Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2018-10-09 18:45

Lärdom: Moderera ej kommentarer med mobiltelefon - raderade 100 senaste kommentarerna

Lite inkörningsproblem med förhandsmoderering blir det förstås. Till exempel att man inte ska moderera kommentarer med mobiltelefonen, då jag i all hast raderade de 100 senaste kommentarerna för ungefär en timme sedan. Det blir helt enkelt att vänta till jag har en dator innan jag modererar.
Skärmen för publicerade kommentarer på mobilen.

Skärmen för kommentarer att moderera på mobilen.
Moderereringsgången är att jag får ett mail att det finns något att moderera. Jag kan klicka i mailet för att publicera, men för att spara tid publicerar jag genom att gå in på bloggens administrationsgränssnitt istället, välja kommentarer, välja kommentarer som väntar på moderering, radera det som ska raderas, sedan kryssa i överst för att markera alla, och sedan trycka på knappen intill.

Om man missar välja kommentarer som väntar på moderering och gör i övrigt samma arbetsmoment så raderar man istället de senaste publicerade kommentarerna. Och det kan vara lite svårt att se vad det står på mobiltelefonen. Och så visade jag 100 kommentarer som standardinställning.

Så när jag kryssade i alla och tryckte på lilla knappen intill raderade jag dessa. Och nej, de går inte att återställa.

Kort sagt bör jag vänta med moderering tills jag har en skärm som är av datorstorlek, så jag ser vad jag gör.

Lite barnsjukdomar får man räkna med. Har gjort några armhävningar som straff. Och sänkt standardinställningen till tio kommentarer, så högst de senaste tio raderas.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

21 kommentarer:

 1. En sådan fadäs är värt 100 armhävningar, tycker jag;)

  SvaraRadera
 2. Fö håller jag på med din senaste bok: den är onödigt engagerande.

  SvaraRadera
 3. Inga kommentarer till detta inlägg.

  SvaraRadera
 4. Det får ändå anses ligga på Googles huvud för dålig design. I synnerhet med avseende på att göra viktiga grejer utan återställningsfunktion.

  SvaraRadera
 5. Det är mer än en miss, jag skulle kalla det självförvållat.

  Google har för länge sedan övergivit sitt engagemang för Blogger och det borde Cornu också göra.

  SvaraRadera
 6. Armhävningar är väl belöning?

  SvaraRadera
 7. Se det från den ljusa sidan.. minst hälften var ändå chattinlägg från bloggens svärjevän!

  SvaraRadera
 8. Eller skippa förhandsmodereringen och moderera i efterhand. Fast då kan ju fel åsikter synas förstås.

  SvaraRadera
 9. Tänker att detta med att hantera alla kommentarer måste ta väldigt mycket av din tid som inte direkt leder till något egentligen. Kanske lätta lite på modereringen eller ha någon slags "anmäl" funktion inlägg som anses olämpliga.

  SvaraRadera
 10. kAnställ någon lämplig student eller dylikt som assistent? Då bl.a. modereringen av inlägg igår i rollen. Detta måste ta enormt mycket fokus från dina värdeskapande aktiviteter? Kan omöjligt vara värt tiden.

  SvaraRadera
 11. Finns verkligen inget alternativt bloggsystem att byta till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folk som byter till ny provider (exempelvis wordpress som har blockningsfunktion) brukar bara lämna sin blog med ett sista inlägg med länk till den nya bloggen och sen starta på ny kula. Borde inte vara så svårt.

   Radera
 12. Varför förhandsmoderera plötsligt? Har vi kommentarsfolket varit dumma? Det har väl fungerat ganska bra ändå? Eller har någon med makt begärt/krävt att du ska censurera visst innehåll?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske blivit rädd för Putin nu igen ? :)

   Radera
 13. Känns tyvärr lagom ohållbart i längden med Blogger dig. Hoppas du hittar nåt som sparar dig tid och energi, du borde va såpass känd nu att du inte kommer tappa så mkt trafik även om du byter plattform.

  SvaraRadera
 14. Ta med laptopen till älgjakttornet? (Om det är jaktveckan som spökat)

  SvaraRadera