Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2018-09-25 09:28

Live: Statsministeromröstningen - Stefan Löfven röstas bort

Klockan 09:30 drar statsministeromröstningen igång. Om alliansen och SD röstar mot Löfven som statsminister måste han avgå. Något regeringsalternativ finns dock ej då dagisbarnen vägrar samarbeta. Om de inte själva får bestämma, vilket inte är samarbete.
Fader vår, som är i himmelen.
Det är väl sannolikt så att Stefan Löfven om några minuter röstas bort.

Dock finns inget regeringsalternativ. 

Socialdemokraternas Anders Ygeman säger att de vill riva blockpolitiken, vilket innebär att de inte kommer agera stöd åt en alliansregering. Att riva blockpolitiken betyder att Socialdemokraterna ska få stöd över blockgränsen, inte att socialdemokraterna ska ge stöd åt andra hållet. Dagisbarnet vill få bestämma själv.

SD:s Åkesson säger att alliansen inte är ett regeringsalternativ. För Åkesson-barnet vill inte leka med Lööf-barnet.

Och Lööf-barnet och Björklund-barnet säger att de inte vill leka med Åkesson-barnet, utan bara med Löfven-barnet, som inte vill leka med dem.

Så ser läget ut i sandlådan. Ingen vill leka med någon, och de som vill leka med någon är inte bjudna till barnkalaset.

Ni kan följa hinken och spaden live här.

09:30 Riksdagen står upp och håller tyst.

09:31 Talmannen kommer in, bugar och alla sätter sig ner. Han dunkar i stora klubban. Skojigt.

09:33 Ulf Kristersson (M) pratar. Alliansens samtliga fyra partier kommer rösta mot Löfven. SD avgör således om Löfven sitter kvar.

09:35 Anders Ygeman (S). Har hittat en lokal. Menar att eftersom S hink är större än alliansens så ska Stefan Löfven (S) sitta kvar, trots att nästan 60% av riksdagen inte stöder regeringen. Påstår att högkonjunkturen beror på Stefan Löfven. Vilket den förstås inte gör. Glömmer nämna att arbetslösheten i Sverige tillhör de högsta inom Västeuropa undantaget krisländerna PIIGS. Ygeman mumlar något om logik och att logik skulle diktera att Löfven ska förbli statsminister.

09:39 Jimmie Åkesson (SD) går nu upp. Välkomnar möjligheten att efter fyra äntligen rösta bort Stefan Löfven. Således är saken avgjord. Stefan Löfven (S) blir den första statsministern på många decennier (någonsin?) som röstas bort av riksdagen.

09:42 Vänsterpartiet tar till orda. Pratar om matematik och är beredda att sitta med i Stefan Löfvens regering. Kör slagdängan rättvisa och menar att socialisterna är det största regeringsunderlaget trots att nästan 60% inte stöder regeringen. Så kallad socialistisk matematik.

09:44 Miljöpartiet. Skryter med att skattebetalarna betalar historiskt mycket för att staten ska kunna göra klimatinvesteringar. Menar att valresultatet är tydligt och att 40% ska bestämma över 100%. Vill gärna ha stöd från fler partier. Även här prat om att Stefan Löfven ska få stöd över blockgränserna. Stöd över blockgränserna går bara åt ett håll.

09:46 Omröstning. Talmannen pratar extra långsamt till riskdagsledamöterna. 204 nej-röster till Löfven mot 142 ja till Löfven. Statsministern entledigas. Tomma blickar hos den avsatta regeringen, som börjar fundera på sin framtida karriär.

Notera att två ledamöter hos socialisterna alltså inte röstade ja till Stefan Löfven. Med öppen omröstning bör det gå att få fram vilka. 142 ledamöter är färre än alliansens 143.

Tillägg: Ser ut som röstfelet handlar om frånvaro.
Underbart. Nu får den j-a alliansen ta lågkonjunkturen och alla systemfel vi byggt upp under våra fyra år vid regeringsmakten. Nu ska jag ringa JKL och boka in anställningsintervjun, men först måste jag registrera ett bolag hos Bolagsverket, så jag inte blir av med statsrådspensionen.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

95 kommentarer:

 1. Trots de övertydliga instruktionerna var det vara 142 som röstade JA...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vore konstigt om alla var på plats kan man tycka. Kvittningssystemet tar hand om sådant.

   Radera
  2. Iblandekonomi: tydligen inte, då skulle det ju varit två i alliansen som inte röstade vilket inte va fallet...

   Radera
 2. Så det var bara 142 som ville ha Löfven? Då var det ju inte fler än alliansen trots allt;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det intressanta är att S+Mp+V har 144 ledamöter. Det var alltså två från de rödgröna som röstade för att avsätta Löfvén. LoL

   Radera
  2. Man blir seriöst rädd för den låga intelligenskvoten hos vissa riksdagsledamöter när de inte ens klara att trycka på rätt knapp (av två möjliga alternativ, med tydliga instruktioner) i den kanske viktigaste omröstningen. Är det schimpanser som har valts in eller?

   Radera
  3. Det var dock tre som inte röstade, de behöver inte röstat för att avsätta honom.

   Radera
  4. 142-204. Var 3 som blev kvar vid fikabordet.

   Radera
  5. The engineer: ärlighetens namn har de väl tre knappar. Då blir det ju en större "utmaning":)

   Radera
  6. @Stefan Östergren
   Man kan tycka att stödja sin regering borde gå före fika...

   Radera
  7. Jag tyckte de sa att ingen hade avstått från att rösta, men det måste varit utkvittade personer då som gjorde att att det bara blev 142 röster för Löfvén.

   Radera
  8. The engineer: funkar inte som förklaring. Om två socialister var frånvarande Skule isf två borgare avstått. Det var bara tre som inte röstade (ja eller nej).

   Radera
  9. Eller att några ej orkade komma i tid till jobbet.Mycket höga krav på våra riksdagsmän.

   Radera
  10. En ledamot från rödgröna blocket frånvarande på grund av annat representationsuppdrag och kvittades mot en alliansröst.
   En ledamot fråmn rödgröna blocket drabbades av tekniskt problem vid röstningen och avgav därefter röstförklaring till riksdagskansliet.
   Svårare än så var det inte.

   Radera
  11. Den ledamot från de rödgröna som fick "tekniska problem" var den inkryssade "miljöpartisten" ifrån Göteborg som visst inte kunde öppna locket på sin riksdagspulpet..

   Radera
  12. ... något som även bekräftas av DI

   https://www.di.se/nyheter/miljopartisten-hann-inte-falla-upp-bordsskivan-missade-omrostningen/

   Radera
  13. Bengt Hansves: Och vad har det med saken att göra att det rör sig om en inkryssad miljöpartist? ...

   Radera
 3. Det kommer vara nyttigt för Sverige, dess medborgare och politiker att se att landet inte går under om vi är utan regering ett tag. Med en interim-regering som bara får förvalta med försiktighet kan politikerna inte ställa till med så mycket, vilket är ett uppköp mot normalläget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förtydligande: en övergångsregering får förvalta på precis på samma sätt så m en normal. Den enda skillnaden är att de inte får utlysa nyval. Det är med andra ord ingen ändring i landet styre som skett - eventuel skillnad ligger bara i hur regeringen väljer att agera.

   Radera
  2. Riktigt så fungerar det inte, de får inte fatta avgörande beslut dessa skall delegeras till Riksdagen. Så nuvarande regering har Riksdagen som överrock på ett sätt som en normal Regering inte behöver. Det blir även intressant at tse hur detta kommer fungera längre fram när en Budget måste till om man inte då har en majoritet som stöder en Regering. Scenariot här är i så fall att det blir en borgerlig budget som får majoritet så då minskar manövreringsutrymmet ytterligare.

   Lär väl även bli en del avhopp från Ministerhåll som fattar verkligheten. Men vem vet det kan ju bli en S+C+L Regering med stöd av V och MP om Annie med bihang väljer att sätta sig och den här mandatperioden före partierna (det är nog sista chansen för dessa att leka minister) Blir inte kul för deras ersättare i nästa valrörelse dock..

   Radera
  3. Chris: vad har du för källa på det? En övergångsregering har så vitt jag kan se samma befogenheter som en vanlig med undantag från rätten att utlysa nyval.

   Just den aspekten kommer inte bli det minsta spännande tycker jag.

   Radera
  4. Enligt Wikipedia så ska de försöka "undvika partipolitiskt kontroversiella förslag och beslut".

   Google-fu manöver: Expeditionsregering

   Radera
  5. Mattias: för det första finns nog inget lagkrav på det, inget jag kan se. Ett sådant skulle dessutom vara en verkningslös gummmiparagraf genom att antingen inte tycka förslagen är kontroversiellt (vilken politiker tycker egna förslag är kontroversiella?) Eller säga att besluten inte kan undvikas.

   Radera
  6. Alltså det är lagar som reglerar vilka befogenheter en regering har och INTE en wikipedia-artikel.

   Radera
 4. Och de har väl ändå 3 alt, ja/nej/avstår

  SvaraRadera
 5. Minst en person på den rödgröna sidan bör vara utkvittad eftersom Carolin Szyber (KD) som bekant lämnat sin riksdagsplats och vad jag vet inte blivit ersatt ännu. Så i praktiken är styrkeförhållandet mellan rödgrönt och blåturkost just nu 143-142.
  Varför bara 142 röstade för Löfven är en annan historia - måhända var ytterligare någon utkvittad eller av annan anledning frånvarande?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utlystes ersättar av talmannen innan.

   Vad gäller kvittningssystemet - om blockpolitiken ska överges så åker även kvittningssystemet och närvaroplikt gäller.

   Radera
  2. Jobbigt för ledamöterna. Ytterliggare en anledning för dem att behålla blockpolitiken :)

   Radera
  3. Enligt twitter var det Helena Lindahl (C), Maj Karlsson (V) och kryssraketen Leila Ali-Elmi (MP)som inte röstade.

   Radera
 6. Jag blir helt häpen av att folk generellt inte kan lista ut att ett fåtal uteblivna röster givetvis beror på frånvaro och att frånvaron kommer kvittas ut av andra blocket. Uppenbarligen inget som slog bloggförfattaren iaf. Wow ett sånt scoop, verkligen, 2 personer röstade inte för sin statsminister. Lol.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men nej. Det var tre som inte röstade och alla sverige-demokrater röstade. Så nej de frånvarande socialisterna kvittades inte ut.

   Radera
 7. Då var denna formalitet avklarad.
  Låt oss fortsätta glömma sakpolitik för folkets bästa, dvs alla problem med tex bostadsmarknad, integration, sjukvård, skola och handelskrig. Och istället åter koncentrera oss på Sveriges i särklass absolut viktigaste frågor: Att tillfredsställa media och utesluta SD.
  Och f.ö., samarbete med partier som vill upphäva äganderätten är inte heller ett problem i denna något bisarra församling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför skulle det inte gå att lösa en massa viktiga sakfrågor som bostad, sjukvård, integration, skola, handel utan SD? Det finns många möjliga regeringsalternativ där de 16% av befolkningen som röstade på ett extremparti får se sitt parti fortsatt utan inflytande.

   Radera
  2. Stoffe, man kan normalt inte lösa problem genom att förvärra dem. Bostadsfrågan löses på ett kick om man antar 10k per månad och vuxen.
   Sjukvården i dagens tappning är ett lost case. Integration, jadu. Skola? Hurdå? Minns gör jag, talet som kom, för runt 10 år sen, att lärare skulle lära barn, inte uppfostra dem... Nu är värdegrund prio ett. Hur funkar det? Handel kan inte en Svensk sköta. Det blir dåliga deals.

   Radera
  3. Vad jag kan se så röstade c:a 39% på extrempartier detta val.

   Radera
  4. Stoffe, jag har inte sagt att detta inte kan lösas utan SD. Det kan det visst. Men frågan borde definitivt få mindre av fokus och mer av samtal. Vi försöker samtidigt etablera relationer med diktaturer som bortser från mänskliga rättigheter tex Saudi och Kina. Då är det berättigat. Jag kallar det dubbelmoral.

   Radera
  5. Jag får andelen extrempartiröstare till 25,5% (17,5 SD + 8 V) - med option på att höja denna siffra till 29,9% om man räknar in MP. Betraktar man övriga fem partier som extremistpartier är man nog något slags avvikande extremist själv och torde börja med att skärskåda sin egen världsbild innan man recenserar andras...

   Radera
  6. Større: problemet är ju att man fokuserar på hur man skall frysa ut SD. Man fokuserar alltså på en helt meningslös fråga, den är meningslös för att inget SD står för iisak ä egentligen speciellt kontroversiellt. Det är ståndpunkter som finns i andra partier också.

   Helt enkelt släpp utfrysningen och var beredd att diskutera frågorna. Är det så att man inte kommer överens om precis allt så är det ju bara ett sundhetstecken - då finns det trots allt endel betydande skillnader mellan partierna. Det behöver dock inte betyda att man är oense om allt annat och inte kan enas om något.

   Radera
  7. SD, V, MP, det ironiskt benämnda C och Fi. (Jag minns inte om jag räknade in Fi, men skillnaden blir inte stor.)

   Radera
  8. VP (fd VPK) är ett extremparti på smutsig grund. De ville ända fram till Storfarsan Sovjet föll ihop införa proletariatets diktatur i Sverige. Det stod öppet i partiprogrammet. De tog emot Gulagapanage från Sovjetdiktaturen och köpte fastigheter i väntan på att få införa Sovjetdiktatur.

   Radera
  9. Ibland försöker någon att lyfta fram vänsterns och kommunisternas vedervärdiga historia i rampljuset men det blir av någon anledning aldrig något riktigt drev av detta. Varför är det så när vänstern är precis lika brunröd som sd ?

   Radera
  10. Att prata om extrempartier utan att ta in KD i ekvationen är rätt skruvat; Sveriges enda religiöst baserade parti med sitt huvudstöd hos frireligiösa extremister som ser vetenskapliga fakta som åsikter bland alla andra. Men nu börjar ju KD åtminstone bekänna färg via sitt besked om att de vill söka regeringsstöd från SD...

   Radera
  11. Det finns nog andra som baserar sina idéer på hittepå, så KD är nog inte ensamma där. Eller är det viktigt att det är väldigt gammalt hittepå?

   Radera
  12. Anonym--> De flesta av våra partier låter ideologisk övertygelse gå före fakta, tills det blir uppenbart ohållbart att hålla fast vid ideologin. Och generellt så har vi väldigt outbildade politiker. Men partierna är olika illa och KD påstår jag är bland de värsta kring vetenskapsförnekelse (så länge inte kunskapen passar dem själva så klart...). Förmodligen är det kombinationen av gammalt hittepå tillsammans med religiös-ideologisk indoktrinering som spelar in.

   Radera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Off topic. Detta handlar inte om invandring. Raderat. Detta är inte ditt forum för terapi.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  4. Off topic. Raderat. Detta handlar inte om invandring, detta handlar om ststsministertillsättning. Svårt förstå?

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  6. Off topic. Antydningar är också off topic.

   Radera
  7. Varför inte Centerpartiet röstade FÖR Löfven frågar jag mig.

   Radera
  8. Bengt H,varför inte byta vattenhål till ett där du får tycka vad du vill utan censurering.
   Låt det bli den inbördesbeundrarlikriktning där alla inlägg passar mallen och godkänns, lika barn du vet.

   Radera
  9. Bengt. En av flera anledningar är att en stor majoritet av C-väljarna inte är socialister

   Radera
  10. @Kalle P
   Finns nog en hel del idag som fortfarande tror att C idag är som C under Fälldin...

   Radera
 9. Så alliansen tar över rodret till Titanic (ungefär).

  först så kommer S använda detta in absurdum, dolkstötslegenden.
  Ni börjar också se, brunblåa, skrivas mer och mer.

  nu går S i opposition och kommer nazistförklara hela alliansen, en enorm polarisering blir resultatet med ett tydligt, svenskar röstar på alliansen, invandrare på allt vänster om alliansen, och så en del däremellan.

  Alliansen har en enorm uppgift att riva upp S dominans i utanförskapsområden (eller vad dom numera kallas).

  Alliansen bör också fundera på hur man skall ratta Sverige igenom lågkonjunkturen som är vadå, 1-2 månader bort?

  Per definition, den startade inte innan alliansen tog över alltså kommer allt vänster om alliansen anklaga dom för alla problem i fyra år och sen blir det S regering igen.

  Så dags att kavla upp ärmarna och göra det SOM ÄR BÄST FÖR SVERIGE tycker jag i alla frågor oberoende hur obekväma och känsliga dom är. Roar dom sig bara med att sälja ut alla statliga och kommunala bolag igen till underpris till sina egna så ger jag fan upp...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, hur ska alliansen bilda regering utan stöd från vare sig SD eller S?

   Radera
  2. Är inte samarbete med SD riksdagens sämst bevarade hemlighet vid det här laget :)

   Radera
  3. Överklassen och medelklassen, som består av både infödda svenskar och VÄL INTEGRERADE svenskar som är födda i andra länder, kommer att rösta på alliansen.
   Arbetarklassen, oavsett var man är född, röstar på det nya S dvs SD.
   Utan-arbeteklassen, som går på bidrag och bor i utanförskapsområden röstar vänster, också de oavsett var de är födda.

   Angående utförsäljningarna så kan jag bara hålla med.

   @Kent En minoritetsregering med M+KD kanske?

   Radera
  4. Verklighetens folk kommer att säga ifrån!

   Radera
 10. "Stefan Löfven (S) blir den första statsministern på många decennier (någonsin?) som röstas bort av riksdagen"

  Att det ska ske en omröstning av statsministern efter valet är väl ny regel i regeringsformen sedan 2010?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer, men hitills har det aldrig behövts, då tidigare statsministern Reinfelt, självmant avgick.

   Radera
  2. Ja, och vid tidigare tillfällen där de annars hade blivit bortröstade. Notera alltså att det inte är första gången man byter SM...

   Radera
  3. Och nya regeln gäller bara om inte SM avgår innan.

   Radera
  4. Är väl rätt logiskt att han inte avgår, båda blocken säger att man inte tänker samarbeta med SD och man är större än alliansen. Då är det väl rimligt att inte avgå för att de kanske ska samarbeta ändå. Sen kan man ju tycka att man borde ha ett alternativ, bara rösta nej utan att presentera alternativ..

   Radera
  5. Dan: det beror på vilken "logik" man använder. Det var ingen högoddsare att han inte skulle klara omröstning, alla visste lliksom vartåt det var.

   Att pga "logik" sitta kvar för att man tycker sig ha stöd i riksdagen verkar lite tondövt.

   På dig låter det lite som "dumma majoriteten som röstar mot de rödgröna".

   Radera
  6. Löfven kommer klamra sig fast till någon släpar ut honom i benen, han kan ju inte på fullaste allvar tro att han har ett förtroende hos svenska folket, pinsamt

   Radera
  7. Inget har ju ändrat sedan förra valet. Rödgröna har fått minskat förtroende, inte minst förtroende.
   På alliansen låter det som efter en fotbollsmatch på mellanstadienivå -"vi hade faktiskt spelet".

   Radera
 11. S+Mp+C+L+KD är troligen det intelligentaste alternativet vi kan få i nuläget. Det är en mittenregering som samlar lite drygt femtio procent av mandaten. S+KD kan förhoppningsvis tillsammans stävja migrationsextremism. Jag kan inte minnas att KD kategoriskt tagit avstånd från samarbete med S och kristna bör knappast befinna sig jättelångt åt höger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mp fungerar ju inte och de aktivistiska elementen i S är rätt starka/dominerande.
   Var väl göran persson som sa att när den nya generationen bommersvikare kom till ledande positioner, gud hjälpe oss, eller nåt?

   S behöver en rejäl sanering innan dom blir ett parti som gör bäst för sverige igen.
   Just nu får otroligt små minoriteter enormt stort utrymme pga. att alla har en plats i det (styrande) rådet eller vad det nu heter.

   Radera
  2. Kuckeliku,

   du vet väl att socialismen strider mot flera av de tio budorden. 7, 9 samt 10. När det gäller de mer extrema formerna av socialism, även 1 och 5.

   Radera
  3. Det förefaller barnsligt att babbla om "socialism" när S legat lågt på den punkten i decennier. "Ge Gud vad Gud tillhör och kejsaren vad kejsaren tillhör" sa också Jesus, vilket låter tämligen socialistiskt i mina öron.

   Radera
  4. Nu var det väl inte S, utan MP jag syftade på (och indirekt V). Trots vad MP påstår är deras skatter/pålagor/avgifter alldeles för mycket vänster.

   Radera
  5. Medans KD i sin tur är mer höger än M.

   Radera
 12. Nackdelen när man spenderar en hel valrörelse med att prata om vilka idioter de andra partierna och deras väljare är snarare än berätta om sin egna politik och hur den skall lösa landets problem. Är svårare att samarbeta med någon som nyss pratade om en som hitlers reinkarnation.

  SvaraRadera
 13. Upplagt för att hålla liv i den gamla traditionen att det är borgerliga regeringar som få reagera (och får skulden) när lågkonjunkturen slår till.

  SvaraRadera
 14. Skrev igår i en annan tråd här på Cornus blogg att det lät som att KD öppnade för att regera med stöd av SD. Detta verkar hon nu ha bekräftat att så är fallet, enligt SVT!

  SvaraRadera
  Svar
  1. M skickar ut KD att testa vattnet innan de sjalva vagar hoppa i.

   Radera
  2. Varför tänker jag på Jaws?

   Radera
  3. Är då Uffe som är kapten Quint?

   Radera
  4. Vi får hoppas att han inte är som kaptenen på Titanic iallafall ^^

   Radera
  5. Frågan är om det inte driver C/L i armarna på S. Kanske ett sätt att få dem att reagera, vad jag sett har inte Lööf kommit ut och sagt att det inte kommer på fråga - så det kan ses som ett tyst medgivande.
   Men vem vet.

   Radera
 15. Då blir det väl en Alliansregering men med Lööf som statsminister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan förstås bli en regering utan alliansen också. S, C, FP, med Annie Lööf som statsminister. Det ligger i erbjudandet från S, skulle jag tro. Men då måste de borgerliga verkligen bryta sitt block, och det vill de helst inte.

   Radera
  2. C och L har målat in sig i ett hörn, där de kommer bli beskyllda för svek oavsett hur de nu gör. De har kört huvudet i marken som en struts och låtsats att verkligheten skulle va som i deras fantasi. Nu har verkligheten hunnit ikapp och de kommer tvingas välja mellan S och SD. Väljer de att fortsätta låtsas och köra huvudet i sanden igen genom att förhålla sig passiva och inte stödja någon alls så innebär det nog i praktiken ett passivt stöd till SD ändå, då M+KD+SD då blir större än den rödgröna sörjan. Och frågan är ju vad för existensberättigande de har i riksdagen om de går den vägen. Hej då "Centern".

   Radera
  3. Frågan är vad riksdagens rikaste parti Centerpartiet skall göra med alla sina pengar om de åker ut. En snabb googling ger vid handen att de 2014 hade tillgångar på 1,7 Miljarder. Kanske lite skatteåterbäring till folket?

   Radera
  4. The engineer: De valet är tydligen inte så svårt, problemet är bara att deras val (S) inte finns med bland alternativen (*).

   (*) Om man nu inte nöjer sig med alternativet att Löfven får bli statsminister och L och C kanske får genom någon symbolfråga som tack.

   Radera
  5. C hoppas väl på en mitten regering, och Lööf som statsminister, då man häver ur sig "vi pratar inte med SD". Men Bilderberg har beordrat, så det är redan klart. Personer med samarbetsproblem/mobbar typ "jag jobbar/talar inte med henne, för hon tycker inte som jag" får kicken direkt såklart. Politikerna är förebilder. Mobbar dom, så är det ok för oss också att mobba andra som inte tycker som oss. Men det är dom tyvärr för tröga för att fatta.

   Radera
 16. Det är ett intressant läge just nu. Vet av erfarenhet dessutom att det händer förvånansvärt ofta att politiker röstar fel. Alltså att dom verkligen trycker på fel knapp. Det är ju helt galet egentligen. Hoppas och tror att det iallafall inte händer i en statsministeromröstning..

  SvaraRadera
 17. Som jag har påpekat flera gånger: Jan Björklund är alliansens svaga kort. Han kommer snart att bryta ihop och kapitulera inför Stefan Löfven.

  Återstår att se vad Annie Lööf gör. Föredrar hon en moderat statsminister eller en socialdemokratisk? Det rödgröna laget behöver ju både Centern och Liberalerna för att ro hem regeringsmakten.

  Grattis alla borgerliga väljare som röstat på C och L! Nu fick ni en sosse till statsminister i alla fall.

  Ja, jag går händelserna lite i förväg men jag får onda aningar när jag läser kvällspressen och kollar på SVT Aktuellt.

  SvaraRadera
 18. Avpollettering av Lövfen är ju iaf ett steg i rätt riktning, nu gäller det Annie och Janne sköter sig och slutar upp med att slänga ur sig en massa löften hit och dit.. Dom är tyvär ett sänke för alliansen

  SvaraRadera
 19. Det luta mer åt en S+L+C regering än en M+KD+SD regering.

  SvaraRadera
 20. Löfven kommer tillbaka arm i arm med Annie och Jan. Det lär bli en härlig svek debatt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir en svekdebatt dubbelt upp. Dels att de ingår i en S regering (och Annie måste äta en sko) och dels att de spräcker Alliansen.

   Radera
 21. Vi vet nu att SD kommer trycka röd knapp för en Alliansregering och att C och FP inte kan tänka sig sitta i en regering som inte har passivt eller aktivt stöd av S. Vi vet även att Löfven har sagt att han inte kommer agera stöd åt en Alliansregering.

  Som jag ser det är det game over för en Alliansregering (M+KD+FP+C)

  Det finns bara ett till alternativ och det är en M(+KD) regering. Jag tror SD kommer släppa fram en sådan utan förhandling. Det är också den regering som enklast skulle få en budget genom Riksdagen.

  M har sagt att det vill fortsätta med temporära uppehållstillstånd och ha förbud för tiggeri. Finns inte en chans i världen att SD släpper fram en rödgrön regering så länge de inte anammar samma politik. SD kan säga till sina väljare att de har medverkat till Sveriges första konservativa regering på närmare hundra år.

  Så frågan är, kommer FP och C släppa fram en M(+KD) regering? (lägga ner sin röst). Jag tror det. Om så inte vore fallet, så skulle de gått ut med det.

  Ett extra val är också ett alternativ, men kommer verkligen Löfven släppa fram Alliansen bara för de är större? Jag tvivlar på det.

  SvaraRadera