Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2018-09-14 17:23

Fredagsmys: Höstregn på Sverigetopplistan för augusti - på två dagars försäljning

Dags för lite härligt icke-ironiskt fredagsmys. Åtmistone för min del. Det visar sig att Höstregn kvalade in både som inbunden och e-bok på Förläggareföreningens officiella Sverigetopplista över sålda böcker i augusti. Detta trots att boken bara var till salu under två dagar under månaden.
Höstregn på plats #2 på topplistan skönlitteratur (fullpris/inbunden/flexband) augusti enligt Svenska Förläggareföreningen och Svenska Bokhandlareföreningen.
Höstregn gick även in som #9 bland Sveriges mest sålda e-böcker på bara två dagars försäljning.
Höstregn på plats #9 på topplistan skönlitteratur (fullpris/inbunden/flexband) augusti enligt Svenska Förläggareföreningen och Svenska Bokhandlareföreningen.
Kort sagt kan jag vara åtminstone fredagsmysigt hyfsat nöjd med något för en gångs skull.

Hoppas ni också är nöjda, inte bara med Höstregn, utan med något och således kan ha ett fortsatt trevligt fredagsmys!

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

18 kommentarer:

 1. Grattis. Ser fram emot att läsa Höstregn när jag läst ut Ann Leckies "Ancillary justice". När jag ändå är inne på böcker vill jag passa på att tacka för tipset om Neal Stephensons "Seveneves" som du skrev om för några år sedan. En av de tre bästa böckerna jag läst.

  SvaraRadera
 2. men de va ju bra de!
  Själv freddasmyser jag me en DVD, popcorn o en kall öl

  SvaraRadera
 3. Trevligt att du säljer bra. Gillade att Höstregn kom lite sent efter den torra sommaren. Såg svagt norrsken i går kväll här i 08 och funderar på om det blir intensivare efter nukleära explosioner i atmosfären.

  Sitter nu i stora växthuset och ser fram mot nästa bok. Ja Höstregn tog slut för snabbt, den var som norrsken laddad på alla sidor och gav ingen paus för stilla mediterande.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle varit ett MEN före kom.

   Radera
 4. Trevligt. Vi kan behöva lite andra positiva nyheter idag, tror jag, så varför inte den här solcellen av guld med den osannolika verkningsgraden på 85 procent:

  https://www.nyteknik.se/energi/solcellen-av-guld-kan-ge-ett-gronare-samhalle-6930309#

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tydligen 100 nm guldskikt på solcellerna. 1 kubikmeter guld räcker då till 10 miljoner kvadratmeter solceller, eller 10 kvadratkilometer. Vad blir guldpriset per kvadratmeter, och hur stor yta räcker allt guld i världen till? Har för mig att den finns en olympisk simbassäng med guld att tillgå.

   Radera
  2. En kub på 21 meter ungefär, vilket är 9260 kubikmeter. Så vi behöver knappast oroa oss för guldbrist. Det är bara att smälta ner en del av guldreserverna om man inte vill smälta ner sina smycken!

   Radera
  3. Ja, det blir nästan 1000 kvadratmil (en remsa på 10x100 mil) med solceller, vilket torde räcka för hela världens elförbrukning för lång tid framöver. Gäller bara att lagra på nåt sätt, stabila mellanöstern och Sahara nästa...

   Radera
 5. Grattis!
  Hur mycket tar du betalt för att jag får vara med i nästa bok?

  SvaraRadera
 6. Till hustruns stora förtret klämde jag boken på två dagar. Riktigt bra bok. Och småsur på mig sjölv för att jag inte drog ut på den. Får väl läsa om båda två igen? Go helg.

  SvaraRadera
 7. Kul! Själv är jag väldigt nöjd över att en fem dagar lång influensa äntligen tycks mattas av. Livet kommer åter :)

  SvaraRadera
 8. Grattis! Känns bra att bidra :-)

  SvaraRadera