Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2018-08-25 08:55

Väldigt stora stenar och väldigt viktiga möten

Miljöpartiet och dess väljare har högre moral än alla andra. De har rent av dubbel moral, så kallad dubbelmoral, vilket partiledaren Isabella Lövin (mp) nu återigen visar. Hennes make behöver köra väldigt stora stenar och hon själv behöver flyga till väldigt viktiga möten. Övriga Sverige kan rasa bäst de vill, men ingen miljöpartist kommer bry sig. Likt socialistiska partier genom tiderna gäller alltid andra regler för nomenklaturan och partieliten, än för allmänheten och det är alla införstådda med.
På väg till väldigt viktiga möten?
Vice statsminister och miljöminister Isabella Lövin (mp) flyger förstås till sina väldigt viktiga möten, precis som hennes make kör ett fossilmonster när han måste köra sina väldigt stora stenar.

Inget konstigt med detta - beskedet är positivt - även de mest extrema miljöpartister är medvetna om att deras välstånd och det moderna samhället förutsätter fossila bränslen.

Enda problemet är väl att de anser att alla andra inte ska göra detta. Det är ju bara miljöpartisternas liv och verk som är väldigt viktiga

Problemet är att Isabella Lövin (mp) inte följer instruktionerna om att flyga i ekonomiklass. Utan hon flyger i 3-4x så dyra business class, medan t ex Stefan Löfven (s) inte gör det för rent av samma möte.

Det handlar alltså helt enkelt om att Isabella Lövin (mp) anser sig vara finare än andra. Finare än de som betalar för hennes utsvävningar och väldigt viktiga möten. Det är dock helt normalt hos socialister, dess elit och nomenklatura. De regler som ska gälla för allmänheten gäller inte för eliten.

Och inga av miljöpartiets väljare kommer bry sig. För regeringskansliet klimatkompenserar enligt Isabella Lövin (mp). Att det inte är en miljöfråga, utan en fråga om total brist på respekt för skattebetalarna är något som hon helt saknar förståelse för.

Men det är okej. Att vara miljöpatist är att sakna förståelse. För allt.

Grundproblemet är att vi har ministrar från Miljöpartiet. Det kan vi ändra på om två veckor.

Själv flyger jag själv en del till viktiga möten och framträdanden. Men att betala för business class skulle aldrig falla mig in. Antingen betalar jag själv (=mitt företag) resan eller så betalar kunden det hela. Ibland (rätt sällan när det gäller flygresor) är rent av kunden skattefinansierad. Det skulle aldrig falla mig in att välja något annat än ett billigt alternativ när jag flyger. Men jag har inte lika hög moral som en miljöpartist, utan bara enkel moral istället för dubbel moral. Jag åker inte ens första klass på tåget, om jag inte kan få det till samma pris som andra klass (vilket man får om man bokar i god tid).

Det är ju fint av Expressen att spara detta "scoop" till två veckor innan valrörelsen, men ingen miljöpartistisk väljare kommer bry sig. Det handlar ju om väldigt viktiga möten.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

172 kommentarer:

 1. Isabella Lövin är alldeles säkert en av landets klokaste och duktigaste politiker. Att ersätta henne med genomsnittliga svenska rikspolitiker båtar föga. Att hon flyger business class kan bero på att hon faktiskt arbetar på flyget. Du har ju själv noga sett till att åka förstaklass på tåget. Det ger säkert ganska minimala extra utsläpp att man flyger business class.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vad roligt det kommer bli med nästa drev om alla som åker första klass på tåg och inte tar pendeln plus lokalbuss från Märsta för att komma till Arlanda.

   Sen följs det upp med listor i Expressen på alla offentlighetsanställda som får gratis kaffe på jobbet.

   Radera
  2. Det ger väl iofs lite extra utsläpp eftersom man rent praktiskt transporterar färre människor per flygplan iom benutrymmet.

   Här tycker jag de där borgerliga fuskarna som krävt ersättning för privata resor är föredömen - de har helt enkelt inte genomfört de jobbresor de kräver ersättning för, vilket alltså inte gett mer koldioxidutsläpp. Genialiskt miljötänk! Det här borde MP naturligtvis ta intryck av, t ex genom att köpa förstaklassbiljetter och sen bara vaska dem.

   Vaskning hade säkert attraherat en helt annan väljargrupp än de linsätande, skäggiga (båda könen!) lusekoftor som hör till deras traditionella kärnväljare. Typ kotlettfrillor på Stureplan och sånt.

   Radera
  3. Men herre gud, till och med Carl Bildt säger ju att det är rimligt att resa så, så då måste det ju vara helt ok, eller?

   Radera
  4. Jag som trodde att åka första klass var ett substitut när flygskatten är alldeles för låg. Genom att tvångsköpa extra dyra biljetter så köper man inte lika många.

   Radera
 2. Socialism innebär, i dess enklaste form, att produktionsmedel, systemen för distribution av produkter och forum för ekonomiskt utbyte skall vara statligt ägda.

  Hittar inget om förstatligande av banker och fabriker i MP:s partiprogram.

  Bloggarens påstående om att MP är socialister känns därmed inte riktigt... underbyggt? De känns väl som nåt slags sossiga smygliberaler eller liberala smygsossar, snarare. Socialister, definitivt inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, detta går igen var dag i debatten. Tröttsamt. Mp sparkar däremot på de fattiga. Orsakar en tråkig effekt där många har det ganska uselt. Och det är ju ett mantra i Sverige, ha det bra eller dåligt. Ganska bra? Betala! Ganska dåligt? Betala!

   Radera
  2. I den strikta meningen är väl inte ens vänsterpartiet socialister. Den svenska höger-vänster skalan är väl snarare parasitisk, från mindre parasiter högerut till renodlade parasiter vänsterut, parasiter som med tiden dödar värddjuret.

   Radera
  3. Eller så är det högern som är parasitisk. Kapitalism innebär som bekant att tjäna pengar på andras arbete. Just sayin'.

   Radera
  4. @Ben

   Då är ju även arbetarna parasiter och kapitalister eftersom de tjänar pengar på/tack vare andras arbete.

   Radera
  5. Givetvis, sådan är ju kapitalismens spelregler.

   Radera
  6. Med parasit menar jag förstås någon som bara konsumerar utan att producera något väsentligt själv, eller som lever över sin budget på andras bekostnad, socialister helt enkelt. Och det är ju inte samma sak som exempelvis en företagsägare. Hen har ju faktiskt producerat något, ett helt företag, som dessutom fortsätter att producera genom anställda.

   Symtomatiskt för socialister/parasiter är att de bara vill ha och vill ha, vilket exemplifieras alldeles utmärkt av Stefan Löfvens valfilm där han bara vill ha och vill ha. Underförstått är det någon annan som skall betala.

   Radera
  7. För att sammanfatta det hela då:

   Socialister vll ha och vill ha, men andra ska betala för det.

   Kapitalister vill ha och vill ha, men vill betala själva för det.

   Är alla överens nu?

   Radera
  8. Jag skulle nog kalla det för en symbios i ett kapitalistiskt samhälle och det finns inte riktigt utrymme för parasiter. I motsats till socialismen som verkligen värnar om parasiterna å alla nivåer.

   Radera
  9. Eller så kan man ju hålla sig till gängse definitioner istället för att hitta på egna.

   Radera
  10. Även rörande S har väl den definitionen gjort sitt uttåg i och med Adler Karlssons teser om Funktionssocialism för ett drygt halvsekel sedan.
   Till och med på det viset när man lusläser V´s program under senare år så ser man att de darrar betydligt på manschetten i det avseendet.
   Med andra ord blir slutsatsen att vi har numera inga rena socialistiska partier i Riksdagen ... Och definitivt inga kommunistiska!

   Radera
  11. Kanske det till slut har gått upp för alla att marknaden är det som föder oss alla. Det gäller således att vårda marknaden med omsorg för att få ut det mesta möjliga ur den. Marknaden är inte fienden, utan moder Sveas tutte som vi alla diar på.

   Radera
  12. Elk Brew: Marknaden är väl snarast att betrakta som ren abstraktion beskrivande en summa transaktioner i en situation av tillgång och efterfrågan.
   Med andra ord endast ett mellanled mellan produktion och konsumtion...
   Och hur det mellanledet skall fungera råder det som bekant delade meningar om.

   Radera
  13. Mellanledet i form av skatter etc är det som föder oss. Att förstöra för marknaden är lite som harakiri. Vi är alla hennar av evolutionen, som fört oss hit. Marknaden är bra, den föder oss, vi är i ett symbiotiskt förhållande, En win-win situation.

   Radera
  14. Marknaden är redan saboterad. Försök du att sälja t ex sexslavar, heroin eller mänskliga organ och se hur bra det går.

   Radera
  15. Läs MP's partiprogram, den är väldigt socialistisk, för att inte säga kommunistisk:
   "Staten ska genom lagstiftning och övervakning se till att sunda villkor råder på marknaden.".
   "Vi vill se nya företagsformer inom den sociala ekonomin. Kooperativ och lokala företagsfonder är ett sätt att låta närsamhället ta del i den framväxande ekonomin".
   "genom skatt öka den offentliga konsumtionen på bekostnad av den privata"

   Sen har man fått för sig att stänga av all energi. Alla kärnkraftverk skall stängas ner och alla fossila bränslen skall bort, dvs olja/bensin/diesel, kol, osv. Energibortfallet skall kompenseras med neddragningar i konsumtion. Ja, du läser rätt.
   "vi minska våra krav på energikrävande standard"
   Och det ska ske NU! Lövin skall fortsätta flyga BC, och du skall få gå/cykla. Låter som kommunisttiden i Ryssland.
   "Privatbilism är ofta ett ineffektivt sätt att transportera människor"
   "järnvägen.. huvudalternativet."
   "Flyget är i dag ett av våra sämsta resalternativ"

   Immigrationen låter som en kopia på Centerns:
   "Miljöpartiet de gröna har en vision om en värld utan gränser, där alla människor kan flytta,..... vi tror på människors rätt att välja var de vill bo. Vi ska möta människor med möjligheter, inte murar. Alla ska kunna leva, arbeta och förverkliga sina drömmar där de önskar. Fri rörlighet borde vara en mänsklig rättighet."
   Hur man ska betala för miljoners människors utbildning, bostäder och tillgång till jobb redovisas så klart inte. Den sociala migrationen som politikerna lovade inte skulle ske när Sverige gick med i EU är i full gång. Resultatet är en hög segregation, arbetslöshet, låglönejobb, kriminalitet och droganvändade. Konstigt att ett halvkommunistiskt parti jobbar för globalisterna och en generell välfärdsförsämring av Sverige.
   Radera
 3. Men OM hon nu skall åka flyg är det vettigt att åka så hon kan sköta sitt jobb. Men BEHÖVER hon åka flyg?

  Hennes parti anser ju att vi övriga inte behöver så vad gör hennes jobb så förbannat viktigt?

  SvaraRadera
 4. "Liberaler" som Annie Lööf tycker att hon har rätt att flyga till Thailand hur mycket hon vill eftersom hon arbetar så hårt och är så jävla duktig och klok. Så låtsas inte att folk i alliansen är bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller ta det faktum att hon kallar sig liberal, men vill göra det straffbart att vara medlem i vissa organisationer.

   Radera
  2. ...samtidigt som (c) i åratal haft en medlem som haft samröre med exakt sådana organisationer som de avser att förbjuda.

   Radera
  3. Jag skiter fullständigt i hur mycket de flyger på fritiden, så länge de betalar det med egna medel. Men då ska de f-n inte skriva mig på näsan när jag tankar bilen med mina surt förvärvade slantar.

   Radera
  4. Min gamla ömma mdoer lärde mig att man INTE skulle förhäva eller framhäva sig själv ity "..eget beröm luktar illa, mycket illa !.."

   Och det har uppenbarligen inte lilla Annie fått lära sig!

   Radera
 5. En av landets duktigaste? Ja, det säger inte mycket i den samlingen av cirkusgycklare.

  SvaraRadera
 6. Alla är jämlika, men vissa är mer jämlika än andra.

  SvaraRadera
 7. Miljöpartiet har inte mycket att vara stolta över. Enligt Timbro har de den näst sämsta miljöpolitiken av riksdagspartierna, bara Vänsterpartiet är sämre på detta område.

  https://timbro.se/allmant/effektiv-klimatpolitik/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Timbro är nog i och för sig ett skämt i det här sammanhanget.

   Radera
  2. Åh, det måste ju vara sant om Timbro skrivit det.

   Radera
  3. Ha ha, great minds think alike.

   Radera
  4. Ben och Kucke, om ni läser rapporten istället för att göra ner Timbro kanske det går upp ett ljus även för er. Den är faktiskt riktigt lättläst, så till och med en miljöpartist och en betongsosse kan förstå den.

   Radera
 8. ".. all animals are equal but som animals are more equal than others.."

  Min gamla ömma moder lärde mig att man INTE skall kasta sten när man själv sitter i i glashus! Och det är PRECIS vad vice statsministern ahr gjort !

  Det går bra att skuld-, synd- och skambelägga, banna och förebrå andra människor för att de inte lever "klimatsmart", koldioxidbantar, sopsorterar, kör bil för att livspusslet skall gå ihop mm men uppenbarligen gäller andra regler för den nya gröna "överklassen" av GRÖNA KHMERER !!

  Jag har redan röstat och det på ett parti som står i DIAMETRAL motsattsförhållande till HYCKLARNA inom MP och som lyssnar på verklighetens folk !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha. Slog dig med tre minuter med att citera Orwell.

   Radera
  2. Stefan Löfvén är säkert tacksam för din röst, Bengt.

   Radera
  3. Och ja, jag sopsorterar - säkert mer än mången "grön khmer", jag har tagit in offerter för solceller, jag åker hellre tåg än flyger för man kan faktiskt jobba på tåget också! Även i 2.a klass tillsammans med "pöbeln".. Jag gillar kollektivtrafik mm Jag kör mindre än 1100 mil bil per år och det är inte några "onödiga nöjesresor" utan för att få saker och ting att gå ihop.

   Men... Släkten är värst!
   En av mina kusiners äldsta döttrar har suttit i Grön Ungdoms styrelse. En annan naiv "snöflinga" och kusindotter är nyexad "socialtant" trots att hon egentligen saknar både kunskaper och livserfarenhet med sina 28 år men har bytt jobb två gånger redan pga den hysteri som råder i branschen med alla "flyktingar" som måste ha hjälp...

   Och ja, jag både kryssade och röstade på mig själv !

   Radera
  4. ... och årets semester, likt förra årets, skedde med mest cykel och en del tåg...
   En "Grön Khmer" skulle blivit mörkgrön av avundsjuka!
   Men under ytan på dessa "meloner" är de röda, mörkröda...
   Och blandar man färgerna rött och grönt med varandra så får man ... Brunt !

   Radera
  5. Huvudsaaken, Bengt,är att det känns bra i magen för dig.

   Radera
  6. Ställer du inte upp för Vägvalet Bengt?

   Radera
  7. Bengt står på SD-listan. Du får själv berätta Bengt om det där tingsrättsdebaclet diskade dig från Vägvalet eller om det var annat som avgjorde?

   Radera
  8. Vad bra Bengt, nästa sommar kanske du kan cykla till Damaskus och bli utnyttjad i propagandan som Kinnunen&co? Eller cykla till nån "fredskonferens" i Moskva som Mikael Jansson gjorde typ dagen efter avhoppet?

   Radera
  9. Vad trevligt! Ni har inte funderat på en träff Bengt & Ben så ni kan utveckla er gemensamma sopsorterings fetish?

   Det finns ju mycket kul ni kunde göra, se vem som kan demontera en sopa i flest fraktioner, se vem som är snabbast, vem som träffar rätt fack oftast, frågesport om vilken container på återvinningen som en riktigt knepig sopa skall ner i. Det är ju bara fantasin sätter gränser för utmaningen när två så belästa och engagerade giganter möts i denna ädla konst...

   Radera
  10. @Joakim Persson!

   Är du "stolt" över att du fick skriva det ?

   Efter att under några år kunna jämföra Sverige med några andra länder. Finland, Danmark, Norge, Tyskland , Polen och Tjeckien så är det Sverige som är och står ut som det extrema undantaget med en stadsbild som i vissa fall i Sverige till nästan hälften består av beslöjade kvinnor i våra städers centrala delar.

   Något som INTE är fallet med länderna ovan och något som heller INTE hör till Sverige och svensk kultur.

   När jag sedan närmast dagligen och stundligen ser små , mycket små barn i åldern 2-4 år sittandes i sulky/sittvagn och närmast fullständig "islamistisk" klädedräkt inkl. slöja vill jag närmast kräkas. Detta är heller INTE något jag sett i ovan andra uppräknade länder.

   Radera
  11. @Mnils:

   Det där med "demontera en sopa i flest fraktioner" tänker jag mig blir demonstrerat när du muckar med ett invandrargäng på nästa Malmöfestival?

   @Bengt:

   Märkligt, jag rör mig ändå en hel del i Malmös invandrartäta delar och jag kan inte påstå att jag någonsin skulle sett en 3-4-åring i "islamistisk klädedräkt". Det är heller inget som stöds i någon religiös fraktion av islam, mig veterligen. Jag kan gissa på tre förklaringar:
   a) Du vet inte hur man bedömer åldern på ett barn,
   b) du ljuger
   c) du vet inte hur en "islamistisk" klädedräkt ser ut.

   Vad är egentligen en "islamistisk" klädedräkt, Bengt?

   Radera
  12. Bengt: Ojdå, känsligt ämne tydligen. Du är ju sjäkv förtroendevald/offentlig person, och det är extra roligt att du tar illa upp just i ett blogginlägg där vi alla sågar en annan förtroendevald (Lövin)!

   Klart man blev nyfiken när du skrev att du kryssat dig själv.

   Radera
  13. @Joakim! @Ben!

   Jag välkomna er båda till ett studiebesök i Göteborg. Specifikt Hjalmar Brantingsplatsen - "Backaplan_ och Östra Nordstaden samt Brunnsparken en vanlig dag
   Jag passerar dessa platser så gott som dagligen ..

   Islamistisk klädedräkt? Tja, en slags heltäckande klänning med ärmar och "luva". Tänk "spökplumpen"/"ku-Klux-Klan" i olika nyanser av svart, brunt och grönt. Kvinnor från Somalia (?) brukar bära en sådan. Tänk nu denna i storlek passande en 2-4 årig flicka.

   Sedan så har vi ju tiggeriet som jag hitintills bara sett i Sverige...

   Radera
  14. @Ben!

   Har du aldrig hört begreppet / uttrycket: ".. Muckar du med´mig så muckar du med hela Frölunda !!.."

   Ett uttryck som brukat användas av någon som velat visa tillgången hela sitt kulturella "våldskapital" beroende på dennes boplats.

   Jag funderade mycket på detta så närmare 100 bilar brann i just Frölunda för en dryg vecka sedan... Om man "muckar" med 100 från Frölunda .. då ligger man mycket "risigt" till..

   Radera
  15. Som jag förstår det är det bara könsmogna exemplar som ska ha burka och liknande, inte barn. Inte ens en muslim kan hävda att en 2-4 åring är könsmogen. Det är bara du Bengt som gör det, i din fantasi.

   Radera
  16. @Elk !

   Observera!
   Jag skrev inte burka eller nikab utan slöja...
   Läs vad jag skrivit ovan!

   Med släktingar i Skåne (Svalöv, Burlöv etc) och med många resor dit så var det vanligt att man på 70- och 80-talen tittade på dansk TV när SVT blivit för mycket pro Vietnam, Palme etc. På dansk TV förekom ofta en fryntlig "farbror" vid namn Mogens Glistrup...

   Radera
  17. Och jag skrev "och liknande", vilket betyder att du inte förstått vad jag skrev. Du kanske borde fundera en stund innan du replikerar, bara ifall du kanske har missuppfattat något. Ska du bli politiker behöver du nog öva lite mer på läsförståelse.

   Vad dina släktingar tittar på för TV-program är monumentalt ointressant, och helt oväsentligt.

   Radera
  18. @Elk !

   Jag skrev slöja ! Inte burka/nikab

   Om du inte har sett detta på barn i 6-7 års åldern - vilket idag har blivit närmast normaliserat - så borde du putsa glasögonen !

   Nu såg jag slöja på flickebarn 2-4 år gamla ... eller rättare sagt "Chador" eller "Abaya" i storlek 2-4 år

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Sl%C3%B6ja

   Radera
  19. @Elk!

   Danmark ligger i vissa sammanhang minst 20 år före Sverige!
   Inte bara det att på 70- och 80-talen kostade en dansk krona 70-90 öre medan den idag ligger på 1,40 - 1,50 SEK !!

   I DK har man nyligen infört ett maskeringsförbud:
   https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7011564

   I DK kan man bli av med sitt danska medborgarskap även om man är född i DK:
   https://www.sydsvenskan.se/2017-11-14/terrordomd-forlorar-danskt-medborgarskap

   Språktest:
   https://www.sydsvenskan.se/2017-01-24/tvaaringar-ska-spraktestas-i-danmark

   Glistrup: Detta hade ALDRIG kunnat visas i SVT...
   https://www.youtube.com/watch?v=dQEkhSH-3Qc&t=52s

   Här pratar man om KULTUR
   https://www.youtube.com/watch?v=aHOOPbfokXM

   Radera
  20. Bengt, så du tycker att jag ska börja se på Dansk TV? Jag ogillar verkligen TV, och danska. Det är på gränsen att man förstås vad som sägs, men inte riktigt. Tar enormt med mental energi.

   Och jag kommer förstås därför inte att titta på någon av de länkar du meningslöst delar. Du producerar mycket text utan innebörd eller innehåll. Vad är det du vill säga egentligen. Kom till saken! Hur svårt kan det vara att säga det rakt ut? Klarar du inte det bör du söka hjälp hos en terapeut, speciellt om du vill bli SD-politiker. Åkesson gjorde ju just det, så du är inte i dåligt sällskap.

   Radera
  21. @Elk

   Kultur!
   Jag förstår att du har ett perspektiv som skiljer sig åt från det sydvästsvenska. ;-)
   Det hade också Pierre Schori som trodde att han enkelt skulle kunna ner till Sjöbo och skriva de "inskränkta bönderna" på näsan... ;-)

   Jag har inte påstått att du skall börja se på dansk TV men när det bara fanns två kanaler på TV så var det extra intressant att se på just dansk TV

   Oförskämda persongrepp om att jag borde söka hjälp etc. undanbeder jag mig och visar främst på att du @Elk inte längre har kvar några argument

   Radera
  22. Bengt, din argumentationsteknik lämnar väldigt mycket att önska. Att hänvisa till auktoriteter är bara dumt, Pierre Schori et al. Oförskämt kanske det kan upplevas från din horisont. Från mig är det bara rättfram.

   Om du nu skall bli SD-politiker så bör du säga vad du tycker. Du har inte gjort det än, bara farit ut på en massa sidospår. Så, vad är det du egentligen vill?

   Radera
  23. 3-åringar hade inte ens slöja i Raqqa under IsIs. Påståendet faller på sin egen orimlighet. Du ljuger.

   Radera
  24. Jag tycker synd om SD.

   Radera
  25. Jadå Bengt. 2-åringar med "fullständig islamistisk klädedräkt".

   Hur var det nu, varför lämnade du vägvalet?

   Radera
  26. @Ben!
   Jasså? Du var nere och krigade i Raqqa för [XYZ]?
   Hade du varit dansk medborgare hade du kanske kunnat bli av med ditt danska medborgarskap och fått söka asyl i Sjöbo...

   Om du inte har sett detta på barn i 6-7 års åldern - vilket idag har blivit närmast normaliserat - så borde du putsa glasögonen !

   Nu såg jag slöja på flickebarn 2-4 år gamla ... eller rättare sagt "Chador" eller "Abaya" i storlek 2-4 år

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Sl%C3%B6ja


   @Joakim!
   Eftersom jag inte tycker om att se små flickebarn 2-4 år i "chador" eller "Abaya" så skrev jag det ...
   Andra representanter för VV tyckte däremot att "så fick man inte tycka" och därmed var saken ömsesidig.

   Radera
  27. Aha, så du anklagar mig för att vara islamist nu bara för att jag säger emot dig? OK, härligt, ser att du tagit till dig nya partitaktiken.

   Givetvis fanns det bilder och vittnesmål inifrån t ex Raqqa, så att man kan se hur folk levde/lever. Du måste vara helt jävla dum i huvudet.

   Se t ex följande från 2015:

   http://www.raqqa-sl.com/en/2015/06/25/civilians-in-isis-capital-raqqa-trapped-between-isis-brutality-and-syrian-kurdish-fighters-advances/

   Finns flera flickor i bild, alla äldre än 2-4 år, och ingen av dem har täckt huvud vad jag kan se. Men i Göteborg ser du det dagligen, mmm, jaha, eller så ljuger du.

   Radera
  28. @Ben!

   Du skrev: "..3-åringar hade inte ens slöja i Raqqa under IsIs.." och då antog jag att du varit där (Raqqa) på plats! :-)

   Varför inte ta en sväng upp till G så bjuder jag dig på fika och så tar vi en okulär besiktning av Backaplan, Nordstan och Brunnsparken!

   Radera
  29. Jag ser då och då små flickor med slöja här i Stockholm och det får mig verkligen att må illa!

   Stackars barn som inte ens har fått möjligheten att själva välja utan blir påtvingade denna symbol för kvinnoförtryck!

   Radera
  30. Inget ovanligt i Kalmar heller. Typ 4-5 åringar har slöja.
   Jag stör mig inte på att vuxna kvinnor har det. Det är upp till de att bestämma det tillsammans med sin man. Dock gillar jag inte att barn och minderåriga bär det.
   Sen är jag av dubbelmoral. Jag tycker det är fint att se sikher med sina huvudbonader.

   Radera
 9. Bra eller dålig så är hon minister. I de flesta andra länder åker sådana första klass och i alla fall i teorin bör ministrar ha mindre tid än majoriteten turister.

  SvaraRadera
 10. Kuckeliku,

  Det verkliga scoopet är väl dubbelmoralen och den ganska oblyga hycklandet från MP?

  Att inte leva som man lär, att säga en sak och göra en annan. Det är en rätt stark kraft som upprör de flesta.

  Följdfråga, har Expressen här ägnat sig åt valpåverkan?

  Var det inte just detta som man skulle försöka stävja efter alla S möten med FB osv. att det inte skulle bli (otillbörlig) påverkan på valet?

  Eller räknas det bara om alternativsiterna skriver dylika scoop?

  (jag tycker såklart det är kul att MSM börjat göra sig jobb och granska makten igen och avslöjar som sig bör när det får störst genomslag).

  Det var en helsikes massa ammunition flera sparat till sista minuten KD, MP, någon från M, vad kommer vi få höra om SD snart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Makten granskas bara när det passar. Nyheter är jag väldigt skeptisk mot, den här nyheten är ju blaha-blaha, man borde ju seriöst tagit en diskussion om hur och när man bör/"får" flyga som moralisk person. Pengarna är mindre viktiga men det är klart att en individ som länge rest lyxigt gratis tar det lite för givet.

   Radera
  2. All medial opinionsbildning innebär valpåverkan. Helt normalt. Vi kommer inte att få höra några skandaler om SD innan valet, eftersom media inte har något större intresse i det längre, plus att det säkerligen inte finns några större skandaler. Att köra ännu en i raden av rasist-historier, är det bara twitter-vänstern som bryr sig om. media har ju otaliga gånger sagt att vad de än skriver om SD så ökar de i opinionen. Det beror naturligtvis inte på att gemene man tyckt synd om SD när media skrivit skit om dem, utan främst om att folk har en uppfattning om att media under lång tid grovt vinklat, ljugit eller undanhållit information om invandringen.

   Om jag får gissa anledningen, så tror jag att många inom media nu börjar tycka att Miljöpartiet är för extrema och deras politik dålig för Sverige främst pga invandringspolitiken men också skolan. Miljöpartiet är som barn. KD har media aldrig gillat. Kan man få bort bångstyriga småpartier ur riksdagen så underlättas ju regeringsbildandet. Konsensus underlättas. Allt blir mer mainstream.

   Bara mina konspiratoriska 2 cent till diskussionen.

   Radera
 11. Ett helt annat OT subjekt,

  Det har stört mig lite att vissa säger att Annie Lööf skall bli statsminister för att hon varit på Bilderbergruppens möte.

  vi vet väl att Löfven var där innan han blev statsminister och vi hade en aningen udda mandatperiod tills detta val med DÖ och lite annat spännande.

  Finns det på kartan att Annie Lööf blir statsminister i tex. en kompromiss-regering, M och S och hon blir statsminister som sitter emellan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. M & S har antagligen inte stöd nog, C måste med och då blir Annie Lööf självklart statsminister.

   Radera
  2. Finns inte på kartan att Annie blir statsminister. Det vore harakiri för M. Bara M, S eller SD kan ta det ansvaret, och S är nog lite utnötta. SD är fortfarande inte riktigt rumsrena, och kan behöva växa till sig en period till. Så M blir det.

   Radera
  3. Ja vi får ju hoppas att du har rätt.

   Gissar att Ulf ligger bra till som statsminister, Löfven har inte direkt briljerat i sin roll som landsfader (var det väl AB som började kalla honom...) och är nog ute efter valet.

   Eftersom Ygeman fått sig en törn ligger väl Damberg näst på tur i S men han har inte blivit pitchad ännu.

   Radera
  4. Jag hoppas verkligen inte att Annie blir statsminister, men konstiga saker har ju hänt förut. Jag tänker på när Ola Ullsten blev statsminister.

   Radera
  5. Med alla andra tunga ministerposter till S & M ser jag inte varför det skulle vara harakiri för M. Ingen av de stora får regerkngschefsposten, de lämnar den hövligt till en kvinna som på pappret ska stå dem mitt emellan.

   Radera
  6. Du hade Borg och Persson på TV igår och båda propagerade för S och M samarbete efter valet. Media primar folket för den uppsättningen. Om S&M + C blir det "naturligt" med Lööf som Statsminister. Reinfeldt var på Bilderberg lite innan han blev statsminister också. DÖ gjorde i praktiken att det bara finns 2 "block" sjuklövern och SD. Trump och SD verkar inte falla globalisterna i smaken. Så media går hårt åt båda. Ta tex Presidenter och älskarinnor. Clinton hade en älskarinna(inte Lewinsky) i 12 år. Clinton fick primetime i media att ställa allt till rätta. Trump hade en älskarinna och blir väldigt hårt åtgången. Vi kan även ta Engelska Premiärministrar. Murdoch lierar sig med en kandidat innan valet, Tory eller Labour spelar ingen roll, och får lovade politiska eftergifter i retur. Finns en intressant lista på just detta. Vilken politiker Murdoch gett stöd åt i media innan val och ändrade lagar under mandatperioden gjorda så Murdochs bolag kan växa på olika sätt. Politiker kommer och går medans Murdochs mediakoncern och makt växer under åren. Du kan översätta detta till Svenska förhållanden/exempel också.

   Radera
 12. Själv åker jag bara business class på långresor på semestern, exempelvis till USA och liknande, annars får det banne mig bli boskapsklass och trängas med svettiga medresenärer. Får inte ens BC i jobbet längre så jag har helt slutat att resa i jobbet, vilket är jättebra för miljön. Isabella Lövin borde testa den utmärkta svenska uppfinningen Skype i stället för att ila runt jorden i sina utdunstningar av CO2.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skype? Är det när man kissar på flygplanstoaletten?

   Radera
  2. Tror det är en sorts svamp?

   Radera
 13. "Själv flyger jag själv en del till viktiga möten och framträdanden. Men att betala för business class skulle aldrig falla mig in. Antingen betalar jag själv (=mitt företag) resan eller så betalar kunden det hela."

  Men när det gäller dina möten och framträdanden så är det väl Sverige/Norden som gäller? Och där finns väl ingen riktig businessclass? (förutom loungetillgång, men knappast värt att betala för)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han betalar väl själv och tänker på kostnaden precis som de flesta av oss andra...

   Och de som anlitar honom tänker på sina kostnader.

   Det ser jäkligt illa ut när man unnar sig det lilla extra för någon annans pengar som Lövin gjort. Hon kan ju betala mellanskillnaden mellan Economy och Businees class själv vilket vissa gör om det nu är så viktigt.

   Radera
  2. Jag tycker nog det finns ett antal högt uppsatta som kan tänkas åka B. och det är normalt. Problemet är väl, om man släpper på kravet att söka ekonomiklass att det blir massor av potentiella förstaklassare snabbt och då är det ju bra att vara föredöme, som Löfvén.

   Radera
  3. Ja, Löfven är ett föredöme här. Eller så var väl hans närvaro inte viktig...

   Radera
  4. Ja, du är något på spåret. Löfvén är troligen inte viktig framöver, ovillig och sliten, med ett uppdrag han kände sig tvungen att åta sig.

   Radera
  5. Tyvärr förekommer det att politiker köper den dyraste biljetten först för att senare boka om till den billigaste, för att ta mellanskillnaden i egen ficka. Fanns ett tv-inslag för flera år sedan då många politiker gjorde så.

   Radera
 14. Långa flyg för långa människor i ekonomiklass som blivit allt trängre är för mig en ända lång plåga. Med benen pressade mot sätet framför i 7+ timmar är sömn en omöjlighet. Jag är ett vrak med värk i rygg och ben och sömnbrist eftwr resan och svär varje gång att aldrig göra om detta. Det tar minst ett dygn innan man är i form igen. Om man värdesätter sin tid kan affärsklass löna sig. Eller åtminstone SAS Plus.
  Bästa är naturligtvis att undvika flyga, men det går inte alltid att få till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer! Min gräns går vi ca 6 timmar i ekonomiklass, just på grund av att utrymmet är för snålt. Hade jag varit kortare, typ 1,7 m eller så, hade det inte varit något problem alls. Vissa flygstolar är dessutom så miserabelt utformade att man får sitta kutryggig hela färden för att man får det som normalt skall stödja nacken i ryggen. Har man dessutom någon defekt som exempelvis diskbråck blir lidandet oöverstigligt.

   Radera
  2. Ja det främsta skälet att businessklass är väl inte lyxigare storköksmat utan att få plats med kroppen. Det har varit en pina de gånger jag nattflugit i ekonomi för att sedan försöka jobba effektivt i en annan världsdel dagen efter.

   Radera
  3. Flygbolagen avgör själva måtten mellan säten. Självklart låter man ekonomiklassen ligga på gränsen, då betalar folk som kan xtra för bättre komfort. Tror tom utrymmet mellan stolar har blivit kortare med åren.

   Radera
 15. Men Per Gahrton måste väl ändå anses vara ett av MP:s mer miljömässiga föredömen med sina resor. Supa sig dyngrak för att göra sig medvetet omförmögen att framföra bilen mer än en kortare körsträcka. Sista gången var det väl 1.89 promille, dvs en lyckad nivå för dikeskörning med efterföljande miljövänlig promenad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan nog se det som en försvarsreaktion och självmedicinering att ta till övermått av alkohol när man får insikt om vad man håller på med. Även V har ju haft liknande problem tidigare. Bara individer med nedsatt intellekt och tankeförmåga kan klara av att driva V och MP politik utan självmedicinering.

   Radera
  2. Klockren analys! G Schyman var väl det tydligaste exemplet.

   Radera
  3. Så ni menar att Per Bill varit den ende intelligente moderaten vi känner till?

   Radera
  4. Ja, vart har G S tagit vägen? Henne har man ju knappt hört av i valrörelsen...

   Radera
  5. A->B betyder inte nödvändigtvis A<-B.

   Radera
  6. Ah, du menar att Per Bill var ett fyllo OCH dum i huvudet?

   Radera
  7. Vet inte vem Per Bill är och bryr mig inte alls. Men du har förmodligen rätt i att han är ett fyllo och dum i huvudet. Sannolikheten för att politiker som hamnar i blåsväder är det är enligt min magkänsla rätt stor.

   Radera
  8. Per Bill dömdes aldrig för något brott. Finns inga bevis för att han var full till skillnad mot Herr Gahrton.
   Domstolen sa efter domen: "Per Gahrton har inte gett ett trovärdigt intryck".
   Om det var för han var dyngrak eller helt enkelt bara miljöpartist är oklart.

   Radera
  9. @Bengt

   Av samma anledning som jag skrev ovan angående småpartierna MP och KD. Även många inom media har tröttnat på totalt verklighetsfrånvänd politik och samhällsdestabiliserande invandringspolitik, och därmed får Schyman ingen särbehandlande uppmärksamhet längre. Sunda människor inser att Sverige redan är mer än jämlikt, och inte behöver ännu mer gapande om osynliga patriarkat, än vad somliga i Regeringen redan levererar. F! kommer dessutom aldrig attrahera vanligt folk eftersom deras politik suger balle.

   Radera
  10. MP är väl vanligt förekommande bland journalister? Tror V var det förr. Men det är i mångt och mycket samma parti. Och Schyman kanske har fått återfall? Annars brukar hon ju synas i media. Bästa partiledaren i TV. Rapp och bra intryck. Konstigt att Alliansen inte kan få fram en bra media person.

   Radera
  11. @Spartacus

   Det är media som avgör om du syns eller inte, och syns du inte, så finns du inte. F! och MP har historiskt fått oförtjänt mycket uppmärksamhet i media pga av att, som du påpekar, en oproportionerligt stor del av journalistkåren sympatiserar med deras idéer, jämfört med befolkningen. Detta har gjort att de fått positiva artiklar skrivna av journalister, samt fått in fler debattartiklar i tidningarna. Schyman är ett tydligt exempel på detta.

   Nu får inte MP och F! den positiva särbehandlingen längre. Vad jag vill förklara är att detta förmodligen beror på att den Socialdemokratiska regeringen redan bedriver en tillräckligt feministisk politik för att feministiska journalister ska hållas nöjda, men framförallt beror det på invandringshaveriet.

   Arbetar man som journalist så är det naturligtvis omöjligt att inte se vad den ansvarslösa politiken lett till. Deras yrke går ju ut på sökande och rapporterande av nyheter, samt sedan flera decennier tillbaka, även en självpåtagen roll att driva opinion. Folk som arbetar inom massmedia VET vilket enormt inflytande de har över folks sätt att tänka och över språket. jag tror att märkbart fler journalister nu är allvarligt bekymrade över brottsutvecklingen och påfrestningarna på välfärden.

   Jag är övertygad om, att den delvisa kursändring som nu äger rum i MSM-media, beror på att fler inom media nu börjar se det ohållbara i de naiva idéer de förespråkat. Att de förklaringsmodeller som MP och F! torgför om utsatta grupper och hela integrationsproblematiken i övrigt, inte är så enögd som den verklighetsfrånvända postmodernistiska vänstern haft tolkningsföreträde att basunera ut nu i årtionden.

   Därför har de nu insett att det är bättre med färre partier och så kallat "breda lösningar", som är präglade av någorlunda realism och ansvar, än att upplåta utrymme åt två extremistpartier som vill ha fri invandring. Detta gäller angående F! och MP. Beträffande KD så har media aldrig gillat dem pga kristendomen och konservatismen.

   Radera
  12. Dessutom, om man är vänster och för mer invandring och identitetspolitik, så finns ju vänstern. Jag skrev om detta för länge sedan i en kommentar. Att om man vill ha vänsterpolitik, så är det smartare som vänsterjournalist att fokusera på och stödja ett enda parti, istället för tre olika. Varför slänga bort röster på två partier som ligger och balanserar på spärren till Riksdagen? Det är ändå bara marginella skillnader mellan MP, V och F!. Jag tycker att Sjöstedt fått onormalt mycket mediautrymme på sistone, medan F! knappt fått någonting och MP mest blivit utsatta för kritisk granskning. Vore det inte för den varma sommaren så hade MP garanterat åkt ur riksdagen.

   Radera
  13. @Dr Syn
   Kan det vara så att MSM media inkl SVT o SR nu försöker tvätta bort stämpeln av liberal rödgrönhet?
   Årets val lär ju få stora konsekvenser för dem..

   Radera
 16. "Stora stenar" inslaget i direktsändning var jäkligt roligt :D Men så har det brunnit hela sommaren och då folk i allmänhet börjar pratar miljöpåverkan, tänker (tyvärr!) vissa på partiet och nu verka det som miljömupparna kommer passera 4%-spärren, möjligen tack vare detta.. dubbelt tragik alltså..

  Nåväl, tyvärr har vi ju även "hööög-hastighets-banan" som miljömupparna har vurmat för, som nu ändå inte verka bli av..? Och massa annat kontraproduktivt skit..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, den har ju C och MP enats om. Idioti.

   Radera
  2. EN varm sommar i Sverige, och folk tror det är klimatpåverkan. (Kallare på andra ställen bla is i Nordvästpassagen). Men det är klart, nyheterna har trummat på med hjärntvätten via inslag om "varmt", "bränder", "klimat" under flera veckor. Istort sett samma inslag under flera veckor.

   Radera
 17. Jag har inga problem med att vice statsminister åker business class om hon behöver sova. Det vore dumsnålt att hon ska komma fram trött.

  Jag har inte heller några problem med att hon åker färdmedel som drivs på fossila bränslen om det inte finns något annat vettigt alternativ. Hon vill förändra reglerna så vi får ett annat samhälle. Det betyder inte att det är praktiskt för henne att leve enligt reglerna i dagens samhälle.

  Nej, mitt problem med MP är deras politik, t.ex att de vill lägga ner kärnkraftverk, så det släpps ut mer skdaliga ämnen, och att man vill beskatta resande istället för utsläpp. Tycker också deras syn på tillväxt är mycket märkligt. De tror vi ska få bättre miljö genom minskad konsumtion istället för förändrad produktion.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ungefär så, men om Löfven åker ekonomiklass till samma möte börjar man ju undra. Men det är väl viktigt att komma fram utvilad till det där viktiga mötet där viktiga personer ska bestämma hur man minskar flygandet hos mindre viktiga personer.

   Radera
  2. Nu är väl Lövin bara vice statsminister på pappret, precis som Romson, det var ju det statsråd med längst tjänstetid som skulle ta över när Löven var ledig...

   Bara en till av alla lögner från Mp!

   Radera
  3. Jag tycker business class gäller för alla i regeringen, givet att man har långa resor, reser ofta och behöver sova.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Det som i huvudsak gör BC värt är det lilla extra utrymmet man får, och det är bara relevant för långa personer typ över 1,8 m. Övrigt lullull som lounge etc bidrar inte till just något alls annat än om det är någon annan som betalar, då det blir "gratis" mat och sprit. Således är det förmodligen inte relevant för de flesta politiker, inklusive Lövin. Har för mig att det är enklare att boka om BC också, åtminstone var det det förr i tiden. Och det kan ju möjligen vara ett argument.

   Radera
  6. Det stämmer. Jag är nära 1,9 m och det är förstås lite småjobbigt på vissa resor (plats vid gången är ett måste), framför allt till Asien (jobbigare tidsomställning första dagen).

   Men trots att jag har rest massor under mitt yrkesliv har jag nästan uteslutande åkt ekonomi, trots att jag ska träffa kunder eller leverantörer. I de allra flesta fall kan man planera långresorna (säg Asien och USA) på så sätt att man hinner återhämta sig i tid för mötet. BC är förstås trevligare, men det har bara hänt vid enstaka uppgraderingar.

   Det jag inte fattar är hur politikerna har mage att åka business t ex _inom Europa_. Ta Isabella Lövins tio första resor som exempel.

   Washington, Berlin, Wien, Berlin, Dhaka, Bryssel, Riga, Beirut, Berlin, New York. Europaresorna snittar hon på över 7 000 spänn stycket. Det är rätt precis vad businessbiljetterna kostar i vanliga fall för dessa resmål. Isabella skyller på att någon annan bokar resorna.

   Ja, och någon annan betalar.

   Radera
  7. Isabella är väl i botten journalist och boendes på Södermalm ?

   Säger liksom allt ..!

   Radera
  8. Och din egen partiledare är, tja, ingenting såvitt jag förstår - läste div strökurser i Lund utan examen? Och bor i Sölvesborg.

   Radera
  9. @Bengt, Man kan raljera över Södermalm och dess överrepresentation av Fi och MP, men att man bor där betyder inte att man är dum i huvudet. Har en kollega med IQ över 150 som bor där. Min dotter som tjänar dubbelt (130k+/mån) så mycket som jag bor där.

   Radera
  10. 150 på Stanford-Binet eller Wechsler-skalan?

   Radera
  11. Jag har faktiskt själv en gång bott just på Södermalm... Denna hyper-über-favoriserade stadsdel och "gated community" där alltför många tror att de som bor där är något bättre, märkvärdigare och finare än resten och att just så som de har det .. så ser det ut i resten av Sverige och världen. Med genusdagis, kollektivtrafik, makrobiotiska ekologiska morotsaffärer mm

   Jag har INTE påstått att de som bor där skulle vara dumma i huvudet! De har bara en mycket snäv världsuppfattning.

   Radera
  12. @C, vet inte. Det kom upp på en lunchdiskussion om IQ, inget som någon brydde sig speciellt om, men hen är definitivt betydligt intelligentare än jag (130-140), så utsagan om 150+ stämmer nog bra enligt min magkänsla. Det handlar kanske inte om hur bra hen resonerar, utan hur snabb hen är att förstå komplexa saker. Jag tycker ofta att jag är snabb men där häpnar även jag ofta. Våra diskussioner hoppar ofta över flera logiska led. Ofta kan jag gå till slutsatsen direkt, eller bara antyda slutsatsen, för att logiken dit är solklar för hen. Sen bygger hen på med sina egna slutledningar. En annan egenskap som hen har är förmågan att blixtsnabbt se helheten och alla lösningsalternativ på ett problem, ungefär som en karta som ligger utlagd på ett bord.

   Radera
  13. Sen gäller det bara för hen att förklara det hela för oss andra.

   Radera
  14. @Bengt
   Men du buntar ju fortfarande ihop alla som bor där "De har bara en mycket snäv världsuppfattning". Jag förstår att du lockas av SD.

   För att förstå något så är den första ansatsen alltid den inbyggda stereotypen. Men om du nu vill bli politiker får du nog lyfta blicken något och inse att verkligheten är lite mer komplex än så, och sluta att torgföra dina egna efterblivna stereotyper.

   Radera
  15. @Elk!

   Överrepresentationen av V, MP o F! på Södermalm torde vara mer än väl belagd och således INTE någon stereotyp som jag fått för mig...

   https://data.val.se/val/val2014/slutresultat/R/kvalkrets/01/80/01/index.html

   Radera
  16. Stereotypen har du ju flera gånger nu delat. Du buntar ihop alla de som bor där i ett fack och säger att de har exempelvis "snäv världsuppfattning". Således drar du alla över en kam, helt oavsett vad de som inte är Fi och MP gör eller har för sig eller tycker. Men jag förstår att vissa människor som du behöver stereotyper för att förstå sin omvärld, men normalt så går man vidare i tonåren och inser att världen är lite mer komplex än så. Du borde sluta med politik, du kommer att förstöra SD.

   Radera
  17. @Elk!

   Jag förstår att du känner dig personligen träffad!

   Överrepresentationen av V, MP o F! på Södermalm torde vara mer än väl belagd och således INTE någon "stereotyp" som jag fått för mig...

   https://data.val.se/val/val2014/slutresultat/R/kvalkrets/01/80/01/index.html

   Radera
  18. Om just detta med de "märkvärdiga" på Södermalm och dess "epicentrum" - Södra Latin...
   Skolan där alla "märkvärdiga" och "märkvärdigas barn" går..

   Långt, mycket långt ifrån verklighetens folk !!

   "...Gymnasietiden på Södra Latin minns hon som helt fantastisk.

   – Bara en massa teaterfolk och dansare och alla var konstiga och alla gjorde som de ville. Även om det var en av Stockholms mest högpresterande skolor var det i teaterklassen en jättefin härlig icke-dömande och trygg stämning..."

   http://www.gp.se/livsstil/tv%C3%A5-dagar/allt-genast-f%C3%B6r-alba-august-1.7815458

   Radera
  19. Det ligger mycket i det Bengt säger, jag har bott 15 år på Södermalm och min mamma gick på just södra latin.

   En stor del av de som bor på söder är de så kallade överklassvänstern.

   Radera
  20. @Elk Brew: Din kompis med +150IQ, har hon kommit på någon bra och ren powerplant, alt otroligt effektiv solcell, eller snackar hon mest?

   Radera
  21. Det stora problemet med miljöer som Södermalm är inte att MP, V och FI är starka i dessa miljöer. Det stora problemet är att det är från dessa begränsade miljöer som stora delar av journalistkåren får sin världsbild och beslutar vad som är viktigt att rapportera om och vad som är ointressant att rapportera om.

   Radera
  22. @Carl-Fredrik!
   Kan bara instämma i vad du skriver
   Media Sverige är en ankdamm! En mycket liten ankdamm och skulle må bra av att utlokaliseras till exv Göteborg
   Inte så konstigt att Uppdrag Granskning - SVT:s flaggskepp i kritiskt granskande riktig journalistik utan färger kommer just från Göteborg

   Radera
  23. Ankdamm? Snarast fågelbad.

   Radera
 18. Verkar helt rubbat att Sverige ska skicka statsministern till New York i ekonomiklass. Antingen finns det en anledning till att han ska åka dit eller så finns det inte det. Tycker det skulle vara pinsamt att se ministrar stappla ur ekonomiklass för att ta sig till ett toppmöte. Ungefär som om statsministern Säpobil skulle vara en Fiat Tipo, med plats för fem och luftkonditionering minsann till ett riktigt bra pris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, Löfven borde så klart dyka upp i ett Hägglundsfordon.

   Radera
  2. Luftkonditionering ? Onödig LYX !!

   En Dacia Sandero kan du köpa från 79 900:- UTAN AC !!

   https://www.dacia.se/sandero/

   Radera
  3. Ja det blir fint. Till nästa toppmöte i Bryssel packar vi in Löfvén, Wallström, Löfvéns pressekreterare samt två säpovakter och deras hund i en Dassia för avfärd mot Bryssel. Eftersom luftkonditioneringen är bortsparad, ventilationen minimal och hunden av misstag gjort ett mycket stort intag av chili con carne innan avfärd, kommer de att vara i perfekt förhandlingsposition när de kommer fram.

   Radera
  4. För bara 5000:- mer kan man få en Dacia Logan MCV vilken är både större och har större axelavstånd => bekvämare gång

   "..Här finns fem rejäla platser med utmärkt komfort..."

   https://www.dacia.se/logan-mcv/

   SÄPO kan följa efter på 20 m avstånd i sin Sandero..

   Radera
  5. Istället för flyg borde ett regeringståg vara den bättre miljövänliga lösningen. Stockholm - Bryssel är ca 160 mil med Jyllandsrutten, på vägen kan man passa på att göra besök i Köpenhamn, Hamburg och Amsterdam. "Ein Kanzlerwagen" som i BRD:

   https://de.wikipedia.org/wiki/Salonwagen#Bundesrepublik_Deutschland

   Radera
  6. Helt rätt @Herbert!

   Skrev om saken tidigare i denna tråd!

   https://www.youtube.com/watch?v=3fR6TCAhsUM&t=324s

   Radera
  7. Köpenhamn, Hamburg och Amsterdam? Vad skulle man möjligtvis vilja köpa där?

   Radera
  8. Löven åker eget jetplan. Oftast med försvarets. Nästan allt annat av försvaret har dom skurit bort. "Det går ju bra för Sverige"....

   Radera
 19. Fördelen med "Bizzninzz"-class etc. är att det på dessa och dyrare biljetter är betydligt mer generösa ombokningsregler än på "YXA"-biljetter i "pöbel-klass".

  I princip kan man 10 min innan avgång bara ringa och meddela att man inte kommer och att man vill åka senare.. Javisst! Det rodnar vi säger då personalen.

  Allt det andra med bredare säten, större benutrymme, skynke som håller "pöbeln" borta, fria drinkar i "bizznizz"-loungen mm är bara för syns skull.

  Moderna (charter)maskiner drar ca 0,2 l flygbränsle / 10 km och säte och varför kan inte Lövin också åka "pöbel-klass" om Löfven kan det ?

  Sedan tycker jag att staen bör införskaffa ett regerings-TÅG som står ständigt insatsberett på Sthlm C för brådskande miljövänliga transporter ut i provinserna !

  https://www.youtube.com/watch?v=3fR6TCAhsUM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessutom , och inte minst viktigt kanske, är att man i de lite dyrare klasserna får ta med sig ett tyngre bagage...

   Och man då många tunga tunga stenar med sig så...

   https://www.sas.se/reseinfo/bagage/

   Radera
  2. Skulle vara bra om det stämde, men snittflyget drar 0,4 l/mil och säte. Charter förmodligen mer än genomsnittet då de har äldre plan än snittet.
   Numera finns flera priser när man bokar ekonomiklass; lägsta pris, ej ombokningsbar eller avbokningsbar, lite dyrare med ombokningsbar och ännu lite mer om man vill kunna boka av flygningen.

   Radera
  3. http://www.mynewsdesk.com/se/flygbra/pressreleases/mindre-utslaepp-med-bras-inrikesflyg-aen-med-miljoebil-2547836

   https://www.norwegian.com/se/om-oss/organisation/foretagsansvar/miljo/

   Radera
  4. Nyare plan ligger på omkring 0,2, typ Dreamliner. Det är därför Norwegian går som tåget.

   Radera
 20. Man kan ju fråga sig vad nödvändigheten idag är av alla dessa "viktiga möten"?

  Åkte Tage Erlander och Olof Palme, likt Lövin, tur och retur 11 gånger enbart till New York under en 4-årsperiod? Knappast! Alla dessa möten och studiebesök nuförtiden är naturligtvis rent nonsens, och en ursäkt för politiker att resa på skattebetalarnas bekostnad.

  Vad hade Isabella Lövin för viktigt regeringsärende på Tonga-öarna som krävde ett besök där? Såvitt jag känner till så har vi inte ens någon handel med Tonga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, Mona Sahlin åkte ju till Mauritius när de blåste som värst kring henne...

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Tobleroneaff%C3%A4ren

   https://www.expressen.se/om-expressen/mona-sahlin-tvingades-avga-efter-skandal/

   Radera
  2. Det var väl ett studiebesök till Kiribati för att studera och bistå ett "sjunkande" mikroland med goda råd och uppmuntrande tillrop. Finns förstås inte mycket man kan göra i närtid åt att havet stiger, men det passar väl bra in i MP-narrativet för självspäkning och skattehöjningar. Vissa av de där öarna sjunker dessutom (subduktion) på riktigt vilket gör processen ännu snabbare. Bara att flytta för dem.

   Radera
  3. Tror inte Lövin åker 11 ggr till New York bara för hon tycker det är så kul att uppleva staten.

   Det handlar om att hon måste delta och föra Sveriges talan. Skulle fler möten kunna hållas via telefon- eller videokonferens. Säkeet, men det är ju inte Lövin som bestämmer hur alla möten i världen ska hållas. Hon måste anpassa sig.

   Radera
  4. Nej, det var inte så jag menade heller. Däremot tror jag att många av alla dessa resor egentligen inte är nödvändiga. Måste precis allting hela tiden diskuteras på konferenser internationellt? Däremot tror jag att politiker hittar anledningar att mer än välvilligt, åka till ett oväsentligt möte eller studiebesök, när de får chansen att gratis resa till exotiska resmål.

   Jag känner folk som arbetar privat och reser till USA hela tiden. De tycker dessa arbetsresor är jättekul och passar på att fylla resväskorna med prylar som är billiga där, bl.a. Lego, en del av vilka de sedan säljer här. Kan tänka mig att även regeringsföreträdare, speciellt typ "smartaste bästa tjejgänget™", passar på att shoppa loss för personligt bruk, i storstadsmetropolerna.

   Radera
  5. Det är vanskligt att jämföra 1950-talet och Erlanders tid med nu, på den tiden var utlandskommunikationen mer reglerad (inte minst kapital-in/ut-försel krävde Riksbankens tillstånd om summan översteg några hundralappar) och begränsad. Direktflyg till USA för passagerartrafik kom först på allvar under 1960-talet, innan dess var det sex dagar på båt eller byten på Island/Grönland/Gander Newfoundland osv.

   Det finns en anledning till att begreppet "jet-set" uppstod kring 1960.

   Radera
  6. Finns ett "klassiskt" fot på makarna Myrdal med unge sonen Jan när de flyger till USA..

   Snacka om "jet (S)et" där... ;-)

   Radera
  7. Politrukerna åker till viktiga möten för att mottaga nya order från den Globalistiska eliten. Vad pöbeln tycker är irrelevant. En fascistisk och totalitar dagordning utan några demokratiska förtecken. Om ett par veckor är det dags att "rösta". Det är redan på förhand uppgjort vad som kommer hända. Efter valet och "firandet" av vinnare, kommer de som brukar bestämma(inte de ni tror) att köra vidare i 4 år till. Ni vet inte vilka de är och ni vet inte vad de spenderar era 80% i skattepengar på heller. Otroligt att folk inte kräver mer transparans eller tom en ny typ av demokrati.

   Radera
 21. Varken S eller MP vill tillämpa det som de arbetar för att tvinga på andra.
  Fråga någon tjänsteman på valfritt departement så får du höra om hur många begränsad visstid det finns, obetald övertid, chefer som favoriserar, ovilja att kompensera övertid, tjafs om ledigheter och ovilja att förstå exvis hämtning från förskola, chefer som mobbar, utfrysning mm. Grava arbetsmiljöproblem, uppbackade av S och MP, antagligen för att de anser sig ha så fina och viktiga jobb kanske.

  Valfri journalist borde skriva om detta mer så det verkligen kommer fram, om alla dessa dubbelmoralister och politiska adel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många, många anställda av (S) lär efter höstens val få se sina tidigare så trygga granitsäkra anställningar bara.... försvinna.... som en såpbubbla...

   Radera
  2. Hur får du jobb på ett departement? Ingifte?

   Radera
 22. Man kan undra hur många fler flygplan som hade behövts om alla skulle flyga business? Nån flygnörd som vet kapacitetsökningen vid 100 % ekonomiklass?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Expressens artikel så hänvisade de till en undersökning i the Guardian, som visade att det mänskliga klimatavtrycket är 3,5 ggr större vid en resa i Business Class än att resa i Ekonomi. Klimatavtrycket handlar om resursförbrukning totalt och inte enbart om själva flygstolen.

   Radera
  2. Det handlar i normalfallet för västvärlden om max 10% mer för normal business class. Går man däremot till första klass i Asien där man har en halvmeter till närmaste granne blir det förstås mycket mer. Men då är priset därefter, typ 10 ggr mer. Åkte en gång i Thailand där planet var uppdelat i tre sektioner. Första delen innehöll 6 rediga skinnfåtöljer med en halvemeters mellanrum, sen kom vanlig BC, och sist turistklass.

   Radera
  3. på zeppelinarnas tid hade man väl stärkta linnelakan i sovkabinerna alltmedan Maybach-dieslarna mullrade tryggt rogivande utanför...

   Radera
  4. Zeppelin åkte väl mest boeing 720 på sina turneer?

   Radera
 23. Skall man flyga skall man flyga med STIL !!

  IL-62 !!

  En av troligen de sista luftvärdiga av denna legend flyger fortfarande.
  Levererades till DDR:s flygbolag "InterFlug" 1985 men är idag fraktflyg

  Filmat i Augusti 2018 !!

  https://www.youtube.com/watch?v=MT0IsEItgM0

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gammal hederlig? Öststatsteknik!
   Nu kan vi få elbil med 70-tals look! Ska slå ut Tesla!
   https://www.nyteknik.se/fordon/kalasjnikov-tar-sikte-pa-tesla-6927265

   Kommunism mot kapitalism. Nord/Syd-Korea är väl enklaste jämförelsen. Välj själv.

   Radera
 24. "Den av er som är fri från synd sks kasta första stenen" :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt tunga stenen menar du väl?

   Radera
 25. Det storskaliga billiga flygresandet kan hålla i sig ett tag till, Ryssland och de fyra andra staterna vid Kaspiska Havet har kommit överens om hur sjögränserna ska dras och vem som ska få exploatera vilken olja:

  https://aawsat.com/english/home/article/1372026/amir-taheri/putin-method-all-nice-and-legal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om dom inte hade kommit överens, så skulle det vara slut på det billiga flygresandet som finns nu?

   Radera
  2. Billiga charterflyg till den varma solen på Krim?
   ;-)

   Radera
 26. Hoppas de förlorar makten om två veckor.

  Privat flyger jag uppgraderat i mån av fördelaktigt pris. Jag vill åt bättre utrymme, snabbare av och påstigning och lugnare miljö.

  SvaraRadera
 27. Googla miljöpartiet och taxiresor. Flera ledande MP-politiker har åkt Taxi för 10/100-tals tusen, fastän de kan åka kommunalt snabbare i tex stockholm. Hycklare kallas dom. Lövin sellas nu till en av dessa.

  SvaraRadera
 28. I framtiden kommer möten ske via länk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att sitta i samma rum vid ett möte är överlägset bäst. Länk fungerar men är inte alls lika bra. Kommunikation mellan människor sker med stor del via sublima signaler och kroppsspråk. Så är det viktiga möten, var på plats. Den absolut värsta kommunikationen är email. En mening kan läsas på så många sätt, finns otaliga exempel på misskommunikation gällande email. Kan bli totalt fel.

   Radera