Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2018-09-19 15:15

Alm Equity stoppar BRF-projekt i Sollentuna

Alm Equities dotterbolag Småa stoppar bostadsrättsprojektet Brygghusen i Sollentuna kommun. Marknadsläget är sådant att man inte kan få lägenheterna sålda och ser nu över upplåtelseformen.
Sollentuna. Huset på bilden har inget med artikeln att göra annat än att detta arkitektoniska underverk ligger i samma kommun.

SmåA skriver i ett utskick:
"Vi måste tyvärr meddela att vi inte kommer att fullfölja försäljningen av de bostadsrättslägenheter som vi just nu bygger i etapp 1 i Brf Brygghusen, Väsjön. Anledningen är att med rådande marknadsläge så har den estimerade försäljningstakten inte uppnåtts vilket inneburit att vi har blivit tvungna att se över upplåtelseformen."
Se över upplåtelseformen innebär förstås att man tittar på möjligheten att istället bygga hyresrätter. Eller för den delen sälja hela projektet.

Uppenbarligen har marknaden för nyproducerade bostadsrätter i Stor-Stockholm inte återhämtat sig.

SmåA ingår sedan mars 2017 i ALM Equity, börsbolaget med världens mest naturliga börskurs, och världens bästa timing i att expandera genom uppköp.
Dagschart Alm Equities.
Förekommer garanterat ingen kursmanipulation där.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

27 kommentarer:

 1. "SmåA ingår sedan mars 2017 i ALM Equity, börsbolaget med världens mest naturliga börskurs, och världens bästa timing i att expandera genom uppköp."
  "Förekommer garanterat ingen kursmanipulation där."

  Förklara gärna vad du ser i kurvan för en som aldrig begripit teknisk analys.

  Hälsningar

  Riga

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anar ironi och att detta vänder sig till de initierade

   Radera
 2. Väsjön är ett intressant område. Riktigt dyr nyproduktion beläget en bra bit ut från stan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Att inte dessa lägenheter säljer är inte samma sak som att ingen nyproduktion säljer.
   Det kanske t.o.m. är ett tecken på sundare marknad.

   Eller vad säger bloggägaren?

   Radera
 3. Det är nästan ingen omsättning i stamaktien av någon anledning, så kursen för den säger inte särskilt mycket. Det är i preffarna den mesta handeln sker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ..... stamaktien verkar sakna utdelning och det är bara 6% av stamaktierna som inte ägs av de sex största ägarna. Det blir ingen bra och relevant marknad av det.

   Radera
 4. Ha ha ha "west village Rissne", det enda Rissne är känt för är väl nån brutal gruppvåldtäkt på en minderårig flicka? Byt namn för fan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt bott i Rissne... !
   De du Ben Dover..

   Men, när jag en tidig morgon såg ett inbrott i den näraliggande kontorsfastigheten i centrum från mitt vardagsrumsfönster fick jag nog!

   Sedan köpte jag mig en BR på exekutiv auktion uppe i Vallentuna nära Roslagsbanan billigt, mycket billigt..

   När jag sedan sålde kunde jag konstatera att jag hade tjänat ordentlgit på affären.. !
   :-D

   Radera
  2. Aha, då vet vi alltså vem den där oidentifierade killen som var pådrivande var. Men det kanske är preskriberat nu, Bengt?

   Radera
  3. Bengt Hansves: Hintade du precis om att det var du som gruppvåldtog den minderåriga flickan Ben skrev om?

   Radera
  4. Nej, i så fall hade väl Bengt vetat hur man uppför sig i en domstol, he he.

   Radera
  5. @Ben !

   Du extrapolerar för mycket !
   Har inte du själv bott i någon "hood" ? ;-)

   Radera
  6. Värnhem City! Inte riktigt en Hood i och för sig, mer som att bo på en refug på E22.

   Radera
  7. Intressant dock att Bengt som annars brukar raljera mot bostadskarriärister verkar ha sysslat med samma själv.

   Radera
  8. Jag flyttade INTE medvetet med avsikten att tjäna en massa pengar utan för att kunna bo tryggare.. !

   Att välja mellan en 3:a i Rinkeby (det som fanns ledigt) eller pynta upp 65´ för en BR längre ut alt 650´ för en 2:a i årsta så var valet lätt!

   Radera
  9. "West Village Rissne" ligger dock i närheten där allas vår duktige lillebror "Frigol.." förlåt, ex-minister Fridolin har sin bostad och något borde väl det vara värt ? ;-)

   https://www.youtube.com/watch?v=691lMm4tMbA

   Radera
  10. Jaha? Men på Värnhem bodde det en homosexuell goth-afrikan med cylinderhatt och rastaflätor.

   Radera
  11. Det gör de flesta andra som också gör bostadskarriär. Du försrår när man bildar familj och skaffar barn så behöver man större.

   Radera
  12. Rissne är getto varning. Ingen sund människa vill bo där. Mycket skit.

   Radera
 5. OP vd säljer pref aktier för 70 mkr, ej citat: "Jag har för avsikt att göra lite andra investeringar i mitt moderbolag – det är därför jag säljer"

  Det går bra nu.

  SvaraRadera
 6. Den illustrerande bilden på det höga brunrosa huset torde vara Sollentuna kommuns "stadshus"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser ut som om Al-Aqsamosken legat med kuben från Hellraiser och fått barn.

   Radera
  2. Jisses Ben Dover , har du inte fått din ADHD-medicin idag...

   Radera
 7. Jag förutspådde 2009 efter jag hade flyttat in i ett av deras projekt att detta är ett företag som kommer gå i konkurs när konjunkturen vänder. Efter inflyttning som var försenad i över ett år krävdes en avgiftshöjning på 50% för att balansera budgeten. Kvalitén på bygget var usel, de lyckades med konststycket att vattenledningarna frös när temperaturen gick under -10 grader för att det inte fanns tillräckligt bra isolering. Ett problem som de dessutom vägrade åtgärda. Efter föreningen lagt ner över en kvartsmiljon i juristkostnader fick vi slutligen rekommendationen att lägga ner ärendet eftersom det inte gick fastställa att de var ansvariga för felet bl a eftersom föreningen (som de till en början helt styrde) hade godkänt allt och att flera av företagen de anlitat för att genomföra arbetet hade gått i konkurs. Lyckades av ett mirakel sälja lägenheten med vinst tack vare bostadsrallyt.

  Riktigt jävla bluffbolag, hoppas verkligen de går i konkurs!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dolda fel är dom skyldiga att fixa, trots att föreningen godkänt besiktningen. Och skulle någon under entrepenör ha gjort jobbet och gått i kk, så är väl OP ansvariga som huvud entrepenör? Och i sista fall brukar det finns försäkring som tar hand om grejerna.

   Radera
  2. Jag trodde precis som du att detta var ett dolt fel de var skyldiga att fixa. Efter kontakt med flera olika byggkonsulter och 4 olika jurister under 5 års tid kan vi dock konstatera att de kom undan och föreningen inte bara fick stå för kostnaden att lösa problemet, dessutom fick föreningen betala flera hundratusen i arvoden till byggkonsulter och jurister som utredde det hela. Innan jag sålde hade föreningen inte lyckats övertala försäkringsbolaget att betala ut pga av oklarheter kring vem hos faktiskt ansvaret låg. Som om det inte räckte med frysande vattenledningar genomförde de dessutom standardförsämringar jämfört med originalspecen, bl a byttes 3-glas fönster ut mot gasfyllda 2-glas fönster med motiveringen att de har lika bra värmeisolering.

   Det var som att de redan från början hade målsättningen att maximera avkastningen på projektet utan att ta någon som helst hänsyn till de som senare skulle bo där.

   Själv gick jag därifrån med att kunna sälja lägenheten till 80% mer än vad den kostade så jag ska faktiskt inte klaga. Kommer dock aldrig igen köpa en fastighet som bara finns på papper.

   Radera
 8. Hörde på P1 i morse om det exploderande behovet av "social housing". Blir väl fint att sälja hela klabbet till Sollentuna kommun som sedan kan dela ut bostäder till behövande. Antar att Alm Equity kan ta hand om drift och underhåll till en rimligt hög kostnad.

  SvaraRadera