Cornucopia?

Aktuellt

Istället för bankfack?

När allt fler banker stänger ner sina bankfack och alternativen kräver att man rycker upp hela sin ekonomi, alla kort, konton, appar, sparan...

2018-08-05 11:15

Socialdemokratins dödsdans

Historikern Lars Trägårdh har på GP Ledare träffsäkert identifierat hur Socialdemokraterna dansar sig till döds, genom att överge sin klassiska berättelse om nationalstat och medborgarskap till förmån för identitetspolitik. Kort sagt går sosseriet mot utplåning när deras berättelse inte längre handlar om att binda samman fack och näringsliv, folk och stat, och inte längre riktar sig till den stora majoriteten av väljarkåren.
Kommer göra Socialdemokraternas sämsta val någonsin.
Jag ska förstås inte länka (inte en länk www.gp.se/ledare/trägårdh-socialdemokraterna-har-övergivit-sin-berättelse-1.7501026) och inte citera, pga den kommande nya omröstningen om länkskatt och citatförbud hos gammelmedia i EU, utan ni får läsa krönikan själva hos GP Ledare.

Ska man kort summera så var Socialdemokratins genidrag och grunden för dess storhet att den band samman arbetare och företag, socialistisk rättvisa och välfärd med frihetelig individualism, och allt under paraplyet nationen Sverige och medborgarskapet utan särbehandling eller gullande med enskilda grupper. Den resulterande svenska samhällsordningen har alltjämt en mycket starkt fäste hos medborgarna och ifrågasätts inte av någon.

Annat än av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet, som istället vurmar för post-nationell post-modernitet, icke-medborgare och identitetspolitik.  

Så det är inte så konstigt att sosseriet nu går mot sitt sämsta val någonsin, och fortsätter dödsdansen mot att åka ut ur riksdagen några mandatperioder framåt. Kanske är det så man vill ha det?

Lars Trädgårdh menar nog att det är kört för sosseriet, eftersom ledarskaran domineras av de som helt svalt denna nya linje och driver den, medan gråsossarna är utrotningshotade.

Läsvärt i sin helhet och detta är inte en länk www.gp.se/ledare/trägårdh-socialdemokraterna-har-övergivit-sin-berättelse-1.7501026.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

163 kommentarer:

 1. Innehållet i genidraget, som det beskrivs ovan, ifrågasätts väl grundligt av alla partier i sjuklövern!

  Och apropå det, Reinfeldts bolag går tydligen med en miljon i vinst i månaden, de senaste åren. Rika aktörer som tackar för väl genomförd politik kan man konspirera. Enligt en svartlistad tidning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tämligen tragiskt hur lätt man kan köpa Sveriges (nu f.d) statsminister för enbart 12 miljoner om året.

   Radera
  2. Är Bonnierblaskan Expressen svartlistad?

   https://www.expressen.se/dinapengar/fredrik-reinfeldt-fortsatter-att-gora-mangmiljonvinster/

   (Nu kanske Lars åker på EU:s länkskatt men det drabbar ingen fattig)

   Radera
  3. Icke att förglömma Filippas styrelsepost i bolag som gynnats av makens asylpolitik. Tiden hinner nog snart ikapp paret.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Man ska komma ihåg att det typ inte finns någon korumption i Sverige... eftersom typ inget sådant är olagligt.

   Vad gäller lobbarna (tidigare Göran Persson är ju ett härligt exempel) gäller samma sak. I mer utvecklade samhällen händer inte detta, men det beror inte på att individerna är mer etiska där - det beror på att det inte är tillåtet där.

   Radera
  6. Fredrik säger mer eller mindre rakt ut i Expressen att politiken bara var ett sätt att berika sig och öppna dörrar till sin fortsatta karriär. Fy fan alltså.

   Radera
  7. Vilken diskussion. Det roliga är att ni låter så förvånade över att moderater beter sig som moderater alltid har gjort och alltid kommer att göra - skita i andra och bara försöka sko sig själv så mycket som möjligt, det är ju grundpelaren i deras ideologi. Det enda som kan ha förändrats i de nya moderaterna är retoriken.

   ”Nej, jag tror inte att det finns en risk i att vi går för långt åt mitten, för jag tycker inte att vi gör det, utan det är snarare mer kanske retoriskt och annat som förändrats.”
   (Kristina Axén-Ohlin (m), om nya moderaterna, dåvarande andra vice ordförande)

   Radera
 2. Härliga tanke att sosseriet skulle följa PASOK i spåret ...

  SvaraRadera
 3. Jag får en känsla av att etablissemanget lite smått börjat hoppa över till Centern. Media ger gärna lite extra utrymme till kändisar som torgför sina nyfunna sympatier till detta parti. Kommer Centern att ta Socialdemokraternas plats som det tunga mittenalternativet nu på lite sikt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Centern blir väl inget mittenparti så länge Annie Lööf leder. Hon är ju tämligen nyliberal. Våra "liberala" dagstidningar stödjer dock alltid "liberaler", hur vansinniga de än är.

   Radera
  2. Centern har blivit über-nyliberalt parti som totalt tappat verklighetsförankring !! Värre än den värste omogna 17-åriga MUF:are hemma i pojkrummet i radhuset i en bätre förort någonsin kunde föreställa sig...

   Själv F.D centerpartist numera trots gammal morbror som satt 11 år för Bondeförbundet/Centerpartiet en gång i tiden...

   Radera
  3. Nja min tidning SvD satsar på MP och Fi inte på C. Isabella Lövin och Per Bolund visas upp i bild var och varannaa dag. Liksom att tidningen har artiklar om Gudrun Schyman och Fi varje vecka. Jag vet inte vad C gjort för fel för att inte komma med i tidningen.

   https://www.svd.se/samarbete-mellan-mp-och-fi-sakrar-rosterna

   Radera
  4. Såhär med lite distans så känns det ju inte bättre faktiskt.
   Nyliberalism som det nya mitten i Sverige, ja jisses... Genialt drag av enprocentarna för att säkra utsugningen ett bra tag till nu när det börjar gnisslas bland folket om invandring och korruption.

   Ju mer jag tänker på det desto mer känner jag att detta har varit modus operandi sedan länge, man har bara bytt frontfigur och PR-material. Innan var "arbetare" ännu nyckelordet, så man lade helt sonika beslag på det. Nu skäms man inte för att föra fram liberalism fullt ut och försöker göra det till ledande norm för att minska misstänksamheten mot nyliberalism. Folkpartiet blev Liberalerna, och C pratar bara liberalism. M kunde inte förvalta facklan riktigt, och Lööf verkade starkast, så hon fick allt mer utrymme och ser ut att ta över cirkusen så småningom.

   Radera
 4. Frihetelig individualism har jag aldrig förknippat med S (utom för utvalda grupper). Problemet i övrigt var väl att globaliseringen gjorde att först försvann kapitalet, sedan företagen och slutligen de mest drivande arbetarna, varför modellen var dömd på sikt. Att tro att ökad nationalism skulle vara lösningen för ett land med minimal hemmamarknad lär dock straffa sig både gällande välfärd och för individen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man bör skilja mellan frihandel och öppna gränser. Partiet som tycker att nationell demokrati och medborgerliga rättigheter är störande skit har nog ingen vidare framtid.

   Radera
  2. @ Aktieräven: Bästa kommentaren. Möjligen kan man som fjärde punkt lägga till att "sedan försvann kunskapsskolan" också. I vissa kommuner går 30% av eleverna på individuella programmet på gymnasiet = Har INTE lärt sig läsa, skriva, räkna ordentligt på nio år i grundskolan.

   Radera
  3. ... men de är säkert jätteduktiga på intersektionalitet och genus!
   ;-)

   Radera
  4. Förmodligen duktiga på att bli kränkta. En krutdurk?

   Radera
  5. "globalisering" = nyliberalism = korporatokrati = nyfeodalism

   Radera
  6. Både kapital och arbetskraft är ganska trörörligt när det gäller Sverige.

   Analysen om sossarna missar målet och fastnar i ideologiskt trassel. Modeordet identitetspolitik är en bra markör för att detektera texter som saknar förankring i verkligheten.

   Radera
 5. SD är de nya S och kommer så att vara under lång tid.
  Vänsterminoriteten (V, MP och FI) skriker i media som är dess sympatisörer desto mer extrema åsikter kommer att komma fram från majoriteten för att döda vänsterextremas iditopolitik.
  C är farligt nära att halka dit då de samverkar med flera Islamister fortfarande. AFS kommer sannolikt få över 3% i vaket!

  Nu måste vi normalisera Sverige igen och driva en majoritetspolitik!

  SvaraRadera
 6. Det senaste flygbladet jag fick från S var i samband med Kyrkovalet. Där fanns en kort punktlistan med frågor partiets representanter i min förort ville Svenska Kyrkan skulle driva. "Utökade rättigheter för HBTQ+" tronade högt upp på listan. Undra hur många av sossarnas gamla kärnväljare som delar den prioriteringen. Hur många vet ens vad + i HBTQ+ betyder, och hur många bryr sig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moderaternas partiledare var med i Pridetåget.

   Radera
  2. Att vara med i pridetåget är rimligen något privat som är allas rätt. Märkligt att blanda ihop med politik.

   Radera
  3. Inte privat, och väldigt politiskt i Sverige. Läste någonstans om hur pridetågen skiljer sej åt från varandra i olika länder. Sverige hade störst grupp heterosexuella som deltog. För i Sverige är det en politisk handling att synas i tåget, samt att ställer man upp som politiker så betyder det ju att man ger deras åsikter legitimitet. Nu pratar jag inte om att rumpknulla män utan allt annat skit som pridetåget i Sverige står för.

   Radera
  4. Vänsterextremism. HBTQ är kapat av vänsterextrema liksom många andra institutioner i samhället. Att på sikt infiltrera samhället - en s k "tyst revolution" - det är va som pågår i landet.

   Radera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Trägårdh har uppenbarligen missat det som signaturen "Aktieräven" så träffande beskriver här ovan. I en globaliserad värld där kapital och varor och i viss mån även rör sig fritt över är det svårt att föra samma politik som under efterkrigstiden då världen dominerades av stängda marknader och gränser.

  Men naturligtvis hade det socialdemokratiska folkhemmet både kelgrisar och styvbarn. Den heterosexuelle svenske mannen hade fram till åttiotalet i praktiken rätt att både våldta och misshandla andra familjemedlemmar medan han själv skyddades av lagen. Till dessa privilegier kom även det faktum att det viktigaste meriten både när det gällde att göra karriär i samhället var det manliga könsorganet.

  I dag är det meriterna och inte könet som avgör när företag eller offentliga institutioner söker nya medarbetare och kvinnor och barn skyddas numera av lagen även när det är pappa som slår och våldtar. Att denna förändring ses som en skymf av många män är inte så svårt att förstå.

  Inget parti i Västvärlden som vill sitta i regeringsställning kan bortse frän hur världen förändrats och därmed så öppnas oanad möjligheter för missnöjespartier som kan dra till sig de väljare som drömmer sig tillbaka till en värld av stängda gränser och då kvinnor och bögar hölls på plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men pendeln börjar svänga tillbaka känns det som, Trump och ett flertal länder i Europa börjar annamma nationalismen.

   Radera
  2. Du kanske inte läst artikeln, men Trädgårdh menar att det snarast är förvånande att sosseriet har kunnat klamra sig kvar så länge som de gjort - kanske det mest lyckade politiska partiet i den demokratiska världen någonsin.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Vilken verklighetsfrånvänd analys Olle. Är du ett vänstertroll? Du har helt missat den postmoderna identitetspolitiska eran som ni själva salufört där just kvinnligt kön, icke-hetero sexuell läggning samt rasifiering har gått före den vite heterosexuelle mannen i anställningar. Mångfald före kompetens.

   Ditt påstående hur mycket bättre Sverige blivit sedan den vite heterosexuelle mannen sedan 80-talet puttats bort från makten genom media som flitigt upplåtit utrymme åt ideologiska extremister såsom henordsförespråkare, heteronormshatande HBTQ-aktivister, manshatande feminister och rasifierade kränkta husblattar™ faller ju platt. Hela jämställdhetspolicyn och mångfaldsplanen är ju två gigantiska kvoteringsprojekt.

   *Skolan har sedan 20 år tillbaka varit i fritt fall. Pisa-testerna visar detta klart och tydligt. Inte pga av skolreformen, utan pga inkompetenta lärare i grundskolan och ideologisk värdegrundsagenda. Felaktig betygssättning som systematiskt missgynnar pojkar. Betyg som sätts, av en i överväldigande majoritet, kvinnlig lärarkår.

   *Polisen/Räddningstjänsten. Riktade eller/och sänkta krav för att få invandrare och kvinnor. Polisen annonserade redan på 90-talet "-vi söker dig kvinna eller dig med utländsk bakgrund".

   *En vansinnig migrationspolitik som fått landet att gå på knäna administrativt/ekonomiskt och splittrat sönder samhället i grunden. De höga skatterna pga omfördelningspolitiken hämmar och sänker Sverige både på kort sikt och i längden.

   Kolla in de här två artiklarna på Academic Rights Watch hemsida:

   "Lundafysiker baxar igenom kvinnlig ESS-professor: inte i tätgruppen för någon sakkunnig"

   "Chockbesked för Konstfack: ÖNH underkänner normkritisk professorstillsättning"

   Blir tydligt hur kvotering och politisk agenda styr tillsättningar. De två artiklarna beskriver ren korruption.

   Radera
  5. Öppna gränser är inget vidare för kvinnor och bögar, när det väller in en massa människor som tror på profeten Muhammed.

   Radera
  6. Cornucopia: Helt korrekt observerat att SAP i just det avseendet varit det mest framgångsrika partiet i den moderna demokratiska historien i och med att man också lyckats implementera en "Världsbild" i samhället som knappast ifrågasättes överhuvudtaget. Det hela då ibland uttryckt som att Sveriges Riksdag består idag av 8 sociademokratiska partier.

   Radera
  7. "I dag är det meriterna och inte könet som avgör när företag eller offentliga institutioner söker nya medarbetare..." Det här var ett nästan lika kul skämt som Demokratiska folkrepubliken Korea. Kollar på halvalkoholiserade bekanta som chattar bort halva arbetsdagarna på onlineforum och inte lyfter ett finger på fritiden för förkovran, men trots detta lyckas glida från prestigejobb till prestigejobb eftersom de råkar känna rätt personer.

   Radera
  8. Olle Andersson: Din avslutningsreplik äger ett icke ringa mått av elegans i formuleringen!

   Radera
  9. Svenska pojkar i grundskolan
   och gymnasiet får inte längre glädjebetyg bara för att de är pojkar vilket tydligen irriterar "Doktor Syn". På 70 och 80 talet så missgynnades kvinnliga forskare systematiskt. Det är inte längre möjligt vilket naturligtvis gynnar forskningen men naturligtvis irriterar de män som blir utkonkurrerade av sina mer meriterade kvinnliga kollegor.

   Kvinnliga poliser och räddningspersonal är fortfarande ett problem för många män men utan kvinnliga poliser så kommer kvinnliga brottsoffer att ignoreras på ett sätt som är oacceptabelt.
   Att sedan den negativa manliga kårandan bryts ned när fler kvinnor söker sig till blåljusyrken gynnar naturligtvis hela samhället.

   Radera
  10. Kuckelicku tycks tro att islam i sig är mer kvinnofientlig och mer negativ mot homosexualitet än kristendomen. Jag skulle vilja hålla med om att kvinnor i muslimska länder haft mindre rättigheter än sina systrar i den kristna delen av världen. Däremot så har homosexualitet aldrig varit något som setts som ett stort problem inom det traditionella islam.
   Jag har när jag rest i Mellersta Östern bevittnat hur män helt öppet kramar och tungkysser varandra på öppen gata. Faktum är att jag såg mer av öppen homosexualitet under något år i Mellersta Östern än under decennier i det "toleranta" Sverige.

   Radera
  11. Olle
   I västvärlden så åker homosexuellt på utlandsresor som alla andra, i islamistiska länder åker de ut från ett högt hustak!

   Så jag skulle inte vilja påstå att islam ser med blida ögon på homosexuella.

   10 Länder med risk för dödsstraff för homofiler, jag behöver nog för oss som lever i verkligheten inte nämna att det är muslimska länder:

   https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2016/06/13/here-are-the-10-countries-where-homosexuality-may-be-punished-by-death-2/?utm_term=.729537e71717

   Radera
  12. @Cornucopia

   Demokrati förutsätter en upplyst och välinformerad befolkning för att fungera, något som saknas i Sverige till stor del och möjliggjort sossarnas existens än så länge.

   Radera
  13. Olle, dina inlägg slår oftast alla rekord i fantasier. Tex: "Jag har när jag rest i Mellersta Östern bevittnat hur män helt öppet kramar och tungkysser varandra på öppen gata". Helt befängt påstående.
   Faktum är att i Mellanöstern kan man straffas med döden pga detta bl.a. Gaza Iran och Marocko. Det enda mer något toleranta land är Israel.

   Radera
  14. Bengt Eriksson har uppenbarligen inte bott i MÖ och borde därför vara lite försiktig med att dissa mer insatta debattörer.
   "Milda Webben" verkar tro att hela den muslimska världen styrs av IS. Det är inte seriöst!

   Radera
  15. Olle, min gissning är att det var ett tag sedan du var i Mellanöstern och att det förmodligen var Beirut du besökte, det mest otypiska stället man kan finna i Mellanöstern.

   Radera
  16. Nej "Kingedward24" det var inte Beirut. Jag har tyvärr inte ännu besökt denna spännande stad.

   Radera
  17. Till er som diskuterar med "Olle": Mata. Inte. TROLLET!

   Radera
  18. Naturligtvis är jag som verkligen rest i muslimska länder ett troll. Mina erfarenheter stämmer ju inte överens med vad de som aldrig varit i dessa länder påstår och då måste jag ju ha fel :-)

   Radera
  19. Muslimska män håller händer med varandra mm inte för att de är homosexuella utan för att homosexualitet knappast existerar i deras sinnen. De kommer sluta med det när det förknippas med homosexualitet.

   Radera
  20. Vilka fantasier "Kuckelicku". Vad får du sådana vansinnigheter ifrån och vem har skrivit något om att "hålla handen"? Jag skrev om män som kramas och tungkysser varandra!

   Radera
  21. Olle läs och försök förstå:

   10 Länder med risk för dödsstraff för homofiler, jag behöver nog för oss som lever i verkligheten inte nämna att det är muslimska länder:

   https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2016/06/13/here-are-the-10-countries-where-homosexuality-may-be-punished-by-death-2/?utm_term=.729537e71717

   Radera
  22. De länderna utgör bara en mycket liten del av den muslimska världen. Du drar alla muslimer över en kam och därför "Milda Webben" blir ditt inlägg irrelevant.

   Radera
  23. I ca 25-33 % av alla länder med en muslimsk majoritet riskerar homosexuella dödsstraff, härligt Olle det finns inte ord för att beskriva dina kunskaper och värderingar :)

   "I cirka 30–40 länder är majoriteten av befolkningen muslimer." https://sv.wikipedia.org/wiki/Islam

   Radera
  24. Jag skulle vilja beskriva mig som ganska väl insatt i hur delar av den muslimska världen fungerar eftersom jag bott i MÖ.och studerat islams historia. Att du inte riktigt "Milda Webben" inte förstår det är faktiskt ditt problem.

   Radera
  25. Att kramas behöver givetvis inte ha något med sex att göra. Faktiskt inte heller tungkyssande.

   Radera
  26. Du behöver nog läsa https://detgodasamhallet.com/category/mohamed-omar/ för att få lite perspektiv på vad islam rymmer.

   Radera
  27. Jag har sett en miljöpartityp tungkyssas med sin lilla pojke alldeles öppet. Jag är alldeles säker på att det inte handlade om incest och pedofili.

   Radera
  28. @Olle !

   Egentligen borde jag inte hugga på sådana här beten men jag ömsom förfäras, ömsom skrattar åt dina inlägg... ;-)

   Tror du verkligen på "fredens religion"? :-)

   Radera
  29. Signaturen Olle Andersson är ett troll och bakom signaturen döljer sig en kvinna. Därmed är också hennes trovärdighet förbrukad. Den feministiska manshatande retoriken känns igen och misstaget att använda vissa ordval/formuleringar avslöjar dig.

   Kan du visa något enda fall där kvinnliga forskare missgynnats? Hela Academic Rights Watch är full med artiklar om diskriminering mot sökande till tjänster inom forskning. Det är ett enda kön som diskrimineras genomgående; mannen.

   Att slentrianmässigt ösa ur sig att kvinnor var diskriminerade inom forskning på 70 och 80-talen och att pojkar fick snällbetyg då, får du nog bevisa om du vill bli trodd. Det räcker inte med Gudrun Schyman-retorik typ; "-Vi vet att det är så här..." Jag gick i skola på 70 och 80-talen och har inte fått ett enda snällbetyg. Tvärtom, så redogjorde jag lite för öppet om mina konservativa åsikter i gymnasiet och fick därför lägre betyg än jag borde haft i historia, tyska, matematik och naturkunskap av vänsterlärare som inte tålde att man argumenterade ned deras fantasifoster om Sverige som världssamvete.

   Samma sak med glädjebetygen. Det delas generellt ut glädjebetyg idag, men flickor får i långt större utsträckning glädjebetyg. Flickor får i långt större utsträckning än pojkar högre betyg än deras resultat på nationella proven visar. Pojkar får i långt större utsträckning lägre betyg än provresultaten visar. Även på Fysikprovet där ett högre antal pojkar skrev MVG på provet så var det ändå fler flickor än pojkar som fick MVG i slutbetyg.

   https://lararnastidning.se/pojkar-missgynnas-i-betygsattningen/

   https://lararnastidning.se/pojkar-missgynnas-allt-mer-i-betygsattningen/

   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/tjejer-far-fler-snallbetyg-an-killar?cmpid=del:pd:ny:20170517:tjejer-far-fler-snallbetyg-an-killar:nyh

   Radera
  30. @Olle, det är ju sådana som du som lyfter fram den typen av motdebattörer (utöver extremister, vilka gärna hittar till sådant själva). Sedan sätter du dig i ett hörn och kör en monolog där du kommer fram till att det omöjligt kan vara ditt huvud det är fel på, så det måste handla om att massa män är arga.

   Det är ett faktum att pojkar idag är diskriminerade i skolan. Konsekvensen av detta är att dina resonemang kommer att bemötas varje gång du råkar yttra dig framför någon som vet mer än dig. Det betyder inte att alla som besvarar dig är griniga av ett förlorat privilegium - det betyder att du precis hävdat något felaktigt, och de rättar dig.

   Radera
  31. Det är inget "faktum" att pojkar diskrimineras i skolan. Som det framgår av denna magisteruppsats så presterar pojkar sämre än flickor i skolan och får därför inte helt oväntat sämre betyg än flickorna.
   https://liu.diva-portal.org/smash/get/diva2:1187080/FULLTEXT01.pdf

   Naturligtvis tycker pojkarna och uppenbarligen även många män att detta förhållande är grymt orättvist och på ett sätt är denna upprördhet förståelig.
   Kvinnor har i alla tider varit tvungna att stå tillbaka för mindre meriterade män så varför skall plötsligt nu flickor belönas med högre betyg än pojkarna bara för att de presterar bättre i skolan!
   Ur led är tiden och många män frågar sig i dag varför de fötts in i en tid när för första gången i världshistorien det manliga könet inte längre är nyckeln till makt och rikedom.

   "Doktor Syn" är helt enkelt inte påläst i de ämnen signaturen försöker diskutera. På samma sätt som ingen behöver bevisa att jorden är rund så behöver jag inte bevisa att kvinnliga forskare systematiskt missgynnats inom universitets och forskningsvärlden. Det är helt enkelt ett väl etablerat faktum.

   Radera
  32. Olle Andersson är den enda i denna diskussion som bevisat sig vara karl nog. Resterande är bortklenade pojkar som alltid fått allt serverat och nu skyller ifrån sig för att deras liv blivit så misslyckade.

   Ryck upp er nu för fan. Ni drar ner ryktet för oss riktiga män ända ner i fördärvet.

   Vad säger kvinnorna om ert sorgliga beteende? Låt oss läsa:

   https://www.aftonbladet.se/ledare/a/l1j3j3/mannen-behover-nog-rycka-upp-sig

   Radera
  33. Petter Wilhelm:

   Varsegod och ät. Här får du mer mat lilla troll.

   Radera
  34. Den feministiska manshatande ovetenskapliga retoriken blir bara tydligare och tydligare från kvinnan med signaturen Olle Andersson.
   Gudrun Schyman-logiken lyser igenom: "-Vi vet att det är så här..bla...bla...bla...
   Tvärtemot dig, så har jag läst en hel del i ämnet och förnekar inte statistiska fakta som du gör. Men det är ju typiskt feminister att helt verklighetsfrånvänt förneka fakta.

   Jo, det är ett bevisbart faktum att pojkar är diskriminerade av lärarna i den svenska skolan. Naturligtvis är det den feministiska agendan från regeringen, skolverket som filtrerar ut i värdegrunden, där alla ska vara lika baserat enbart på kön eller etnicitet, och inte på kompetens.

   Jag har inte sagt att pojkar presterar bättre än flickor i skolan. Det hade du förstått om din läsförståelse hade varit bättre. Det jag sa var att flickor i långt högre utsträckning än pojkar får höga betyg som de enligt de nationella proven inte förtjänar. Även om man har andra kriterier också, så förklarar det inte den stora diskrepansen. Pojkar får i långt högre utsträckning än flickor lägre betyg än det nationella proven visar. Detta är naturligtvis ingen tillfällighet.

   Eftersom pojkar systematsikt diskrimineras av lärarna i betygssättningen, så kan man rimligen anta att de även diskrimineras i bedömning av prestationer och teoretiska resonemang på vanliga prov och lektioner. På så sätt ser det ut som om pojkar är sämre än vad de är. Att flickorna fick antalsmässigt fler MVG än pojkarna i Fysik trots att fler antal pojkar presterade MVG på nationella provet säger allt om hur diskriminerade pojkar är. Bara en komplett idiot kan förneka detta.

   Vad vi vet är att pojkar är aktivare på lektionerna än flickorna. Pojkar för fler resonemang och räcker upp händerna oftare. Eftersom detta är ett av betygskriterierna idag hos lärarkåren, så är det ju än märkligare att pojkar får sämre betyg än flickor. Pojkar måste föra väldigt dåliga resonemang med andra ord.

   Att feminismen slagit igenom i den kvinnliga lärarkåren är också ett faktum. Min dotter som går i en innerstadsskola i Stockholm berättar häpnadsväckande saker, där lärare i åk 6 sagt: "-kom igen nu tjejer, ni ska väl inte låta killarna vinna diskussionen".

   @Frihet

   Din inkvoterade karriär-socialistiska nolla: Det heter bortklemad, inte bortklenad.

   Är det inte feministerna som borde rycka upp sig istället för att gnälla över att kvinnor och invandrare ska kvoteras in till positioner?

   Feministisk logik: När vita män har maktpositioner så är det för att kvinnor och invandrare är diskriminerade. När icke-vita män och kvinnor har maktpositioner, så är det pga av att de är duktigare än de vita männen. Kan det bli tydligare vad feministernas målsättning är?

   Radera
  35. Nej det är inget bevisat faktum att pojkar diskrimineras i den svenska skolan. "Doktor Syn" hänvisar till tidningsartiklar men det finns även de som studerat hur pojkar och flickor behandlas i den svenska skolan med hjälp av vetenskapliga metoder.
   Jag hänvisade i ett tidigare inlägg till en magisteruppsats och här kommer en av disputerade forskare granskad rapport från Arbetsmarknadsdepartementet som mycket riktigt konstaterar att pojkar inte diskrimineras i den svensk skolan.
   https://www.ifau.se/globalassets/pdf/se/2010/r10-23-diskrimineras-pojkar-i-skolan.pdf

   Att sedan som "Doktor Syn" råskälla på feminister i allmänhet, blanda in Gudrun Schyman i diskussionen och förolämpa andra mer pålästa debattörer ger bara ett dåligt intryck. Det verkar faktiskt som om "Doktor Syn" inte själv tror på vad hen skriver utan försöker dölja bristerna i det egna resonemanget med lite fulspel.

   Radera
  36. Doktor Bluff;

   ”Det jag sa var...” hörru, bluffdoktorn, i ärlighetens namn - ingen har hört dig säga nånting. Du har bara skrivit en massa påhittad smörja.

   ”Bara en komplett idiot kan förneka detta.”

   Nämen. Haha, bara en komplett insnöad idiot kan väl skriva något sådant. Självklart förnekar jag att pojkar ska få sno åt sig offerkoftan innan de ens har hunnit bli en socialbidragstagande sverigedemokrat. Och jag är inte ensam.

   ”Flickor har från tidig ålder en förväntan på sig att visa omsorg om andra, vilket utvecklar deras förmåga till självdisciplin. Det utvecklar även deras förmåga att uppfatta hur andra, exempelvis lärare, vill att något ska utföras, vilket gynnar deras prestationer i skolan.

   Flickor tilltalas dessutom oftare av vuxna med ett mer komplext språk än pojkar och har en social förväntan på sig att utföra aktiviteter där man pratar med varandra på ett mer utvecklat sätt. Det gynnar utvecklingen av deras språkliga förmåga, vilket är viktigt för att kunna prestera väl i skolan.”

   http://www.hb.se/Om-hogskolan/Aktuellt/Nyhetsarkiv/2018/Mars/Darfor-presterar-pojkar-samre-i-skolan/

   Har din dotter inte värre problem i skolan så be henne hålla käft och plugga istället för att gnälla på de stackars lärarna som uppmuntrar flickor att försöka bli bättre än pojkarna som bara spelar xbox och playstation hela dagarna för att begrava sin känslor då deras pappa är en fullständigt omogen idiot som hatar feminister och vänsterfolk över allt annat när han borde inse att det är pappan själv som är felet till pojkens misslyckande i skolan och som borde ta och förändras.

   Radera
  37. @Olle och ännu mer @Frihet: på något vis lyckades jag ändå överskatta er förmåga att tänka. Till och med när man skrev om ert misstånd missförstod ni vad jag skrev.

   Jag försökte inte lära er om hur skolan fungerar för pojkar och flickor. Ni får vara exakt hur obildade ni vill i sådana frågor, varken jag eller någon annan har anledning att bry sig om individuellt flum. Vad jag försökte visa för er är varför ni får en massa mothugg, och varför det liksom inte slutar. Ni visar er totala inkompetens i ett område, vilket kommer att generera ett svar av dem som föstår detta bättre än er. När ni sedan får dessa svar så lyssnar ni inte på den information ni saknade, istället känner ni er kränkta och försöker få diskussionen att handla om den som gav er svaret.

   Ser ni problemet? Det finns helt uppenbarligen en massa saker jag med flera skulle kunna lära er, det vore välbehövligt. Men det är inte vad som diskuteras här, för ni måste förbi en helt annan tröskel först.

   Radera
  38. @Feministkvinnan alias Olle Andersson

   Du länkar mig till en rapport från arbetsmarknadsdepartementet som ska visa att pojkar inte diskrimineras i betygssättningen, men som istället bekräftar att de faktiskt är det. Applåder!

   För det första så säger de som skrivit rapporten, att deras åsikt är, att det inte finns något stöd för att det förekommer könsdiskriminering mot pojkar. De vet inte säkert. För det andra, så är det idiotiskt att välja ut NP i uppsatsskrivning i svenska om man ska kolla diskriminering av kön, eftersom det går att utläsa av ämnesval vilket kön som skrivit texten. Bättre hade varit att välja ett vetenskapligt ämne. De säger själva också på sid. 12 att deras urvalsprocess inte nödvändigtvis är tillförlitlig.

   Citat: "I vårt stickprov så väljer pojkar i högre grad ett ämne som handlar om mobiltelefoner medan flickor i högre grad skriver uppsatser om skönhet"

   Att c:a hälften av eleverna får ett annat betyg när proven rättas om anonymt är ju häpnadsväckande och illustrerar tydligt skolans och lärarnas inkompetens att vara neutrala och enbart betygsätta kunskaper.

   Författarna hänvisar ju i inledningen till Lindahls studie från 2007 som visar att pojkar i åk. 9 fick lägre betyg än flickor vid samma resultat på Nationella Proven. sid 5.

   Citat sid 7: "För att diskriminering ska kunna förekomma krävs per definition att lärarna ska kunna avvika från betygskriterierna. Trots att dessa kan uppfattas som strikts, så är det till syvende och sist lärarna som sätter betygen utifrån sitt eget omdöme"

   Exakt. Och det är precis det som sker, vilket får följden att pojkar diskrimineras. Fysikprovet är det ultimata beviset på detta. Finns inga bortförklaringar

   Som du ser på figur 1 sid 10, så får flickor en mycket högre andel betyg VG och MVG av ordinarie lärare, än när omrättning sker anonymt. Könsskillanderna beträffande VG och MVG jämnas alltså ut en hel del. Vad blir då effekten av att flickor orättfärdigt får VG och MVG i långt högre utsträckning? Jo, det blir långt fler flickor än pojkar som får konkurrera om de bästa utbildningarna på de bästa högskolorna. Långt fler flickor kommer alltså att nå toppskiktet i samhället med hjälp av orättfärdiga betyg. Detta spelar roll vid populära utbildningar som t.ex. läkarprogrammet vid KI.

   citat från sid. 10
   "Det mest slående är att fem flickor som fått betyget MVG när provet rättats av deras ordinarie lärare fått IG när provet rättats om av lärare som inte känner till deras identitet."

   Någon sådan motsvarighet till grav felaktighet finns inte angivet bland betygen för pojkarna, och det finns heller ingen förklaring till varför just flickor råkat få så gravt felaktiga betyg.

   Radera
  39. "Doktor Syn" påstod i ett tidigare inlägg "Jo, det är ett bevisbart faktum att pojkar är diskriminerade av lärarna i den svenska skolan".
   Uppenbarligen så drar författarna till den rapport jag hänvisade till i mitt tidigare inlägg inte den slutsaten. De konstaterar tvärtom att pojkar inte diskrimineras i den svenska skolan.

   Att "Doktor Syn" har svårt att ta till sig den slutsatsen är väl inte helt oväntat :-)

   Radera
  40. Tack, Doktor Syn, för att du delade med dig av din historia om hur du blev misogyn.

   Radera
  41. Är det några av svenskarna som lever oproportionerligt mycket på bidrag i det politiska spektrat, så är det nog ni i trash-vänstern.

   Konstigt förresten att du som är så jävla mycket vänster dissar folk i samhällets bottenskit som lever på bidrag? Ni är ju FÖR att folk ska leva på bidrag för satan. Hela vänsterns politik går ju ut på att stjäla arbetande människors pengar via skatt för att sedan dela ut bidrag. Hur ska du ha det? Är du för eller emot bidrag, din felprogrammerade vänsterpajas.

   Mina barn presterar utmärkt i skolan, tack vare gener samt att de har en pappa och mamma som bryr sig om verkliga kunskaper istället för identitetspolitiskt och feministiskt trams. Det är dock skrämmande att höra sonen berätta att de tvingas till en obligatorisk kurs i genus-skit på Masterprogrammet på KTH.

   Om du läser mina inlägg lite bättre så ser du att jag inte har förnekat att flickor i allmänhet presterar bättre än pojkar och att det naturligtvis finns orsaker till detta. Pojkar är ändå diskriminerade. Det är två skilda saker.

   Radera
  42. Inlägg 20:02 var riktat till signaturen Frihet, som är emot frihet precis som alla socialister.

   Radera
  43. @Feministkvinnan Olle

   Ja, det är ett bevisbart faktum att pojkar är diskriminerade i skolan. Att författarna till rapporten inte håller med om detta är beklagligt, men deras rapport är begränsat till att studera EN uppsats i svenska språket, och de medger att diskriminering kan förekomma om lärarna använder sig av kriterier utanför läroplanen. Uppenbarligen så gör många lärare detta. Författarna hänvisar inledningsvis till den israeliska rapporten samt Lindahls studie från 2007 som menar att pojkar är diskriminerade, varpå de framför sina egna argument som har brister.

   De artiklar från lärarnas tidning som jag tidigare länkat till, nämner att det finns skillnader mellan pojkars och flickors betyg som inte går att förklara med annat än att pojkar medvetet missgynnas.

   Radera
  44. Naturligtvis håller inte författarna med om att pojkar diskrimineras i skolan eftersom de är forskare och till skillnad från "Doktor Syn" behärskar det ämne de skriver om.
   Vad som står i Lärartidningen är helt irrelevant för vår diskussion men jag förstår att det är ett faktum som går dig förbi "Doktor Syn".

   Radera
  45. @Feministkvinnan alias Olle Andersson

   Självklart har de fel. Det är väl ungefär som med Brå. Deras rapporter är fulla av antaganden när det kommer till saker som går emot den politiska agendan. Deras rapport från 2005 om invandrares brottslighet, gör helt ovetenskapligt och helt utan substans, antagandet att invandrare oftare oskyldigt anklagas för brott apropå överrepresentationen i anmälningarna. Alla som jobbar inom Polis och rättsväsende vet att det är en lång väg att få någon fälld. Sådana "forskare" har BRÅ som likt Arbetsmarknadsdepartementet är en statlig myndighet. Har du hört forskare och professor Jerzys resonemang om anmälningbenägenhet och mörkertal? Fniss fniss. Hihi.

   Radera
  46. Doktor Bluff;

   Det är fel. Det är högern som alltid velat dela ut generösa bidrag.

   De två partierna som befinner sig längst ut på högerkanten - Moderaterna och Sverigedemokraterna är ju dessutom själva riksdagens största bidragstagare. Genom kryphål i lagen kan de håva in 18 respektive 16 miljoner från sina lokala partiavdelningar.

   https://www.aftonbladet.se/ledare/a/Bpa77/hemliga-bidrag-ska-inte-styra-politiken

   Så Doktor Bluff, du skrev själv att lärarna klagade på din dotter och trots att du påstår att pojkarna blir diskriminerade så låg ju din flickstackaren efter pojkarna i hennes klass. Läraren tyckte bara att hon skulle anstränga sig lite till och jag kan efter den info jag har fått av dig bara hålla med. Men sen kan läraren ta ett rejält snack med flickans föräldrar. Det är där problemet ligger.

   Jag tycker nog att du behöver ta och engagera dig mer i dina stackars barn än att skylla ifrån dig på någon stackars genuskurs som din pojke säkerligen har stor nytta av. Du är säker på att han inte sökte genuskursen som en slags sen tonårsprotest mot ditt sätt att bete dig?

   Radera
  47. @Kommunisten Jultomtens Brorson

   Att vara emot att sänka kraven till polisutbildning, militär och räddningstjänst handlar inte om misogyni. Jag anlitar kvinnor i mitt yrke hela tiden. Skickliga yrkeskvinnor. Hade jag varit misogyn så hade jag kunnat anlita enbart män. Jag har den valmöjligheten i det jag arbetar med.

   Feministkvinnan bakom signaturen Olle Anderson påstår att det det finns en negativ manlig kåranda inom polis och räddningstjänst som "måste" brytas. Detta är naturligtvis rent nonsens. Att kvotera in människor som inte klarar av yrket under samma förutsättningar, skapar däremot splittrad kåranda och motsättningar eftersom det blir de bästa som får göra jobbet.

   Att påstå att det finns en negativ manlig kåranda inom polis och räddningstjänst är lika löjligt som att påstå att det skulle finnas en negativ manlig kåranda i Frölundas herrlag i ishockey, och att vi därför måste ta in kvinnor där.

   Radera
  48. Doktor Bluff;

   Du är själv ett lysande vetenskapligt exempel på varför pojkar presterar sämre. Hör bara vad en professor i Utbildningsvetenskap har att säga:

   ”I olika sammanhang tenderar män och pojkar att överskatta sina förmågor. De tillskriver andra misslyckanden [ex. feminister, kvinnor, vänster, Löfvén, lärare, mm] och framgångar till sig själva. Medan kvinnor gör tvärtom.

   – Om den som överskattar sig tenderar att inte anstränga sig lika mycket som den som underskattar sig kan det vara en del av förklaringen, säger Inga Wernersson.

   Hon har inte hittat något som tyder på att lärarens kön skulle spela någon roll, däremot tror hon att undervisningens upplägg kan göra det.

   – Det är möjligen relaterat till att flickor upplever att de inte får något gratis och därför är mer välorganiserade, målinriktade och jobbar mer. Om man har mycket eget ansvar i undervisningen slår det gissningsvis ut hårdare, säger hon.”

   https://www.na.se/artikel/orebro-lan/orebro/professor-darfor-har-pojkar-samre-betyg

   Radera
  49. @Frihet

   Jag förstår att du blev socialist. Avundsjuk på allt och alla. Ta andras pengar istället för att tjäna ihop dem själv.

   Eftersom du inte har några argument i sakfrågan om att pojkar blir diskriminerade i skolan, så drar du ned diskussionen i skiten. Precis som vänstern hela tiden drar ned diskussioner i skiten när de saknar argument. Precis som de drar ned hela samhället i skiten överallt där de styr. "Sämre för alla" är en bra paroll beträffande vänstern. Vänstern har ju instituerat alla bidragsformer i det här landet och tagit ut skatt på i princip allt man kan tänka sig, ändå skyller du på högern. Har du ingen moral?

   Trots att ni i vänstern säger er stå på de svagas sida, så klankar ni ned på svaga grupper och börjar håna fattiga, bidragstagare, lågutbildade och folk med låg intelligens, förutsatt att de råkar rösta på SD. Säger en hel del om att de verkliga mobbarna är just ni i vänstern. Varför skulle M och SD inte utnyttja bidragssystemet för att flytta fram sina positioner? Det vore bra om de gjorde det så vi slapp den värsta vänstern. Både SD och M är tyvärr även de lite för socialistiska för min smak.

   Radera
  50. Sluta anklaga andra för att dra ned diskussionen i skiten "Doktor Syn". Det är ingen som överträffar dig på detta forum när det gäller skitsnack, svammel, oförskämdheter och obildning.
   Att du sedan uppenbarligen inte klarar av att googla än mindre förstå rapporter skrivna av akademiker i forskningssyfte säger allt om dig.

   Radera
  51. Den s.k "forskningen" i skolan brukar sällan ta sig över mellanstadiets nivå!
   Kanske någon tittar på åk 7 el 8 men INTE högre upp!

   Själv anser jag att det "fjolligaste" som finns är en manlig förskollärare !
   (duckar nu i skyttegraven!)

   Radera
  52. Socialisterna har väl aldrig stått på de svagas sida? Det är högern som står på de svaga människornas sida. De som ärvt mycket pengar att de aldrig behövt anstränga sig och som är så svag att han eller hon aldrig kan göra nåt själv utan alltid måste utnyttja andra. Ni som vägrar att betala varans verkliga pris. Ni som föddes med en silversked i munnen. Ni som bara sitter på sina feta arslen och ställer till det men ändå får mycket mer än alla andra. Ni som inte klarar av att skapa nåt vettigt utan måste köpa makt genom M och SD för att tvinga på folk sitt skräp och sina lögner. Ni svaga män som bara surar och gnäller på krigströtta flyktingar, kvinnor, barn och gamla istället för att knipa igen och dela med sig av allt överflöd.

   Socialisterna står på de starka människornas sida. De som arbetar sig igenom livet trots alla orättvisor för att kunna ta hand om och försvarar de medmänniskor som inte haft samma tur i livet.

   Radera
  53. @Frihet

   Nu kom det vanliga vänstertugget om "födda med silversked i munnen" också. Jag skulle tippa att vi anti-socialister jobbar bra mycket mer och hårdare än alla utsatta skyddsvärda grupper som vi är tvingade av er socialister att försörja. Tack och lov verkar de flesta av dem vara nöjda med en billig ojämn ful solbränna hopknåpad ackompanjerad av chipspåsar och bag-in-box-viner.

   Vägrar vi icke-socialister betala varans verkliga pris??? De enda som vägrar betala för sig, är ni socialister som livnär er på att stjäla från andra.

   Har vi feta arslen? Ännu en socialist-klyscha från forna tider.
   Det är lustigt, förr när överklassen var feta och underklassen normalviktiga, så kallade ni överklassen feta svin. Idag, när underklassen är fet och äcklig, så är det helt plötligt synd om dem. De har inte råd att äta hälsosam mat utan är tvingade att livnära sig på McDonalds, Pizza, kebab och ostkrokar. Nu när överklassen lever hälsosamt och är normalviktiga, så är överklassen enligt er socialister "priviligerad"?

   Seriöst, vad fan har ni för logik? Det finns ingen som inte har råd att äta nyttigt. Eller menar du att det är synd om Greider som sitter och mosar i sig godis var dag? Allt sockret kan förklara den karls bristfälliga tankearbete.

   Nej, socialisterna har aldrig stått på de svagas sida, det har du rätt i, däremot har de postmoderna socialisterna påstått sig göra det från tid till annan

   Lustigt hur ni socialister i inlägg efter inlägg påstår att alla andra grupper än den vite mannen är så kompetenta och att vi förtryckt dem, för att sedan konstatera att vi ska hålla käften och bara dela med oss av allt vi skapar.

   Radera
  54. Dr Bluff;

   Men lugna ner dig nu. Vi färgade män (vi som ibland förändras från vit till brun/blå/röd/grön i ansiktet) är kompetenta vi med, jag är själv en färgad - just nu vit man med lättare solbränna. En isolerad, gnällig egocentrisk liten pojke som du är ingen man.

   Om det vore så väl att du blivit stor, stängt av det där nyhetsmorgon-programmet i tid och istället för att trycka i dig ännu en pizza och cola med pappas kreditkort hade gått ut i verkligheten och skapat nåt vettigt att dela med dig av. Men istället delar du bara med dig av gnäll, klagande och hat mot en äldre herre. Vad är det som kan ha drabbat dig stackars pojk som måste gå omkring med sådant raseri mot alla oss andra? Stoppa mu upp det där otrevliga någonstans djupt inom dig och dela istället med dig av någonting trevligt till världen istället.

   Radera
  55. Att det var illa det visste jag, men jag blir ändå faktiskt lite chockad över hur dagens högerungdom beter sig. Kan ni högerföräldrar (liksom moderaterna var tvungen att göra med MUF nyligen) ta och åtminstone försöka engagera er i era barn på ett vettigt sätt så de inte blir lika påstridiga som dr bluff? Ta nu ert ansvar!

   Det enda som krävs är väl att ni visar lite kärlek och medkänsla för dessa barn. De må vara rika på era ärvda pengar, men utfattiga på kärlek och omtanke. Ska det vara så svårt?

   Radera
 9. Centern försöker också ta livet av sig..
  https://www.youtube.com/watch?v=MN1RKsW6bhE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Precis, men logisk följd verkar inte vara något av betydelse för de som regerar, antar att lönen och att få platsa bland de "Goda" väger in högre.

   Radera
  3. Inlägg raderat pga ordval, "b-ordet".

   Radera
  4. Joo...men han kallar sig ju det?

   Radera
 10. En liknande dödsdans pågår inom Svärjedemokratin. Man låter sig liberaliseras och dansar in mot mitten i hopp om att få skaka loss till rytmerna av någon kass schlager i prajdtåget. Framtiden tillhör AfS.

  SvaraRadera
 11. I min "Hood" har jag än så länge bara fått valreklam från NMR o SD
  Idag, på stan såg jag bara SD stå och kampanja..
  VAD gör de andra partierna?
  Sover, redan gett upp kampen, tror att det fixar sig de sista två veckorna?

  Detta val kommer att för (S) bli deras historiskt sett absolut sämsta sedaden allmänna och lika rösträtten infördes 1921!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska man vara lite petig var det inte förrän valet 1924 som vi hade allmän rösträtt.
   Eftersom kravet på genomförd värnplikt för rösträtt för män togs bort 1922.

   Radera
  2. Vädigt arbiträr definition, vi kan ju lika gärna säga 1988, då mupparna fick rösträtt..

   (Jag tycker det är fel, och anser att FÄRRE bör ha rösträtt, idealiskt ska fängelsekunder och socialbidragstagare bort men det är en annan diskussion)

   Radera
  3. En höjning av rösträtten till 21 vore ett första steg !

   Radera
  4. Jepp. Hur ställer du dig till kvinnlig rösträtt, Bengt?

   Radera
  5. En sänkning av rösträtten till 0 år vore bättre. Varför ska inte mina kloka ungar ha möjlighet att få gå och rösta när lättpåverkade och omogna individer som Bengt får rösta? En idiotisk två åring i vuxen kropp har mer att säga till om en än klok två åring i en liten kropp. När ska utseendet sluta spela roll?

   Låt alla barn (och därmed deras familjer) få mer att säga till om hur landet ska styras. En demokrati ska ha rösträtt åt alla oavsett ålder.

   När ska ropen skalla - RÖSTRÄTT ÅT ALLA.

   Radera
  6. @Fet kille på moped! Kvinnlig rösträtt? Självklart!

   @Frihet! Undanbeder mig vänligen men bestämt onyanserade oförskämda personangrepp!

   Radera
 12. Sossarna är av allt att döma passé. De hade ett bra århundrade, men klarar inte samtiden.

  SvaraRadera
 13. Begreppet "..ett land, ett folk, ett parti" är sedan länge passe !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 14. Och vi gamla trötta gråsossar har måhända idag inte speciellt mycket att jubla över ... Bortsett från det faktum att vi vann den stora matchen!
  Sverige kommer för överskådlig framtid, oavsett vad partikonstellation för tillfället innehar regeringsmakten, att vara ett offentligfinansierat Välfärdssamhälle byggt på i grunden sociademokratiska värderingar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det en vinst numer, efter industrisamhället? Programmerarna ska alltså betala skyhög skatt och få lite dålig välfärd?

   Radera
  2. För oöverskådlig framtid säger du? (Eller menade antar jag). Inga samhällssystem varar för evigt, speciellt inte socialistiska som inte kan anpasda sig till rådande verklighet. Sverige har passerat point of No return redan och det ända politikerna kan göra nu är att lappa och laga, skönmåla och slå ner på allt och alla som ifrågasätter deras villfarelser medans landet sakta men säkert blir mer och mer totalitärt. Resurser för att i grunden ta tag i och lösa problem finns inte längre. Läget är givetvis mycket värre än vad de flesta tror. 2018-2022 kommer bli spännande som Reinfeldt skulle sagt.

   Radera
  3. @Chief
   Att ni förstört landet för all framtid är väl inget att vara särskilt stolt över?
   Visst, det var kanske inte er avsikt, men om ni kollat vad de ni röstade höll på med egentligen, så hade ni också fattat det.

   Men du verkar inte ha förstått det ännu?
   Oroväckande, skulle funnits nåt slags test de röstberättigade var tvungna att klara.

   Radera
  4. P.M.A.Eriksson-Fredde-Kalle7: Det Ni framför är åsikter och sådana är Ni naturligtvis fria att framföra oavsett jag instämmer eller ej ... vilket jag i Ert fall inte gör!
   Det jag konstaterar i mitt föregående inlägg är fakta ... alldeles oavsett vad man kan ha för åsikt om innehållet i dessa fakta!
   Med andra ord: Vi trötta gamla gråsossar kan i alla fall till vår glädje konstatera att Sverige år 2018 är ett så mycket bättre samhälle för socioekonomsikt svaga grupper att leva i än det Sverige jag och min generation föddes in i och växte upp i!

   Radera
  5. @chief Karlsson,
   Jo det har du rätt i eftersom socioekonomiskt svaga grupper förr i tiden riskerade att bli tvångssteriliserade.

   Radera
  6. Klart du har rätt Chief, men håller det? Verkar som det inte direkt finns en plan för att minska på dessa grupper, de går inte att ta bort helt men idag är det snarare en omvårdnads och bidragsindustri som aldrig får soppatorsk.

   En man i grannskapet hade blivit steriliserad per tvång, han var ju jättesnäll men lite som Frankensteins monster. Favoriträtten var grisfötter. Han var hurusom skitglad för skadeståndet. Kunde han handla och köpa brännvin.

   Radera
  7. @Chiefen
   Det är en jäkla stor skillnad på Sossarna innan 1985 och de som du röstade på de senaste 2 valen och sannolikt trodde var desamma som de "alltid" varit.

   Radera
  8. Anders Rydén-P.M.A.Eriksson-Kalle7: Jag ser ingen som helst anledning diskutera de av Er nämnda kirurgiska operationerna som utfördes i en annan tid i en annan värld som på något sätt utgörande grund för min politiska grundinställning.
   I övrigt då att som Eriksson måhända med visst fog framhåller att ett samhälle kommer alltid att ha vissa socioekonomsikt svaga grupper. Min erfarenhet är dock den att Socialdemokratisk politik medför gynnsammare omständigheter för dessa gruper än borgerlig dito.
   Och slutligen då Kalle7 att jag aldrig sysslat med tro utan med vetande och med det tillägget att jag varit fackligt aktiv fram till pensioneringen för något år sedan så vet jag precis var jag har mina Pappenheimare ... inklusive Socialdemokraterna!

   Radera
  9. Välfärdsstaten är naturligtvis dödsdömd. Det är helt enkelt omöjligt att upprätthålla den med så många bidragstagare som vi har importerat. De blir dessutom fler för varje dag samtidigt som ekonomiska kriser väntar bakom hörnet. Det är alltid svårt att sia om när vändningarna sker, men den välfärdsstat du är så stolt över lär vara borta om max 10-15 år, troligen tidigare. Den här redan börjat naggas betänkligt i kanterna.

   Radera
  10. @Tompa!

   Ja, och då är valet enkelt. Sverige som världens egen lilla socialbyrå ... eller att vi värnar om och tar om hand om våra egna en gång trogna skattebetalare som gjort detta i tron att samhällskontraktet funnits !

   Radera
  11. @chief Karlsson,
   Tvångssteriliseringarna pågick fram till 1976.
   Du var fackligt aktiv fram till du pensionerades för något år sedan?
   Oj! Du måste ha pensionerats i väldigt ung ålder om du påstår att de "pågick i en annan tid i en annan värld"

   Radera
  12. @Cheifen
   Beklagar att jag måste plåga dig lite till här: Du tycker alltså att Sossarna har gjort rätt som släppt in 100-tusentals oidentifierade personer i landet och att det är bra för landet?

   Radera
  13. Anders Rydén: Jag gick på dagen när jag fyllde 65 efter 46 års yrkesverksamhet och ungefär drygt 20 år som lokalt fackligt verksam för det förbund där jag i dag är pensionärsmedlem.
   Och gällande "fram till 1976" så går just ungefär 1976 för min del den ungefärliga gränsen bakåt mot en annan tid och en annan värld ...
   Kalle7: Jag känner mig inte alls plågad. Alldeles självklart är en invandring i storleksordningen 100.000 per år egentligen i minsta laget givet de demografiska faktorerna. Det Sverige som fanns i en annan tid och en annan värld kommer aldrig att komma tillbaka.

   Radera
  14. Men Chief, jag påpekar att man ökar på behovet av hjälp, skapar ett samhälle med många hjälpare och hjälpmottagare. Man kan vara för att hjälpa de svaga och försöka minimera antalet svaga samtidigt. Det var ju så politiken med sterilisering var tänkt, sen är det oerhört svårt med etiken och människovärdet. Men få politiker är genuint onda. De försöker utifrån sin världsbild. Som så många gör med demografin nu, i 25 år har jag stått och sagt att de har fel, krisen är ofrånkomlig och vi bör omfamna den om den inte ska vara evig. Vi har inte behov i industrin och de som kan skapa pengar internationellt har nog ingen lust att betala med sitt arbete till de politikern tycker sig ha rätt att byta ut befolkningen med.

   Radera
  15. @Chifen
   Tack för ditt svar som tyvärr bekräftade mina misstankar.

   Radera
  16. @chief Karlsson

   Tack för att du åtminstone har ärlighet nog att bekräfta konspirationen som pågår att byta ut européerna. Skulle ju gått att föra en familjevänlig politik om man anser att behov finns av fler människor för ökad tillväxt och ökad konsumtion, men ni valde att utplåna ett eget ursprung. Sorgligt.

   Radera
  17. Det förs redan en extremt familjevänlig politik i Sverige men det föds ändå för lite barn i det här landet. Om vi svenskar vill behålla den ekonomiska standard vi vant oss vid så får vi ta in folk från andra länder. Alternativet är annars att skära i välfärden eller öka på statsskulden.

   Sedan är ju frågan vad "Doktor Syn" menar med att vi som förespråkar massinvandring har utplånat vårt eget ursprung.
   Sverige finns fortfarande kvar med kungaslott, flagga och gränser. Att sedan dagens Sverige är rikare och människorna friskare än någonsin tidigare i vår historia gör ju inte Sverige sämre.

   Radera
  18. P.M.A.Eriksson-Kalle7-Doktor Syn: Tack för repliker. Alldeles självklart är det så att jag förutsätter att en uttalad åsikt inte hänger fritt svävande i luften baserat på ett allmänt "tyckande" utan bottnar i någon form av sakargument. Jag kan inte instämma i Erikssons förmodan vilken i sin förlängning skulle innebära att Socialförsäkringssystemens yttersta ändamål skulle vara att skapa en samhällsklass beroende av transfereringar eller ens att de leder dithän. Snarare så att ett fullt utbyggt Socialförsäkringssystem garanterar att vi inte helt plötsligt står med ett ohanterligt "trasproletariat" av vad etniskt ursprung än vara månde. Och jag tycker mig kunna sluta mig till att utan dessa sociaförsäkringar så hade vi stått där i än högre grad än vi allaredan gör vid en något annorlunda sammansättning av Regering och Riksdag. Min egen erfarenhet av hur politiken bedrivits i Sverige alltsedan 50-talet stärker mig i den uppfattningen.
   Etiken/Moralen - Människovärdet/Integriteten sattes tvivelsutan på undantag vid de kirurgiska ingrepp som här omtalats ... Men som synbarligen även Eriksson inser ... de skedde i en annan tid i en annan värld och med ett uppsåt om tänkt omsorg om både de drabbade individerna, dessas omgivning samt samhället i stort som vi idag har svårt förstå men som stod i samklang med den då rådande allmänna uppfattningen.
   Rörande de demografiska aspekterna så är jag av annan uppfattning än den Du uppger. I runda tal genomsnittligt något decennium tillbaka födelseöverskott minus emigration ger en befolkningsminskning av 25.000 personer per år. Detta sammantaget med 100.000 pensionsavgångar per år samt att pensionärerna blir äldre och äldre och tillkommande doktrin om en allmän tillväxt av minimum 2% per år och en NAIRU om 6% gör att jag hamnar där jag hamnar! I detta scenario ingår att vi sannolikt blir tvungna acceptera att bland de invandrade finns personer vi helst inte skulle vilja se i landet ...

   Däremot konspirationsteorier om Folkutbyte och annat liknande resonemang byggt på etncitet, religion, kulturella egenheter och liknande bekommer mig inte ett endaste ögonblick!

   Radera
  19. Mycket välformulerat chiefen.

   Radera
  20. ChiefKarlsson

   Det låter ju inte klokt. De människor vi helst inte skulle vilja se i landet, som du uttrycker det, är ju i majoritet bland de som anländer. Hela invandringspolitiken är ju helt åt helvete. Om intensionen hade varit att skaffa kvalificerad personal till vård- och bristyrken så hade ni kunnat lösa detta med enbart arbetskraftsinvandring. Istället så är invandringen av flyktingkaraktär, där bevisligen uppåt 90-95% av de som fått UT historiskt saknat asylskäl. Sedan kom alla anhöriga till dessa i släptåg.

   Du kan inte lura mig med att syftet med denna massinvandring där det senaste stolpskottet stavas afghan-amnestin, skulle vara att klara pensionerna eller ta hand om en åldrande befolkning. Hur många av pensionsavgångarna per år är anhöriginvandrare som tidigare kommit hit, och dessutom kommit hit sent i livet? Hur många äldre anhöriginvandrare kommer hit nu? Jag har sett rätt många äldre anhöriginvandrare från tredje världen drälla omkring genom åren.

   Få man fråga hur det är tänkt att befolkningen ska öka hele tiden och när den kan tillåtas att minska, hur smärtsamt det än blir för socialförsäkringssystemet och medborgarnas service? Hur mycket ska Sveriges befolkning växa? Era teorier om invandring för att klara tillväxt och vårdservice i livets slutskede är helt orimliga och kan omöjligen vara syftet med massinvandringen. Enbart den mångkulturella splittringen är skäl nog för att stoppa den omedelbart och permanent.

   Radera
  21. Om behov fanns av att ta hand om en befolkning där medellivslängden stiger, så kan detta lösas genom en arbetskraftsinvandring à la Saudiarabien, där arbetstagarna är gästarbetare och INGENTING ANNAT än gästarbetare. Dessutom sjunker ju årskullarna av svenska 50-talister, 60-talister och framåt. De större årskullarna av den äldre generationen svenskar är redan utdöda.

   Radera
  22. @Feminist-Olle

   Det för ingen familjevänlig politik och samhällsdebatt. Det förs en familjefientlig politik. Plugga, festa, knulla runt, se hela världen, upptäck din sexualitet, upptäck dig själv, pröva 10 olika jobb. Skaffa barn kan du göra när du blir 35-40. Om du kan få barn då. Ungefär så.

   Radera
  23. @Doktor Syn!

   Medhåll ++++ !!

   Radera
  24. Nu börjar "Doktor Syn" fantisera om svensk familjepolitik också :-)

   Radera
  25. Man kanske skulle kunna försöka sätta någon av den miljon svenskar (främst invandrare) som av olika anledning inte har ett jobb i arbete först....

   Radera
  26. Nej, jag fantiserar inte. Dessa argument är ledstjärnan i det feministiska Sverige. Plus argumentet att vi behöver fler invandrare för att det föds för få barn. Har hört flera historier om unga svenska gravida tjejer som vill ha barn, som till synes systematiskt blir övertalade på mottagningar med allsköns av dessa argument att göra abort. "Du som är så ung ska väl inte ha barn"?

   Radera
  27. Tack för replik själv Cheif, jag har under många år varit den bespottade nazisten som inte fattar allt det du här påtalar, klart jag förstår hur det ligger till men jag hade velat ha en annan utveckling. Håller helt med om att vi måste försöka undvika trasproletariat eller man kanske skulle säga fattigt prekariat. Vi skiljer oss i frågan om det finns ett bakomliggande syfte i bidragssystemet att skapa behov av mer hjälp. Vissa rättigheter och kostnader är närmast vansinniga medan andra snålas det in på. Strukturer. Sen förändras ju saker och det är svårt att peka på hur system bör funka tekniskt över tid, vi vet däremot vad vi vill se för utkomster och att vi bör säkra en god nivå.

   Om färre jobbar är det per se inte ett problem. Nån gång måste det ju ske, vad ska annars hända? Måste vi bejaka för att vi accepterar och agerar förnuftigt?
   Folkutbytet syftar delvis ju till att du ska fokusera på de där siffrorna. Om de var sanna så var det förr. Nya tider och ännu delvis ny ekonomi. Är vi inte ett folk så ser vi inte varandras utveckling, Staten&Kapitalet kämpade ju med att flytta runt folk förr dit de kunde producera mest oavsett hur livet såg ut där, torra trista byar eller anonyma likaså trista städer. Sen las nästan allt ned. Eller så är det en utländsk herre som söker flytta ut vinsterna.
   Måste vi abortera så många? Går det inte att diskutera ansvar på ett större samhälleligt plan Måste vi ha en kultur där unga människor normativt alltmer ser avancerad sex som skojig lek där det görs saker som jag inte törs skriva. Helt OK om människor gör det sinsemellan. Men utvecklingen? Och insikten om att det ena ger det andra, det är inte bigott att inse att unga är lättpåverkade, ja, alla är det faktiskt. Omöjligt att inte bli lite trollad. Man orkar inte gå och nivåanalysera allt på plats. Trist om inte annat. "Dricker jag Cola nu för att jag ser reklam här o där o tar den därför eller ville jag faktiskt av nån individuell icke hemsk anledning ha den?"

   Dr Syn har många poänger. Onekligen. Teorierna är orimliga och syftar inte till att göra det vi rår över bättre ens på medellång sikt.

   Radera
  28. Tack för väl formulerad replik. Alldeles självklart blir det så att vi hamnar i olika åsikter beroende på vilken grundläggande världsbild ... eller samhällsbild ... vi anlägger. Dessa åsiktsskillnader kan vi diskutera och debattera från vår respektive ståndpunkt och i slutänden blir det så att det som betyder något är dels det att vi samtalat under civiliserade former, utan gap och skrik - höjt tonläge och personliga förolämpningar, och ännu viktigare i ett demokratiskt samhälle att vi lägger våra röster i fria val och accepterar valresultatet ... oavsett det går oss emot eller inte!
   För egen del så bottnar det hela i att det Sverige jag föddes in i och växte upp i ... brukar kallas Rekordåren ... kommer aldrig tillbaks.
   Detta har Du i mångt och mycket i Din replik ovan fångat i "Nya tider och
   ännu delvis ny ekonomi".
   Familjepolitiken/Demografin har, tro det eler ej, varit en fundamental fråga för socialdemokratin alltsedan makarna Mydals Kris i Befolkningsfrågan för trekvarts sekel sedan men alla åtgärder till trots, många av dessa inom Socialförsäkringssystemet under det mytomspunna "Folkhemsbygget", så står vi sedan länge med den demografiska situation jag i några korta siffror beskrev härovan.
   Min åsikt, byggd på de argument jag framlagt i detta, är den att utan fortsatt invandring så går samhället under! Och som du ser av min text har jag inte väjt för att invandring/integration för med sig stora besvärliga frågor att lösa ur både sahällsekonomisk och sociologisk art. Det får vi ta så att säga på köpet!

   Avslutningsvis då att jag har läst Dr Syn´s olika inlägg/repliker men att bemöta dem alla skulle ta alltför mycket tid och utrymme i anspråk så jag nöjer mig med att konstatera att jag är av annan uppfattning i huvuddelen av det som där framföres. mvh

   Radera
  29. Nej, den goda tonen måste man försöka hålla, helt sant.

   Nån gång måste ökningen av människor och vidmakthållande av en real slavklass upphöra. Siffrorna är inte givna av Herren, att behålla systemet i en rädsla för samhällets förfall när det håller på att förfalla, när det nya behöver födas så smidigt som möjligt, jag vet inte om det är så klokt, åter, om folkhemmet kan byggas med programmerare som är egna eller jobbar ett år här ett år där, kanske internationellt, för att ställa det på sin spets.

   Radera
 15. Såg sosse-Stefan i går på tv när han stod på scenen på Pride. Han såg inte road ut med sin flagga i hand. Jag sympatiserar inte med honom alls men jag känner medlidande. Så vedervärdigt att behöva stå där med en homoflagga som statsminister. Albin och Tage hade aldrig förnedrat sig så. Och nej, jag är inte homofob.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad gör man inte för att slippa få drevet efter sig?
   Sicket skitliv han måste tycka att han har, inte kunna stå upp och säga vad han egentligen tycker utan måste följa med strömmen i åsiktskorridoren även om han misstänker att han vet var den slutar.

   Radera
  2. Eller så är det som med de flesta av oss, att vi kan sympatisera med anledningen men känna oss obekväma med själva manifestationen? Tycker snarare det är ett styrketecken att ställa upp i en demonstration man vet att man inte känner sig särskilt avspänd i.

   Radera
  3. Om inte Löfven stod på scen och därmed åtminstone indirekt stödde det perversa "Pride-tåget" på Stockholms gator och torg marknadsförandes diverse "böjelser" som denna rörelse önskar bli normerande - RFSL har förespråkat pedofili bl.a - allt öppet visat utan åldersgränser även för små barn.

   OM inte Löfven stått och fjantat sig på scen så hade han pekats och hängts ut som nazist-fascist-rasist-dödsknarkar-homofob ...

   RFSL/RFSU har likt maffians "beskyddarverksamhet" hittat den perfekta "affärsiden"! Betala oss för diverse "certifieringar", kurser mm etc och fjanta dig på våra scener så riskerar du inte att råka ut för obehagligheter

   Radera
 16. De av er som såg sju av partiledarna vifta med B-flaggor på Pride och mer eller mindre dansa efter arrangörernas pipa inser ju att valet står mellan 7 sinnessjuka partier och ett friskt parti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På vilket sätt är det friskt att som Sverigedemokraterna gjorde 2013 rösta för fortsatta tvångssteriliseringar och ha en allmän negativ attityd mot homosexuella? Är det friskt att vara intolerant eller vad menar du Gustav?

   Radera
  2. Att kräva sterilisering vid könsbyte är inte "tvångssterilisering". Hur tror du att det kravet kom till från första början? Menar du att alla partier och läkare som stod bakom det var sjuka?

   Radera
  3. Nu är du ute i cyklar Olle. Här i Sthlm ska de nu ge medicin till 500 sexuellt risktagande bögar. De är inte sjuka. Det är för att de ska kunna fortsätta utan att behöva medicinen. Kanske måste världen vara sån?

   Men tvångssteriliseringar är ju om man byter kön och ska registrera om sig. Det är friskt att stå emot den sjuka delen av homolobbyn, ska de adoptera barn får de göra det som en singelman/kvinna. Vi ska inte ha nakna sextåg med homopropaganda, ja, det är ju propaganda! Kan jag inte säga det, vad blir det då, jo, de vettiga bögarna tas för perversa analgalningar!

   https://www.youtube.com/watch?v=pa5STn_9aWo
   Här gör pastorn bort sig. Blir analgalning!

   Radera
  4. Naturligtvis var det närmast kriminellt att skapa lagar som krävde tvångssteriliseringar av transpersoner. Det är i varje fal bra att man nu har sett ljuset och avskaffat de vansinniga lagarna.

   Intressant är ju att Sverigedemokraterna vill hindra judar att omskära nyfödda pojkar vilket är ett ingrepp som inte på något sätt har samma dramatiska resultat för de omskurna pojkarna som för de steriliserade transpersonerna.

   I ett Sverige styrt av Sverigedemokraterna får både judar och transpersoner lära sig veta hut! Den saken står klar när man närmare studerar partiets hållning gentemot både religösa och sexuella minoriteter.

   Radera
  5. @Olle !

   jag fördrar hellre ett Sverige styrt av SD än exv. "Hizb ut-Tahrir"
   Klassad som olaglig i DE pga antisemitism och anti-israelisk propaganda

   Vad tycker du själv "Olle" ? ;-)

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Hizb_ut-Tahrir

   https://www.globalsecurity.org/military/world/para/hizb-ut-tahrir.htm

   Radera
  6. @Olle!
   Det brukar stå en "snubbe" (för att använda ett av feministerna populäriserat ord/begrepp) nere i Nordstan i Göteborg och sälja "Proletären" och/eller propagera för "Ship To Gaza"...

   Är det du det Olle ? :-)

   Radera
  7. Lära sig veta hut? Sluta kapa skinn på babysnorre, varpå gammal man suger lite? Vill barnet detta? Hur är det med smärtan? Är du säker på att SD kommer gå fram med förbud?

   Transpersonerna orkar jag inte prata om, jag kan för lite.

   Radera
  8. Hur kom "Hizb ut-Tahrir" in i diskussionen Bengt? Jag har lite svårt att se att ditt inlägg är relevant för diskussionen här om Sverigedemokraternas intoleranta syn på judar och sexuella minoriteter.

   Radera
  9. @Olle !

   Byt bara ut " Sverigedemokraternas" mot "Hizb ut-Tahrir" i vad du själv skrivit !
   ;-)

   Radera
 17. Rösta på något av de 7 partier som låter sig styras av "arrangörerna" dvs vänsterextremisterna som infiltrerat i stort sett alla viktiga instanser.

  SvaraRadera
 18. Det pratas för lite om varför många svenskar lämnar sin "trygghet" här och flyttar till andra länder som t ex Thailand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är underligt, det är ju bara självklart att du på gamla dar vill bli omhändertagen av en mena-man.

   Radera
  2. P.M.A. Eriksson: Anekdotiskt då att min näst äldsta dotter arbetar sedan strax femton år inom äldreomsorgen. Hon rapporterar alltsomoftast vad som händer på jobbet. Och uppfattningen hon och "övriga på jobbet" har är den att vården skulle gå omkull omedelbums utan den invandrade arbetskraften ... och där finns både kvinnliga och manliga invandrade anställda ... och i icke ringa grad personer från Syrien, Libanon, Iran och Irak! ... Och dessutom så att "Brukarna" ... d.vs. patienter eller vad vi tidigare kallade det, är synnerligen nöjda med det sakernas tillstånd. Det hela utspelas i en mellanstor stad i Skåne.

   Radera
  3. Klart den skulle det som saker organiserats, personligen tycker väl jag då att det varit bättre med sjukhem på lämpliga orter i andra länder där personal finns och svenska pengar verkligen skulle göra ngt positivt för kvinnor, säg då i Afrika, där de är ansvariga för hus och barn, om de skulle få lära sig vård och geriatrik, (nu lär de sig läsa och skriva på engelska eller franska, räkna lite basalt, sen hem till hyddan eller ut på gatan och sälja läskburkar, eller sopor)... Och inte behövde vi bygga så mkt hus heller, bara bra hus, bara riktiga sanna flyktingar som inte kommer från Danmark och svenskar som jobbar där det verkligen lönar sig.

   Men nu är verkligheten annan, den hade inte behövt vara det i den grad som är om man lyssnat på mig för 20 år sen. Nu blir det svårt.

   Radera
  4. Jag bör ju tillägga att arbetsmarknaden i Sverige ofta inte tar hänsyn till individens egenskaper när det gäller arbete, man kan i det offentliga komma undan med lägstanivån.

   Radera
  5. Signaturen "P.M.A" verkar ha missat att Afrika just nu genomgår en genomgripande ekonomisk förändring.
   Mer läsning:
   https://academic.oup.com/wber/article/31/2/412/3110990

   Radera
  6. Jo, det är ju därför de vill hit, tänk att få bo i Rwanda, egentligen borde jag flytta på stubben jag skulle absolut göra det om jag var säker på att jag skulle säga det efter ett halvår. Kagame är ju den som legat i förgrunden med ett digert arbete för en afrikansk valuta och fri rörlighet. Det är paradiset. Frågan är ju bara om... Man kan liksom hamna i utanförskap.

   Radera
  7. Jag adderade ju också faktiskt "för 20 år sen".

   Radera
 19. Politiken har blivit tvåeggad oavsett vem som styr. Jag säger bara lycka till SD med er politik. Digitaliseringen, lågkonjunktur, det höga skattetrycket, utvandring av svenskar(660 000) och ev bostadskrasch.

  SvaraRadera
 20. Kanske off topic men du Cornu har börjat tråklänka, i tidigare inlägg har du argumenterat mot att EU eventuellt skulle förbjuda även det. Har du någon info att det kanske är blir ok?

  SvaraRadera
 21. "..Socialdemokraterna dansar sig till döds, genom att överge sin klassiska berättelse om nationalstat och medborgarskap till förmån för identitetspolitik. Kort sagt går sosseriet mot utplåning när deras berättelse inte längre handlar om att binda samman fack och näringsliv, folk och stat, och inte längre riktar sig till den stora majoriteten av väljarkåren..."

  och

  ".. vurmar för post-nationell post-modernitet, icke-medborgare och identitetspolitik. .."

  Det var ju just om detta som Hägglund (KD) pratade om redan 2009 i "Verklighetens folk" där han ansåg att det i Sverige fanns en allt starkare växande vänsterinriktad kulturelit som hade radikalt skilda åsikter jämfört med vad vanliga människor, "verklighetens folk" tycker, tänker och värderar.

  Hägglund menade att de åsikter som fördes fram på landets kultursidor och i annan media inte skildrade den grundläggande samhällssyn som verklighetens folk besatt och att man från elitens sida ständigt sökte förtrycka, förneka och förlöjliga de åsikter som inte gillades av (den performance-vrålande) kultureliten...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bengt;

   Och vad gör socialfallet (fallen socialminister) Hägglund idag?

   ”Göran Hägglund arbetar idag som PR-konsult för PR-företaget Narva, han är också styrelseledamot i sparbanksstiftelsen Alfa samt i det privata vårdföretaget Aleris.”

   Radera
  2. I PR-byrån NARVA sitter även Gustaf Stenlund, som var Filippa Reinfeldts högra hand och jobbade i moderaterna under 8 år.

   Radera
 22. Ha, ha,
  Ovanligt många nya namn här i dag ser jag.
  Hm, är det fler än Putin som har en trollarmé?

  SvaraRadera
 23. Vad är alternativet till Löfvén?

  ”Att ordna ett jobb inom fem dagar, det är ju omöjligt”
  Stockholms socialborgarråd Ulf Kristersson (m), oktober 2007. Idag partiledare.

  I valrörelsen 2006 lovade dock den borgerliga alliansen socialbidragstagare en jobbgaranti med jobb inom fem dagar.

  Källa: http://www.socialist.nu/citat/moderaterna.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Offentligt finansierade Pysselsättningsjobb..

   Radera