Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2018-10-08 17:27

Topplistor: Höstregn #1 mest sålda i Sverige i september

Dags för lite kondenserade topplisteplaceringar för Höstregn, efter att den varit ute en hel kalendermånad, dvs september. Enligt de officiella topplistorna från Förlaggareföreningen och Bokhandlareföreningen var Höstregn den mest sålda e-boken i Sverige i september och kom in på top tio på övriga topplistor. Dessutom blev Höstsol min första Sverigelistplacering på pocket någonsin. Detaljer nedan.
Boksignering på bokmässan 2018.
Den officiella Sverigetopplistan för september (PDF) inkluderar som vanligt inte alla kanaler när det gäller elektronisk distribution via utländska återförsäljare, som t ex Google Books eller iBooks/Apple Books. Där har Höstregn dock legat som #1 i stort sett hela månaden, så det bör inte påverka åt fel håll.

Höstregn placerade sig som följande på Sverigetopplistan:

#1 E-bok, upp från #9 i augusti, där det bara var handel i två dagar
#4 Ljudbok, dock enbart baserat på tiden från släppet den sjuttonde september och framåt
#7 Inbunden skönlitteratur, upp från #12 i augusti där den bara var ute i två dagar.

Höstsol blev min första pocket någonsin på de mycket svåra pockettopplistorna, där den hamnade på plats #6, mycket tack vare att den var månadens pocket hos Akademibokhandeln och även hade fin exponering på Pocketshop. Mina böcker saknas fortfarande på pocket hos ICA, så det är svårt att nå högre antar jag.

Övriga topplisteplaceringar hos individuella återförsäljare spelar mindre roll när Sverigelistan finns.

Glädjande för mina många e-boksköpare - fler än för herrarna Guillou, Gardell och GW med sina nya böcker - så kommer nu e-boksmomsen att sänkas till 6%, så e-böcker kommer bli billigare framöver när de får samma moms som böcker på döda träd.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

13 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack själv utifall att du bidragit.

   Radera
 2. Kul, grattis!
  Höstregn definitivt bäst hittills, märks du utvecklat ditt skrivande!

  SvaraRadera
 3. Stort grattis! Så himla roligt!

  SvaraRadera
 4. Du behöver byta den där bilden. Jag tycker det ser ut som om du ler. :(

  SvaraRadera
 5. Grattis!

  Jag föredrar än att läsa böcker på döda träd. Inser att det kommer bli allt svårare i en snar framtid. Hoppas skärmarna fortsätter bli bättre och mer klarar solljus.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera