Cornucopia?

Aktuellt

CNN: Läckta verifierade dokument visar att Covid-19 var dubbelt så stort i Kina som officiellt

Läckta kinesiska dokument som CNN fått tag på och som verifierats, visar att smittan med sjukdomsfall av Covid-19 var minst  dubbelt så hög ...

2018-10-14 12:50

Ren S-regering enda alternativet?

Då statsministern inte ska få över 50% av rösterna mot sig så är kanske en ren S-regering enda alternativet. Med löften om kompromisser åt höger och vänster kan Stefan Löfven (S) bilda en ren minoritetsregering, som inte får en majoritet av riksdagen mot sig. Och detta utan att få minsta stöd från SD:s 17.8% av mandaten.
Avgående statsminister Stefan Löfven (S) är nöjd.
Tricket att bilda regering är att en statsminister som inte får riksdagen mot sig utses. Alltså inte att en statsminister har stöd av riksdagen, bara att riksdagen inte är emot denna statsminister.

Enda möjligheten är här kanske Stefan Löven (S). Om han bildar en ren minoritetsregering, med löften om kompromisser åt bägge håll, så kommer han inte röstas emot. 

Allt han behöver är att kompromissa med 175 mandat i riksdagen. Ge och ta åt bägge håll. 

Det vore politiskt självmord för både C och L att stödja en regering där kommunisterna ges plats, eventuellt även att stödja en regering där Miljöpartiet sitter med. Men en regering med bara S kan C och L överleva om de får igenom några av sina väljares kärnfrågor, vad de nu är för de partierna. På samma sätt kan inte M eller KD stödja en regering med V eller MP, men väl en ren S-regering i utbyte mot vissa frågor.

Allt detta förutsätter förstås mognad i vuxendagiset riksdagen. Att partierna inser att det parlamentariska läget handlar om att både ge och ta, och att kompromissa. Så länge alla likt småbarn kräver att få hela sin vilja igenom så blir det ingen ny regering. Det viktiga nu måste vara att hålla borta de antidemokratiska och fosterlandsförrådande krafterna i V och SD från makten. Den enda part som kan göra detta är Socialdemokraterna och Stefan Löfven, som kan kohandla fram aktivt och passivt stöd bland MP+C+L+M+KD om han lovar att vare sig V eller SD ska få inflytande med sina 28+62 mandats minoritet, vilket för övrigt är mindre än S egna 100 mandat.

Detta är också den död åt blockpolitiken Löfven avsåg på valnatten. Att få sitta kvar som statsminister, utan MP i regeringen och sedan söka stöd åt bägge håll. För vuxna människor borde det vara en acceptabel, men trist lösning. Men vuxna människor vet att de inte alltid kan få vad de helst av allt vill ha.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

109 kommentarer:

 1. Captain obvious ringde och sa hej..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hellre att han ringer än att hans överordnade Major Malfunction.

   Radera
  2. Som i sin tur är underställd General Havoc.

   Radera
  3. Ingen av dem har varit gift med fröken FUBAR

   Radera
 2. Det räcker med att C lägger ned sina röster för att det skall fungera (tror jag?) men sen måste dom väl aktivt rösta för S förslag för att det skall fungera?
  M, Kd och SD lär väl inte rösta för S någonsin?

  Jag har inte riktigt förstått vad C och L har emot en M+Kd regering, är det passiva stödet från SD som är ett nej-nej?
  Jag trodde att passivt stöd från SD var allmänt accepterat sen 4år tillbaka eftersom många frågor baxats igenom med dom?

  Ett par observationer,
  Nyval tror jag inte C och L skulle tjäna på, dom har framstått som lite lätt förrädiska för alliansväljarna (gissar jag) så det kommer dom nog undvika till varje pris, därav pratet om S regering.

  Det verkar koka lite i L och jag tror inte Björklund får med sig partiet på att stödja en S ledd regering.

  S+V+Mp+C har 175 mandat, C 31 av dom. Det räcker med att EN enda riksdagsledamot hoppar över till alliansen (kan kan göra det?) eller blir politisk vilde för att dom skall förlora sin majoritet.
  Om C väljer att stödja konstellationen ovan tror jag nog vi kan få se det.

  Jag tror att framförallt Kd men också M kommer växa på bekostnad av C och L framöver och att nästa regering, med eller utan nyval, blir Kd+M med stöd av SD och i majoritet :)

  Sen kanske man ska fråga sig om man ens vill regera landet nästkommande fyra åren då man får totalansvar för lågkonjunkturen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ang. ditt sista stycke: Det är en av anledningarna till varför det vore perfekt för S och M att släppa fram Annie Lööf till statsministerposten i en S M C-regering.

   Radera
  2. Moderaterna och Kristdemokraterna kan definitivt rösta med Socialdemokraterna i enskilda sakfrågor. Det har hänt förr och lär hända igen. Kohandel är för övrigt vanligt förekommande i Sveriges riksdag vilket ytterligare stärker möjligheterna för Socialdemokraterna att få igenom delar av sin politik.

   Personligen tror jag inte a Centern och Liberalerna kommer att vara de stora förlorarna på lång sikt även om det beror lite på hur regeringsfrågan blir löst till slut. När Alliansen faller kommer Moderaterna och Kristdemokraterna i allt större utsträckning bli beroende av Sverigedemokraterna för att få igenom konservativ politik medan liberalerna (C och L) kan kohandla med såväl de konservativa och socialister beroende på vilken fråga det rör sig om. Får vi ett konservativt block och ett socialististiskt block blir ju liberalerna vågmästare med alla fördelar detta innebär.

   Radera
  3. L måste också stödja detta för att det ska bli över 50 %.

   Men jag har svårt att se att det bli Löfven som leder en minoritetsregering. Med V+MP+S+C+L har man en majoritetsregering, då skulle Löfven kunna vara statsminister.

   Men utan V blir det en minoritetsregering och då går det nog inte att ha Löfven som statsminister, utan det kommer nog krävas Lööf (som borde få vara finansminister en period först) eller Björklund som statsminister.

   Spännande... den viktigaste frågan är ju om vi får en minoritetsregering eller majoritetsregering. Det senare vore att föredra, även om det tar längre tid att ordna. Det vore värt det.

   Radera
  4. Om inte jag fattat fel så har S+V+Mp 144 Mandat av 349 och om M+KD+SD röstar emot så är det 154 mandat. Så det bör då inte räcka med att C och Lägger ned sina röster, utan C eller bägge måste aktivt rösta för.

   Sen är ju nästa fråga att få igenom en budget.

   Radera
  5. Precis. Om man inte har S med sig så blir regeringen beroende av stöd från SD vilket tolkas som att SD får inflytande. Därmed är det en showstopper för C. Det som är frågan ifall de kommer vara lika rabiata när det gäller att låta kommunister få inflytande. Jag tror inte det.

   Det är nog i mycket ett spel för gallerierna. Man (C) har lyckats driva upp frågan till orimliga proportioner. Övriga partier verkar ha något mer pragmatisk hållning. Det har ju inte varit något problem för S att ta stöd av SD. Kanske för att man inte belyst situationen (och då har ju C kunnat släppa fram en sådan regering).

   När det gäller budgeten så skall den röstas igenom och bara inte ha acceptans. Blir intressant att se vad som händer om det dröjer med att utse SM tills budgeten skall presenteras. Rimligen bör ju alla seriösa kandidater förberett en budget. För oavsett vilken regering vi har så skall budgeten läggas fram 15 nov (och vilken regering det är kan ändras precis innan). Kanske skall till och med Löfven förbereda två beroende på ifall de är övergångsregering eller inte.

   Frågan är om vi får upprepning av 2014 är BP? Kanske med en övergångsregering sittandes. Kommer alliansen då följa DÖ eller kommer man försöka få igenom sin BP? Trots allt kan ju UK bli sittandes som SM med beslutad budget...

   Radera
 3. Som jag det det finns det bara ett enda realistiskt alternativ, givet vad partierna sagt innan valet, och det är en M(+KD) regering.

  C, L och SD har dock sagt Nej till en sådan, vilket för mig framstår som totalt hjärnsläpp. Alla tre partierna har fält en Löfven-regering och sagt att de vill ha Ulf Kristersson som statsminister, men ändå röstar de alla Nej till honom?? Obegripligt.

  Vad är deras alternativ?

  Att sossarna skulle stödja en Alliansregering är fria fantasier. Att M ska ha regelrätta förhandlingar med SD och samtidigt få stöd av C + L?? Finns inte på kartan.

  Nästan så jag tycker Ulf borde säga att han kommer lägga ner sin röst om S söker regeringsmakten.Då kommer C, L och SD få smaka på alternativet.

  Kanske blir det en minnesbeta, så de har lite mer vett nästa gång han vill bilda regering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är väl att det räcker om C lägger ned sina röster för en S regering så får dom makten...

   Radera
  2. C har alltid varit det borgerliga problembarnet.

   Hotar Ulf med att släppa fram S, eller rent av göra det, så kommer det sen en budget som ska igenom riksdagen.

   Jag föreslår att han då gör samma sak. Inbjuder Allianspartier a la 1-2-3 där de som vill får delta. Budgeten ställa sen mot en rödgrön.

   Om L, C och SD fortfarande tjurar (och röstar på Löfvens budget) så får de sen förklara det för sina väljare vid nästa val.

   Radera
  3. Skatt är stöld;

   SD röstar inte på någon budget, vare sig blå eller röd, som inte ger dem inflytande. Det är det som är problemet för det blå minoritetsblocket. M och KD säljer sig gärna till rasisterna på högerkanten men L och C är inte lika villiga till det pga att deras väljare lär straffa dem hårt i nästa val. Centerns väljarskara består till stor del av liberala moderater som lämnade nya moderaterna när de åter visade sig vara samma gamla konservativa moderater som de alltid varit. L är för litet för att riskera majoriteten av sina väljare som inte heller anser att de vill låta stödja sig på SD. Deras utbildningspolitik ändrades ju knappast av Fridolin som tyckte att skolväsendet behövde lugn och ro efter Björklunds alla reformer.

   Radera
  4. > SD röstar inte på någon budget, vare sig blå eller röd, som inte ger dem inflytande.

   2017 röstade SD på Moderaternas budget.

   Moderaterna blir inte rasistiskt för de tar stöd av SD, precis som S inte blir staliniskt för vänsterpartiet stödjer dem.

   Radera
  5. Skatt är inte stöld;

   Jag har inte skrivit att moderaterna skulle bli rasistiskt för att de villigt tar stöd av ett rasistiskt parti. Det är du som hittar på då eftersom lever i en egen liten bubbla.

   Ja, 2017 var det annat. Nu är det 2018 och har SD växt ytterligare och kräver inflytande för att rösta med. De vill spräcka alliansen då detta kan skapa möjligheter för framtida samarbete med M och KD, som är villiga att gå ända in i kaklet för att skaffa sig makt.

   Radera
  6. "Jag har inte skrivit att moderaterna skulle bli rasistiskt för att de villigt tar stöd av ett rasistiskt parti."

   Okej, lika fel som när S säljer sig till stalinisterna.

   " Nu är det 2018 och har SD växt ytterligare och kräver inflytande för att rösta med"

   Jag vet vad L, C och SD vill, men det är en omöjlig ekvation. SD får nöja sig med en konservativ regering, det är mer än vad de fick förra mandatperioden. C och L får en får en bättre ekonomisk politik, trots att S är största parti och de rödgröna är större än Alliansen.

   Är man inte villig till denna kompromiss, så är det bara Löfven som statsminister som gäller.

   Radera
  7. Skratt är stöld;

   Ja. Men vad säger att L och C inte skulle kunna få igenom en stor del av sin politik genom att samarbeta med S? Nazisterna i 30-talets tyskland valde att gå i koalitionsregeringsregering med de konservativa och hade inte en egen majoritet. Det tog ett halvår innan de avskaffat demokratin och började avrätta dem som hotade Hitlers allt starkare maktposition. Är du så förvånad att det finns politiker som vägrar att ha stöd av ett parti med nazistiska rötter?

   Det bör rimligen vara partiledaren från det största partiet från det största blocket som blir statsminister i Sverige.

   Radera
  8. Blir bara löjligt när du pratar om Hitler. Ungefär som att prata om Stalins folkmord i samma kontext som vänsterpartiet.

   "Det bör rimligen vara partiledaren från det största partiet från det största blocket som blir statsminister i Sverige."

   Det tycker jag inte är självklart.

   Men uppenabrligen föredrar C, L och SD Löfven (trots att de nyligen fällde honom och sa innen valet att de vill ha Ulf) än att komma fram till en rimlig kompromiss

   Radera
  9. Skratt är stöld;

   Självklart och rimligt är två skilda saker. Jag tror att det är bättre att du får gå klart grundskolan och förbättra din ordförståelse innan vi kan diskutera detta vidare. Seså, rasten är slut sedan länge och skolans datorer är till för skolarbete och inte kommentera bloggar.

   Radera
  10. Verkar mer vara du som har Asperger.

   Det är inte självklart rimligt. I en situation som vi hade tidigare med två block var det rimligt. Nu är det mer komplicerat då två mindre block kan fälla ett större.

   Radera
 4. "...sina väljares kärnfrågor, vad de nu är för de partierna"
  Tja... För C är det väl arbetsmarknadspolitik och där lär de ju aldrig få med S på tåget och för L är det väl skolan, men inte heller där ser jag att S skulle släppa till något.
  Så då kvarstår väl migrationspolitiken och frågan är väl i så fall om S är beredd att gå tillbaka till det läge som rådde aug-sep 2015?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kärnfrågan för både C och L är fortsatt massiv invandring av utomeuropeiska invandrare. Omöjligt att komma till någon annan slutsats om de ska bedömas utifrån deras agerande.

   Radera
  2. Det är möjligt att C och L gör som de gör just nu för att positionera sig inför ett extraval/nyval som de (och antagligen hela alliansen) ser som oundvikligt.

   M och KD kommer inte att vinna några väljare från S/Mp/V vid ett sådant extraval.

   C och L kan genom att flörta med Löfvén (och därmed Löfvéns väljare) möjligen vinna väljare från S/Mp vid ett sådant extraval.

   Alla inom sjuklövern tror att just de kan vinna (eller vinna tillbaka) väljare från SD (rätt- eller feltänkt spelar ingen roll i just denna ekvation) så de räknas inte in i det här specifika positioneringsspelet.

   Radera
 5. Wilderäng gör en i mitt tycke sansad bedömning, om den än på ideologisk grund sannolikt går honom emot, i och med konstaterandet i avslutningen i artikeln cit:...-"Detta är också den död åt blockpolitiken Löfven avsåg på valnatten. Att få sitta kvar som statsminister, utan MP i regeringen och sedan söka stöd åt bägge håll. För vuxna människor borde det vara en acceptabel, men trist lösning. Men vuxna människor vet att de inte alltid kan få vad de helst av allt vill ha."

  SvaraRadera
 6. Det vore ju minst sagt odemokratiskt och dessutom ganska korkat om man vill få bort SD. Isolerar man SD fullständigt med merparten av väljare från ”rena” partier så är det inte osannolikt att dom är största parti nästa gång och hur tänker man då göra??
  Sandlådenivå är att vägra prata med varandra och förhandla om det som är acceptabelt. Merparten av SDS politik finns ju redan med hos både KD, M och S..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det är korkat eller inte låter jag vara osagt men odemokratiskt är det inte på långa vägar. Jag finner det relativt hårresande att så många i Sverige har så svårt att förstå vad demokrati är och ylar om förtryck så fort de inte får som de vill. Sandlådenivå var det någon som sa.

   Radera
  2. Odemokratiskt Inget parti har väl svängt i frågan hur man ställer sig till ett samarbete med SD?

   Radera
  3. Väljarna är till största delen vilseledda puckos, de förtjänar 4 år till med det som kommer nu. Det enda jag beklagar är att det finns en massa vettiga, helt oskyldiga människor här också.

   Radera
  4. Och om 4 år så har väljarna dessutom glömt allt det här och låtit sig luras längre in i de banorna som lett dem hit. Suck..

   Radera
  5. Det blir nog så att i praktiken så ledde en röst på SD till att Stefan Löwen fortsätter som stadsminister.

   Radera
  6. Att isolera ett parti och acceptera andra partier är väl knappast demokrati eller? Jag vurmar inte för SD på något vis men har svårt att förstå logiken i att tex förhandla med V och samtidigt ha fullständig beröringsskräck för SD. Det gynnar bara ett parti som SD.

   Radera
  7. @Jomen. Jo. Att partierna kan ignorera vissa partier och samarbeta med andra partier är en grundförutsättning för vår representativa demokrati. Jag förstår inte hur så många i det här landet kan ha en så risig förståelse för vad demokrati är. Sedan kanske det är dumt rent taktiskt men det är en helt annan fråga.

   Radera
 7. Det senaste dygnet har det varit superkul att följa Rebecca Uvell på Twitter. :)

  SvaraRadera
 8. Tror vi att S blir mer sansade utan Mp om C och L sätter lite press från höger?

  Jag tycker ju hela tro och solidaritet, fraterniseringen med vänster och religiösa grupper och den rent allmänna kaosartade styrningen av landet de senaste fyra åren borde diskvalificera dom som regeringsdugliga i minst 30 år.

  det tyckte jag iofs. också efter Alliansens 8 år vid makten...

  Jag tycker Kd börjar stå ut som en sansad part i hela det här fiaskot och även tidigare, dom var väl inte helt pigga på DÖ tex.
  Hur får man 50% att förstå att Kd är awesome :)

  SvaraRadera
 9. Tror det vore politiskt självmord att sitta ensam i regeringsställning med en inkommande lågkonjunktur. S behöver några krockkuddar med sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är intressant även om jag inte anser att S behöver krockkuddar vid ett sådant scenario utan att jag snarare anser att S ensamt i regeringsställning bäst skulle hantera en sådan situation med ryggmärgsreflexen som går under namnet Keynes/Wigforss. V skulle närmast sömngångaraktigt ansluta.
   Däremot fullt i medvetande om att den samlade borgerligheten snarare vid en sådan situation skulle förorda inskränkningar/nedskärningar i statsbudgeten.
   Och det enda jag föreställer mig SD skulle förorda vore som vanligt stängda gränser och repatriering.

   Radera
  2. Keynes och Wigforss var förr. Idag funkar inte det om du inte har valuta som backar. Helt löjligt att sänka lön och öka produktion numer, som att kissa på sig och se hur grannen går med torr blöja.

   Radera
  3. P.M.A. Eriksson: Jag ser ingenting i dagens omständigheter som skulle utgöra ett hinder för en svensk regering att föra en lågkonjunkturpolitik inspirerad av Keynes och Wigforss ... och detta då knappast i dagsläget försvårat genom det allaredan rådande låga ränteläget och därtill tillkommande möjlighet att expandera offentlig sektor, vilken kontinuerligt krympts i snart ett kvartssekel, genom att dels tillåta budgetunderskott och dels öka bruttostatsskulden.

   Radera
  4. Ja du Karlsson, det kan ju gå direkt in som svar på Joakim Perssons funderingar på *hur* statsskulden ska växa enormt...
   Kommunerna behöver mycket mer.
   Fast nu är ju räntan väldigt låg.

   Med så låg ränta ska man inte behöva gödsla mer.

   Radera
 10. Detta skulle kräva att C och L lägger ner sina röster då Löfven röstas fram och att M avstår från att lägga en budget så att inga andra kan rösta på den. Det blir en utspädd DÖ 2.0, vilket skulle kunna funka men skulle göra M ganska obsoleta. Detta visar återigen det vi såg 2014, det är enklare att bli statsminister än att få igenom sin egen budget.

  SvaraRadera
 11. En ren s-regering kunde fungera om de bara trycker ut de gravt vettlösa anti-demokratiska anti-kristna islamistunderstödjarna i "Tro och Solidaritet", plus en del andra nästan lika mentalsjuka ooh destruktiva grupperingar som har gjort den exklusivt svenska och för resten av världen alldeles okända vänsterextremistiska, anarkoglobalistiska, anti-demokratiska och pseudoreligiösa förskolefabeln om "allas lika värde" till politisk religion.

  SvaraRadera
 12. Nycklord: Mognad. Antidemokratiska. Fosterlandsförrådande (ska nog vara en böjning på förrädare och ingen som fyller eller ansvarar för fosterlandets förråd), vuxna.

  SvaraRadera
 13. Minst sagt överutmanat att tro på ren S-regering. Hur skulle det fungera i längden? Lätt att säga "sök stöd åt båda håll", men desto svårare i praktiken. Att påstå annat är bara överutmanat floskleri.

  Nej, det blir "den tyska lösningen". Thomas Bod(s)tröm talade sig varm för denna i Svt:s valsoffa redan innan vallokalerna hade stängt. De här misslyckade talmansrundorna till höger och vänster är bara skådespel.

  Jag står fast vid Annie Lööf som statsminister i en S, M, C-regering. Det är den enda vägen framåt (FJAMÅT!), förutom nyval och det är etablissemanget knappast pigga på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis som jag tycker då, det är bara teater som pågår just nu för att man till slut ska låtsas tvingas fram till det "ofrånkomliga" att bilda en koalitionsregering (igen). Och denna gången är ju dealen (från förra valet) att det är Alliansens tur att leka Regeringsparti.

   Får man lov att önska att de brinner i helvete?

   Radera
  2. Om du röstade på SD eller AfS får du önska det. Annars får du ligga som du bäddat. ;)

   Radera
  3. Jag kunde inget annat än att rösta på den politik som krävs för att rädda landet, även om den antagligen inte går att genomföra i praktiken. (AFS)

   Sen blev det SD i kommun och landsting, finns inget annat att rösta på när man, som i bla mitt fall har den information om verkligheten som rent logiskt är att betrakta som sanningen.

   Radera
 14. Tillbaka till 1970-talet för den folkhemsnostalgiske:


  "Jag dagtingar inte med min övertygelse" sammanfattar såväl attityder mot reaktoruppstarter som samarbete/styrande ihop med SAP.


  En annan möjlighet är att det för C+L:s del är en fortsättning på ett taktikspel där C+L måste framstå som relevant trovärdiga ("Vi kan ta ansvar mot extremismen från alla håll"). Köpa sig tid och pressa ut eftergifter från M+KD helt enkelt. I många länder kan regeringsbildningar pågå i månader/åratal på grund av detta, vi får vänja oss vid att bli mer normaleuropeiska i det här landet helt enkelt.

  SvaraRadera
 15. Dö 2.0 fast ändå inte.

  SvaraRadera
 16. "Det viktiga nu måste vara att hålla borta de antidemokratiska och fosterlandsförrådande krafterna i V och SD från makten."

  Men det turkiska MP är OK?

  SvaraRadera
 17. Det vore onekligen roande med DÖ 2.0 Electric Bogaloo efter allt sprattlande och kvidande.

  SvaraRadera
 18. Alla varianter på regering som inte innehåller, förhandlar med eller tar stöd av SD är varianter på DÖ 2.0. Svårt att tolka sjuklöverns uttalanden och ageranden på annat sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför då? Enda gången någon ska garanteras inflytande är när ett parti har över 50% av rösterna.

   Radera
  2. @PW
   Alla partiledarna har ju sagt hela tiden innan valet att de inte kommer befatta sig med SD på något sätt. De gör bara precis som de sagt och de har faktiskt varit väldigt tydliga med den saken också, så väljarna har för en gångs skull inte blivit lurade av just dem att röstat på dem och MOT SD.
   Egentligen så är det väljarna som demokratiskt röstat fram precis det här (DÖ 2.0)

   Men visst, väljarna har istället blivit lurade av vänstermedia och andra att SD är dåliga onda rasister och sett till att många som röstar på dem blir socialt utstötta, förföljda och fackligt uteslutna.

   Vänstermedia som dessutom håller i taktpinnen som politikerna dansar efter, ja det minns ni väl fortfarande?

   Radera
  3. @Lars
   Så är det. Och jag ifrågasätter inte det. Jag bara konstaterar att om de borgerliga, aktivt eller passivt, släpper fram en socialistiskt ledd regering, trots att 60% av riksdagen är ickesocialistisk, så är det en variant på DÖ. Om du sedan vill kalla den för 2.0 eller annat är egalt.

   @Kallle7
   Javisst. Men det du skrev förändrar ju ingenting i sak. Enda skillnaden är väl att den här versionen av DÖ är "demokratisk".

   Radera
  4. Precis, nyckelordet är "demokratisk" och förra gången var väl ingen riktigt beredd på DÖ
   http://helenaedlund.se/de-tomma-orden-den-gra-elefantens-triumf/

   Radera
  5. Så länge Sverigedemokraterna låter sig representeras av företrädare som på sociala medier hånar Förintelsens offer och sprider antisemitiska konspirationsteorier så blir det ganska lätt för partiets motståndare att peka ut partiet som en hemvist för onda rasister.
   Att sedan du Kalle7 tycker att det är okey att göra narr av Anne Frank får stå för dig men vanliga svenskar ser sådan smutskastning av en mördad tonåring som något avskyvärt.

   Radera
  6. @P W: Menar du att om Centerpartiet och Liberalerna skulle välja att ingå i en regering med Socialdemokraterna så skulle det vara en variant av DÖ? Då tappar begreppet all sin betydelse.

   Radera
  7. @Olle
   Du bara svamlar som vanligt, självklart finns det puckos på olika ställen överallt i olika partier, även i SD.

   Jag ser till POLITIKEN som landet behöver för att klara sig. Jag skiter fullständigt i vem eller vilka som tänker skicka tillbaka de som fan inte har här att göra. Jag röstar på de som vill skicka tillbaka kriminella våldsverkare och stänga våra gränser på RIKTIGT.
   Röstar på de som förstått och tänker motverka att Islam är här för att ta över, sponsrat av bla Turkiet och SA.

   Du Olle är i bästa fall bara totalt vilseledd, men antagligen är du en klon av Anders Lindberg. Dvs en fullt medveten dyngspridare som gör detta för att förstöra samhället.

   Radera
  8. Olle är trollol mannen. På sitt sätt lika underhållande som BH.

   Ibland, bara ibland lyckas de få in en fullträff även om det mestadels är felträff.

   Dont feed the trollol!

   Radera
  9. Kallle7år;

   Men lilla stjärtgosse. Nu får du lugna ner dig med dina svordomar och rasistiska kommentarer. Du verkar så uppblåst av hat och trollkonster att vi normala blir alldeles häpnade. Stick hål på din hatiska bubbla och känn hur omvärldens kärleksbudskap flödar in.

   Du vet väl om att även kristendomen är en utländsk religion?

   Alla partiledare har inte sagt att de inte ska befatta sig med SD. M och KD har bara sagt att de helst vill ha en alliansregering, men de har inte pratat om att inte ta stöd av SD. Inte ens före valet, när de fick frågan så svarade de bara samma sak - att de inte kunde sitta i samma regering som SD (men de utelämnade förstås om de kunde ta stöd av SD). Annie Lööf och Björklund däremot lovade att SD inte skulle få inflytande äver en alliansregering. Det är skillnaden. De vill väl försöka hålla sina vallöften. Vi får väl bara hoppas att de håller vad de lovat nu när alliansen inte blev störst. Annars är det ett stort svek mot deras väljare.

   Radera
  10. @Frihet

   Definitionen av rasism: https://sv.wikipedia.org/wiki/Rasism
   Vänligen upplys mig om vad som var rasistiskt i det jag skrev.

   Kristersson sa innan valet bla såhär: "Jag tycker att man ska samtala, samarbeta och regeingsförhandla med partier som man verkligen delar grundläggande värderingar med"
   dagenssamhalle.se/nyhet/kristersson-avfardar-samarbete-med-sd-22085

   Det står även att han inte tänker anpassa sin politik för att något annat parti kanske röstar för eller emot den.

   Han är alltså inte intresserad av SD´s stöd om de inte förbehållslöst, utan ens samtal, röstar på eller åtminstone inte emot deras politik utan att få någonting för det.
   Och det vet han redan att det inte kommer ske.

   Du kanske inte visste det? Pucko

   Radera
  11. Kalle7år;

   Du har vräkt ur dig så mycket rasistiskt på denna blogg och du går öppet ut att du röstar på ett parti bestående av gamla rasister och nazister.

   ”Exempel på sådana föreställningar och argument som ingår i anförandena kan vara "många invandrare jobbar inte och ägnar sig åt skattefusk", "många zigenare har en kulturell benägenhet att stjäla" eller "muslimer skaffar många barn, tar över Sverige och undviker svensk kultur".

   https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Kulturell_rasism

   Ska jag behöva länka till några av dina tidigare inlägg? Du vet själv att du sprider rasistisk propaganda och då är du en rasist.

   Då var det ämnet avklarat.

   Vad Ulf tyckte och ville innan valet är oväsentlgt. Nu blev de inte störst och då handlar det om vad som var vallöften och inte lämgre om han tyckte och helst ville i den bästa av världar - det är något helt annat.

   Du skriver ju som en liten flicka som blivit orättvist behandlad och sitter med armarna i kors sur och bitter nära till tårar. Jag ber om ursäkt att jag kallade dig för stjärtgosse.

   Radera
  12. @Frihat

   Jag röstar på POLITIKEN inte på ev rasister i de där partierna.
   Det finns garanterat en massa rasister inom tex sossarna men det hindrade inte dig att rösta på dem.

   Jo..du måste länka till mina tidigare inlägg där jag skrivit precis sådär rasistiskt.
   Du bara tror att jag skriver så, för så brukar "vi rasister" uttrycka oss.
   Så det ämnet är inte alls avklarat. Leta du länkar nu eller knip ihop bröluckan din pajas.

   Jag beskriver däremot verkligheten exakt som den ser ut och om det skulle innebära att jag måste berätta för dig att vi släpper in terrorister och att dom, så gott som allihop, är terrorister enbart på grund av att de blivit radikaliserade i någon källarmoske där man bokstavstolkar religionen islam. Så är inte det rasism.

   Påståendet att "många invandrare jobbar inte och ägnar sig åt skattefusk" är inte heller rasism, men det känns ju negativt generaliserande och om man gör ett sådant påstående så måste man ju såklart komma med länkar/fakta som belägger det påståendet.

   Radera
  13. Det finns faktiskt en kommentar som jag har dåligt samvete över, den skulle jag gärna tagit bort. Har försökt hitta den men kunde inte, har även pga av det försökt få Lars att ta bort ALLA kommentarer jag skrivit men det ville/kunde han inte.

   Så bara leta på, hittar du den så kanske den är det vi båda söker och jag kan ta bort den, samtidigt som du kan få rätt i att min beskrivning av verkligheten faktiskt kan vara lite rasistisk beroende på att det tyvärr finns genetiska skillnader mellan grupper av individer.

   Lars kan intyga att jag bett honom ta bort alla min kommentarer.

   Radera
  14. Kallle7år;

   Vad är det för skillnad på att rösta på bidragstagande fd nazistiska sverigedemokraters järnrörspolitik och att rösta på en bidragstagande kriminella sverigedemokrat (fd nazist) med ett järnrör i handen? Som blundar för sina fel och brister och istället knarkar och spyr galla över alla judar, samer och muslimer.

   https://nyheter24.se/maktkamp24/785778-5-fakta-som-visar-att-sverigedemokrater-ar-mer-kriminella-an-invandrare

   Jag röstar på arbetande socialdemokrater för att de för en hederlig socialdemokratisk arbetarpolitik.

   Okej. Jag länkar till alla dina hatiska kommentarer: cornucopia.cornubot.se

   Den verklighet från bubblan du lever i och som beskriver som enda sanning är ingen riktig verklighet. Det förstod människan redan för tusentals år sedan. Du behöver ta del av andra människors verklighet för att komma lite lite närmare verkligheten. Det var filosofer som skapade grunden för både religion som kristendom (som islam bygger på) och vetenskap som du anser är fakta. Vetenskap inte heller någon absolut sanning, det är bara bevis för vad som inte är sant.

   Trist att meddela att verkligheten är något som ständigt förändras och inte ser likadan ut från person till person, så det är ganska svårt att beskriva för andra exakt hur den ser ut. Det förstod tänkare redan för tusentals år sedan och började fundera och fila på vad som kom att bli religion och vetenskap för att försöka beskriva någon slags form av verklighet. Bara extremister kommer med några exakta sanningar. Din verklighet som beskrivs så exakt och så trovärdigt så ojoj.. så att vi skulle kunna tro att den är sann är något som bara du kan se. Andra tolkar det du berättar annorlunda så det passar dem. Inte ens bibeln eller koranen där allt står så ordagrant beskrivet tolkas exakt likadant beroende på vilka man frågar. Barnen i Syrien ser en verklighet som du inte ser. Kineserna ser en annan verklighet.. och de är rätt många. Vem har rätt? Verkligheten är en fin tanke.

   Radera
  15. Det är inte någon tolkningsfråga alls, bara REN logik:

   Hade Akilov befunnit sig i Sverige om SD´s politik hade fått styra från 2014?
   (Rätt svar = Nej)

   Hade någon annan istället tagit hans plats och genomfört samma terrordåd?
   (Rätt Svar = Nej)

   Vilka var det som släppte in och lät honom vara kvar fast att han skulle utvisats?

   (Rätt svar = Alla de puckon som röstade på något annat än SD möjliggjorde att ansvarslösa politiker kunde öppna gränserna för alla som ville komma hit, samma politiker prioriterade inte heller att utvisa obehöriga. Och detta var ingen överraskning för någon då de andra partierna fört exakt samma politik i många år, ni visste mycket väl vad ni röstade på, men ni trodde inte att det kunde hända. Fastän det hänt terrordåd tidigare. Eller vad trodde du när du röstade, tänkte du öht eller lät du dig bara luras igen. och ingen nu, senaste valet. Pucko!

   Vilka är då medskyldiga till terrordådet och till nästa terrordåd? Grattis

   Radera
  16. Kallle7år;

   Frågesporten där du ställer frågorna och ändå svarar fel på dom.

   På fråga 1 svarar jag istället: Ja. Man vet inte exakt när han kom men han ansökte ju om uppehållstillstånd 2014 och fick avslag 2016. Sen gick han under jorden.

   Fråga 2: Antagligen inte. Han var väl ensam?

   Fråga 3: Han släppte väl in sig själv under alliansregeringens öppnade hjärtan för att försöka pressa lönerna och för att deras kompisar skulle kunna tjäna storkovan på desperata flyktingar. Tänk ex. det nedlagda främlingsfientliga partiet Ny Demokratis Bert Karlsson som gjorde mångmiljonvinster. En vacker dag är det väl Åkesson som gör samma sak?

   Pucko? Nej tyvärr har jag inte chokladdryck och sånt här hemma men jag har starkare grejer att bjuda på om din mamma tillåter.

   Vilka som är medskyldiga till terrordådet och till nästa terrordåd? Ja, det är väl bara den som är dömd för det som kan vara skyldig antar jag? Nästa terrordåd? George Bush och den amerikanska högern är väl mer skyldig än vad jag är i alla fall. Han plockade bort Saddam och öppnade Pandoras ask där borta. Detta spred sig till Syrien några år senare. Jag demonstrerade i alla fall en gång mot USA:s krigföring i mellanöstern. Gjorde du det eller ville du också bomba skiten ur Irak och Afghanistan?

   Radera
  17. Du skulle kunna gå långt tillbaka i det resonemanget men det ändrar inte på det faktum att vårt land har misskötts. Den viktigaste media SVT/SR mfl har inte kunnat göra sitt jobb utan istället blivit infiltrerat av vänsteraktivister sedan många år tillbaka.

   Och precis där börjar problemen på allvar, om konsekvenserna av den förda politiken undanhålles de som röstar så får de ju inte reda på att det de röstar på är fel.
   Sen kan man skylla på precis vad som helst som att "ursprung är irrelevant i sammanhanget" när det tex handlar om ett brott (Terrordåd) utfört av någon som en slapp invandringspolitik släppt in.

   Men det ÄR relevant, DU och alla andra väljare behöver förstå att det är den politik ni har röstat fram som orsakat 2 terrordåd, ett otroligt stort antal våldtäkter, stora utanförskapsområden fyllda med kriminella personer, försämringar inom blåljusmyndigheter, skola, vård, försvar osv osv.
   Annars kommer ni ju att fortsätta rösta på samma politik igen. Och haveriet bara fortsätter..

   Just nu gör de Blå och de Röda gemensam sak IGEN, precis som du säger så vill de Blå ha billiga skattebetalda slavar till arbetskraft och de Röda vill ha röstboskap mutade med våra skattepengar i form av bidrag. Det synkar dessutom perfekt med Islamska krafter i bla Turkiet och Saudiarabien som kan sprida den fredliga religionen vidare även i vårt land betalda av skattepengar. Bara starta en förening som bla innehåller Fred, Muslim, rättvisa, Islam i olika varianter och håva in bidrag. När det behövs så betalar gärna diverse länder uppförandet av moskeer.

   Jag har "demonstrerat" på internet i snart 15 år mot Sveriges dåliga utveckling , i många kommentarsfält, i mejl till "Journalister" och andra vilseledda eller vilseledande media eller individer. Och jag har röstat MOT den här utvecklingen varenda val sedan tidiga -90 talet.

   Radera
  18. ”Men det ÄR relevant, DU och alla andra väljare behöver förstå att det är den politik ni har röstat fram som orsakat 2 terrordåd, ett otroligt stort antal våldtäkter, stora utanförskapsområden fyllda med kriminella personer, försämringar inom blåljusmyndigheter, skola, vård, försvar osv osv.”

   Läkaren som räddade livet på min fru och ett av mina barn var född någonannanstans. Det är möjligt att även en inföding kunde ha räddat livet på dem men nu råkade det vara en läkare som ursprungligen kom från ett annat land.

   Jag har tidigare arbetat sida vid sida med både troende muslimer och kristna från andra länder. De halshögg varken mig, varandra eller någon annan vad jag vet. Ingen av dem bar något bombbälte. Mina kvinnliga kollegor blev inte ens våldtagna.

   Nu är jag ingen förespråkare av religioner och man bör hålla koll på gränsen (montera ner den där öresundsbron och börja visitera gärna varenda fan som ska in och ut ur landet) men man kan inte bara kasta ut varenda kotte som inte är född här.

   Det finns knappt en enda vänstermänniska på vare sig SR eller SVT. Möjligtvis städkärringen som kommer förbi från nåt privat städföretag. Det är annars högavlönade borgare hela bunten.

   Radera
  19. I ärlighetens namn så har den förda politiken säkert räddat livet på många människor, främst från andra länder. Jag har också anekdoter om hur många av de utlandsfödda är bra och trevliga människor, jag sköter en fastighet, ett större boende och har t.o.m blivit vän med en kille från Iran. Han hade röstat på SD om han fått, bland det första han sa till mig på knagglig Svenska var: Varför gör ni så här, varför släpper ni in dem? (Afghaner/Araber) De är dåliga.

   Och nu får jag förklara för honom varför det inte finns varken jobb eller lägenhet eller praktikplats eller någonting. Och varför tjejerna är rädda för honom..

   Han fattar grejen, vi har tagit in alldeles för många och det hjälper egentligen INGEN.

   Radera
  20. Och du Frihet, det är inte bara jag som tycker att public service är vänster:
   fristad.eu/2018/10/jo-public-service-ar-vanster-mest-hela-tiden/

   Även nedanstående där privatpersoner granskat filmer och bilder från det tillfället, skyltar TILLVERKADES OCH DELADES UT av SVT anknuten personal till person som sedan stod och skrek, jag såg bilderna, hittar inte dem just nu dock.
   document.no/2017/06/18/jimmie-rasist-i-sveriges-radios-bil/

   Radera
  21. Det är inte särskilt svenskt att vara så extrem som du eller din arabkompis. Att vara extrem är ett tecken på omognad. Du får ta din arab kompis i hand och stötta varandra i att försöka växa upp till vuxna människor. Spräck några tankebubblor åt varandra och ta in lite andra perspektiv. Världen är inte enbart svart eller vit. Det handlar inte om att släppa in varenda kotte (Reinfeldts och Schymans idéer) och inte om att sparka ut varenda en med utländskt utseende (din, Åkessons och arabens idéer).

   Väx upp nu och förbered dig för vuxenvärlden i mellanmjölkens land.

   Och du kan väl inte mena allvar när du kommer och länkar till en fjantig libertian? Haha. Det är ju som att diskutera med en treåring som fått en rad olika diagnoser. Nu får du väl skärpa till dig flicka lilla.

   Radera
  22. Och där tog dina argument slut ser jag.
   Bra då vet jag och skriver min sista kommentar i denna tråden nu.
   Men fortsätt du att rösta på (S)nabbspåret ner i skiten.

   Jag kommer att påminna dig emellanåt och förklara vad du röstade på eftersom du tydligen inte har det som krävs för att själv inse det.

   Radera
  23. Kallle7år;

   Jaja, spring hem till arabkompisen och gråt ut över faktum att t.om. din bästa vän var en muslim från Iran. Det var snarare dina argument som slut. Själv hade jag bara börjat och kan nog fortsätta i evigheter med alla argument som jag suttit och förberett här åt dig. Du har inte i närheten av vad som krävs för att kunna föra en diskussion. Seså, svälj den där klumpen i halsen och ge dig av i tystnad! Nu på gång.

   Innan du försvinner med svansen mellan benen så vill jag bara meddela att du är välkommen tillbaka när du kan harkla fram en offentlig ursäkt för att du betett dig så illa på nätet under 15 år.

   Radera
 19. Det finns bara 2 alternativ numera i svensk politik, Icke SD och SD.
  Sakfrågorna verkar inte spela någon roll längre och då passar V och C att positionera sig och ta för sig helt enkelt. L spelar ett högt spel och ligger risigt till i ett ev. kommande nyval.

  SvaraRadera
 20. Alliansens agerande blir allt mer svårt att begripa. Varför röstade de bort Löfven med hjälp av SD för att sedan stå där med byxorna nere och inte ha en aning om vad som skulle ske härnäst? Det framstår som amatörmässigt och oansvarigt. S har ju sagt konsekvent att de inte vill regera med Alliansen och Mp har för få mandat.

  C och L har haft 4 år på sig att fundera på om de ska stödja S eller släppa fram M där SD är en del av regeringsunderlaget. De behöver tydligen ännu mer betänketid! Det var ju inte som att valresultatet blev en stor överraskning.

  SvaraRadera
 21. Nu när Ulf, Åkesson och Ebba har lekt färdigt så får vi nu inse allvaret och samla vårt stöd för Löfvén och Hultqvist så att vi kan fortsätta rustandet av vårt sargade försvar.

  SvaraRadera
 22. SD var det största i två och det näst största partiet i 16 av Sveriges 29 riksdagsvalkretsar. Att en mycket stor del av dessa röstare skulle bestå av antidemokratiska och fosterlandsförrådande krafter har jag mycket svårt att tro. Lika lite tror jag att mer än 1/5 av röstarna i Sätila är det. Att vägra diskutera med SD är nog barnslig och skamligt, då dessa vägrare inte har något problem med exportera vapen till "diverse" länder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu var det inte det Herr Wilderäng påstod heller. Tröttsamt med halmgubbar alternativt icke-läskunniga på internet.

   Radera
  2. Jomen, jag tolkar nog Lars som herr H här. Hur kan du se något annat?


   Radera
  3. Väljarna är inte partiet. Partiet är dess aktiva och de som går partiets ärenden.

   Se bara på han nya kommunchefen i den där skånekommunen. Uppenbar putinist och landsförrädare. Betyder inte att de som röstade på honom var medvetna om det.

   Ni som kränks över att övriga partier inte vill diskutera med SD, ni menar att man ska ge V inflytande då alltså? För de får inte heller uteslutas ur något, i konsekvensens namn? V gick väl också framåt i valet.

   Radera
  4. Det är för övrigt företag som exporterar vapen till länder, inte svenska partier.

   Radera
  5. Sedan kan ni förstås tolka saker bäst f-n ni vill. T ex kan jag tolka era svar som att ni är kraftigt begåvningsutmanade, har stora personliga utmaningar, och därtill är nazister. Det betyder inte att jag har rätt.

   I verkligheten är det enda man kan göra är att ordagrannt läsa det som står, och inte tro något annat än det som står. Jag har flera ggr skrivit att SD-väljare inte nödvändigtvis vare sig är nazister eller rasister, även om många rasister och nazister röstar på SD. Som vanligt innebär inte A->B att B->A. Det tror endast en överutmanad.

   Radera
  6. Självklart ska V också bli hörda, de har många bra förslag. De lär bli omöjligt dyra med full Vänsterpolitik dock... Men man kan ju ta initiativet ifrån dem.
   Numer vet jag inte alls vad en Nazist är i folkmun. Mot demokrati? Vad är demokrati? Lapp i låda?

   När du säger en sak säger du inte ett gäng andra saker och det du i praktiken säger ger ju följdverkningar under oöverskådlig tid. Ryssland kan invadera via optimistjolle med fruntimmer och barn i! Hur ska de väpnade undvika detta? Man kan fundera om det tänks geopolitiskt alls?

   De överutmanade tror man kan spara i fiatpengar till ränta numer skulle jag säga.

   Radera
 23. Budgeten, glöm inte budgeten. Inte en chans att S ska kunna få igenom en budget. Man måste prata sinsemellan och nu verkar inga partier samtala förutom L och C. Men de kommer ingen vart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur är det, bestäms budgeten som vanligt där förslaget med flest röster vinner, eller vinner regeringens budget om en majoritet inte röstar mot? I det förra fallet måste ju C aktiv rösta för en S-budget om M+KD+SD röstar på en M-budget.

   Radera
 24. Låt oss kalla 7klövern för vad de faktiskt är, nämligen Partiet.

  SvaraRadera
 25. Artikulerad beskrivning av bloggägaren att DÖ helt enkelt bara fortsätter. :)

  SD är ju det bästa som hänt S, en garanti för fortsatt regeringsmakt oavsett valtapp.


  Skickligt jobbat av S att hålla SD borta från alliansen men att samtidigt självt räkna in de relativt nyligen reformerade proletariatets rödbruna diktaturskreatur i sin rödgröna valplattform.


  Helt ok att hålla det EU och Nato-förnekande SD borta, men de med närhistoria i rödbrun diktatur tillika EU och Nato-förnekare skall S skämmas skiten ur sig för att ta i ens med tång. Ett parti som i sin historia höll med om att Stalins vulgoövergrepp på lilla Finland 1939 var befogat, som fick apanage från Moskva och ville införa diktatur i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag anser att V tillika som SD ska uteslutas ur alla demokratiska samtal. Inte mitt fel att politikerna i de övriga partierna inte gör det.

   Radera
  2. Men Abbe, det finns ingen total profit i EU eller NATO för oss som nation, även om du som individ kan se fördelar. I praktiken är både EU och NATO odemokratiska och, för vårt vidkommande, kostsamma. Du talar ju inte genom TV nu. Var fick du ordet "förnekare" ifrån i detta sammanhang?

   Den dagen du menar att Svenska armén ska spränga invaderande optimistjollar med ryska kvinnor och barn i tror jag dig. Annars är det defacto 2018, bara att ge upp! Vilken svensk menar att alla moskoviter må dö om de trampar på helig svensk mark? (Vad tror populasen här att Krill&co tänker och propagerar?)

   Varför, varför... kan ingen diskutera långsiktig geopolitik i vårt land, som faktiskt fostrade Kjellén?

   Radera
  3. Ni verkar behöva inse att Vänsterpartisterna är goda eftersom de tror på den värdepanteistiska fabeln om "allas lika värde" medan Sverigedemokraterna är onda eftersom de inte gör det.

   Radera
 26. "Jag äter hellre upp min högra sko än blir ett stödhjul åt Socialdemokraterna"
  - Annie Lööf

  "Det finns tre saker som jag tycker riktigt illa om: 1) socialism 2) arrogans 3) män som inte förstår ett nej. Jag säger nej till (S)"
  - Annie Lööf

  Känns som Annie säger Nej till allt.

  Hon kan inte tänka sig stödja Löfven. Hon kan inte tänka sig regera med stöd av SD.och hon går inte med på en M-ledd regering där hon är i opposition. Det enda hon går med på är en Alliansregering där S ska agera stödparti åt Moderaterna, vilket aldrig kommer hända.

  Det får bli extra val och sen får väljarna rösta på ett annat parti än C.

  Alternativt att Annie gör som Olof Johansson och avgår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annie Lööf är en extrem bromskloss. En fet blodpropp i pannloben.

   Radera
  2. Haha, jag är benägen att hålla med.

   Centern har blivit som för 20-30 år sedan. Ett ständigt problembarn, de tjurar, de kan inte bestämma sig och de har magiska tankar,

   Ulf har gjort det vuxna och provat möjliga alternativ. Visst, han borde ha pratat med Jimmie också, så gör vuxna människor, men då hade Annie fått ett raseriutbrott och vem vet vad som hade hänt då. Jag förstår att han avstod.

   Radera
  3. Annie Lööf är dock ja till 30 miljoner invandrare, t.ex. ryssar.

   Radera
 27. Tror bloggaren skrev lite fel, "antidemokratiskt och fosterlandsförrådande" avser naturligtvis på S, MP, VPK, C, och L.

  Faktiskt klockren beskrivning av dessa partier. Kort, koncis, precis, välformulerad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju globalisterna som hatar nationalstaten, folket och demokratin.

   Radera
 28. Bilderberg får som dom vill. Lööv som statsminister med M och S på kanterna. Annie motarbetar och spräcker Alliansen som hon gick till val med. Enligt C partiprogram skall Sverige ej ha några grãnser och vem som helst på jorden skall ges plats i Sverige, även om Kommuner och Landsting får problem. Mer globalistiskt program finns inte. L har samma. Striden stàr inte om "rasism", striden står om Nationalstaten som den är idag, där SD är en uttalad förespråkare för nationalstaten. Läs partiprogrammen så ser ni. Vad kan globalisterna vilja då? Inget försvar har vi längre. Sämsta skolorna i europa har vi tack vare Björklund. Vården går på knäna, tack vare sunkig privatisering. Våldet har ökat, fastän media och politiker säger motsatsen.(fler poliser säger väl allt). Arbetsrätten försämras, löner försämras. Vi får se utveckligen framöver. De år som varit har inte imponerat.

  SvaraRadera
 29. Det förefaller som att Sveriges störta politiska problem är den extremt självgoda och självbetjänande partiledaren Annie Lööf, som bakom centerpartistiskt prat om "allas lika rätt och värde" döljer en Aynrandiansk agenda.

  SvaraRadera
 30. Skrivs mycket om SD, V och MPs tveksamma kopplingar och grupperingar inom partierna. Med tanke på Westerholms grävande i Tro och Solidaritet, Gardell, Ibn Rushd, Hjärta etc. så har S högst tveksamma grupperingar som sträcker sig mycket längre ut i samhället. Det skrivs väldigt lite om det.

  SvaraRadera
 31. Vi har det högst beslutande organet på plats, Riksdagen.
  De kunde utse en ordförande,vad är det som säger att de inte kan utse våra ministrar också?
  Kan de det så har jag svårt att se att vi behöver en regering.
  Oavsett vilken regering vi får så kommer den att ogillas av en majoritet.

  Så jag frågar er, tror ni julgranarna kommer att brinna om vi inte har en regering vid årsskiftet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kanske rent av bättre att inte ha en regering en tid?

   Radera
 32. Jimmie har varit mer kritisk till en M-regering än vad jag trodde innan valet. SD hade trots allt röstat på Moderaternas budget och Jimmie sagt att han vill se Ulf som statsminister,

  Nu har han fallit tillbaka till att rösta emot allt. Jag tror det är ganska otaktiskt. Risken är stor att han kommer bli isolerad i något liknande DÖ, men den här gången kan M säga att man kört ända in i kaklet.

  Det vore mer taktiskt att släppa fram en M(+KD) regering och sen får man pressa när det blir budget som ska igenom.

  SvaraRadera
 33. Kul att cornu äntligen tagit till sig hur statsminister utses. Till nyligen hävdades med en dåres envishet att den som får flest röster blir statsminister. Så är alltså inte fallet vilket de som följt nyhetsrapporteringen nu fått erfara (dvs de som inte orkat läsa på i andra källor).

  SvaraRadera