Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2018-10-08 08:28

Förhandsmoderering införd

På förekommen anledning har jag sedan igår söndag infört förhandsmoderering av kommentarerna, då min kommentarsrobot är sönder och inte längre automatiskt raderar bannade kommentatorer. Detta kommer förhoppningsvis leda till högre kvalitet i kommentarsfältet, men samtidigt viss fördröjning tills publicering. Tillägg: Kommentarsregler och lista på bannade konton hittas här.

De flesta som blivit bannade från bloggen är vuxna människor, och kan förstå att de inte är välkomna att kommentera, och håller sig från detta. De brukar ändå kommentera något fåtal gånger om året, och har förstås då raderats.

Andra, främst rysstrollet HMG/Martin mfl, har antingen stora personliga utmaningar, eller är avlönade för att kommentera här och måste fortsätta trots banningen. En annan vanlig orsak till beteendet är den personliga kicken av att känna sig viktig eller att man övertrumfat någon, en sorts mental onani. Så gratulerar, nu blir det riktigt blött i era mentala underkläder av att fått mig att stänga av fria kommentarer. Men det var sista gången ni fick komma här.

Den mest frekventa kommentatorn på bloggen - låt oss kalla hen för BH för att inte personens namn ska bli sökbart på Internet - som uppvisat stora personliga utmaningar, är nu bannad från bloggen. Jag har under flera veckor gett hen chansen att bättra sig, men hen kan inte ta enkla instruktioner som en vuxen människa. Jag misstänker en tydlig beroendeproblematik. Efter en tids detox bör hen hitta något annat att bli beroende av, men än så länge försöker hen regga nya signaturer att kommentera med. Eftersom BH framträder under sitt riktiga namn, vill jag inte se hens namn nämnas i några kommentarer - de kommer inte publiceras.

Jag har haft en robot som automatiskt varannan minut raderat de bannades kommentarer, men Google har byggt om sitt blogger-API och detta har gjort sönder roboten. Den som utvecklat roboten har ej möjlighet att lösa problemet.

Så det får bli förhandsmoderering. Dessvärre tar det tid från viktigare saker som skrivande av blogginlägg eller böcker, och är alltså en effektiv denial-of-service-angrepp på mig personligen. En annan nackdel är att troll nu kan hävda att jag hindrat deras kommentarer. Tidigare har det synts när jag raderat något och sådana påståenden är motbevisbara. Men jag ser i dagsläget inte något val.

Det här är inte din plattform för att ösa ur dig Kreml-propaganda, hat, konspirationsteorier, desinformation, lögner, vetenskapsfientlighet eller stärka din självbild, eller göda din narcissism. Det är inte ditt fikabord där du överröstar alla andra tills du en dag upptäcker att du är ensam på fikat. Vilket nu skett även här.

Sök hjälp, allvarligt talat. Ta din cola zero och häng på Flashback eller något istället. Eller försök skaffa dig ett liv, vänner, familj etc. Gå med i en förening eller något. Börja träna - bra för hjärnan, vilket uppenbarligen behövs. Den här bloggens kommentarsfält är inte ett botemedel för din ensamhet. Åk till Danmark, Tyskland, Tjeckien mfl länder där du kan betala medmänniskor för att slippa ensamhet. Men jag hoppas att allt är bra i ditt liv i övrigt.

Ni övriga (som för övrigt är färre än 100 kommentatorer i kontrast mot kanske 30 000 unika läsare i veckan), håll er till ämnet, skriv seriösa kommentarer, så har ni absolut inget att oroa er över. Skriv kvalitet. Jag skiter faktiskt i om ni inte har samma åsikter som mig. Men man ska vara seriös.

Konsekvensen blir främst att det kan ta några minuter, rent av timmar, innan din kommentar publiceras och att inga kommentarer publiceras nattetid. Och eftersom det ändå kan ta en liten stund innan kommentaren publiceras, läs igenom en gång extra, rätta era värsta skrivfel och tänk igenom "är detta något jag hade sagt vid fikabordet på jobbet eller på familjemiddagen? Om inte varför ska jag säga det online?"
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

54 kommentarer:

 1. Trist, det går inte att bygga en ny robot enligt nya API-kravet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. API:t verkar helt enkelt inte returnera kommentarerna, som således inte kan granskas och/eller raderas. Innan dess gick även raderingen sönder.

   Radera
  2. Okej. Och ingen möjlighet att "vit lista" kommentatorer?

   Radera
  3. Finns inga sådana möjligheter på plattformen, annat än att ge folk fullständiga rättigheter, dvs skriva blogginlägg, radera blogginlägg, radera hela bloggen.

   Så det är bara jag som är vitlistad.

   Radera
  4. Kan det förklara varför jag inte kan kommentera från min hemdator sedan jag uppgraderade linuxversion?

   Radera
  5. Vet inte. Du måste ha tredjepartscookies aktiverade, då kommentarerna sker via blogger.com.

   Radera
  6. Ok får dubbelkolla ikväll.

   Radera
  7. Du kan ju alltid göra en robot som agerar som om den vore du, d.v.s. mer eller mindre använder "ögonen" och kollar igenom kommentarsfältet varje X minut (eller sekund om du nu vill det) och om dumhuvuden poppar upp tar bort manuellt.

   Inte så kul kanske. Eller, tvärt om, kul. Inte så lönsamt kanske.

   Förövrigt tror jag att du missuppfattar betydelsen av det här fältet för att det är få skribenter per läsare. Jag kan nog lova att väldigt mycket av din marknadsföring är ganska beroende av det (som du säkert har märkt själv gör du inte speciellt mycket direkt och riktad marknadsföring; andra marknadsför åt dig).

   Radera
  8. Har inte sett någon annan än de som kommenterar här som skriver något positivt om kommentarsfältet. På sin höjd att det är stor humor i att läsa kommentarerna, typ.

   I övrigt, jag hade en sådan robot, men den fungerar inte längre.

   Radera
 2. Antar att din robot är rätt avancerad. Men det kanske finns en mellanväg, att maska bort kommentarer med javascript, och sen gå in manuellt lite mindre frekvent och ta bort dem på riktigt. googlade på "how to ban commentators from blogger" och hittade snabbt några små kodsnuttar. Fast det kanske inte är tillräckligt bra, eller inte funkar av andra anledningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Länk, tack. Javascript går att stänga av, men det går inte att kommentera med Javascript avstängt.

   Radera
  2. Javascriptblockning på IP fungerar inte, eftersom Javascript läser ditt lokala IP, t ex 192.168.1.1

   Radera
 3. Äntligen! Det finns många läsare som har vettiga synpunkter, ska bli skönt att slippa "leta" upp dem bland allt ovidkommande skrammel. " tomma tunnor skramlar mest "

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men för oss som älskar att bara raljera? Nej jag vet, man bör bättra sig, jag orkar bara för det mesta inte uttrycka mig med något vettigt, man är för less och det är väl bara vi dumskallar som läser kommentarerna? Som att predika på ett gruppboende.

   Radera
  2. Cirka sex procent av alla människor har i amerikanska undersökningar har visat vara "troll", så tillvida att de oasvsett uppsåt inte kan hålla sig väl online. Ligger i en dels natur, personlighet eller personliga omständigheter att t ex bara raljera.

   Radera
  3. Cornu: har man adresserat möjliga felkällor i den undersökningen? Kan tänka mig iaf fyra:

   1) att troll är mer benägna att kommentera
   2) trollen kanske använder multipla konton som får dem att framstå som fler
   3) trollen kanske är robotar vilket gör att de är utöver befolkningen
   4) trollen kanske är ryska påverkans-operatörer vilket också innebär att de är utöver befolkningen (eller på annat sätt är ett skevt urval)

   Radera
  4. Nej, man studerade inte personer online, utan detta var vetenskapligt och ett stickprov vid sidan om och sedan kunde man konstatera att 6% ur en slumpad befolkning uppförde sig som troll. Även vid fikabordet bör tilläggas.

   Radera
  5. Har du någon länk till undersökningen?

   Radera
 4. Jag välkomnar detta (men beklagar att det innebär mer jobb för din del), att scrolla ner till kommentarerna här har varit, tja, rätt tveksamt nöje.. Tar gärna del av andras åsikter, men när alla deras åsikter bygger på en enda tanke som i fallet med BH så blir det lätt irriterande, men nu kan han få tid att ta en kurs i genuspedagogik som han länge velat göra. HMG Hade iaf många tankar, som tyvärr spretade som en utflykt av skolbarn med ADHD.
  Keep up the good work helt enkelt, och uppdatera oss om nått händer med planerna med en miniserie ihop med SVT :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spelar ingen roll hur många tankar man har om de bygge rpå lögner.

   Radera
  2. Nu får vi dock inte veta vad detta har med asylinvandring att göra;) bH brukade upplysa oss om hur X har med asylinvandring att göra (trots att sambandet kanske inte var lätt att följa).

   Radera
 5. Vad härligt för Wilderäng och Nato-svansen att nu få suga av varandra i sin filterbubbla till kommentarsfält! Handhjärta till er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Isak, ditt "kritiska" inlägg publicerades trots att avsugning pågår?
   Hur förklarar du det?

   Radera
  2. Jag tycker det är rätt fint att kunna få bemöta artiklar och kommentarer annars hade det ju bara blivit irriterande att läsa här. T.o.m du Isak borde ju vara nöjd nu när han publicerar din direkt kränkande kommentar, även om den antagligen endast publicerades för att visa dina dåliga sidor för oss andra..

   Någon måste ju kunna fixa den där roboten tycker jag.

   Radera
  3. Isak har ju publicerat många klassiska kommentarer, som hur hans nazzeparti skulle ordna en folkfest i Kungsan. Fast det visade sig att bara de vanliga nassarna kom. Eller hur man skulle få 10-20-30% av rösterna. Så går det när man "suger av varandra i sin filterbubbla".

   Han har dock inte brutit mot kommentarsreglerna och är inte bannad, så ser ingen anledning till åtgärd.

   Radera
  4. @Isak, tråkigt att du blottar ett svagtsint språkbruk och undermålig retorik.

   Med det som bas så sänks ju förtroendet för dina kommentarer i övrigt. De uppfattas ju då bara som burdusa och inkompetenta, i linje med vad du gav exempel på nu.

   Radera
  5. @Lars. På vilket sätt var det inte en folkfest i Kungsan? Okej, jag kan väl tillstå att evenemanget förmodligen blev sämre än vad det skulle ha blivit om inte stora scenen hade blivit avbokad av kommunisterna på Stockholms stad. Man hade ju från AfS sida förberett ett gediget program två månader i förväg som till stora delar gick i stöpet när beskedet om avbokningen kom 3 dagar innan.

   Men jag kan intyga att stämningen på platsen ändå var på topp och att ett flertal av "de vanliga nassarna" utgjordes av kvinnor i pensionsåldern, asiatiska förmodat adopterade personer samt minst en rullstolsburen. Ja, helt vanliga nazister alltså. Var det någon som sa filterbubbla?

   Radera
  6. Nu blir jag nyfiken! Vad innehöll detta gedigna program för punkter?

   Radera
  7. Jag kan också intyga att stämningen var riktigt god i Kungsan och allt livesändes på AfS Youtubesida och kan ses i efterhand av den som är intresserad. Det livesändes på Facebook och Twitter också och hade 2800 samtidiga tittare bara på Youtube.

   Lars, du slänger dig gärna med nazistepitet om AfS men har tidigare inte specificerat vad som är nazistiskt med AfS. Kan du göra det den här gången?

   Radera
  8. least: Panelsamtal med olika gäster, liveband, förtäring mm. Se inledningen av Kungsanmötet på youtube för en fullständig redogörelse. Det skulle även ha funnits bänkar att sitta på för publiken (liiite obekvämt att stå upp i fyra timmar, som tur var hade AfS lagt in en paus efter två). Hela evenemanget skulle ha pågått mellan 12-22 egentligen, nu blev det 12-16 ca.

   Radera
 6. Bra! De borde starta egna bloggar istället..

  SvaraRadera
 7. Vilken tidstämpel sätts på inläggen då? När de faktiskt författats eller när de blir godkända?

  SvaraRadera
  Svar
  1. När de författades ser det ut som.

   Radera
 8. Tråkigt men vad ska man göra...

  Det tråkigaste är väl att dynamiken i kommentarsfälten försvinner med fördröjningen innan inlägget blir godkänt, och alla förstår ju att du inte har tid att moderera 24/7.

  En lösning kanske skulle vara att skaffa några moderatorer från dina mer skötsamma läsare/kommentatorer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett jävla skitjobb jag inte med gott samvete kan lägga på någon utan att betala. Visst, finns det någon med F-skattsedel och låga krav på ersättning, så kanske det går att ta in moderatorer. Om det inte vore för att Blogger bara stöder ett moderatorkonto.

   Radera
  2. Kan sätta upp ett separat moderatorkonto, som flera delar lösenord till möjligen.

   Radera
  3. Egentligen borde väl ett flertal liknande bloggare/whatever kunna gå samman och dela på kommentarsfunktionerna och en väldigt frivilligt lågavlönad moderator.
   Jag vet inte om jag bara är okunnig men det finns inget svenskt "forum" eller vad man ska kalla det som funkar längre. Ideologiskt låsta i bubblor är bara förnamnet överallt.

   Radera
  4. Eller så felanmäler man API-funktionen till Blogger/Google.

   Jag testade att hämta in kommentarer från ett av bloggens inlägg och mycket riktigt blir svaret tomt.

   Roboten är rätt väg att gå, den jobbar billigt utan F-skatt. :-)

   Radera
  5. Googles affärsidé är inte direkt att interagera med användare. Har även gjort en begäran om höjd kvot för API-anropen, så de inte behöver begränsas till två minuter, utan kan ske frekventare. Tror du jag fått svar?

   Radera
  6. Nej, men om Blogger API:et är trasigt, så är det inte bara din blogg som drabbas?

   Radera
  7. Skulle gärna, men jag har helt enkelt inteee tiiiid... ;)

   Radera
  8. Men, jag tog mig samman och felanmälde.

   Radera
  9. Funkar det inte att använda Disqus eller nåt annat?

   Radera
  10. Tack, least.

   Bara om man vill att Disqus ska äga kommentarerna och att de försvinner när man byter system.

   Radera
  11. PMA: har man en blogg så vill man nog ha kontroll över den. Att en enkel banner funktion bara slutar fungera är konstigt. Hoppas det löser sig.

   Radera
 9. Hade Be*gt 4(!) konton? Det visste jag inte! (enl bannade konton listan)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två reggade efter banningen. Galne Gunnar reggade han när han exponerades som nämndemannen som sabbat en mordrättegång och kostat skattebetalarna miljonbelopp.

   Radera
  2. En intressant faktor var väl att GG avslöjade att BH inte bara hade fördomar om Somalier utan även svensk glesbygdsbefolkning. Litegrand Börje Lundin fast utan tidelag.

   Radera
 10. Va!!!! Hade ingen aning om det! Tyckte han hade roliga länkar till tyska sidor.

  Hade ingen koll på någon rättegång. Ska googla det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan fundera på vad som är lagligt i de länderna han ständigt tjatade om, men som inte är lagligt i Sverige.

   Radera
  2. Bilkörning alkoholpåverkad?

   Radera
  3. Lars:

   https://tenor.com/PvqM.gif


   Läste om rättegången precis....Det lär kostat (som du skrev) mångmiljonbelopp!

   Radera
 11. Trist att banningen inte fungerar längre, så att du måste förhandsgranska alla inlägg. Google gör tydligen buggar också. Att ha en banning funktion i ett bloggprogram måste väl anses vara en basfunktion som alltid skall fungera. Slutade det fungera tvärt, eller var det efter en uppgradering av något? Se om du kan rulla tillbaka till det gamla. Ta kontakt med tillverkaren. Dom borde ha lösningsförslag.

  SvaraRadera