Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2018-10-02 09:38

Oscar Properties: Vi kommer bygga oavsett marknadsläget

"[F]ör oss på Oscar Properties finns det bara en väg framåt - att fortsätta erbjuda våra kunder ett boende utöver det vanliga, ett boende och en plats där du verkligen vill bo." - Oscar Engelbert, VD Oscar Properties
Oscar Properties har köpt en helsidesannons i Dagens Nyheters pappersutgåva, där man motsäger sig själva, säger att deras bostäder inte ligger nära folks arbetsplatser och att man oavsett marknadsläget kommer fortsätta bygga sina bostäder. Och att deras bostäder har tidlös design. Finns alltså inget att oroa sig över.
"Idag har våra bostäder blivit en ny mall för andra som vill bygga designat och tidlöst med estetiska värden." - Oscar Engelbert, VD Oscar Properties

Störste aktieägaren i Oscar Properties, VD:N Oscar Engelbert, intygar alltså i en köpt annons att Oscar Properties inte har några som helst problem, utan att bolaget snarare har ett "avundsvärt läge".

Tydligen är bolagets projekt "tidlös design", och inte allts något som kommer göra ont i allmänhetens ögon i många decennier.

Man medger att man aldrig förr haft så många lägenheter som ska ut på marknaden som nu, samtidigt som läget är "tufft". Vilket inte ska vara något problem, då ryktet om Oscar Properties död är överdrivet enligt annonsen.

VD:n avrundar med att skriva att om man vill köpa en bostad nära arbetet så ska man välja en annan bostadsproducent:
"Människor är olika, för vissa är det viktigast att bostaden ligger nära jobbet, somliga tycker att arkitektur är överskattat och några tänker inte på design. För dem finns det massor av bostadsproducenter att välja på."
Ska du alltså välja en bostad nära jobbet, välj inte Oscar Properties.
Dagschart Oscar Properties.
Aktien stiger initialt något och ligger nu +0.89% och är upp från bottenintradagnoteringen i fredags.

Generellt brukar det vara ett dåligt tecken när man anser sig vara så missförstådd av marknaden att man oemotsagda publicerar annonser om hur fel alla andra har. Men vi uppskattar ärligheten i att deras bostäder alltså inte ligger nära folks arbeten, dvs har dåliga lägen.

Beskedet från bolaget är som VD:n säger i citatet överst i denna kommentar att man kommer köra vidare som om marknaden inte förändrats. Med full fingertoppskänsla för marknadens förändringar rätt in i designerkaklet.

Hela annonsen kan läsas exempelvis här.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

22 kommentarer:

 1. Ja då kan vi nog utgå ifrån att dom går i konkurs till sommaren eller tidigare...

  SvaraRadera
 2. Första resultatet på Google när man söker efter Oscar Properties är en annons från de själva om inflyttningsklara=färdigställda bostäder med 10% rabatt och två avgiftsfria år.

  Men marknaden håller på att "lösa" problemet på egen hand redan. Blir allt mer poppis att bara färdigställa marken sen säljer man projektet till en nystartad BRF som köper sig själva och står för entreprenaden. Då har man pengar i fickan när spaden är i marken och all risk står på BRF.

  SvaraRadera
 3. Med tanke på prisnivån på deras lägenheter är det antagligen egenföretagare eller rika kapitalägare som köper lägenheterna? I ena fallet kanske man jobbar hemifrån och i det andra fallet kan man bo var som helst.

  SvaraRadera
 4. Nybrogatan är inte särskilt ocentralt, men om det är nära jobbet beror förstås på var man har sin arbetsplats. Torsplan är lite mer off, men fortfarande relativt centralt.

  SvaraRadera
 5. Vilken fastighet må detta vara som inte ligger nära många välbetalda mutjobb?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, finns gott om välbetalda konsulter på NKS.

   Radera
 6. Klart att man annonserar i pappersupplagan !
  De som enbart läser den är en generation som är van vid att "kunskap" kommer "von oben" och att inte ifrågasätta denna..

  SVT:s "Rapport" kl 19:30 är också "helig tid" för dessa..

  SvaraRadera
 7. Peab och deras projekt Brf Bjursätra är intressant.

  Ligger i Rågsved, området har lite skamfilat rykte, men är absolut beboeligt.

  Nåval, har haft koll på detta projekt då jag anade att det skulle bli svårt att sälja. och de har inte sålt en lägenhet på ett år nu, de enda lägenheterna som sålts är i princip allt mindre än 41kvm.

  https://peabbostad.se/projekt/stockholm/brf-bjursatra/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Endast ett badrum även på fyrorna? Inget jag skulle betala över fyra miljoner för. Skulle inte heller välja Rågsved för mina barn att växa upp i, fungerar kanske utan barn. Blir svårsålt.

   Radera
  2. Nej, löjliga priser och barnfamiljerna kan vi glömma, white flight går inte åt det hållet.
   F.ö. väntar jag på en ny stor statlig myndighet typ "Brfuppköpsverket" som gör landsomspännande upphandlingar av bl.a. dessa lägenheter.

   Radera
  3. @Bengt: Höjer man skatten på arbete med 1% får staten in ca. 6 miljarder kronor. Då kan man köpa 3000 st lägenheter i 2 milj. kr klassen :) Men och andra sidan behöver man ju inte betala av dom. Det går ju att låna till det. 6 miljarder räcker till räntekostnaden.

   Radera
  4. Toni,låna javisst, men nu är statens finanser så otroligt starka så för bara futtiga 200 miljarder får vi 100 000 2 milj lägenheter. Och om det statliga "Brfuppköpsverket" är riktigt duktiga på att förhandla kanske man istället kan få 100 000 3 milj lgh för pengarna. Kanske t.o.m blir lite över för att handla brf i Tornet till det nya verkets höjdare. Och tänk på alla nya jobb som skapas.

   Radera
  5. Blir nog bra. På något sätt löser det sig.

   Radera
  6. Oj, det där ser verkligen inte bra ut för Peab. 27 av 76 lägenheter sålda, inflyttning i november 2018. Dessutom så är det ju som nämnts ovan bara de små och billiga som sålts. Det här blir en lokal katastrof för Peab.

   Radera
 8. Kvartalsrapporter därifrån är minst sagt spännande.
  Sernecke har gissningsvis med en del intressant framöver...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där slog du huvudet på spiken. Igår kväll kom vinstvarningen.

   Radera
 9. JM AB och BONAVA klarar sig bättre på börsen. De stora elefanterna bedöms inte ha några problem med nybyggnationerna.

  SvaraRadera
 10. Tidlös design är alltså miljonprogrammet-stil med lite större fönster.... Tornen är fruktansvärt fula.

  SvaraRadera
 11. Det finns också helsidesannonser i Svd och Di.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 12. Vill tipsa om denna artikel https://mitti.se/nyheter/bostad/eller-tillhor-datiden/
  Och särskilt avsnittet om bostadsbolaget Well som ”testar en ny finansieringsmodell..större lån för föreningen och högre avgift för köparen” exempelvis en tvåa för 495 tkr med en månadsavgift på 9900 kr.

  SvaraRadera