Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2018-09-16 10:10

This is the noise that keeps me awake

Tog lite ledig igår och var på konsert i London, så det blev bara ett inlägg igår. I Sverige är nu de slutliga valresultatet genomräknat och fastställs i ett möte 09:30. Alliansen fick fler röster än i det preliminära resultatet, så det kan bli ett mandat till. Hoppet försvinner efter 0930.
"I'll tell you something
I am a wolf but
I like to wear sheep's clothing
I am a bonfire
I am a vampire
I'm waiting for my moment" 

- Garbage, "Temptation waits"
Istället för att jobba var jag i London och gick på Garbages jubileumsturné av albumet 2.0, 20 Years Paranoid Tour, på anrika O2 Academy i Brixton, London. Lördag är ändå lågtrafik på bloggen, i princip oavsett vad eller hur många blogginlägg jag skriver.
"This is the noise that keeps me awake
My head explodes and my body aches"
- Garbage, "Push it"
"You look so fine
I want to break your heart
And give you mine
You're taking me over"
- Garbage, "You look so fine"
Finalnummer, förlängd version där bandet jammar vidare.
"This is the apocalypse"
Anti-trumplåten och senaste släppet No Horses var ett oväntat extranummer.
Hemma är nu den slutliga rösträkningen klar och ska fastställas på ett möte 09:30. Skillnaden mot det preliminära resultatet är att Valmyndigheten presenterar det med två decimaler och siffrorna skiljer sig faktiskt lite. Samtliga partier i alliansen, utom Centerpartiet, fick lite fler röster.

Å andra sidan fick även socialsterna fler röster utom Feminististik initiativ, så ni kan nog ge upp tankarna om ett extra mandat till alliansen. Dags att somna om således.

Att de flesta partier får fler röster beror på att länsstyrelserna får räkna tveksamma röster, vikta röstsedlar mm. Ogiltliga övriga röster i det preliminära resultatet var 26 989. I det slutliga endast 3 342 ogiltliga övriga.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

49 kommentarer:

 1. Tänk om Sverigedemokrat skulle konvertera till M eller KD, så de rödgröna och Alliansen blev exakt lika starka. Då skulle cirkusen bli total.

  SvaraRadera
 2. Nu får vi se hur lågt partiledarna kommer att sänka sig. Om den gångna veckan bara är en början så.............illa.
  Jag tänker omval. Vad är demokrati om man stänger ute över 1 miljon röstande?
  Problemet lär ju inte bli mindre om man fortsätter på inslagen linje med beröringsförbud.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är demokrati om man inte lyssnar på 5 miljoner röstande då?

   Att man stänger ute över 1 miljon röstande är precis vad 5 miljoner röstande verkar vilja ha...

   Radera
  2. Nils Nilsson: Jag har väldigt svårt att förstå vad som menas med "stänga ut 1 miljon röstande" ... De har ju faktiskt givits tillfälle rösta i enlighet med den grundlagsenliga rösträtten där var och en röst är lika mycket värd som var och en annan röst.
   Och det parti man röstat på har ju enligt Regeringsform och Riksdagsordning tagit plats i Riksdagen i proportion till antalet erhållna röster. Samt att detta parti har lagfäst rätt att lämna in motioner, votera i Kammaren, interpellera samt beredas representation med stämma i samtliga Utskott.

   Att samtliga övriga partier av allt att döma ej har för avsikt att ta in detta parti i sina tänkta regeringsunderlag är dessa partiers fulla rätt och helt i enlighet med sedan länge hittillsvarande verklighet i Riksdagen.

   Hela Ditt inlägg har därför enligt min mening en touch av Offerkofta!

   Radera
  3. Man har i alla fall lyckats flytta generella lagstiftningen i sin märkesfråga.
   Bara vänta tills representanterna för de 1 miljon röstande återigen stödjer de som ligger ideologiskt längst ifrån dem på tex ekonomiområdet av taktiska orsaker. Då ligger 59% av rösterna teoretiskt på fel sida.

   Radera
  4. Kurt: Jag är tvärtemot av den åsikten att förändringar i den lagstiftning Du uppenbarligen åsyftar har skett alldeles oavsett just det partiets närvaro i Riksdagen och enbart som en konsekevens av hur verkligheten manifesterade sig hösten 2015.

   Radera
  5. Oavsedd om partipolitik, anpassning till hållningen i samhället, verkligheten eller antagligen en blandning av förenämnda ligger bakom, så har det skett en anpassning. Vilket är en klassisk anpassning i ett demokratisk samhälle.

   Radera
  6. Man gick till val på att inte tala med Sverigedemokraterna så jag har svårt att se det odemokratiska.

   Hade inte MP klängt fast sig så hårt vid S+V (och inte tappat så många röster) så hade Allians+MP varit en möjlig regering, MP hade då fått ett fett grönt költtben

   Nu är den mest rimnliga att M(+KD) bildar regering och sen förhandlar man budget med de andra Allianspartierna. SD kommer släppa fram en sådan regering och om de röstar emot (eller inte aktivt stödjer budgeten) så kommer M(+KD) regeringen falla. Det ligger inte i SDs intresse om de vill ha tiggeriförbud, stramare flyktingpolitik mm. Även om M(+KD) inte skulle erkänna det, så kommer det säkert finnas något SD-vänligt med i budgeten som de rödgröna inte har.

   Radera
  7. Jo jag vet vad demokrati är och nu är det ju inget parti som har 51% av rösterna. Då hade det inte varit några problem. Under de 4 åren som gått har både MP och V som ändå är mindre partier fått igenom en hel del av sin politik. Hur rätt är det i så fall med ert resonemang. Att ha den totala beröringsskräck som råder. Att stänga ute ett parti i olika frågor och samtal. Om terrorism och nu om att välja talman mm. SD består till 9/10 av f.d sossar och moderater. Det här blir bara en parlamentarisk sörja.

   Radera
  8. Hade någon fått 51% skulle ju betydligt fler än 1milj inte få något inflytande..

   Radera
  9. Nils Nilsson-> Med 9/10 så pratar du (kanske) om SDs väljare. Inte deras politiker, som till 95% består av "före detta"(?) nationalister, rasister och nazister, kompletterat med en hög förvirrade och tämligen inkompetenta populister samt några kramare av 50- talets folkhem. Det är dessa som de andra partierna eventuellt skulle förhandla med, inte SDs väljare.

   Radera
 3. Demokrati är att 51% bestämmer över 49%, inget annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alternativet verkar vara att 49% bestämmer över 51%...

   Radera
  2. Eller att 0,1% bestämmer. Har historiskt fungerat både bättre och sämre.

   Radera
  3. Så resonerar en mellanstadieelev. Demokrati är att komma överens, att förhandla och kompromissa tills alla är mer eller mindre nöjda. Det är inte majoritetens tyranni.

   Radera
  4. +1 Sandow
   https://sv.wikipedia.org/wiki/December%C3%B6verenskommelsen

   Radera
  5. Sandow: problemet ligger i när man inte kommer överens dvs inte kommer till ett läge där alla inte kan bli nöjda - då är det en fråga om vilket alternativ som ger majoritet som gäller. Det är inte frågan om att resonera som en mellanstadieelev eller inte utan helt enkelt en fråga om hur demokrati faktiskt fungerar.

   Radera
  6. Står det som förklaring till Demokrati, att 51% automatiskt styr över 49%? Eller att Demokrati = att komma över ens genom förhandling och kompromiss?!

   Tror att en del tar det ordet lite väl långt i sin grund.

   (Representativ)Demokrati är att folket väljer sina representanter i allmänna val med jämna mellan rum. Vad som händer sen är ju bara ett politiskt spel och majoritet- och minoritetsförhållande.

   Radera
 4. Som jag läste det,

  S,MP,V + C får 175 mandat. Annie Lööf accepterar om hon får bli statsminister (foliehattarna fick rätt...)

  L,C,M,KD + SD, fungerar.

  Men...
  Utan C blir det ingen allians majoritet :)

  Helt plötsligt verkar Annie Lööf bli king of the hill här.

  Vilken regering som än antar sig uppgiften så kommer det bli 4 svåra år och svekdebatten enorm.
  C i en S regering med V, Både C och moderata S väljare kommer opponera sig.

  Alliansen + SD - öppet mål för S, Mp och V att i fyra år spela rasist och nazistkortet. Blir då inte mandatperioden speciellt bra kan det svänga rejält i oponionen.

  Alliansen kan inte gärna lägga sig platt igen och stötta en S ledd regering och The Stefan har ju gjort det väldigt klart att bara för att alliansen gjorde det under fyra år så kommer inte S ge tillbaka något.

  Kan Annie tom. bli statsminister i Alliansregeringen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag svarar själv på min sista fråga, nej det kan Annie nog inte, SD har väl varit ganska tydliga med att regeringen skall vara M dominant?

   Kanske omval?

   Radera
  2. Som jag påpekat länge så är det Lööf som bestämmer vem som blir statsminister.

   Mest troligt blir det en M/Kd-regering med stöd av SD och att C och L släpper igenom den.

   Alternativet är en S/Mp/L-regering där ev C ingår och som V släpper fram.

   Ett tredje alternativ är att S regerar ensamma med täta förhandlingar i riksdagen.

   Radera
  3. Håller med att C bestämmer. Tror dock att det är mer troligt att de skor sig själv i en vänsterlösning än sitta utanför och ge passivt stöd åt höger. Annie kommer ta alla chanser att sitta vid köttgrytan. Kosta vad det kosta vill!

   Radera
  4. Stackars Sverige om det blir en regering med S, MP, V och C. 3 st partier som öppnar för mer eller mindre fri okontrollerad invandring.
   Då är bara det vi sätt hitintills med bilbränder, kriminalitet, skjutningar och utanförskapsområden en lätt bris mot vad som kommer.

   Radera
  5. @Nils
   Det är ju demokrati, det blir en ko-alition där de som de flesta kossorna röstade på går ihop och regerar, det hör man ju på namnet.

   Det kommer bli betydligt mer av allt det dåliga i 4 år till, förhoppningsvis så drabbar det även de som röstade för att det dåliga skulle få fortsätta så att de ångrar sig och röstar annorlunda nästa val istället.

   Det finns nog inte mycket som någon kan säga som skulle få dem att ändra på sig, jag tillhör ju tex den "onda dåliga sidan" även på den här bloggen, fastän jag bara vill det här landets bästa.

   Enda sättet är att de själva får ta del av konsekvenserna på samma sätt som andra fått, hoppas de slipper få det så extremt som den här stackars föräldern fick, för det förtjänar ju trots allt ingen.
   expressen.se/debatt/de-bar-ansvaret-for-att-min-dotter-ebba-ar-dod/

   Radera
  6. S för en strikt migpolitik och är ur SD:s perspektiv nog att föredra framför alla konstellationer där C eller Mp ingår.

   Radera
  7. Det vore extremt korkat att sätta en 35-åring som statsminister. Det är man absolut inte mogen för. Det är bara i idiotlandet Sverige man kan föreslå sådant på fullt allvar.

   Dessutom är Annie Lööf småbarnsmor.

   Radera
  8. @Kuckeliku
   Fredrik Reinfeldts dotter var 6 år när han tillträdde 2006. Menar du att han på grund av det var olämplig som statsminister eller är det bara kvinnor som är olämpliga som statsminister när de har barn...

   Radera
  9. Är du dum eller? Fredrik Reinfeldt var djupt olämplig som statsminister.

   Radera
  10. Var det pga av barnen han var olämplig?

   Radera
  11. @heasm66
   Nej, det var pga tomtarna på loftet

   Radera
 5. Det obehagliga som jag ser en tendens till är att S, V och Mp kommer försöka brunsmeta HELA alliansen om dom regerar med SD.

  Man får väl iofs. ge dom visst stöd här när Mattias Karlsson, chefsideologen, sitter och surar på fyllan och drömmer sig tillbaka till Division S och utlima thule. Det var fanken en av de värre övertrampen på länge nu när SD vill in i finrummen.

  Vi vet redan från valet att det finns en stor grupp som är mottaglig för denna retorik, det skrapades ju lite på ytan. Risken blir väl här att vänsterblocket går all in för att sabotera under fyra år och anser att alla medel är tillåtna, även brunsmetning.

  Resultatet kan bara bli ett - kraftigt ökad polarisering.

  Det enda vi inte behöver nu är kraftigt ökad polarisering, det är på inget sätt bäst för sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste någonstans att de rödgröna har fått en hel del stöd från SD. Det tråkiga är att aliansen inte lyfte det faktumet i valrörelsen - det hade ju kunnat avdramatisera frågan om SD en hel del.

   Nu sitter man här i en situation där alla broar verkar brända. Den polarisering vi har är iofs bidragande faktor till detta.

   Radera
  2. Det är tex. en lite otrevlig diskussion om klanröster (till del rätt).

   Där har ju S tagit hem jackpotten just genom att hetsa mot alliansen/SD.

   Det verka väl troligt att om dom kommer gå i opposition så kör man det fullt ut i 4 år.

   Radera
 6. Dagstur till London. Undrar om Teslan och solpanelerna helt klimatkompenserar för det?
  Jaja, flygplanet hade gått ändå men det kanske är denna typ av resor vi borde avstå. Visst blir det en nedgradering av livskvalitén men om de mest insatta av oss inte reflekterar mer över våra privata energiräkenskap klingar det lika ihåligt som MP språkrörens dito.
  Detta är inget personligt angrepp bara upplägg till diskussion över vårt personliga ansvar i miljöfrågan, som vi torde vara en del som brottas med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har ju MP lagt en skatt på detta, så man ska ha noll dåligt samvete. Pengarna går väl till kompensation och inte ökade utsläpp vis offentlig konsumtion?

   Radera
  2. Så bättre att inte betala skatten?

   Radera
  3. Tänkte väl det - du gav precis ett exempel på varför dina idéer om globala klimatåtgärder inte kommer genomföras. Ingen vill ge avkall, bättre att fortsätta sätta ut sina kor.

   Radera
  4. Helt korrekt. CO2-utsläppen kommer inte stoppas. Punkt. Det har jag skrivit.

   Radera
 7. Måste ha varit en fin upplevelse. 2.0 är ett ofattbart bra album. Grattis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Garbage är bra grejor! Ska ha det som städmusik idag.

   Radera
 8. Bilderberg bestämmer över Sverige:
  https://www.vn.se/article/annie-loof-pa-topphemligt-mote-i-usa-2/

  Skulle dom plantera Lööf som statsminister, så hånar dom svenskarna totalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingenting i artikeln styrker ditt första påstående.

   Radera
 9. Klarar bara alliansen av att hålla ihop nu, så är sossarna rökta. Det stämmer ju som Kristersson säger, att alliansen är det största regeringsalternativet. Inte förrän Stefan Löfven bjuder in Vänsterpartiet i sin regering, blir de rödgröna det största alternativet. Och detta vill inte Stefan Löfven. Han vill splittra borgerligheten.

  Se bara till att hålla ut och hålla ihop alliansen, så skall ni se att detta går vägen. Vi har en massiv icke-socialistisk majoritet i riksdagen. Schabbla inte bort det nu, med den obstinata oviljan att prata med Åkesson.

  Det är klart att sossarna och allt vänsterpatrask kommer att skrika som stuckna grisar den dagen alliansen gör upp med SD, men det är bara för att de inser att de har förlorat makten för evigt. Kom igen nu alliansen, våga ta ett bra beslut för Sverige!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alliansen suger. En röst på C, L eller KD är automatiskt en röst på M.

   Som mittenväljare så finns inget alternativ idag. S är för långt vänster och Alliansen är för långt höger.

   Radera
  2. Då får väl c och l gå samman då slipper de positionera sig mot varandra

   Radera
  3. Mattias J-> +1, precis min åsikt också. L och C har gjort sig närapå helt irrelevanta. I slutändan drabbas även Mp på så sätt att den mitten som i teorin skulle kunna finnas nu inte längre existerar.

   Radera
 10. Vilken jä**a soppa, eller ska jag snarare kalla det för såpa.

  SvaraRadera
 11. Intressant att vi får en studie i samlad inkompetens som utspelar sig i realtid. Olika former av beröringsskräck och ovilja råder.

  Kombinationen av att "vi varken talar eller samverkar med de och de, men vi skall samtidigt regera går ju inte ihop. Den slutsatsen verkar politikerkollektivet inte se framför sig.

  De ideologiska ställningstagandena låser in alla i hörnen. Det talas om partiers "bruna" historia.

  Om man går på brun logik, så kan ju ingen samverka med socialdemokraterna och Löfven då Löfven var med i SAP under sina första 6 års tid då SAP sedan många år tillbaka värnade rätten att sterilisera oönskade samhällselement (typ begåvningsutmanade och avvikande etniska grupperingar). Alltså en svensk lean utrotningsmodell.

  Centern under namnet Bondeförbundet drev på skapandet av Rasbiologiska institutet i Uppsala ivrigt påhejad av SAP och Högerpartiet (nuvarande M). Skallar mättes och den ariska rasens överlägsenhet fastställdes, arbete som skyndsamt fick stängas ner 1945 när det blev bajsbrunt av alltihop.

  Under den SAP-ledda regeringen på 1930-talet så föreslog de administrativa genierna i Sverige att judar kunde lättare särskiljas om man typ märkte deras pass typ med Davidsstjärna så Sverige lättare kunde stoppa dem vid gränsen. Lysande idé tyckte NSDAP team brun i Tyskland.

  Sedan har vi ju alltid VPK, dessa charmtroll som fram till att K-et försvann hade med i partiprogrammet att man avsåg att införa proletariatets diktatur. Dvs att avveckla demokratin och införa diktatur, mysigt. Vidare att de löpande tagit emot stora summor blodspengar i bidrag under åren från Sovjetunionen med dess Gulag och 13,5 miljoner döda i dessa koncentrationsläger. VPK köpte fastigheter i centrala Stockholm för Gulag-pengarna.

  Så har team SD som kommer ur bl a Bevara Sverige Svenskt rörelsen ihop med pensionerad svensk fd. Waffen SS-kille som tyckte det var dags att bilda seriöst parti för runt 30 år sedan.

  Miljöpartiet har inte en lika brun start, istället öppnade man famnen för islamistiska fundamentalister, det gäller ju att vara lite annorlunda än resten.

  Med denna redogörelse borde inget parti egentligen kunna söka stöd eller prata med något annat parti då de flesta på ena eller andra viset har en brun historia. :)

  SvaraRadera