Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2018-07-05 15:44

EU-parlamentet pausade länkförbud och memeförbud

EU-parlamentet röstade ner det framlagda förslaget om förbud för länkar, citaträtt, parodi och satir på Internet. Det betyder att man nu arbetar fram ett antingen hårdare eller mjukare, eller textmässigt omformulerat förslag som ska röstas om igen i september. 
Snart dags göra om EU-flaggan när Storbritannien lämnar?
EU-parlamentet sade alltså nej till att skicka vidare EU:s  nya upphovsrättslag - som i praktiken skulle förbjuda länkar, citat och parodier eller satirer som t ex memes på Internet - till hemliga förhandlingar bakom slutna dörrar utan demokratisk insyn, sk triloger.

Det betyder att förslaget nu kommer arbetas om och röstas om för hemliga förhandlingar igen i september. Trots allt är det ett förslag från EU-kommissionen, och då kan ju inte parlamentet bara säga nej.

Så jag kommer fortsätta att inte länka eller citera gammelmedia eftersom dagens beslut inte är ett stopp för lagen, bara en fördröjning. Det nya förslaget man ska rösta om i september kan både bli bättre eller ännu sämre. Enklaste sättet att skydda grova intrång upphovsrätten som att citera en artikel med 3-4 meningar är förslagsvis att helt förbjuda Internet, så vi får väl se var EU-parlamentet landar.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

10 kommentarer:

 1. Äh, ta av dig foliehatten. Det blir inget länkförbud. Fast det vore ju bra om mindre trafik drevs till gammelmedia så att de dör fortare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Presstödet förhindrar det tror jag.

   Så länge bidragen rullar in som de ska så kommer all skräp överleva.

   Radera
  2. Vi i EU har ju redan nu ett lite mindre internet än den fria världen, ungefär som Kina. Detta pga GDPR som t.ex amerikanska sidor inte tycker det är värt tiden och kostnaden att anpassa sig till, så de blockerar helt enkelt bara IP-nummer från EU.

   Radera
 2. Blir förbud på altt bara att läsa de låntgående planerna. Ingen hemlighet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enda som kan stoppa globalisterna är trump och övriga populister.

   Radera
 3. Utvecklingen är klar nu det är slut för globalisterna.

  SvaraRadera
 4. Intressant att EU vill att medlemsstaterna betalar mer för mindre när Brexit är ett faktum och Storbritannien har lämnat unionen. Den inre marknaden kommer ju minska, ett av våra största exportländer lämnar och för det kommer vi att betala en större medlemsavgift. Ju fler länder som lämnar, desto mer måste kvarvarande medlemmar betala ser det ut som...

  SvaraRadera
 5. Svar
  1. Frågan är om vi dö med dem.

   Radera
 6. När ska EU-parlamenteriker lyssna på folket, istället för lobbyorganisationer.

  Det här förslaget borde aldrig ens kommit till. Det här är inget som europeiska nätsurfare har efterfrågat.

  SvaraRadera