Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2018-08-10 15:10

God litterär smak? Prisvärd lägenhet i Växjö något för dig?

Långt bortom alla kärnvapenmål och storstädernas bostadsbubblepriser hittar man god litterär smak i en prisvärd lägenhet i Växjö. För endast 1 396 000:- SEK kan du flytta från ditt nuvarande kärnvapenmål eller storstad till en fantastiskt litterär trea på 88.5 m2 i Växjös Fagrabäck.
World Trade Center Växjö har väldigt lite med lägenheten att göra.

Egentligen behöver man ju inte skriva mer än så. 15 774:- SEK i en välordnad och stabil HSB-förening. 

Just det, du får även parkering i månadsavgiften. Och bredband, värme, vatten och avlopp.

Kort sagt, säg upp dig från jobbet och fly(tta) till Växjö. Det går inte ens att bygga lägenheter så här billigt per m2 längre. Lägenheten har dessutom fina trägolv och är exklusivt renoverad.

Det finns till och med ett dolt sovrum som inte svärmor eller mamma, eller ens din partner  behöver känna till, då det är dolt bakom tvättstugan (dörrren enkel att dölja bakom t ex en hylla eller ett draperi), dessutom med egen inglasad (=växthus för odling) balkong. Kan alltså inredas utifrån dina ... hobbies.

Alltså fullt med prepps från golv till tak.

Eller så gör man tvättstugan till en walk in closet komplett med tvättmaskin. Alla har olika prioriteringar.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

17 kommentarer:

 1. Någon mäklare som ser detta?

  VARFÖR SÄTTER NI ALLTID BILDEN VI VILL SE FÖRST -- SIST?!

  Först vill vi se ritningen/planlösningen. Sedan miljöbilderna. Detta för att vi ska kunna orientera oss bland miljöbilderna och placera in dem i ett sammanhang, där den första bilden på planlösningen ger oss en kontext och struktur att hänga upp följande miljöbilder på.

  Vad som nu händer är att jag scrollar förbi alla bilder jättesnabbt, utan att titta på dem, för att komma ner till och starta med planlösnings-bilden. När jag har granskat denna börjar jag sedan scrolla uppåt för att gå igenom miljöbilderna.

  Att detta är standardmönster för samtliga mäklare de senaste 15 åren är ett bevis på att detta skrå är en samling lallare och charlataner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om alla andra har fel och du är den enda som har rätt så kanske du ska överväga tanken på att det är du som har fel. :)

   Radera
  2. Håller med. De enda saker som man inte kan ändra på hos ett objekt framgår av karta + planritning. Läge, planlösning (i bemärkelsen var stammar befinner sig och vilken yttre form lägenheten har) samt antalet/storleken på fönster. Allt som syns på bilderna kan man ändå riva ut och ersätta med vad man själv känner för, om det är aktuellt.

   Radera
  3. Och planlösningen är aldrig måttsatt eller ens skalenlig, som ingenjör kräks man!

   Radera
  4. Wofser. Nu är det väl du som är ensam? Dags att tänka om nu va?

   Radera
 2. Unknown: Det finns några saker som avgör platseringen av bilderna. Tex är många gånger de första 5 bilderna som ska användas till hemnet oftast de som ska locka dig att klicka dig vidare till mäklarnas hemsida.

  Självklart vill man att planritningen ska vara någonstans i mitten eller i slutet av objekten då det får de som tittar att "stanna kvar" på objektet.

  Många gånger kan de första 5 bilder vara helt knasiga att titta på men de är där av en orsak. få dig att stanna upp.
  Du är en av de som är lite annorlunda är då du vill se planritningen först. Sen finns det förslag i mäklarnas system (Vitex, Mspecs, FasIT) hur bilderna ska läggas upp. I vilken ordning etc. De flesta "lata" mäklare tar det bara som det är i systemet men de mer intresserade brukar tänka till på kundkretsen.

  Även texten är "manipulerad" för att få dig att stanna upp.
  I vissa system kan man tex skriva:

  "genom hallen når du vardagsrummet med 2 stora fönster och balkong"

  och systemet ändrar det till:

  "det stora generösa hallen leder blickarna mot balkongen. Önskan att nå balkongen i söderläge där varm kopp kaffe och favoritmagasinet är placerade är överväldigande! Men för att nå dit måste du ta dig genom behagliga utblickarna åt 2 håll i vardagsrummet. Vardagsrumsgolvet i ek är lika behagligt som sommarens gröna gräs när du blickar framåt mot balkongen. Här väntar avkopplingen, din egen stund i ditt eget paradis på STORGATAN 1 i LångtBortiStan.."


  Nu är det något överdrivet det jag skrev men i stort sätt är det så det görs.

  Tex Alvhem brukar ha planskisserna i mitten (typ)
  http://alvhem.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. *Vitec ska det stå. Lyckades skriva ViteX. Hade Capitex i huvudet när jag skrev. (Capitex=Vitec)

   Radera
 3. Inte så långt från ett kärnvapenmål - Göteborgs olje- och containerhamn - har jag nu öppnat en flaska "bloggarjävelvin" slagit upp ett glas och avnjuter nu detta med några ostkex.

  Fredagsmyset kan börja!

  SvaraRadera
 4. "Hobbies" - ha, ha, ha!
  Bra att det framgår att balkongen funkar för bra litteratur!

  SvaraRadera
 5. Gav lite Fritzel-vibbar med den dolda kammaren. Spännande att se bilder från lägenheter där man plöjt ned massor med pengar för att renovera men inte bemödat sig att slänga ut på-plats-byggda hyllor från 1958 i garderoben...

  SvaraRadera
 6. Nja, inte särskilt bra läge.
  Eller?
  Nära till motionsspår, på andra sidan hårt trafikerad väg.
  Nära till gymnasieskolorna är det i vart fall.
  Större jourbutik finns i närheten också.
  Cirka en km över en kulle finns centrum
  När det byggdes på 60 talet var det i ytterområdet av Växjö.
  Lägenheterna var omöjliga att sälja vid 90 tals krisen.
  Jag letade själv bostadsrätt då men var inte intresserad av att flytta dit.
  Behov av bil är stort om man ska bo där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ytterområde även idag visserligen, det har väl inte byggt något utanför ännu? Området är tråkigt, min mormor bodde där på 80-90-talet. Läget är dock bra. Nära till stan och natur. Man kommer snabbt ut på de större vägarna.

   Radera
 7. Har Växjö fått hybris också i tron att man är nåt nordisk manhattan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Växjö trade center" eller "Småland trade center" känns mer korrekt. World trade center är bara löjligt. Men att spinna vidare på redan etablerade varumärken/landmärken är väl relativt riskfritt i Sverige än så länge.

   Patetisk stad.

   Radera
 8. Växjö ligger iallafall närmare Paris och Berlin. När Stockholm har dyrare kvm kostnad än världsmetropolerna Berlin och Paris, nästan dubbla priset, då vet man att priserna är sjuka i Stockholm. Som bankexperterna sa, ger man lån till folk, tar dom allt dom kan, och gärna lite till. Och då talade man om 1800 talet, men det gäller generellt även idag, i Sverige. Folk lär sig aldrig? Eller vill man chansa så länge det går?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan dö och normalt är det bättre med pengar idag än imorrn. Men numer kan du ju belåna framtida avkastning. Och man kan dö. Kommer att. Onödigt att inte vara maxad med skuld då kan man ju tycka... Säkert omoraliskt?

   Radera
 9. Borde va hyfsat safe att bo på höglandet om vatten-nivåerna ska upp sisådär 20-40m

  SvaraRadera