Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2018-10-09 15:36

Löfven upprepar nej - Alliansen kan bilda regering med stöd av Lövin

Löfven upprepar nu att bryta blockpolitiken alltid innebär att S bildar regering. Men Alliansen kan istället bilda regering med stöd av Miljöpartiets Lövin.

Om Miljöpartiet är ett miljöparti torde det vara en smal sak att stödja en Alliansregering i utbyte mot klimatpolitik. Därmed blir Alliansen största regeringsalternativ och kan endast fällas om S samarbetar med SD, vilket enligt S ses endaste veckorna innebär att partiet är antidemokratiska fascistiska rasister.

Samarbete med Lövin istället för Löfvén alltså.

V marginaliseras helt och lär ju aldrig samarbeta med SD.

MP får helt enkelt släppa sina övriga frågor och visa att de verkligen bryr sig om klimatet, vilket samtliga partier påstår sig göra (utom möjligen SD).

Bara omogna barn tror att de kan regera helt på sin egen politik i dagens parlamentariska läge. Dags att växa upp för både Alliansen och MP, och lämna sandlådan åt de andra barnen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

44 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  3. Men D du har ju helt missförstått vad Löfven menar när han säger samarbete över blockgränserna eller kompromissa.

   Det han menar är att han skall vara statsminister och andra partier skall vara glada för att de får agera stödparti. Sen kanske man får någon liten symbolisk reform som "tack".

   Radera
  4. Cornu,Varför tar du bort kommentarer?
   Anonym, nej, nu hittar du på. Varför då? Eller har du varit med på förhandlingarna, eftersom du VET vad löfven menar.
   Alliansen är fria att sammarbeta med sd om de vill, men de kan ju inte räkna med löfvens tysta medgivande till deras politik i utbyte mot att de inte förhandlar med sd.

   Alliansen kunde även regerat de senaste fyra åren om de velat, ändå är allt löfvens och mps fel.
   Sanningen är ju att alliansen nu haft makten i 12 år, ändå har vi typ världens högsta skattetryck.
   Ändå skylls allt på att löfven är så himla elak och inte vill släppa ifrån sig makten.

   Radera
  5. Av att döma av vad han har sagt så är det den tolkningen jag gör iaf. Andra partier skall stötta S, men S skall inte stödja någon annan regering.

   Vad har mp och v fått i utbyte mot att stödja S? Det ser inte ut som så mycket.

   Jag beskyller inte S för att göra något fel. Det är ju deras uppgift att verka för att det förs en socialdemokratisk politik och jag måste säga att de har lyckats bra mycket bättre än vad deras mandat förpliktigar. Omvänt har övriga partier varit rätt dåliga på att ta tillvara på sin parlamentariska vikt.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar inte massinvandringen?
   Faschissst! Putinist! Spädbarnsätare!

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lägger S en migrationsrestriktiv budget så kommer SD rösta på den och fälla Mp/C/L budgeten som antagligen vill ha en mer positiv migrationspolitik. SD:s huvudmotståndare är C och Mp,de ser nog fram emot att fälla båda i ett svep.

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 9. Lars, alla kommentarer gjorda idag tas bort av bloggadm. Något fel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska ej moderera från mobiltelefon. Små knappar, feta fingrar.

   Radera
  2. https://www.ebay.com/bhp/mens-full-finger-ring

   ;)

   Radera
  3. Jisses Cornu! Jag blev rädd att du tömt hela bloggen på kommentarer! Jag skulle säga att bloggens kommentarer utgör en rik källa att ösa ur och en bra trafikgenerator via Google och att den som inte får tät feedback riskerar att sluta att utvecklas intellektuellt.

   Jag upprepar min tidigare kommentar:

   Det bör inte vara särskilt svårt att fixa ett script som laddar ner en sida en gång i minuten, söker igenom sidan efter vissa oönskade identiteter och skickar ett meddelande till dig så snart någon oönskad person verkar ha kommenterat, så kan kommentaren snabbt raderas, utom när du är alltför upptagen av annat. En aning distraherande förstås. Men du kan sätta på förhandsmodereringen så snart någon oönskad envisas med nya kommentarer och stänga av den när idioten verkar lugnat ner sig.

   Radera
 10. oh hjälp! vad har hänt här?? bloggmasaker? :) :) :)

  alla inlägg är raderade :)

  SvaraRadera
 11. När UK lär sig trolla med knäna blir han statsminister.

  SvaraRadera
 12. Det är fånigt att vara fixerad vid en alliansregering. Dels kan man tänka sig Alliansen plus S och två år var för Löfven och Kristersson som statsminister. Dels kan man dumpa Moderaterna och ha S+Mp+C+L+Kd. Högerpolitik är inte lösningen för Sverige, lika lite som vänsterpolitik är det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mp kommer ganska säkert inte stödja en alliansregering som mp inte själv ingår i. Troligen inte heller en alliansregering som mp ingår i. Mp och Moderater är en högst svårförenlig kombination. Synnerligen få miljöpartister vill ha Kristersson som statsminister.

   Radera
  2. MP klarade riksdagsspärren tack vare S och V. Om de skulle alliera sig med högern så skuller de svika sina väljare.

   Radera
  3. Det skulle vara döden för mp att stödja en moderatledd regering när snart sagt alla partiets väljare antingen lutar åt vänster eller hatar blockpolitik och inte räknat med att deras röst skulle stödja en moderatledd regering.

   Radera
 13. Satan upprepar nej, men alliansen kan fortfarande bilda regering med Beelzebub.

  Mmmkay. Lycka till.

  SvaraRadera
 14. Gissar att Löfven njuter i fulla drag av spektaklet som spelas upp, och inväntar rätt tillfälle för sitt nästa drag. Att S eller MP skulle hjälpa fram en alliansregering skulle innebära massiva väljartapp i nästa val. Bättre för dem att vänta ut att klantarna fortsätter göra bort sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. S tappar ju väljare hur de än gör, om än långsammare när de är i opposition, så rimligtvis borde de låta någon annan försöka nu. Om trenden nedan håller i sig hamnar de annars på 25% i nästa val.

   2002 - 40%
   2006 - 35%
   2010 - 31% (-4% trots att man var i opposition)
   2014 - 31% (ingen ökning trots opposition)
   2018 - 28%

   Radera
 15. MP kom över spärren tack vare stödröster från S och V. Om de nu allierar sig med högern så skulle de svika sina väljare.

  SvaraRadera
 16. Två migrationslyckliga partier (C+MP) i samma regering... jo, man tackar.

  Som tur är får inte M+KD+L+C+MP ihop mer än 159 mandat. Det kan SD enkelt fälla genom att rösta på S-budgeten. Såvida inte V får för sig att rösta på de borgerliga, men det lär väl inte hända förrän helvetet fryser till is.

  SvaraRadera
 17. Lööf på aktuellt "Löven kan tänkas regera med alliansen.". Detta har redan bestämts av Bilderberggruppen innan valet. Lööf som statsminister med några mitten partier. Skådespelet som sker nu är för att folket skall tro regeringsbildningen är svår och acceptera 7-klövern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och så Bilderberg igen, lägg ner det där nu tillsammans med globalist och massa annat trams. Håll dig borta från vakense så mår du bättre.

   Radera
  2. Trams?
   Är det trams att ett gäng mäktiga samlas och diskuterar?
   Är globalismen trams?

   Radera
 18. Det är dags att skippa blockpolitiken och försöka ta itu med världsproblemen. En socialliberaldemokratisk ekologism är vad världen behöver. Ett ledarskap som ser till att ny teknik ersätter gammal teknik i rasande takt. Inga idiotier om "osynliga händer". Inte heller socialistiska idiotier om allt åt alla. Ny Teknik! Den finns redan i hög grad. En krigsekonomi inriktad inte på krig utan på ekologisk omställning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skippa blockpolitik, lös världsproblem?

   Radera
 19. Ibland undrar jag om allt inte bara är en enda stor teater. Under Alliansens samtal så sitter partiledarna och drar vitsar och spelar poker.

  De vet redan vilken lösning de vill ha, de har ju trots allt träffats i flera år och vsrit medvetna om problematiken.

  Skulle de dock gå ut direkt med sin lösning är de är rädda att det skulle bli som med DÖ. Media, väljare och partiaktiva måste känna att de att lösningen har svettats fram för de ska qacceptera den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte teater. Man måste av folkligt pedagogiska skäl provtrycka alla alternativ som man vet kommer att misslyckas innan man kan gå på alternativet som förväntas bli det enda som blir kvar. Dessutom måste man ha ryggen fri mot de helt onödiga och ifrågasättande svekdebatter som annars naturligt hade följt. Visst kommer det bli en svekdebatt ändå, men man har eliminerat alla alternativ som olika folkliga grupperingar går och hoppas på.

   Radera
  2. Precis så. Än så länge har inget uppseendeväckande hänt sen valnatten, utan allt går enligt förväntad plan. Det får ta sin tid innan man utforskat och avfärdat alla alternativ.

   Radera
  3. > Nej, inte teater.

   Men vad gör de under samtalen? Alla positioner är kända. Det handlar bara om att spela ut brickorna i så långsam takt att folk hänger med.

   Radera
  4. Det är både sorgligt och skräckinjagande att se på när Kristersson både gräva upp och försöka blåsa liv i det gamla dödförklarade Allians-liket i ett desperat försök ta makten.

   Nej, ta nu och lägg ner liket i kistan och spika igen den en gång för alla. Låt det gamla bittra liket få vila i frid. Och lås in Kristersson på någon psykiatrisk klinik och kasta helst nyckeln.

   En dålig jämförelse kanske. Men jag tycker nästan att det hela påminner om när en sinnessjuk ryss grävde upp 29 lik och klädde upp dem. Att en ryss kan få för sig något sådant är inte uppseendeväckande. Men det här är ju en man som vill bli vår statsminister! Skandalöst!

   https://www.dn.se/nyheter/varlden/gravde-upp-lik-och-kladde-ut-dem/

   Radera
  5. Frihet: Vem skulle ha fått frågan att bilda regering då , enligt dej ?

   Radera
  6. Svaret kom fel men finns här nedanför

   Radera
 20. Skatt: Jag har många gånger tänkt likadant. Politiken är en slags teater bara. Den lever i symbios med "journalistiken". Journalistiken behöver politiken för att överleva och politiken behöver journalistiken för att överleva

  SvaraRadera
 21. Ekonomen;

  Det största partiet i det största blocket förstås. Kristersson och de borgerliga borde svarat på frågan hur de skulle kunna bilda regering utan stöd av SD redan innan valet. Men istället valde de att tillsammans köra huvudet in i kaklet och låtsas som ingenting.
  Valets stora förlorare utropade genast sig själv till vinnare och körde hela Sverige in i kaklet.

  SvaraRadera