Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2018-10-12 16:33

Fredagsmys: EU-kommissionens nästa ordförande - Margot Walsltröm (s)

Dags för lite härligare fredagsmys. Och vad kan vara härligare än att mediakällor uppger att Margot Wallström (s) ses som kandidat att ta över posten som ordförande för EU-kommissionen. Fast baserat på vad som skrevs om hennes gärningar i kommissionen när hon kickades slutade, så är detta bara fria fantasier från Socialdemokrater.
Vem vet? Inte jag.
Så kallade mediauppgifter anger alltså till Aftonbladet att Margot Wallström ses som en kandidat till den icke demokratiskt tillsatta posten som EU-kommisisonens nästa ordförande.

En närmare granskning av Aftonbladets källanvisning ger dock vid handen att det är socialdemokrater som vill detta och enskilda länder. Alltså det enskilda svenska landet Sveriges regering, som vill sätta Wallström som EU-kommissionens ordförande. Längre ner i artikeln framgår det rent av att det bara varit Sverige som framfört denna huvudlösa överutmaning.

För som The Economist skrev 2008 (inte en länk www.economist.com/certain-ideas-of-europe/2008/05/22/will-a-woman-ever-run-the-eu), så kommer EU en dag få en kvinnlig kommissionsordförande. Men det kommer inte vara Margot Wallström.

I nästa val till EU-parlamentet kommer den socialdemokratiska partigruppen gå kraftigt bakåt, då hela rörelsen blivit allt mer marginaliserad i resten av EU.

Så ni kan lugnt mysa vidare i fredagssoffan. Socialdemokraterna bestämmer inte i EU - till sin egen förskräckelse, EU skulle ju vara ett sätt för sosseriet att ta över världen - och aldrig att Wallström kommer hamna som kommissionens ordförande. Inte ens EU är så överutmanade att de skulle placera henne där.

Jag önskar er ett fortsatt trevligt fredagsmys!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

52 kommentarer:

 1. Hoppas verkligen det blir så även om chansen är liten. Hon har varit en bedrövlig utrikesminister och det vore bra om hon slapp fördärva vårt förhållande till omvärlden i ytterligare fyra år. Men hon skulle ändå kunna tillföra något som EU-ordförande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigaste inlägget här på länge😎, vart skrivs Sveriges lagar nu? Själv tänkte jag S regering 4 år till😎

   Radera
 2. EU-kommisions ordförande föreslås av Europeiska rådet (Som består av EUs demokratiskt stats- eller regeringschefer) och godkänns av det demokratiskt valda europaparlamentet. Så att påstå att posten inte demokratiskt tillsatt är fel. (Jmfr Sverigrs statsminister som inte heller är direktvald). Däremot är ju posten ej direktutsedd (Något som jag personligen faktiskt är för).

  SvaraRadera
 3. Fredagsmys: EU-kommissionens nästa ordförande - Margot Walsltröm (s)
  Fy vad du skräms, jag satte bärsen i halsen innan jag läste resten.
  Trevlig Helg Lars och bloggläsare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här. Fick nästan hjärtstopp. Nu blir det fredagsmys med prozaco.

   Radera
  2. Ingen fara, det finns ymnigt med hjärtstartare i Sverige, fast inte så många vet var de är. Och det är väl kärnan i budskapet, låt oss angripa symtomen, för det är lätt. Att komma åt rotorsaken är svårt och inte politiskt gångbart, så det hjälper inte att gnälla. Så, sluta att ha hjärtinfarkt! Hur svårt kan det vara? Vi ska ju ändå alla dö, rätt snart faktiskt om man är lite krass.

   Radera
  3. Finns en app för närmsta hjärtstartare med faktiskt. Har en på vårt jobb, men borde kolla status på den

   Radera
  4. Finns en app för närmsta hjärtstartare med faktiskt. Har en på vårt jobb, men borde kolla status på den

   Radera
 4. Även Mona Shalin ville man lyfta i media till diverse topp jobb, tror vi klarar oss även den här gången från liknande missöden.

  SvaraRadera
 5. Filosofie doktor och femspråkkunnige Alexander Stubb, fd statsminister och utrikesminister i Finland, anses vara favorit till posten. Men han är ju tyvärr man.

  SvaraRadera
 6. Varenda dag så innehåller media nuförtiden minst 1 ordentlig skräcknyhet, en sådan som får en att tänka: "Är det 1 april idag?" detta var dagens.

  Sen finns det ju andra:
  "För att lösa den akuta bostadskrisen för de nyanlända planerar nu Lomma kommun att köpa Borgeby gårdshotell för 16,5 miljoner kronor." : unv.is/hemhyra.se/nyheter/sa-ska-bostadssituationen-nyanlanda-losas

  Eller denna för alla STHLMare:
  nyheteridag.se/alliansens-deal-med-mp-fortsatta-skattepengar-till-illegala-invandrare/

  SvaraRadera
 7. Tror Margot Wallström saknar sin forna ibstprt sett skattefria miljonlön: www.expressen.se/nyheter/margot-wallstrom-har-tjanat-27-miljoner/

  Leif Östling betalade under samma period in flera miljoner i skatt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur fan har Leif Östling gjort sig förtjänt av våra skattepengar? Han får ju för fan minst dubbelt upp av varje skattekrona han betalat in - tack vare hutlösa vinster i välfärden.

   Radera
  2. @Frihet
   Läste du överhuvudtaget vad Captain Crunch skrev innan du svarade, eller reagerade du med reptilhjärnan när du läste "Leif Östling"?
   Om du lägger ifrån dig Stolichnayan ett tag så ska du se att läsförståelsen ökar i direkt relation till att metanolutmaningen minskar.

   Radera
  3. P W;

   Svara på det här. Vad fan får jag för lön? När Leif Östling fått samma månadslön som över 80 arbetare eller nåt sånt? Och då har han redan en väldigt massa förmögenheter värda hundratals miljoner som han sedan länge att gotta sig med. En hel fabrik skulle kunna dubbla sina anställda om de gav vd:n sparken och därmed producera billigare varor eller dubbelt så mycket. Svara på det istället? Inte fan är han värd ens min fjuttiga lön, och jag har en hel familj att försörja och en fru med samma låga lön. Vi sliter minst dubbelt så hårt som en enda Leif Östling och vad får vi för det? Det enda han verkar göra är att skicka mina pengar till sina privata konton på paradisöar. Det är vad jag tror. Har du ens sett på uppdrag granskning? Har du någon ryggrad, P W?

   Radera
  4. Du underskattar nog betydelsen av en duktig företagsledare. Arbetare i fabriken säljer inga lastbilar. Ofta går det att mäta företagsledarens prestationen och varför skulle de betala honom en massa om det inte var lönt? Men visst, i ex USA har det spårat ur.

   Radera
  5. Frihet reagerar med reptilhjärnan, socialist som han är. Avundsjuka, jantelag och missunnsamhet verkar vara Frihets melodi. Noterar också att "Frihet" inte ens nämner nyadeln Margot Wallström med sin miljonlån till extremt låg skatt . Jag är säker på att tom Frihet med sin låga lön betalade mer än Margot Wallström gjorde under sina år i Euparlamentet, men det är uppenbarligen inget problem för "Frihet". Patetiskt är bara förnamnet.

   Radera
  6. @Frihet
   Visa först var jag skrev något om DIN lön.
   Sedan vill jag att du visar var Captain Crunch skrev att Leif Östling tagit emot skattepengar.
   Hur kan du för övrigt värdera vad LÖ bör ha i lön? Sitter du de styrelser som beslutar om hans lön? Dessutom har du svårigheter att ens förstå vad en arbetare kostar, eftersom du tror att man "kan dubbla sina anställda" om man sparkar vd:n.
   Ja. Jag har sett uppdrag granskning och varje gång jag läser om hur skattepengar hanteras i detta socialistiska Sverige, där man älskar att ta från de fattiga för att dela ut till de ännu fattigare, så är jag ännu mer fast i min övertygelse att Leif Östling hade rätt. Alla borde ställa sig den frågan.

   Ps. Om du och frugan nu har så låg inkomst som du påstår, kanske du skall prova att minska din metanolkonsumtion, ta dig i kragen, sluta lipa över allt ont som bara drabbar dig och satsa på ex.vis en utbildning så du kan få chans till en bättre inkomst. Eller känner du att det vore att svika dina bröder och systrar i proletariatet? Ds.

   Radera
 8. Om det visar sig vara ett problem så kan nog ett könsbyte bli aktuellt. Maktbegäret hos de liberalkonservativa politikerna vet tyvärr inga gränser.

  I Finland är femspråkighet inte så ovanligt. Finska, Svenska och Engelska kan de flesta. Tyska och Ryska kan nog många pga minnen från en annan tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Finland är god kunskap i finska, svenska och engelska extremt ovanligt och knappt förekommande utanför den svensktalande minoriteten. Vanliga finnar är ohyggligt dåliga på engelska, och kan kanske fem-sex ord på svenska.

   Vad gäller ryska, så är det samma som i resten av Östeuropa, att du kan antingen engelska eller ryska utöver ditt egna språk.

   Radera
  2. Mitt favoritexempel är turistchefens välkomsttal vid en nordisk konferens i inre Finland. Han höll det på finska, som var det enda språk han kunde. Konferensarrangörerna var vederbörligen generade.

   Radera
  3. Efraim;

   ”god kunskap i finska, [...] extremt ovanligt”

   Det var ju en udda åsikt.. i Finland har de nog rätt bra kunskap i Finland.

   Vanliga finnar kan ofta svenska (ungefär halva befolkningen förstår svenska). Möjligtvis inte om man umgås med lågintelligenta finnar som ofta samlas under beteckningen ”Sannfinländarna” och det är troligen dem du haft oturen att stöta på.

   Såhär beskriver finnarna själva:

   ”Engelska språket är en självskriven del av vardagen i Finland. På grund av allt fler internationella kontakter både privat och i företagsvärlden, en högklassig språkundervisning och engelskans frammarsch som världsspråk behärskar en allt större skara engelska.”

   https://www.sprakbruk.fi/-/engelskt-inflytande-i-finska-gymnasisters-inlararsvenska

   Runt 60-70% av befolkningen behärskar engelska, det kallar du extremt ovanligt. Det är snarare dina fördomar som är extremt ovanliga och korkade.

   ”I skolorna i Finland lär man sig både finska och svenska. Elever som har finska som modersmål lär sig svenska i skolan. Elever som har svenska som modersmål lär sig finska i skolan.

   Om ett invandrarbarn går i en skola där undervisningsspråket är finska studerar barnet också svenska som främmande språk tillsammans med de finskspråkiga eleverna.”

   https://www.infopankki.fi/sv/livet-i-finland/finska-och-svenska-spraket/information-om-finska-och-svenska-spraket

   ”Många finländare pratar bra engelska.”

   https://www.infopankki.fi/sv/information-om-finland/grundlaggande-information-om-finland/kort-om-finland

   Radera
  4. Ja det goda skolresultat i Finland bör även leda till bra språkkunskaper.

   Radera
  5. Frihet: Nyckelordet här är ju OCH, finlandsfinnar pratar generellt extremt dålig svenska och engelska, finlandssvenskar däremot pratar generellt bra finska (och bra engelska).

   Radera
  6. Efraim;

   Ta och ge dig nu. De flesta i Finland pratar bra finska och engelska oavsett.

   Radera
  7. Nja, min erfarenhet är nog att finnar är sämst i Norden på engelska. Inte dåliga, men klart sämre än ex svenskar. Detta gäller i affärssammanhang, oklart vad som gäller i övrigt

   Radera
 9. Hon är väl (man skulle kunna kalla det) efterlyst i Israel? Persona non grata i alla fall om hon skulle försöka komma in via någon flygplats. Den nya svenska regeringen skulle kunna utlämna henne dit som en del i att återupprätta goda förbindelser. Eller låta bli att utlämna henne dit i utbyte mot att sossarna röstar fram en Alliansregering.

  Se så många problem man kan lösa på en gång om bara viljan finns! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kanske skulle kunna sälja henne till Israel och få tillbaka lite av alla pengar S gett bort till terroristers familjer i Palestina?

   Radera
 10. Jag ser gärna MW som EU-kommissionens ordförande, för då slipper vi henne garanterat som svensk utrikesminister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det handlar ju egentligen om att den ena falangen inom S vill få bort henne från Sverige innan Stefan Löfvén avgår på stämman nästa år, så att hon inte kan kandidera till posten som ny partiledare. Vi som håller på Alliansen borde hålla tummarna för att hon blir ny partiledare - sämre val kan de inte göra ens om de medvetet skulle sikta på mindre än 15 % i nästa val.

   Radera
 11. Socialisterna har nu att försona sin självbild med verkligheten. Det kan bli tufft. :-)

  SvaraRadera
 12. Det är betydligt större skillnad mellan länder i EU än mellan statsbärande partier i Sverige. Så ur ett svenskt perspektiv kan det kvitta om Wallström är sosse eller moderat. Hon kommer driva ungefär samma politiska linje.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Från utsidan är det väldigt svårt att se skillnad. Kanske man kan se skillnad på V och SD. Men annars är de alla förvillande lika.

   Radera
  2. Det enda som skiljer M och S är detaljfrågor och personaluppsättningar inför varje val. Dvs slump/brus.

   Ur ett internationellt perspektiv ser man naturligtvis detta, då de flesta är helt ointresserade av inhemska polariserande hjärndöda debatter om svensk politik.

   Radera
  3. Högermänniskor röstar mer på utseendet hos en politiker och vänstermänniskor röstar mer på hur intelligent en politiker är, enligt forskning. Ju vackrare pärlhalsband och vårdad frisyr - desto fler röster av högerfolk. Där får det inte vara någon skit under naglarna men sen kan de vara den största idioten som någonsin existerat - det bryr sig inte högerkollektivet om minsann. Nej, huvudsaken är att man har haft tid och pengar att vårda sina tänder och kan få naglarna filade hos proffs. Fundera på varför Ebba, Ulf och Jimmy hånler framför kameror hela tiden.

   https://fof.se/tidning/2017/2/artikel/hogervaljare-rostar-hellre-med-ogonen

   Radera
  4. Suck. Ja du Frihet, det var precis det artikeln och forskningen sa.
   Bra trollat som vanligt.

   Radera
  5. Megakille;

   Läs artikeln igen, titta på verkligheten och pussla ihop två och två. Det är ingen slump att nya (samma gamla) moderaterna införde klädkod. Deras väljare tittar på ytan och skiter i både innehåll och sakpolitik.

   Radera
  6. Herre gud vilken smörja. Ulf Kristersson skulle alltså vara höjden av stil i riksdagen?

   Radera
 13. Hoppas MW får ordförandeposten så att idiotin exponeras på bästa möjliga sätt.

  SvaraRadera
 14. Antagligen är det att föredra om det innebär att Bildt tar över på UD och börjar smiska upp dess o-opolitiska politru...tjänstemän.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ”De internationella valobservatörernas skarpa kritik mot valet har inte kommenterats. Utrikesminister Carl Bildt som på måndagen träffade sin motpart Sergej Lavrov i Moskva tycker att man måste ge Ryssland tid.”

   3 december 2007
   https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=1754567

   ”Nionde november beslutade regeringen att undersökningarna om den planerade gasledningen på Östersjöns botten skulle fortsätta. Med på mötet var utrikesminister Carl Bildt. Bildt hade precis sålt sina aktier i Vostok Nafta men hade fortfarande kvar optioner i företaget. Nu anklagas han för jäv. - Gasledningen är jätteviktig för företaget och det är helt åt fanders att Bildt satt med och tog beslut som kan påverka deras aktiekurs, speciellt när han skulle få pengar från företaget senare, säger miljöpartiets språkrör Peter Eriksson till Expressen.”

   https://www.expressen.se/nyheter/bildt-tog-beslut-om-gasledningen/

   Radera
  2. Det vore en fröjd för ögat att se Bildt piska upp dem. Skulle betala rejält för att se spektaklet.

   Radera
  3. Räcker det inte med att du redan betalat Carl Bildt 1,5 miljoner i arbetslöshetsföräskring då han gick arbetslös efter valet. Samtidigt som hans bolag drog in 6 miljoner, men naturligtvis tog han inte ut någon inkomst för då hade han ju inte betraktats som arbetslös. Allt enligt boken ”Uppdrag Bildt”.

   Radera
 15. Flertalet av bloggkomententatorena här som tror sig tillhöra en intellektuell elit är klart överutmanande i detta sammanhang. De förstår det bara inte själva. @Joakim lyser med sin frånvaro ifrån detta sällskap. F.ö. så är det FP och C som kommer bilda regering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Ulf Kristersson sket i det blå skåpet igår. Som jag påpekat tidigare är Ulf tidernas största förlorare och en större latmask till statsministerkandidat har aldrig existerat. Han har några dagar kvar och vad gör han - lägger över allt ansvar på C och L och själv tar han ledigt över helgen för att sitta och glo på TV. Är han totalt verklighetsfrånvarande?

   Radera
  3. Frihets inlägg i den här tråden bör raderas mht att han återigen kommenterar Ulf Kristersson på ett sätt som är off topic i relation till bloggposten.

   Radera
  4. PW;

   Jag svarade bara på Elk Brews kommentar så det var fullt relevant fram tills Elk Brew insåg sitt misstag att kommentera nåt som han ingenting begriper sig på. Han suddade ut sitt påstående för att dölja sitt misstag, det handlade om hur nästa regering kommer se ut. Han trodde att Ulf och Ebba skulle komma att bilda regering och att C och L skulle sitta stöttande och acceptera att vara en del av alliansen trots att de inte längre är en allians. Allt skulle ske med stöd av rasisterna med de nazistiska rötterna, där längst ut på yttersta högerkanten.

   Klarnar det, PW?

   Radera
 16. Jag lämnar följande tips på en liknande bra kandidat: Marita Ulvskog

  SvaraRadera
 17. Skrämselpropaganda mest hela tiden, är det inte klimatet så var det Mona Sahlin som chef för världens fackföreningar, Ryssland ska invadera Sverige, Löfvén ska regera igen, Reinfeldt som FN ordförande - och nu senast - Stockholm ska söka vinter OS plus förstås snabbtågen som slutgiltigen ska ruinera nationen.

  SvaraRadera
 18. "May the good have mercy upon us" ! DRAIN THE SWAMP

  SvaraRadera