Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2018-08-27 07:52

Tesla stannar på börsen

I fredags meddelade styrelsen att VD:n Elon Musk kommit fram till att inte gå vidare med planen att avnotera bolaget från börsen. Den särskilda gruppen av styrelsemedlemmar som skulle hantera detta upplöstes därmed.
Logartimisk veckochart för Tesla (NASDAQ:TSLA).
Det blir alltså ingen avnotering av Tesla från NASDAQ-börsen, meddelar bolaget. Det korta pressmeddelandet skriver som följer:
"Over the past several weeks, we put in place a process led by a Special Committee of the Board to evaluate a proposal Elon was considering to take Tesla private. Yesterday, we held a Board meeting, during which Elon reported on the work he and his advisors have been doing in connection with this effort. Elon communicated to the Board that after having done this work and considered all factors, he believes the better path is to no longer pursue a transaction for taking Tesla private. After discussing this, we dissolved the Special Committee. The Board and the entire company remain focused on ensuring Tesla’s operational success, and we fully support Elon as he continues to lead the company moving forward."
Så var det med den saken.

Tesla-aktien steg under fredagen, men det var egentligen bara en fortsättning på veckans utveckling som avslutades med fem gröna dagar i dagscharten.

Kränktheten över Tesla-aktien, Musk, Teslas bilar, elbilar i stort och Teslaägare fortsätter dock som vanligt i kommentarsfältet nedan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

22 kommentarer:

 1. Har sagt det förut och säger det igen: Musk är den största scammern i modern tid.

  SvaraRadera
 2. Kränktheten hos bloggaren över att alla inte sjunger i kör över Tesla! Ibland undrar man......

  Fakta kvarstår Musk har lika dan Twitter-Tourettes som Trump!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast skillnaden är att Elon Musk har lyckats med saker i sitt liv.

   Radera
  2. När Musk kan se tillbaka på 50 år som framgångsrik affärsman, jobbat sig upp till en position som en av världens 10 rikaste, och kröner karriären med att bli Sydafrikas president - då kan du kanske börja jämföra dem Unknown. ;-)

   Radera
  3. @unknown Ja, den andra sopan innehar ju bara världens viktigaste politiska post!

   Radera
  4. Trump, Musk - risken är väl att nån av dem får kröna karriären med ett långt fängelsestraff precis som Mandela.

   Radera
  5. Trump föddes med silversked i munnen och är en medioker affärsman. Om han hade investerat pengarna han ärvde i indexfonder hade han idag varit rikare än han är. Exempelvis köpte han Trump tower för 1 dollar, och har ändå inte lyckats få lönsamhet i kåken.

   Visst, han är USAs president och att inneha det ämbetet innebär såklart att man lyckats. Men han kommer gå till historien som en misslyckad president, efter att handelskriget blossat upp ordentligt.

   Musk har drivit innovation och skapat bestående värden för jordens befolkning.

   Radera
  6. @ Unknown: Inte konstigt att ni vänsterblivna har svårt att uppfattas som seriösa av den företagande delen av västvärlden - om "driva innovation och skapa bestående värden för jordens befolkning" är den standard ni mäter företagande mot så är det fan inte många som kan leva upp till det. Helt omöjligt för de flesta faktiskt. Låt mig visa hur fel du har genom en liten jämförelse (siffrorna grovt avrundade):

   Zlatan: 50 mål i landslaget, på över 500 skott mot mål = bästa spelare någonsin.

   Trump: Startat över 500 företag i sitt liv, varav kanske 10 floppat grovt = medioker affärsman (enligt dig/vänstern/demokraterna).

   Radera
 3. Hemma sjukskriven Måndag... :-(

  Lite OT men helheten passar denna blogg..

  Ett ("socialistiskt") helkommunalägt elbolag i Norrland bygger ett off-grid hus med "allt"... Solceller, vätgasproduktion, bränsleceller och litiumbatterier från TESVolt - INTE Tesla..

  https://www.zerosun.se/news

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sjukskriven? Kommer att tänka på din gamla partikamrat Willy Christiansson från Härryda när jag funderar på vad som kan föranleda detta. Månne har du fått en släng av homosexualitet? Krya på dig i alla fall!

   Radera
 4. Precis. Efter att Musk har ljugit om att ett utköp var finansierat och klart, farit iväg på ett PR-räddningsuppdrag till Thailand, som misslyckades kapitalt får man säga, följt av att ha kallat en räddningsarbetare pedofil och därmed snott misslyckandet till en katastrof, och sedan konstaterat att utköpet inte var möjligt, är det givetvis BLANKARNAS fel. BLANKARNA! Dessa satans kreatur!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skillnaden Mellan Teslas börskurs och Sossarnas opinionssiffror är att Musk ju faktiskt fixade PR-räddningen genom att skylla på blankningsnazisterna! ;-)

   Radera
  2. Jo, men Musk är ju invandrare från Afrika, de kommer ju undan med vad som helst med nån lam ursäkt i detta PK-samhälle. Men det får man väl inte säga i det här jävla landet.

   Radera
  3. Sa jag blankarna? Jag menade länkarna. LÄNKARNA! (vevar med bägge armarna). Dessa eländiga skattesmitare och fd alkon som nu vägrar supa, och ägnar sin tid att snacka ned Teslas kurs från 330 USD till 313 USD genom att ljuga om Teslas produkter, samtidigt som Musk kämpar på med en ubåt för att rädda barn och samtidigt bekämpa pedofiler i Thailand. Fyfan säger jag, fyfan för länkarna!

   Radera
 5. Inte helt oväntat. Den lynnige Musk har nu att se fram mot en undersökning från SEC i frågan om möjlig kursmanipulation, om det visar sig att "funding secured" inte riktigt betydde det man kan tro.

  SvaraRadera
 6. Intressant att se hur oupplysta bloggläsarna är om herr Musk. Läs gärna biografin av Vance

  SvaraRadera
 7. Alla som är förvånade räcker upp en hand!

  Det där med att kalla kritikerna för kränkta är nästan som plockat från en bolånetorsk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag äger ju inga aktier i Tesla och har aldrig gjort det, samt hävdar att bolaget är övervärderat.

   Radera
 8. Är det nån som är kränkt så är det ju Musk, rätt uppenbart för de flesta.

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera