Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2018-10-07 18:55

Från vilket riksdagsparti kommer nästa statsminister?

Dags att uppdatera hur läsarna ser på läget kring regeringsbildningen. Från vilket riksdagsparti kommer nästa statsminister? Svara nedan.
Vem blir det som ska jäsa i Sagerska palatset.
Uppenbarligen tar det en stund för vuxna att komma överens och det är ännu oklart vem som blir nästa statsminister i Sverige. Men bloggläsarna vet alltid bäst, och kan därför leverera svaret på detta i enkäten nedan:
Och nej, att en extern teknokrat skulle tas in som kompromiss är förstås helt otänkbart. Den svenska politikereliten skulle aldrig lämna från sig möjligheten att casha in på en livslång karriär. Så alternativet extern teknokrat finns inte, även om det är juridiskt möjligt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

51 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Länk t hatsajt raderad

   Radera
  2. Vilken länk? Jag ickelänkade ju.

   Nåväl, jag upprepar min gissning att nästa statsminister heter Annie Lööf. Hon är perfekt positionerad för att knipa statsministerposten i en "blocköverskridande" regering. Dessutom åtnjuter hon globalisternas gunst (Bilderberg, Trilaterala Kommissionen).

   Radera
  3. Återstår att se... Annie är globalisternas gunstling...

   Radera
  4. Samma nazistiska smörja som för nästan 100 år sedan, "globalister, bilderberg, trilaterala kommissionen", NWO? Ödlefolket? Rotschild? ZOG? Frimurarna? Illuminati? Sions vises protokoll?

   Tröttnar ni aldrig?

   Radera
  5. Isak, låt mig gissa: din länk följde mönstret som blivit populärt här (eg "inte länk: http://en.se")? Dessa inser alla med fler IQ än fingrar att det är en länk.

   Radera
  6. Annie får chansen så att Alliansen/Borgarna kan ta åt sig äran av att ha tillsatt Sveriges första kvinnliga statsminister.

   De rödgröna (och även SD) ger henne chansen eftersom det inte finns en chans i helvete att hon och en C-regering sitter i fyra år.

   Centern kollapsar sedan stadigt i opinionsundersökningarna så länge festen vara.

   Radera
  7. Hallå, man kunde ju länka men inte citera? Fattade jag fel?

   Nazistiska smörja? Nu vet jag inte var länken gick men är det sådant att påpeka att globalister, bilderberg, trilaterala kommissionen, finns och har en agenda?
   NWO? Ja, är det okänt? Sovjets fall>USA stod ensamma>en glädje infann sig, likaså mörka intressen, ibland ideologiska, ibland bara ute efter en snabb dollar, NWO började bli verklighet då US åter fick in kapitalet och ingen statsmakt kunde utmana. År 2000 var väl US skuldfritt, börsen glänste, IT skulle rädda oss och alla skulle köpa massor av ringsignaler. I Ryssland tog Putin makten från den glade rebellen Jeltsin fredligt. Eller fick ta. Hur det nu är/var. Nu drabbades plötsligt marknaden av Framfab-syndromet. Det är ju rätt logiskt att bubblor som bygger på utsikten att solen skiner ännu mer inte funkar. Överlag såg börsen rätt utmanad ut, det gör den även idag, i detta kommer då new american century-tankarna fram. Sen hade vi 9/11, vi behöver inte, men visst kan vi, konspirera fram tankar från den händelsen; nu räcker det ju att se på vad som hänt och inse att vissa hurusom drog nytta av detta för att ta sig en funderare. Jag kan måla ut det hela men inte i detta inlägget.

   Ödlefolket? Japp. Ödlorna. De hade en dokumentär. Den hette V tror jag? Foxy ödlebejbs.

   Rotschild? Ja, den familjen finns. Är de bara kapitalister?


   ZOG? Billigt pamflettuttryck av någon som väl enspårigt och benhårt menar att sionister styr o ställer i viktiga frågor.

   Frimurarna? Ja? Det är väl en klubb för s.k. upplysta herrar.

   Illuminati? Här är man väldigt upplyst, efter att ha planerat revolution och dylikt förbjöds de. Men, the shit hit the fan i Paris ändå ju...
   Ärligt talat, om dessa ännu finns och medlemmarna är dignitärer eller hemliga makthavare med jättelika Truster så får ju ingen veta något.

   Jämför med skull&bones, många prominenta där. Kerry vs Bush.

   Sions vises protokoll? Nje, men vad är det? Intressantare fråga.

   Radera
 2. Folk trodde ej på något så sjukt som DÖ förra gången. Därför vågar jag tro på något så otänkbart som en C-ledd regering.

  SvaraRadera
 3. Angav M men med tanke på att vi har att göra med svensk "borgerlighet" så kan man inte utgå ifrån att de nyttjar chansen när de rödgröna bara samlar 40%.

  SvaraRadera
 4. Ordningsfråga. Har en viss kommentator från T*rsl*nd* blivit bannlyst?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bengt Hansves? Wtf? Tillbaks med Bengan ögonaböj. Vettigaste kommentatorn på bloggen. Gillar att han har tagit för vana att ickelänka till tyska Wikipedia också.

   Radera
  2. Och premoderering införts?

   Radera
  3. Nu får ses på partimötena istället. Eller ngn annan sajt. Grindr?

   Radera
  4. Vad hette hans andra konto nu igen?

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 5. Visst gissade jag men osäkerheten är för stor. Borde funnits alternativet för okunnig för att rösta. Helt klart är att det blir någon från våra valda partier bara och V samt SD är helt omöjliga i år. När lågkonjunkturen kommit och om den blir osedvanligt svår blir läget ett annat.

  Hörde i fredags på en vaccination att i Italien växer motståndet mot mässlingsvaccin. Kan bli otrevligt om några få år. Vilket blir första svenska parti som vill avskaffa vaccinationer?

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Vilket blir första svenska parti som vill avskaffa vaccinationer?"

   Miljöpartiet kunde man kanske gissa men även en naturlig nisch för libertarianska Centern.

   Radera
  2. Thomas: det beror ju på vad du menar med "avskaffa vaccinationer".

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. 60% av Riksdagen har innan valet sagt att de vill ha Ulf Kristersson och de har precis röstat ner Löfven.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och efter att röstat ner regeringen mha SD så försöker nu Alliansen locka S att bli stödparti åt dem. Vilken filterbubbla lever de i? Ska vi ta dem på allvar?

   Radera
  2. Kommer aldrig ske, även om Alliansen skulle anamma sossarnas partiprogram fullt ut.

   Tror mycket vi ser nu är spel för galleriet. Man behöver få till en krissituation, så man sen kan göra de jobbiga besluten utan att få för muycket kritik internt och av sina egna väljare.

   Tiden ligger dock på Alliansen sida. I ett extra val, så kan MP åka ur och Alliansen kan bli större än de rödgröna. Är inte regeringsbildandet löst till december så kan Löfven även få en högerbudget i knäet.

   Det kommer dock aldrig få S att ändra sig.

   Att ge upp regeringsmakten som största parti / block vore att etablera en praxis de aldrig kan leva med. De går hellre i opposition.

   Radera
  3. Men nu efter valet är de bara 40% som vill ha UK. Ungefär lika många som vill ha SL. Det är där problemet ligger.

   Radera
  4. Fortfarande 60% som vill ha UK

   Radera
  5. Bortsett från att c+l+md+m bara utgör 40%. S+mp+v+SD utgör 60% som för närvarande inte vill ha UK.

   Vad tror du det annars dröjer? Om 60% ville ha honom hade ju TM kunnat föreslå UK direkt för riksdagen.

   Radera
  6. Nej, SD vill ha UK. Jimmie har upprepat det ett flertal gånger.

   "Vad tror du det annars dröjer? "

   Problemet är att C vill S ska tolerera en Alliansregering och SD vill ha garantier om att de inte får en alltför liberal migrationspolitik.

   Det är låsningen, inte UK

   Radera
  7. 1) SD har inte fått sådana garantier
   2) c+l vägrar ge sådana garantier

   Så alltså under rådande omständigheter så vill SD inte ha UK.

   Radera
  8. SD har sagt att de kommer rösta nej till en Alliansregering, inte UK.

   Radera
  9. Nej, men om det krävs för UK så är inte c+l med. Blir lite problematiskt med dina 60% då ifall 20 av dessa baserar sig på att man exkluderar 20 andra av dem...

   Radera
 8. Har gissat på S i alla enkäter. Inte för att jag vill ha dem, utan för att det är det enda sannolika alternativet om alla håller vad de lovade innan valet.

  Många spekulerade cyniskt att de borgerliga ljög angående samarbete med SD men det finns inget som tyder på att de gjorde det. Man kan inte anklaga dem för att vara maktkåta i alla fall...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan som iaf jag väntar på svar på är huruvida en M/Kd-regering där C, L och SD röstar på budgeten är att regera med samarbeta med SD? Dvs de varken samtalar eller förhandlar med SD utan lägger fram den politik som de gick till val på.

   I många frågor så är C och S varandras motpoler, att C skulle hjälpa Löfven kvar vid makten är i mina ögon osannolikt, det är mer troligt att L gör det men det vore att välja sotdöden för det partiet och även med V:s stöd så får de inte majoritet.

   Som förutspått så är Annie Lööf The Kingmaker, och hon kommer genom att gå i opposition släppa fram UK som statsminister i utbyte mot inflytande över budget och andra viktiga frågor.

   Radera
  2. C går i opposition, eller så kan möjligtvis Annie avgå och släppa fram någon med en annan uppfattning (men det ser jag som osannolikt)

   En ganska rimlig lösning, om inte Annie hade krävt att S skulle tolerera en Alliansregering, vore att Alliansen hade gått ut med att de kommer ha Moderat migrationspolitik. Jag tror SD isf. hade släppt fram dem - iaf. tillsvidare.

   C hade då kunnat sagt att de aldrig har förhandlat med SD. De har förvandlat med M och fått annat.

   Radera
  3. Jag gissade också S för att d kommer lyckas med att "lura" alliansen att släppa fram honom.

   Radera
  4. Att en M/KD regering med stöd av SD släpps igen (dvs C+L lägger ner sina röster) förutsätter att M+C+L bryter mot sina vallöfte, vilket är betydligt mindre sannolikt än att de håller dem och stöder en S regeringen. Än så länge finns inget som tyder på en förändrad attityd hos alliansen.

   Radera
  5. "Att en M/KD regering med stöd av SD släpps igen (dvs C+L lägger ner sina röster) förutsätter att M+C+L bryter mot sina vallöfte,"

   Vad är det för vallöften? Jag har inte hört något av dessa partier säga att M(+KD) vore en omöjlighet.

   De har sagt att de vill se Alliansregering. Aldrig vad som händer om det inte går.

   Radera
  6. Frågan är vad som är dyrast för Lööf. Om hon släpper igenom en S-regering än en gång borde partiet och hon vara rökta. Återstår att hon har en karriär säkrad någon annanstans och i så fall skiter i C.
   Ett extraval är riskabelt för C, tror jag.
   Utmaningen för Alliansen är att bilda en regering utan att det framstår som att man har SDs stöd. Kanske ställer Lööf som krav att få bli statsminister för att ställa upp på en alliansregering. Avgå lär hon knappast göra. Just nu ser hon i alla fall ut att spela rätt högt, riskabelt högt.
   Enda sättet att få till en S-regering med stöd av C och L är ju att få Kristersson att ge upp tron på en alliansregering eller borgerlig regering med någon form av stöd från SD.
   Om å andra sidan Alliansen inte tar denna chans att regera utan släpper fram Löfven som stassminister, vare sig i en S-regering eller blocköverskridande, är Alliansen slut. Kanske tycker de inte att det spelar någon roll.... Väljarna straffade dem inte särskilt hårt för DÖ, trots allt, även om M tog mest stryk. Kanske kan det funka en gång till?
   Jag gissar på Lööf som statsminister i en alliansregering med outtalat stöd från SD, i andra hand tippar jag att Lööf släpper fram Kristersson som statsminister för en sådan regering.

   Radera
 9. Lars, kollar du alla kommentarer på din blogg?
  Ett trist jobb eller?
  Någon ny bok på gång?

  SvaraRadera
 10. Blev jag direktmodererad nu?
  Det jag skrev försvann plötsligt...

  SvaraRadera
 11. Annie Lööf tror jag har stört chans att bli statsminister. När hon besökte bilderbergmötet så lyfte jag lite på ögonbrynen och funderade på om det var meet-and-greet med nya statsministern. Men då var det lätt att vifta bort de tankarna att det bara är konspirationsteorier. Nu verkar det faktiskt kunna bli verklighet.

  SvaraRadera
 12. Det spelar ingen roll som det ser ut i dagsläget.

  80% av alla viktiga beslut som rör Sverige tas över huvudena på de svenska politikerna, och resten är direktiv som dom alltid följer och dessutom övertolkar till Sveriges nackdel hela tiden. Demokratin har varit död länge nu.

  SvaraRadera
 13. Ulfs lekamen i egenskap av statsminister skulle bli en skam för Sverige. att han inte inser det själv tyder på hybris från hans sida. En pojkkropp, 1,65 cm lång, axelbredd som en småvuxen kvinna, smal, max 55 kg. Knappast statsmannamässigt..

  Han kan vara hur vettig som helst, men tyvärr kommer han bara sänka Sverige ännu djupare med sitt barnsliga utseende.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan jag få se en bild på dig, Fredde?

   Radera
  2. Nej, men jag är 1.92, 115 kg, 10-15 kg övervikt. Grov som fan enligt personer som sett mig i t-shirt t.ex.

   Radera
 14. Siken mogen kommentar F redde..

  SvaraRadera
 15. Uffe blir statsminister i en minoritetsregering tillsammans med KD. Denna stöds i riksdagen av C, L, och SD. Tydligen råder just nu full upprorsstämning inom L:s riksdagsgrupp pga Björklunds närmande av S, och de kommer därför i slutändan att välja släppa fram M+KD-regeringen, men inte själv ingå i den för att kunna säga att man inte samarbetar med SD. Centern kommer agera likartat eftersom de målat in sig själva i ett hörn och gått till så hård attack mot S att de gjort det omöjligt för sig att byta lag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det troligaste. Björklund avgår sen inom 1 år som partiledare och den som efterträder ser inte samma prooblem. Inte så att FP kommer låta SD få styra och ställa som de vill, men de kommer acceptera Moderation migrationspolitiki.

   Annie kanske hänger kvar i opposition och hoppas Alliansen blir större 2022. Om så inte blir fallet, så avgår hon då. Den som efterträder gör samma analys som FPs nye partiledare.

   Radera
 16. Stefan fortsätter som statsminister. Först sitter han i väntan på att folkpartiet eller centern ska börja prata om ansvar för Sverige eller nån liknande omformulering för att de också vill vara med och röra runt i grytorna.

  SvaraRadera
 17. Imorgon ska Ulf rapportera till talmannen.

  Så länge L och C kräver att sossarna ska tolerera en Alliansregering så är det döfött att fortsätta diskutera.

  Kanske fick Ulf två veckor för att under andra veckan undersöka andra alternativ.

  SvaraRadera