Cornucopia?

Aktuellt

Vad är en expert i media?

I media figurerar det experter . De tas in i radio- eller tevestudion och de får uttala sig i skrivna artiklar. Men vad är egentligen  en ex...

2018-09-08 19:45

SVT ordnade så svenska valet kan hävdas illegitimt

Genom SVT:s agerande mot ett av riksdagspartierna efter slutdebatten har det nu öppnats för möjligheten att i rysk propaganda förklara att det svenska valet och nästa regering är illegitimt. Även SD-svansen kommer de närmaste fyra åren kunna hävda detta. SVT har alltså ordnat precis det som exempelvis MSB:s Mikael Tofvesson varnat för - att aktörer kommer försöka minska valresultatets legitimitet. SD:s partiledare bojkottar nu SVT i helgen och SD har begärt hjälp från OSSE:s valobservatörer. Räkna med att Kremls propagandakanaler kommer spinna detta maximalt.
Svenska flaggan med den ryska dubbelhövdade örnen.
Ett av efter valet Sveriges tre största partiers partiledare - eventuellt näst största eller största partiet - har nu i ett pressmeddelande förklarat att han bojkottar SVT under resten av valhelgen. Därtill har partiet nu vänt sig till den europeiska organisationen för säkerhet och samarbete OSSE för hjälp att granska ett svenskt val man nu kan hävda är illegitimt (rätt eller fel spelar här ingen roll). 

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson bojkottar alltså SVT. Anledningen är att SVT i försvar till sitt avståndstagande till Åkessons deltagande i partiledardebatten citerade honom ur sitt sammanhang. Man utelämnade efterföljande meningar om att invandrare behöver bättre hjälp med språk och att komma in på arbetsmarknaden.

Sverigedemokraterna begär också en granskning av det hela från OSSE, som tidigare konstaterat att ingen särskild bevakning behövs av svenska valet, utan det räcker med en expertgrupp om två personer placerade i Stockholm, som i efterhand ska leverera en kortare rapport. Denna expertgrupp har nu åkallats av SD. Ryssland har sagt att de skulle skicka observatörer, men det är inte säkert att dessa ingår i expertgruppen från OSSE.

Till saken hör att MSB och myndighetens Mikael Tofvesson har varnat just för aktiviteter som ska öppna för att svenska valet ska kunna kallas illegitimt av främmande makt. SVT har nu öppnat för just detta och SD-svansen kan oavsett valutfallet (man kan trots allt vara största parti på måndag) hävda att valet är illegitimt och att nästa regering alltså är illegitim. Kreml-diktaturen och dess propagandaorgan kommer definitivt att göra detta. Vad som är sant spelar ingen roll, utan det är hur detta nyttjas som räknas.

Starkt jobbat av SVT alltså.

Kreml behöver inte vara inblandat, men SVT:s agerande har nu öppnat för att Sveriges nästa regering och svenska valet är illegitimt. Att den faktiska påverkan på utfallet sannolikt snarare är till SD:s fördel spelar ingen roll - det väsentliga är att SD-svansen och Kremls hantlangare kan hävda illegitimitet. Om inte annat kan Kreml använda detta internt mot ryska folket för att fortsätta smutskasta Sverige och fortsätta utmåla oss som ett hot, nu styrda av en illegitim valfuskande regim. 

Offerkoftorna i SD-svansen har nu fått en dolkstötslegend svart på vitt att frossa i de kommande fyra åren, och Kreml likaså. 

SVT har med några sekunders uttalande i fredags alltså agerat nyttig begåvningsvarierad åt regimen i Kreml. 

Och SD nyttjar nu detta maximalt. Vi får se om det rätt Trumpaktigt infantila beteendet att bojkotta SVT fortsätter även efter valet. En rätt speciell situation där ett av Sveriges största partier kan vägra att delta i statstelevisionen, utestänga SVT från presskonferenser mm. Det gör också något överdrivet att SVT inte kan angripa partiet eller egentligen skildra politik alls, utan att SD kan anmäla dem till granskningsnämnden för att vara icke objektiva, då SD inte är med. Nu har granskningsnämndens fällanden exakt noll konsekvenser för SVT, annat än att man någonstans mellan sport och väder måste säga att man blivit fällda i granskningsnämnden, något man kan förmoda belönas med en liten guldstjärna från ledningen. Flest fällningar vinner.

Allt är inte en påverkansoperation från främmande makt, då det knappast behövs eftersom svenskt politiskt klimat och debattklimat är sådant att vi ordnar detta internt och själva. Sedan kommer främmande makt att nyttja de svenska misstagen maximalt för sina egna ändamål, även om det är vårt eget fel.

I övrigt serverade SVT som nyttig begåvningsvarierad SD valet på en guldplätterad tallrik. Hela debatten handlar nu om SD och hur partiet kränkts av SVT och allt annat försvinner i bruset. SD får maximal mediauppmärksamhet ända in på själva valdagen. Sådan reklam kan man inte köpa för pengar, utan den kan man bara få serverad på guldfat av det nyttiga begåvningsvarierade SVT.

Tillägg: Mikael Tofvesson och MSB varnar nu för att även regeringsbildningen kan komma att störas av främmande makt (=Ryssland).
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

116 kommentarer:

 1. Tycker iofs att det roligaste var att Annie Rööf verkade få nåt slags hjärnblödning och klagade på hur Åkesson uttryckte sig, när hon uppenbarligen inte reagerat på sin favvoförfattare Ayn Rands många människofientliga grodor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åkesson trollar Annie hela tiden, och hon går på det hela tiden. Det är därför hon "är så arg och gapig", hehe.

   Radera
  2. Tyckte det var skönt när Åkesson bad tanten, ja yngre än mig men tant, sluta skrika i debatter, och hon svarade tydligt försynt; Gör jag väl inte.

   Radera
  3. Det var Åkesson som sa att hon var arg och gapig. Annie vibrerade av ilska. Omåttligt roligt att titta på.

   Radera
  4. Sen var det debatten häromkvällen då Åkesson utmanade Annie på migration. Helt segerviss förstås. Tydligen hade han studerat nätet om hur man regerar. 6 miljarder drämde han till med i tre repliker på raken, medan stackars Annie förtvivlat försökte byta ämne. Hon var som vanligt rosenrasande, hennes Nemesis vann igen. Sååå jobbigt för henne.

   Radera
  5. Ayn Rand är "värre" än och har en knepigare människosyn än en omogen 17-årig MUF:are i radhusets infisna pojkrum tillsammans med likasinnade..

   Radera
  6. Jag tyckte Ebba Busch Thor gjorde bäst ifrån sig i debatten igår. Skulle kunna tänka mig att rösta på henne om det inte vore för att invandringsproblemet är alldeles för allvarligt nu.

   Radera
  7. Har inte läst Ayn Rand. Ser hellre framtiden an än att lägga tid på vad en massa dammiga utdaterade filosofer tyckte förr i tiden.

   Vad gäller Ayn Rand så har jag förstått att hon levde på socialbidrag sin sista tid. Inte vad man förväntar sig av en sån. Måste ha varit väldigt traumatiskt för henne.

   Radera
  8. Varför inte rösta på Ebba? De har ju helt klart en mycket mer verklighetsanpassad syn på invandringen än gamla M och är dessutom positiva till både EU och NATO vilket SD inte är.

   Radera
  9. Har redan röstat på M. Andrahandsvalet var KD och SD, sen L, etc.

   Radera
  10. Dreamteam: M+KD+SD

   Kan göra stordåd.

   Radera
  11. +1 på den, Elk Brew.

   Radera
  12. Tanten frågade sig hur många liv utländska läkare har räddat i Sverige. Men hon frågade sig inte hur många liv som gått förlorade i fattiga länder för att västvärlden suger ut dessa länder på sin läkarkompetens. Hon är en stor egoist den lilla fjollan.

   Radera
  13. Ebba är bäst i debatterna - men att KD går till val på att införa planekonomi (förstatliga sjukvården) är en dealbreaker.

   Hur i helvete gick det till när KD blev ett kommunistiskt parti?

   Radera
  14. Efter DÖ så är jag förvånad över att det blir ett val överhuvudtaget.... Men vi är inte i mål än.

   Radera
  15. @Bo Fomalsi Ha, ha. Om invandrare kommer hit så stjäl vi deras kompetens, eller importerar deras brottslingar. Om en invandrare kommer hit tar han våra jobb eller belastar systemen som arbetslös. Invandraren kan aldrig vinna med en sådan världsbild, och det är förstås inte meningen heller.

   Det tråkiga är bara att de som för fram den här typen av propaganda ställer till oreda i Sverige som det krävs stora resurser att reda ut.

   Radera
  16. @Elk

   +++ 100 på ditt dream-team!

   Radera
  17. iblandekonomi Haha.. för snackar du för s-k-i-t? De som ställer till med oreda i det här landet är ju bilbrännare, våldtäktsmän välfärdsparasiter o våldtäktsmän som man släppt in i det här landet.. Har du varit på mars de senaste 10 åren?

   Radera
  18. Man får vara riktigt jävla marinerad i vänsterpropaganda för o rösta nåt annat än SD eller AfS idag.. o frivilligt rösta bort sig själv o sina barn från sitt eget land. Har en känsla av att naturen är på g med en utrensning där.. o sålla lite.

   Radera
  19. Sossarna köper röster av okunniga invandrare och Mp samt C av muslimska samfund, herregud vart är vi på väg?

   Radera
 2. Jag föreslår att bloggarjäveln går och tar en öl och slappnar av ett tag istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Öl är för lösdrivare och bönder. Möjligen gott ibland som läskande måltidsdryck, men då vid svagare alkoholhalter och väl kyld. I övrigt serveras det exklusivare franska rödviner och Champagne i överklassen.

   Radera
  2. Tycker nog att öl är rätt oöverträffat. Bröd och dryck i ett. Dock, man behöver förstås motionera en del för att bränna av alla kalorier man sätter i sig. Kör 2-3 mil löpning i veckan. Är varken lösdrivare eller bonde, utan en helt vanlig höginkomsttagare i en folkligt mondän förort till Stockholm. M är populär i min valkrets, sist vart det 45% för M. Kanske man skall beskriva det som en enklav omgiven av socialister.

   Radera
  3. Romarna drack vin, visigoterna drack öl. Rom plundrades och brändes ner till grunden.

   Vindrickare är uppenbarligen veka förlorartyper.

   Radera
  4. M är blå socialister idag med nästan samma höga skattetryck och fördelningspolitik som de röda socialisterna på agendan. Äkta höger är MED och AfS.

   Radera
  5. Tror nog att dom halsar Gösser snarare än findricker Chablis på AfS fester.

   Radera
  6. Churchill drack Champagne.

   Radera
  7. Ja Churchill började dagen med en frukost bestående av fågel och Champagne. Med tiden blev han tämligen fet och var tvungen att åka på "retreat" för sin alkoholkonsumtion. Dock en liten detalj hos en av de största statsmännen i modern tid. Man kan lätt ha överseende med tanke på allt han gjorde för oss. Hade inte han varit hade vår verklighet sett väldigt annorlunda ut.

   Radera
  8. Man ska aldrig underskatta tjockisar. De kan äta och dricka sig ur vilken kris som helst.

   Radera
  9. Var inte über-"kamrat" Stalin också känd för sina överdådiga fester där absolut ingenting sparades och det var fri tillgång till förstklassig vodka även under det tuffaste krigsåret 1942 ?

   Radera
  10. Läsvärt
   https://samnytt.se/kritik-mot-socialdemokraternas-valutskick-utger-sig-for-myndighetsinformation/

   Radera
 3. Hej Lars, tack för en underhållande blogg,
  inkluderar där även kommentatorerna.

  Du är ju både anti-S och anti-SD, men
  om du skulle tvingas välja mellan pest och
  kolera, vad skulle du föredra? Faktiskt uppriktigt nyfiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pest.

   Botas enkelt med antibiotika.

   Radera
  2. Bägge sjukdomarna kan enkelt botas idag. Pest kräver antibiotika, medan Kolera "bara" kräver vätsketerapi. Men förmodligen är Pest bättre och botas snabbare med antibiotika så länge den inte hunnit döda för mycket vävnad.

   Radera
  3. Tolkar ditt fyndiga svar som S, och om det är så känner jag mig tillfreds, även även om stödet är aldrig så svagt. (fd unknown).

   Radera
  4. Vätsketerapi är rätt jobbigt, antibiotika enklare. All vätskan kommer ju ut i andra änden tills kroppen sköjlt ur koleran. Kan vara rätt otrevligt. Därtill dör man inte på 24h av pesten, men det gör man av kolera utan behandling.

   Radera
  5. Enl wikipedia så kan antibiotika bota kolera snabbare, men tydligen så är västskemängden man behöver otrolig.

   Radera
  6. Kolera är också en bakterieinfektion, och frågan är om det inte är att föredra?
   En vuxen vältränad man tar nog ett par dagar att skita livet ur sig med kolera.
   Får du septisk infektion av böldpest är det kört även om de tömmer din kropp på blod och ersätter med antibiotika.

   Egentligen borde man fråga Ben Dover, hen har förmodligen någon referens till onämnbara infektioner involverande, ja ni vet vilka som figurerar i hens liv.
   Ingen hemlighet.

   Radera
  7. Vi får väl lyfta detta till ett fredagsmysinlägg.

   Radera
  8. Jag tror vi har andra ämnen att njuta av nästa fredag än kroppsvätskor ur olika öppningar.
   Fast det kan nog komma tårar från en eller annan politiker, det gör ont att ramla ner från höga hästar när man är så liten,liten.

   Radera
 4. Frågan är ju varför SVT agerar som de gör. Det är ju så urbota dumt av så många anledningar. Om man tillämpar Ockham så är ju den rimligaste förklaringen att chefspositionerna befolkas av 68-vänster som anser att de har nåt slags folkuppfostringsuppdrag som övertrumfar både journalistikens och public service grundprinciper. Ändamålet ska alltså helga medlen.

  Den enda slutsatsen man i så fall kan dra: de är helt enkelt dumma i huvudet eftersom de inte kan förutse att det fattade beslutet kommer att motverka det de försöker uppnå. Måste vara den här valrörelsens i särklass mest korkade manöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är uppriktigt orolig för hur SVT skulle fungera i händelse av krig. De skulle sannolikt vara väldigt nyttigt begåvningsvarierade.

   Finns med i Höstregn för övrigt.

   Radera
  2. Självklart skulle SVT, SR och diverse tidningar vara en tillgång för fi. Om inte annat så minst som nyttiga idioter.

   Radera
  3. Sluta spola! Har inte hunnit läsa färdigt än!

   Radera
  4. Har bara skrivit att SVT finns med i Höstregn.

   Radera
  5. När är den där skådisen klar med sin jävla film? Jag har intr möjlighet att läsa boken.
   Kan man be Bloggarjäveln om en special edition inläst utgåva :)?

   Finns ett rykte som sa att RR Martin fick frågan om han ville läsa in sina böcker...

   Radera
  6. Filmen är klar, ljudboken spelas in "nu", släpps den 17:e. En dryg vecka till bara.

   Radera
  7. Tänker på hur Höstregn som film ska hanteras av SVT. Fast de kan klippa den delen för det händer en hel del annat också i Höstregn. TV4 kan visa den oklippta varianten.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  8. Enl. nått årligt UNI så lutar 52% av journalisterna eller anställda inom SVT-SR åt MP-hållet till.
   72% lutar åt MP-V-S sannolikt i den ordningen, var iaf. så tidigare då MP BARA var 48% inom SVT-SR

   Radera
  9. För att vara cynisk, ifall av krig skulle nog SVT/SR fördöma Sveriges oövervinnerliga försvarsmakt som krigshetsare samt välkomna den lede fi som fredsvänner samt som befriare från det svenska försvarets förtryck.


   Det skulle nog också de flesta politiker i ledande ställning göra. Finns ingen i ledande ställning som skulle ha stake till att ge ordern "Håll gränsen !". Å andra sidan, det finns knappt något att kunna hålla gränsen med. Bara tillräckligt för att hålla något flygfält länge nog för att regeringen skall kunna fly ...

   Radera
  10. Det är ju ganska uppenbart att SVT agerar som de gör för att missgynna SD. Tar avstånd och felsciterar. Bra jobbat av "neutrala" public service...

   Radera
  11. Att handla i känslomässig affekt kallas de Svt gjort, finns inget annat svar... Ganska horribelt och framför allt oproffsigt, fast så fungerar mången människa idag tyvärr.

   Radera
  12. "Hmm... invandrare passar inte in i Sverige för att de inte är svenskar. Ledsen du passar inte in på den här klubben för du är inte svensk. Aj då, nej. Du kan förstås inte få något jobb, du är inte svensk och passar inte in här. Men om du får hjälp att bli svensk av någon välmenande politiker ska vi tänka om.

   Fast vi kommer att se att du inte är svensk ändå. Och invandrare passar inte in här."

   // // // // // //

   Nej, ni har rätt. Åkesson har inte gjort sig skyldig till diskriminerande uttalande, duhh. Om media inte ens kan följa sina riktlinjer längre utan att beskyllas för att vara partiska har vi trillat ner ännu några pinnhål.

   Radera
  13. Nu fulfuskar du, om du skall citera så får du ta med hela uttalandet. Att bryta ut en bit ÄR falskt. Rättvisa trumfar partipolitik Och,ja, han blev illa behandlad. Sådant kan hända i hastigheten och hade gått att be om ursäkt för dagen efter. Nu valde SVT fel väg.

   Radera
 5. Att SVT skall värna demokratin är alldeles rimligt, men när Radio och TV-lagen stipulerar att mediebolagen också skall värna "principen om allas lika värde" så innebär det att de fått order om att vara vänsterextremistiska. Den svenska dogmen om "allas lika värde" kan inte föda något annat än vänsterextremism.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske det, men här är det ju tydligt att det rör sig om politisk aktivism som sträcker sig utanför vad som påbjuds/sanktioneras av lagstiftningen. Alla jurister och statsvetare som hittills uttalat sig sågar ju beslutet.

   Ett antagligen lagvidrigt aktivistbeslut som, i strid med den effekt man hoppades på, sannolikt ger SD ett par tiondelar till. Samt övriga konsekvenser som Lars pekar på.

   Radera
  2. Aktivistbeslut brukar ha den effekten att det blir tvärtom. Det ligger i dess natur eftersom man agerar känslomässigt, och känslor är ologiska.

   Radera
  3. Bra Rickard - och när det gäller känslor a la MAX är väl Annie L ett självlysande exempel.

   Radera
 6. Räkna med ett mer polariserat samhälle efter valet 2018.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jupp. Målet uppnått.

   Radera
  2. Vi vi ha tillbaka S på 42%, M harvandes på 15-17%, C, FP och V delar på resten samtidigt som KD och MP alternerar in runt 4% spärren?

   Det fanns ju en tydlighet i hegemonin ialla fall som gjorde att man inte behövde ta ansvar.

   Om inte Sverige skall bli som Italien på sikt behöver ett antal politiker växa upp . Jag tror att partierna kommer göra det vad set lider när de inser hur omvärlden ser på Sverige (inte smickrande) och sjävbilden fallerar.

   Radera
  3. @Richard
   Tu talar väl inte illa om svärjebillden?
   Jaja dig!

   Radera
  4. Om det blir som jag tror, att SD blir en del av regeringsunderlaget så kommer det bli en kakafoni av protester från kändisar, politiska motståndare och kultursidor.

   Skulle SD få 20-25%, vilket är troligt, men att C och L söker sig till S så blir det också protester men från SD:are och besvikna konservativa och tal om DÖ 2.0.

   Tonen hårdnar och polariseringen ökar oavsett utfall, och sen en lågkonjunktur på det med fallande bopriser...

   Radera
  5. Inte ens S+L+C lär få egen majoritet, vilket innebär risk att man får stödja sig mot V (och/eller MP). Väljarnas minne är kort, men hur skulle L+C-väljarna reagera vid nästa val när de upptäcker att de med sina röster 2018 stött en vänsterregering?

   Radera
  6. Hoppande majoriteter?

   Radera
  7. Max, väljarna har ju inte upptäckt att m,c,l stöttat en vänsterregim denna valomgången, så det blir nog ingen förändring. Sover man så sover man tydligen.

   Även förra och förförra regimerna var ju i praktiken vänster och de innan dess... Faktiskt så längre jag kan minnas.

   Radera
 7. Ända sedan nestorn Villius försvann från rutan så har väl inte SVT kunnat beskyllas för att ha de vassaste knivarna i lådan ?

  Nåja, att Åkesson sedan idag inte längre vill tala med SVT torde inte betyda så mycket eller att han heller inte vill framträda i SVT:s valvaka likaså. I morgon kl. 08 öppnar vallokalerna!

  Jag tror ju knappast heller att SVT:s medarbetare kommer att vara speciellt välkomna till SD:s egna privata valvaka..

  SVT - "Fri oberoende public service"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hela SR förföll efter att "Barnens brevlåda" lades ner 1972.

   Radera
  2. SVT = F(r)i oberoende television.

   Radera
 8. Håller med om att det var väldigt dumt att ta avstånd eftersom det (troligen) inte behövts. Ska vara öppen med att jag gillar SVT och tycker att SD är farliga för landet. Att påstå att valet blir illegitimt av avståndstagandet stämmer inte. Lars jag gillar dig men ibland tycker jag att ditt språkbruk bidrar till att höja tonläget. Jag är inget rysstroll utan är försvarspolitiskt natoförespråkande och för mer pengar till försvar. I övrigt är jag gissningsvis mer rödgrön än du. Vi ska kritisera våra politiker oavsett politisk färg men snälla gör det utan nedvärderande epitet.Jag skulle bli glad om du, oavsett vilken politisk konstellation vi får som regering, sänker tonläget lite efter valet. Skrik när det behövs men inte annars. Du är tydligen högpresterande och smart så du har kanske en annan stilistisk tanke bakom din blogg men jag tror du ibland skrämmer bort människor som behöver utmana sin världsbild(jag). Kom lite off topic men jag har tänkt på detta ett tag. Har läst Höstregn och är också lite orolig för hur SVT skulle fungera i kris/krissituation men tycker att de som infokälla att slår det mesta. Ha en fortsatt bra helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Ja, mitt tilltal begränsar min läsekrets. Sättet jag skriver på, och ämnena jag skildrar och hur jag skildrar dem tilltalar en viss typ av människor.

   Ha även du en fortsatt bra helg!

   Radera
  3. Haha skit också... krigssituation

   Radera
  4. Om man får recensera så gick det ju ganska bra. Björn K Haha-de, så en till in i fållan.

   Radera
  5. Om man inte förstått att SVT bara är ännu ett vänstervridet statligt organ så har man en trasig bedömningsförmåga och borde inte betraktas som tillräknelig.

   Att de i årtionden tillåtits försöka hjärntvätta befolkningen med hjälp av "Licenspengar" är en stor skandal och egentligen ett övergrepp på befolkningen och på demokratin.

   Radera
 9. Krönikören antyder att ryssen Kommer att ha ett finger med i spelet vid kommande regeringsförhandlingarna.
  Grundat på uppgifter från MSB. Är det Jonas Sjöstedt de ska promota då eller? Och förresten vem har något förtroende för MsB.
  Ytterligare en av PKisterna korrumperad myndighet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är MSB som uttalade sig, inte jag. Målet är maximal splittring, polarisering och svag regering, och utan Nato-positiv regering. Helst vill man fördröja regeringsbildningen så länge som möjligt.

   Radera
  2. Jag har förtroende för MSB, däremot hoppas jag att de får mer resurser. Tror nog att Putin lägger sina pengar och resurser på Åkesson precis som de jobbat för att promota populister och brunhöger i resten av Europa. Ett splittrat Europa och splittrade länder är geopolitiskt mer lättpåverkad. Håll ihop EU håll ihop Sverige!

   Radera
  3. Varför skulle Putin lägga pengar på SD när han kan få betydligt mer och riskfri utväxling på sin trollfabrik?

   Radera
  4. Tror inte han direktsponsrar SD men Putin föredrar absolut partier som bidrar till splittring. Vilka partier har fått mest stöd eller skit av botar? Vilka stöder grupper stöds av trollen och vilka kritiseras?

   Radera
  5. Skriver på mobil samtidigt som jag kollar tv.... Blir fel i ibland. Vilka grupper stöds av trollen och vilka kritiseras?

   Radera
  6. Björn K. Du måste lära dig att slappna av. Man kan inte hålla på och fippla med mobilen hela tiden. Ta nu ett djupt andetag och fundera på vad som är viktigt i ditt liv, så ska du se att det blir lättare sen.

   Radera
  7. Snälla du, om Ryssarna ville splittra landet så skulle dom göra allt för att hjälpa V, MP och C. SD går ju som tåget(i japan) oavsett, det är dom andra tokstollarna som behöver all hjälp dom kan få.

   Radera
  8. Om man omvandlar ett samhälle på kortare tid än en generation, så får man per automatik ett splittrat samhälle. Jag vill nog hävda att de ansvariga för splittringen är de som lät det ske, inte budbäraren.

   Radera
 10. Jag tror detta blir nyttigt för Svärjä.
  Det som kommer fram i dagens val är sådant som använts systematiskt tidigare.

  S är t.ex. vida kända för fula metoder... Allt eftersom "nazist" förlorat sitt värde, internet, och mobilteknik slagit igenom folklagren så finns det väldokumenterade observationer lite här och var.

  Direkt Putin lagt en lite surblöt fis, har SVT och radikalsocialistiska UD försökt plocka billiga poänger.
  Nu kommer det förhoppningsvis välförtjänt tillbaka.

  Sverige behöver detta för att i slutändan kunna lösa problemen med det svågersocialistiska komplexet.
  Dränerar vi träsket. Vad kommer Putinistas och RT ha att gnälla över vid nästa val???

  SvaraRadera
 11. Konstaterar att en röst på SD är en klapp
  på axeln åt Trump, Putin, Orban, Kaczyński.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Världen är ju lite större, din fantasi håller inte.

   Radera
  2. Ja det är dit det går, när alternativet är sämre.
   Trump vann därför att Hillary är en vedervärdig och öppet falsk kärring.

   Vad gäller Trump, Orban mm. Så visar både SVT och våra falska ministerkärringar att de är ännu sämre kålsupare.
   Anti-demokratiminister och extremvänster-kulturminister Alice Bah Kuhnke satt i SVT och gjorde precis det hon anklagade Ungrare och polacker för.
   Inte en endaste kritisk tänkare med minsta lilla perspektiv kan ha funnits på TV-redaktionen.

   Radera
  3. Ok, men om man exkluderar Trump. Har det hänt något alls?

   Radera
 12. Och där medgav SVT att de agerade felaktigt och dr plockar bort Landahl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra det i varje fall.... men inte roligt att fokus hamnat på detta. Jag tror jag hade kommit ihåg vad jag gillat på FB/twitter 2017, men 2014 nja.

   Radera
  2. Landahl medger att hon läst artiklarna men råkat klicka gilla av misstag. Hon har förståelse för att ingen tror på henne. Vem har sagt att valrörelsen är tråkig?

   Radera
 13. Att någon tycker att det är OK att agera "tanke-polis" är rätt skrämmande
  Allt detta med "värdegrund" är rätt skrämmande - att man inte får tänka "fel"...
  Att någon/några anser att de har mandat att besluta om vad som är rätt att tänka och tycka är skrämmande
  Det är väl rätt långt ifrån den demokrati som samma människor säger sig värna...
  Vi borde värna rätten att tänka och tycka vad vi vill
  Värdegrund bör ersättas med t ex ”uppförandekod” (se t ex Magnus Ernströms senaste inlägg på bloggen Morgonsur https://morgonsur.wordpress.com/2018/09/06/om-att-ta-stallning/ )
  Länk finns nedan på denna blogg under rubriken Försvar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att byta ord och kalla spadar för högafflar är ett väl beprövat och dysfunktionellt koncept.

   Radera
 14. Tvivlar på att nomenklaturan låter SD sitta i nästa regering eller ens få något utskott, men ifall SD ingår i den nya regeringen eller den nya regeringen blir M-baserad utan S, så är sannolikheten mycket stor för att tjänstehönor mfl i olika verk och instanser tar modell utav demokraterna i USA samt obstruerar allt vad de kan, en svensk "resistance" mot de hemska rasse/nationalsocialisterna/borgarna i sann demokratisk anda.


  Kommer säkert att krävas en långbänk för att utse nästa regering, kanske nyval förrän halva mandatperioden gått ??

  SvaraRadera
 15. Många röstar på SD för att det är ett sätta att ge fingret åt etablissemanget som gjort bort sig genuint i migrationsfrågan, inte för att de egentligen uppskattar SD. Man kan fråga sig hur många extraröster SVTs rejäla klavertramp ger SD. Jag misstänker dock att den bubbla som SVTs ledning lever i är för isolerad för att ledningen skall begripa frågan.

  SvaraRadera
 16. Är morgondagens valvaka egentligen en likvaka? Kanske framtidens historieberättare skriver att 2018 var det år vi begravde 1900-talet och ett tomrum uppstod. Vi/Sverige behöver en Aragorn/Vidstige som omutligt arbetar för allas bästa, på lång sikt. Någon som vågar ta ledartröjan. Som kan plocka ut godbitarna ifrån alla nuvarande partier och bilda ett nytt parti. Ett parti för framtiden. Undrar hur många decennier vi måste vänta på det? Kanske en utopi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt proto-parti hittar du på Facebook.com/ekosolid

   Jag sliter med saken, men hann inte få saker färdigt till det här valet.

   Radera
  2. Pebe62: Njae... Jag är nog snarare av den åsikten att vi i Sverige begravde 1900-talet om kvällen 28e februari 1986 i korsningen Tunnelgatan-Sveavägen i Stockholm ... Det Sverige som vi kände innan dess kommer aldrig tillbaka!

   Radera
 17. Utveckla gärna hur Kreml skulle kunna påverka den svenska regeringsbildningen. Att de skulle kunna påverka opinionen genom påverkanskampanjer är ju klart, men hur skulle de påverka regeringsbildningen?

  SvaraRadera
 18. Ryska trollen kör på högvarv och inte bara i Sverige. Detta är ett relativ nytt billigt och enkelt fenomen att genom nätet påverka och skada ett land mer än med ett vanligt konventionellt krig. Jag kommer att analysera mer detta. Men just nu fokuserar jag på börsen ett tag framöver kan bli turbulent på vissa ställen.

  Hälsningar Tandläkaren - www.swedendivin.se

  SvaraRadera
 19. "Sådan reklam kan man inte köpa för pengar, utan den kan man bara få serverad på guldfat av det nyttiga begåvningsvarierade SVT."

  Dom har lärt sig av Trump. https://youtu.be/IctC0Quf8zc

  SvaraRadera
 20. Otroligt att det går att få in så många invektiv i ett blogginlägg.

  SvaraRadera
 21. Att marxistdiktaturen i Sverige försöker valfuska är ju inget nytt.. om man inte legat under en sten de senaste åren. Förstår inte förvåningen.. SVT o all annan media har ju bedrivit vänsterpropaganda sen urminnes tider. Dessutom försöker man stoppa all opposition. Endast folkförrädarna i 7-klövern accepteras. Övriga försöker man stoppa genom att förhindra möten, avboka dem, neka bankkonton osv. Samt hitta på diverse lögnhistorier om. Knappast konstigt att Danmark o Norge skrattar åt Sverige vid det här laget och dras upp som skräckexempel i allt fler länder.
  Måste bli allt jobbigare o försöka upprätthålla fasaden om att det hela minsann är Putins fel :) Blir allt mer krystade historier haha..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga Socialister på Svenska gator!

   Radera
 22. Mer valfusk; https://nyadagbladet.se/inrikes/rapporter-om-valfusk-pa-flera-hall-i-landet/

  SvaraRadera
 23. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 24. Haha.. "Tidigare har han observerat val i Ryssland och unga demokratier i Östeuropa, men oegentligheterna i det svenska valet liknar inget han sett utomlands."

  http://www.friatider.se/valobservat-ren-aldrig-sett-ett-val-s-odemokratiskt-som-det-svenska

  SvaraRadera
 25. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

 26. Säga vad man vill om denna artikel men den är ytterligare ett tecken på propaganda mot SD och dess väljare.
  Det parti som utsätts för flest lögner och valsabotage är SD. Förakt mot ca 20% av väljarkåren och ett demokratiproblem när man hotar och hatar på detta sätt. Hoppas att vi får se mer sakliga analyser från samtliga medier i framtiden, inklusive denna!

  SvaraRadera