Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2018-08-26 18:22

Stackars svenska valrörelsen

Ett perspektiv jag fick uppifrån Mont Blancs topp var hur extremt infantil och överutmanad den svenska valrörelsen var under de korta tillfällen jag uppdaterade mig med telefonen. Dessvärre får man det bara bekräftat när man kritiserar vice statsminister och miljöminister Isabella Lövin (mp), då det verkar finnas en överutmanad MP-svans numera, med ungefär samma begåvningsnivåer som SD-svansen. Beskedet är att om man kritiserar Lövin och Miljöpartiet, så är man en vetenskapsförnekare och klimatförnekare. Rätt kul, med tanke på hur hårt jag trycker här på bloggen att vetenskapen är korrekt och klimatförändringarna verkliga. Men det betyder inte att ett gäng med mer eller mindre påtända eller från tidigare drogmissbruk hjärnskadade miljöpartister kan ta fram en relevant politik (ja, att uttrycka sig som denna mening är den nivå svensk valrörelse ligger på).
Tio minuter kvar till toppen på det klimatförändringsdrabbade Mont Blanc. Som åtminstone biter tillbaka mot de som har dåligt omdöme.
Jag har upprepade gånger här på bloggen understrukit att klimatförändringarna pågår, är verkliga och att jordklotet blir allt varmare i både havet och luften. Jag har till och med gett konkreta exempel som Grönlands krympande istäcke.

Men jag påtalar också verkligheten. Att utsläppen av CO2 ständigt ökar globalt med nio Sverige om året och att klimatet skiter fullkomligt i vad svenska miljöpartister gör - tvärt om skadas klimatet ytterligare av att dessa svamptuggande ex-knarkare i Miljöpartiet lägger ner den svenska kärnkraften i förtid.

Iaf så verkar miljöpartiets svans vara rätt stressade nu och har sänkt sig till samma begåvningsnivåer som SD-svansen. Som jag förstås är mer van vid efter att ha blivit angripen av under bloggens samtliga tio år.

Till saken hör att SD-svansen förstås bara sitter och gnäller, medan MP-svansen sitter och självspäkar sig själva. Och när de själva i flera år kört lastcykel till mataffären så blir de förstås bittra och griniga när jag kallar dem överutmanade svamptuggare, trots att jag själv är deras idealbild - elbil, solceller, värme med biobränsle, egen odling och uppfödning av mat mm. Klart man är sur när man helt utan systemanalys sitter och tuggar sin flygimporterade soja i den där Södermalmslägenheten medan de skattefinansierade samhälls- och väfärdstjänsterna man är beroende av spyr ut CO2.

Tänk på de där miljöpartistiska väljarna med sitt självspäkande, när de får läsa att CO2-utsläppen ökade med nio Sverige på ett år, trots att de själva gör sitt yttersta för att straffa sig själva? Inte konstigt de blir sura när man påtalar att partiet styrs av en hycklande elit.

Nej, jag bidrar inte till "det goda samtalet". Skickas MP-trollen på mig, så får de skylla sig själva. Att de är faktaresistenta och okunniga är bara en bisak.

Beskedet är dock att svenska valrörelsen är så överutmanad och polariserad att alla som tror att den 9:e september ska innebära någon förlösande pånyttfödelse för Sverige kommer bli rejält besvikna. Polariseringen blir bara större, bitterheten och kränktheten.

Så finns det någon väg framåt? Nej, jag tror inte det. Vare sig när det gäller klimatpolitiken eller det svenska debattklimatet och det svenska politiska klimatet. Inte heller kommer våra överutmanade politiker lyckas lösa en enda av de svenska utmaningar vi står inför. Och det gäller samtliga politiska områden.

Jag är mycket dyster över framtidsutsikterna, och det jag såg från toppen av Mont Blanc bara bekräftar det hela. Kan man inte diskutera sakfrågor som vuxna människor, så kan man inte heller tillsammans lösa några svenska utmaningar. För som det politiska landskapet ser ut är enda möjligheten att lösa något att göra det tillsammans.

Och tillsammans finns inte längre i Sverige, som numera bara är en administativ enhet där samma skatter, lagar och regler gäller inom ett geografiskt avgränsat område, allt styrt av allvarligt överutmanade och okunniga politiker.

Stackars den svenska valrörelsen och stackars Sverige.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

88 kommentarer:

 1. Det vore bra om du kunde säga vad mp eventuellt har rätt i. Det verkar mer vara deras lösningar än deras problembeskrivningar du ifrågasätter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att miljöpartiet inte har särskilt bra lösningar är uppenbart, men det har inte heller de andra partierna. Miljöpartiet är de som sätts under hårdast press när lösningarna inte räcker till. De andra partierna kan i högre grad ignorera problemen. Det gör dem inte bättre.

   Radera
  2. Miljöpartiet skulle behöva hjälp att tänka rätt, men anser man att deras halvgångna ideologi är skrutt och att det finns andra partier som har mer fruktbara ideologier så försöker man förstås hellre hjälpa dessa andra partier framåt.

   Radera
  3. Världssituationen är infernaliskt svår att hantera korrekt intellektuellt. Det är inte specifikt miljöpartiet som är idioter utan det är ett generellt fenomen. Vi är babianer som har fått lite väl många och svåra problem att lösa och då ter man sig gärna korkad när man ändå försöker visa vägen framåt trots att man uppenbart ignorerar en massa problem.

   Radera
  4. Det allra väsentligaste i politiken är vilka värderingar man bekänner sig till. Vi behöver en allians som bekänner sig till ekosocialliberaldemokrati, till hållbarhet, demokrati, frihet, omsorg och framsteg, till hållbar värld, hållbar demokrati och hållbar livskvalitet samt till medborgarinkomst före 2030. Tyvärr är inget av riksdagspartierna än så länge berett att bekänna sig till dessa självklara värderingar.

   När man fått värderingarna och världsbilderna rätt har man fortfarande riktigt tuffa uppgifter att lösa. Utan rimliga värderingssystem och världsbilder är det dock tämligen omöjligt.

   Radera
  5. Gillar att det tog dig drygt en timme att skriva ovan. Bra jobbat.

   Radera
  6. Kuckeliku: Efter att ha följt dina inlägg i detta forum en längre tid ... ta inte illa upp nu ... Men vad jag kan se så borde det faktiskt ligga närmast till hands att du lägger din röst på Jonas Sjöstedts parti.

   Radera
  7. Jag är inte särskilt benägen att avskaffa kapitalismen... Därtill är jag klart obenägen att gasta envist om jämlikhet, rättvisa, allas lika värde, solidaritet, klasskamp och fördelningspolitik. Det enda "vänsterord" du hittar i min utläggning ovan är "omsorg". Så du verkar benägen att göra en höna av en fjäder.

   Sossarna behöver förnya sig själva om de skall överleva och den nödvändiga förnyelsen inskränker sig absolut inte till att bli "socialliberala". Det har de redan varit i 30 år eller mer.

   Radera
  8. Kuckeliku: Tack för substantell replik! Efter att ha kunnat följa V´s väg från Hermansson fram till dags dato så vågar jag påstå att min uppfattning är den att V likaväl som S kommit till slutsatsen att det i alla för närvarande och sannolikt för lång tid framöver inte är frågan om att avskaffa kapitalismen utan snarare om att reglera dess verkningar. Och kvarstår därför i min uppfattning om att av Dig förespråkad ekosocialliberaldemokrati främst står att återfinna hos nuvarande regeringsunderlag och speciellt hos V. mvh

   Radera
  9. Observera att jag här efterfrågar en ekosocialliberaldemokratisk allians, inte ett parti. Vänsterpartiet är liksom de andra partierna piss. Ett intelligent parti heter EkoSoLiD och har hållbarhet som högsta prioritet. Se Facebook.com/ekosolid . Miljöpartiet kunde vara ett alternativ om de inte gjort "solidaritet" snarare än hållbarhet till sitt främsta värde.

   Radera
  10. Kuckeliku: Jag respekterar Dina ståndpunkter och finner dem beakktansvärda även om jag själv intar andra ståndpunkter. mvh

   Radera
 2. Ja, klimatet förändras i variationer och det blir både kallare och varmare.
  När Karl X kunde tåga över Bälten i Danmark var det i en period som kallades för "Lilla istiden"

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Lilla_istiden

  Mera valrörelse och frågor!
  Fakta är däremot att det nu går frisläppta IS-terrister i full frihet på Göteborgs gator. NÄR kommer nästa "lastbilsattack" i Sverige ?

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=7029191

  I Danmark hade dessa gossar fråntagits sitt medborgarskap och deporterats! Allt för att skydda laglydiga skattebetalande medborgare.

  https://www.svd.se/danskfodd-man-gick-med-i-is--mister-medborgarskap

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trams, Bengt. Förutsättningen i Danmark är att man döms för ett allvarligt brott, precis som det är med utvisning i Sverige. Det är oftast DEN bevisningen som är svår.

   Således lär man ha samma problem i DK, för att man inte kan sätta de här filurerna i fängelse eftersom brotten är begångna långt borta i mellanöstern. Så nej, "de här gossarna" som går fria hade förmodligen gått fria i Danmark också.

   Imamen Abu Laban som öppet stödde islamiska Jihad (Ayman Al-Zawahiris moderorganisation) gick t ex fri hela livet i Danmark tills hand dog av naturliga orsaker. Han turnerade ju jorden runt och hetsade muslimer mot Danmark, om ni minns.

   Radera
  2. Hmmmm... Finns ju numera lagar om att om någon exv. köper sexuella tjänster i Thailand så kan den personen dömas enligt sexköpslagen i Sverige...

   Radera
  3. Jaha, vad har det med ämnet att göra?

   Radera
  4. @Ben!

   Utrikiska terrorister har INTE i Sverige att göra utan skall ...

   https://www.youtube.com/watch?v=Q8b-oO9C1p4

   Ben! Tycker du att jag tittade för mycket på dansk TV som liten påg ? ;-)

   Radera
  5. Jag frågar igen - vad har ditt svammel med ämnet att göra?

   Radera
  6. @Ben!

   Jo, i vissa fall tycks svensk lagstiftning ha täckning även i främmande länder ...
   Eller gäller detta bara för "ytterst farliga brott"... ? Lite "stök" med IS är ju ingenting att tala om eller ?

   Radera
  7. Ja, och självklart även dessa brott. Men som jag skrev tidigare och upprepar nu: Det är bevisningen som är svår om brottet är begånget i t ex Syrien. Och det lär inte vara annorlunda i Danmark. Därför kommer IS-terrorister att gå omkring fria i snart sagt samtliga västländer.


   Radera
  8. Likaså bevisningen för köp av sexuella tjänster i Thailand...

   Radera
  9. Tja, där finns det ju åtminstone en lokal polis att samarbeta med. Det gör det knappast i nån vettig mening i Syrien. Vad nu sexköp har med terrorism att göra, det verkar mest vara svammel.

   Men vi är överens om att ditt påstående om att "x går fria, de hade blivit fråntagna sitt medborgarskap i DK" är helt felaktigt och påhittat då, eftersom bevisföringen hade varit lika svår i DK som i SE?

   Radera
  10. Bengt, Eftersom det är olagligt att köpa sex i Thailand så har det alltid gått att i Sverige döma svenskar som köpt sex i Thailand.

   Lagförslaget du tänker på skulle däremot göra det möjligt att döma svenskar som köpt sex i länder där det är lagligt som tex i Holland och Danmark.

   Men det blev liksom rätt tyst om det där så jag tror inte att förslaget faktiskt röstades igenom?

   Radera
  11. Artikeln är ju bakom betalvägg, men eventuella upphävanden av medborgarskap skulle väl kräva en grundlagsändring. Frågan är förstås också, om man inför en sådan lagstiftning, är man beredd att ta ifrån medborgarskapet för terrorister som heter Anders såväl som Muhammed?

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ooops. Tryckte på radera istället för svara.

   D skrev typ: "som om du bidragit till det goda samtalet. Du har helt tappat det."

   Som alla läskunniga ser ovan, så skriver jag tydligt att jag inte bidrar till det goda samtalet.

   Och ärligt talat har jag gett upp. Folk är så överutmanade att det inte är lönt.

   Radera
  2. Ooops, Om du gett upp är du alltså också överutmanad numer.

   Radera
  3. Håller med D. De här inlägget sänkte din nivå en hel del. Vettigt ämne, tramsigt skrivet.

   Radera
 4. Angående vetenskap och Grönlands ismassa. I år ökar den väldigt mycket: https://www.dmi.dk/en/groenland/maalinger/greenland-ice-sheet-surface-mass-budget/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, och? Väder enskilda år är inte klimat. Vilket jag påtalat. Om du drar upp det som argument, så är alltså sommarens varma väder i Sverige ett korrekt argument för klimatförändringar och miljöpartistiskt självspäkande.

   Radera
  2. Instämmer, men vi har en debatt i massmedia och politik där varje varje värmebölja tas som bevis för en accelererande uppvärmning samtidigt som varje väderhändelse som pekar åt andra hållet ignoreras. I min värld handlar inte frågan om utsläpp av växthusgaser orsakar klimatförändring utan hur mycket och vilka följder det kan få.

   Radera
 5. Alla valrörelser som täcks av moderna medier verkar ungefär lika efterblivna tycker jag. Tyska Katrin Göring-Eckhardt har t ex hånats för typ exakt samma saker som man hånar svenska miljöpartister för, dvs borgerlig kärring med godhetskomplex.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det är därför jag hoppas att du i år röstar på sataniskt initiativ, Ben.

   https://satanisterna.tumblr.com/

   Radera
  2. Hoppsan där var visst ett nytt parti som hade varit spännande att ha med i partiledardebatten.

   Radera
  3. Debatt? Jag hade hoppats mer på deathmatch

   Radera
 6. Anna Dahlberg på Expressen var nyligen inne på samma linje, politikerna har inga svar på ett antal viktiga områden som t ex skolan, integrationen, brottsligheten, skuldsättningen och bostadspolitiken. Valrörelsen blir så klart därefter.

  Det finns få vettiga miljöpartister men ska man lyfta fram någon så är det Per Bolund, men konkurrensen är inte knivskarp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var sjätte elev lämnar grundskolan utan behörighet till gymnasiet. Detta är en av många utmaningar som borde få politikerna att ligga sömnlösa.

   Radera
  2. Du vet att om du inte kan simma 200 m är du underkänd i ämnet idrott och ej behörig till gymnasiet?

   Radera
  3. Som du skriver, somebody, det är inte svårt att vara en vettig miljöpartist.

   Radera
  4. Och VAD beror detta på?
   Många kanske inte ens började i den svenska skolan förrän de var 12-13 år och att gå från att ha varit exv. analfabeter till att kunna klara grundskolan på 2-3 år är just n "utmaning".

   Radera
  5. Såvida det inte har ändrats på senare dagar så behöver du ju inte ha godkänt i idrott för att vara behörig till gymnasiet. Räcker med att ha godkänt i svenska och matte, och kanske något mer.

   Radera
  6. Nej, det där med simningen visste jag inte. Vi får hoppas att inte alltför många stupar på det.

   Radera
  7. Fel.

   https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/gymnasiebehorighet-4264

   Svenska, engelska, matte och minst fem andra ämnen.

   På 90-talet räckte det med svenska, engelska och matte vill jag minnas.

   Idrott krävs inte godkänt, men det kan ju så klart vara svårt att få ihop x antal godkända ämnen utan idrotten så att det i praktiken krävs.

   Så ja, rekordsiffror i ej behöriga, men också rekordhöga krav. Faktiskt.

   Radera
  8. Ok, ja då har de skärpt kraven för gymnasiebehörighet som du säger. Svenska, engelska och matte var det som jag hade för mig gällde också.

   Radera
  9. Re: Läskunnighet så ligger den dessutom kring 86,3% i världen så Bengt Hs gissning att många skulle vara analfabeter skulle påverka, nja. (Sen tycks jag mig minnas att förr så var det inte alltid så noga med betygen till gymnasiets praktiska linjer förr, men jag kan ju ha fel.)

   Radera
  10. 13.7% analfabeter är närmare en miljard människor. Det är rätt mycket människor det...

   Att stor del av immigranterna är analfabeter är alltså fullt rimligt påstående.

   Radera
 7. Klart att nationalstaten Sverige har degenererat till ett administrativt geografiskt område när porten stått på vid gavel i flera decennier samt EU:s politik går ut på att avskaffa nationalstaterna. Säger samma sak: stackars Sverige...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Kroatien, Slovenien, Österrike och ev också Bayern är de länder i dagens EU som fortfarande har ryggrad !

   Dvs stora delar av det gamla Österrike-Ungern som alltsedan slaget vid Wien 1683 just "hållit gränsen" (för att citera en bra statsminister)

   Radera
  2. Förhoppningsvis kan även Italien läggas till i listan numera ;)

   Radera
  3. Norra Italien !!

   Betänk att Italien inte blev enat helt förrän 1871

   https://en.wikipedia.org/wiki/Italian_unification

   https://en.wikipedia.org/wiki/Lega_Nord

   Radera
  4. Alla de länder som Bengt räknar upp utom Bayern är fattigare än Sverige och Ungern, Polen och Italien inrikespolitiska problem som får Sverige att närmast likna en idyll.

   Om fattigdom, bristande demokrati, homofobi och rasism är något som utmärker ett land med ryggrad så stämmer onekligen Bengts lista (förutom Bayern då).
   Personligen kan jag inte förstå hur någon svensk kan imponeras över länder som Polen och Ungern, det är faktiskt obegripligt..

   Radera
  5. Kanske om man inte undlåtit att rensa mindre asien och bränna konstantinopel vid fjärde korståget hade man inte behövt hålla gränsen vid Wien.

   Radera
  6. gbd crvx: Är du alldeles hundra på där inte är ett "inte" för mycket i din text?

   Radera
  7. Chief: Nope. Det första korståget startades efeter att den östromerske kejsaren bett väst om hjälp. Efter att först vunnit mot turkarna så gick korsfararna mot det heliga landet istf att rensa det anatoliska inlandet. (Det var där som det Osmanska riket senare hade sin vagga.)

   Radera
  8. Det är inte konservatismen i de Östeuropeiska länderna som är problemet, utan istället att de fortfarande lider av sviterna från socialismen. Socialism är ju något som du förespråkar, så det säger väl en del.

   Radera
  9. Bortförklarar du afroamerikaners kriminalitet med "slaveriet" också?

   Radera
  10. @Ben: Vem svarar du?

   Radera
  11. Nej, olika problem. Östeuropa är ändå fungerande samhällen. Det är inte så lätt att skapa stora multinationella företag och slå sig in i toppskiktet på en världsmarknad, efter att ett slutet planekonomiskt system plötsligt kollapsar. Östtyskland släpade ju efter ett bra tag efter återföreningen och har så att säga gradvis absorberats av Västtysklands starka företag och ekonomi. Vad afroamerikanernas kriminalitet beror på tänker jag inte diskutera, eftersom det kommer att bli en diskussion som delvis är olaglig enligt gällande HMF-lagstiftning.

   Radera
  12. Det är ju annars en ganska intressant diskussion då västafrikanska immogranter är en av de mer framgångsrika immigrantgrupperna i USA.

   Radera
  13. gbd crvx: Jag har inga svårigheter följa Ditt resonemang om att en militär kampanj i Anatolien år 1204 hade måhända lett till en annorlunda utveckling ... detta inte minst eftersom Byzantinska Imperiet vid denna tid hade förlorat stor del av de Anatoliska provinserna.
   Min notis angående "inte" däremot att jag uppfattar Din meningsbyggnad rent grammatikaliskt att den frankiska erövringen av Konstantinopel inte ytterligare försvagade Byzans för att därmed på sikt bereda väg för den Osmanska utbredningen på Europeiskt territorium 250 år senare. mvh

   Radera
 8. Är det fö inte dags för Carl Bildt att byta till MP, han verkar ju gilla hög flygskatt för fårket och skattebetald lugn och ro i businesskabinen. Han är väl ändå i det närmaste helt frikopplad från de svenska skattebetalarna-väljarna så allt som behövs är att lägga till ett P efter M, så är han hemma bland elitistiska likar.

  SvaraRadera
 9. Det mest tröttsamma med valrörelsen och dess blåsta journalister och politiker är att det alltid ska handla om hjärndött känslosvall utan någon som helst konsekvensanalys. T ex så gillar jag inte NMR:s åsikter men man kan inte förbjuda partier att existera eller att få demonstrera utan att man börjar tumma på demokratins regler. I dagens svenska diskurs spelar sånt ingen roll för dessa journalister och politiker är så uppe i sina egna känslor och sitt eget bekräftelsebehov att de tror sig ha rätten att avskaffa demokratin för att de står på den "goda" sidan. Samtidigt tillåts vänsterhuliganer att störa ut SD:s torgmöten utan att Jonas Sjöstedt öht reagerar. Ett annat exempel är att Vänsterpartiet slutar driva Swexit eftersom de inte vill tycka likadant som Sverigedemokraterna. Alltså wtf!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Medhåll!

   Annie Lööf verkar INTE heller ha alla hästar i stallet på rätt plats!

   Men varför inte börja med dem som bevisligen terroriserat ? Dvs IS !!

   https://www.aftonbladet.se/ledare/a/J1Ama8/loof-har-blivit-forbudsvanster

   Radera
  2. Ja det är ju patetiskt att hon vill förbjuda NMR pga våldsamheter ibland uppstår kring deras möten. Det är ju vänsterextremisterna som initierar våldsamheterna! Snacka om att skuldbelägga offret i det här fallet. Också intressant att gnäller på att hon bliv buad av NMR under sitt tal i Almedalen, då hon inte verkar bry sig ett skit om när till exempel Sverigedemokraternas möten blir utstörda av politiska motståndare. Och vad är det hon antyder när hon poängterar att yttrandefriheten inte är absolut? Att grupper som HON verkligen inte gillar ska förbjudas? Man tar sig för pannan.

   Radera
 10. Bra inlägg C. Håller med. Tror jag flyttar ut i skogen. Fy fan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra, då kanske vi slipper importera så många flitiga asiater för att plocka de där blåbären som lata svenskar inte pallar plocka.

   Radera
  2. @Ben !

   VEM tror du plockar de djupfrysta hallonen, blåbären och jordgubbarna du köper billigt på ICA och vars ursprungsland är Serbien eller Bosnien ?

   2016 i Juni var jag i Belgrad vid den berömda parken mellan Järnvägsstationen och Busstationen där UNHCR hade sin flyktingcontainer... Där fanns inte en "käft" för alla var ute på fälten och jobbade svart för kalle-anka-pengar

   Radera
  3. Asiater är lika lata. De jobbar för att de får betalt, och de jobbar där de får bäst betalt. Massor av svenskar plockar blåbär. Mestadels för det egna hushållet. För att slippa köpa och för att de tycker om skogen. Massor av svenskar och invandrare jobbar inte i Sverige. Inte för att de är lata, utan för att de får bidrag. Avskaffa alla jävla bidrag i det här landet så kommer arbetsmarknaden att korrigeras.

   Radera
  4. +1 Dr Syn, bra sammanfattat, man säljer sin högsta kompetens till högstbjudande. En slutsats man kan dra är att rätt många svenskar har annan kompetens, som kan säljas dyrare än vad som betalas för blåbärsplockning. Bidrag av alla slag utgör en skadlig störning av fungerande marknader, men politiker älskar dem för att det ger dem makt, pengar, kontroll..

   Radera
  5. @Ben: Vi importerar inga asiater, dessa är vad tyskarna brukade kalla gästarbetare. När bärsäsongen är slut reser de hem igen. Dessa "flitiga" asiater är i regel folk som jobbar på risfälten i sina hemländer. Ett fysiskt krävande arbete, liksom bärplockning om det inte är bara för husbehov.

   Radera
 11. Kommer äta min blåbär själv Ben. Orkar inte tänka mer på Sveriges vanskötta jordbrukspolitik.

  SvaraRadera
 12. Avskaffa alla bidrag i Sverige så kommer alla problem att korrigeras ganska bra. Gör inkomstskatten platt till 20%. Ta bort alla andra skatter.

  SvaraRadera
 13. Jag ogillar ordet klimatförnekare då det oftast används slentrianmässigt. Massmedia men även politiska partier slukar och blåser upp varenda katastrofrapport oberoende rapportens seriositet. Inget utrymme till nyansering erbjudes. Skulle någon önska det avfärdas de reflexmässigt som klimatförnekare.

  Självklart som i alla frågor hittar man tokstollar på alla sidor av debatten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är rimligt att skilja på förnekare och skeptiker. En klimatförnekare kan t ex vägra erkänna IPCC:s slutsatser om hur och varför klimatet förändrats. En skeptiker kan t ex på goda grunder ifrågasätta prognoser som t ex bygger på kraftig positiv återkoppling eller tippning points. Inför Köpenhamnsmötet var det vanligt att larma om att Arktis kunde bli isfritt 2015, vilket inte inträffade.

   Radera
 14. Naturligtvis finns inget tillsammans i Sverige. SYFTET med politiken de senaste decennierna har varit att bryta sönder detta (instängda). Det gamla Sverige var "Såsom i en spegel" och "Persona" (eller Åsa Nisse!?!). Därför la man om politiken så att Sverige skulle bli lite mer livat. Det HAR det också blivit.
  Själv känner jag tillförsikt inför framtiden. Särskilt lådcyklar tror jag kommer stort.
  Med fin ekofascistism kan man åstadkomma trevliga bostadsområden där man endast kan ta sig fram med lådcykel till Waldorfskolan och affären Paradiset. Dessa kan segregeras bra med betongsuggor - med förevändningen att man vill minska biltrafiken. I dessa områden kommer man att slippa både bilar, icke-assimilierade invandrare, terrorister och kriminella. (Och så kan man sitta där och tala sig varm om mångfald.)
  Jag hoppas att ingen har missat denna Kvartal: https://kvartal.se/artiklar/expertpanelen-2-kan-segregation-motarbetas-med-politik/

  SvaraRadera
 15. Samhället ballar ur, allting går åt helvete, KKK (Krig Kris Katastrof) råder/kommer att råda...


  ... då är svaret Militärstyre!

  En ny Napoleon som pekar med hela handen vad som behöver göras och alla samhällsinstitutioner rättar sig in i ledet.
  Att militären tar över beror på att om oenighet och konflikt råder - inget krigande. Alltså är militärstyre "lender of last resort" när det kommer till samhällsskicket precis som centralbanken är detsamma för ekonomin osv.


  (Disk-kläjmer: Jag hahr själv släkt som argumenterade ungefär såhär i mellankrigstida centraleuropa. Folk är arga och de har rätt att vara arga, de önskar sig något ärorikt förflutet för att det enda som de ges är mer av samma dåliga sak så nostalgin över förflutna rekordår får överhanden. Vi saknar proaktivitet för att vi ska "rösta på det minst dåliga" hela tiden)

  SvaraRadera
 16. Är det någon av er jävla misantroper som levt i det "gamla" Sverige där man snackade om "tillsammans" ?

  Varför var det mer "tillsammans" förr, när det var större ekonomiska klyftor och folk inte var rikare? Visst är det så att många är överbelånade över tacknocken, men man har ändå kassaflöde nog för att åka på semester osv. Det hade inte "vanligt folk" på glada 60-talet.

  De flesta i Sverige har en grundmurad känsla av att det är ett rätt schysst land med goda möjligheter för de flesta och vill gärna försvara det om det går utan att det blir ett självmordsuppdrag, som forna tiders svenskt dåligt utrustade värnpliktiga soldater som skulle strykt med vid första ryska anfallsvågen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför kan inte både eländes- och framgångsbeskrivningen vara sann på samma gång?


   Ja, folk kan resa och få tag i information på ett sätt som säg år 1960 hade varit bortom föreställningsförmågan hos de flesta.
   Men: De som hade gått reservofficersutbildning vid kustartilleriet samma år kunde samtidigt få eventuella studieskulder från universitetet avskrivna.

   "Statens kaka är liten men säker" betydde för de med offentliga yrken (brandförsvar, polis, militär osv) att man hade rätt till gratis läkarundersökningar, avskrivna lån m.m. på ett sätt som inte längre finns.


   Sen var växlingskurserna mot utlandet till 1970-talet sådant att resan dit var dyr men väl på plats var alla utländer väldigt billiga. Det var nog i sig omöjligt att hålla fast vid på längre sikt iofs. Men fråga dig varför svenska ungdomar hellre jobbar i Danmark och Norge än på hemmaplan p.g.a. växlingskurserna när konjunkturerna slår så. Vad betyder det för svensk hemmamarknad när tiotusentals ungdomar hellre jobbar i Norge framför står på inhemsk arbetsmarknad?

   Radera
 17. Bra blogginlägg! Jag håller med om att Sveriges framtid är dyster vad gäller klimatpolitik, debattklimat och politiskt klimat. Sakliga diskussioner är ett minne blott i det postmodernistiska samhället, och jag ser ingen ljusning i horisonten.

  Klimatfrågan gör mig inte orolig, eftersom jag är övertygad om att klimatförändringarna till största delen är helt naturliga och att människan kommer att anpassa sig till de små förändringar som sker. Jorden kommer inte att drabbas av någon katastrof, åtminstone inte som ett resultat av fossila koldioxidutsläpp.

  Jag är mer orolig för Sveriges ekonomi samt de sociala och kriminella problem som kommer att öka i spåren av de senaste tjugo årens oansvariga invandringspolitik. I många avseenden är landet redan förstört av det irreversibla mångkulturella experimentet.

  På individuell nivå får man lösa det genom att säkra sina egna ekonomiska förutsättningar, och söka sig till bostadsområden, arbetsplatser och sociala sammanhang där man slipper se problemen. Sorgligt men sant.

  SvaraRadera
 18. Infantil, jodu Cornu. Misantrop, knappast Ohlin. Jag brukar (ibland) kika in på denna blogg när jag får en stund över, även om det har blivit alltmer sällan. Jag föresläste om ökad CO2-halter och dess oundvikliga, men delvis svårförutsägbara, konsekvenser redan i slutet av 1980-talet. Det var baserat på data från iskärnor (fortfarande pålitliga) och dåtidens modellering (mycket gedigna modellerare/matematiker, men ändå inte i närheten av dagens kapacitet och kvalitet, tack vare dagens maskiner).
  Cornu, Ohlin et al: De 4 största frågorna inför valet 2018 är de historiskt unika och absurda/sjuka ekonomiska klyftorna, den globala populationsökningen, den minskande biodiversiteten (globalt) och (den antropogena) klimatförändringen. Dessa hänger ihop både vad gäller problembeskrivning och möjliga lösningar.
  Bygg en valkompass utifrån detta; det är mitt förslag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha du då sade du förstås sanningen på dina föreläsningar; att man kan konstatera en viss korrelation mellan CO2 och temperatur, men att korrelation och kausalitet är skilda saker. Du sade förstås även att klimatförändringar historiskt varit mkt större än nu, utan mänsklig påverkan, och att alla simulationer brister pga ofullständighet i antaganden, i indata, och i komplexitetsnivå på beräkningarna, och att deras felmarginalen i utdata följaktligen är långt större än några förändringar som har observerats.

   Gott så.

   Men det går ju inte alls ihop med din tokiga tanke att "antropogen klimatförändring" skulle vara en viktig fråga i ett Sverige som står för en mikroskopisk mångd CO2 och desdutom, just nu, står inför det kompletta samhälleliga sammanbrottet.

   Tur att jag är alldeles för artig för att beskylla folk för att tugga för mkt psykedeliska svampar.

   Radera
 19. Jag förstår sannerligen Bloggarens känsla. Den här kommit till mig också. Ett säkert sätt att se vansinnet är att (1) ta en paus i exponeringen för Propagandamaskinen/Sanningsministeriet/msm och/eller (2) att lämna landet.

  Men vad blir nästa steg? Kommer du lämna landet? Lägga ner bloggen?

  SvaraRadera
 20. Jag är väl också skyldig, men att hela tiden chockerat kalla den svenska valrörelsen “cirkus” är ganska förvirrat och naivt.

  I Sverige har vi ett parti som marknadsför sig som borgerlig opposition (M). Detta parti driver världens högsta skatter för produktion av värde (tex via tjänst). Alltså inte världens näst högsta, tredje högsta, eller bara hög - världens högsta. Världen är ganska stor, så det är ganska extremt.

  Tittar vi vidare så har vi ett vänsterparti som vill avskaffa kapitamism, och ett SD som agerat opposition I specifikt migrationsfrågan (men där de flesta övriga partier närmat sig ganska rejält).

  Så vad vi ser är att om vi bortser från det kommunistiska spåret saknas opposition i Sverige, trots en extrem politik. Detta gör naturligt att det även saknas kunskap bland befolkning - samt faktiskt saknas relevant diskussionsunderlag. Det som blir kvar i valfrågan är med nödvändighet “cirkus”.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är positiv. Därför att bl.a. tonläget måste förändras.
   Bara för att "det" var ok en mysig eftermiddag i januari 1997, betyder inte att allt alltid skall vara så.

   Vägen hit är kantad av den goda tonen.
   Det är bara att säga åt ex. en batikmagiperson att "hålla käften" och sig själv borta.
   Man behöver inte förhandla eller nå konsensus

   Radera
 21. Om man upplever sig få en plötslig klarsyn t ex från en hög bergtopp, så är det till stor del sig själv man ser.

  SvaraRadera
 22. En klimatförnekare är väl någon som förnekar att det finns något klimat.

  Jag har aldrig träffat någon men ni som påstår att dem finns så vore det kul med ett exempel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det tragikomiska är ju att cornu gärna tillskriver andra det epitetet (om de på något sätt är skeptiska till vad som påstås). Det är kanske inte så kul att smaka på egen medicin alltid...

   Radera