Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2018-08-26 20:02

Söndagsenkät: Vilket parti har de mest överutmanade väljarna?

Dags för en liten söndagsenkät igen. Denna gång handlar det om vilket parti som har de mest överutmanade väljarna. Svara nedan.
Väljare.
Vi vet alla att överutmanad, normalutmanad och underutmanad är de moderna begreppen som beskriver en persons inbyggda begåvningspotential. Det är ju så här i valtider därför rätt intressant att se vilket parti bloggens läsare anser har de mest överutmanade väljarna.

Partierna sorterade från vänster till höger på den politiska skalan nedan och du får bara välja ett parti. Det handlar alltså inte om överutmaningen hos partiets politiker, utan hos deras väljare. Viktigt att hålla isär detta.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

72 kommentarer:

 1. Alla som tror på vad politikerna säger är överutmanade.

  Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läs Tinos senaste bok.

   Were doomed.

   Radera
  2. @ Richard: Den där är överspelad, så här heter det numera:

   Fool me once, shame on you. Fool me twice, postmodernism.

   Radera
  3. Det gamla ordspråket (från Tennesse) är egentligen: “Fool me, you can’t get fooled again”.

   Radera
 2. Intressant att du sätter MP som mer vänster än V. Hur resonerar du då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. V är ändå för industri och såna saker, även om de onda kapitalisterna skall fråntas ägandet. MP vill ju både göra ekonomin blodröd samt ersätta typ bilindustrin med häst och vagn.

   Radera
  2. Om man tittar på den enda fungerande kommuniststaten (det vill säga Kina) så är det ju för att den i realiteten är mer oligopolistiskt kapitalistisk än självaste USA. Så man kan ju alltid hoppas på att det är den vägen V kommer att anträda efter revolutionen och det efterföljande inbördeskriget mot den ryska påverkansoperation som kallas MP.

   Radera
  3. Vid partiledarutfrågningen av Jonas Sjöstedt frågade programledarna om det finns något land med kommunistiskt styre som man tycker fungerar och som man vill efterlikna. Hans svar var att det inte finns något.

   Radera
  4. Samma gamla snömos om att den "riktiga" goda fina kommunismen som vi står för aldrig har provats. Om det nu är så fruktansvärt svårt att skapa den där goda kommuniststaten varför försöker man ens, det borde ju vara enklare att hitta snömannen eller Loch Ness odjuret?

   Radera
  5. @Mnils

   Jo. Det är ju det som är det märkliga. Något som mest unga och rebelliska tillsammans med de som har mest att vinna på den politiken om naturligtvis kortsiktigt.

   Radera
  6. "den ryska påverkansoperation som kallas MP."

   Ahem. Turkiska.

   Radera
  7. @Tim: Häst och vagn är en konservativ tanke, inte en vänster tanke. Vänstern växte fram tillsammans med industrialismen och kan inte finnas utan den.

   Radera
  8. Men vänstern vill ju inte ha någon industri. Eller industrin kan inte leva i ett vänstersamhälle. Man tar ju bort all grogrund för företagande.

   Radera
  9. @Nils Nilsson: Kanske läge att läsa på lite historia.

   Radera
  10. Historia? Säg mig någon kommunistisk stat som har fungerat/fungerar.
   Där industri, innovationer och utveckling blomstrar. Det är inte historia det kallas politik.

   Radera
  11. Börja med att läsa på om skillnader mellan vänster och kommunism. Sverige är ett exempel på ett land med vänsterpolitik som haft stor framgång inom industri.

   Radera
  12. Vänsterpolitik? Det är nog du som får läsa på i historia och politik. Vad jag vet är det väl Socialdemokraterna som varit stadsbärande under större delen av 1900-talet. Inte vänsterpartiet.

   Enligt wikipedia. "Partiet har stått för marknadsekonomi kombinerat med politiska regleringar och statligt ägande ett samhälle med allmän välfärd genom en stark, skattefinansierad offentlig sektor. I och med 1980- och 1990-talens tredje vägens politik har partiet rört sig närmare den så kallade politiska mitten.

   Detta är inte vänsterpolitik/kommunism.

   Berätta gärna om ett land som lyckats med din vision?

   Radera
  13. Sjöstedt säger med egna ord att han vill avskaffa det privata ägandet och kapitalismen. Detta står även i deras partiprogram som finns på vänsterpartiets hemsida. Det föreligger ingen som helst oklarhet om vad de vill.

   Radera
  14. Joakim: Det du skriver är svårt att hitta. Troligen för att du blivit lurad.

   Hittade dock detta i partiprogrammet.

   "Sovjetunionen och de länder som följde samma väg föddes ur kämpande människors drömmar om en bättre värld, men blev till dessa drömmars motsats. De socialistiska idealen krossades i stater som tog sig socialismens namn. Av detta har vänstern dragit viktiga lärdomar. Demokratin och friheten måste ständigt försvaras, återerövras och utövas. Statsmakten är inget värd om den bara kan överleva genom att förtrampa de mänskliga rättigheterna.

   Socialismen kan inte vara något annat än demokratins och frihetens förverkligande. Socialismen kan inte planeras och dikteras av partier och politiska ledare. Endast den socialism som bärs upp av folkflertalets aktiva stöd och som förmår anpassa sig till ständigt nya förhållanden har förutsättningar att överleva."

   Radera
 3. Feministiskt initiativs väljare står i en klass för sig men jag valde ändå Sverigedemokraterna i enkäten.

  Dina mest inskränkta men även mest utmanade, alltså ointelligenta bekanta är deras kärnväljare.

  Önskar man deras realpolitik kan man med fördel rösta på t.ex. Moderaterna som har chans att även verkställa.

  Moderaterna är för övrigt det enda riksdagsparti som under en kort period hade tuffare migrationspolitik än de ovan. Som första parti ville de direktavvisa asylsökande redan vid gränsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. S tillsammans med M med vännrr har skapat högkonjunktur i utanförskap, splittring och segregation. M har haft tilfälle att versälla mycket under de senaste åren...

   Radera
  2. De mest överutmanade väljarna är de som röstar mot sunt förnuft, instinkter och logik. Det är därmed PK-människorna som är idioter, då de har låtit sig övertalas/indoktrineras att de är bättre människor och dessutom intelligenta om de leker oinskränkta. Människan strävar uppåt, så det här är inget konstigt. Man ser sig som finare om man tycker som eliten.

   Samma fenomen finns hos människor idag när det kommer till deras val av kulturutbud, Man är intellektuell och intelligent om man har samma smak som kultureliten, och därför bejakas tanklöst all abstrakt, konceptuell, banbrytande, experimentell och minimalistisk konst, andäktigt lyssnande till allehanda pseudoförklaringar från "expertis". Man går på någon skitteater som spelar Scum-manifestet och kan föra långa kvasi-intellektuella diskussioner över en sushi, angående hur viktigt och intressant det var, att de besatt huvudrollen som Jesus med en afrikan.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Så personer som gärna delar upp folk i överutmanade etc är elitistiska och ser sig som bättre än andra. Intressant tanke... många som passar in på den beskrivningen

   Radera
  5. Och där trädde Olle fram som överutmanad, med sin tro på att m skulle bete sig annorlunda nästa gång.

   Radera
  6. Moderaternas problem är att de främst blir bedömda efter vad de åstadkom då de hade makten, inte efter vad de säger sig vilja åstadkomma om de ånyo får makten.

   Radera
 4. Mp. Det största hindret för miljöpolitik.

  SvaraRadera
 5. Helt klart de vänsterblivna. Inga kan förvrida verkligheten som vänsterblivna. På andra plats kommer liberaler, inga kan skita i verkligheten som liberaler.

  SvaraRadera
 6. Såg precis ett TV program där en ljugarklubben på en engelsk pub nämndes. Jurister och politiker var inte välkomna, överkvalificerade.

  SvaraRadera
 7. Hmm, mystiskt att den så kallade SD-svansen inte är på...

  SvaraRadera
 8. Inte så svårt egentligen: FI-väljare känner jag ingen men har däremot gått igenom deras partiprogram och enda frågetecknet blir varför de inte går samman med mp.
  Mp-väljare och även aktiva i kommunpolitiken har jag och har haft i bekantskapskretsen och det är överlag eftertänksamt och intelligent folk med en övertygelse.
  V-väljare är jag själv ibland och ett antal också bland bekanta och bland dessa huvudsakligen begåvade arbetsamma och strävsamma människor.
  Detsamma gäller om de flesta S-väljare ... den klass i samhället jag själv kommer ifrån!
  Allmänborgerliga inklusive moderater har andra åsikter än jag i de flesta frågor men jag skulle knappast kalla dem överutamanade...

  Så kommer vi då till fenomenet de SD-väljare jag träffat på! ... En samling konspirationsteoretiker, rättshaverister, misogyna och xenofoba kverulanter vars grad av överutmaning jag uppfattar som monumental!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på att ungefär en av fyra är SD-väljare så har du nog träffat på betydligt fler än så. Jag misstänker dock att ditt godhetsposerande och tydliga ställningstaganden för 'värdegrund' etc, gör att de flesta döljer vad de tycker för att du inte ska få ett psykbryt.

   Radera
  2. Samtliga jag känner som kan tänka en originell tanke och har förmåga att låta förnuftet trumfa känslorna kommer att rösta SD. Alla andra partier har ju suttit vid makten de senaste 12 åren och varit delaktiga i vårt självmord som välfärdsstat.

   Radera
  3. @chefen. Du verkar vara en perfekt manifestation av det som doktor syn beskrev ovan. Må ditt liv fortsätta vara perfekt.

   Radera
  4. Carburetor: Anledningen till att jag knappast träffat på de av dig uppgivna en av fyra kan måhända ha sin förklaring i att jag är noga med vilka jag väljer som umgänge.
   Samt att av dig förmodade godhetsposerande, vad nu detta skulle vara, och värdegrund så följer jag endast och allenast en värdegrund och den går under namnet Sveriges Lag.
   Slutligen då att ditt påsåtende om Sveriges självmord som välfärdsstat med bred marginal i mina ögon placerar dig i det där gänget jag beskrev i mitt inlägg härovan.
   Osquar...: Mitt liv fortsätter att vara perfekt så det behöver du överhuvudtaget inte bekymra dig om ... Och du ... Jag har förtjänat det perfekta livet av egen kraft!

   Radera
  5. @chief
   Det är inte lätt att vara ödmjuk, för den som är felfri som jag! Jag längtar så hem till min spegel. Jag blir vackrare för varje dag. Och alla som ser mig vill ha mig, .......

   Radera
  6. @chief

   Dagens sd väljare är till väldigt stor det tidigare s väljare som tröttnat på vanstyret, var de lika överutmanande när de röstade på s?

   Radera
  7. @chief Det finns i huvudsak två typer av SD-anhängare, de som är öppna med det och de som inte kan vara det pga jobb/studier och dylikt. Faktum är att de diskussioner som fördes på flashback för tio år sedan nu börjar föras i riksmedia. På nästan varenda punkt så får invandringskritikerna rätt, varje föredetta "konspirationsteori" bekräftas som sanning. Nu senast gällde det våldtäktsmän, innan dess var det skolresultaten, innan dess var det åldersbedrägeri från ensamkommande, osv. Den tidiga invandringsdebatten var människor som idogt letade fram fakta och pusslade samman dessa för att de inte ansåg att bilden som målades upp stämde med den upplevda verkligheten.

   Förmodligen så träffar du väldigt många SD-sympatisörer, trots att du inte har en aning om det. Vem kunde tro att den där trevliga iraniern röstade SD, eller läkaren på vårdcentralen. Är dock själv inte sverigedemokrat.

   Den attityd som du uppvisar tyder på trångsynthet. Vill man få ut ett vettigt meningsutbyte så visar man respekt för andras åsikter och försöker förstå varför de tycker som de gör.

   Radera
  8. @ChiefKarlsson

   Inte undra på att svenskarna i allt högre grad föraktar er politiker. Dina inlägg lyser av godhetsposerande. Självgodhet, vill säga.

   Radera
  9. Svågerkapitalisten och socialdemokraten Jan Emanuel Johansson diskuterar sin Rolls Royce döpt efter Mona Sahlin, Patek Philippe-guldklocka och 62-fotsjakt tillika kontor, anser sig ha sparat Sverige miljoner genom att fakturera 2 600 kronor per missbrukare och dygn innan han sålde bolaget för en kvarts miljard, gör nu åttasiffrig vinst på ensamkommande ungdomar
   https://www.expressen.se/nyheter/qs/expolitikerna-som-lever-lyxliv/

   Vad märkligt att sosseriet tappar väljare!

   Radera
  10. Jag tackar för ovanstående i mångt och mycket intressanta repliker men förblir vid mina ståndpunkter grundade i min erfarenhet av livet och världen!

   Och må så vara att S av ett antal orsaker tappat ett stort antal väljare under det senast gångna kvartsseklet ... Däremot så vad kan ses så behåller "sosseriet" i sin form av övergripande samhällsparadigm ett stadigt grepp om väljarmajoriteten. mvh till Er alla!

   p.s. ... Och Du Doctor Syn: "politiker"? ... Om Du bara visste hur fel ute Du är där...

   Radera
  11. Foliehatten har tydligen åkt ner över ögonen. Tråkigt!

   Radera
 9. FI - efter en kort tvekan om MP som alternativ.

  SvaraRadera
 10. Själv håller jag principen om valhemlighet högt.

  Men det brukar gå ganska fort att identifiera de som är tillräckligt underutmanade för att inse att det finns exakt två partier i Riksdagen, DÖ och SD, och därmed inse att DÖ är ansvariga för vårt lands kanske största nationella katastrof, och därmed rösta på SD.

  Mer överutmanade personer har en tendens att sitta fast i propagandan irrgångar och skuggspel och därmed tro att det finns fler än två partier i Riksdagen. Riktigt överutmanade tror t.o.m. att det finns ngt borgerligt ("icke-socialistiskt") parti i Riksdagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vårt lands kanske största nationella katastrof har skapat ett enormt välstånd för de flesta i Sverige. Det måste vara dåligt, eller...

   Radera
 11. Hur kan du utelämna Piratpartiet när du inkluderar Medborgerlig samling? Trams!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enkelt, finns inga överutmanade supportrar till det partiet så de behöver inte vara med :-) Av samma skäl är AfS och KLP inte med heller! Undrar bara om det även gäller NMR?

   Radera
  2. Spoiler alert: det finns typ 100 registrerade partier

   Radera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 13. Mest retarderade måste nog ändå gamla S funktionärer vara de är de ända som kan tillskriva sig själva det lyckade i den vösterlänska civilisationen.

  SvaraRadera
 14. Tänkte först Fi..Men nej de är oftast bara unga och upproriska.
  Men MP då? Nej de är ju till största delen infiltrerade.
  S då? Nej, de är också infiltrerade och har stort stöd av valboskapen i zonerna, enstaka oinsatta pensionär röstar på dem av gammal vana.

  M däremot, väldigt många av de som bor i vita reservat som saknar den lilla gnutta IQ och fantasi som behövs för att förstå att det finns något annat bortom deras välfriserade villamattor.
  Och sen tror de dessutom att en av de som varit med om att ställa till med den här skiten är rätt man att lösa problemen. Bingo.

  SvaraRadera
 15. De flesta överutmanade väljare torde nog finnas bland dem som anser sig vara minst överutmanad. Tänk att det för dem går bra att sälja vapen till kvinnopisksregimer men att inte föra dialog med demokratiskt valda partier. Ja, tänk att dessa kvinnopiskkramare inte förstått, år 2018, att Anton faktiskt inte vrålade - Ida kom ihåg att sätta på dig slöjan när du går ut.

  SvaraRadera
 16. Har svårt att svara på frågan. Jag har egentligen inget problem med att folk har andra åsikter, det jag har problem med är när diskussioner övergår till missionerande. Människor som har så starka åsikter att de inte kan se några som helst fel med dem. Där skulle jag säga att många feminister/genusförespråkare (FI/MP, till viss del V), liberaler och sverigedemokrater faller in.

  SvaraRadera
 17. "Överutmanade" - snyggt nyspråk.
  Det kläder undersökningen att Kd ligger i topp...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stora fördelen med negativa undersökningar är att SD-svansen inte tjänar något på att bomba undersökningen och att man således får bättre siffror på var läsarnas väljarsympatier egentligen ligger.

   Radera
 18. Jag valde MP eftersom jag trodde inte FI fanns kvar och att det bara var en övergående modegrej.

  SvaraRadera
 19. Valde MP. Giftig kombination att vara felinformerad, sakna analysförmåga och samtidigt vara helt övertygad om att de har rätt. De tror genuint att de är the good guys och saknar helt förmåga att ifrågasätta den bilden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta av dem bara låtsas vara precis sådär puckade, egentligen så är de infiltrerade av vänsterextremister med en plan, där en del av den är att hälla grus i samhällsmaskineriet. Vilket är precis det de håller på med, med god hjälp av det andra infiltrerade partiet S, som helst håller sig i bakgrunden och låter ev skit för det som händer hamna i knäet på MP.

   Radera
  2. Många som röstar på MP har koll på kopplingen mellan BNP och CO2-utsläpp. Många andra väljare, inte så mycket.

   Nutidens största elefant i rummet. Politikerna vet också om detta, men vågar inte prata om det. Tex, Annie Lööf igår i partiledarutfrågningen.

   Radera
 20. Off topic, en rubrik från en finsk artikel, "Inrikesminister Mykkänen vill införa förortspoliser för att tygla brottslighet i Finland: "Om tio år kan vi ha det som i Sverige".

  https://svenska.yle.fi/artikel/2018/08/27/inrikesminister-mykkanen-vill-infora-forortspoliser-for-att-tygla-brottslighet-i

  SvaraRadera
 21. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 22. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 23. Egentligen är ju större delen av befolkningen överutmanade. Man har lyckats hjärntvätta de flesta till att förinta sig själva o sina egna barns framtid. Helt utan krig. De flesta verkar dock fortfarande tro att de har nåt av nån som helst betydelse att välja mellan. De av betydande förändring de har att välja på är alltid de som blir mest trakasserade av media och regimen.
  Men bland dessa hjärntvättade männskor som fortfarande tror att de har nåt att välja på, så tar givetvis alla missfoster hos vänsterpacket som vanligt segern över alla andra med sina mentala psykoser:
  https://www.youtube.com/watch?v=wDYNVH0U3cs
  https://youtu.be/BDpQ9He0SMM?t=34s

  SvaraRadera
 24. Sen kan man även tillägga att kvinnor generellt är betydligt mer överutmanade än män i dagsläget. SD har tex nästan bara hälften så stort stöd bland kvinnor som bland män. Även om de gått fram kraftigt just det senaste. Men kvinnor är alltså beredda att frångå all logik o fakta o låta sina egna barn bli våldtagna för att det "känns" fel att rösta SD.
  Skulle gissa att det är det där beteendet som resulterade i kvinnors uteblivna rösträtt en gång i tiden.
  Till deras försvar ska dock sägas att när de väl kommer igång så kan det hända grejer. Kvinnor var väldigt hängivna nationalsocialister på 30-talet tex. Nåt som knappast kan ha ungått någon om man tittar på gamla bilder. Så hopp finns givetvis.
  https://youtu.be/f6CnVp9BC7o?t=34m20s

  SvaraRadera
 25. Jag tycker att centerpartister verkar mest överutmanade eftersom deras självbild är mest falsk.
  s.k. "snowflakes"-liberaler är mer idiotiska än kommunister och nazister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag tänker då mest på C:s ledning Lööf m.fl. på gräsrotsnivå kan det finnas en del vettiga kvar från förr i tiden

   Radera
 26. Inget AfS i den här enkäten heller. Börjar tro att Lasse faktiskt är överutmanad på riktigt. Ta med osynliga, lågenergiska MED men inte AfS som toppar sociala medier, liksom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 27. F! finns med men inte AfS... Varför?
  Båda lika extremistiska ....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera