Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2018-09-25 08:58

Börsen tar riksdagens vuxendagis med ro

Börsen och marknaderna verkar ta riksdagens vuxendagis med ro, trots käbblet kring talmansposterna under gårdagen.
Dagschart OMXS30. Fortsatt långsiktig upptrend.
Kronan har rent av stärkts mot dollarn sedan valet, men faller mot euron.

Marknaderna verkar än så länge generellt ta det lugnt. Kanske är de numera så vuxna att de insett att politikerna har väldigt liten påverkan på sakernas tillstånd och med sex nyanser av mellanmjölk med mer eller mindre brunt chokladpulver i riksdagen, samt ett kommunistparti och ett extremvänsterparti, så är egentligen det enda som hotar sakernas tillstånd just kommunisterna i Vänsterpartiet och extremvänstern i Miljöpartiet. Och de har inte tillåtits göra tillräckligt stor skada på det ekonomiska systemet de senaste fyra åren, så man är än så länge inte särskilt oroliga att de ska göra mer skada denna mandatperiod.

Sedan får vi se vad hösten bjuder.

Helst vill vi alla se att Sverige fortsätter utan regering, vilket är politikernas mardröm. Då kommer allmänheten nämligen upptäcka hur oväsentliga vuxendagisen i Rosenbad och riksdagen egentligen är för landets fortlevnad.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

8 kommentarer:

 1. "Helst vill vi alla se att Sverige fortsätter utan regering, vilket är politikernas mardröm. Då kommer allmänheten nämligen upptäcka hur oväsentliga vuxendagisen i Rosenbad och riksdagen egentligen är för landets fortlevnad."

  Men så kommer inte ske, Sveriges grundlag är sån. Vi kommer ha en regering även efter omröstningen (även om den kallas övergångsregering så ändras väldigt lite i grunden av det)

  SvaraRadera
 2. S och MP har ju inte skadat näringslivet nämnvärt, det är ju bara deras väljare, proletariatet som fått höjda skatter. Karma is a bitch.

  SvaraRadera
 3. Med tanke på hur konstruktivt och medvetet som våra förskolor jobbar med att lära ut konflikthantering till 2-åringar, då tycker jag det är orättvisst att jämnföra riksdagens beteende med ett dagis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske behövs en förskolepedagog

   Radera
  2. Ungarna lär sig alltför ofta undfallenhet, auktoritetstro och att om de bara ger med sig så kommer utfallet bli att "jag" som skötsam inte får skuld och bannor. Perfekt för den som senare i livet vill utnyttja dem.

   Till exempel det befängda ofta använda uttrycket att det är aldrig ens fel att två bråkar.

   Säg det till den som råkat ut för överfallsrån eller våldtäkt. Eller att någon av de tuffa tog den eftertraktade leksaken.

   Radera
 4. Liten körning nedåt under förmiddagen, men nu verkar alla tro att det är business as usual. Allt kommer väl tuffa på fram tills räntehöjningen kommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hela Europa är upp. Löfven har nämnts i utländska press men ingen hetsar upp sig över det inträffade.

   Radera
 5. Precis så. Det har aldrig varit så att svenska val varit marknadsdrivande. Det är också ganska klart när man tittar på vilka bolag som väger tungt i svenska index.

  SvaraRadera