Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2018-08-17 14:55

Fredagsmys: Foto på den mytologiska Postnordenhörningen

Dags för lite fredagsmys. Och vad kan vara mysigare än att lyckas fotografera den mytologiska PostNordenhörningen, vilket jag klarade av härom veckan?
Där bakom syrénbusken skymtar PostNordenhörningen fram, underarten Logistics. 


Ja, det är sant. Jag har efter alla dessa år vakande med kameran lyckats fånga PostNordenhörningen (underart Logistics) på bild. Det är en av mitt livs största ögonblick.
PostNordenhörningen fångad nästan i sin helhet, innan den försvann fortare än den anlänt.
Nu var den inte på väg till mig, utan flydde snabbt undan, men jag hann få två bilder innan vändning och flykt var fullbordad.

Undrar ni var era paket och försändelser är, så finns de där ute någonstans. Kanske får du själv se denna mytologiska enhörning en dag och inte bara hämta upp dess avträde hos sk "Ombud" på grund av "kunden ej hemma".

Ha en fortsatt underbar fredag!

39 kommentarer:

 1. Man undrar hur det skulle bli om postverksamheten sköttes privat. Skulle det kunna fungera? Finns det något land där det fungerar privat?
  Det är ju stora utmaningar med glesbygd etc.
  Paket skickas ju frekvent med privata aktörer, men vad skulle hända om vi lade ner hela postnord? (och arbetsförmedlingen och mycket mycket mer)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Borde väl inte vara svårare än att alla brevlådor samlas i närmaste tätort eller residensstad i länet. Vill man ha sin post får man åka till stan helt enkelt.

   Radera
 2. Du menar som hon föreslår här?
  https://uvell.se/2018/07/05/en-avvecklingslista-for-2019/

  Alla Sosseriets förband och dolda bundsförvanter borde ryka efter valet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det kräver ju en sossefri regering, var skall du hitta några sådana partier? Inte bland de i riksdagen i all fall.

   Radera
 3. Oh my god! It's alive!

  Skämt åsido, jag väntar med spänning på att det ska komma upp ett rättsfall där någon privatperson drabbats negativt av att t.ex. myndighetspost inte kommit fram och det kommer ett domslut på att brevbefodran inte längre kan anses som att brevet kommit fram utan att det faktiskt krävs en mottagningskvittens.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur naiv får man vara? Det kommer aldrig att ske.

   Radera
 4. Dags att skicka Flashback-drevet på dig. De kommer ta fram bevis på att lastbilsbilden kommer från mycket äldre arkivbilder och är inklippt...

  SvaraRadera
 5. Här har ni något. Skulle kunna göras om till att handla om postnord istf kvinnor.

  The Hot Crazy matrix

  https://www.youtube.com/watch?v=vwbKYcBdVyk

  SvaraRadera
 6. Men den stora frågan är ju om det levererades något paket? De verkar vad jag förstått ändå åka runt och vara nära adresser där ingen är hemma innan de lämnas hos ombud, antagligen för att man ska få en chans att jaga ifatt bilen om man mot förmodan skulle vara hemma. På samma tema har jag fått avi om att om att brev är för stort för brevinkast och gått och hämtat det, då kunde jag ju inte låta bli att testa och inga som helst problem att lämna i brevinkast..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är väl att med dagens internethandel så har antalet brevklump ökat så mycket att det är omöjligt för cyklande brevbärare att få med sig allt ut på rundan. Och det finns ingen kryssruta för att brevet är för stort för brevbärarens väska...

   Radera
  2. Jag skulle ju kunna tänka mig att avstå från reklamen för att få breven alt en notering att den finns att hämta hos podtombudet ;-)

   Radera
  3. Sightseeing-resor för paket verkar ingå i PostNords affärsverksamhet numera, då paketen av någon anledning tycks åka fram och tillbaka utan aldrig någonsin lämnas hos mottagaren. Frågar man hos PostNord så är svaret alltid "jodå, chauffören har varit där, det kan vi se", hmm, ringde chauffören möjligtvis på dörren, nähä, inte det. Paketen ville tydligen se Örebro för tredje gången.

   Vad jag inte kan förstå är varför man vid hempaket inte har möjlighet att via webben eller appen kunna välja att ett paket ska skickas direkt till önskat ombud, till en alternativ adress där man faktiskt kommer att befinna sig, eller ge instruktioner om ex. portkoder för att komma in i fastigheten. Att köra paketen fram och tillbaka kan inte vara särskilt ekonomiskt, samtidigt som fördröjningarna knappast ger nöjda kunder.

   Radera
  4. Reklamen är viktigare där har avsändaren betalt för att den skall delas ut en viss dag/dagar.

   @Edis - Märkligt att miljöpartiet inte tar tag i det här kan ju inte vidare miljövänligt att samma paket åker runt runt dag efter dag! Om man nu till och med vill införa extra skatt på _parkerade_ bilar för att få ner utsläppen så borde detta vara betydligt lägre hängande frukt!

   Radera
  5. Det är väl snarare så att reklamen är bara lovad rätt vecka? Och paket inom en viss tid. Största problemet är väl att posten tycker att det räcker att passera bostaden för att ha försökt leverera. Och avsändaren kan nog välja att det hamnar direkt hos ombud, vet att man kunde välja det vid beställning någonstans.

   Radera
  6. @Mnils!

   Den cykel- eller mopedburne brevbäraren har inte med sig alla brev och försändelser när denne startar sin runda. Denne hämtar upp nya "klumpar" i små grå skåp längs vägen när de första klumparna tagit slut.

   Den oadresserade direktreklamen delas vanligtvis ut av "Svensk direktreklam" etc. och inte av Post-Nord

   Radera
  7. @Edis!

   Det var länge sedan, mycket längesedan det fanns någon postal sorteringsverksamhet / postterminal i Örebro..

   Posten sorteras idag i Göteborg (Härryda - Fläskebo), Malmö, Alvesta, Nässjö, Hallsberg, Stockholm, Uppsala och Umeå.

   Posttåg går mellan Sthlm - Gbg/Malmö/Ånge/Sundsvall för företrädesvis B-post och paket

   Jag kan ha missat någon terminal...

   Radera
  8. @Bengt - Har själv varit cyklande brevbärare på tidigt 90-tal så jag vet hur det går till, men då var det mycket brev och enstaka brevklump, mest framkallade foton från extrafilm, idag är nog läget ett annat.

   Det finns flera olika som delar ut reklam, Postnord har en rätt stor del av marknaden och den skall oftast ut vissa dagar. Är ju inte så kul att få veckans erbjudanden på torsdag eller fredag när allt är slutsålt.

   Utan reklamen hade nog Postnord fått lägga ner brevutdelningsverksamheten helt, den kan ju omöjligt löna sig med tanke på dagens obefintliga volymer.

   Radera
  9. @Mnils!

   Okej!
   Har dock själv sett när cyklande eller mopedkörande brevbärare öppnat upp nya "klumpar" från dessa små grå skåp ..

   Svensk direktreklam SDR - där jag själv sent 80-tal körde ut stora buntar till unga 13-14-åringar som skulle dela ut i sina områden - betalar ju inte direkt "överlöner" men det fanns alltid hugade ungdomar som ville tjäna en extra slant. Att det sedan också var deras förädlrar som i slutändan fick hjälpa till och göra mycket jobb var en annan femma av saken!

   Radera
  10. Uhhhh... Extrafilm i Tanumshede !! ;-)

   Idag kan man ju knappt få sina 35-bilders diafilmer tagna med Praktican inköpt på Inter-Shop i Leipzig 1985 framkallade öht ...

   http://www.bohuslaningen.se/nyheter/tanum/bara-r%C3%B6jning-%C3%A5terst%C3%A5r-p%C3%A5-extra-film-i-tanum-1.2600240

   Radera
  11. @Bengt

   Flera av mina paket har åkt fram och tillbaka till just Örebro enligt PostNords egen spårningsstjänst, faktum är att i princip alla spårbara paket jag tagit emot via PostNord tycks gå via just Örebro.

   Letar man lite på nätet så kan man lätt hitta artiklar om att PostNord ganska nyligen invigt en ny 25 000 kvadratmeter stor post- och paketterminal i just Örebro.

   Radera
  12. Måste ju vara den nya i Hallsberg...

   Radera
  13. https://www.na.se/artikel/orebro-lan/hallsberg/posten-vaxlar-in-pa-nytt-spar

   När Sverige fick normaltid 1879 blev Hallsberg rikslikaren
   :-)

   Radera
  14. Det är väl det nya lagret för försenade paket, det gamla var väl fullt så de fick bygga ett nytt :-)

   Radera
 7. När Posten inte "lekte affär" så fungerade Posten! även i glesbygd...

  Denna NPM (New Public Management) har gått alldeles för långt !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. NPM har väl aldrig fungerat?

   Fnordspotting hade ett vettigt och intressant inlägg om det för någon vecka sedan.

   Radera
 8. Postnord Ligistics levererar väl bara till företagskunder?

  iaf var det så när de GreenCargo Logistics och ägdes av SJ
  Märklig affär av staten att sälja dotterföretag mellan sina myndigheter..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men att man "bara X" betyder väl att man inte Y för alla y som inte omfattas av X? Det betyder i så fall att postmord ligistics inte levererar till icke-företag, det implicerar inte isf att de faktiskt (alltid) levererar till företag...

   Radera
 9. Konstigt nog fungerade posten när jag var ung (många år sedan) så att det beror på ägandet har jag svårt att tro på. Hade förvisso inget företag då men haft ett litet i mellantiden (medelåldern) fungerade då också. Nu 1 år från pension tycks ju inte mycket fungera sedan all privatisering (dock inte posten) Jättebillig energi skulle de bli med privata ägare hahahahahahaah ni köpte den.

  Hälsningar från en alliansröstare trots allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Energipriser bättre eller sämre utan alla förbud mot kärnkraft (befintlig och framtida tekniskt bättre)?

   Oavsett utvecklingen med epost etc är semikommunistiska företag ledda av inavlade kusiner till de som sitter på sossarnas styrelsemöten, dåliga.

   Radera
  2. Dag, när du var ung fungerade nog alla statliga funktioner i samhället. Ser du någon gemensam nämnare?

   Radera
  3. @kent, när jag var ung fanns inga platser att klaga publikt på samhällsservicen. Fungerade nog skit då också men alla trodde det var enbart för dom.
   Innan Facebook och dess likar så skrev jag ner allt sånt i min dagbok, men inget av dess innehåll blev viralt

   Radera
 10. Den gula numera utdöda Postenosaurus var inte lika sällsynt som den nuvarande blå Postnordenhörningen. När man väl får syn på en sån där blå sak, så har de alltid väldigt bråttom. Jag har märkt, när jag söker på mina försändelser, att Postnordenhörningarna i Stockholmsområdet gillar att åka fram och tillbaka flera gånger mellan Årsta och Segeltorp med mina paket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg en gul postbil för någon vecka sedan, trodde de var utdöda, men några lever tydligen.

   Radera
 11. Hur kan vi vara säkra på att det inte mår Photoshoppat?

  SvaraRadera
 12. Ännu en fejkbild, precis som bilder på UFO:n, Lochness-monster osv.

  SvaraRadera
 13. Fick ett sms för några månader sen, klockan 6 på morgonen (då jag för övrigt var hemma och vaken), att de hade knackat på men ingen var hemma. Att de försöker luras med att säga att de var hemma medans de inte var det är en sak, men varför skulle de försöka leverera paket så tidigt? Utgick de ifrån att jag skulle sova då så att jag inte skulle veta att de ljög?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du inte att sms:et också var försenat? Det är ju trots allt Postnord detta handlar om!

   Radera
 14. @Cornucopia

  Hur gick det med gps-trackern du köpte; gjorde du några fler tester sen?

  SvaraRadera