Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2018-10-10 16:33

VRR pausar verksamheten pga hot mot styrelsemedlems familj

Välgörenhetsorganisationen VRR - Veteran Rapid Reaction - som samlar in pengar för att stödja utlandsveteraner, som hamnat i ekonomiska problem - har pausat sin verksamhet. Detta sedan en styrelsemedlems familj mottagit hotbrev pga verksamheten.
VRR.
Exakt vad som hänt är förstås oklart för allmänheten, och VRR är som sig bör förtegna kring detaljer i det här läget. Man får utgå från att detta blir ett polisiärt ärende, men polisen lär väl agera som vanligt när det gäller hot, dvs besked om spaningsuppslag saknas, brott kan ej styrkas om ett halvår eller så.

Klart är att åtminstone en medlem i styrelsen och bland de aktiva i stödverksamheten fått någon form av hot via post skickade till en familjemedlem. Någon part som inte sympatiserar med verksamhetens inriktning har alltså valt att rikta in sig på föreningens ledande befattningshavares familj, via brev adresserade till dessa personligen. 

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

9 kommentarer:

 1. En ren gissning är att det rör sig om antingen islamister eller vänsterextremister. Oavsett vad har sammhället med politiker och media i spetsen varit alldeles för undflyende för dessa båda krafter. Allmänheten bör stå upp för våra utlandsveteraner!

  SvaraRadera
 2. Jag gissar att det är någon feg misslyckad sverigedemokrat, någon intolerant gammal frihetshatande moderat eller kanske någon blodtörstig nazist som hatar allt och alla som har med utlandet att göra som ligger bakom. Drt skulle inte förvåna mig. Socialist och solidarisk som jag är så tror att jag sätter in en slant extra åt VRR ikväll pga detta.

  SvaraRadera
 3. Tycker inte vi ska ägna oss åt spekulationer här. Det finns andra forum för det. Låt polisen hantera det.
  Oavsett så är det skamligt att en del personer inte kan skilja på sak och person. Ett annat exempel är de träskallar som hotar killarna och tjejerna som bygger västlänken. Tyvärr känns det som att Sverige generellt går i fel riktning. Det verkar lätt att ta till hot och våld när någon annans åsikt inte passar. Det finns ett ordstäv som säger: "Där hjärnan tar slut, tar nävarna vid." Kanske blir samhället allt dummare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så är det numera enklare för de som är dummare att dela med sig av detta till omvärlden?

   Radera
  2. Det har du ju helt rätt i.
   Problematiskt är det vilket som.

   Radera
 4. Det är lätt att hata idag. Förr, innan Internet, var man tvungen att med handskar på skriva ett brev med förvrängd handstil och sedan åka till grannorten och posta det så att poststämpeln inte avslöjade brevskrivarens hemort.
  På det sättet var det bättre förr. Hataren hade då lite tid att besinna sig.
  Idag behövs bara några knapptryck och någon promille.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Internethat är lätt att göra och lätt att avfärda. I det här fallet så var det fysisk post adresserad till familjemedlemmar.

   Radera
 5. Märkligt att de använder engelska på sina märken, eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Eftersom engelska är det språk som, (främst), används på missionerna, så är det helt naturligt att använda det i veteranarbetet också.
   Dessutom finns det ett internationellt samarbete bland veterangrupper som också använder engelska som arbetsspråk.

   Radera