Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2018-10-27 09:57

Utvärdering förhandsmoderering

I morgon är det tre veckor sedan jag aktiverade förhandsmoderering, eftersom min modereringsrobot är sönder. Nedan finns möjlighet att ge respons kring hur ni tycker utfallet har blivit. Det märks ingen skillnad på bloggtrafiken, även om min arbetsinsats har ökat något.
Tangentbord.
De flesta läsare är vuxna människor och kan ta en tillsägelse, eller hålla sig borta från bloggens kommentarsfält, eller anpassa sina kommentarer, om man säger till dem. Enstaka undantag finnes, och för dem har jag haft en robot, som automatiskt raderat inläggen inom två minuter. Googles API verkar dock sönder, så roboten fungerar inte längre.

Därför införde jag förhandsmoderering för tre veckor sedan.

Problemet är specifikt två individer som inte kan ta en enkel instruktion. Den ene är nazisten och Kremltrollet HMG och den andre kan vi kalla BH för att hen inte ska bli sökbar. De fortsätter posta under sina signaturer - de har flera - även om de alltså vet att de inte blir publicerade.

Jag upprepar beskedet till dessa två människor, som inte kan ta en enkel instruktion: Det här är min blogg, mina regler, jag kommer alltid ha övertaget och ni kommer alltid förlora - övriga tillsagda förstår detta. Starta er egen blogg om ni vill ösa ur er.

Så förhandsmodereringen kvarstår. Det har även gjort att jag kan blocka oönskade off topic-kommentarer, som försöker vrida bort kommentarsfältet till att handla om vissa haveristers hjärtefrågor. Det finns separata sajter ni kan vända er till.

Trafiken till bloggen har inte påverkats vad jag kan se, trots allt är antalet kommentatorer under hundra och övriga ca 30 000 - 50 000 i veckan kanske ibland läser kommentarerna, men sitter knappast och laddar om dem löpande. 

Men nu vill jag ha er åsikt, om förhandsmodereringen är en förbättring eller försämring av bloggen. Svara nedan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

36 kommentarer:

 1. Vad är det egentligen som är sönder med API:t? Har Google tagit bort saker eller är det funktioner som enligt dokumentation borde fungera som inte gör det? Vilken version av API körde din bot på och vad för "språk" var den implementerad i?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Version av API:t. Ska ej ha ändrats vad jag vet. Bara slutat leverera. Listan med kommentarer per inlägg är tom. Innan dess slutade API:t att radera inlägg som skulle raderas.

   Skrivet i Python, min konsult har gett upp då API:t helt enkelt inte fungerar.

   Om någon annan vill titta på det så betalar jag pengar för en fungerande version.

   Radera
  2. Krav F-skattsedel förstås.

   Radera
 2. Jag tycker det är en mindre försämring i det att det numera inte går att söka efter nya inlägg lika enkelt. Tidigare kunde man ju söka på tidstämpel, men nu kan ju inlägg med tidigare tidstämplar dyka upp.

  Det som bekymrar mig mest med förändringen är att den nog inte är en hållbar lösning. Är det inte jobbigt att sitta och gå igenom alla nya inlägg hela tiden? Förr eller senare så kommer detta kanske inte hålla längre och då blir väl följden att kommentarfunktionen försvinner? Vilket vore synd.

  SvaraRadera
 3. Helt värdelöst om du frågar mig.
  Bloggen blir mer levande med allehanda knäppskallar som kommenterar i tid och otid på direkten. Fast jag förstår om du tröttnar på dårskapen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sen som du säger.
   Samma intäkter, mer arbete. Dålig deal.

   Radera
  2. Det blir mindre käbbel och långsammare snack, men det kanske inte gör så mycket. Oklart.

   Den som vill följa knäppskallarnas kraftvrål och vredesutbrott kan göra det på "sveriges största undergroundforum" istället.

   Radera
  3. Du skriver väl mindre nu liksom alla andra?
   Klar risk/chans att trenden med fallande kommentarer består.

   Radera
  4. Måste säga att det VAR fler knäppskallar här än det är på "sveriges största undergroundforum". Där får man bättre mothugg, vilket inte gillas, samt att det modereras om det går helt OT och man blir bannad om man inte lyder.

   Tyvärr hittar jag inte det socialistiska forumet eller religiösa forum som jag besökt men inte ville gå in på igen då några artärer i pannan sprängdes.
   Det finns ju alltid familjeliv också. De är mycket värre en flashback.

   Fortsätt förhandsmoderera.

   Radera
  5. Fast nu är det ju mer än lovligt PK och man riktigt hör Tomas Ledins ande sväva över kommentarerna.

   Radera
  6. Intressant, Stefan. Du är ju i topp 5 av de seriösaste kommentatorerna och har väl aldrig skrivit något över gränsen. Ändå gillar du skräpkommentarerna?

   Framför allt upplever jag att folk nu håller en bättre ton för att deinte vill kasta bort en kommentar.

   Radera
  7. Saknar nog dynamiken mellan högt och lågt.
   Lite för mycket segregerad tankesmedja för min smak för tillfället.

   Radera
  8. Man kanske skulle kunna införa "casual friday" eller nåt? (Rätt anv av citationstecken?)

   Jag kan väl tycka att balansrn mellan högt och lågt gått åt lågthållet på senare tid.

   Radera
  9. Jag håller faktiskt med Stefan helt och hållet här. Gökarna gör bloggen mer underhållande och dynamisk. Tycker de bidrar med en hel del indirekt kunskap, inspiration och diskussion. Har ännu varma minnen av Kapitalist, alag, Urban Persson och några till jag glömt namnen på. Det var ju en ypperlig närstudie i libertarianismens uppgång och fall och hur många av dess anhängare blev fascister. Oerhört fascinerande. (Längre tråd, hoppas det är ok med länken)

   Putintroll såsom HMG och dylika inspirerade eller på direkt uppdrag av Агентство интернет-исследований kan jag dock vara utan, de är ju faktiskt direkt farliga i slutändan om de får mata på sina lögner fritt.

   Radera
  10. Skepparn!
   Bengt H är jag lite kluven till.

   Går det inte att införa en funktion för att anmäla inlägg? Gärna som bara funkar för inloggade. Tänker att det är åtminstone lite mindre löpande arbete.

   Radera
  11. Personligen kan jag tycka att omedelbart svar ger låg nivå många gånger men så är det ju, väldigt få funderar över hur X tänkte 1963. Eller 2003.

   Segregerad tankesmedja, jo, överallt tyvärr. Men det är ju inte bloggarens fel eller ansvar, troligen ingens fel eller ansvar.

   Radera
 4. Jag skriver mindre antal och bara de där riktigt "nödvändiga" kommentarerna nu när jag vet att stackars Cornu tvingas granska alla. Och jag slipper antagligen själv att läsa en massa strunt.

  Men det känns ju som ett mindre levande kommentarsfält även om fördröjningen inte är särskilt lång.

  SvaraRadera
 5. En försämring enligt mig men inte en drastisk sådan.

  SvaraRadera
 6. Ingen skillnad, som i "stor skillnad men oklart om det är bra eller dåligt".

  Bloggen tappar helt klart energi och dynamik. Samtidigt slipper man den där gröten med troll som alltid tar över sådana här utrymmen mer och mer över tid.

  SvaraRadera
 7. Själv tycker jag trollkommentarerna och svansen av diskussioner som följer är väldigt läsvärda som kvällshumor.

  SvaraRadera
 8. I stort sett en bra förbättring. Nu vet man att kommentarerna inte består av helt random inlägg från personer som saknar vettig sysselsättning.

  Sen kanske det var att visa rättshaverister skapade lite "färg" I bloggen. Men jag tror att genom deras trams så var det en hel del som kommenterade en gang och sen aldirg kom tillbaka då resten av flödet var så irrelevant.

  Synd att det tar tid från bloggardjävelns bloggande och övriga liv. Samtidigt tycker jag att flera gränsfall släpps igenom så det känns som en vänlig moderering för allas bästa.

  SvaraRadera
 9. Skillnaden är lite som mellan sansad debattpanel och en diskussion efter några öl på puben. Båda är intressanta men på olika sätt.

  SvaraRadera
 10. Ingen skillnad, med den lilla ändringen att om man skriver en kommentar som man tror att det är den första i sitt slag, så visar det sig att andra har skrivit ungefär samma under den tiden som bloggaren väntar med att publicera dem.

  SvaraRadera
 11. Fördelar: Slipper de värsta knäppgökarna och rasister.

  Nackdelar: Dämpar diskussionerna vilket gör att även intressanta diskussioner tappar glöd.

  Knäppgökarna kan lika gärna plockas bort med efterhandsmoderering.

  SvaraRadera
 12. Mycket bättre nu. Mer konstruktiva kommentarer nu, och färre lättkränkta sandlådekommentarer. Från att i princip ha slutat läsa på förhand väntade, sannolikt lästa av få, så är läsvärdet av kommentarerna högre nu.

  SvaraRadera
 13. Bättre! Innan kunde man likväl skippa kommentarerna efter en stund (bara skit o drama) Nu är det en "normal" diskussion (alltså mera utbyte/värde) på en artikel.. så keep it moderated!

  SvaraRadera
 14. Jag är enormt glad. Orkade inte läsa kommentarerna pga B*ngt till slut (seriöst!). Nu hänger jag här ofta och gärna igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ditt hjärta ligger väl å andra sidan långt till vänster. Inte anatomiskt menat, utan politiskt. Kort sagt, du vill ta andras pengar och fördela till skräpmänniskor. Har jag rätt?

   Radera
  2. Vems pengar? Vems pengar tog Busken i US och räddade banker för? Ska någon form av Deep State, må den vara Rysk, Svensk eller USA-isk få föra fanan utan att vi andra får kritisera utan att korsfästas?

   Radera
 15. Modereringen fungerar bra och jag förstår hur du känner det - modererar själv ett forum på nätet och det är styvt jobb. Tänk om det fanns ett Flashback för "vuxna"...

  SvaraRadera
 16. Uppskattade både Skepparn och BH, bloggen är fattigare utan deras kommentarer.

  SvaraRadera
 17. Jag kan dock sakna BH. Hyfsat begåvad, allmänbildad, krass människosyn dock. Tror det är bättre han lägger sin tid här än..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, han liksom kuckeliku skrev alltid om samma sak oavsett ämne, vilket är fel, men bengan är nog inte dum alls i rätt sammanhang. Och han gillar tåg, precis som Sheldon Cooper. 🤗

   Radera
 18. Varför fick BH munkavle? Han lyfte kommentarsfältet många snäpp med sitt sunda förnuft och sin fäbless för att dra anekdoter om DDR och länka till tyska wikipedia. En bra karl helt enkelt.

  Apropå troll, varför kommer det ingen uppföljning av fallet med twittertrollfabriken Telejampa? Hans identitet är ju avslöjad nu. Passar det inte in i det russofobiska narrativet?

  SvaraRadera
 19. Bättre!

  BH och hans ";)" höll jag på att få en hjärnblödning av. Tycker även att det är rätt att sparka Putintrollen i rÄven. Är så sjukt trött på lögnerna de sprider över hela Internet. Tycker kommentarsfältet blivit bättre.

  SvaraRadera
 20. Tacknämligt samt kvalitetshöjande att besparas det ständiga kremltramset. Saknade av ingen.

  SvaraRadera