Cornucopia?

Aktuellt

Istället för bankfack?

När allt fler banker stänger ner sina bankfack och alternativen kräver att man rycker upp hela sin ekonomi, alla kort, konton, appar, sparan...

2018-07-21 09:42

Foto: Stokmarknes, Norge

Den närmaste veckan har jag anslutit till min sambo, den professionella äventyraren Lena, och seglar i Nordnorge, närmare bestämt det lite mer lugna Lofoten. Ingen större påverkan på bloggen, annat än att det blir lite fotoinlägg. Här uppe finns iaf 4G.
Till fots från flygplatsen in till byn.

Lena är just nu besättning på en Hanse 385, som seglar Norden runt, och redan har gått från Stockholm via S:t Petersburg och kanalen över till Arkhangelsk, varifrån Lena var besättning upp vid överseglingen till Kirkenes. Kommer några relevanta gästinlägg från Lena kring Barents hav, Arkhangelsk och Kola-halvön.
Det var några kilometer att gå in till Stokmarknes från flygplatsen, men efter att ha marschtränat den senaste månaden var blott 14 kg packning i stora ryggan och åtta i lilla arbetsryggsäcken som att gå på fjädrar.
4 m/s
Det är fortfarande midnattssol. 
Stokmarknes nu på morgonen.
Planen för dagen är att segla via den obebodda Trollfjorden.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

16 kommentarer:

 1. Det saknas en sol på bilden med midnattssol? :)

  SvaraRadera
 2. Några problem med bränder i Norge? Eller har de inte haft samma torka som i Sverige? (Jo jag vet att den relativa mängden skog är mindre).

  Någon som vet läget i Finland? De har ju ungefär lika mycket skog som vi har, relativt sett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är till sjöss. Inga bränder här.

   Radera
  2. Hehe, tack för klargörandet. Du gjuter alltså inte olja på vågorna.

   Radera
  3. Till Finland kommer bränderna från ryssland:https://svenska.yle.fi/artikel/2018/07/21/skogsbrander-har-spridit-sig-over-ryska-gransen-vid-raja-jooseppi-i-lappland

   Radera
  4. 350 bränder i södra Norge senaste veckorna. https://omni.se/europa-kampar-mot-torka-och-katastrofala-brander/a/dd9doA

   Radera
 3. Har vistas en del på vackra Lofoten för fiske och rekreation, övernattning i Eggum och en tur upp till Andernäs rekommenderas om man färdas på land.

  SvaraRadera
 4. En av de mer beresta 80 timmars arbetsvecka-utövande hobbybönder jag stött på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle inte kalla mig ens hobby bonde. Iaf hus- och djurvakt vid alla resor.

   Radera
  2. Utan husvakt hade jag inte kunnat skriva i sociala medier att jag är borta, förstås.

   Radera
 5. Spännande! Hur försörjer man sig som äventyrare förresten? Sponsring?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har samma undran. Bara utrustning måste ju kosta en hel del och sedan så behöver man ju till mat, boende, pension och allt annat man behöver.

   Radera
 6. Varje gång jag ser norsk naturskönhet svär jag över Oscar II och unionsupplösningen. Folket skulle man dock kunna vara förutan ... :-)

  SvaraRadera
 7. Aha!
  Själv strax norr om Usti nad Labem i Tjeckien
  Nästan 30 grader varmt och här råder ännu inte någon torka även om Lade / Elbe har lågt vattenstånd och jag inte sett några lastpråmar...

  SvaraRadera
 8. Tyckte faktiskt att jag såg bloggaren häromdan häruppe. Stokmarknes ligger dock i Vesterålen. Likaså Raftsundet och Trollfjorden. Många tror att dessa platser ligger i Lofoten. Det sistnämnda är doch mindre och mindre dramatiskt än Vesterålen. Men fint är det oavsett.

  SvaraRadera
 9. Gillar Lofoten, aldrig provat Vesterålen. Henningsvaer är värt en resa t ex.

  SvaraRadera