Cornucopia?

Aktuellt

Färsk studie upprepar - elbilar släpper ut mycket mindre CO2 än fossilbilar, även med Tysklands bruna elmix

En ny studie från Eindhovens tekniska högskola upprepar de tidigare slutsatserna från bland annat forskningsrapporter från Nederländerna, dv...

2018-07-12 11:58

Påverkansoperationerna mot svenska valet har inletts - lögner om valsedlar utomlands

Påverkansoperationerna mot svenska valet har inletts och från "Svärjevänligt" håll sprids nu lögner om att SD:s valsedlar inte skickas till väljare utomlands. Verkligheten är att Valmyndigheten endast skickar blanka valsedlar till väljare i utlandet och dessa får själva skriva partinamnet.
Val till riksdagen den 9:e september.
MSB:s Mikael Tofvesson påtalade i Almedalen att ett sätt att angripa valet är att minska dess legitimitet. Det kan ske genom att minska valdeltagandet, men också genom att sprida uppgifter om valfusk eller att valsystemet inte fungerar korrekt och demokratiskt.

Alla bra lögner bygger på en sanning, och nu har "Svärjevänner" börjat sprida en sådan lögn för att legitimiteten hos valet ska ifrågasättas.

Lögnen är att SD:s valsedlar inte skickas med till väljare som beställer material utomlands, men att övriga partier skulle skickas ut.

Verkligheten är att Valmyndigheten inte skickar med några valsedlar för något parti, utan bara blanka valsedlar där man själv får fylla i partiets namn.

"Brevrösten får postas tidigast den 26 juli. Du måste posta brevrösten utomlands.

I materialet för brevröstning finns en instruktion om hur du brevröstar. Materialet är färdigförpackat i ett kuvert och innehåller valkuvert, blanka valsedlar, ytterkuvert och omslagskuvert. På de blanka valsedlarna kan du själv skriva partiets namn."
Således skickas inte SD:s valsedlar. Inga partiers valsedlar skickas. En partiell sanning används för att sprida en lögn som angriper det svenska valsystemet för att minska valresultatets legitimitet och ytterst förtroendet för svenska myndigheter.

Tanken är att en kommande garanterat svag minoritetsregering ytterligare ska ifrågasättas inte bara utifrån svagt mandat, utan också utifrån att valet inte var legitimt.

Det har påvisats att Ryssland har initierat olika påverkansoperationer mot val för att minska valresultatens legitimitet. Det mesta tyder på att så också sker nu mot Sverige, och en lång rad nyttiga överutmanade Svärjevänner spelar med på detta. Var inte överutmanad, sprid inte lögner som syftar till att minska tilltron till den svenska demokratin. Valresultatet leder till politisk osäkerhet ändå.

Vill du ha tryckta valsedlar och befinner dig utomlands får du vända dig till respektive parti. Något du även kan göra i Sverige, om du t ex vill slippa stå och plocka valsedlar i vallokalen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

81 kommentarer:

 1. Att Valmyndigheten inte skickar ut valsedlar med förtryckta namn är ju i sig en påverkansoperation. För att inte valsedeln ska förklaras ogiltig, av vad jag förstått, så måste partinamnet vara helt utskrivet och rättstavat. SD är det enda parti (förutom F!) där akronymen är allmänt accepterad som en benämning på partiet. Det är alltså större sannolikhet att SD:s väljare kan komma att skriva SD på valsedeln och att den då eventuellt/förmodligen blir ogiltigförklarad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är detta sarkasm eller på riktigt?

   Radera
  2. Så man skulle kunna fiska röster genom att registrera Moderaterna och Nya moderaterna som partier då de formellt heter Moderata samlingspartiet osv?

   Radera
  3. Det handlar i så fall om att Sverigedemokraternas väljare i större utsträckning är "begåvningsutmanade".

   Radera
  4. Doktor Syn, nu gör du exakt det som blogginlägget handlar om. Det tog tre minuter att googla fram vallagen och lagändring 2014:1384 som reglerar detta, och ingenstans står det att det behöver vara rättstavat eller att förkortningar inte kan användas. Det enda som står är att det måste vara klart vilket parti som avses. Däremot står det att partisymboler kan användas osv.

   Radera
  5. Jag jobbar som ordförande i vallokal. Alla röster där det går att uttyda vad som menas räknas. Givetvis räknas SD. Skulle jag och mina medarbetare lyckas med konsttrycket fiffla i vår vallokal så märks det i den andra rösträkningen som görs med start dagen efter valet. Att valarbetare skulle få för sig att göra det är dock oerhört osannolikt - i samtliga val jag har arbetat har de som arbetat i samma lokal som jag varit oerhört regelföljande, stor samvetsgrannhet och med en lagom skopa misstänksamhet mot varandra, så som sig bör. Rösträkningen sker i grupp, så alla måste vara med på det för att det ska gå att fiffla.

   Radera
  6. @Kingedward24 - Ändringen kom troligtvis till då ingen kunde stava både till Femministiskt och insiativ...

   Då partisymboler duger lär de ju behöva att gäng botanister för att kunna skilja alla märkliga bilder på diverse blomster från varandra.

   Radera
  7. @Järntorget - Det är mycket enklare att anordna valskola än att smussla med röstsedlarna!

   Radera
  8. I Kungälv vid senare kyrkovalet hade de vallokal i församlingshemmet. I ett annat ärende gick jag till kontoret och för fanns till min förvåning ytterligare en vallokal. Har funderat på om det var rent mjöl i påsen det sedan dess.

   Radera
  9. @Järntorget

   Samma här!
   Sitter också och räknar röster på valnätterna.
   I år lär det bli extra noggrant..

   Radera
  10. Vore det inte enklast, och billigast, att bara ha blanka sedlar?

   Radera
  11. Instruktionen till rösträknare i vallokalen säger att det är endast då det är uppenbart att en handskriven valsedel hör till ett visst parti som den i vallokalen skall räknas till det partiet, i övriga fall skall den förklaras ogiltig. För att en valsedel "uppenbart" skall räknas till ett visst parti gäller att den är tydligt och korrekt stavad, i annat fall skall den räknas som ogiltig.

   Ogiltiga valsedlar kontrolleras sedan hos Länsstyrelsens slutliga sammanräkning. Där är det vanligt att valsedlar som underkänts i vallokalen räknas som godkända. Jag har själv räknat röster hos Länsstyrelsen samt medverkat som kontrollant för SD. I båda fallen har jag fått uppleva hur aktiviströsträknare har vägrat att godkänna handskrivna valsedlar för Sverigedemokraterna. Rösterna räknas 2 och 2 och när jag har räknat med en vänsterextremist som vägrat godkänna Sds sedlar har jag tillkallat den ansvariga, men jag misstänker att personer som inte själva är Sverigedemokrater helt enkelt inte skulle göra sig det besväret och istället låta den ogiltiga valsedeln vara ogiltig. Som kontrollant för Sd under rösträkningen har jag också flera gånger hittat ogiltigförklarade handskrivna valsedlar för Sd som efter kontakt med den ansvariga för rösträkningen har förklarats giltiga. Det svenska systemet är ett stort jävla skämt. Det borde finnas 1 valsedel per röstberättigad och på denna skall alla registrerade partier finnas med.

   Radera
  12. Ovanstående stämmer (tyvärr) mycket väl med vad jag sett.

   Bara det att rösträknarna verkar vara "kompisgäng" som känner varandra väl utgör ju en risk. Upplevde en stor fientlighet från funktionärerna som verkar se det hela som en privat sammankomst.

   Systemet med lösa valsedlar är som upplagt för fusk.

   Radera
  13. Just därför är det viktigt att vid varje val "blanda om" bland rösträknarna!
   I mitt distrikt där jag räknat val sedan 2010 är det bara jag och en till som alternerat som ordf. och v.ordf. som är demsamma. Övriga har varit en salig blandning av allt från 85-åringar till 19-åringar..

   Radera
  14. Bengt, det låter bra, men varierar kanske mellan olika lokaler/distrikt. Jag skulle vara helt lugn om det var du som räknade min röst, men tyvärr är intrycket att det finns en hel del aktivistiska räknare med en tveksam inställning till uppdraget.

   Radera
  15. Det bästa vore valsedlar med samtliga riksdagspartier listade med kryssruta samt en "annat"-rad med plats för fritext (som tolkas generöst). Då slapp folk plocka en av varje för att dölja vad man tänker rösta på.

   Radera
 2. Spännande detta med Nato o Trump. Skall USA lämna Nato?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trump ska lämna allt. Århundraden av diplomati och överenskommelser ska raseras till grunden. Diktator-hyllaren Trump förstår sig nämligen inte på koncept som "soft power" utan det är bara översittarfasoner som resonerar med honom. TRO MIG! HELT OTROLIGT! LEDSAMT!

   Sen har han såklart en poäng om att de andra länderna inte lever upp till de överenskomna kraven i NATO.

   Radera
  2. Trump pressar övriga Natoländer just för att dessa kallt räknar med att USA ska täcka upp. Helt rätt att sätta hårt mot hårt för att få alla att lägga överenskomna 2% på försvaret. Det, om något, är väl att bemöta Ryssland och Kina.

   Radera
 3. Valmyndigheten verkar ha enklare problem, just nu i denna stund kommer jag inte in på www.val.se då hemsidan verkar inte vara uppe.

  SvaraRadera
 4. Nej, men han förhandlar effektivt

  SvaraRadera
 5. För att klassas som påverkansoperation så krävs väl att utländsk makt ligger bakom, vilket inte verkar vara lett i bevis i det här fallet. Oavsett så ska man naturligtvis inte agera nyttig idiot och sprida trams eller i värsta fall del av något värre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på att SD likt motsvarande partier i andra EU-länder högst troligen får pengar, andra resurser och direktiv av Ryssland så är utländsk makt automatiskt med i spelet när SD gör sådana här saker.

   Radera
  2. @Unknown
   Har du inga andra belägg än rena antaganden, så skriv inte rena lögner om det enda parti som skulle kunnat rädda oss om de vunnit valet 2014, tack.

   @Somebody..
   Utländsk makt har redan nästlat sig in överallt i vårt samhälle, i myndigheter, media och organisationer, rätt mycket av den skit vårt samhället tvingats ta är en del av en påverkansoperation.

   Radera
  3. Så menar du att detta är något som partiet SD ligger bakom? Dessutom på direktiv av Ryssland? I så fall tycker jag att du vänder dig till polis och media med uppgifterna.

   Det finns strömningar i samhället som kommer att ifrågasätta legitimiteten hos valresultatet, inte minst om SD gör ett bra val. Har man inga bevis för påverkansoperationer men ändå ägnar sig åt ifrågasättande så är man en del av en slags påverkansoperation (inhemsk eller utländsk).

   Radera
  4. Jag litar på det svenska valsystemet och MSB:s bedömning att vi får ett legitimt resultat. Påverkan utifrån (läs Ryssland, 60 på demokratiindex) kan ej uteslutas och ska så klart följas upp. Men att ifrågasätta legitimitet utan att ha bevis är en antidemokratisk påverkansoperation.

   Radera
  5. Mycket värre problem att MSM i årtionden förvrängt verkligheten åt sina läsare, en insats som förlett åtskilliga att rösta annorlunda än om de faktiskt haft alla fakta om de negativa konsekvenser den hittills förda politiken har.

   Radera
  6. @Unknown Var det inte för 6 månader sedan MP fick pengar av ryssland, för vad jag vill minnas förknippades några namn starkt med den ryska diktaturen.

   Radera
 6. Det tror jag inte. Men Trump följer det han lovat sina väljare, att sätta USA först. Därav kräver han (de) snålskjutsåkande europeiska medlemmar att fullgöra vad som överenskommets. Mer intressant är ju hur Sverige nu ska agera. Lövens första reaktion var ”samarbetet får inte störas” Öh, vi som inte ens tagit ställning och står på demokratiernas sida? Och har lägsta anslaget för statssäkerhet i Europa..

  SvaraRadera
 7. Svärjevänner sprider alltså denna felaktiga information,hur vet man det?

  SvaraRadera
 8. Gäller det (L) också då?
  De var ju Svärjevänner nu senast när de stoppade LV-affären och sprang Moskvas ärenden här på bloggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vaddå stoppade? Att (L) drog tillbaka sitt stöd för inköpet av Patriot har ingen betydelse, så länge de inte hamnar i regeringsställning och där utövar veto. "Musen som röt".

   Radera
  2. Och i en onämnbar tidning rapporteras det att en Kent, fd högerhanna åt Reinfeldt medverkat till patriotinköpet medelst lobbying.

   När det inte är det vassaste hundarna som styr finns det många sluga vargar som tar för sig. Kanske ett stort problem i ett centraliserat land som Sverige.

   Radera
 9. Ok, SD är rysstroll. Sossarna är rysstroll. MP är rysstroll. Vänstern är rysstroll.

  Bloggförfattaren bör alltså rimligtvis ha M, C eller L åsikter. Men röstar så klart #inte#

  SvaraRadera
  Svar
  1. Miljöpartiet är väl snarare en Turkisk påverkansoperation ... Ingen minns Mehmet Kaplan längre?

   Radera
 10. I en globaliserad värld med massivt flöde av internettrafik och lättillgänglig informationsspridnings möjligheter för alla oavsett härkomst eller plats man befinner sig på får man inte tro att allt ska vara som förr i tiden och att valet ska fungera som enbart en nationell angelägenhet, utan man får räkna med åsikter och påverkan oavsett det handlar om rysstroll, extrem religiös påverkan, vänsterextrema eller tokliberaler som vill göra om Sverige till enbart ett landområde för produktion och konsumtion, man får även räkna med företag, enskilda, lobbygrupper och andra länder i värsta fall, direkt eller indirekt påverkar.

  Men i slutändan så är det väl en röst per svensk medborgare som räknas.

  SvaraRadera
 11. Ordningsfråga: Är det inte skillnad på miniminivå, vad som måste skickas ut, och extra service på eget bevåg, det vill säga vad som kan skickas ut? Om lokal bilfirma skall byta olja och däck på din bil (miniminivå) så är det ju inget som hindrar att de på eget bevåg fyller på spolarvätska också (extra service).

  Att sjuklövern i allmänhet och sossarna i synnerhet skulle nöja sig med att "uppmuntra" någon grupp väljare någonstans överhuvudtaget att tänka själva genom att bara skicka ut blanka sedlar (miniminivå) känns helt osannolikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl fritt fram för samtliga partier, inklusive SD, att skicka ut förtryckta valsedlar till vem de vill. Valmyndigheten gör det inte.

   Radera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 13. Är litet osäker på det konkreta i sådana där påverkanaoperationer. Har vi inte alltid haft det? Svenska Freds och vpk som fick kontanter av Sovjet. Svenska betalda NGOs som försökte påverka val i Ryssland. SIDAs hjälp för "demokratiarbete" i diverse länder. SvT som hackade Åkessons privata bankkonto förra valet. Räknas sådant som påverkansoperationer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1) Att väl under en period fick stöd av Sovjet var en solklar påverkansoperation.

   2) Att Sverige och svenska organisationer stödjer demokratiarbete är inte någon påverkansoperation mot Sverige.

   3) Att Sveriges Radio publicerar att Åkesson har spelat för 500 000 kronor på ett år på nätcasinon är inte en påverkansoperation. Men jag antar om man är tillräckligt indoktrinerad är varje avslöjande om ens ledare ett allvarligt angrepp...

   Radera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 15. Tack för tidigt iakttagen påverkansoperation. Jag har själv funderat vilka påverkansoperationer som kommer inför valet, och vilka fällor som vi efter valet allvarligt är oroade över att vi gick i.

  Fortsätt gärna bevakningen av detta viktiga område.

  SvaraRadera
 16. Ja, för det kan ju inte bara handlat om ren okunskap?

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Filosofen
   Så sent som i i den här tråden 14.14 så påstår du att någon skriver rena lögner.. kan det inte bara handlat om ren okunskap?

   Radera
  2. @Gunanr
   Omöjligt, det där han skrev var mycket medvetet skrivet i syfte att misskreditera SD. Okunskap möjligen då han inte verkar veta vad konsekvenserna blir av att man röstat fel i så många år.

   Radera
  3. Det är så festligt att läsa dig, du är lika tvärsäkert rasande som en nytillsatt Vänsterpartiledare i debattstudion.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. @Gunarn
   Man blir ju inspirerad av att vara helt bergsäker på att man har rätt i en så viktig sak som sitt lands framtid. Sen är det ju inte särskilt roligt att predika om landets kommande undergång, men varför ska jag inte beskriva det jag ser?

   Radera
 17. Höstens val kommer bli ett ödesval som går till historien. Ska Sverige fortsätta bli ett mer instabilt land i utförsbacke eller kommer det att vända?
  Det är uppenbart att det förekommer påverkansoperationer från olika håll. Tyvärr är många enögda och tror att påverkan bara kommer från Ryssland. Det finns flera aktörer!

  Verkligheten överträffar dikten.


  Om globalisterna får som de vill kommer det bli en ohelig allians - S+C+MP+V, med Annie Lööf som statsminister...

  Foliehatt på, eller?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oavsett vem som vinner så kommer landet att bli allt mer instabilt, mer otryggt, i ökande omfattning varje år, i många år till. INGEN kan bara "vända" det politikerna ställt till med över en natt, om ens någonsin. Inte ens SD, för deras politik är för mesig.

   Vi kan inte bara skicka tillbaka de som etablerat sig här, vi kan inte hindra dem från att ta hit sina anhöriga. Det finns varken resurser eller ens en önskan att göra det hos majoriteten, men det är den åtgärden som skulle behövas för att kunna "vända" skiten.

   AFS har fattat det och går till val på att de vill skicka tillbaka minst 500000 pers på 6 år.
   Ok, vem ska göra det och med vilka resurser då? Det kommer antagligen bli inbördeskrig om man ens försöker. Men först ska AFS typ vinna ett val och det kommer inte att hända, alltså kommer inte heller någon större återsändning av icke anpassningsbara individer att ske.

   Status = Oförändrat läge oavsett vem som vinner, med fortsatt inflöde av utomeuropeiska personer och allt hårdare överbelastad välfärd.

   Hur länge fungerar landet Sverige?

   Radera
  2. Flera personer i min vänskapskrets, på arbetet, i föreningslivet har diskuterat med mig hur illa det är ställt med Sverige och många är genuint oroliga för vad som komma skall. Det finns vissa som planerar att fly Sverige, hm, inte vad jag kommer att göra. Stanna och slåss om det så behövs.
   Den stora frågan är om det inte är endast känslan av att det kommer att hända något, det vill säga, att vi luras av vad vi känner. Är en känsla alltid sann? NEJ!

   Verklighetsfrånvända politiker... inte bra.. verklighetsfrånvända tjänstemän.. inte bra... Prognosen ser inte bra ut... Den som lever får se...

   Radera
  3. Stanna och slåss? Du menar terrorism eller någon typ av väpnad revolution? Lite väl mycket Breivik vibbar från sånna som ni.

   Radera
  4. För att inte nämna vilka vibbar DU skickar ut Martin :)
   Man känner nästan lukten av molotovcocktails och svettig AFA "demonstrant"

   Radera
  5. Martin!
   Att försvara Sverige och svenska värderingar vid en eventuell konflikt har inget med galningen ifrån Norge att göra!? Du skruvar till det lite väl mycket osunt.
   Har du Martin gjort militärtjänst? Och du jag jobbar på rättspsyk som specialist sjuksköterska i psykiatri och möt många psykiskt allvarligt störda enligt lagen mening.

   Radera
  6. Roger pratar ju om den (i hans å Kalles världs) pågående islamiseringen där vi ”snart” har sharialagar här. Det är det han tänker slåss emot. Det är nästan lite gulligt.

   Radera
  7. Det är onekligen lite fascinerande att läsa alla dessa domedagsprofetior om Sveriges framtid. Trots att vårt lands befolkning ökat med en halv miljon människor de senaste tio åren så ökar inte brottsligheten, reallönerna har stigit ökat under två decennier och allt större summor satsas på välfärden i takt med att befolkningen ökar.

   Att ni som saluför dessa fantasier om Sveriges snara undergång sedan har mage att kallar svenska politiker och tjänstemän för verklighetsfrånvända är naturligtvis en utsökt ironi!

   Radera
  8. Gunanr!
   Nu vet vi vad du har för preferenser. Lägg dem inte på mig.

   Radera
  9. Sverige, du ljuva förvaltningsenhet under alle.

   Nej, det går inte under, även om det officiellt blir Suedistan. Vissa har klocka, andra tid.

   Mer spenderas på välfärd när befolkningen stiger, no shit!

   Radera
  10. @ Kalle. Nä, jag anser att AFA är en styggelse då de inte accepterar den liberala demokratin och anser att våldsanvändande är ett legitimt sätt att omstörta den.

   @Roger. Exakt vilken typ av konflikt där du kan slåss är det egentligen som du tror kommer att drabba Sverige i framtiden?

   Radera
  11. Jag ser ingen hot mot Sverige inom överskådligt framtid, utifrån, men dock inifrån.
   Att försvara Sverige som soldat under armén är min tanke.

   Om jag ska citera mina arabiska kamrater kommer detta drabba oss "krig i Sverige mellan olika etniska folk"..

   Radera
 18. Personligen tycker jag att valet legitimitet sänks bl.a. av att personer som ej kan ett ord svenska får rösta, liksom att personer som inte ens är medborgare får rösta i kommun och landsting.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Devalvering av medborgarskapet. Att det ens tillåts vara så är i sig resultatet av en lyckad påverkansoperation. Man borde få rösta efter 18 år som Svensk medborgare, lika för alla.

   Radera
  2. Men herregud... att saker inte är som du vill att de ska vara gör det knappast till en påverkansoperation. Är du verkligen så egocentrisk att du på allvar tror att enda möjligheten till att folk tycker annorlunda från dig är att de har blivit manipulerade?

   Radera
  3. @Martin
   Du har missat att vi bor i Sverige, landet som sedan lång tid tillbaka har en otroligt väl vänsterinfiltrerad media som programmerat både dig och dina föräldrar,
   en riktigt välplanerad och långsiktig påverkansoperation.
   Antar att svaret blir "ja" på den frågan..

   Och att ovan nämnda vänster gör sitt allra bästa för att upplösa det här samhällets funktioner och försätta det i ett KAOS-tillstånd genom att bla låta helt obehöriga individer både bli medborgare och dessutom få rösta utan att ens vara det.

   Beklagar, men jag orkar inte förklara allt du missat, du kommer att få se vad jag menar om några år, precis som alla vi andra kommer få göra :)

   Radera
  4. Om du Kalle7 menar att den finns någon slags sammansvärjning som försöker skapa kaos i samhället så måste dessa sammansvurna vara riktiga klantar med tanke på att Sverige aldrig varit rikare och tryggare än nu!

   Radera
  5. Och precis där dök en del av PROBLEMET upp i form av "Olle Andersson" en lögnspridare av rang, inte så korkad att han kan betraktas som naiv nyttig idiot, utan fullt medveten sagoberättare av samma typ som Anders Lindberg på AB.

   Radera
  6. Såklart du måste invända när du ser sanningen skrivas rakt ut i offentlig media..
   En del av det du förnekar beskrives tex i länken nedan:
   http://helenaedlund.se/marschen-ar-fullbordad/

   Radera
  7. Stackars du Kalle7 som inte har några sakargument att understödja dina påståenden med. Istället har du inget annat att ta till än att kalla dem vars åsikter du inte gillar för idioter.
   Tråkigt men när du inte har verkligheten och sanningen på din sida Kalle7 så återstår väl inget annat än skällsord.

   Radera
  8. @Olle
   Du läser inte ens det jag skriver ordentligt nog för att kunna kommentera, för då hade du sett att jag INTE kallade dig för idiot.
   Alltså ingen idé att slösa mer tid på dig.

   Radera
  9. Och med inte ett ord kommenterade du heller länken jag skrev till dig, om jag nu bemödar mig med att försöka få igång nåt slags vettig diskussion (med någon som jag dömt ut som ren sagoberättare) så tar du inte chansen utan så låtsas som att min sida av saken inte ens finns.
   Visst, jag ska göra likadant mot dig, jag ser inte dina sagor framöver, Olle :)

   Radera
  10. Jag kommenterade inte länken eftersom den enligt mig inte har något med vår diskussion att göra. Du Kalle7 kanske närmare kan förklara varför någon överhuvudtaget skulle bry sig om vad en person som Helen Edlund anser om" den långa marschen genom institutionerna” .
   Helene är mig veterligen varken historiker eller statsvetare utan en misslyckad präst!

   Radera
  11. Det enda källor som duger är hårt framavlade "statsvetare" och "historiker" från någon vänsterinfiltrerad institution? Eller fakta framtagen från någon lika vänsterinfiltrerad myndighet? Tror jag vilar mitt ärende där faktiskt.

   Radera
  12. Att kalla andra debattörer för "naiv nyttig idiot" är att kalla dem för idioter. Det svenska språket verkar inte vara din grej Kalle7.

   Radera
  13. @ Kalle. Tragiskt att du inte kan förstå att folk inte dela din världsbild utan att ha blivit manipulerade. Extremt oroväckande då detta är första steget mot att avveckla demokratin.

   Radera
  14. @Olle
   Skärp dig!
   Jag skrev fortfarande INTE att du är en idiot öht. Jag skrev: " "Olle Andersson" en lögnspridare av rang, inte så korkad att han kan betraktas som naiv nyttig idiot, utan fullt medveten sagoberättare av samma typ som Anders Lindberg på AB."

   Du läser inte vad jag skriver, läser du något eller du bara tror att du vet vad som står där och tolkar det till något du kan bråka om?

   @ Martin
   Grattis bra tänkt där på slutet! Nu behöver du bara ta in att hela din världsbild är tillverkad av sagoberättare som "Vi har aldrig varit tryggare" Olle Andersson, jag vet att de många inte fattar att de blir förda bakom ljuset och att de saknas allvarliga delar av verkligheten i den generella medierapporteringen sen 15-20 år tillbaka.
   Förutom all skönmålning och direkt ljug då..

   Radera
  15. Jag fick upp denna häromdagen, ett norskt program:

   https://www.youtube.com/watch?v=GCIHIXAyP78

   Radera
 19. "Påverkansoperation" lol. Däremot brukar det vara problem med att SD:s valsedlar tas bort eller göms. Var gömda bakom S valsedlar sist jag röstade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som man bäddar får man ligga. Oavsett vad man tycker om det så är risken stor att det är sossarnas valsedlar som "försvinner" i valet 2022 när de kanske krympt ihop till ett tio-procentsparti.

   Radera
 20. Mja. Det är nog så att utlandssvenskars möjlighet att rösta "fel" har försökt begränsas i möjligaste mån. Har kämpat mot det i 30 år. Nu orkar jag inte längre.

  SvaraRadera
 21. Såvitt jag har förstått har väl "Påverkansoperationerna mot svenska val" pågått en längre tid med resultatet av ett mycket stort SD efter valet 2018.

  https://www.svd.se/ni-borde-skammas-for-hur-ni-betett-er

  SvaraRadera