Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2018-10-24 13:20

Fridolin slutar - saknad av absolut ingen

Gustav "fixar skolan på 100 dagar" Fridolin slutar som så kallat språkrör för Miljöpartiet. Han ställer alltså inte upp för omval på partikongressen nästa år.
Slutar.
Gustav slutar alltså baserat på mediauppgifter.

Vi tackar Fridolin och bjuder honom adjö. 

Saknad av ingen.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

63 kommentarer:

 1. Vissa miljöpartister lessnar sannolikt när de måste tala om klimatet snarare än om öppna gränser.

  SvaraRadera
 2. Tänk att jag en gång röstade på karln(2010 då MP fick till ett rekordval). Fridolin gjorde som alla reform-rebeller när de fick makt. De bytte hatt och totalförändrades under makten "bojor". Fridolin t.o.m tog time-off trots hans direkta person-framgångar(antal kryss). Ett sånt svek! Jag ångrade mitt val tämligen snabbt och nu i efterhand så kan man inte annat säga att man måste skämmas över sin dåliga insikt. Men det var ett val som hade mer med taktik(!) att göra snarare än ideologisk grund.

  SvaraRadera
 3. Dö är död, men ändå motsätter sig C och L att lägga en budget för SD kan komma att rösta på den. Situationen är absurd.

  Det är som att tro att alla vegetarianer blir nazister bara för Hitler inte ville äta kött.

  Löfven kan bara tacka gudarna för C och L är så korkade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det som är riktigt beklämmande är att de inte verkar vilja verka för att driva sin politik. Det tycker jag är ett stort svek mot deras väljare.

   Det går att undvika röster från SD genom att bundla in något i förslaget som SD inte kan godta även om de gillar förslaget i övrigt. För C och L kanske man kan göra det utan att kompromissa FÖR mycket med sin ideologi.

   Radera
  2. Tror ni Löfven skulle vägra lägga fram en budget om SD skulle säga att de tänker rösta på den?

   Självklart inte.

   Radera
  3. Precis. Alla andra partier gör det de bör.

   Att göra som C och L borde straffa sig, men jag gissar att de flesta väljare är för dumma för att förstå ifall partiet de röstat på inte verkar för de n politik man gick till val på.

   Radera
  4. Grejen med valet 2018 var att många valde att rösta emot SD istället för att rösta för ett parti. Det förklarar en del av de resultat vi såg och de låsningar vi nu ser, t ex M-väljare som sökte sig till C, sk liberaler som gick till S. Att Alliansen inte ville lägga en budget efter att DÖ revs upp beror på C och L, som nu har fått ännu mer betänketid.

   Radera
  5. Siwonti: har du något belägg för det?

   Jag tycker i så fall det stöder tesen om att folk är lite dumma. De röstar mot SD för vad? Deras invandringspolitik? Hur smart är det då att rösta på partiet som har en politik som SD kan acceptera? Det låter inte så smart att gå från C till S om man vill undvika SD-politik.

   Radera
 4. Istället för att bli sparkad så avgår han... Underskatta honom inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske blir en liten ambassadörspost i något halv-trevligt land som tack för lång och trogen tjänst till (S).

   Radera
  2. Skulle snarre tro att han har en smidig konsultuppgift redan fixad....

   Radera
  3. Fridolin behöver nog INTE gå till "Arbets-Förnedringen" och ta kö-lapp...

   Radera
 5. Han har fungerat lite som Björklund. Skolfrågan är deras gemensamma nämnare. De pratar och pratar(går och går) men kommer aldrig fram till dörren.

  SvaraRadera
 6. Off topic. Är avsaknaden av B.O’s kommentarer en biverkning från Wilderängs moderering? Saknar den spillefinken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han prioriterade sitt liv framför kommenterande. Så var det med det tydligen.

   Radera
  2. Om det är B.D. du tänker på så har min mor råkat smitta honom med antibiotikaresistent gonorre så han drog till Kina nånstans där det finns ngn alternativ behandling. Saknar honom med, morsan också.

   Radera
  3. Ja det är segt när kommentarerna dyker upp som flaskpost så jag förstår att Bend tröttnade.
   Lars W. Ska det vara så här framöver? (har inte hängt med i anledningen till modereringen).

   Radera
  4. Eftersom ett antal nazister, rasister och Kremltroll inte kan sluta kommentera, så ja. Min raderingsrobot fungerar inte längre pga att Googles API slutat fungera korrekt, så det får vara så här.

   Radera
  5. Ben Dover försvann dock innan dess. Jag vet varför han har varit borta långa perioder tidigare, gissningsvis samma anledning denna gång.

   Radera
  6. Att han glömde säkerhetsordet?

   Radera
  7. Fast om man ska rala allvar så tycker jag att förmodereringen funkar bra. De värsta blajandet försvinner. Tyvärr så är det kanske för sent för en del av det klientel som fanns här när jag började följa din blogg, att komma tillbaks.

   Radera
  8. Saknar också Ben Dover!
   Han och "bengan" hade ju sina små privata "duster" och gnabbades ju som de två äldre herrarna på balkongen i Mupparna...
   :-=)

   Radera
  9. Johannes K aka Bengt Hansves.

   Radera
  10. Aktiekaptenen;

   Nej nej. Alldeles för få utropstecken för det. Men då det finns vissa likheter skulle kunna vara en möjlig son som socialen tagit ifrån Bengt redan vid födseln och som sen blivit placerad/uppfostrad vid nåt familjehem eller nåt. Men då vore min teori om att Bengt fortfarande är oskuld vara felaktig och det har jag svårt att tro.

   Radera
 7. Men vem ska nu föra fram Mehmet Kaplans/Grå vargarnas folkmordspolitik? Just det. Kaplan blev aldrig utesluten ur Mp.

  Är det förresten en liten bit stenkol där i Frigolits hand?

  SvaraRadera
  Svar
  1. nejnej, bara hans krampaktiga grepp om makten som precis glidit honom ur handen...

   Radera
 8. En man som trodde sig kunna "fixa" den svenska skolan på 100 dagar måste sakna all verklighetskontakt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mpare verkar sakna verklighetskontakt rent generellt så på den punkten verkar han passa in i mp...

   Radera
 9. Om miljöpartiet börjar definiera sin ideologi som en socialliberaldemokratisk (människo)ekologism så minskar risken kraftigt att partiet får något slags alien som språkrör.

  SvaraRadera
 10. Bra. Svensk politik blir lite vuxnare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi vet ju inte vem som efterträder.

   Radera
  2. Jag känner inte till någon i MP med en vuxen/hållbar miljöpolitisk syn.
   Då är det vuxna att låta MP sitta i ett säkert rum med kritor och ritblock. Dit kommer de nog snabbast med Fridolin

   Radera
  3. Glöm inte att kritorna bör vara ätbara, annars blir det inte så säkert;)

   Radera
  4. Carl Fredrik;

   Vuxnare? Det är att hoppas för mycket det. Sålänge som Ulf och Ebba beter sig som dåliga förlorare, springer och tjurar allt medan Jimmie Åkesson envisas att gå omkring med sin bruna offerkofta under kostymen så kommer tyvärr sandlådebeteendet att fortsätta ett bra tag till. Tyvärr.

   Radera
 11. Lite synd!
  Jag vill se ett nyval och att de åker ut. Med Fridolina i spetsen blir det inte andefattigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, håller med. Hade hoppats Fridolin kunde sänka MP än mer, får hoppas på extraval innan hans slutliga avgång då så han fortsätter skrämma bort väljare...

   Radera
 12. Skönt, om nu inte Kaplan efterträder. Tycker Fridolin och Lööf är lite av samma mynt. Extrema floskelyttrare. Svaret på alla frågor är : "Jag vill se..." en massa saker.
  Bra sjukvård ,skola, äldrevård, miljö osv men aldrig hur man når dit. Dessutom i jagform som om partiet vore ett bihang.
  Visst den sjukan lever andra partiledare också av men i betydligt mindre omfattning.
  Tex S o V har ju, om än dålig, så åtminstone sin lösning på allt: Höjd skatt fixar biffen.
  Kan det ha med "värsta karriäråldern" dvs bägge är 35 år och oempati att göra ?. Att Annie har Thatcher som förebild talar väl iofs sitt tydliga språk.
  Just nu handlar det bara om att hon ska få bästa posten i en kommande regering. Vilken konstellation som.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lägger till EBT till din lista. Personligen har jag mycket stora problem med att tro på, eller ens orka lyssna på, en partiledare under "några och de 40".

   Radera
  2. Och efter 40 är de så erfarna att de inte ens själva tror på det de säger. Haken är bara att de inte slutar...

   Så varför man skulle lita på politiker över 40 är för mig en gåta.

   Radera
 13. Sakna av alla som vet att hans episka ständiga fiaskon puttat över många väljare till höger om S.

  SvaraRadera
 14. På radion lät han hög när han fick frågan om varför han lämnar, började yra om att regeringsarbete sliter...

  SvaraRadera
 15. Så här kan man fixa skolan.

  Inför ett examensprov (som rättas centralt) med absoluta krav som varje elev måste klara för att få gå ut låg-, mellan- och högstadie.

  Provet hålls i maj och om man inte klarar det får man en chans att plugga under sommaren och skriva igen i augusti. Misslyckas man igen får man gå om ett år.

  Denna konstruktion har massa fördelar.

  1) Elever med bristande kunskaper kan inte flyttas upp till nästa nivå. Detta gör att lärare i nästa stadium kan fokusera på att lära ut nytt istället för att hjälpa de som saknar baskunskaper.

  2) Barn utvecklas olika fort. Om elever som ligger efter får gå om ett år så får deras hjärna en chans att mogna.

  3) Även bråkiga elever vill gå med sina kompisar och bli färdiga med skolan. Det här är morot även för dem. Lärare kan säga att om du inte gör läxorna, så kommer du inte klera examensprovet.Det vill du väl inte?

  4) Då provet rättas centralt så slipper man den motsättning som elever kan känna mot en lärare när de rättar. Läraren kan coacha elever inför provet. Visa hur man ska tänka för att klara det. Jämför med rättsväsendet där vi har domare och advokater. Läraren blir mer än advokat, någon på elevens sida.

  5) Examensprincipen är inte kontroversiell. Klarar man inte uppkörning för körkort får man göra om. Vi släpper inte ut folk som inte kan köra på vägarna.

  6) Kommunen får incitament att sätta in hjälp i förväg. Det är dyrt att ha elever som går om.

  7) De elever som får gå om kommer känna att saker nu går lättare för dem. Det stärker deras självförtroende och kan öka deras studielust för framtiden.

  8) Ingen elev går ut högstadiet utan de kunskapskrav som vi ställer upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom denna idée skulle fungera i praktiken är det helt orealistisk att den någonsin kommer att genomföras i Sverige...

   Radera
  2. Skulle lägga till att inte betala skolan förrän proven är avklarade. Iaf inte erlägga full betalning.

   Skulle också lägga till att omyndigförklara de som inte klarar grundskolan innan 18. Eventuellt skulle man kunna utöka skolplikten så att slutexamen blev det som gör en myndig.

   Jag har framfört i grunden detta krav också på invandrare som istället skulle få samma slag för att bli medborgare.

   Radera
 16. Bästa som hänt Sverige sedan Dacke!

  SvaraRadera
 17. Jag saknar Fridolin.

  Jag skulle EJ sakna Åkesson, Kristersson, Lööf, Björklund, Busch Thor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle inte sakna Löfven heller. Egentligen inte någon politiker.

   Kanske eventuellt troligen inte skulle man kunna sakna fridolin, men nej vill jag kan jag ju gå och se en buskis istället (där slipper man iaf få skrattet i halsen när man inser att han är med och förvaltar skattemedel).

   Radera
 18. Haha. Klart det var BD jag menade :) du får hälsa din ”styvfar?” då ;)

  SvaraRadera
 19. Råtorna börjar fly. När brukar råttorna fly? När skeppet sjunker.

  SvaraRadera
 20. Han har bra vitsord från journalistkarriären också.

  "– Jag tänker inte utveckla detta av hänsyn till andra än Gustav Fridolin. Men det går tillbaka till tiden när han skulle bli nåt slags stjärnreporter på TV4. Jag har aldrig i mänsklig mening träffat en mer hänsynslös och dålig journalist. Och det är egenskaper som naturligtvis går igen i annat, sade Leif GW Persson."

  https://www.expressen.se/nyheter/gw-om-fridolin-inte-den-person-jag-trodde/

  SvaraRadera
 21. Äntligen, en samhälle utan Frigolit!

  SvaraRadera
 22. Om jag inte minns helt fel är hans kollega Lövin påtänkt för ett "toppjobb"(läs skattediare" inom FN för att arbeta för hur man ska beskatta Global Warming. Lönen, den facila månadslönen av knappt 180.000 kr/mån ska bestridas av FN men betalas t.v av vår biståndsbudget! Tanken är att FN, som lider av ständig penga-brist, ska, som jag förstår, få pengar via nämnda CO2-beskattning. Tror det var ledarsidorna.se som avslöjade detta. Kan någon annan bekräfta?

  SvaraRadera
 23. Underbart!
  Denne beskäftige, i sina egna ögon duktige och förnumstige lilla skolfröken som alltför länge fått skriva andra på näsan avgår...

  Men..

  * Hur stor statsrådspension får han? Enligt det nya eller gamla systemet?
  * Hur många andra förmåner får han behålla?
  * Hur blir det med Säpos livvaktsskydd?

  SvaraRadera
 24. Dåså, Fridolin lämnade alltså den giftmålade MP-skutan. Då är det dags för nyval! Få nu inte för dig något nu, Ulf (Kristersson) i fårakläder. Du SITTER KVAR som moderat partiledare. Vi vill inte riskera att blåbären går framåt i ett ev. nyval pga att du hoppar av. Och du, Åkesson! Kasta nu bort det där järnröret och kom hit och slåss som en riktig man!

  SvaraRadera
 25. Ett adjö tänker jag inte kosta på mig.
  På sätt o vis lite synd.. större mupp än Frigoliten går inte att hitta

  SvaraRadera
 26. Måhända ändock en aning saknad ... en idealistiskt präglad humanist utgör alltid en välkommen och balanserade motvikt mot alla pragmatiska superrealister och förhandlingsmaskiner...
  Och sedan är ju verkligheten den att Fridolin i vilket fall som helst om ytterligare ett år hade tvingats avgå som språkrör p.g.a. Miljöpartiets stadgar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "motvikt mot alla pragmatiska superrealister och förhandlingsmaskiner..."

   Kan instämma om förhandlingsmaskiner. Men vad vi verkligen saknar riksdagen är pragmatiska realister och där utmärker sig synnerligen MP.

   Radera
  2. Carl-Fredrik: hur utmärker sig MP? Att bidra extra mycket med avsaknaden av pragmatiska realister eller?

   Radera
 27. Säga vad man vill om MP och Fridolin. Hedrar dem för att de har sin rotationsprincip och att man inte kan sitta för länge på ett uppdrag. Borde vara legio för hela det politiska systemet, för att slippa proffspolitiker, karriärister och ett sammansvuret etablissemang.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men rotationsprincipen har inte hindrat Fridolin att ägna hela sitt vuxna liv åt politiken. Kanske Miljöpartiet har mindre av proffspolitiker, men de är ju uppenuppenarligen inte befriade från fenomenet.

   Sen är det frågan om vem som vill slippa proffspolitiker eller folk som sitter på posten i decennier. Vill folk slippa kan de rösta på någon annan kanske? Det borde vara en fråga för respektive parti att avgöra.

   Vill man undvika heltidsproffs så kanske en annan väg hade varit att sätta en gräns för hur lång tid man få ha politisk uppdrag totalt sett? Jag menar att många partiledare är inte speciellt nya i gemet när de tillträder...

   Radera