Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2018-07-13 12:18

"Företag behöver inte gå med vinst"

Johan "företag behöver inte gå med vinst" Ehrenbergs tidning ETC har fått 8 miljoner för mycket i socialistiskt presstöd, vilket nu krävs tillbaka. Tidningen går nu ut och ber om pengar från sina läsare, då fyra miljoner saknas.
Kommunism!
Johan Ehrenberg är känd för uttalanden som att företag behöver inte gå med vinst. Nej, för det finns ju det socialistiska presstödet.

Tidningen har dock tydligen varit lite slarvig i att begära presstöd och delade ut gratisprenumerationer för att uppnå upplaga nog för presstöd. Vilket inte räknas. Så man har nu krävts tillbaka på 8 miljoner kronor.

Eftersom man inte går med vinst så saknas det nu fyra miljoner att betala tillbaka till pappa staten (staten=god i kommunisternas och socialisternas värld) senast den 31:a augusti. Så man tigger nu pengar av sina läsare. Tydligen ska man redan ha fått ihop 1.5 miljoner kronor.

Detta rapporterar Dagens Nyheter rapporterar SVT, som på detta vis vill ge ETC lite gratisreklam för att få ihop pengarna.

Om man istället hade gått med vinst hade det funnits ackumulerat kapital i bolagen för att hantera sådant här, men som bekant vill inte socialisterna att företag ska gå med vinst. Johan Ehrenbergs citat om att företag inte behöver gå med vinst kan du Googla. Pga att länkskatt/länkförbud återigen ska upp i EU-parlamentet i september kan jag fortfarande inte länka.

Nej, vem behöver gå med vinst när det finns statliga pengar att tigga till sig genom att vara lite kreativ med antalet äkta prenumeranter?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

17 kommentarer:

 1. Men ett företag behöver inte gå med vinst. Ägarna bestämmer.

  Men man bör inte förlita sig på bidrag och framför allt bör man inte syssla med rent bedrägeri.
  Varför väcks inte åtal för detta?

  Det kan knappast vara försummelse, som tidskrift är man bekant med reglerna och att söka på bidrag baserat på upplagor räknat på avsiktligt fel sätt är åtalbart.

  Hallå, gnällhögern, se till att göra lite nytta nu och gräv fram mer och lämna över till rättsväsendet.

  Riktat @ Uvell mfl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En prepper preppar för framtiden, så även företag som vill överleva. Att det finns statlig andningshjälp ska man inte räkna med.

   Radera
 2. Aktiebolag har enligt Aktiebolagslagen en skyldighet att eftersträva vinst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Det är inte formulerat på det sättet. Sök på tex Rolf Skog skriver i ämnet.

   Om det utgick en skyldighet att visa vinst kan tex inte nerskrivningar göras som belastar resultatet, och så vidare.

   Radera
 3. Återigen, du får blålänka dvs textlänk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tar du mina rättgångskostnader om du har fel?

   Radera
  2. Nej men kolla upp det. Det gäller rubriker, ingresser, artiklar och skärmbilder. Vänliga länkar där du själv skriver länktexten omfattas inte så du behöver inte raljera över det. Du brukar ju dessutom skriva en fyndig länktext själv och din blogg får bättre substans om du har länkar. Jag skriver i all välmening.

   Radera
  3. Att länka är inte att bryta mot upphovsrätt. Tvärtom så lyfter du ju upphovsmannen genom att generera läsare till denne. Kopierar du del av texten och publicerar på egen blogg så kan det ses som ett intrång.

   Radera
 4. ETC får väl för att spara pengar säga upp leasingkontraktet på Teslan... ;-)

  SvaraRadera
 5. Det är ju för två av lokaltidningarna som det blivit återkrav, är alla de andra granskade eller kommer det kanske mera? De lär ju ha kört samma upplägg på alla. Det var iaf 15 tidningar som lades ner så skaplig potential.

  SvaraRadera
 6. Har alltid gillat Johan Ehrenborg. Jag brukade förr prenumerera på ETC för att få lite motvikt till SvD:s ledarsida, som jag också läste på den tiden.

  Karln är så driftig och smart att han borde kunnat bli mycket framgångsrik på normalt sätt. Istället visar det sig att han är en simpel bidragsentreprenör. ETC-koncernen fick senast hela 47 MSEK i presstöd, det är tio procent av hela Sveriges presstöd. Och det har han fått genom att använda kryphål i regelverket, en uppsjö av snarlika tidningar och gåvoprenumerationer.

  Rebecka Weidmo Uvell har klätt av ETC- koncernen fullständigt i ett blogginlägg från 16 januari i år. Koncernens årsredovisning är rena luftslottet, med skulder kors och tvärs mellan bolagen. Revisorn har vägrat skriva på årsredovisningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förekomsten av en icke godkänd årsredovisning borde vara ett incitament så gott som något för ekobrottsbeivrande rättsinstanser att reagera.

   Radera
 7. Nu är Ehrenberg väldigt tydlig med att påpeka att han inte menar at överskott och vinst är damma sak. Men det är klart, för att se det krävdes ju ju att man orkar läsa igenom ca 1 sida relativt enkel text (alternativt att man inte läser för att missförstå av ideologiska skäl).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår inte varför Ehrenberg måste kalla aktieutdelning för vinst och vinst för överskott bara för att kunna göra politiska poänger.

   Radera
  2. Jag tror att han har dålig koll. Alternativt att han var ute efter uppmärksamhet för att "kränga sin krönika.

   Radera
 8. Vilken tur för Ehrenberg att det finns företag som går med vinst (istället för att gå i konkurs) så det fanns några av staten konfiskerade skattepengar åt hans kommunistblaska.

  SvaraRadera