Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2018-08-22 10:36

Rösterna på KD avgör om vi får en Alliansen-regering - dags att stödrösta?

Valet den 9:e september avgörs av om Kristdemokraterna åker ur riksdagen eller ej. Vill man se Alliansen bilda regering bör man alltså stödrösta på KD, för alliansen har knappast råd att tappa de 2.5-3.9% som av sig själva kommer rösta på KD.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor.
Åker Kristdemokraterna ur riksdagen kommer vi inte få se en regering bildas av den sk Alliansen. M+L+C kommer vara för små för detta, och en högerregering med M+KD blir förstås också helt utesluten. 

Vill man se en ny Alliansen-regering bör man alltså överväga att stödrösta på KD. Detta gäller i synnerhet de som annars skulle röstat på M eller C, som ingetdera riskerar åka ur riksdagen. 

Annars hamnar 2.5 - 3.9% av de borgerliga rösterna utanför riksdagen. Kom också ihåg att det var KD som rev upp den sk Decemberöverenskommelsen/Decembersveket. Utan KD i riksdagen kan nästa regering heta Löfven och vi kan få en ny överenskommelse om icke-opposition mot en fortsatt socialistregering.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

173 kommentarer:

 1. Det är väl bättre att sd får komma till lite makt nu och göra bort sig likt mp för annars får dom väl +51% om fyra år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Har bloggarn blivit ett rysstroll nu plötsligt och försöker påverka valet?
  Ingenting är längre som förut alla gamla sanningar är slut.......".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett finger för er som undrar. Ett långt och centralt placerat.

   Radera
  2. Där solen inte skiner?

   Radera
  3. Riksdagshuset?

   Radera
  4. Din inrökta ungkarlslägenhet på nedre botten. Fast om du tvättade fönstren kunde du kanske fått in lite, lite ljus.

   Radera
  5. BEN:; Byt TILLBAKA till din förra bild!!!!

   Radera
 3. Att stödrösta = Centralbanksintervention med minusräntor och stödköp av värdelösa tillångar, dvs som att kissa på sig, varmt och skönt i början, men sen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har för mig att Riksbanken är helt oberoende :)

   Radera
 4. Jag har ett annat förslag - stödrösta på M istället om du tänkt rösta på KD.

  Hoppet är ute - vill du att din röst ska räknas så rösta på M - annars är risken att din röst inte räknas.

  Detta är säkrare än att stödrösta på KD då risken finns att KD ändå hamnar under gränsen och då har Alliansen tappat ännu mer.  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp. Riksdagsvalet 2014 röstade 3,12% på FI, vilket sänkte de rödgrönas mandat med lika mycket. Nu lyckades de tyvärr bilda regering ändå, men en röst på KD riskerar definitivt att ge sossarna makten.

   Radera
 5. Lööf gav besked om att en Alliansregering som är större än de rödgröna kommer gå fram med egen budget. Skulle SD rösta med S så får det hanteras när situationen uppstår.

  Kd förtjänar en plats i riksdagen eftersom de rev ner DÖ. Det är inte deras fel att C och L ändå inte ville lägga en Alliansbudget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju väldigt klargörande av Lööf att en Alliansregering skall lägga en egen budget, vilken regering gör inte det?

   Jag är så genomtrött på dessa pajasar att antingen blir det AfS eller så väljer jag inte att rösta alls, men då skall jag ha papper på det!

   Radera
  2. Mer tydligt: Alliansen går då fram med budget utan att först kolla med S eller SD hur de tänker agera.

   Radera
  3. Oj, vad modig hon är...

   Radera
 6. Eller låt SVMpC regera ihjäl sig under den lågkonjunktur som kommer.

  Blir poppis när Sjöstedt tvingar genom fastighetsskatten för att subventionera hyresrätter och köpa bostadsrätter samtidigt som bostadsmarknaden krashar med övriga ökenomin.

  Eller MP forcerar nerstängning av reaktorer med hänvisning till att industrin inte behöver el i lågkonjunktur och under kalla vintern införs elransonering pga effektbrist.

  Och så vidare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var det inte det som alliansen chansade på när de gick med på DÖ?

   Radera
  2. Ja, men mitt under högkonjuntur? Är de helt dumma i huvudet?

   Asylfesten 2015 tror jag faktiskt att de inte hade kunnat förutspå. Visst, en stor mängd varje år om ca 6-80000 men inte 500000 på årsbasis som sommaren 15. Nu har ju iofa Mp regerat ihjäl sig men tack vare sommaren slipper vi dem inte i riskdagen. Trots man har satt Frigolit i husarrest tillsammans med Löven.

   Radera
  3. Och samtidigt var alla totalt upptagna med att ta avstånd från Sd och interna bråk i både M och L om ledarskapet. Det var kanske bra att inte Alliansen vann 14 , det hade inte blivit bra om det fortsatt i tangentens riktning.

   Tyvärr har vi nog inga bra alternativ att välja på bara mindre dåliga.

   Radera
  4. Asylfesten 2015 var totalt förutspådd då internationella organ faktiskt har koll. Och att tillåta dito anhöriginvandring, som blir mångdubbelt större, är ett aktivt val som pågår varje dag.

   Radera
  5. Exakt. Och även helt utan tillgång till några expertprognoser eller rapporter så borde man fattat att att det var dags att stänga gränsen redan när de första tv-bilderna på lämmeltåget nere på Balkan visades på TV-nyheterna.

   Radera
 7. Ja, detta är redan min plan.

  SvaraRadera
 8. Oavsett vem som blir regeringsbildare ... Löfvén eller Kristersson eller till och med Lööf ... så är det mandatfördelningen i Riksdagen som blir avgörande för vilken politik som kommer att föras. Därför har vi säkerligen att se fram emot ett antal delikata variationer på den så kallade Decemberöverenskommelsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, det funkar ju i Finland och många andra europeiska länder. Men det skulle ju underlätta om det blev färre partier. T.ex skillnaden mellan (c) och (l) är ju ganska liten just nu.

   Radera
  2. + 1, KD hade kunnat gå upp i M och C och L fusioneras.

   Radera
  3. Om jag inte har fel för mig sitter inte blockmentaliteten i finska väggarna, det är det som gör att man kan samla ett underlag i parlamentet för regeringen.

   I Sverige där blockpolitiken sitter i väggarna och ett parti inte får vara med i blocken får vi en situation med tre minoritetsblock som inte "får" samarbeta. Det är upplagt för problem och det är inte antalet partier som avgör. Hade det så bara varit M, S och SD så hade det likväl varit knepigt.

   Först när politikerna inser att de måste söka stöd i något av de andra blocken som man kan få en majoritet som regeringsunderlag.

   Radera
  4. @Anynom : Samtidigt har man i Sverige varit hyfsat duktig på att samregera under kriser? Detta gjorde man både under Andra världskriget samt under finanskrisen under 90-talet. Så med stor sannolikhet så kommer M+S att sammarbeta om de inte finns något annat alternativ och en kris står för dörren.

   Radera
 9. 3,9 % bortkastade röster är dock fler än t.ex. 2,4 %..

  SvaraRadera
 10. Om KD hänger kvar är en spelteori att efter valet så kan vare sig S+MP eller Alliansen bilda regering då SD inte viker ner sig utan förhandling. Efter en andra talmansrunda så kan M+KD få ihop en regering med stöd av SD. Klarar sig KD över 4% spärren så vill dom knappast äventyra sin position med ett nyval. Sen kan tokliberalerna inom C & L skrika hur mycket dom vill om en M+S regering.

  SvaraRadera
 11. KD hade inte makt att riva upp DÖ, och kommer inte att ha det efter valet heller.

  SvaraRadera
 12. Problemet med KD är att de är hälften socialkonservativa och hälften vänsterliberaler. Omöjligt att veta vad en röst på dem innebär. Tror inte de själva vet. Beror helt på dagsformen hos respektive falang.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet med KD är att de är totalt ointressanta precis i alla avseesnde, inte ens lönt att nämna

   Radera
 13. En ekosocialliberaldemokratisk allians vore långt mycket bättre än en högerallians eller vänsterallians, men varför skall man vara intelligent när man kan vara en idiot?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enpartistat, det är grejor det!

   Radera
  2. Då man sannolikt inte släpper in fler partier än nödvändigt i den nämnda alliansen så finns det alltid en vänsteropposition och en högeropposition.

   Radera
 14. Jag pratade häromdagen med en kamrat boendes i "bibelbältet" i Jönköpings Län och som allvarligt funderat på att rösta (SD) pga av alla de "utmaningar" de i hans kommun haft ...

  Jag rådde honom just att stödrösta på (KD)...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Vill vi ha inbördeskrig så är AfS rätt väg att gå.

   Radera
  3. Jag antar att de som inte röstar SD bor i fina kommuner med få invandrare. Det går liksom inte bo i Malmös "utanförskapsområde" och rösta S eller M det känns absurt. Städer som Malmö är redan i krig vakna förhelvete..

   Radera
  4. @Unknown: Bor du i Malmö eller?

   Radera
  5. Ja...!? har tyvär ingen möjlighet just nu att lämna skitet

   Radera
  6. Skabersjö är inte Malmö på riktigt, din bonne.

   Radera
  7. Skabersjö är paradis, du är lycklig lottad om du bor där

   Radera
  8. Nänä, jag bor på Rasmusgatan. Skittrevligt, najsa grannar, fina innergårdar och goda affärsmöjligheter.

   Radera
  9. @Ben!
   Bor du på "Herrgården" i Rosengård ?

   Radera
  10. @Unknown: Skumt att du inte kan lämna om du vill. Ganska bra kommunikationer från omgivande orter.

   Radera
  11. Jag bor i Jönköping och har inte märkt av några problem som är direkt knutna till invandring. Är ofta i Råslätt och det är hur lugnt som helst.

   Radera
 15. Enligt min uppfattning så ligger (KD) närmast (SD) i en hel del frågor men man har alltid varit så "ängsliga" för att säga rent ut i dem.

  Dessa frågor har tagits upp av (SD) som säger det som (KD) vill men inte vågar...

  Åkesson har ju dessutom öppet bjudit in både (M) och (KD) även om Kristersson sagt Nej (nu före valet)

  Själv var jag och förtidsröstade nu kl. 10:00 på förmiddagen så att detta var klart. Man _kan_ ju "ångerrösta" på valdagen i vallokalen ...
  ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, båda företräder ju främmande makt. Åkesson företräder Moskva, Skyttedal företräder Vatikanen. På det sättet är de ju rätt lika.

   Radera
  2. Är Skyttedal katolik? Spelar kanske ingen roll för herrrens makt känns oxå främmande.

   Radera
  3. Ja, Skyttedal har konverterat till katolicismen.

   Radera
  4. Lite som hattar och mössor förr i tia.

   Radera
 16. På tal om valet, tragiskt det där med skogsbränderna, bränderna kommer framstå som billiga i jämförelse med kostnaden för att MP inte åker ut.

  SvaraRadera
 17. Nej! Snarare är detta ett ypperligt tillfälle att bli av med KD ur riksdagen. Minns vilket sänke de var för allians-regeringen. De var emot avskaffande av alkoholmonopolet. En av deras hjärtefrågor var att arbetsföra vuxna människor skulle drälla hemma på bidrag istället för att arbeta (hemmafrubidraget).

  Låt oss slippa dem i riksdagen så kan en framtida borgerlig regering driva riktig borgerlig politik. KD är sossar med låtsaskompisar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alkoholmonopolet är gynnsamt för oss konsumenter idag om man gillar kvalitetsviner. Ett avskaffande skulle innebära betydligt högre priser på viner i segmentet 200-1500 kr. Dessa viner är billigare i Sverige än i Europa, pga av Systembolagets stora inköp. Systembolaget är dessutom numera så kunniga och välsorterade att ingen privat aktör kan klå dem. Tillgängligheten på ett så brett sortiment är ytterligare ett stort plus. Skatten på alkohol är svår att förändra nedåt i Sverige, så den biten kan privata aktörer ändå inte göra något åt.

   Titta På Tyskland eller Danmark som exempel. Där finns bara kompletta skitviner i livsmedelskedjornas sortiment, och för de bättre vinerna måste du leta upp specialaffärer med begränsat sortiment till högre priser än i Sverige.

   Dessutom så tror jag bestämt att Sveriges alkoholpolitik får en bra effekt på de som spontanköper dagsbehovet av alkohol, dvs alkoholister, män som slår sina fruar när de är påverkade osv. Att den gruppen inte kan ta sig ned till bolaget klockan tio på kvällen eller på en söndag, tycker jag är bra. Även alkisar behöver vila.

   Detta sagt av en icke-socialist.

   Radera
  2. Trots KD:s märkliga politik så var KD ministrarna i Alliansregeringen bland de dugligare.

   Radera
  3. Doktor syn: Efter att ha bott över 10 år på kontinenten kan jag bara säga att systembolagets "bra utbud" är en chimär som de själva odlat fram i sin marknadsföring. Och jag köper inte de billigaste dryckerna. När det gäller missbrukare tror jag det finns effektivare sätt att hjälpa än att begränsa öppetider. Vad sägs om snabb tillgång till bra missbruksvård istället?

   Mnlis: De vettiga individerna i KD har säkert inga problem att få medlemskap i andra partier när KD åkt ur riksdagen.

   Radera
  4. Helt enig. Systemets sortiment kommer ingen handlare kunna mäta sig med. Lättkränkta liberaler som inte får köpa brännvin på söndag kl 08.00 bör ha detta i åtanke.

   Radera
  5. Kan meddela att i Spanien kan man hitta bra viner för en bråkdel i en vanlig livsmedelsbutik (Dia, Mercadona etc) mot vad det kostar i Sverige så ditt resonemang hänger inte riktigt ihop. Det handlar om var du köper det och vilken typ av marknad det är. Tyskland och Danmark är ju urdåliga exempel eftersom ingen av dem har speciellt bra inhemska viner om man jämför med södra Europa.

   Radera
  6. Så ditt råd till alla danskar och norrmän som korsar gränsen för att gå på svenska Systembolaget är att dom ska flyga till Spanien istället?

   Bra där.

   Radera
  7. Visa klimatet vem som bestämmer!

   Radera
  8. Vin ?

   När det finns 5l BiB "Jelzin" för en billig peng på andra sidan Östersjön...

   Går även att köra Multi-Fuel-köket på vid ett "skymningsläge"!

   Radera
  9. Klart att ingen kan slå systembolaget eftersom de privata aktörernas butiker är så små, svårfunna och mobila.

   Radera
  10. Exakt Bengt, dricker man starkvaror som håller under 40% börjar det växa näckrosor i halsen på en, det har jag från säker källa. Undantaget är öl, men då ska det vara centraleuropeisk pilsner och inte nån jävla hipster-IPA.

   Radera
  11. Jag har inte sett en enda privatägd vinbutik i Europa som har bättre och billigare standardsortiment i tidigare nämnda prissegment, än Systembolaget. Visst du kan hitta specialbutiker med ett större sortiment med uteslutande dyra viner, i London eller annan valfri metropol, men Systembolagets butiker med störst sortiment i Stockholm kan också frambringa vissa utvalda viner i 10000-kronorsklassen.

   Vi kan ta Champagne som exempel, eftersom det är en dryck i en begränsad och (för mig) tämligen lättöverskådlig varugrupp. Det finns idag inga kvalitetsdrycker ur den varugruppen som den svenska marknaden "missar" pga okunskap eller inkompetens hos Systembolaget. Om Bolaget inte har en viss Champagne från en mindre tillverkare, så beror det oftast på att efterfrågan inte finns, alternativt att de inte kan leverera tillräckliga kvantiteter. Ett exempel är Alfred Gratien Vintage och Cuvee Paradis, där de kvantiteter Bolaget får in oftast tar slut på en gång. Sverige har dessutom oproportionerligt hög tilldelning av Champagne pga av att Systembolaget är en stor kund. Det är vi tacksamma för.

   Att sedan någon fjantig Hipster från Södermalm klagar över att Systembolaget inte har just det källarbryggda albanska öl som hen vill ha, i sin strävan att vara unikare än alla andra, bryr jag mig inte om.

   Det jag ser som positivt, är, att vi nu har en symbios mellan kunniga importörer och kunskap på Systembolaget som ger balans. Det är inte omöjligt att få in en produkt i ordinarie sortimentet om den håller hög kvalitet. Självklart förstår jag att det finns aktörer bland importörer och kända vinkännare som gärna skulle vilja att försäljningen privatiserades, eftersom det finns pengar att tjäna.

   Radera
  12. Vilken privat aktör skulle saluföra hela bolagets sortiment av exklusiva årgångsviner i ehh... Storuman, Vilhelmina, Arvidsjaur eller Gällivare eller annan ort i "skoterlandet"?

   Och dessutom till samma pris som på Östermalm ?

   Ja, "Border-Shop" är billigare men har ett mycket mindre och enklare sortiment!

   Radera
  13. Klart alla butiker borde vara statligt ägda! Har febrilt letat efter den japanska tandkrämen Kobayashi som innehåller aktivt kol, för min dåliga andedräkt, i samtliga större kapitalist- och kooperationsbutiker i Göteborg.

   Radera
  14. Vad sägs om att du håller munnen stängd istället?

   Radera
  15. Jag trodde det bättre viner var relativt billigt i Sverige pga enhetlig skattesats. Men vad vet jag? Jo, jag vet att tyska viner håller världsklass. Sedan vet jag att jag personligen föredrar att handla vin i tex Frankrike, Spanien eller Belgien framför Sverige. Alla snabbköp jag besökt i dessa länder är tusenfallt bättre än Systembolaget i Skara, på Möja och i Ubbhult. Systembolaget är en otroligt förlegad förmyndarinstitution. Bort med det bara! Allt tjafs om enastående sortiment är Stalinspråk. Valfrihet bäste Dr Syn!

   Nulli secundus

   Radera
  16. I prissegmentet 1500 kr kan man mycket riktigt göra klipp på Systembolaget.

   Däremot inte för 200 kr, bolagsvinerna för 200 kr kostar ca hälften i Frankrike exempelvis. Champagne som någon nämnde är ett bra exempel, de enklare sorterna på Bolaget för 350-450 SEK kostar 15-22 euro ungefär.

   Radera
  17. Vin/öl/sprit är lokala/regionala marknader i kontinentaleuropa utom storsäljarna. Det är Sverige som med sin lagstiftning och regleringar nationalharmoniserat marknaden så exakt samma priser och villkor överallt på detaljhandelssidan, så funkar vanligtvis inte andra marknader. De där 150-200 SEK-vinerna på Systemet hittar du för kanske 80-100 SEK på själva vingården om du kan ta dig dit. Sen finns massor med goda, dugliga sorter efter sin prisklass som aldrig når Systemet då produktionsvolymen är för liten eller märket för okänt (i bästa fall beställningssortiment på enskilda flaskor i värre fall privatimport med kollikrav och lång tidsväntan).


   Med dagens teknik är det inga problem att beställa viner över nätet om man nu inte kan få tag på det man vill ha i affären. Varför man nu vill beställa något, oftast finns ganska hyggliga viner från närområdet (talar här om Frankrike, Österrike och norra Italien).

   Radera
  18. Min lokala Total Wine in NC USA har storre utbud an Systembolaget I Nordstan Gbg.

   Jag kan ga direkt in pa Total Wine och kopa en Penfolds Grange 2008 WS100 rating for $600.00. De finare vinerna forvaras ocksa under kontrollerade (temp och humidity) former.

   Trots ovanstaende raknar jag inte Total Wine som speciellt valsorterat, och definitivt inte Systembolaget.

   Pa toppen av det sa har vi nagot som heter Internet dar man i princip kan kopa vilket vin som helst och fa det fint levererat via UPS/FedEx direkt till kontoret

   Radera
  19. jorgenl: Ja, de som tror att Systembolaget har bra utbud har antingen bara varit på bordershop/Lidl utomlands, eller är helt hjärntvättade av sossarna.

   Radera
  20. Drick inte vin, drick öl. Kram.

   Radera
  21. Snacka om irrelevant diskussion. Vi kommer beställa hem viner. Vakna.

   Radera
 18. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 19. Vi har de facto haft DÖ hela mandatperioden, så KD åstadkom ingenting.

  Bättre att riva bort plåstret och låta dom bli irrelevanta nu än ha kvar sänket till nästa val.

  SvaraRadera
 20. Det är deprimerande att alla idioter tycker att man skall vara till höger eller till vänster. Alltmedan "mitten" snart sagt alltid är intelligentast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du är en förbannad centerextremist?
   https://www.youtube.com/watch?v=_76uHtxLlM4

   Radera
  2. Jag hatar vänsterdårar och högerdårar. Vi har en värld som behöver räddas och det gör man inte med vänsterpolitik eller högerpolitik. Den väsentligaste frågan är ju inte vilka som skall betala och vilka som skall ha, utan vad som behöver göras, oavsett om staten eller marknaden drar det tyngsta lasset.

   Radera
  3. Då är frågan var mitten ligger? Till vänster eller höger om V eller M?
   Till vänster eller höger om AFS?

   Radera
  4. Mitten äro ekosocialliberaldemokratisk!

   Radera
  5. Och mitten är så snävt definierad att bara en person kan befinna sig i den samtidigt?

   Man kan ju inte stå och vela med en fot åt höger och en åt vänster!

   Radera
  6. Det får rum ett antal partier i mitten, om det än kan te sig lätt onödigt.

   Själv har jag liksom flertalet människor en fot åt vänster och en fot åt höger och det går alldeles utmärkt! Hur står du själv?

   Radera
  7. Kuckeliku; menar du verkligen allvar med att vi/ni ska "rädda världen" ? Har svårt att hålla mig för skratt! Världen om du menar jorden klarar sig alldeles utmärkt utan oss människor och behöver inte räddas. OM du istället menar alla 7 miljarder invånare på Tellus blir det svårt att tro att det svenska riksdagsvalet har någon påverkan alls för 7 miljarder pers.
   Varför inte nöja dig med att försöka rädda det svenska samhället från undergång?

   Radera
  8. Världen är definitivt svårt hotad. Vi håller på med en massutrotning nu och allt tyder på att den bara kommer öka farten. Mänskligheten utrotar man verkligen inte med någon lätthet och det är inte ett dugg troligt att någon annan art kommer ta vår plats och lyckas bättre, än mindre när vi redan sabbat Jorden och fördärvat en väldig massa naturresurser. Mänskligheten överlever säkert länge till, men civilisationen kan haverera och människor kan både massdö och få skitliv.

   Sverige kan ha betydelse för resten av världen, men självfallet måste vi se inte bara till världens bästa utan också till vårat eget bästa. Hållbar Värld, Hållbar Demokrati, Hållbar Livskvalitet.

   Radera
  9. Hur ställer du dig till U-hjälp?

   Radera
  10. Efter att ha brottats en del med din fråga inser jag att ett intelligent svar med viss nödvändighet blir flera sidor långt och det postar jag knappast här!

   Radera
  11. Du är ju själv en vänsterdåre. Spritt språngande tokig sådan, med sedvanlig hybris och självinsikt som en sten.

   Det var bara det jag ville säga. Resten är ju subjektivt.

   Radera
  12. Ta nu och torka dig i trumpan, Lanus, för det stinker

   Radera
 21. "...”Vi har under en längre tid kunnat följa hur stödet för SD ökat inom snart sagt alla grupper, hur partiet normaliserats och framstår som möjligt att rösta på för allt fler.

  Bilden av den typiska SD-sympatisören som en ung, arg och arbetslös man i bruksort stämmer inte längre”, säger Torbjörn Sjöström...."

  https://chef.se/har-ar-partiet-flest-chefer-sverige-rostar-pa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den typiske SD väljaren har väl inte funnits på länge. När man går över 10% börjar man samla brett stöd i olika grupper i samhället.

   Och inget parti funderar mer än enstaka utspel varför var femte röstberättigad i det land i världen som är mest anti SD i sin grundläggande kultur är beredda att rösta på SD.

   Varför har vi ens val när partierna befinner sig så långt från folket?

   Det gäller samtliga, inklusive SD.

   Radera
 22. En alliansregering med C i? Tack, men Nej tack.

  Att Kristersson nu går ut i Financial Times och säger att det är invandringspolitiken som orsakat Sveriges problem och har försatt Sverige i en situation som är och kommer bli mycket värre än 90-talskrisen, borde göra det omöjligt att regera med ett parti vars företrädare titt som tätt förespråkar ännu mer invandring och öppna gränser.

  Majoren har också tappat förståndet helt, så L är också uteslutna.

  En regering med SD + M + KD, vill jag se ta itu med Sveriges problem på allvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rimligt är Kristersson som statsminister. Om man får önska: Utöver att rätta till invandringshaveriet, så är EN åtgärd som skulle glädja mig, om Arbetsförmedlingen las ned omedelbart.

   Radera
  2. Som konservativ så föredrar jag en regering utan C, om det är möjligt. Att bli av med Mp ur regering och ev riksdag skulle dock väga upp för en Alliansregering.

   Radera
  3. Financial Times läses i Sverige av rätt många bland M:s klassiska väljarkår (affärsmän, högre tjänstemän inom privat näringsliv). Har hört från flera håll ur det segmentet att det är bättre att läsa FT för omvärldsnyheter eftersom de malliga svenska morgontidningarna skriver av och skriver exakt samma saker fast några dagar senare. Kristersson vet precis vad han gör när han skriver till FT, han ska få väljarna att sluta upp och inte avvika.

   Radera
 23. Det hade nog många SD-väljare gjort om inte EBT hade spårat ur så mot Åkesson i senaste debatten. Så det var inte så smart gjort av henne.

  Vad är det förresten för snack om en Allians? Vilken allians? Det finns ingen allians.

  SvaraRadera
 24. Ja stödrösta KD så att någon gammal knäpp homofil kan stå och sjunga sig salig om ensamkommande "barn" i talarstolen även nästa mandatperiod.

  SvaraRadera
 25. SVENSKE VALMÄN!!

  Minns att KD när papister vid sin barm. Dina och mina förfäder blödde och dog vid Breitenfeld, Oldendorf osv för att Sverige och andra europeiska nationer skulle styras från de nationella parlamenten och inte av ett gäng kanaljer som smider ränker i en stinkande pedofil ormgrop i provinsen Lazio.

  Nu försöker papisterna återigen nedrigt skaffa sig inflytande över vår politik, genom att infiltrera kristdemokratiska partiet. Låt dem inte göra detta, utan låt dem behålla sina avlatsbrev.

  ENVAR SOM RÖSTAR PÅ KD, RÖSTAR MED VATIKANEN!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, Ebba Busch Thor är numera mamma, så att rösta på KD, är att rösta med alla mammor.

   Radera
  2. Kan du bara fixa en affish med Schweizergardet så tror jag saken är biff.

   Radera
  3. Skoja inte nu, det här gäller ju rikets säkerhet.

   Radera
  4. Muselmanerna har ånyo stoppats framför Wiens portar. Liksom förra gången var den polniske kristenheten i detta stort behjälplig.

   Svenske valmän. Striden gäller nu din fädernesjord och Kristenheten självt. Fördraget i Westfalen har respekterats genom århundraden: allt hot mot vår protestantiska trosutövning från papisterna är försvunnet. Hotet gäller nu hela den kristna världen, samlad under Fridsfursten, Guds son.

   Samloms under kristenhetens fana. Samloms under det kristdemokratiska Korset. Deus Vult!

   Radera
  5. Så du har kommit fram till att kådisarna är katoliker?

   Var det en uppenbarelse som kom när du sopsorterade?

   Radera
  6. Nej, men de har katoliker på framstående poster, uppenbarligen (=Skyttedal). Som bekant är en katolik i första hand lojal mot Vatikanen och endast i andra hand lojal mot världsliga makter.

   Radera
  7. @Anders Limes:

   Nja, i det avseendet krävdes det ju även en förlust vid Zenta i Serbien innan fredsfördraget i Karlowitz. Enligt det fördraget ska ju f ö Ungern vara muslimskt, undrar lite hur ungrarna känner inför det...?

   Radera
  8. @Ben !

   En helt underbar kommentar! Märks att du "legat" i Lund länge och väl!

   På DR1 fanns på halv-fjerserna (70-talet) en fryntlig mand som på bildad dansk vid namn Mogens Glistrup och som uttalade sina farhågot för "Mohammedääääänerna"... ;-)

   Men, vad skall man då säga om G2A som på Lützens dimmiga fält kom bort sig från sina trupper?

   Radera
  9. @Ben !

   Lazio... Ehh.. Är inte detta ett fotbollslag ?
   Trodde att du hejade på "Iff-iff"

   Radera
  10. Det Habsburgska Österrike-Ungern stoppade "musselmanerna" med sin "Militärgrenze"...

   https://de.wikipedia.org/wiki/Milit%C3%A4rgrenze

   Idag stoppar Ungern och Kroatien "musselmanerna" med staket och avspärrningar värda Järnridån vid sina gränser...

   Radera
  11. Han brinner i helvetet för allt han gjorde mot skåningarna.

   Uppträdd på ett spettekaks-spett, roterande över öppen eld, tvingas han dygnet runt lyssna till en dyngrak Edvard Persson som spelar "Kalle på Spången" på ett ostämt dragspel.

   Radera
  12. Bengt, Lazio är den italienska provins i vilket Rom och Vatikanen är beläget. Och ovanstående kommentar avser alltså Gustav den andra Adolf.

   Radera
  13. Vill påminna om Luther, Martin på vilken vårt nutida västerländska välstånd hvilar vilken på sin tid varnade för just "musselmanerna"...

   Ity hårt arbete befordrar hälsa och välstånd och förhindrar månget tillfälle till synd som det står i katekesen.

   Kombinationen Protestantism, Preusserei och sparsamhet/uppfinningsrikedom modell DDR styr ju Europa..

   https://de.wikipedia.org/wiki/Martin_Luther_und_die_T%C3%BCrken

   Radera
  14. Har vi att välja mellan Gustaf eller den andre Adolf??

   Radera
  15. Reformationen, den händelse som startade ett århundrade av religionskrig i Europa?

   Radera
  16. Njaeee....

   https://www.politico.eu/article/angela-merkel-sees-progress-in-mays-brexit-struggles/

   Radera
  17. Som vi alla vet så var inte just muslimerna det semitiska folkslag som Luther for ut i svavelosande tirader emot och hotade med folkmord. Det var ett visst annat folkslag från mellanöstern.

   Men han kan säkert ha skrivit nåt kritiskt om muslimerna också när han tog nån kaffepaus från sin 24/7/365 judehets.

   Radera
  18. @Ben!

   Det heter "Die Türkenschriften" eftersom det var just "turken", dvs "den store bossen" i istanbul som var Allahs ställföreträdare och beskyddare på jorden.
   Det Osmanska riket regerade över stora delar av det som vi idag kallar för MENA . Dagens länder som Irak, Syrien, Saudi etc. är helt och hållet konstruktioner av freden i Versailles 1920

   Den siste "bossen" i istanbul kallades för "Der kranker Mann am Bosphorus"

   https://de.wikipedia.org/wiki/Kranker_Mann_am_Bosporus

   .. och är idag något som en viss Erdogan vill återupprätta!
   Trots allt har ju dagens Turkiet en viss "stabilitet" i jämförelse med länderna där nere i örigt...

   Radera
  19. @Ben !

   Luther drack knappast kaffe !

   Detta var något som kom till Europa just efter slaget vid Wien 1683 när de retirerande osmanska styrkorna lämnade kvar ett antal säckar med just kaffe...

   Radera
  20. Som sigismundare (vars tron nesligt bedrogs honom av det svenska adelskotteriet efter Slaget vid Stångebro) har sommarens bränder gjort mig mycket djupt berörd då våra polska bröder valde att hjälpa till med släckningsarbetet i skogarna. Avbrottet från 1599 är efter detta på väg att överbryggas, snart kan vi vara både papister, protestanter och patrioter allihopa tillsammans på varsinsida Östersjön:

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Svensk-polska_unionen

   Radera
 26. Så har jag då varit nere i Kommunhuset och lagt min röst i enlighet med politisk åsikt och övertygelse.
  Till skillnad mot vad jag uppfattar majoriteten i kommentarsfältet så lade jag min stödröst på Socialdemokraterna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sistagångsväljare?

   Radera
  2. Isak: Det är mitt 14e riksdagsval och kan inte uteslutas att jag därför är vad Du förmodar! ... Dock är trots om så skulle vara fallet min röst värd precis och exakt lika mycket värd som vem som helst annans.
   Magnus Johansson: Knappast så! Efter att ha varit politiskt och fackligt engagerad i ett halvt sekel så vet jag nog faen var jag har mina Pappenheimare!

   Radera
  3. Måste vara bekvämt att aldrig behöva omvärdera en ståndpunkt någonsin.

   Radera
  4. Mnils: Ståndpunkterna analyseras och värderas var dag och ännu ej i det stora resulterat i någon större omvärdering!

   Radera
  5. Ok, kör hårt Chief. Full fart med öppet bogvisir i tredje världens lycksökarocean.

   Radera
  6. Isak: För Din kännedom då att migrationspolitiken sedan något år tillbaka är en ickefråga i och med att S och M gjorde klart gällande paradigm. Integrationspoltiken skär däremot så som alltid varit fallit rakt mellan höger och vänster.

   Radera
  7. chief karlsson talar som vanligt sansat. Det stämmer att migrationspolitiken kommer vara striktare från och med nu jämfört med perioden t ex 2010-2015, och detta är S och M till stor del överens om. Det är ingen avgörande fråga. På samma sätt kommer det finnas en stabil majoritet för mer pengar till rättsväsende och försvar.

   Det intressanta blir om en regering kan göra även andra lite jobbigare reformer, ex inom vård och bostad, eller en rejäl skattereform.

   Radera
  8. 300000 "ickefrågor" står och knackar på för att komma som bidragsinvandrare fram till 2021 enligt migrationsverket.

   Radera
  9. Undanber mig von Oben-fraser som "För Din kännedom..." för övrigt. Särskilt som resterande delen av meningen bara är ett påstående draget ur arslet utan några som helst belägg.

   Radera
  10. Isak: Om så 300.000 eller 3 miljoner så gäller sedan 2016 lagstiftning om bostads- och försörjningskrav vid anhöriginvandring.
   Samt då att mina argument ej är dragna ur av Dig nämnd plats utan ur de block- och partiöverskridande överenskommelser vi kontinuerligt kan ta del utav i bland annat etablerad media. Och för den speciellt intresserade så finns Lagstiftning och övriga regelverk i sin helhet tillgängliga bara ett par knapptryck bort.

   Radera
  11. @chief!

   Även om vi inte har samma åsikter så är du värd respekt!

   Radera
  12. Chief

   Du kanske underskattar vad som händer när ett samhälle expanderar sin befolkning snabbt.

   Var ska alla poliser, läkare, lärare, sköterskor komma ifrån?

   Hur snabbt kan man bygga ny kollektivtrafik, skolor, dagis, sjukhus, bostäder, VA-nät etc?

   Hur mycket måste man tjäna för att få ta hit sin familj? Spelar antalet barn någon roll? Räcker det att tjäna 22k för att ta hit fru och två barn? Hur ser den samhällskalkylen ut, på kort sikt?

   Radera
  13. Prognosen är från juli i år, chiefen. Finns att ta del av i etablerad media. Att Sveriges utvisningskapacitet knappast är i paritet med det gigantiska inflödet är också väl känt.

   Gör matten. Det väller det in 300000 fram till 2021 och vi kan skicka hem i storleksordningen 3000/år. Så var det med det paradigmskiftet.

   Radera
  14. Somebody: +1

   Men du vet, massinvandringen ska ju bli en förtjänst lite längre fram. Då kommer vi ha råd med allt det där. :-)

   Radera
  15. Tack för repliker!
   Somebody...: Fortfarande under observerande av Wilderängs grundläggande tes rörande evig tillväxt i en ändlig värld så diskuterar vi en liten undandskymd hörna i en ganska stor värld. Vi diskuterar samtidigt volymer, eftersom begreppet är fullt tillåtet att värdera, som sedda i dels Global jämförelse är marginella och i lokalt perspektiv hanterliga ... samt dessutom nödvändiga sett till demografi. Som jag sade inledningsvis så är migrationen numera att betrakta som en icke-fråga i och med att de två statsbärande partierna är i samsyn. Dock att notera att jag uttryckligen gjorde klart min ståndpunkt att integrationen är och kommer att vara föremål för åsiktsskillnader ungefär längs den etablerade höger-vänster-skalan. Slutligen så att min åsikt, naturligtvis helt subjektiv, är den att en befolkningsökning om cirka 1% årligen enligt min mening inte är att betrakta som en särskilt snabb expansion. Då också att ta under beaktande att "invandring" i sig är uppdelad i ett antal delgrupper varav asylsökande endast är en grupp bland flera samt att under ett antal år asylinvandringen ganska numerärt ganska väl balanserats av emigrationen. Samt rörande storlek inkomst och boyta så finns detaljer hos Migrationsverket.
   Isak: Det är ganska ointressant om prognosen är en månad gammal eller ett år gammal. Det är en prognos rörande ansökningar ... inte en prognos rörande utfärdande av Uppehållstillstånd.

   Radera
  16. Tror du att de 300000 "ickefrågorna" kommer att kunna skeppas tillbaka dit de kom ifrån (förutsatt att den förträffliga sossebyråkratin ger avslag åt alla)? Ja eller nej.

   Om nej: då blir de förstås kvar här illegalt. Tänk djungeln i Calais.

   Usch, nä nu har jag fått nog av självgoda sossar. Ert parti har förstört Sverige och är allmänt svinaktigt. Säljer lotter på krita till skuldsatta människor bland annat: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6770009

   Radera
  17. Chief

   Tack själv!

   Frågan är inte en ickefråga så länge som M och S inte gör upp i frågan. M räckte ut en hand, S tog den inte. I själva verket så kan frågan avgöra regeringsbildningen, t ex hur kommer C och SD att agera framöver? Det är hjärtefrågor för båda partierna och Löfven visste att han aldrig kunde locka över C om han sen tidigare gjort upp med M i frågan i en restriktiv politik. Partiet framför landets bästa, om du frågar mig.

   Radera
  18. Somebody...: Jag baserar mina redovisade ståndpunkter inte på tolkningen av samtalsinviter mellan M och S och de spelteorier som eventuellt kan uppkomma i samband därmed. Jag utgår ifrån den lagstiftning som kom på plats 2016 efter överenskommelse mellan M och S och vilken i och för sig är "tillfällig" men vilken flertaltet sansade bedömare anser kommer bli permanent efter 2019.
   Isak: Jag väljer att bortse från avslutande stycke i Din replik och konstaterar endast i och med nuvarande regelverk gällande anhöriginvandring, vilken jag i replik ovan till Somebody bedömer som gällande även efter 2019, i sig innebär att där inte kommer att finnas 300.000 anhörigansökande på svenskt territorium under perioden fram till 2021. Dessutom så kan jag i Migrationsverkets Prognos för perioden 2017-2021 Diarienummer 1.1.3-2017-3222 tillställd Justitiedepartementet på dess 78 sidor och i dess mer än 60 tabeller i ämnet inte finna underlag för det av Dig beskrivna.

   Radera
  19. Chief Karlsson:

   Du kan alltså inte svara ja eller nej på min fråga, noterat.

   Du har läst något gammalt. Se senaste prognosen, diarienummer 1.1.3-2018-929.

   Asylanter: 122000
   Anhöriga: 181000

   Vet inte var du fått siffran 300000 anhörigansökande ifrån, den siffran är båg. Sedan är naturligtvis de anhöriga inte sämre än att de också kan komma och landstiga på svenskt territorium och söka asyl om de vill samt har råd. Varför skulle de stå med mössan i hand i Teheran eller Mogadishu och rätta sig efter svenska regler?

   Det enda som bromsar inflödet är Ungerns, Italiens m.fl. nationaliststyrda länders åtgärder. Viktor Orban är den bästa migrationsministern Sverige någonsin har haft.

   Radera
  20. Isak: tack för referens till 1.1.3-2018-929. Jag hade visst besvär med att hitta den men fann den till slut.
   Till att börja med då angående Anhörigansökningar så finns dessa normalt inte inom landet samt att hittillsvarande historik på området senast gångna decennium "mellan tummen och pekfingret" ger 1 anhöriguppehållstillstånd per 3 asyluppehållstillstånd samt vidare då att nuvarande "tillfälliga regler" rörande bostad och inkomst, vilka med stor säkerhet kan antas kommer att permanentas gör att min bedömning blir att under aktuell fyraårsperiod nämnda 181.000 i verkligheten kommer att resultera i någonstans runt 50.000 anhöriguppehållstillstånd. Detta då baserat på min tolkning av tabell 64 i nämnda juli-prognos.
   Vad gäller prognos för asylsökande enligt tabell 54 så ligger antalet ganska väl i paritet med vad som dels varit genosmnittsantal under tidigare år och dels ganska nära de antal som företrädesvis M och S synes verkar vara ganska eniga om som en norm som bör upprätthållas. I detta antagande ligger också att historiskt så har cirka 50% av asylansökningar avslagits. Med ett notabelt undantag för den exceptionella situationen hösten 2015.
   Med andra ord ... Jag är skeptisk till siffran 300.000 under den aktuella fyraårsperioden skulle utgöra någon form av uppskattning av asylmigration till Sverige. Det enda jag anser siffran duglig till är att utgöra underlag för Myndighetens anslagsäskande.

   Dina synpunkter på Ungerns agerande får stå för Dig och som Du sannolikt är medveten om delas den åsikten inte av majoriteten av EU´s stater.
   Slutligen då att jag svarar inte på Din inledande fråga av samma anledning som jag undviker att kommentera avslutningen i Ditt föregående inlägg.

   Radera
  21. Du är skeptisk till 300000. Gott så, prognoser kan och bör man ifrågasätta.

   Men massinvandringen är inte en ickefråga, kan vi vara överens om det nu?

   Om så "bara" 120000 vanliga asylanter infinner sig på svenskt territorium fram till 2021 är det extremt allvarligt. När sossarna i en av få ljusa stunder beslöt att stänga gränsen för asylanter 1989 var årstakten 20000 och antalet befintliga invandrargetton kunde räknas på ena handens fingrar.

   Sverige är idag mitt inne i en systemkollaps pga. invandringen som har varit, men nu betraktas 40000/år som "lågt" och "under kontroll".

   Radera
  22. Isak verkar ha missat att Arbetsförmedlingen beräknar att Sverige behöver cirka 60 000 nya svenskar per år för att vårt samhälle skall fungera på det sätt som vi är vana vid.

   Sverige befinner sig naturligtvis i dag inte inne i någon systemkollaps. Tvärtom så utvecklas vårt lands ekonomi mycket bra och välfärden byggs ständigt ut.
   Det är Finland vårt grannland som valt bort invandringen som har stora ekonomiska och sociala problem på grund av den olyckliga demografiska utvecklingen i landet.

   Radera
  23. Isak: tack för replik. Vi synes ense om att prognoser alltid kan vara föremål för viss skepticism.
   Begreppet "massinvandring" finns enligt min mening ingen anledning att använda som beskrivning av situationen i Sverige. Jag kan sträcka mig så långt som att hösten 2015 hade vi ett ansträngt läge men med samhällets samlade resuser lyckades vi hantera situationen.
   Att jag använder beteckningen "ickefråga" bottnar i att de två hittills största och samtidigt statsbärande partierna genom blocköverskridande åtgärder senaste två åren reglerat frågan i så måtto att den inte längre synes spela någon större roll i valrörelsen.
   Luciabeslutet 1989 samt Palmes åtgärder via DDR mot Turkbulgarerna 1982 är de två politiska beslut från socialdemokratiska regeringar i modern tid som rört migrations- och asylpolitiken. Borgerliga regeringar i modern tid har också de tagit vissa beslut i ämnet ... men med andra förtecken. Dock då att notera att Palme och Ingvar Karlsson verkade i en annan värld i en annan tid.
   Slutligen så att jag kan inte finna några tecken på att Sverige skulle befinna sig i någon "systemkollaps".

   Radera
 27. Om man anser ätt MP är det skadligaste för Sverige och svensk industri samt tar i beaktande bloggarens post om samfälligheternas ironi. ..
  Då återstår inte många val bland riksdagspartierna om man inte ska kallas antidemokrat.

  SvaraRadera
 28. Finns inte någon konstellation av regering som kan hantera situationen med 50-100 000 nya arbetslösa varje år. Som dessutom kräver enorma resurser i form av utbildning, bostäder skola osv.
  Jag ser bara en koalition M+S som den enda möjliga lösningen för att lindra effekterna av det politiska fiaskot medborgarna varit utsatta för under många år.
  Rösta på KD är rätt meningslöst, men åtminstone bättre än en röst på sekterna V eller Mp.

  SvaraRadera
 29. Hur som haver: Förbered er på svångrem kommande mandatperiod.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, betydligt mer av Ge-Kås i Ullared och begagnad Skoda / Opel än ny Tesla...

   Radera
  2. https://www.youtube.com/watch?v=v07Cc5CZlpQ

   BRÄNN NER ULLARED

   Radera
  3. Vad kostar svångremmarna i Ullared nu för tiden? Man får kanske snabba sig dit innan Peter Wahlbeck bränner ner stället, fast han har ju snart haft 25år på sig att göra det så risken verkar inte omedelbar.

   Radera
  4. Prata inte så mkt om Ullared, får ett obeskrivligt sug efter Morgans "scaurcream & union chips" som inte snabbt kan tillfredsställas utan en längre bilresa.

   Radera
  5. Man kan köpa ett fint svart/grönt/blått "militärbälte" för 29,95:-

   Radera
 30. Är utredningen klar kring JAS-planet som tvingades i backen av ryska programmerade talgoxar, diskutera i små grupper lång ifrån närmaste fågelbord.

  SvaraRadera
 31. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 32. De som tycker KD är onödiga glömmer bort att de är dem som ser till att M inte blir för liberala (som C, inte i ordets rätta betydelse). Har vi redan glömt exempelvis hur jobbigt det var om man behövde köpa huvudvärkstabletter på en helg? Det var ju omöjligt. Nu finns de tillgängliga på samma tider som matbutikerna är öppna.

  Dessutom styrde de socialdepartementet, samma socialdepartement som denna mandatperiod har bidragit till mer än fördubblade vårdköer runt om i landet. Men vårdköer är ju inte lika intressanta att diskutera som klimat, arbetslöshet, skatter och försvar, även om det är en fråga på liv och död.

  SvaraRadera
 33. Vill man ha förändring så är det nog bättre att rösta på riksdagens enda oppositionsparti: SD. Socialdemokraterna har ju regerat i fyra år med hjälp av passivt stöd från Alliansen.

  SvaraRadera
 34. Jag har röstat tiĺl vänster om SD. Vad har ni röstat på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom SD ligger ungefär vid sossarna på höger-vänster-skalan bör du alltså ha röstat på Vänsterpartiet.

   Radera
 35. Vilken opinionsundersökning brukar pricka valresultatet bäst ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De som oftast publiceras i MSM tenderar att överskatta MP och underskatta SD, övriga partier är de väl mer skickliga att prognosticera. Både 2010 och 2014 var Sentio bäst på att pricka in SD.

   Radera
 36. Precis denna anledning gjorde att jag som allmänborgerlig väljare engagerade mig i min lokala sömniga Kd-lokalförening (som inte haft ett mandat i kommunfullmäktige på två mandatperioder...), kan man göra ack så lite för att knuffa Kd över spärren och ge Löfven långsemester är det värt det :)

  SvaraRadera
 37. I Sölvesborg har KD och SD pratat sig samman och hållit en gemensam presskonferens...

  Jag lämnar inte några länkar utan läsarna av denna blogg får använda valfri sökmotor och söka på begreppen: SD + KD + Sölvesborg

  SvaraRadera
 38. Jag tror MP gör ett relativt bra val med tanke på senaste nyheten om Arktis och tidigare nyheter om torkan.
  Vänstern som också är ett missnöjesparti gör också ett bra val. Folk röstar på vänstern för att de inte vill rösta på SD.
  Och till sist så kommer SD göra ett bra val för att folk har tröttnat på bilbränderna och alla skjutningar som förvisso i första hand drabbar de i förorten.
  För övrigt tycker jag att S och M har blivit för lika. M pratar om allas lika värde vilket traditionellt sätt brukar var ord från vänstern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt DNs partiledarförtroendebarometer så gjorde jag en bra analys. MP, V och SD upp.

   Radera
 39. Och här i Gbg så får (C) ett uteslutningsärende på halsen...

  Den tidigare "toppkandidaten" Mikail Yüksel som gjort "kometkarriär" (kanske lite för snabbt) inom (C) utesluts efter det att det uppdagats att han sprungit diktatorn Erdogans ärenden...

  (C) verkar ha noll koll på sina kandidater och likt (MP) närmast blivit infiltrerade och kapade av islamister etc.

  https://www.expressen.se/gt/centern-utesluter-toppnamn-i-goteborg/

  SvaraRadera
 40. När USA brukar ha en högerregering(rep) så brukar vi Sverige styras av en vänsterregering och vice versa. Demokraterna kommer att få fler platser i kongressen i valet i november dvs kongressen blir mer vänster vilket skulle betyda att sannolikheten för att vi byter regering i höst ökar......

  SvaraRadera
 41. Mysig påverkansoperation där herr L. Wilderäng. Varför ska man rösta på ett skitparti som haft öppet mål dussintals ggr utan att våga sparka och som dessutom övergivit sina kristna värderingar?

  SvaraRadera
 42. Lustigt att mindre än 4% känner sig så Kristna att de kan tänka sig rösta på KD. Muslimska partiet hade nog dragit närmare 10%, men eliten sa att partiet inte fick vara med än, pga av bagateller. Men alla muslimer kan skriva "muslimska partiet" så kan partiet bildas ändå efter valet.

  SvaraRadera
 43. Om man verkligen avgudar socialdemokrati i dess tyngsta form kan man förstås försöka rösta in alliansen.

  Gillar man fria marknader är till och med Socialdemokraterna ett mindre dåligt alternativ.

  SvaraRadera
 44. Nej, jag tänker inte lägga en röst på varken KD eller M då dessa i praktiken riskerar att bli en röst för SD. Hade M varit tydliga med att ta avstånd från SD så hade jag troligtvis röstat på dem då jag tycker de ändå haft en del vettiga utspel i vad som behöver fixas i landet(Återinföra tjänstemannaansvaret och ett utspel om att skapa en ny regeringsform).

  Hade inte SD varit så stora så hade jag struntat i valet. Nu blir det enda alternativet att rösta på L. Trots att jag ogillar mycket av vad de står för.

  SvaraRadera