Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2018-08-15 08:47

Beskedet: Löfven (S) beredd bilda regering med Åkesson (SD) för folkhemmet skull

"Jag kommer att göra allt för att förverkliga det gröna folkhemmet." - Stefan Löven (s)
Under gårdagens partiledardebatt gav statsminister Stefan Löfven (S) beskedet att han är beredd att göra allt för det gröna folkhemmets skull, alltså inklusive att bilda regering med Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson (SD) om så behövs. Ett tydligt besked om att en röst på S kan bli en röst på S+SD.

Goodwins lag tillämpas således.
Gjorde allt för sina versioner av folkhemmet.


Man ska akta sig för politiker som någonsin säger sig vara redo, villiga eller beredda att "göra allt". Sådana politiker har världshistorien sett många exempel på. Bara under 1900-talet finns ju socialister som vänstersocialisterna Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot mfl och nationalsocialister som Hitler om man vill ta några exempel på de som var beredda att "göra allt" för sina politiska visioner.

Och tydligen är detta inspirerande för Stefan Löfven (S). I begreppet allt måste ju att bilda regering med stöd av eller rent av tillsammans med SD ingå. Och vi vet ju hur det går när vänstersocialister och nationella socialister samarbetar. Åtminstone vet Polen, Finland, Estland, Lettland och Litauen det, även om vi inte ska sätta så stort hopp till historiekunskaperna man får via Göran Perssons (s) skola.

Rösta aldrig på politiker beredda att "göra allt". En sann demokrat säger istället "jag kan göra mycket, men är aldrig beredd att kompromissa kring individens frihet, jämlikhet, demokrati och yttrandefrihet, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter". 

Fast det sade alltså inte Stefan Löfven (s). Han är redo göra allt. Vänstersocialistiska inspirationskällor har ju ordnat skogsskolor där de som inte gått med på de socialistiska visionerna har fått omskolning.
Grav nummer 8, 26 personer vid det fd socialistiska koncentrationslägret och omskolningsanstalten på Solovetskieöarnas Gulag.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

104 kommentarer:

 1. Det finns en del saker som upprör mig på den här blogg, men detta är det tamejfan det bästa jag hört på länge:

  Rösta aldrig på politiker beredda att "göra allt". En sann demokrat säger istället "jag kan göra mycket, men är aldrig beredd att kompromissa kring individens frihet, jämlikhet, demokrati och yttrandefrihet, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vore skrämmande om du vare sig blev upprörd av något jag skriver, eller om du skulle hålla med om allt.

   Radera
  2. Vilket betyder att vi inte har många demokrater i politiken i Sverige.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Det är en regerande politikers jobb att kompromissa om : individens frihet, jämlikhet, demokrati och yttrandefrihet, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

   Politiker som inte klarar det kan bara sitta i opposition.

   Radera
 2. Människan är inte jämlik. Naturen är inte jämlik. Finns heller ingen anledning att stäva efter en jämlikt samhälle då det leder till ett mindre potent och mindre kompetent samhälle. Lika möjligheter för alla innebär alltid Socialism.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur menar du? Lika möjligheter för alla är ju lite av USAs och kapitalismens slogan.

   Radera
  2. Lika möjligheter och jämlikhet är inte samma sak.
   Oftast är de varandras motsatser.

   Radera
  3. Precis, lika möjligheter innebär så klart att alla kan kvalificera sig till OS.

   En strävan efter jämlikhet däremot handlar ju t ex om att den som fötts utan ben ska få tillgång till en rullstol, så att de kan erhålla en mobilitet som mer liknar den som fötts med friska ben. Det tycker Dr Syn tydligen är onödigt.

   Radera
  4. Det beror på vad du inbegriper med lika möjligheter. Om du vill göra något möjligt i samhället, så är det förknippat med att någon måste betala för det. Jag inser att om att om vi ska ha ett gemensamt samhälle så är det naturligtvis lämpligt med vissa rättigheter och skyldigheter, men jämlikhetsbegreppet som det definieras, dvs att alla människor har samma status och respekt, dvs att alla är lika mycket värda, är socialism. Jämlikhetsbegreppet omfattar även att alla har rätt till samhällets service och den gemensamma produktionen som innefattar välfärdstjänster.

   "Jämlikheten omfattar därför även ekonomisk jämlikhet, det vill säga lika tillgång till exempelvis utbildning, hälso- och sjukvård och socialförsäkringar." [wikipedia]

   Vad är detta om inte socialism? Även USA tillämpar socialism, om än i mindre omfattning än i Sverige.

   Radera
  5. Man ska inte blanda ihop människovärde med storleken på människans plånbok.

   Att alla är lika värda betyder inte att alla ska ha samma lön och förmögenheter.

   Radera
  6. "Jämlikhet innebär också lika möjligheter och skyldigheter, vilka omfattar samhället i sin helhet." [wikipedia]

   Radera
  7. Just det, en del behöver lära sig vad som skiljer mellan positiva och negativa fri och rättigheter.

   Radera
  8. Nej, men eftersom man inte kan trolla fram en rullstol ur tomma luften så innebär minsta gnutta av positiv frihet också inskränkningar i den negativa friheten i form av t ex omfördelning av resurser.

   Förutom, så klart, man tillhör den skola av liberaler som hävdar att de skulle betala skatt, bara det var frivilligt...

   Radera
  9. Alla skall ges möjligheten - hur man sedan förvaltar sin möjlighet är upp till individen själv. Människan har ju alltid(?) ett fritt val.

   Radera
  10. @Ben,
   Ungefär som skillnaden mellan att våldta och förföra.
   En del resonerar, som bekant, som så att bara för det kliar i brallorna så är det någon annans skyldighet att ställa upp.

   Radera
  11. Ja, det är tur att du har kreatur så slipper du göra någotdera.

   Radera
  12. @Ben,
   Ha, ha, du gör verkligen skäl för ditt namn gåvoträl.

   Radera
  13. "Anders" ska väl betyda "man" så jag önskar jag kunde sagt samma sak om dig. Finns det nåt personnamn som betyder "gnällkäring"?

   Radera
  14. Här:
   https://www.behindthename.com/name/mara-1

   Ny profilbild?

   Radera
 3. Inte det troligaste men går ej att utesluta. S skulle kunna gå fram med en strikt migpolitik (tillbaka till rötterna) och sedan säga att de inte kan rå över hur SD röstar. SD kan då rösta på den om C och L tvingar M till en mer vidlyftig migpolitik. Men då tror jag att M kör sitt eget race och att SD föredrar M över S.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är iaf vad jag även hoppas, och sådant kan ju påverka slutsatserna...

   Radera
  2. Jag tycker alla partiledarna var rätt tydliga med att de absolut inte ska samarbeta med SD. Då borde ju det innebära att en konstellation över blockgränserna behöver utgöra regeringsunderlag (precis som både V och Alliansen utgjorde regeringsunderlag för S+MP under den gångna mandatperioden). Annars lurar ju Löfvén sina väljare. Men det gör han ju iof oavsett.

   Radera
  3. The Engineer, Det där med att alla säger sig inte vilja samarbeta med SD är ju spelteoretiskt "the prisoners dilemma"

   Så länge alla vägrar samarbeta med SD funkar det så att 7-klövern har makten utan de behöver bry sig om SD men det parti som väljer att samarbeta med SD blir de som bildar regering.

   Radera
 4. Ovanligt fånigt, Cornu. Är man inte beredd att kompromissa med sakerna du talar om innebär det att man hellre låter människosläktet gå under än kompromissar med sina "liberala" principer. Gud bevare oss för sådana groteskt skengoda politiker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säger väldigt mycket om dig, dessvärre.

   Radera
 5. Människans första plikt är att värna livet och dess kvaliteter, inte att slicka "liberalismens" röv.

  SvaraRadera
 6. Inget de diskuterade i debatten igår spelar ju någon roll, eftersom inget av blocken kommer kunna bilda regering själv. Jag tycker det är skamligt när de ljuger för svenska folket och låtsas som att man har att välja på ett vänsterblock och ett högerblock (och förstås ett SD-block), när i verkligheten dessa två block tillsammans måste utgöra regeringsunderlag då de lovar att stänga SD ute. Varför ens ha debatter? Det är ju bara ett spel för gallerierna! För att lura väljarna att de inte är SD mot 7-klövern, utan vänster mot höger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1
   Visst är det så.
   De luras, precis som vanligt, ingen vågar blanda sig med SD och de enda kvarstående möjligheterna är en koalition av 7-klöverpartier. Kan ju bli lite nyansskillnader inom invandring om de inte gör sig beroende av C/MP/V.

   Men vi är likväl rökta och kommer sluta som en failed state.

   Radera
 7. Intressant att Ebba i gårdagens partiledardebatt tog upp byggnation av nya kärnkraftverk

  Jag är inte för statligt byggd infrastruktur, men att bygga nya kärnkraftverk är ju mycket mer logiskt än att bygga järnväg för hundratals miljarder. Om 15-20 år så kommer en stor del av bilparken vara eldriven och självkörande. Nyttan med tåg är då liten.

  Sol och vind fungerar ju bara ibland och lagra el till kalla och mörka vintrar kommer inte gå. Kärnkraft är det enda fossilfria alternativet. Det är dessutom en säker och miljövänlig energikälla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nya reaktorer är olönsamma och gamla läggs ner för att elpriset är för lågt. Tåg för gods behövs säkert även med den autonoma bilparken om 15 år. Tåg för persontrafik kan vara lyxigare än att sitta i en självkörande bil, promenader, toa och restaurang. En höghastighetsfärd till medelhavet i tåg lockar.

   Fast först måste nuvarande järnväg repareras och delvis få fler spår så persontransporter sällan fastnar bakom gods. Kostnaden för att bygga för höghastighetståg sjunker om några år när arbetsfordonen för bygget klarar mer själva.

   Sverige har tur med de enorma vattenmagasinen som kan lagra vind och sol över långa tider. En del kraftledningar behöver moderniseras och få ökad kapacitet.

   Om alla bilar drivs med el behövs bara en del av dagens vindkrafts årsproduktion. Vinden blåser mest vintertid.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  2. Självkörande bil till Medelhavet lockar mer.

   Bara att be bilen leta upp en naturskön rastplats för en promenad och fika.
   Luta sen sätet och sov eller läs en bok.

   Radera
  3. Nanotec: jag ser att du inte åker med Skånetrafiken. Gör man det så har man ganska lågt ställda förväntningar på tågtrafiken...

   Radera
  4. "Tåg för gods behövs säkert även med den autonoma bilparken om 15 år."

   Om 15-20 år så kommer även gods kunna köras på vägarna mha el Batterikapaciteten kommer förbättras liksom laddtiderna. Lämpligtvis kör man godstrafiken på nätterna när det är liten annan trafik.

   Vi behöver inte ha två nätverk för transporter (räls och vägar) när vi har batterier.

   Radera
  5. > Självkörande bil till Medelhavet lockar mer.

   Håller med (även om jag föredrar flyg).

   Mycket skönare med en egen kupé där man kan ha sina egna grejor, tex filt och lakan. Restaurangvagn är ju meningslös då man har kylskåp i bilen. Ser man något intressant på vägen så kan man bara stanna in, kanske sätta sig vid en vacker sjö, eller äta på en bättre restaurang och där passa på att gå på toa samtidigt.

   Bilen går dessutom från dörr till dörr, bara hoppa in. Inga biljetter som ska köpas, resväskor som ska släpas eller byten som ska göras. Väl på plats vid Medelhavet så kan man även ta sig runt och sova i bilen om man vill.

   Tåg är dinosaurieteknik som inte behövs när vi har batterier med hög kapacitet.

   Radera
  6. Nanotec, nu är ju du husexperten på området, men ”Nya reaktorer är olönsamma” kan man säga så? Är det inte mer att man inte kan garantera att de blir lönsamma? Kanske är samma sak i vissas ögon, men jag tycker ditt påstående är lite för tvärsäkert när det väl i själva verkat handlar om för stor osäkerhet i investeringskalkylen. De gamla som stångs kanske man döremot kan kalla olönsamma

   Radera
  7. Jag läste att uran har en halveringstid på 450 miljoner år. Då detta redan finns och vi skall ta hand om det på ett säkert sätt kan jag inte se varför vi inte skulle kunna ha kärnkraft fram till dess att en bättre lösning tas fram - kanske 50 - 100 år.
   Prismässigt betalar konsumenterna väldigt mycket för el där huvuddelen är skatter; så finansiering finns nog!

   Radera
  8. Svar till Qvi..Gun..Ska..Ann..lea.. Fusion får vi Qvintus, men det tar troligen minst tio år innan något av projekten som pågår bevisat att det troligen blir lönsamt. Ingen utom några kärnvapenländer bygger ny fission. Ja något undantag finns tex Finland, vårt största exportland för el, försöker få ett mycket försenat verk klart, Men det är redan mycket olönsamt.

   Ja Gunanr visst är jag säker på olönsam fission. Men fiktivt kan ny fission vara lönsamt. Alternativen flödande energi blir ändå bättre och billigare år för år.

   Skatt är stöld, självklart reser vi med robottaxi hemifrån till tåget och från tåget till slutdestination. Egen filt och lakan kan du säkert ha med på tåget. Föredrar du kylskåpskall mat går det säkert att få om du inte färdas med för uselt tågbolag. Själv gillar jag att äta god restaurangmat eller gott hemlagat. Smälter nu den goda ankan med potatisskivor i ankfett och en sallad med solmogna färskplockade egna tomater samt lite rödvin hemma nyss. Sitter på östra uteplatsen med lite skugga från parasoll och smuttar på kaffet. Hemma kan vara skönt också.

   Du har, i gott sällskap med de flesta, missat att robottaxi blir så billigt att få väljer egen bil. Tåg kräver mindre el per personkilometer än bil så tåget dör förmodligen inte ut på 15 år. Elen blir inte gratis även om batterierna fortsatt blir bättre och billigare.

   Jag håller med om att mycket mer varor kommer att transporteras nattetid men bilen dödar inte tåg, flyg och båtar de närmaste 15 åren.

   Anonym, ja det är länge sedan jag åkte tåg i Skåne. Jag och en kollega skulle ge lite info i Malmö och Göteborg och han var rädd för att flyga. Vi reste till Malmö men hann inte äta där utan tänkte göra det på tåget till Göteborg. Men det serverades ingen mat på den sträckan. Informationen gick bra på båda orterna, men vi var hungriga när vi gick på Stockholmståget.

   least, dina tankar är också frestande. Ibland blir det säkert robottaxi hela vägen.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  9. Öster? Så Du äter anka och dricker rödvin till frukost? Jo, jag tackar jag...

   Radera
  10. Qvintus, Det var lunch. Brukar inte bli vin förrän till kvällen. Ibland måste jag köra bil ännu. Ser fram mot de autonoma.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  11. > självklart reser vi med robottaxi hemifrån till tåget och från tåget till
   > slutdestination. Egen filt och lakan kan du säkert ha med på tåget.

   Jag tror många kommer vilja ha egen bil, även om den är självkörande. Jämför med båtar som nyttjas bara några få veckor per år, men som få hyr fast det skulle vara bättre användning av resursen.

   Grejen är att man vill ha sina egna saker i sin egen bil. Jag vill inte släpa med mig en filt elelr kudde i en robottaxi och sen ta in den på tåget.

   > Jag håller med om att mycket mer varor kommer att transporteras nattetid men
   > bilen dödar inte tåg, flyg och båtar de närmaste 15 åren.

   Politikerna kommer bygga järnvägsinfrastruktur för hundratals miljarder, så jag tror inte heller järnvägen försvinner om 15-20 år, men jag kan inte se någon poäng med det. När lastbilar går på el, så behöver vi inte tåg. Se på USA, de har lite järnväg i förhållande till befolkningsmängden. Vi kan så klart ha detsamma.

   Radera
 8. Demokratin är snart sagt lika viktig som hållbarheten, men det övriga du pratar om är i jämförelse lättviktigheter.

  SvaraRadera
 9. Mannen på högra bilden är väldigt lik Ben Dover, kan det vara en dubbelgångare?
  Eller så är det Ben:s bror...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så är Ben ... son eller sonson till mannen på bilden? Mind. Blown.

   Radera
  2. Egentligen ser jag ut som Hanns Hörbiger, gigantiska mustascher som ser ut som två uppochnervända bromsok och en blick som kan frysa en hel swimmingpool till is på ett ögonblick.

   Radera
  3. Det var minsann en rätt användbar superkraft att ha nu när det varit så varmt länge.

   Radera
 10. Vi behöver en ekosocialliberaldemokratisk allians, inte idioter som låtsas att liberaler/borgerliga har helt fel eller att socialister har helt fel eller att man kan strunta i demokratin eller hållbarheten. Våra politiker är överens om det mesta men fejkar hårda ideologiska motsättningar och är beredda att skapa regeringskriser pga sina fejkade ideologiska motsättningar. Det är hög tid för politiken att bli vuxen, snarare än sandlådeartad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Vi behöver alltså riktiga idioter - inte bara låtsasidioter som i filmen idioterna...

   Själv stödjer jag "Judean People's Front" i kampen mot de hemska "People's Front of Judea", må de brinna i helvetet.

   Radera
 11. I synnerhet Annie Lööf borde skämmas för att hon bedriver en så polariserande politik trots att hon företräder ett parti som kallar sig Centerpartiet. Hon vägrar ju inte bara att samarbeta med SD utan också med Socialdemokraterna, bara för att hon störtdum som hon är inbillar sig att hennes nyliberalism har något med lösningen på våra samhällsproblem att göra. Hon rider på extremt höga moraliska hästar trots att hennes "ideologi" bara är skrutt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dagens Centerparti står idag långt, MYCKET LÅNGT ifrån Hedlunds och Fälldins Centerparti...

   Radera
  2. Exakt Bengt. C har förvandlats till en våt psykedelisk dröm styrd av floskeldrottningen Lööf. F.ö ser jag inte C, V,Mp och Fi som partier utan typiska sekter med haverister som febrilt försöker hitta sin egen lilla nisch i livet. Övriga är ganska lika och borde kunna bilda en allians för att få bort det destruktiva inflytandet från sekterna.

   Radera
  3. C har "kapats" av några "innemänniskor" och karriärister från innersta'n som letat efter ett herrelöst parti ...
   Sedan har de omformerat detta parti helt efter eget tycke och smak...

   Radera
  4. Hon är en riktigt dålig politiker som dagtingar med sig själv och tvekar inte att göra precis tvärtom mot sina egna åsikter och uttalanden. En Bilderbergprodukt av sämsta märke!

   Radera
  5. V har väl numera förvandlat sig till ett slags missnöjesparti för sjukvårdspersonal. Kanske en bra nisch.

   Radera
  6. Thomas Lindgren: Ja med tanke på villkor under vilka stor del av personalen inom vård och omsorg jobbar så ser jag inget fel i det! Som exempel då att den min dotter som sedan drygt ett dussin år jobbar i omsorgen har deklarerat att hon överger S och röstar med V ... och har givit väldigt goda skäl varför!

   Radera
 12. USA har mycket tydligare grundpelare för sin statsbildning som alla medborgare måste lära sig.
  I Sverige har det tyvärr blivit luddigt kring vad vi menar med "jämlikhet" och "mänskliga rättigheter" eftersom vi har hjärntvättats till att det är synonymt med socialism och har numera ersatts av den heliga "värdegrunden".
  Vi skulle behöva en ordentlig renovering och förtydligande av vad som menas ovan.
  Yttrandefrihet, tryckfrihet och demokratiska statsbildning "all makt utgår från folket" är antagligen mer av klassiskt liberal ideologi. Och även dessa principer är under omstöpning när politiker hittar på luddiga lagar typ HMF och försöker införa olika former av censur på internet osv.

  håller med bloggägaren om att dessa grundläggande demokratifrågor inte lyfts fram av dagens politiker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dagens politiker framhåller bara sig själva. De sämsta skrapet på flera decennier (med något undantag).
   Allt som är grunden för ett gott samhälle har den här 7-klövern besudlat och bespottat! Och så tror de att de skall få förnyat förtroende! Noll självinsikt och noll självrannsakan!

   Radera
  2. @Quintus: Lite extremt formulerat kanske men i princip korrekt!

   Radera
 13. Folkhem, Volksgemeinschaft, folkblad, folkradio, folkvagn...

  Wir sind das Volk !

  https://i0.wp.com/bodilzalesky.com/wp-content/uploads/2009/11/p1060385.jpg

  SvaraRadera
 14. Något som läst detta?

  https://www.di.se/nyheter/uppgifter-regeringen-beslutar-om-sankta-elnatsavgifter/

  Regeringen sänker avkastnings-begränsningen till 3% från närmare 6%.

  Kostar det något? Hur kommer det påverka elnäten?

  SvaraRadera
 15. Vi behöver förbereda oss inte bara på klimatförändringarna utan också på singulariteten, som nog precis som Ray Kurzweil säger kommer ske före 2030. Det är en total game changer som mycket snart kommer göra vårat fördelningspolitiska babbel ganska meningslöst. Vad betyder socialism kontra liberalism när en super-AI snart äger allt, om det är det som den åstundar eller programmerats till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst går utvecklingen snabbt när det gäller AI, men min gissning är att singulariteten dröjer lite längre än 2030. Men omställningen till bara autonoma fordon blir stor. Kina investerar väldigt mycket för AI medan vi i Sverige i stort bara har Wallenbergs satsning.

   Kristdemokraternas satsning på föråldrade reaktorer kan vi som avkoppling skratta åt. Vilka företag ska de få med sig i olönsamma investeringar? De borde nog fortsatt med sjukvård istället för att få röster.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 16. Valtid är den sämsta tiden... man glömmer så lätt hur svårt det är för människan att tänka ens hyfsat rationellt. Sen vart fjärde år blir hela ens liv som en lokal områdesgrupp på facebook när alla ska vinkla sanningar åt sitt håll.

  SvaraRadera
 17. Det här var ju snömos. Det var en debatt, där man är begränsad i tid för att säga något meningsfullt. Hade Löfvén lagt ut texten om att han skulle göra allt, utom att starta krig, ändra i grundlagen, begå brott, osv, etc så hade ju inte mycket blivit sagt.

  Att "göra allt" är ju ett uttryck. Om man t ex säger jag är beredd att göra allt för att mitt barn ska tillfriskna från leukemin så tänker man antagligen inte "Aha! Inklusive att gasa sex miljoner judar? NAZIST!". Åtminstone inte om man är normalt funtad.

  Andra exempel är ju liberalernas gamla valaffisch, där det stod nåt i stil med "Kriminella ska sitta inne, så att du vågar vara ute". Den kan man så klart tolka som att minsta lagöverträdelse skall leda till livstids fängelse utan chans till benådning, men jag tror liksom inte det var det de menade.

  Här:

  https://moderaterna.se/sa-vill-vi-lagga-grunden-en-ny-migrationspolitik

  Skriver också Ulf Kristersson, moderaternas partiledare:

  Jag går till val på Moderaternas politik. Jag kommer göra allt för att våra idéer ska få maximalt genomslag.

  Jag tror inte man ska tolka detta som att han är beredd att bränna ner riksdagen, avrätta alla sossar, sätta halva befolkningen i gulag-omskolningsläger, elda upp judar eller invadera grannländer.

  Eller vad tror ni? Är Ulf Kristersson också dödsmördarnazist som Stefan Löfvén?

  Sällsynt tramsigt inlägg, Cornu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tar inte många sekunder att säga "nästan allt", så faller alla fultolkningar.

   Radera
  2. Lika idiotiskt uttalande av Kristersson, ja.

   Radera
  3. Och framför allt ett medgivande att ett samarbete med SD är på bordet om det gör att M kan få igenom sin politik.

   Radera
  4. Du inser ju också att "nästan allt" blir väldigt platt rent retoriskt.

   Tror du på allvar att Kristersson är beredd att t ex starta inbördeskrig för att få chansen att bilda regering? Ja/nej?

   Radera
  5. Det e väl härligt att få köra Saga Norén-kortet ibland även efter 8-årsåldern. Jag kommer vägra gå å lägga mig och skrika ”ljugare” om inte Löfven å Uffe verkligen gör allt.

   Radera
  6. "Snart sagt" är ett bra uttryck. Bättre än "nästan allt".

   Radera
  7. Alltså jag tror dem verkligen när de säger att de tänker göra "Allt"
   Men såklart tänker de inte gasa Judar eller liknande då det inte leder dem dit de vill.

   Men det gör däremot skönmålning och rena lögner om landets tillstånd och fortsatt dansande efter korrumperade medias pipa och hålla sig inom åsiktskorridoren.
   Komma med en massa fagra löften man ändå inte tänker/kan hålla och försöka slå i valboskapen precis vad fan som helst som krävs för att de ska rösta på dem.

   Radera
  8. Risken är förstås överhängande att Löfven i själva verket kommer göra väldigt lite. Det visar sig snart att Löfven har massor med heliga kor och saker som han finner viktigare.

   Radera
  9. Nu tar de i ända från tårna! "beredda att göra allt", innan var det minsann bara målsättningar de hade att komma med.

   Radera
  10. Det är banne mig ett löfte om att det är en målsättning!

   Radera
  11. @Ben
   Meningen med satir är att provocera. Du gick all in :-)

   Radera
  12. Och man kan aldrig vinna genom att argumentera mot satir, annat än genom mer satir och haka på budskapet. Trollning på hög nivå således. :-) Och Ben åkte dit :-)

   Radera
 18. Jag tror detta blogginlägg mest är ett försök att få före detta borgerliga väljare att släppa taget om SD-valsedeln och rätta in sig i alliansledet igen. För en röst på SD kan ju vara en röst på S.

  Lite omvänt det som Magdalena Andersson sa för några veckor sedan: -Akta er att rösta på SD för det kan faktiskt betyda att Åkesson blir statsminister.

  SvaraRadera
 19. Lite off topic men ändå inne på linjen att man nuförtiden måste göra alla glada.

  https://www.di.se/nyheter/bjorklund-vill-sanka-ranteavdraget-kristersson-nobbar/
  Kristersson vill inte sänka räntebidraget för då kan någon bli ledsen.
  ”Man kan inte lyfta ut ränteavdragen och göra det dyrare för de som tvingats köpa dyra bostäder, då gör man ingen glad"

  Följaktligen tolkar jag det som att en röst på Kristersson även borgar för att vi slipper höjda räntor också.

  SvaraRadera
 20. Cornu begriper rimligen att "göra allt" är ett uttryckssätt man använder. I normala fall inkluderar det inte sådant som att råna banken, skjuta Trump/Putin, upphäva demokratin eller avliva alla med fel åsikter.

  Jag tar dock gärna tillfället att uttrycka några av mina åsikter! Liksom Cornu tar tillfället till ett något närsynt och vinklat inlägg.

  Jag tar hellre ett grönt folkhem än en kolsvart anarkoglobalism. I en värld där vissa trots den extrema överbefolkningen i världen vill köra med öppna gränser låter ett grönt folkhem som ett angenämt alternativ. Det senare är högst sannolikt inte farligare än det förra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anders Bolling upprepade häromdagen i DN sin destruktiva och tämligen knäppa tes om att det absolut inte finns något vi kan göra för att hejda den oundvikliga massinvandringen från Afrika. Då kan vi förstås lika gärna ge upp civilisationen på stört. Det verkar dock inte Bolling begripa.

   Radera
 21. Eftersom vi är mitt i valupptakten i en etablerad demokrati, så uttalar sig ju Löfven i den kontexten. Han uttrycker samtidigt i andra strofer att han inte kan tänka sig att samverka med SD.

  Hur stort blir SD i valet? Om mörkertalseffekten i opinionsmätningar respektive valutgång blir av liknande sort som 2014 så kan ju SD överraska och peta sig bort mot 28-30%.

  De troligaste dränaget av väljare till SD lär komma från S och M i det läget. Om det blir S på 19-20% och M på 17-18% så lär det bli kämpigt. Troligaste efter en massa käbbel, så blir det en S+M med någon/några till i regering.

  Jag hör en hel del runt mig som säger att de egentligen är M och S väljare, men att de tröttnat, att de helst röstade på sina partier, men att dessa är helt ute och cyklar.

  De delar kanske inte SD:s bild att lämna EU och undvika NATO, men de menar att vad man än tycker om SD är de enda som får de andra partierna att göra något över huvudtaget och att nationella problem är fokus nu. De jag känner har tänkt till under sommaren (innan bilbränderna).  SvaraRadera
  Svar
  1. Men hur kan man vara S eller M väljare egentligen?
   "Hej, det är jag som är mellanmjölk med Zeitgeist."

   Radera
 22. Enligt rapportering på Ledarsidorna så finns två huvudsakliga falanger inom S, dels gråsossarna/LO-sidan under ffa Löfven, dels postmodernisterna/islamisterna med Tro och Solidaritet under ffa Wallström. Den senare ska bl.a. hållt möte på UD direkt efter Löfvens presentation av sin kopia av SDs migpolitik och sagt att "vi skiter i vad Löfven just sade".

  Jag tror S kan liera sig med SD, men då kommer S splittras och minska med minst en tredjedel. UD-falangen blir ett nytt parti som vet kan absorberas eller delas mellan Jasin, Mp, C och V.

  Hursomhelst vore en splittring av sosseriet en underbar sak för landet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tro och solidaritet = Ulf Bjereld - den gamle KLMF(r):aren och vid sin sida har Margot Wallström sin kabinettsekreterare Annika Söder som styr och ställer på UD. Inga roliga typer direkt...

   Radera
  2. Anders Limes: Splittring av S? ... S splittrades allaredan för 101 år sedan och den splittringen existerar än idag ... exempelvis i Riksdagen!
   Vore jag i Limes kläder så skulle jag oroa mig mer för splittringen inom de kretsar han själv synbarligen hör hemma!

   Radera
  3. @Chief

   Vilken underlig kommentar. Du visar att du inte förstår vad jag skriver, att du inte tänker utbilda dig genom att kolla källan jag hänvisar till, och du avslutar med ngn slags grundlöst personangrepp griper helt ur luften.

   Dålig dag att vara du, eller är det som vanligt ungefär?

   Radera
  4. @Quintus

   Precis. Och expanderar man nätverket med Rashid Musa/Ibn Rushd, Bah Kunke, SIDAs sponsring av Hamas, Saudi-Qatarsk sponsring av Wahhabitiska moskéer, osv så blir det bara värre.

   Tillväxten av den antidemokratiska islamismen, närd av nuvarande regim, är ngt av det mest skrämmande i landet idag.

   Tyvärr får Aje Carlbom, Magnus Norell och Ranstorp osv allt för lite plats. Ledarsidorna och Westerholm är en av de få spelarna av insikt.

   Radera
  5. Anders Limes: Den källan har jag full koll på alltsedan den gick under namnet "Mitt i steget" ... och jag är synnerligen skeptisk till den väg Westerholm vandrat alltsedan dess!

   Radera
 23. Tror nog att risken för en S/SD-regering är försvinnande liten. Men för dom som tror på det borde det finnas fina pengar att hämta hos några av våra otaliga bettingsajter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det går inte utan att S splittras. Det i sin tur kan nog ske först efter ett katastrofalt valresultat. Dvs efter valet kan det bli intressant.

   Radera
  2. Av ren nyfikenhet måste jag fråga: Kommer S först bilda regering med SD och sen splittras eller kommer man splittras och därefter kommer dom som är kvar bilda regering med SD? Vill bara förstå det praktiska utfallet av din teori.

   Radera
 24. Problemet är MP, det är deras version av Grön som styr. Och de ställer till det för Sverige big-time i område för område. Transport, äganderätt av mark, energiomställning mm. Sossarna är så kåta på att regera att de låter MP sätta ribban. Helt galet.

  SvaraRadera
 25. Bildmaterial och diverse associationer i texten synes mig något långsökta ... Diplomatiskt uttryckt!

  SvaraRadera
 26. Vad ska vi igentligen med Liberalerna till? Räcker det inte med Moderaterna som högerparti och Centern som borglighetens MP? Vad KD tillför blir jag mer och mer oklar på. Det de borde tillföra är ju familjepolitik och en bastion mot kaoz-feminism, men tycker de blir mer och mer som en onödig blindtarm på moderaterna. Men åter till huvudfrågan, vad har L för existensberättigande öht? Skolan? Fine, men det kunde lika gärna varit en fallang inom M. Lägg ner L och KD så vi får ett tydligt högeralternativ och ett förrädiskt "mitten-alternativ" som trojansk MP-häst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar en sammanslagning av l och c?

   Radera
 27. Så istället för en December överenskommelse får vi Molotov–Ribbentrop-pakten 2.0....

  SvaraRadera
 28. Godwins (inte "Goodwins") lag är upphävd sedan drygt ett år tillbaka:

  https://twitter.com/sfmnemonic/status/896884949634232320

  SvaraRadera
 29. +10 för riktigt bra satir. Trollade bra i pissrännan :-)

  SvaraRadera