Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2018-07-01 18:17

Söndagsenkät: Är du i Almedalen på Almedalsveckan i år?

Almedalsveckan, eller politikerveckan i Almedalen 2018, har idag börjat, vilket väcker frågan om du är där eller följer evenemanget. Själv framträder jag officiellt 15:30 -16:30 med en scenariotext och sedan paneldebatt på temat Konsten att hacka ett val med bla fd försvarsminister Enström, MSB mfl i regi Capgemini i Digidalen i morgon måndag. Svara kring ditt generella deltagande nedan.
Almedalsveckan 2017.
Så hur berör Almedalsveckan dig i år? Svara nedan:

Kom gärna förbi och titta på Konsten att hacka ett val i morgon måndag, där jag håller ett inlednignsanförande i form av ett specialskrivet scenario kring  IT-baseradepåverkansoperationer mot det svenska valet. Har ni läst min e-novell Valet kommer ni känna igen vissa bitar.

I övrigt är jag där i yrkets vägnar, så om ni är väluppfostrade går det bra att prata med mig om ni råkar se mig, eller för den delen bara säga hej.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

15 kommentarer:

 1. Både du och Oksanen på scen (inte samtidigt men ändå), så liiite matnyttigt finns det trots allt.

  SvaraRadera
 2. Kommer att vara på plats mellan 5:e - 8:e (Torsdag - Söndag)
  Fikar gärna och är uppfostrat trevlig :)
  Mitt nummer hittas lätt
  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppfostrat på ett trevligt sätt räcker inte. Är du väluppfostrad?

   Radera
 3. Jag vill fika med dig Bengt men är tyvärr inte på plats.

  SvaraRadera
 4. Uffe tog upp ordet Swexit i sitt Almedalstal.

  Självklart var han negativ, men det är bra att diskussionen börjar.

  Sen tycker jag han vara ganska klar om SD, även om media och journalister vägrar överge det. Han sa att M "kommer inte bilda regering eller regeringsförhandla med Sverigedemokraterna". Det utesluter inte att M bildar en egen regering eller en regering med andra borgerliga partier. L och C verkar inte vilja ingå i en sådan regering om den är mindre än de rödgröna.

  Vad är det som är så oklart??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan vara klokt att vänta med Swexit och utvärdera hur det går med Brexit först.

   Radera
  2. Ungefär som vänta på vem som skulle vinna andra världskriget...

   Radera
  3. Kan hålla med att det blir enklare att få ett Ja i ett Swexit om fem år när britterna har lämnat och folk ser att 75% med handeln med Europa inte försvann....

   Däremot är det bra att debatten börjar nu så folk kan se hur fel Ulf och andra EU-kramare hade. Det är som med euron och all djävulskap som skulle hända om vi inte var med.

   Det kommer utmärkt för Storbritannien att lämna EU. Det kommer säkert bli lite krångel, precis som när ett land går med i EU, men på fem års sikt är det bortglömt och makten ligger närmare folket.

   Radera
  4. Det sista finns det inga garantier för. Den inhemska makteliten blir ännu mäktigare - vilket var meningen - utan att ha EU att ta formell hänsyn till. Folket kommer att ha det som de brukar maktmässigt.

   Radera
 5. Följer med intresse näringslivets framträdanden, politikernas brukar mest vara röstfiskeri utan substans.

  SvaraRadera
 6. Kristersson tycker i Almedalen att det inte ska vara så många pensionsår efter arbetslivet, många går tydligen omkring och lever helt i onödan, annars kan man tycka att i ett modernt välfärdssamhälle att det ska finnas utrymme för ett längre pensionärsliv, en sådan välfärdsvinst borde inte vara några problem i ett fungerande modernt samhälle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bäst vore att avskaffa statlig pension. Sen får folk skaffa andra lösningar, så som försäkringar, sparande, hjälp från släktingar etc.

   Sen får man sluta när man tycker det passar.

   Radera
  2. Sverige kan dock inte vara hela MENA:s socialbyrå...
   Våra egna pensionärer måste komma först!!

   Radera
  3. Skall vi se underfinansieringen av sjuk/åldringsvården som ett sätt att få ner medellivslängden och därmed pensionskostnaderna? :-)

   Radera
 7. *förskräckt* Almedalsveckan?! Nej - Gud, bevars! Det finns ju *viskar*... folk... där.

  SvaraRadera