationer därefter, DHR stöttar jag också. Jag är inte ute efter godhetspoäng, men ni förstår säkert vad jag menar.

   Radera
  2. Nu förstår jag bättre vad du menar. Naturligtvis borde vi äta mindre kött

   Radera
  3. Absolut, bra du förstår ;-). Min dotter brukar kalla sig själv "flexitarian", hon är 11 år. Hon lär mig kan man säga. Jag är 40 år. Jag ser inga problem med hennes begåvning..

   Radera
  4. Gissar på en lättare Narcissistisk personlighetsstörning, åtminstone 6 diagnoskriterier verkar uppfyllas.


   Radera
 13. Vad trevligt med en årgång till!
  Med en gravid sambo dröjer det lite innan man kan smaka av det, tur att det vinner lagring.

  SvaraRadera
 14. Lars: Hur många % socker är det i vinet? :)
  Såg det inte på hemsidan tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förra årgången 2016 var på 1.5 g/liter. Jag frågar importören om exakt sockerhalt för 2017.

   Radera
  2. Oj! det var lite! underbart! :)

   Radera
  3. 2.1 g/L för årgång 2017 meddelar tillverkaren.

   Radera