Cornucopia?

Aktuellt

Friggebod, Attefallshus, Bolundare och nu Bohlinare

En ovanlig frihet i Sverige är möjligheten att uppföra mindre komplementbyggnader utan bygglov. De har fått sina namn efter de drivande poli...

2018-07-05 20:38

BREAKING: Falska blocklistor mot porrbotar blockerade ut svenska försvarstwitter

I en rätt genialisk påverkansoperation kan hundratals, kanske tusentals svenska twittrare blockerat svenska försvarstwittrare. Så kallade blocklistor, som skulle användas mot porrbotar, har använts till att blockera bort försvarspositiva så dessa inte syns för de som använt listorna i god tro.
Stasi var diktaturen Östtysklands underrättelsetjänst.
I vintras dök det upp allt fler sk porrbotar, falska massregistrerade konton med unga enligt normerna välformade kvinnor ofta med blåfärgat hår, och ständig tvättdag. Detta blev ett stort problem och sk blocklistor (kända från Svenska Instituets StaSI-gate) började cirkulera för att blocka ut dessa.

En enklare metod var att stänga av uppdateringar för konton som inte angett e-post och telefonnummer för återställande av lösenord.

Sajter som Blocktogether kunde användas för att prenumerera på blocklistor. 

Det har nu framkommit att dessa porrbotblocklistor har infiltrerats av personer som vill blocka bort svenska försvarspositiva twittrare och även Natopositiva. En sådan lista har därmed blockerat bort hundratals helt legitima riktiga icke-porrbotkonton.

En sådan aktuell lista som bloggen identifierat ursprunget hos var oskyldig. Blocklistor är väldigt populärt på vänsterkanten och personen som skapade listan är vänster, men annars en sund och vettig person som håller god ton på Twitter. Dock lurades personen att importera kontonamnen på försvarstwitter (och eventuellt även liberala generella politiska twittrare). Personen har upptäckt det hela, och tagit bort listan, men de som tidigare prenumererat på listan har haft kvar sina blockningar. 

Ett tämligen genialiskt sätt att dölja delar av svensk debatt för hundratals, antagligen tusentals svenska twittrare och en lyckat påverkansoperation. Frågan är om den var inhemsk, eller initierad från diktaturen Ryssland. Målet var iaf tydligt - svenska försvarspositiva twittrare skulle döljas. Vem som än ligger bakom så vill inte den aktören att svensk försvarsförmåga ska stärkas, utan ville tysta en sådan debatt för den svenska allmänheten på Twitter.

Flera framstående konton har bekräftat att de blockerats på detta vis. Förutom mig har jag godkännande att än så länge nämna exempelvis Observationsplatsen, som rapporterar om utvecklingen i de ryska stridskrafterna på en mycket detaljerad nivå. Några av de allra mest kända försvarstwittrarna har också blockats, men jag skriver inte ut dem utan godkännande.

En som blivit blockad är Amanda Wollstad, chefredaktör på anrika Svensk Tidsskrift.
Amanda Wollstad, chefredaktör Svensk Tidsskrift.
Det tål att upprepas - var inte en nyttig överutmanad, använd inte blocklistor någon annan hanterar. Och om du har en blocklista - var inte dubbelt nyttig överutmanad och acceptera listor med konton från någon annan person. 

Det är också intressant att någon med illvilligt uppsåt alltså sitter med en lista över försvarstwittrare, vilket är en förutsättning för denna kupp.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

15 kommentarer:

 1. Svårt att gissa vilka som ligger bakom...

  SvaraRadera
 2. Har själv sett vid flertal tillfällen jag är blockerad av personer på Twitter, detta trots det faktum att jag inte ens har varit i kontakt med vederbörande. Skumt.

  SvaraRadera
 3. Trump?
  http://www.friatider.se/usa-betalar-soros-f-r-att-ka-v-nsterns-makt-i-europa

  SvaraRadera
 4. måste såklart vara konstruerat av putin eller trump. Foliehatt på.

  SvaraRadera
 5. Är jag den enda som mycket väl tror att även svenska vänstern kan ligga bakom blockering av försvar- och natopositiva? De verkar ju vilja blockera allt utom sin egna röst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt - räcker ju med att det är en fråga partiets motståndare går till val på.

   Radera
  2. Extremister som AFA, RF, etc, ser nog detta som ett naturligt vapen. Och det räcker ju med att en av dem har tillräcklig intelligens för att inse att det går att göra. Annars ligger nog fysiskt våld närmare tillhands för merparten av dessa.

   Radera
 6. Merkel är dotter till en riktig kommunist. Vad hjälper det att vi går med i NATO?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hörde en lång utläggning om att Merkel var Hitlers hemliga dotter... Stämmer inte detta menar du?!

   Radera
  2. Kan inte vara sant, hon har inte mustasch. Den har jag sett både på Trump och Putin och några till så den är nog en dominant gen.

   Radera
  3. Tyska stränga lutheraner "rular" världen..

   Radera
 7. Ett barn till ett as kan bli en god människa. Inte alltid, men ibland.

  SvaraRadera
 8. Varför finns inte motsatsen? Importerbara följa-listor. Eller finns det?

  SvaraRadera
 9. @Cornucopia?: Kan du rekommendera något konto som på ett trovärdigt sätt rapporterar om motsvarande trupprörelser som https://twitter.com/oplatsen när det gäller USA?

  Skulle vara intressant att kunna försöka bilda sig en uppfattning om vilket land USA kommer att anfalla härnäst. Ska man tro senaste uppgifterna, vilket man förstås inte ska, så ska Venezuela läggas till listan av kandidater.

  Man ska inte rapportera om egna trupper, men USA agerar ofta mot Sveriges intressen, och bör därför rapporteras om. Speciellt om något skit är på gång.

  SvaraRadera
 10. Kan man se denna lista någonstans? Blir lite nyfiken på om jag som hamnat på blocklista är en "känd fö-twittrare" eller bara klassats som allmän rövhatt av någon sammanslutning av oliktänkande....

  SvaraRadera