Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2018-09-17 19:42

MÖP-måndag: Ryssland försökte hacka schweiziska laboratoriet i Skripal-utredningen

Det enligt dem själva fullständigt oskyldiga Ryssland försökte hacka Speiz Laboratory, som testade det sk Novitjok ("Nybörjare") och kemiska stridsmedel från Syrien. Hackningsförsöket avslöjades av nederländska myndigheter, som grep och utvisade två ryska underrättelseoperatörer som försökte genomföra angreppet. Schweiz har protesterat till Ryssland mot spioneri och angrepp mot landet.
Schweiz.
Ars Technica har hela storyn (inte en länk arstechnica.com/information-technology/2018/09/russians-tried-to-hack-swiss-lab-testing-samples-from-skripal-attack/). Angreppet mot laboratoriet ska ha misslyckats. Angreppet är också bekräftat av schweizisk underrättelsetjänst.

De två ryska underrättelseoperatörerna uppträdde som ryska diplomater och utvisades som sådana från Nederländerna i mars i samband med hackningsförsöket. 

Varför nu ett helt oskyldigt Kreml och Ryssland skulle skicka sina "diplomater" att försöka hacka det laboratorie som testade de massförstörelsevapen Ryssland angripit Storbritannien med.

Igår krävde Schweiz att Ryssland omedelbart upphör med sina olagliga aktiviteter riktade mot landet. Till skillnad mot Sverige skräder man inte på orden utan pekar som neutralt land ut angriparen vid angrepp.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

39 kommentarer:

 1. Schweiz har å andra sidan inte en gräns mot Ryssland, eller farvatten de emellan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Schweiz ligger ju lägligt "landlocked" mitt i Europa, omringat av vänskapliga nationer, plus ett naturligt skydd av en massiv bergskedja runt sig och en jodlande befolkning beväpnad till tänderna. Gött att de står på sig :)

   Radera
 2. Kanske snart dags för en till runda utvisningar av ryska "diplomater". Varför inte bara låta dem hållas med en enda diplomat i varje land? Denne kan då punktbevakas, och kan således endast syssla med sitt officiella uppdrag. Eventuellt spioneri får skötas av nocs och "turister" som vid avslöjande kan gripas och buras in istället för att bara förklaras non grata ^.^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ambassadpersonal håller ju inte bara på med spioneri utan även sådana saker som visering osv. Kan finnas visst behov gör de som behöver besöka ryssland t.ex. i affärer.

   Radera
  2. Alla som håller på med sånt behöver väl inte diplomatisk immunitet? Särskilt inte om de kommer från Ryssland, med tanke på deras track record.

   Radera
  3. All ambassadpersonal brukar inte ha diplomatisk immunitet.

   Radera
 3. Ryssland är f n helt upptaget med att spekulera kring de båda attentatsmännens sexualitet. Var det två bögar som reste till Salisbury på en romantisk weekend? Viktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De hade ju parfym med sig. Case closed.

   Radera
  2. Att två snubbar med så uppenbar gopnik-stil skulle åka på semester tillsammans för att titta på ett kyrktorn i Salisbury är ju rent skrattretande! Kunde de inte åtminstone hittat på att de skulle till nån strippklubb för att göra lögnen lite mindre uppenbar XD

   Radera
  3. De har fått fram en av de misstänktas inrikespass/id som visar koppling till GRU.
   https://www.independent.co.uk/news/world/europe/salisbury-novichok-attack-suspects-passport-russia-skripal-putin-petrov-boshirov-a8539666.html

   Radera
  4. Nej nej, GRU skulle ju aldrig anställa två homofiler.

   Radera
  5. Gru, han anställer väl mest minioner? :)

   Radera
  6. Är inte det ett led i att ryssarna hånar omvärlden då? att de använder genomskinliga lögner och svepskäl verkar va legio.

   Radera
 4. Ej citat: Var fjärde rysk diplomat är spion. Ej länk: https://www.swissinfo.ch/eng/espionage_one-in-four-russian-diplomats-in-switzerland-is-a-spy--report-claims/44402664

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla diplomater är spioner om du inte viste:)

   Radera
 5. Bloggens författare saknar bertättelser om USA's synder.. Eller saknar de synder!? Ah juste 1 miljon som miste livet i Irak är så klart Rysslands fel. Aja baja hur kunde jag glöma det.

  En liten kom ihåg lista (USA's militära aggresionner sedan ww2):

  China 1945-46
  Korea 1950-53
  China 1950-53
  Guatemala 1954
  Indonesia 1958
  Cuba 1959-60
  Guatemala 1960
  Belgian Congo 1964
  Guatemala 1964
  Dominican Republic 1965-66
  Peru 1965
  Laos 1964-73
  Vietnam 1961-73
  Cambodia 1969-70
  Guatemala 1967-69
  Lebanon 1982-84
  Grenada 1983-84
  Libya 1986
  El Salvador 1981-92
  Nicaragua 1981-90
  Iran 1987-88
  Libya 1989
  Panama 1989-90
  Iraq 1991
  Kuwait 1991
  Somalia 1992-94
  Bosnia 1995
  Iran 1998
  Sudan 1998
  Afghanistan 1998
  Yugoslavia – Serbia 1999
  Afghanistan 2001
  Libya 2011

  Allt det där handlade visst om demokrati, tveka aldrig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så det vi kan se av listan är att USA aldrig bråkat i europa där vi bor. Det här däremot Ryssland gjort både nu och förr. Bra att du klargjorde att USA inte är ett hot mot oss, men att Ryssland är det.

   Radera
  2. Visst, det finns väl andra som skriver om det eller har du svårt att hitta såna bloggar?

   Radera
  3. 1.Om det är fel när USA gör det så borde det vara fel när Ryssland gör det.
   2. Du har blandat ganska friskt t.ex. är det ganska magstarkt att ta Korea som amerikansk aggresion

   Radera
  4. lol @ whataboutism
   Snacka om att försöka byta ämne

   Radera
 6. Det är massor med blod bakom varje stormakt, annars blir man inte stormakt var inte naiva. Det är bara väldigt löjligt när man hela tiden pekar ut bara den ena...

  Och glöm ej heller att jihadisterna som finns nu i Europa och utför sin "jihad" komm hit på grund av Usa's vilda äventyrer i deras hemländer, alltså jo det påverkas oss som fan i Europa.

  till Ben D.: Bosnien och Serbien är Europa? Eller är de inte riktigt europeer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, låt oss diskutera dem. Tycker du att de krigen ska beskrivas som "amerikansk aggression"?

   Radera
  2. Ok, men skriv först en lista över ryska militära aggressioner sedan ww2. Jag vill se vad som hamnar där.

   Vilka av de ovannämnda räknas inte som en "amerikansk agression" enligt dig?

   Radera
  3. Jag ställde en enkel ja/nejfråga, du kommer inte med ett svar men kräver att jag ska skriva listor och grejer åt dig. Väl argumenterat.

   Radera
  4. De flesta. (97.8%)

   Radera
  5. Du besvarar en ja/nejfråga med en siffra? Lysande.

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  7. Det brukar vara den som framför en tes som ska komma med bevis.

   Radera
  8. Ja har svarat. Vänligen skriv vilka som inte räknas som en agression enligt dig. Så kommer vi vidare i vår diskussion.

   Radera
  9. Du har inte svarat. Du har framlagt din tes (listan), men när du ombetts bevisa den så har du sagt att vi ska motbevisa.

   Radera
  10. Absolut inte, jag kanske har fel, så vill jag att ni hjälper mig att rensa listan lite. Tror dock inte det blir mycket rensning ;)

   Radera
  11. Det var exakt det jag gjorde från början. Du diskuterar runt, runt i en jävla cirkel. Som en Alzheimerskärring med träben som gått vilse i skogen

   Radera
  12. Får inte Alzheimerskärringar vara med på forumet? ;)

   Hälsningar
   Alzheimerskärring

   Radera
  13. Tillåt mig: Tycker du, Unknown https://www.blogger.com/profile/08658437115784300022, att krigen i Bosnien och Serbien på 90-talet ska beskrivas som "amerikansk aggression"?

   Radera
  14. Fråga en Serb ute på gatan vad han tycker om det;)

   Radera
  15. Jag frågar dig, Unknown. Tycker du att krigen i Bosnien och Serbien på 90-talet ska beskrivas som "amerikansk aggression"?

   Radera
 7. Jag förstår bara inte varför man skulle döda en fd spion just nu när man kunde ha gjort det för många år sedan då han satt i ryskt fängelse och varför använda ett nervgift som utvecklades i Sovjet men som andra länder också kan tillverka eftersom den kemiska formeln blev känd för länge sedan.
  Och dessutom så sker dessa "tillfälligheter" lite väl ofta , varje gång USA eller NATO behöver som mest att den andra sidan gör bort sig vem det än är just då händer det något.
  Och USA sysslar medmed lönnmord också, en CIA agent sa på tv att sk "targeted killing" eller "riktat angrepp" med drönare när man dödar misstänkta terrorister det är ett statssanktionerat olagligt lönnmord.
  Skillnaden är bara metoden , istället för att tex skicka en agent som skjuter eller förgiftar någon så använder man drönare och mördar folk utan att ge dom en demokratisk rättegång, utan några bevis och dessutom kränker man andra länders territorium .
  Men USA, Storbrittanien, Tyskland dom brukar använda andra för att göra skitjobbet åt dom så dom kan säga att det inte var dom.
  På Kunskapskanalen har dom bra dokumentärer då ser man hur "demokratisk" västvärlden är och hur mycket oskyldigt blod det stora imperiet i väst har.
  Det är bara att titta på deras allierade eller fd allierade vilket är nästan varje galen diktator eller dödsskvadroner i latinamerika.
  Jag blir bara äcklad av hyckleriet allt man beskyller ryssland för har man själva gjort och gör fast värre för man har mer resurser och det är tydligt att USA strävar efter världsdominans .
  Man är självutnämnda världsledare man försöker bli det ultimata imperiet, precis som antika imperier om vassalstaterna lydde och inte gjorde något som gick emot imperiets intressen så är det frid o fröjd i stugan, men om någon gör det och imperiets makt eller ekonomi blir "hotat"för man vill inte dela med sig ja då kommer fredsbomberna.


  SvaraRadera
  Svar
  1. A men fy Marshall din troll:) Du glömde också nämna att "dådet" skedde just på valdagen, väldigt smart eller hur :)

   Radera
  2. Mycket insinueringar, oklart vad som åsyftas. Men av fraserna "imperier", "vassalstaterna" och "fredsbomberna" antar jag att det är Sovjet.

   Radera