Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2018-09-19 09:02

Avgör Centerpartiet regeringsbildningen?

På grund av de mentala låsningarna hos svenska riksdagspartier ser det ut som att Centerpartiet avgör regeringsbildningen. Och det ger bara en möjlig statsminister.
Full fart hos Centern.
Svenska riksdagspartier besitter ett antal mentala låsningar, och så länge ingen backar från dessa finns det bara ett möjligt utfall när det gäller vem som bildar regering, givet att man inte får enskilda politiska vildar som kan avgöra det hela.


Låsningarna är följande

- Socialdemokraterna och Stefan Löfven (s) vill gärna ha Alliansens stöd, men vägrar stödja alliansen
- Sverigedemokraterna vägrar stödja en Alliansen-regering där Centerpartiet får gehör för sin migrationspolitik
- Centerpartiet vägrar sitta i en regering som får stöd från Sverigedemokraterna
- Sverigedemokraterna vägrar stödja en regering som inte går dem till mötes i migrationspolitikfrågan
- Blockpolitiken kan inte överges

Således uppstår en självklart situation, så länge man inte kan släppa sina låsningar.

Låt oss först titta på mandaten.

S+V+MP har 100+28+16=144 mandat
M+KD+L+C har 70+22+20+31=143 mandat
SD har 62 mandat
M+KD+L+SD har 70+22+20+62=174 mandat
S+V+MP+C har 100+28+16+31=175 mandat
S+M+L har 100+70+22=192 mandat

Alliansen kan alltså inte bilda regering med Centerpartiet, eftersom Alliansen endast kan bilda regering om de får fler mandat i stöd än S+V+MP kan skrapa ihop. Detta kan bara gå med SD, men det vägrar alltså Centerpartiet och Annie Lööf (c), eftersom SD endast stöder om man får gehör för sin migrationspolitik, vilket C vägrar.

Kan då Alliansen kicka ut Centerpartiet och bilda en M+KD+L-regering med stöd av SD. Svaret på det är nej. 

Man får nämligen bara 174 mandat och inte en majoritet, vilket innebär att Stefan Löfven (s) kan bilda en enpartiregering S med stöd av V+MP+C och få 175 mandat. Eller en mittenregering S+C om nu Annie Lööf blir utkickad ur Alliansen. 

Genom att S bildar en enpartiregering i minoritet, kan C stödja denna regering, då den inte ger exklusivt inflytande till MP och V, bägge socialistiska ärkefiender till det överliberala C. Sedan får Löfven kompromissa fram stöd för sin politik.

Men någon regeringsbildning för Alliansen ser det alltså inte ut att kunna bli. Makten över vem som blir statsminister ligger alltså inte hos SD utan hos C, och det svaret blir alltid Stefan Löfvén.

Ett alternativ vore att uppföra sig som vuxna, överge blockpolitiken och bilda en S+M+L-mittenregering, men då blir likväl Stefan Löfven (s) statsminister och oavsett så kommer en sådan regering inte bildas.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

94 kommentarer:

 1. Vad tror du om S+M+C där C är bryggan emellan de två. Med Annie Lööf som statsminister. Det då S inte accepterar en M-statsminister och M inte accepterar en S-statsminister.

  Då gör de flera flugor på smällen.
  1. Annie Lööf + Bilderberg = sant.
  2. Första kvinnliga statsministern.
  3. S och M slipper svekdebatt då ingen släpper fram den andre
  4. De slipper ta stöd från SD och kan fortsätta med att förstöra Sverige i vanlig ordning.
  5. Massinvandringen kan fortsätta ostört.

  Alla glada, Sverige faller och vår transformation till att bli en total Eu-lydstat fortsätter ohindrat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annie Lööf som statsminister är extremt korkat bland annat för att hon bara är 35 år. Man är absolut inte mogen för en så tung post i den åldern. Vi har en extrem ungdomskult i det här landet som är verkligt korkad.

   Radera
  2. C är väl ingen brygga politiskt sett?
   M är ärkefienden till S men realpolitiskt senaste åren har de närmat sig varandra medans C svävat iväg på nyliberala allt åt alla motsägelser.
   Allt vad C gör nu åt vänster kommer leda till utplåning.

   Radera
  3. Ja Kuckeliku. Sällan har vi i Sverige haft en sådan riksdag med så okunniga människor. Inte heller så svårt att toppstyra okunniga människor. Inte minst när det gäller ekonomiska frågor.

   Radera
  4. Min tanke är inte att vara cynisk men intelligens och kompetens är två helt olika saker. Erfarenhet måste nog anses vara den viktigaste ingrediensen i ledarskap och då särskilt när det gäller att styra landet.

   Radera
  5. Kuckeliku, jag frågade om det var korkat eller ej.
   Jag skulle själv använda ord bra mycket starkare än "korkat".

   Men det verkar alltså inte som om någon tror att detta är ett troligt utfall.

   Radera
  6. Det skulle inte förvåna mig det minsta om det faktiskt är den planen som egentligen ligger och väntar på att genomföras. Men först måste de tjafsa lite och låtsas försöka få fram andra lösningar som de ändå tänker turas om att avfärda.

   Mer av samma skit i 4 år till.

   Radera
  7. +1. Bilderbergeffekten ska inte underskattas.

   Radera
  8. Ungefär så jag har sagt sen tidigare..

   Radera
  9. Hur man än vänder och vrider så blir det fel.
   Skulle M alliera sig med SD så bryter M sitt löfte om att samarbeta med SD.
   Vad innebär det att Annie Bilderberg Lööf blir statsminster?

   Radera
  10. Hur går det med att C:s ledare ska ha Statsministerlön som C-ledare blire då 2ggr Statsministerlön om hon blir Statsminister?
   Njaee, bah ironi eller nått. men . . .

   Radera
 2. M(+KD) med stöd av SD är större än de rödgröna och FP+C kan lägga ner sin röst. Varken M eller KD har sagt ner till detta. De har bara sagt Nej till att sitta i regering med SD eller förhandla med dem i avgörande frågor när det gäller regeringsmakten.

  60% av Riksdagen vill ha Ulf Kristersson som statsminister. Svårt att se att det då ska bli Löfven,

  När det gäller budgeten förhandlas den med de övriga Allianspartierna, kanske tom. MP. M(+KD) regering blir garanten för en migrationspolitik som inte går alltför mkt mot SD.

  SvaraRadera
 3. S och M skulle kunna ha statsministerposten två år var om de ingår något slags samlingsregering. Men våra politiker är nog för infantila för en sådan lösning.

  SvaraRadera
 4. Den här matematiken verkar inte de som förordar en M+KD regering riktigt ha tagit in. En sådan skulle ÄNDÅ behöva budgetförhandla med C och därmed riskera att bli nedröstade mha SD.

  Jag personligen skulle hellre se en allians som lägger sina egna förslag till talman, statsminister och sedan budget. Detta utan förhandling med SD, men förklara innan att om SD föredrar en S-budget så regerar vi på den (såsom S gjorde med den första budgeten förra mandatperioden). Visst kan det bli stökigt men ansvaret för det faller helt på SD som kan få svårt att förklara för sina väljare varför de föredrar en rödgrön budget (eller Lövén som statsminister om SD skulle konstra redan i den omröstningen). Sluta helt enkelt att tassa runt SD utan ställ dem mot väggen och tvinga dem och bekänna färg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, men det vågar inte Alliansen med rädsla för (Dr)Ygeman ska gå ut peka finger och säg att Alliansen har ett aktivt stöd a SD. Även om det inte är så.

   Radera
  2. Problemet är att C kanske driver fram krav tidigt som är osmakliga för SD.
   Men poängen är att SD får rösta på det minst osmakliga och sedan är de desarmerade. Frånsett skärpta krav på asylpolitiken har ju SD mer gemensamt med S än M realpolitiskt om man ser till deras politiska program.

   Jag är däremot inte övertygad om att Cs röstande på gymnasieamnestin var så illa genomtänkt. Annie Lööf desarmerade Moa Berglövfalangen (ni vet rosa drömmar och tokliberaler med vänsterfetishism) internt, och försatte regeringen i ett läge där de får huvudansvaret för debaclet som nu rullas upp.
   De lyckades säkert locka över några MP väljare som egentligen är mer liberala än vänster, men mest är asylkjamisar som inte känt att Alliansen tagit deras frågor på allvar och därmed nästan utplånat MP.

   Radera
  3. En intressant tanke angående gymnasieamnestin, kan vara så.

   Tror att MP's väljare är väldigt lättpåverkade, när V blev utsedd till att ha bäst miljöpolitik så är det inte omöjligt att vissa hoppade över till V. När det dessutom framkom att man flög kors och tvärs och körde bilar som spydde ut avgaser plus alla skandaler med företrädare, så var det inte så svårt alls för dessa.

   Problemet SD har är ju att de dels har sagt att Löfven måste bort p.g.a hans skadliga politik och dels att de aldrig kan lägga ner sina röster, eftersom då är de lika stora sopor som Alliansen och DÖK. Då är de inte längre "den enda oppositionen" Även SD har målat in sig i ett hörn.

   Radera
  4. Eller, om man sitter på Sveavägen, notera att S(+V)(+SD) är en solid majoritet med 190 röster, nästan som Sverige brukade regeras i fornstora dar. Ge SD det de vill ha och gör LO lyckliga på köpet. Låt dem enas med V i vag EU-skepsis.

   Radera
  5. Dessutom enkelt för SD att ta sig ur ett eventuellt hörn genom att påpeka att Löfven nu har bytt politisk kurs så det hindret finns inte längre. (Kan egentligen nästan tillämpas oavsett.) Om Alliansen samtidigt tack vare inre problem vägrar bygga en koalition med livskraftig politik, tja, vad ska man som SD göra? Någon måste helt enkelt ta politiskt ansvar och se till att landet kan regeras på ett långsiktigt och hållbart sätt.

   Radera
  6. Jo, förutom att V ALDRIG accepterar detta. De kommer i en V+S regering tvinga fram bla asylpolitik som inte SD kan acceptera.

   Alla utom S har målat in sig i hörn och färgen tar lång tid på sig att torka.

   Därför tror jag mest på en ren S refering som söker stöd från bla C o L, men också V o MP.

   Den kommer troligen inte bli långlivad dock.

   Radera
  7. Självklart måste en M/Kd-regering förhandla med C, men inte nödvändigtvis i migrationsfrågan där även S nu ligger långt ifrån C.

   I vilka sakfrågor tror ni C och S kan enas? De kommer inte regera ihop, men S skulle kunna bilda en egen regering om L och C som underlag.

   Att det är C och inte SD som är vågmästare har varit uppenbart under lång tid, även innan valet, jag skrev ett gästinlägg om det.

   Radera
  8. "Den här matematiken verkar inte de som förordar en M+KD regering riktigt ha tagit in. "

   Jag förordar inte någon regering utan försöker bara komma fram till vad som är mest sannolikt.

   "En sådan skulle ÄNDÅ behöva budgetförhandla med C och därmed riskera att bli nedröstade mha SD."

   M(+KD) är inte så dumma att de låter C lägga förslag som går helt emot SD.

   Mycket handlar också om att är rädda ansiktet. C och SD kan inte svika sina väljare, men ingen av dem har sagt Nej till en M(+KD) regering.

   "Jag personligen skulle hellre se en allians som lägger sina egna förslag till talman, statsminister och sedan budget. "

   SD kommer troligtvis inte släppa fram en Alliansregering om den inte förhandlar om innehållet, så redan där spricker den planen. Mer specifik vill SD ha garantier när det gäller migrationspolitiken. Det kommer C aldrig ställa upp på.

   "men förklara innan att om SD föredrar en S-budget så regerar vi på den (såsom S gjorde med den första budgeten förra mandatperioden). "

   Tror inte Alliansen, eller deras väljare, kommer uppskatta en S-budget (bara för man ska jävlas med SD).

   Radera
  9. "S(+V)(+SD) är en solid majoritet med 190 röster, nästan som Sverige brukade regeras i fornstora dar."

   S+V har gått val på att inte förhandla med SD, så det kommer inte ske. Utesluter det inte i en framtid, men det krävs minst ett val till och det kommer då vara S med indirekt av SD.

   Radera
  10. Vallöften är till för att brytas ...

   Är V lika besatta av massmigration som Mp och C, eller kan de t.ex. tänka sig stödja en regering som mer fokuserar på välfärd och vård? (S och SD ska ju redan vara relativt nära i sina ståndpunkter i denna fråga. Jag har fått för mig att V numera är EU-skeptiker dessutom, en naturlig punkt att komma överens.)

   Nåväl, allt detta är ju naturligtvis bara spekulationer. Även jag kan mycket väl föreställa mig ett nyval inom ett år.

   Radera
 5. Dagens Centerparti är så långt ifrån gamla tiders parti och har helt vänt sin gamla trogna väljarskara ryggen. Som tagits över och närmats "kapats" av ett antal karriärister som sett ett herrelöst parti (organisation) och som de använder för sina egna privata intressen och karriärer.

  Detta till fördel för en betydligt mer volatil historie- och perspektivlös väljarskara boende på Södermalm, Stureplan etc. och som lika gärna skulle röstat på något annat parti om det varit eller marknadsfört sig som "hipp" och "framtidsinriktat".

  En ny väljarskara och ledning som inte ens kan skilja mellan de 4 sädesslagen !

  SvaraRadera
  Svar
  1. En snabb titt hos valmyndigheten visar att C är störst på Gotland, i Jämtland och i Småland. Alla dessa län en bra bit från Stureplan. I Stockholm är C något större än rikssnittet men inte mycket (ca 0.5%). Intrycket är att C har ganska jämt stöd över hela landet men något lägre i Skåne-Blekinge där man kan anta att Sven-Olle och hans kompisar gått över till SD.

   Radera
  2. Jag håller i stort med Bengt i detta fall; dessutom verkar karriäristerna mer än lovligt fnoskiga.

   Radera
  3. @heasm66
   Procentuella andelar och absoluta väljarantal är två mycket åtskilda storheter...

   Radera
  4. Har inte Stureplansmaffian sina sommarkåkar på "ön". Och Smålänningar gillar att Annie kommer därifrån.
   Är i vilket fall övertygad om att Annie lätt säljer ut Centern för en statsministerpost och "taj ansvar föj Svejje". Innebär dock att C efter mandatperioden är ett 3 % parti.

   Radera
  5. C fick drygt 550 000 röster. 10% av dessa kom från Stockholm. Stockholms befolkning motsvarar ca 10% av rikets befolkning. Stödet för C är ganska jämt spritt över landet.

   SD däremot domineras helt av en del av landet som inte ens var svenskt för 400 år sedan...

   Radera
  6. Ja, sätter sig L och C i knät på sossarna så är de ute nästa val.

   Mer troligt med M eller M+KD-regering med _passivt stöd_ från L och C.

   Radera
  7. Inte säkert när det gäller C. Båda dessa partiers väljare föredrar samarbete med S framför SD, trots att SD för en mer borgerlig skattepolitik och är för vinster i välfärden. Så stark är antipatin.

   Radera
  8. SIWOTI: Det beror på. Ganska många C-väljare idag är borgerliga i grunden och vill absolut inte se en S-ledd regering. Det är dock sant att vilken väg C än vänder så kommer man få kritik. Men man minns mycket väl 1994-1998 och vill inte upprepa den tiden -- alla stödpartier åt sossarna förlorar.

   Därav den intressanta lösningen att Annie blir statsministern i utbyte mot stöd åt S. Men jag tror inte det kommer hända, utan man kör ett försök med alliansen, sen går L+C i opposition mot en M+KD-ledd regering, men släpper ändå igenom budgeten. Vi får se.

   Vad gäller L så är det mer tydligt att det vore förenat med livsfara att sätta sig i regering med S. Nu har folkpartiet varit bra på att samarbeta med sossarna förr (se skattereformerna mm), men jag tror den tiden också är förbi så länge S är så svaga som de är nu. Varför skulle L stötta ett sådant förlorarparti?

   Radera
  9. Alla partier har förändrats. KD med Ebba som som har lämnat de kristna värderingarna genom att t ex tillåta samkönade äktenskap. Moderaterna har gått till vänster och Socialdemokraterna till höger. Liberalerna vill att invandrare ska lära sig svenska värderingar, värderingar som ändras hela tiden. Centern är det nya (ny)företagspartiet.

   Radera
  10. JP

   Det övergripande målet för C och L är inte att driva deras politik utan att isolera SD, allt annat är sekundärt. Så de är oförutsägbara. Politiskt ligger L närmare S än vad C gör men båda inser att det är politiskt självmord att sätta sig i regering med S, så jag tror också att de går i opposition när SD röstar fram en M/Kd-regering.

   Radera
  11. SIWOTI: C och L drivs både av självbevarelsedrift, att isolera SD, att inte sitta i regering med Stefan Löfven och att få till en borgerlig regering. Allt detta går inte till hundra procent att passa ihop.

   Men som du är inne på är passivt stöd till en M+KD-regering ett fullt acceptabelt alternativ. Då kan man låtsas som att man isolerar SD och inte svika de andra löftena. Det kommer man förstås inte att säga öppet -- det finns inget att tjäna på det i nuläget -- men i runda två/tre/fyra eller nåt blir det nog så.

   Jag är ändå glad att S+V+MP är helt borta, och att förhoppningsvis V blir helt utan inflytande den här mandatperioden.

   Radera
  12. Varför är C så väldigt stora på gotland?

   https://www.fokus.se/2018/07/almedalen-centerpartiet-framat-pa-gotland/

   Radera
 6. Det får bli precis vad som helst med vilken statsminister som helst så länge det inte blir en
  DÖK 2.0!

  Löfven får väl bli bortröstad för sitt försök till S+V+MP så han sansar sig.
  Sen får Alliansen bli bortröstad så att de också sansar sig.
  Därefter kan all beklaga sig hur de försökte och kliva upp ur sandlådan och då kan precis vad fan som helst hända, eftersom det man sa innan valet är bortröstat!


  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag skrev längre ned. Jag tror de bägge vill bli nedröstade så att de inte behöver göra slut själva.

   Radera
 7. Jag hoppas på en ursvag regering som snart leder till nyval, men först när de befintliga partierna fått bekänna färg ett tag. M har fått sota för Reinfelds idiotier, MP har fått sota för sina egna idiotier , S har börjat få sota men än är inte läxan lärd.

  Kvar är C och V som måste ställas till ansvar för deras ologiska politik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är det ju typiskt vi väljare som får betala notan dock.

   Radera
 8. M+KD, med stöd av SD. Det kommer att fungera så länge som inte SD ställer alltför rigida krav. Och det kommer de inte att göra.

  I detta läge kommer även L och C att kunna stöda politiken som regeringen för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. C och L kontra SD kommer dock tävla om inflytande till den grad att det kommer framkalla kollision och framförallt att "samarbetet" med SD kommer alltmer fram i ljuset.

   Radera
  2. SD kommer inte få något inflytande, men de kommer få en M regering som inte för en ohållbar invandringspolitik.

   Radera
  3. Där ju tyvärr 30 miljoner nybyggare-C är en motpol. Att C skulle stödja M:s migrationspolitik rakt av låter osannolikt.

   Radera
 9. -Ang blockpolitiken så finns det nog många inom blocken som vill bryta upp den men som inte vågar själv utan kör hårt för att sedan kunna skylla på yttre krafter.

  SvaraRadera
 10. Sweden: Anti-Immigration Party Becomes Kingmaker

  https://www.zerohedge.com/news/2018-09-18/sweden-anti-immigration-party-becomes-kingmaker?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+zerohedge%2Ffeed+%28zero+hedge+-+on+a+long+enough+timeline%2C+the+survival+rate+for+everyone+drops+to+zero%29

  SvaraRadera
 11. Svar
  1. Aha, nu fattar jag.

   Bättre är :
   No retreat , no surrender.

   Radera
  2. Om vi ändå ska prata utrikiska kan vi ta den här pärlan från monsieur Foch:
   Mon centre cede, ma droite recule, situation excellente, j'attaque.

   Radera
  3. Kommer ha en hel del tvätt den närmsta tiden, tur att mamma har egen tvättmaskin!

   -William Petzäll, Sverigedemokratisk riksdagsman.

   Radera
  4. Visst sa du åt honom att hans mamma först var tvugna att tvätta lakanen och soffkuddarna som hon och du besudlat?

   Radera
  5. Anfall är bästa försvar? Blir nog ett extraval av den här röran…

   Radera
  6. Vad skulle ett extraval ge? Grundsituationen blir ändå ungefär lika.

   Radera
  7. ” Grundsituationen blir ändå ungefär lika.”

   Nja, en viss (kanske avgörande) förändring tror jag nog på…

   Radera
  8. Du tänkte att nåt parti (mp) skulle ramla ut? Nja det blir nog stödröstning ändå och tre block utan egen majoritet.

   Radera
  9. @Ben
   Har du också läst "kursen"..?

   Segra eller dö / Segern eller döden..

   Radera
  10. Vad är det för kurs du pratar om?

   Radera
  11. Observer: vad skulle den skillnaden bestå i?

   Radera
  12. Tja, det kan t ex bestå i att mandatfördelningen förändras så att Alliansen får flest mandat. Det är inte helt oväsentligt, även om det blir fortsatt problematiskt.

   Radera
  13. Tror du verkligen på det själv? Att alliansen skulle rycka upp sig med en sådär 9%enheter? Optimistisk du...

   Radera
  14. Nej, bara att de får fler mandat än S+MP+V…

   Radera
  15. Det kan de få, men skillnaden då är nog mest bara ett spel för gallerierna. Tänker du dig att SD bara tyst skall sitta och titta på? De har faktiskt också rätta att delta i voteringarna även om de blir mobbade.

   Radera
  16. Jag tror att det kan ha en viss betydelse (inte bara symboliskt) att Alliansen med rätta då kan hävda att de har fler mandat än S+MP+V.

   SD kommer på ett eller annat sätt att få ett påtagligt inflytande när röken till sist skingrat sig längre fram. Jag tror aldrig att det helt går att isolera SD.

   Radera
  17. Och? Vad hjälper det att hävda saker när riksdagen röstar emot? Vilket tror du väger tyngst? Vad alliansen hävdar eller hur riksdagen röstar?

   Och får man SD med sig kkkan det kvitta om alliansen är större eller mindre än de rödgröna. Det är fortfarande riksdagsmajoritet som gäller. kamkamkamka

   Radera
  18. Det där sista är en bugg i Chrome som jag inte orkade arbeta runt...

   Radera
  19. Som jag antydde så förutsätter det ju att SD får igenom en del av deras politik för att de ska stödja en Allians (vilket jag tror blir fallet efter en del kompromisser). Avslutningsvis: det hela är givetvis endast spekulationer fån min sida. Vi får se när det framkommer något mer konkret att förhålla sig till.

   Radera
  20. Men som sagt, då behöver inte alliansen vara större och därmed är den skillnaden bara symbolisk. Får de SD mot sig så hjälper inte skillnaden och den är då alltjämt symbolisk...

   Radera
 12. Jag gissade så här :)


  Johan Nasmark2018-09-16 11:26
  Som jag läste det,

  S,MP,V + C får 175 mandat. Annie Lööf accepterar om hon får bli statsminister (foliehattarna fick rätt...)

  L,C,M,KD + SD, fungerar.

  Men...
  Utan C blir det ingen allians majoritet :)

  Helt plötsligt verkar Annie Lööf bli king of the hill här.

  Vilken regering som än antar sig uppgiften så kommer det bli 4 svåra år och svekdebatten enorm.
  C i en S regering med V, Både C och moderata S väljare kommer opponera sig.

  Alliansen + SD - öppet mål för S, Mp och V att i fyra år spela rasist och nazistkortet. Blir då inte mandatperioden speciellt bra kan det svänga rejält i oponionen.

  Alliansen kan inte gärna lägga sig platt igen och stötta en S ledd regering och The Stefan har ju gjort det väldigt klart att bara för att alliansen gjorde det under fyra år så kommer inte S ge tillbaka något.

  Kan Annie tom. bli statsminister i Alliansregeringen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och så här,

   Johan Nasmark2018-09-16 11:43
   Jag svarar själv på min sista fråga, nej det kan Annie nog inte, SD har väl varit ganska tydliga med att regeringen skall vara M dominant?

   Kanske omval?

   Radera
  2. 175 mandat är ju ingen trygg majoritet. Det räcker med att en centerpartist i Sjöbo bryter partilinjen för att det ska bli en minoritet.

   Radera
 13. Kan inte Annie Lööf bli statsminister i en S ledd regering eller är S för maktgalna för det?

  Det vore ju kul om foliehattarna fick rätt om bilderbergmötet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag skrivit innan, det finns inget som skulle göra grabbarna och gubbarna på sluskläktaren så upprörda som Annie som statsminister. Bara det är en rolig anledning till att se det hända!

   Radera
  2. gubbarna på sluskläktaren? ...jisses ..

   Radera
  3. Sen spela' fartygsorkestern "Närmare Gud till Dig"-
   Det kändes lite fånigt men ändå rätt typiskt för just vår tid.
   Vi har förlorat den allra sista gnuttan hopp.
   Vi går till botten där vi står, men flaggan den går i topp!

   (Kapten Annie Lööf var mammaledig vid tillfället och hade inga kommentarer.)

   Radera
  4. Tror nog att sossarna går med på att låta Lööf leda lekstugan om S får alla viktiga ministerposter. Särskilt som alternativet är att gå i opposition, det vill maktgalna S undvika till varje pris.

   Joakim Persson ser fram emot tjetti miljonej nybyggaje ser jag. Inte så konstigt kanske, han tror ju också att massinvandringen inte påverkar pensionerna, pizzaekonom som han är.

   Radera
  5. Så kan det bli, och som vanligt är den hårdaste och vanligast upprepade kritiken mot Annie hennes dialekt.

   Radera
  6. Att hon pratat uppskattande om narkomanen och socfallet Ayn Rand gör henne naturligtvis olämplig att ens vistas i detaljplanerat område.

   Radera
  7. Dessutom hyllar Annie järnladyn Thatcher. ett av egoismens och nyliberalismens främsta nyllen.

   Radera
  8. Får väl bre på med att att Annie indirekt också hyllar den chilenske diktatorn Pinochet. Eftersom det var Thatchers kompis och enligt Thatcher gav Chile demokrati.
   Om Anne nu inte är helt historielös så är hon väl medveten om detta.

   Radera
  9. Hon är ung , naiv, perspektiv- och historielös och har alldeles för lite livserfarenhet!

   Thatchers politik att söka strid mot exv. fackföreningsrörelsen på 80-talet i jämförelse med Tyskland bidrog till Storbritanniens avindustrialisering.

   Radera
  10. Har du ett jobb, Bengt, eller är du bidragsparasit?

   Radera
 14. Givet mandatomfördelningen vid sista räkningen så kvarstår väl bara två upplägg?

  - C + S + ev MP-regering med stöd från V och Annie Lööf som statsministej (hon är en maktmänniska och kommer garanterat kräva det) Sen får S alla andra poster, kanske någon enstaka till MP som tröst. Löfvén ev i pension, han har nog stålar så det räcker tills den vanliga pensionen dyker upp.

  - S + M + L-regering med Jan Björklund som statsminister. Han har ju varit vice i två mandatperioder och är väl den partiledare i dagsläget som suttit längst. Dessutom äldre och lite mindre kort än lukt-Ulf. En bra kompromiss och partierna har ju en del gemensamt som bloggaren påpekat. SD är dessutom inte lika mkt ärkefiender till JB som till Lööf.

  SvaraRadera
 15. Om annie skulle bli statsminister kanske det är bäst att vi tar oss en titt på dessa bilderbergare.

  SvaraRadera
 16. Bilderbergare är en del av deep state-politiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. More like deep throatpolitiken amirite?

   Radera
 17. Det är märkligt att när borgligheten äntligen har en stabil majoritet då väljer de att köpa sossarnas beskrivning av SD. Det naturliga vore att omfamna sin möjlighet att regera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på alla skandaler som drabbat Sverigedemokraterna så finns det väl alla skäl att iakttaga försiktighet när det gäller att inleda förhandlingar med det partiet.
   Att spela in viktiga samtal är ju som vi tidigare erfarit en olycklig tradition inom partiet . Tids nog brukar dessa inspelningar säljas till media.
   Varje politiker som vill starta seriösa förhandlingar med ledarskapet inom Sverigedemokraterna riskerar att något år senare att få schavottera på Expressens löpsedlar. Klart att det avskräcker eventuella samarbetspartners!

   Radera
  2. Nej det är inte problemet, media och vänstern har lyckats sälja in sin verklighetsbeskrivning. Våra "konservativa" saknar ryggrad.

   Radera
  3. Ja, det är patetiskt hur borgerligheten låter sossar och kommunister diktera vilka de tillåts samarbeta med. Är väl sådana "konservativa" som kallas "cucks"?

   Radera