Cornucopia?

Aktuellt

Nytt rekord för fossila CO2-utsläpp 2019 - Sveriges utsläpp ökade snabbare än världen och Europa

Miljöpartiets och regeringens banbrytande klimatpolitik fortsatte fira segrar 2019, baserat på BP Statistical Review of World Energy, som sl...

2018-09-05 11:33

(S)tefan Löfven redo leda koalitionsregering S-Alliansen

"Makten framför allt."
Statsminister Stefan Löfven (s)  meddelar i en debattartikel i Dagens Nyheter att han och sosseriet är redo att leda en blocköverskriande koalitionsregering, och sträcker alltså ut handen till allianspartierna. Förutsättningen är dock att Stefan får fortsätta som statsminister.
Gör vad som helst för att få fortsätta som statsminister.
I en debattartikel hos Dagens Nyheter (inte en länk www.dn.se/debatt/vi-star-till-forfogande-for-att-leda-en-koalitionsregering/ ) skriver Stefan Löfven bland annat följande:
"Vi socialdemokrater står till förfogande för att leda en koalitionsregering som tar ansvar för landet och sätter investeringar i vård, skola och omsorg främst. [...] Om inget av de så kallade blocken får egen majoritet är det naturliga en blocköverskridande regering. [...] Mitt tydliga mål är att bryta blockpolitiken."
Så var det med den saken alltså. Stefan Löfven och Socialdemokraterna vinkar öppet hej då till grannsocialisterna i Vänsterpartiet och Miljöpartiet och har som tydligt mål att bryta blockpolitiken.

Fast bara om Stefan får fortsätta som statsminister.

I potten ligger förstås att isolera den politiska minoriteten som SD utgör och via en koalitionsregering helt utestänga dem från makt.

En enkel analys är att utspelet förstås är välkommet. En stark trepartiregering med t ex S+M+L skulle kunna uppnå egen riksdagsmajoritet och föra en politik som de mestadels egentligen är överens om, men måste träta över när de inte sitter i samma regering.

Det extra positiva är att den halva av sosseriets väljare som är kraftigt socialistiskt vänster skulle överge partiet, som därmed skulle halveras i nästa val och i princip utplånas som statsbärande parti. Borgerligheten är mer uppdelad och en regering kommer inte innehålla samtliga borgerliga partier, vilket ger högeroppositionen en möjlighet att plocka borgerliga röster. SD skulle också marginaliseras, då M+S egentligen är överens om migrationspolitiken, dvs SD:s politik för något år sedan, men utan rötter i nazismen. En kraftig åtstramning där migrationslyckliga partier som MP, V och C stängs utanför en regering skulle antagligen vara den effektivaste metoden att få SD att krympa.

Sosseriet och Löfven hade egentligen inget att vinna på utspelet, då det snarare driver bort vänsterväljare över till MP och framför allt V, så man kan förmoda att det faktiskt är genuint, även om Löfvens spökskrivare (nej, han har knappast skrivit detta själv) brister ut i utbrott kring Moderaterna flera gånger i artikeln.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

112 kommentarer:

 1. _Vill_ "Alliansen" detta eller lever Löfven fortfarande kvar i den tankevärld där Partiet (S) var 2störst bäst och vackrast" och det som ytterst "bestämde" och satte agendan?

  I så fall får nog Stefan tänka om, rejält!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte så konstigt när S är störst i alla opinionsundersökningar utom Sentio och Yougov. På valdagen får vi se.

   Radera
 2. Skulle inte moderaterna utplånas om de samarbetar med sossarna o väljarna gå till SD?
  o räcker S+M+L för mandat? tja det vet vi väl snart
  Har popcornen redo till söndag kväll...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moderaterna har efter PUT-, DÖ-överenskommelserna och Fredrik "Svikaren" Reinfeldt noll förtroende hos mig. Förstår faktiskt inte varför fortfarande runt 19% tycker att det är OK att rösta på dem efter alla 180° svängar som gjorts. Jag önskar att ett parti står stabilt i sin ståndpunkter och inte knuffas fram i åsiktskorridoren av våra journalister.

   Radera
  2. tja de kan nog skrapa ihop 47% och få mandatfördelning som räcker till egen majoritet

   Radera
  3. Vad får dig att tro att 47% är tillräckligt för att få 175 mandat?

   Radera
 3. Nobelt av Stefan att erbjuda sig...

  SvaraRadera
 4. Jag tror ärligt talat att M hellre samarbetar med SD än med S. Men man ska aldrig säga aldrig; svensk politik upphör inte att förvåna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och nej, i medias ögon är S samarbetet bättre. Det kanske bara är jag men det känns som att media är de som har mest makt i Sverige. M har tendenser till att rätta sig i media-ledet.

   I praktiken väljer nog M --> S.

   Med en årlig invandring (total) på 80 000 ~ sedan 2015 och prognostiserad invandring på 300 000 på 3 år så ser jag inte hur situationen inte kan bli bättre för SD.

   Att M och S har restriktiva invandringslösningar känns naivt att tro.

   Radera
  2. Mycket möjligt att M kommer välja samarbete med S igen, likt de gjort nuvarande mandatperiod (DÖ). Det som får mig att ändå se ett samarbete med SD som mer sannorlikt är att Uffe varit mycket tydlig med att han inte kommer släppa fram en S regering efter valet, och att de flesta av Moderaternas väljare, enligt undersökningar, faktiskt föredrar samarbete med SD framför S. Jag tror Moderaterna är rädda för vad som kommer hända med deras väljarbas om de sätter sig i knät på sosseriet i en mandatperiod till. Om någon vecka eller så har vi dock svaret.

   Radera
  3. Jag frågade flera ledande moderater, de sa att de kommer ta chansen oavsett vem som röstar på deras politik i riksdagen. Den som lever får se.

   Radera
 5. Jag känner mig smått konspiratorisk denna morgon och någon får gärna lugna ner mitt framtida jag (säg den 25 september)

  Annie Lööf var på Bilderberg-mötet, precis som andra innan de blivit statsminister i Sverige.
  De måste vara en slump och om det inte är det så har de fel i år, Annie Lööf med typ 7 % röster skulle aldrig kunna bli det, tills idag.

  På fler och fler platser ser jag att förslaget långsamt börjar matas in i hjärnorna på folk. Marcus Oscarsson har de senaste dagarna bashat SD och hyllat Annie, han har även uppmuntrat tanken att det skulle vara en bra lösning. Samtliga kommentarer i det inlägget dränks i gröna hjärtan, resten verkar vara borttagna, eller så finns inga kritiska kommentarer kring det.

  Vad händer om Annie Lööf blir statsminister?

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och redan igår hade oddsen på Annie som statsminister sjunkit från nio till fem. Spelbolagen och spelarna visste uppenbarligen vad Löfvén skulle säga.
   Att han fortsätter som regeringschef är uteslutet, det blir Lööf som kompromiss.

   Radera
  2. Med Annie på topp skulle det bli bara bra.
   Ett riktigt feministiskt parti. 3 kvinnliga partiledare utan någon annan diskussion än att rätt person på rätt plats gällt. Ingen kvotering.

   Vilket annat parti klarar det?, Av sig självt :-)

   Radera
  3. Vad nu partiledarens kön spelar för roll, ironi eller inte.

   Radera
  4. Det finns INTE några kön!
   Det finns bara sociala konstruktioner!
   Ya Basta!

   Radera
  5. Det finns inga riktiga partier förutom SD, resten är en gemensam soppa av samma pågående katastrof som hittills gett alla de där konsekvenserna. M kommer inte göra ETT SKIT för att faktiskt lägga om politik, det kommer alltså bara bli mer av samma i 4 år till.

   Media styr och manipulerar, döljer och håller om ryggen, snart har nästan alla skattefinansierad "lön", känner ni igen det konceptet någonstans ifrån?

   Radera
  6. Det har varit väldigt många svenska politiker som varit på bilderbergmöten och inte blivit statsministrar under dom senaste decennierna.
   Många gånger fler än dom som blivit statsminister.
   Så den konspirationen kan du glömma och sova lugnt istället.

   Radera
  7. Det Sverige som Lööf vill skapa har ingen egen livskraft , gränserna skulle upphöra och alla som kan och vill kommer hit och tar för sig på ett eller annat sätt ! ?

   Radera
  8. Ja, men Lööf blir statsminister, det är det enda hon bryr sig om.
   Man kan verkligen se henne le sitt skrämmande leende när vrider om kniven i någon oskyldig - "det ää ju föö allas vååt bästa.."

   Radera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 6. S skulle ha lättare att regera med alliansen om ett annat av dessa partier förde fram en statsministerkandidat. Annie Lööf är nog en person som alla skulle kunna acceptera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast skulle det inte bli en rätt svag regering totalt sett?

   Radera
  2. Förklarar väl varför Tant Lööf också är den enda person i alliansen jag inte riktigt tål...

   Radera
  3. Annie Lööf är bara 35 år och kommer inte vara klok nog ens när hon är dubbelt så gammal.

   Radera
  4. Centern skulle kunna leda en regering med en majoritet i riksdagen bakom sig. Kommer förstås bli en del "käbbel" bland partierna som utgör underlaget för regeringen, men det den bestämmer sig för kommer att kunna genomföras kraftfullt.

   Radera
 7. Han får väl inte ens sitta kvar som partiledare?

  Partiets eget mål är 30-35%. Tveksamt om Löfvén ens drar in 25%.

  Rimligen får han avgå på nästa partistämma oavsett vad som händer i övrigt. Det borde journalisterna ställa frågor om. Samt börja ställa hårda frågor om vem som skall ta över det sjunkande skeppet...

  SvaraRadera
 8. Den stora frågan är väl om de migrationsextremistiska partierna är beredda att överge sin sataniska migrationsextremism för att ta ansvar för Sveriges hållbarhet och demokrati. Vi skulle behöva en ekosocialliberaldemokratisk regering som verkar för hållbarhet och demokrati, men migrationsextremisterna är beredda att sabba precis allt för den generösa migrationspolitikens skull. Annars kunde en koalition med S+Mp+C+L och kanske även KD faktiskt vara mycket bättre än någon idiotkoalition med M. Men migrationsextremisterna är beredda att offra precis allt på migrationsaltaret.

  Tidigare statsministern Göran Persson har uppenbarligen ändå snappat ett och annat:
  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/integration--invandring/persson-om-nya-asyl-prognosen-gar-inte/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kuck:
   Det du skriver låter ju fruktansvärt. En katastrofkoalition. Bara L som är normala (nästan). MP, C, usch!

   Radera
  2. Du begriper uppenbarligen inte att Jorden håller på och kollapsar av ekologiska skäl. Det är ni som inte begriper det som är en total katastrof.

   Radera
  3. Ja, halleluja. Det är naturligtvis C och Mp som är världens frälsning. Tänk att folk inte fattar det.

   Faktiskt lite märkligt att resten av världen inte bryr sig mer om det svenska valet. Deras överlevnad hänger ju på att Mp blir kvar i riksdag och regering

   Radera
  4. C och mp är i hög grad idiotpartier liksom de andra partierna. Det finns inte mycket att hoppas på som det ser ut nu. Men vi behöver en ekosocialliberaldemokratisk allians. Det exkluderar med viss naturlighet V och SD. M är nog av praktiska skäl bäst att lämna utanför.

   Radera
  5. Göran Persson hade en annan uppfattning i maj 2015.

   https://www.aftonbladet.se/a/WLaq0Q

   Radera
 9. Kan det inte vara så att det egentligen är en nackdel på sätt och vis för S att vara kvar vid makten för så tvingas egentligen inte partiet till förnyelse och en sorts omstart? I annat fall måste de rannsaka sig själva och komma med nya idéer och vad nu socialism skall vara framöver. Nu blir det som att man vill antingen fortsätta som vanligt med gamla idéer och gamla pampar, utan att yngre S-medlemmar kommer fram (?), eller att man vill både ha makten kvar och förnya sig samtidigt - vilket innebär en tyvärr en risk för en sorts fortsättning av allt åt alla och sky "grupp mot grupp"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar sitta kvar vid makten vs taktisk reträtt?

   Det verkar som om de satsar mot mitten iaf. Antsgligen så chansar de på att de inte har så mycket att förlora åt vänster, till skillnad från Cornus gissning.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Ja, ungefär så. Taktiskt reträtt är väl att ta i förvisso.

   Radera
 10. Med all respekt i övrigt till Wilderäng så blir jag något förvånad över att han ser detta som en nyhet!
  Att bryta Blockpolitiken har varit nummer ett på Stefans Löfvéns agenda alltsedan han blev partiledare i SAP för dryga sex år sedan ... Det har absolut inte varit någon hemlighet.
  Och ett sådant ställningstagande gör inte en partiledare om det inte är partimajoritetens önskemål.
  I en koalitionsregering är det det största partiet som besätter statsministerposten så också detta att se som en fullständig självklarhet. Endast politiska analfabeter klarar inte inse detta enkla faktum.
  SAP´s självbild är idag bilden av ett pragmatiskt statsbärande mittenparti innehållande en spännvid från vänsterreformister till närmast socialliberaler.
  Omvärlden har förändrats de senast gångna 50 åren sedan Erlanders tid och med det partiets väljarbas och med det partiet!
  Jonas Sjöstedts Vänsterparti har idag klivit in och fyllt det utrymme som lämnades på vänsterkanten som socialdemokratisk vänster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra skrivet som vanligt. Stefan har varit mycket öppen med detta och det är allmänt känt att sossarna föredrar L och C framför MP och V.

   Taktiken är att fortsätta trumma in detta som oundvikligt, för det den enda chansen S har att fortsätta regera.

   För övrigt chansar jag på att sossarna byter partiordförande till Magdalena Andersson om Löfven inte får regera vidare, som en sorts "Göran Persson 2.0" som kan ta över efter nästa lågkonjunktur.

   Radera
  2. Det skulle ju dock kunna ske samma sak som på kontinenten, men där har väl de socoaldemokratiska partierna ofta decimerats ftån två håll både från fd kommunistpartier och socialliberala partier från höger. (Litegrand som m i Sveroge som verkar utkämpa och förlora ett tvåfrontskrig)

   Radera
  3. Joakim Persson: Tack för replik!
   Angående Din avslutande förmodan dock att så jag tolkar signalerna ifrån partiet så kommer Löfvén att fortsätta som partiledare även om han inte besitter regeringsmakten. Detta då för att under kommande mandatperiod arbeta för dels som Du helt riktigt antager ett fortsatt "trummande för det oundvikliga" och dels för att under dessa fyra år bereda marken för en efterträdare. Denna kommer dock inte att vara Magdalena Andersson ... och hade Du frågat mig för två år sedan hade jag tveklöst svarat Anders Ygeman men idag har jag en aning om att det kommer att bli en kvinnlig partiledare och jag kan mycket väl tänka mig Annica Strandhäll ... en fortfarande ung modern kvinna med rötterna i Fackföreningsrörelsen och Offentlig Sektor och inte minst med en bakgrund som född och uppvuxen i BergsjönIMiljonprogrammen. Ardalan Shekarabi är också ett starkt framtidsnamn men jag hyser en misstanke om att hans namn och bakgrund fortfarande ligger honom i fatet och att S ännu inte är i praktiken, om än i teorin, helt mogna för ett sådant steg! mvh

   Radera
  4. chief karlsson: Har gissat Margot också men tror det är osannolikt. Gissar att S försöker föra fram en kvinna på posten igen. Men det är inte mer än lite tidsfördrivande spekulation.

   Strandhäll, kanske. Det är lite otacksam roll att vara socialförsäkringsminister/socialminister. Fast det är det att vara chef för finansdepartmentet också...

   Radera
  5. Jävligt begåvat då att regera med stöd av mp och v då. Det kanske är läge att se till vad de gör istället för vad de säger?

   Radera
  6. Joakim Persson: Wallström kunde eventuellt ha varit aktuell vid Perssons avgång men valde då Brüssel och kan trots att jag håller henne högt sannolikt anses vara förbukad inom S.
   Anledningen till att jag inte kan tänka mig Magdalena Andersson är att hon är huvudsakligen ämbetsman och inte politiker.
   Socialminister i en socialdemokratisk regering har egendomligt nog alltid varit en "dold eminens" trots att departementet under socialdemokratiska regeringar varit det sannolikt tyngsta departementet bakom de traditionsenliga Finans-, Utrikes- och Justitie- ... Och jag tänker därvid på sådana historiska tungviktare som Möller och Aspling och Torsten Nilsson...

   Radera
  7. Anonym: Ja faktiskt djävligt begåvat sett till den omgivande parlamentariska verkligheten!

   Radera
  8. Chief, det var en väldig skönmålning av V som "socialdemokratisk vänster".
   V ett parti som inte skakat av sig sim mörka förtid som historiens största folkmördare. Lägg därtill en ideologi som ska frånta medborgarna allt ägande, dvs i förlängningen diktatur.
   Man har heller inte tydligt tagit avstånd fån de uppenbart våldsamma och farliga vänsterfalangerna.
   S ska respekteras som parti men samarbetet med V är en skamfläck. Makten har dock inga gränser.

   Radera
  9. Bengt Eriksson: Mitt svar enklast och mest diplomatiskt att vi gör synnerligen olika bedömning av dagens svenska Vänsterparti!

   Samt också från min sida diplomatiskt uttryckt att Vänsterpartiet och Miljöpartiet representerar de politiska strömningar som i ett längre perspektiv har framtiden framför sig ... d.v.s. när Europa verkligen blir utsatt för en invandringsvåg på grund av klimat-miljö-överbefolkning i Asien och Afrika ... det vi sett hittills är en mild västanfläkt mot vad som kommer att inträffa måhända till och med inom vår livstid.
   Och därför konseravtiva och reaktionära rörelser på etnonationalistisk grund är dömda till undergång på sikt.

   Radera
  10. Chief, ja ett väldigt diplomatiskt svar. För mig står Mp och V för enbart konservativa lösningar, läs skattehöjningar, som svar på sina uppblåsta domedagsprofetior om bl.a. ännu större massinvandring.
   Nutidens och framtidens teknik kommer uträtta storverk som varken V eller Mp ens är i närheten av att förstå eller utnyttja. Men förmodligen har vi sån tur så dessa partier hamnar i marginalen då S hellre krattar manegen högerut.

   Radera
  11. Tack för replik: Ja naturligtvis kommer skattehöjningar att tas ur produktionen som blir resultat av den av Dig, förmodligen korrekt förutspådda, höjningen av teknik-automatisering-robotisering.
   Och detta då i samband med de klimatförändringar med dess följder och den utökade migrationen som är långt ifrån några uppblåsta domedagsprofetior utan snarare det mest realistiska framtidscenariot på världsomspännande basis.

   Radera
  12. chief karlsson: jag antar att du är ironisk. Att vilja gå åt höger, men istället gå åt vänster tycker iaf inte jag låter som speciellt begåvat.

   Radera
  13. Anonym: Det är inte en fråga om att vilja. Det är frågan om att göra en rationell bedömning utifrån givna förutsättningar.

   Radera
  14. Vad i förutsättningarna tycker du gjorde att man kände sig så tvungen att gå åt vänster? Det var ju inte riktigt så att man försökte kompromissa med något borgligt parti precis...

   Radera
  15. Anonym: Det socialdemokratiska parti jag haft tillfälle beskåda de senast gångna cirka 50 åren har rört sig från vänster till mitten och är inte alls det parti det en gång var. Orsaken till detta har jag angivit allaredan i mitt inledande inlägg i denna tråd. mvh

   Radera
  16. Sosseriet bli bara mindre relevant och intressant för varje val...

   De är inte fullt lika snabba på att uppdatera sin självbild utan agerar fortfarande som om de var ett 35% parti.

   Radera
  17. Vad som hänt de senaste 4 åren tycker jag inte är representativt för trenden de senaste 50 åren. Det är en tämligen drastisk kursändring de gör och att göra sken av att man vill fortsätta den tidigare inslagna kursen är inte speciellt trovärdigt.

   Radera
 11. Min analys, är lite annorlunda än Cornus, vid en blocköverskridande regering.
  Om den inslagna vägen, med högskattepolitik, öppna gränser, vårdköer, skjutningar, m.m. fortsätter, tror jag, att vi till valet 2022, ser ett SD på 35% och AfS in i riksdagen på 6-7%. Men min gissning är så god som någon annans. Fast mina prognoser inför detta val, verkar falla in.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om M och S regerar ihop i tuff lågkonjunktur så får V > 15% och SD > 30% 2022. Jimmie blir statsminister senast 2026 i ett sådant scenario.

   Radera
  2. Stryper de bara islaminflödet med lågkonjunkturen som svepskäl kommer SD tyna nedåt till nästa val.
   V kan däremot mycket väl gå framåt rejält.

   Radera
  3. Somebody: det skall nog mycket till innan Jimmie blir statsminister. Vilka partier hade du tänkt dig skulle stödja honom? Om ingen så kräver det ju att man skrapar ihop hälften av rösterna...

   Radera
  4. Det behöver inte ta till 2026, riksdagen kan släppa regeringsmakten till SD redan nu. Lycka till att regera med en fientlig statsförvaltning och en stigande ränta som behandling till tidernas största fastighetsbubbla.
   Good times att regera..

   Radera
  5. Rent teoretiskt skulle de kunna göra det. De skulle också kunna släppa fram Alexander Bard också, men inget av det låter speciellt rimligt. Jag tror inget av de andra partierna skulle släppa fram honom, inte ens de som öppnat dörren lite på glänt (så länge Jimmie håller sig på andra sidan dörren).

   Radera
  6. Ano

   Om M sätter sig i knät på S kommer både väljare och politiker fly, främst till SD och då blir 30% lågt räknat. En del SD:are kommer rösta AfS då de uppfattar SD som liberalt vilket ger dem över 4%. Detta är ett scenario i en djup lågkonjunktur och då vi åter bara har två block i politiken, med eller mot SD.

   Radera
  7. Some:

   1. AfS sitter inte i riksdagen
   2. SD har inte 30%

   Och även om det vore så finns inget som säger att övriga partier skulle släppa fram dem för det, och i synnerhet inte mitt under en valrörelse där alla mer eller mindre har lovat att inte göra det.

   Radera
 12. Vissa politiker. Vad har dom för förstånd och tanke om orsak och verkan. Här har man bedrivit en ansvarslös migrationspolitik i många år. Detta har lett till en massa problem i samhället som man lätt med lite insiktsförmåga kunde förutse. Nu har samma politiker insett det med och kommer med meningslösa åtgärder om de samtidigt ska ha en fortsatt liberal invandringspolitik. Samtidigt ska SD väljare frysas ute då man inte vill beröra partiet ens med tång. Man stoppar helt enkelt huvudet i sanden och tror inte att missnöjet kommer att öka en mer.

  Öppna landets dammluckor på vid gavel. När översvämningarna är fullbordade tar vi tag i problemen.
  Utan att för den delen stänga dammluckorna helt.
  Ja det är ju ett rätt trögt sätt att åtgärda problem och bedriva politik på.

  SvaraRadera
 13. Kommer inte detta innebära att SD kommer få ännu fler röster? Iom att dom nu på riktigt blir den enda oppositionen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, och dessutom så kommer både S och M behöva kompromissa - dvs gå med på saker de och deras väljare inte vill ha och S och M får ännu färre röster.

   Enda sättet att hindra SD är nog att inkludera dem i en regering och sedan tvinga dem att "kompromissa" precis som MP gjort. Så fort oppositionspartier/populistpartier kommer till makten så kommer folk att märka att de är precis som alla andra partier.

   Kolla på Syriza i Grekland.

   http://politikigrekland.blogspot.com/search/label/syriza

   Radera
  2. Det tror jag också, den dagen SD får lite makt kommer dom likt MP snabbt tappa väljare som inser att Åkesson var inte heller någon ny frälsare. Medans ytterligare en mandatperiod där sjuklövern trixar bort SD från makten kommer bara ge fler röster till SD nästa val, kanske går dom rent av över 50%.

   Radera
  3. Saken är att det inte är så troligt att Åkesson skulle sitta med 25-30% röster och bara stödja en regering bara han får lite "smulbitar" (likt chihuahua partiet KD föreslog), han kommer ju göra allt för att "bevisa" att han inte bara pratar (likt alla andra), utan han kommer strypa invandringen på riktigt och inte bara påstå att han ska göra det. Vad det får för konsekvenser/effekter vet ingen.
   Vet inte om det är så smart att jämföra SD med MP, kanske är det smartare att jämföra SD med Dansk Folkeparti.

   Radera
 14. Tror att om detta blir av så kommer Löfven att möta samma öde som sin föregångare och så är "dealen" historia.

  SvaraRadera
 15. Att S och M regerar tillsammans är bland det bästa som kan hända Sverige just nu (på 4 års sikt). Det skulle eliminera den konstiga monopol-situationen vi har idag där S och M låtsas vara varandras opposition trots helt identisk ideologi.


  Med S och M på samma plats har vi bättre transparens:
  S&M: svensk, klassisk socialdemokrati
  SD: migrations-opposition (om nu det är en sak)
  V: kommunistisk opposition

  Då har vi tydliggjort att det inte existerar någon kapitalistisk eller marknadsliberal opposition i Sverige, varvid vi kan räkna med att en sådan dyker upp och vi får alla en bättre dialog kring svensk politik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. S och M tillsammans. Kommer inte att hända. Inte nu i alla fall. Bägge partierna har alldeles för mycket att förlora på det. Deras väljare skulle fly till andra partier. Om det däremot skulle bli en jätte härdsmälta i Sveriges ekonomi och omvärlden. En lågkonjuktur som inte landet är förberedd på. Då kanske?

   Radera
  2. Om Hanif Bali blir landets mest personkryssade icke partiledare en gång till och den lilla hoben Ulf Kristersson avgår efter ett misslyckat val så kanske M vågar satsa på Hanif som partiledare sedan - en invandrare som partiledare är den enda som kan skapa koalition med SD. De rödgröna kommer förstås att försöka köra rasistkortet, igen, och igen, och igen, men det är liksom lite svårt att få det att fastna på en invandrare.

   Radera
 16. En S+M+L-regering hade förmodligen varit det absolut bästa för Sverige, åtminstone på kort sikt, under den närmaste mandatperioden. Kan man utestänga det skadliga inflytandet från V+MP+C blir behovet av SD i riksdagen inte lika viktigt längre.

  Men jag tror samtidigt att Cornucopia i detta resonemang underskattar SD's sympatisörer. Det handlar inte bara om migrationsfrågan i siffror, dvs hur många eller hur få invandrare Sverige skall ta emot. Det är en betydligt större fråga som handlar om globalism, mångkultur och hur vi vill att landet Sverige skall vara i framtiden.

  Så på längre sikt kommer en S+M+L-regering förmodligen bädda för ett ännu starkare V och SD.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast denna studie verkar ju peka på att det finns tbå typer sv SF-anhängare. Dels en som imte är cenogob per se men tycker imvandringsvolymen är för stor och dels en xenofob del. Väljare i den förra grupprn kan antagligen bara mer volatila. https://fof.se/artikel/sverigedemokratiska-valjare-splittrade-i-synen-pa-invandrare

   Radera
  2. Glider du åt höger (på tangentbordet)? SF-anhängare och cenogober?

   Radera
  3. @psevenson!

   Korrekt !
   Jag är livrädd för islamisternas icke ifrågasatta framfart i Sverige och vad denna kan ställa till med i framtiden! Vad händer med den svenska kulturen och -arvet etc. när vi får in islamistiska shariapartier i riksdagen...

   https://www.theguardian.com/world/2017/nov/29/muslim-population-in-europe-could-more-than-double

   Radera
  4. Skriver med fläskpekfingret på mobilen. Det ska naturligtvis stå BDSM-anhängare och xenomorfer.

   Radera
  5. @psvenson
   S+M+L - vem skulle bli regeringschef i det läget?

   Radera
  6. @Söderslätt, rimligtvis partiledaren för största partiet i den konstellationen. Alltså Stefan Löfven.

   Radera
  7. Han företräder antagligen den mindre sidan i konstellationen, så Löfvén blir det nog inte. Kristersson för mycket av den stora spelaren i sammanhanget.
   Björklund är förbrukad i politiken och har setts länge som den som är närmast avgång.
   Tyvärr blir det nog en annan konstellationspartner som får ställa upp med en regeringschef medan S och M delar de tunga departementen mellan sig.
   Tyvärr.

   Radera
 17. Jag tror att Löfven kalkylerar med ett scenario som docenten i länken resonerar kring (inte en länk https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/zLJg64/docenten-regeringen-kan-sitta-kvar--tills-nagon-tar-stod-fran-sd ).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du behöver inte undvika länkar...
   Bloggen ansvarar inte för länkar som besökare lägger in.

   Radera
 18. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svensken kommer aldrig att vakna

   Radera
  2. Politiska krafter som hoppas på att Sverige ska köras i botten bör hållas borta från maktpositioner.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  4. Ledsen HMG, du lyckades inte rädda upp din Sverigefientliga kommentar.

   Radera
  5. Hela jorden har ett IQ runt 100, hur ska en nation bete sig för att få ett högre tänker du HMG?

   Radera
  6. IQ 100 är median i den population som måttet designats för dvs ursprungligen vita amerikaner. Vissa populationer har högre median, t.ex. chassidiska judar, andra populationer har lägre. Jordan Peterson har en del intressanta kommentarer kring detta. Men hsh finns alltså skäl för t.ex. postmodernister och vänsterextremister att avsky storheten IQ. IQ är ändå den viktigaste prediktorn för framgång i livet, men att vänstern och postmodernismen bygger på vanföreställningar är ju inget nytt.

   Radera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  8. Det finns studier som tyder på att man får högre IQ av att vara rik. IQ förändras över tid för de flesta populationer och individer.

   Den politiska kampanjen som syftar till att sprida uppfattningen att IQ skulle vara statiskt har gemensamma drag med gamla rasteorier.

   Radera
  9. Alla till Kungsan imorgon också!

   Radera
  10. Vem är "Kungen av Kungsan"? ;-)

   https://www.youtube.com/watch?v=hp1SIMp5m00

   Radera
 19. Steffe får ingen plats i Bank of America förrän det finns "white trash" kvar i landet. Därför kämpar han så hårt för att behålla makten.

  Steffe: "Bara fyra år till så är det fixat, jag lovar..."

  Arbetsgivare: "Du har max två år på dig Steve, annars anställer vi Uffe han lovar fixa det mycket snabbare genom att M ännu en gång öppnar andras hjärtor"

  Steffe: No my Lord please... gränserna är redan öppna de väller in som alldrig för, 82000 biviljade asyl redan i September.

  Arbetsgivare: Ok Steve låter bra, fortsätt så.

  SvaraRadera
 20. Bloggaren glömde nämna sosseriets nazistiska rötter.

  Men hsh, en M + S regim, eller ngn annan DÖ 2.0-konstellation skulle tveklöst vara det säkraste sättet att få SD att fortsätta växa, och S och övriga deltagare i konstellationen att fortsätta krympa, detta av tusen skäl, där Kristerssons högtidliga löfte att inte låta Löfven sitta kvar bara är ett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är möjligt. Men jag tror samtidigt att ett valsedel med alternativet M+S skulle var det bästa alternativet för att något överhuvudtaget skulle ske för att lösa Sveriges djupa problem.
   Med Ulf vid rodret.
   Löfven däremot bör ta sin kokta med bröd, och ev en Pucko, optimera munstycket på sin Puch Dakota och dra tillbaka till sitt 70-tal.

   Radera
  2. Bengt, följande lär ha utspelats vid korvkiosken vid Heden i Göteborg:
   Kunden: en halv special (ett korvbröd med en korv och potatismos på toppen)och en stockholmare.
   Utan en sekunds tvekan fixas maten och en Pucko.

   Radera
  3. Det är ju lite problematiskt att det är M och S som huvudsakliga regeringspartier som har försatt oss i dessa djupa problem. Är de då särskilt väl lämpade för att ta oss ur dem? Valrörelsen ger heller inte direkt intryck av att man nått sjukdomsinsikt.

   Radera
  4. Thomas, det är helt sant. Kanske finns andra konstellationer men men svårt att se vilka som kan uträtta något överhuvudtaget med dessa låsningar. Om nu inte någon "bomb" släpps som innebär att samtal förs med SD.

   Radera
 21. Läpparnas bekännesälse, ett förhandling sutspel för att hålla alla dörrar öppna då det är väldigt jämt mellan blocken.

  SvaraRadera
 22. Jag hoppas innerligen att svetsarn tillsammans med miljökommunisterna åker ut med badvattnet på söndag, Sverige klarar inte en ny mandatperiod med dessa klåpare, ej heller plånboken.

  SvaraRadera
 23. Sosseriet passar allra bäst ihop med SD. De har båda bruna rötter, gillar korporativism, har vanliga jobbare som bas osv osv
  En koalition "made in heaven" problemet är bara att om Löfven sträcker ut handen till Åkesson kommer hans parti att splittras.

  SvaraRadera
 24. Så det finns alltså bara 2 block, sjuklövern och SD. December överenskommelsen visade förvisso det redan för flera år sedan. Den sk demokratin i Sverige har inget med demokrati att göra. Eliten har redan bestämt vad som sker efter valet. Ni, folket, får rösta en ggn var 4e år. Sen bestämmer en grupp människor ni aldrig hört talas om. Ni vet inte hur besluten tas. Ni har ingen aning om vart pengarna går. Ni vet inte ens var ni ska gå och klaga om ni tycker något är fel. Folket hålls också ofta ovetandes om viktiga beslut som tas. I EU sitter idag en samling gubbar med diplomatisk immunietet, som inte är valda, och bestämmer över ministrar och länder. Demokratin behövs tas tillbaka till gräsrot nivån, annars kommer de superrika att slita sönder landet vi bor i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även i f.d DDR fanns det flera olika partier.
   Öst-CDU, Öst-FDP mm
   Motsvarande system fanns även i Polen m.fl. andra f.d "öststater".

   Men det vara bara ett (1) parti som hade den egentliga makten ! SED Alla andra partier vara bara nickedockor!

   DÖ var ett svenskt försök att "efterlikna" detta.
   Förhoppningsvis kommer det kommande valet att innebära en "revolution" när det gäller Sveriges förment demokratiska system.

   https://de.wikipedia.org/wiki/Blockpartei

   Radera
 25. Host host harrkel harrkel...

  https://www.svd.se/regeringen-lofvens-52-samsta-ogonblick#sida-2

  SvaraRadera
 26. Det mesta som inte fungerar i samhället idag kan härledas till New Public Manegment-systemet. De som arbetar vid våra myndigheter och institutioner lägger en stor (50%?) del av sin tid på sådant som inte utgör grunduppgiften. Poliser, läkare, lärare, arbetsförmedlare mfl. gör sådant som sekreterare borde göra. Pengarna till välfärden räcker om de användes effektivt men om hälften av varje tillskott går till ytterligare administration så kommer det aldrig att räcka.
  Det spelar ingen roll vilket parti man röstar på så länge NPM får råda. Med Nya Karolinska har man fått bita i det sura och inse att OPS inte fungerar. Dags att inse samma sak gällande NPM!

  SvaraRadera
 27. Verkar vara många som glömmer att detta händer redan efter valet 2014. I ärlighetens namn är S det enda parti som aktivt propagerat lång tid för blocköverskridande samarbete. Givetvis med sin egna ordf som statsminister, det är ju S vi har att göra med..

  https://www.svt.se/nyheter/val2014/vansterpartiet-om-regeringssamarbete

  Sen var det givetvis ingen som tog erbjudandet, istället bildades den värdelösa DÖ-pakten. Vi får se vad som händer framöver. Det är ju dock viktigt att alla väljare inser redan idag att vi inte kommer få en klassiskt blockregering så framtida regeringsbildande kommer bli antingen blocköverskridande eller en stinkande bajsmacka för den minoritetsregering som får ta rodret. Alternativt nån slags konstellation med SD så klart.

  SvaraRadera
 28. Politiker ska rösta i riksdagen som partiet sagt innan valet, och ska inte bry sig om vad de andra partierna röstar på. Det är ju meningen med representativ demokrati. Klarar dom inte av en sån enkel sak, utan håller på krångla med DÖ och annat skit, kan dom sluta som politiker. Det bästa vore om folket fick rösta direkt. Då slipper vi pösmunkarna. Alla kan sitta hemma och rösta med datorn. För/mot kärnkraft. Köpa KS för 5 eller 60 miljarder. Undersök de korrupta politiker som möjliggjort förskingring av dessa pengar ja/nej, diselfria zoner i storstäderna ja/nej. Folket skulle bli av med en massa korruption också. Insyn i vad som händer minskar risken för korruption och mygel.

  SvaraRadera