Cornucopia?

Aktuellt

BNP-prognos: -18% i svensk BNP under andra kvartalet - 100 000 offentliga jobb hotas

En enkel analys av svensk BNP för andra kvartalet 2020 landar på -18% i svensk BNP 0 jämfört med motsvarande kvartal 2019. Det innebär att ä...

2018-08-27 15:27

Ryssland mobiliserade 260 000 man - utser hök till ambassadör i Vitryssland

Den ryska Kreml-diktaturen mobiliserade förra veckan 260 000 man i en oannonserad gigantisk övning. Bland annat observerades stridsvagnar av modeller som påståtts skrotats. Samtidigt utsåg man också en hök och slaktare från Tjetjenien till diktaturens ambassadör i Vitryssland. Samtidigt får försvarsfrågorna i princip noll uppmärksamhet i Sverige och försvarets underfinansiering kvarstår.
Detalj av en T-72M1

Den ryska diktaturen genomförde alltså förra veckan en oannonserad mobilisering och övning av 260 000 man, inklusive personal ur reserven, dvs värnpliktiga kallades in. Det är totalt sett en helt gigantisk övning.

Bland annat ska stridsvagnar av modellerna T-62M och T-62MV observerats förflyttas långa sträckor på tåg. Detta är anmärkningsvärt eftersom dessa stridsvagnar påstås ha skrotats. I själva verket verkar de ha stått kvar i reservens förråd, och är fullt funktionsdugliga, även om de inte står sig i duellsituationer mot modernare stridsvagnar. T-62M är från 1983 och T-62MV från 1985, dvs ungefär från tiden som USA introducerade M1A! Abrams. Men som stål-tsunami lär de runt 2 000 stridsvagnar som tydligen inte skrotades fungera utmärkt även mot en kvalficierad, men numerärt underlägsen motståndare. Ryssland har som bekant noll respekt för de egna soldaternas liv.

Förra veckan utsågs även Mikhail Babitj som Kreml-diktaturens ambassadör till Vitryssland. Förutom hans militära- och KGB-bakgrund, så var han under en period motsvarande Kremls högsta man i Tjetjenien 2002 - 2003, och styrde över Kremls utrensningar som pågick i separatistrepubliken efter det tjetjenska terrordådet mot en teater i Moskvam och "folkomröstningen" som återförde Tjetjenien till Ryssland. Han återvände dock till Moskva innan Beslan-massakern.

Utnämnandet av Babitj till ambassadör i Vitryssland är talande. Som jag skrivit om tidigare är det rimligt att Vitryssland är nästa fd Sovjetrepublik som står på tur för annektering av diktaturen i Kreml, och Babitj har uppenbarligen de kvalifikationer och det handlag som behövs för att styra upp detta.

I Sverige ges dock försvaret i princip noll uppmärksamhet i valrörelsen. Stödet för svenskt försvar är dock massivt, och flygdagen på Ärna utanför Uppsala lockade 150 000 personer i lördags, vilket kan jämföras med hur många som senaste Kreml-stödda svenska anti-Natodemonstrationen lockade. Men politikerna vill alltså inte diskutera försvaret i valrörelsen och det har tydligt visat sig att Socialdemokraterna inte vill anslå de medel som behövs ens för att genomföra sosseriets egna beslut.

Däremot har Kreml dragit igång sin påverkansoperation att få det svenska valet och därmed de svenska politikerna och framtida regering som illegitim. Detta sker bland annat genom att så krav på ryska valobservatörer, sno valsedlar och få SD-svansens nyttiga överutmanade att sprida detta, och liknande. Målet är att så splittring.

Läs Patrik Oksanens artikel om det hela (inte en länk www.helahalsingland.se/artikel/opinion/ledare/oksanen-sa-har-ser-kampanjen-mot-svenska-valsystemet-ut).

Påverkansoperationerna inleddes redan tidigare i sommar med påståenden om att SD:s valsedlar inte skickades ut till utlandsröstande. Verkligheten är att inga valsedlar skickas ut alls.

Notera alltså att det inte råder något tvivel om att försöken att få svenska valet att framstå som illegitimt är initierade från Kreml, då Kreml samt Kremls propagandamedier sprider denna bild. Och diktaturkramarna i SD-svansen går villigt Kremls ärenden i denna fråga, sk Svärjevänner. Det finns dock klent hopp om att få de överutmanade att sluta med detta och polariseringen och splittringen i Sverige kommer bara öka framöver. Det är avgörande för Kreml att den stora flanken i konfliktzonen Östersjön är så splittrad internt som möjligt, och i synnerhet att vi inte går med i Nato, för vilket det krävs någon form av enighet inom svensk politisk debatt.

Svärjevänner och Kremls hantlangare återfinnes i kommentarsfältet nedan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

64 kommentarer:

 1. Löste inte RF en del av problematiken med att följa CFE med stt flytta mtrl bak uralbergen?

  SvaraRadera
 2. Så när SD får sina valsedlar stulna av vänsterextremistisk Postnordpersonal så är det egentligen Ryssland som saboterar? Vad ska SD göra, låtsas som ingenting och inte anmäla för att inte "så splittring"?

  SD är de enda som inte har någon skuld till situationen för landets försvar men ÄNDÅ försöker du dra dem i skiten.
  SD behöver inte Ryssland och Ryssland behöver inte SD, för de har ju redan S, MP, Fi, och V..

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD drar sig själva i skiten. Senast genom att erkänna att de inte alls tänker lösa något med FN:s kvotflyktingsystem, som de ljugit om tidigare.

   Radera
  2. Är väl ingen mening att trycka valsedlar med en massa namn på för SD?

   Mikael Jansson har bytt parti, Hanna Wigh, Pavel Gamov, Jeff Ahl, Anna Hagwall, Olle Felten och Jimmies svärmor har alla hoppat av eller bytt till ännu mer Putinvänliga AfS. Möjligt att jag missat nån där, men det är en jävla sörja i alla fall.

   En sak att folk inte håller sina vallöften, men att ha en massa kandidater som inte gör sitt jobb eller startar nya partier är ju snäppet värre.

   Radera
  3. Det kan ju också vara så att de valda följer linjen men partier bytt riktning. Vad vet jag?

   Men det pekar på behovet att avskaffa partierna och rösta på riksdagsledamötererna direkt. Vi behöver inte den korrumperande mellanhanden parti.

   Radera
  4. SD är i högsta grad skyldiga till att Sverige är utsatta, bara titta på hur dom gör i Pateriot affären. Hade man accepterat majoritetsvalet och sett till att vi fått detta istället för att motarbeta det.
   Dom kunde fokusera på nästa omgång som vi lär behöva.
   Sen att man har Pro Ryssar som försvarstalespersoner etc gör ju inte saken bättre.

   Radera
  5. @ibland
   Kvotflyktingsystem löser liksom inte problemet, vi skulle kunna ta hit HUR många som helst och det skulle ändå finnas precis lika många kvar som skulle behöva ha hjälp. Om vi däremot hjälper dem på plats (känner du igen resonemanget?) så skulle vi kunna hjälpa många gånger fler människor för samma pengar.

   @Ben
   Andra partier har också avhopp även om de inte blivit utsatta för den FÖRFÖLJELSE och stigmatisering som SD blivit utsatt för, visst lockar partiet till sig diverse tomtar som ser sin chans att få en plats hos partiet som inte hade någon närmare granskning av de som ville vara med. Om man inte förföljt och stigmatiserat SD aktiva så hade det säkert funnits en större andel vettiga människor på deras platser.
   Kanske blir det så efter valet.

   @Je suis
   Det var väl ändå inte SD som skrotade försvaret?
   Patriot är gammalt och dyrt, varför skulle vi köpa det när det finns bättre alternativ?

   Radera
  6. Ah, Mikael Jansson, Hagwall och de där tror så klart att de blir mindre "förföljda" om de blir öppet antisemitiska och går med i AfS? De måste vara riktigt, riktigt efterblivna.

   Den ende som inte gått med i AfS är väl Jimmies svärmor, men det liknar ju mest arabstat att fixa in sina släktingar på parlamentsposter där de sen inte dyker upp, bara kvitterar ut lön. Jimmie "Hamid Karzai" Åkesson som avlönar halva klanen med statrsbudgeten.

   Radera
  7. Ah Ben, var inte så negativ :)

   Radera
  8. Nej, se så glad Hamid Karzais fru är:

   https://www.youtube.com/watch?v=i1icTkBsjgc

   Månne vi får se Louise Erixon lika glad efter valet när Jimmie kanske fifflat in lite fler släktingar i statsbudgeten?

   Radera
  9. @Ben
   Vi får väl trösta oss med att de skattepengarna hamnar hos svennar för omväxlings skulle.

   Radera
  10. @Kalle7: SD har ingen plan för att svenskar ska lösa flyktingfrågan i andra länder. Om de säger att de har det så ljuger de.

   Radera
 3. Besökte i lördags Marinens dag i KK, väldigt många skepp med gammal matriel ombord och i korvetterna gapar ett stort utrymme och en igensvetsad öppning där det borde vara en regäl VLS fylld med Aster15 eller SeaSeptor paketerade 4o4 i tex 8 canistrar.

  Hkpt 14 kan inte landa på akterdäck, för tung! Trotts utebliven beväpning! Men vi kan ju alltid vattenbomba lede fi.

  Basjägarna har tillgång till bl.a stridsbåt 90 men jag konstaterar att fortfarande så struntar våra politiker i om soldaten har ngt skydd runt ringlavetten, maskeringsnät stoppar möjligtvis dammet från löspluggen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. HKP 14 är inte certifierad för att landa på fartyg, oavsett storlek, och tillverkaren har inte för avsikt att certifiera den för det heller....

   Radera
 4. Varför läser man denna nyhet på denna blogg och inte i MSM-media ?
  Är de "oroliga" för att detta skulle gynna (SD) eller något annat parti ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja fyfan. Bara alternativmedia som Dagens nyheter publicerar sanningen.
   https://www.dn.se/nyheter/varlden/ryssland-genomfor-storsta-militarovningen-sedan-1981/

   Radera
  2. @gbd crvx
   Det var idag mycket längesedan jag läste någonting i "malliga" DN (Maktens PRAVDA megafon)

   Radera
  3. Vad du läser är i fallet helt ointressant. Du gick ut hårt med tesen att "MSM" förteg övningen. Länken visar att du hade fel och 5 minuters googling hade kunnat besvarat din fråga.

   Radera
  4. @gbd crvx
   Är du "felfri"? Kan inte du också missa någonting ? ;-)
   Eller har du för lite att göra ...

   Idag lär det kanske bli "kravaller" i Göteborg..

   Radera
  5. Men alla vet väl att det Bengt kräker ur sig i kommentarsfältet alltid är defekt fyllesvammel? Man skulle inte kunna ha mer fel ens om man försökte. Nu såg jag att Bengt var placerad skitlångt ner på SD:s lista, annars hade det varit festligast sen John Bouvin att kunna se honom göra bort sig i fullmäktige.

   Radera
  6. Jo, men att sparka på den som ligger osv.

   @Bengt H: Absolut inte felfri. Därför brukar jag försöka att kolla upp saker innan jag postar om jag är osäker. Det borde du också gjort.

   Radera
  7. Ja, alla vet ju att det är mycket mer effektivt att hoppa på motståndaren när den ligger ner. Sparkar gör bara amatörer.

   Radera
  8. Bengt: "Har du för lite att göra"? Det var ju du som självsäkert hävdade något som inte var sant! Lite självkritik kanske?

   Radera
  9. -"Om vi går med i EU kommer det tiotusen tyska bögar och våldtar älgarna på sommaren!"
   -"Nja, det där stämmer väl inte riktigt..."
   -"Vafalls?!?! Kan jag inte häva ur mig vilka lögner som helst utan att nån bestrider dem? Har ni för lite att göra, eftersom ni kan syna mina helt uppenbara lögner?"

   Radera
  10. Men denna artikel i DN handlar väl om den planerade övningen Vostok 2018, inte den oannoserade beredskapsövningen som blogginlägget handlar om. Kanske nämns på annat håll men lite mer borde sådana här plötsliga övningar nämnas i media då det pekar på allvaret i omvärldsläget.

   Radera
  11. Nämndes åtminstone i förbigående i ett inslag i Tv4s Nyheterna om Vostok 2018 precis efter att jag postat inlägget

   Radera
 5. Trodde bergsluften skulle få Cornu att nyktra till... Skriver en rubrik om rysk militärövning som sedan kom att handla om SD i texten, ja jisses.
  Förstår inte heller varför du envisas skriva det påhittade ordet "överutmanad". I nyligen ganska färskt inlägg skrev du om att Sverige håller på att "kasta skit på varandra", saken är att du är en av dom som hjälper till att spä på förakt för andra människor som inte delar dina värderingar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla ord är påhittade någon gång..

   Radera
  2. Lustigt att Lennart G bara reagerar om man angriper SD, men alltså inte reagerar när jag angriper MP. Ska man stå upp för något ska man väl stå upp för alla partitillhörigheter?

   Radera
  3. Ibland undrar jag om bloggägaren har tourettes. Ett tag var han tvungen att nämna rysstroll i varje mening. Nu har han med nästan samma frekvens börjat nämna överutmanad. Självklart i samband med SD. SD var ju rysstrollens rysstroll i kvadrat. Så nu är SD de överutmanades överutmanade i kvadrat.

   Radera
 6. Verkligheten är att inga valsedlar skickas ut alls. Detta innebär att utlandssvenskarna inte kan rösta i valet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan dom inte beställa valsedlar per post?

   Alt ta en blank valsedel och fylla i partinamn?

   Radera
  2. Ben Dovers Parti

   Första listnamn:
   Din mamma

   Radera
  3. Utlandssvenskarna är för det mesta högre utbildade och tämligen framgångsrika personer så de röstar klart borgerligt. SD fick ju bara hälften så mycket bland utlandsrösterna under 2014 så det borde väl snarare gynna dem och de andra vänsterpartierna om valsedlarna inte skickas ut?

   https://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/nyheter/detalj//moderaterna-storsta-partiet-bland-utlandssvenskar.cid1359434

   Radera
  4. Verkligheten är att det som skickas ut till oss utlandssvenskar är material för att kunna brevrösta, inklusive två blanka valsedlar. Vi förväntas alltså vara tillräckligt smarta att kunna skriva ner namnet på det parti som vi vill rösta på. För mig var det dock enklast att ta en promenad till Svenska konsulatet och där ta en färdigtryckt valsedel och rösta på plats. Ska väl också för tydlighets skull säga att samtliga riksdagspartiers valsedlar fanns på plats att välja.

   Radera
  5. En hissnande tanke att som utlandssvensk vara emot invandrare....

   Radera
 7. Nu tycker iofs jag att dom flesta som skriker om olegitimt är alla utom SD som mest sitter och myser över sitt potentiella 25-30% valresultat.

  tidigare år har också valfusket på vänsterkanten varit om inte utbrett så iallafall där.

  Jag TROR att SD ägnar sig åt typisk Trump-valkampanj, alternativa medier och en gräsrotsarme som bombar alla med sina budskap.

  Dom har också bra draghjälp av alternativsajterna som de flesta nog läser vid det här laget och får stort genomslag men MSM har sig själva att skylla för åren med mörkande av sådant som folk tyckte var viktigt.

  SD är också som hökar i vallokalerna och ser till att deras röstkort finns där dom saknas.

  Jag TROR också att vi efter detta val kommer få se drag som iallafall jag kommer uppfatta inte vara i demokratisk anda för att minimera SD inflytande.

  Är väl redan prat om att bara för att man låtit talmannen komma från det största partiet de senaste 40åren så är det bara en praxis som inte behöver följas (för att SD blir största parti).

  Jag läser också lite trevare om hur det skall se ut efter valet, Löfven kan ju få sitta kvar tex. om 50% röstar för det, eller inte röstar emot. Så som andra eller tredje parti kan ju alla andra partier låta honom sitta kvar så blir det ingen runda för talmannen att gå, om han är från SD och föreslår Åkesson som statsminister.

  Sen har vi väl allianser som iallafall inte jag skulle vilja se där höger kan tänka sig samregera med S och/eller MP där V får stort inflytande och det tror jag inte heller de flesta andra högerväljare väntade sig.

  Det luktar lite som att om de regler man följt senaste 30 åren inte längre gör en till herre på täppan så ändrar man reglerna. Inte olagligt men 4 år senare har ju väljarna nästa chans att vädra sitt missnöje och då får väl SD egen majoritet eller kan regera tillsammans med KD i en majoritetsregering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller däremot helt med att den svenska fredsrörelsen varit extremt effektiv i att ensidigt avväpna en sida och helt ignorera den andra, ryska, sidans aggressiva upprustning.

   Radera
  2. Ja och i bloggarens grannkommun beslutade tydligen kommunens kreatur att de numera högst politiserade regnbågsflaggorna skulle finnas i vallokalen. Som vanligt finns det väl ingen dömande makt i Sverige som får förbrytarna att bota.

   För övrigt har jag sett dessa flaggor på Volvos och andra stora företags lokaler. Intressant fenomen.

   Radera
  3. Det svenska valresultatet kommer att vara en rysare inte bara i Sverige utan även i våra grannländer.
   Och jag sätter en tjeckisk pilsner på att Frau Merkel kommer att om inte vara sömnlös så följa det svenska valresultatet direkt i allmänhet och (SD):s resultat i synnerhet. CSU i Bayern är inte några "knähundar" och nere i sydöstra f.d DDR finns ett parti som heter AfD...
   I Oktober är det också lantdagsval i Bayern...

   Men någon liknande "stor koalition" tror jag INTE att det blir i Sverige!

   Radera
  4. Rebecca (uvell.se) har en färsk bloggpost om hur sossarna valfuskar för att få muslimska väljare, text på arabiska med en massa hittepå som de hemska rasistpartierna M & SD vill göra mot enbart muslimer.

   Någon som är förvånad? Sosseriet är rädda på riktigt den här gången räcker det inte med Monas valskola...

   Radera
  5. @Mnils!
   Det råder FULL PANIK och samtidigt handlingsförlamning på Sveavägen 68 och fr.f.a på Järntorget i Göteborg.
   Därför blir det fritt fram för lokala islamister , salafister etc. under (S)-märkt paraply!

   Radera
  6. Jadu Bengt, nu var det ju en enskild fullmäktigekandidat i Sävsjö som skickat ut det dubiösa meddelandet, så jag tror inte direkt förhållandena på Sveavägen 68 har så mycket med det att göra faktiskt.

   Radera
 8. Var det inte förresten Patrik Oksanen som låg bakom den ryska avlyssningen av UD som DN rapporterade om eller minnsa jag fel?

  SvaraRadera
 9. Och förresten har väl den som utbildar sina soldater i genusvetenskap, istället för i militära ämnen, noll respekt för de egna soldaternas liv och även noll respekt för den ena befolkningens liv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huvudsaken är att man äter vegetariskt, rättvise- och klimatcertifierat under iaktagande av ett normkritiskt förhållningssätt där specifikt maskulina härskarstrukturer analyseras i ett postkolonialt och intersektionellt perspektiv!   Radera
  2. jag gillar egentligen inte att kommentera - men om det nu förekommer att kvinnor inte trivs i det militära pga förlegade könsroller och stereotyper så kanske det är bra om man tar tag i problemet - det verkar ju som att det är tillräckligt svårt att fylla platserna ändå.
   Men jag vet inget om det är så har bara anekdoter från barnens erfarenheter av lumpen att det inte är direkt trivsamt som tjej i försvaret - förhoppningsvis får man ordning på det också så småningom.

   Radera
 10. Denna övningen Vostok 2018 är den största sedan Sovjet navigerade fel i K-na's skärgård 1981. Man övar även med Kinas militär vilket i sig gör det hela mer skrämmande med tanke på vad det innebär i ett mer konkret partnerskap/ allians dessa mellan.

  Även skrämmande är att Vostok ( som betyder Öst ) rör sej mer Västerut vilket gör det lite obehagligt. Länder som hänger löst är Georgien, resterande Ukraina och framför allt Vitryssland.
  Jägarchefen tog upp Vostok 2018 i sin blogg för + en vecka sedan, av respekt för Lars så länkar jag inte här.

  Tack för du tar upp ämnet Lars!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Deras partnerskap är som Molotov-Ribbentroppakten. Vem hugger vem i ryggen vid minsta tecken på svaghet?

   Rysslands flexande med musklerna i Fjärran Östern är menat till kineserna som att ”don’t even think about it” även om man håller god ton och samverkar.

   Radera
 11. Spetsnaz ?

  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/riksdagsledamot-attackerad-i-v%C3%A4stsverige-1.7903902

  SvaraRadera
 12. Läs Jägarchefens detaljgenomgång av Vostok-18, som tycks skilja sig en del från vad Cornu skriver. http://jagarchefen.blogspot.com/2018/08/prolog-vostok-2018.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vostok 2018 är en planerad övning, dessa 260 000 var en oannonserad mobiliseringsövning.

   Radera
 13. Faktum är att valsedlarna för SD förblev ouppackade i en vallokal i Falkenberg, där ca 50 personer hade hunnit rösta. Om man pga detta tror att valresultatet inte kommer att bli legitimt så är man i bästa fall en nyttig idiot.

  SvaraRadera
 14. C Nuonskandalen
  M Nya Karolinskafiaskot(62 miljarder och åtskilliga liv)
  S skor sig själva (typ Juholt, Jan Emanuelsson,Göran Persson)
  SD vill tillbaka i tiden. Fattar inte att det finns 660 000 utlandssvenskar, fattar inte att vi lever i en globaliserad värld.
  MP fattar inte att andra partier kan ta över deras frågor.
  V förstår inte att en alltför hög skatt kan få folk att skattesmita.
  Fi vet inte vad jämställdhet är.
  L ett flummigt parti som kallar sig för liberalt där rätten till incest och pedofili har varit som förslag i sitt ungdomsförbund.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde KD
   KD. Palestinierna får inte återvända hem till sitt land (för de står i vägen för Jesu återkomst). Vill inte prata om Katolska präster våldtäkter.

   Radera
  2. Adam: Var det inte (C) som för några år sedan i en "framtidsgrupp" föreslog både de tokerier du tillskriver (L) och dessutom talade för månggifte? Annie L fick avbryta sin semester i FÖ, åka hem och ta dem i örat för att rädda något av partiets anseende. Äras den som äras bör!

   Radera
 15. Nu är det viktigt att säga ifrån då valfusk riktas mot SD (eller mot vilket parti som helst) oavsett om det är instigerat av Kreml eller ej. Vi ska ha ett demokratiskt val, och vi ska försvara Sverige mot interna och externa hot (inklusive Ryssland).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 16. Vi får väl alla i dessa tider glädja oss över att konflikten i Syrien är inne på slutrakan och att al Assads vänner Ryssland, Iran och Hizbollah tillsammans med Syriens armé lyckats slå ut den av oss alla hatade IS. Diktaturstaterna tycks vara de som vi får lägga vår lit till vad gäller städning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ska se att Assad släpper ut några tusen islamister till från Saydnayafängelset, så tar nog kriget ny fart.

   Och så önskar vi lycka till med kurderna.

   Radera

  2. Det kan nog händ att han gör men de gossarna återvänder nog till sin fristad Sverige för omplåstrande. Från Syrien sparkas de nog ut med allahanda blessyrer.

   Radera
  3. Tror du det? Förra gången Assad släppte islamister ur fängelset grundade de ju Jaysh Al-Islam, t ex. Utom Amr Al-Absi, så klart. När han blev utsläppt ur Assads fängelse såg han till att James Foley m fl fick huvudet avskuret istället.

   Radera
  4. Den som ger sig in i leken får.............., ja du vet Ben. Eller?

   Radera
 17. En T62 som körs av ett roro fartyg i godtycklig Svensk hamn är svår att slå ut ut eftersom det inte finns distribuerad material för jobbet. Och alla som lärt sig förstöra pansar är äldre än 50 år. Allt centrallagrat material försvinner i några smällar och sen står hemvärnet där och ser roliga ut. Egentligen skulle T54 också räcka till, om man nu inte möter några av de moderna Leoparderna.

  SvaraRadera