Cornucopia?

Aktuellt

Istället för bankfack?

När allt fler banker stänger ner sina bankfack och alternativen kräver att man rycker upp hela sin ekonomi, alla kort, konton, appar, sparan...

2018-07-01 15:12

BREAKING: Detaljer om vapenbeslaget i Taberg/Jönköping

Tillägg: Det har enligt uppgifter till bloggen visat sig att det hela handlade om vapendelar till fem pluggade vapen. Den häktade socialarbetaren har släppts. Det finns ingen organisation bakom det hela, utan verkar handla om en ännu eftersökt person som köpt in pluggade oanvändbara vapen.

Angående dagens moderata utspel om våldsbejakande organisationer kan bloggen nu avslöja detaljer kring vapenbeslaget i Taberg utanför Jönköping, som har kopplingar till militant sk autonom vänster. Tillsammans med ett nytt tillslag i Sundsvall talar mycket för att extremvänstern och extremhögern håller på att beväpna sig för eldstrid.
Ryska automatvapen - en AK-74 "Kalashnikov" av modernare snitt och en SVD-63 "Dragunov" - på en plats i Sverige. Inget olagligt eller brottsligt förekommer på bilden, som är illustrativ och ej har med artikeln att göra, annat än att det är ryska automatvapen. Svensk myndighetspersonal är inblandad.
Som hämtat ur de första kapitlen i min senaste roman Höstsol gjorde polisen ett tillslag mot en vapengömma med kopplingar till våldsbejakande autonom vänster i Taberg utanför Jönköping på självaste nationaldagen. Många har hört av sig om detta till mig, och bloggen kan nu gå ut med detaljer kring tillslaget, baserat på uppgifter1. till bloggen och allmänna handlingar.

Nyhetsrapporteringen kring tillslaget har varit vag, och handlar hur två samvetsfulla inbrottstjuvar från Östeuropa bryter sig in i en container, upptäcker vapendelar och ammunition och kontaktar svenska polisen. Sedermera ska flera personer gripits som misstänkta och en kommunalanställd socialarbetare utan tidigare brottsligt förflutet ska ha häktats för grovt vapenbrott, innehav av kulsprutepistol och skyddande av brottsling. I media har det stått att misstänkta har kopplingar till våldsbejakande autonom vänster, likt Afa.

Mediarapporteringen var rätt vag, och min första tanke var att polisen återigen har blandat ihop airsoftvapen med riktiga vapen, eftersom man även hittat utstyrslar, peruker och sminkutrustning. En av utstyrslarna ska ha varit en polisuniform. Inom airsoft eller lajv är det inget konstigt med olika ofta ganska realistiska utstyrslar med till synes korrekta uniformer. Finns rent av ett gäng som brukar hyras in till teve eller film när man vill ha svenska piketpoliser framför kameran. Inga mediauppgifter har angivit att man även hittat ammunition, och om vapnen är airsoft så är det klart att det inte finns någon ammunition.

Polisledningar landet runt har stolt visat upp airsoftrepliker nu under vapenamnestin som om de vore verkliga vapen, så att polisen (iaf polisledningar) inte kan skilja på leksaker och riktiga vapen är inte otänkbart. Det är när omöjligt att se skillnad på dem innan man får dem i handen och det är förstås livsfarligt att hålla i ett sådant när man konfronteras av riktig beväpnad polis.

Nationellt forensiskt centrum (NFC) skriver till bloggen att sedan 1985 har polisen skickat in 735 luftvapen och 250 attrapper, men det är inte hela bilden eftersom de flesta av dessa ofarliga vapenatrapper tas hand om av lokala vapentekniker. Men det understryker att polisen inte alltid kan se skillnad på ett riktigt vapen och en leksak ens när de får händerna på den. Eller kanske kan polisen på fältet det, men polisledningen insisterar att de ändå ska skickas in.

Inom live- och airsofthobbyn, liksom inom rollspel, finns det ett högt deltagande av vänstersympatisörer, vilket gör det ännu sannolikare att det handlade om airsoftvapen. Så jag gick till botten med detta.

Det visar sig att tillslaget var skarpa vapen, inte mindre än fem automatvapen, varav ett förvarat i en ändamålsenlig väska för dold transport, samt skarp ammunition och tillhörande magasin. 

Följande har hänt.

Två samvetsfulla inbrottstjuvar tar sig in på området genom att klippa upp ett stängsel, och sedan gå direkt på rätt container och klippa upp dennes lås. Väl där inne hittar man omgående vapendelar till fyra kompletta automatvapen, samt en väska med ett tvådelat automatvapen med tillhörande magasin och ammunition. Väskan kan användas för att frakta automatvapnet dolt, och det kan sedan på mycket kort tid (sekunder) i ett enkelt handgrepp sättas ihop till ett fullt fungerande vapen. Övriga vapen kräver vardera någon minut för en van person att sätta ihop. Det handlar om automatvapen med tvåhandsfattning, och inte några pistoler, eller det som i gammelmedia brukar kallas tunga vapen.

Samvetsfulla som man är kontaktar de två inbrottstjuvarna svenska polisen. Inbrottstjuvarna släpptes relativt snabbt efter förhör och är inte häktade. Rent formellt har de inte stulit något, utan deras brott är på sin höjd olaga intrång och möjligen skadegörelse, inte direkt brott som åklagaren prioriterat att väcka åtal för.

Fastighetsägaren greps och är misstänkt, men släppt (att vara kvar i förvar kallas häktad och är ett beslut efter tingsrättsförhandling). Han hyrde ut fastigheten till en företagare, med flera välmående företag med mångmiljonomsättningar, som i sin tur hyrde ut containrar till kunder. Även företagaren ska vara misstänkt.

Företagaren hyrde i sin tur ut containern till den häktade kommunalanställde socialarbetaren. Socialarbetaren är i 40-årsåldern och bloggen har bekräftat att han ej är känd av polisen sedan tidigare och inte har fällts för något brott. Rätt starkt jobbat att gå direkt på grovt vapenbrott i medelåldern utan historik.

Socialarbetaren uppgav till polisen att han blivit ombedd att hyra containern av en fjärde part, och inte hade en aning om vad containern används till.

Det finns ytterligare tre misstänkta, som är det som ska ha haft tillgång till containern, men dessa har vad bloggen känner till ännu ej gripits, utan hållit sig undan polisen. 

Bloggen kan bekräfta att två av dessa tre har varit aktiva antifascister, men ska inte varit aktiva på ett antal år. 

Utan att förminska det hela så är spektrumet av militanta antifascister brett - det finns allt från de som kastar sten mot polisen och det man uppfattar som nazistiska eller fascistiska evenemang, eller anti-impar, som gör motsvarande mot allt som har med USA, Israel eller internationellt samarbete och handel att göra, hela vägen till de som mördat meningsmotståndare, begått mordbrand mm.

För att summera - fem automatvapen, varav ett redo för snabbt användande i en döljande väska komplett med ammunition och magasin - och bekräftade kopplingar till antifascister, om än inte öppet aktiva.

Ska man spekulera finns mycket att fundera kring. Att de östeuropeiska tjuvarna skulle snubbla på vapnen och sedan ringa polisen är förstås något vars trovärdighet kan ifrågasättas. Spekulationen kan vara att polisen och/eller Säpo fått ett tips och använt kändisar eller rent av utländsk underrättelstjänst till att råka göra inbrottet, så man kunde göra tillslaget, utan att röja egentlig källa. Om jag identifierat rätt plats så handlar det om en tomt intill den "misstänkte företagarens" två mångmiljonindustriföretag, på vilken det finns drygt 40 containrar i en slinga lätt att komma åt med bil (=förråd). Snacka om tur att tjuvarna gick rätt på "fel" container. Fastighetsägaren och företagaren är förvisso misstänkta, men knappast skyldiga. Det finns i synnerhet inte några ekonomiska incitament utifrån det bloggen kan se, och knappast heller ideologiska utifrån inkomstnivåer. Den häktade socialarbetaren kan rimligtvis ofta komma i kontakt med relaterade individer och kan ha varit en väldigt nyttig överutmanad i sammanhanget. 

Verkligt facit får vi kanske om/när detta går till rättegång och om/när polisen får fatt på övriga misstänkta. Att dessa ska hålla sig undan talar förstås för någon form av skuld i det hela.

Nästa fråga är varför militanta antifascister samlar på sig "medialt tunga automatvapen". Har det bara handlat om att tjäna pengar på vidareförsäljning, har det varit för planerat självförsvar, eller har man planerat terroristbrott eller förbereder man sig för gatustrider och en kraftigt eskalerad våldssitiation extremvänster-extremhöger. Igår häktades en nazist i Sundsvall med vapen och enligt åklagaren planerade mordplaner. Mycket talar alltså för att bägge sidor samlar på sig skjutvapen.

Som alltid är det det där med verkligheten och dikten i Höstsol. Oavsett hur har polisens arbete här förhoppningsvis proaktivt räddat liv. Med valår i år kan detta vara extra avgörande och hindra en eskalerande väg mot destabilisering av Sverige.

Och du, hyr inte förråd eller containrar åt någon annan. Vill någon hyra ett förråd kan de gott själva stå på hyreskontraktet.

1. "Uppgifter till bloggen" betyder att jag inte kommer svara på varifrån uppgifterna kommer pga källskydd och att myndighetspersonal är förbjudna att ens fråga, än mindre försöka luska ut källorna. Ni får helt enkelt lita på mig som försthandspublikation till dessa uppgifter, utifrån bloggens generella trovärdighet.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

43 kommentarer:

 1. Inte förvånande om det är nån extremvänster med vapen. Extremister göder ju varandra. Nyliberala ekonomer (ökade klyftor) ger näring åt fascister och fascister ger näring åt våldsamma kommunister och våldsamma kommunister göder fascister. De går alla hand i hand de där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan jämföra detta med Sovjetunionen. Utan enorma orättvisa ekonomiska klyftor under slutet av 1800-talet i Europa/Ryssland (och senare ökad misär av kriget mot Tyskland under 1:a världskriget) = inget Sovjetunionen. Inget Sovjetunionen = Inget Nazityskland. Inget Nazityskland = inget ockuperat östeuropa. Inget ockuperat östeuropa = inget Mao i Kina, ingen Tito i Jugoslavien eller amerikanskt stöd till talibaner och liknande. Ingen Tito i Jugoslavien inget inbördeskrig i Jugoslavien på 90-talet. Och så vidare.

   De där extremisterna ger näring åt varandra men det börjar med ojämlika och orättvisa förhållanden.

   Radera
  2. @Frihet, det vore en direkt konsekvens av att alla gavs exakt samma möjligheter, snarare än "ojämlika och orättvisa förhållanden". Om alla gavs exakt samma möjligheter skulle det nämligen bli en enorm spridning vad gäller resultat.

   Den skillnad du pratar om (och ev. försöker argumentera för) handlar därmed om att införa och upprätthålla systematisk ojämlikhet och orättvisa förhållanden.

   Radera
  3. @Frihet:
   Det var just tack vare Tito som Jugoslavien hölls samman och som satte sig upp emot Stalin som den ende!

   Idag kan man på Khnez Mihailova i Belgrad köpa T-shirts med bild på Tito och ävenså på Nikola Tesla...
   ;-)

   Radera
  4. Linus;

   Alla kan givetvis inte få exakt lika möjligheter i livet. Men vi kan hjälpas åt att minska skillnaderna. Stephen Hawking fick ex. större möjligheter tack vare tekniska hjälpmedel som andra skapat. Det som var omöjligt för en person med sjukdomen ALS tidigare blev en möjlighet. Ett annat ex: Grundskolan är till för att utjämna skillnader i kunskapsnivåer. Ju mindre klyftor och högre nivå åt fler - desto bättre för oss alla. Bara ett fåtal tjänar på orättvisor och inkomstklyftor. Det är knappast vi som läser denna blogg särskilt hjälpta av. Det är ex-kommunister som t.ex. Björn Wahlroos som tjänar storkovan på denna uppfattning.

   Radera
  5. Bengt;

   Det säger mig inte mycket. Lika mycket som att det finns T-shirts med Adolf Hitler sittandes i en pyjamas och åker rutschkana nerför en regnbåge.

   https://thatshirtwascash.com/products/rainbow-hitler

   Radera
  6. Tito: Även kallad för "folkets diktator"...
   Tesla: 3-fasens uppfinnare utan vilken dagens samhälle knappast skulle finnas. Hade även många mycket för tiden framtida idéer

   Radera
  7. Bengt: Tesla uppfann inte 3-fassystemet, men väldigt många andra saker. Undrar vart vi hade varit utvecklingsmässigt idag utan honom.

   Radera
 2. Nyliberalen Reinfeldt satte ordentlig fart på extremistbrasan med sin utpressningsretorik och invandringspolitik, ska vi vara ett öppet samhälle eller ska vi vara ett slutet land, ingen sans och balans där, nu ser vi folk i full färd med att välja mellan nationalism och vänster extrem hållning, allt enligt Reinfeldts önskemål, som tur var satte andra länder stopp för Löfvens försök att få till stånd en ny katastrof på Medelhavet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av någon anledning verkar det som Ungern, Polen och Tjeckien har mindre utmaningar med extremister. De har iofs jättemånga nationalister...

   Radera
  2. Polen, Ungern med flera länders befolkning tycker antagligen att det är bättre att stämma i bäcken än i ån efter vad dom såg av 2015 års flyktingström, att bli påtvingad EU:s flyktingpolitik kan antagligen skrämma en och annan till en nationalistisk hållning inklusive England.

   Radera
  3. Mmm, de kanske inte litar på muren som EU finansierar och bygger tillsammans med turkarna. De har tydligen börjat skjuta på flyktingar nu. Trump åtalar bara än så länge men får alla rubriker...

   Radera
  4. Polen Ungern Tjeckien Slovakien Kroatien Slovenien Österrike och Bayern, dvs stora delar av det gamla Habsburgska Österrike-Ungern är av historiska skäl restriktiva till en stor invandring av människor från muslimska länder...

   Radera
  5. Att studera historien kan vara nyttigt för att kunna förstå samtiden.

   Radera
  6. Globalisten Reinfeldt borde antingen utvisas eller fängslas för sina illdåd mot Sverige och svenskarna! Men vad händer? Alfons Åbergskopian blir chef för Trygghetskommisionen(?!); denne för rattfylleri dömde figuren och sverigeförnekaren skall leda svenskarnas "trygghet"! Ett j-a skämt är vad det är!

   Radera
 3. BREAKING: Ryssland kvitterar mot Spanien. Står nu 1-1 i halvlek. Heja Ryssland/Putin! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt fenomenal avslutning.
   Det är precis den typen av propagandaseger de behöver. Att slå ut Spanien är stort.

   Radera
 4. Det var bättre på Titos tid!

  Var det fabrikat Zastava eller dåliga "kineskopior" på vapnen?

  SvaraRadera
 5. Många extremister att hålla reda på nuförtiden. Höger, vänster, salafister, islamister, IS-"krigare" lägg sedan till "gängen" och traumatiserade ensamkommande flyktingbarn med knivar. Lätt att bli lite pessimistisk när man läser twitter, bloggar och alternativmedia men trots allt är Sverige tryggare nu än på folkhemstiden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. 2014 ringde och ville ha tillbaka sina vänsterlögner. Sverige är otryggare än någonsin.

   Radera
  2. Joo, men trots alla våldtäkter, mord, skjutningar, bränder, rån, handgranater, inbrott, ligor och gäng så ska det enligt alla förståsigpåare och icke-Sverigedemokrater bara vara en upplevd känsla av otrygghet.

   Radera
  3. Haha, OK. Dan Eliasson låter hälsa att allt är under kontroll. ;)

   Radera
  4. Vad menar ni? Allt är ju under kontroll.

   ”Det är generationerna som föddes under och efter andra världskriget som har begått flest brott, och de börjar ju försvinna. Dagens ungdomar är betydligt mer skötsamma av sig, säger han. [Henrik Tham, professor i Kriminologi]

   Nämnvärt är även:

   ”Men man kan fråga sig varför vissa saker blir ett "samhällsproblem" och andra inte – som att nio av tio brott begås av män"

   http://mobil.nsd.se/nyheter/lulea/experten-slar-hal-pa-myt-brottsligheten-minskar-nm4694026.aspx

   Hörrni, gubbar nu djävlar tar ni och skärper till er. Se bara på vår fina ungdom. Annat var det förr. Fylla, knarkande, raggarslagsmål och inbrott överallt.

   Sprid nu era högerlögner någonannanstans!

   Radera
  5. ”Otryggheten bland medborgarna ökar men den faktiska brottsligheten minskar. Det visar polisens trygghetsmätning för södra Skåne. Brottsligheten i södra Sverige är den lägsta på 18 år.”

   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/brottsligheten-minskar-otryggheten-okar

   Radera
  6. @Frihet:
   Litar du verkligen på vad som sägs och påstås i den statskontrollerade propagandan?

   Radera
  7. När man läser Frihets inlägg, så inser man att vi behöver sänka skatterna. Att betala skatt till några statistiker som försöker vränga verkligheten känns jobbigt.

   Radera
  8. 6Tant;

   Ja, det är så det är. Det finns rätt mycket som känns jobbigt i det verkliga livet. Ibland får även du lov att känna jobbiga saker. Släpp på kontrollen och slappna av. Carpe Diem.

   Radera
  9. Finns det någon "kriminolog" som säger sanningen? Varför pumpas vi med dessa lögner åter och åter igen? Vi har väl egna ögon och känslor.

   Radera
 6. Wow! BREAKING igen! Ryssland tar hem det! Grattis Putin och Enade Ryssland. Guldet nästa!

  SvaraRadera
 7. Några indikationer på varifrån vapnen kom?

  SvaraRadera
 8. När det förekommer masskjutningar i US gapar svensk media om att man måste förbjuda legala vapen
  När det förekommer masskjutningar i Sverige gapar man om fritidsgårdar
  Jag har lite svårt att förstå logiken i detta kan någon vara snäll å förklara?

  SvaraRadera
 9. OK, jag erkänner möjligheten att jag inte är så smart, så förlåt en kanske lite dum fråga.
  Men alltså, finns det egentligen nån "högerextremism i Sverige??
  Jag menar, på en internationell skala, så är ju, för det första, alla partier kraftigt vänster i Sverige.
  Det finns ju ingen "riktig" höger, utan bara varianter av socialistiska partier (även SD).

  För det andra, så bör man inte lura sig själv genom att påstå att NMR minsann är Sveriges högerextremister, då "nazister" också är socialister och "anti-kapitalister.
  För mig skulle NMR och vänsterextremister kunna hålla varandras händer, då dom båda har samma socialistiska tänkande och lika onda.

  Så min fråga kvarstår; om det inte finns nån höger i Sverige, vad är då en högerextremist i Sverige?
  Är det nån typ Asperger-konservativ som springer runt och hittar på nått jävelskap eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns det ingen ”riktig höger”? Vänta ska du åtminstone få känna på en ”RAK HÖGER!” Höhö. Nej skämt åsido.

   Nu ska jag förklara för dig. En högerextremist - det är en väldigt speciell diagnos det. Det första kännetecknet är att näven åker upp i skyn istället för att ge ett ordentligt handslag när man hälsar. De högerextrema är extremt individualiserade och sköter sin sexualitet helt på egen hand. De är fullproppade av hat - både mot sig själv och till andra. De tycker att andra ska sköta sig men vrålar och bölar och slåss som en liten två årig flicka. De älskar ballonger i alla dess färger, men flaggor går lika bra det med.

   De är otroligt arbetsskygga och lever ett helt liv inom nationens gränser och försörjs genom socialbidrag - därav kallas de ibland även för nationalsocialister. Nationella Socialbidragister används av professionella inom socialtjänst. För att bli av med den energi de bär på då de aldrig arbetar så väljer de att marschera. De blir därför sällan särskilt feta trots dålig kosthållning.

   Vad mer kan man säga om dessa gossar. IQ nivån blir sällan särskilt hög troligtvis på grund av inavel hos deras föräldrars familjer. De är analfabeter som hellre bränner en bok eller manual för att värma sig än att läsa på hur en vanlig termostat fungerar.

   Möter ni en som ni misstänker för högerextremist - kontakta socialjouren. Får en högerextrem bara ut lite pengar till pizza, cigg och en kebab så brukar de lugna sig.

   Utseendemässigt så är de oftast likvita i skinnet (men det finns även mörkhyade - se bara på Malexander-morden) och de bär helst en smutsig brun t-shirt, kängor och mammas tighta blåjeans färgade till svart med en tusch.

   Radera
  2. Stort tack för svar!!

   Dock är de människorna du förtjänstfullt och målande beskriver just sådana som faller inom kategorin vänsterextremister, så tyvärr...
   Är du socialist i nån form (inkl NMR) så är du per definition vänster, som alla partier är i Sverige.

   Min fråga kvarstår; vad är en högerextremist i Sverige?

   Radera
 10. Bloggen har onekligen en generell trovärdighet, inte minst pga bloggarens tydliga linje mot knallkorkar, konspirationsteoretiker, osv. Jag börjar allt mer uppskatta detta. Jag har genom åren sett att bloggaren fått en hel del skit för sina principer, bl.a. av undertecknad, och därför på sin plats att jag nu att uttrycker tacksamhet för att bloggen fortsätter vara en trovärdig plats för viktiga diskussioner, som t.ex. blogginlägget ovan.

  Dock instämmer jag i annan kommentar; är högerextremister verkligen den troliga måltavlan för vänsterterror? Jag skulle gissa på ngt annat, i första hand en falskflaggad operation riktad mot politiker eller ordningsmakt, med huvudsakligt syfte att lägga skulden på politiska motståndare, i koordination med ngt lämpligt utspel av VPK inför valet.

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. Det kanske är så att socialarbetare har börjat beväpna sig för självförsvar på arbetsplatsen? Det händer ju allt oftare att de får på käften av missnöjda "kunder".

  SvaraRadera

 13. Att brottsligheten minskar är matematik.
  Från tyska brå så kan - ska man anta att även svenskar minskat sin brottslighet uppåt 20%.
  -
  OM enl. brå 2005:17
  5% av svenskarna är brottslingar o svenskar är 80% av befolkningen så blir det 400-tusen svenska brottslingar.
  12,5% av utlänningarna är brottslingar (obs Nordamerikan=1, norrmän=1,4, Östasiater=0,8 Nordafrikaner 4 - svenskar 0,8) dom är 2-miljoner =250-tusen brottslingar.
  OM utlänningarna ökar med 10% och svenskarna blir 10% mer 'guds bästa barn' så kommer antalet brottslingar minska med 15-tusen i antal.

  Enl. Kriminalv.styr. Så för tror 15-år sedan var det 48% svenskar i svenska fängelserna 9% var Nordafrikaner o tror ungef. Lika många var statslösa eller asylsökande, finnarna var naturligtvis den största enskilda utländska gruppen dels pga. finnarna 1,6 samt volymen, men dom ska visst nu ha blitt omåkta av tror det var irakier eller nått däromkring, länder o befolkningsgrupper går ju in i varandra.

  Svenskarna begår naturligtvis dom flesta brotten pga. volymen svenskar men som sagt , svenskarna är så miserabla i brottslighet att dom inte klarar av att till 80% fylla fängelserna utan blir utkonkurrerade av utlänningarna, spec andelsmässigt MENA, Balkan, en jämlikhetsfråga för Regeringarna, kvotering ?

  SvaraRadera
 14. ledsen men detta är så mycket kålsuparteorier och antagande att det är pinsamt, den här bloggen brukar ha betydligt högre patos än detta.

  SvaraRadera
 15. Jag är Jönköpings bo och jag kan återge lite som jag hört av dom. När tillslaget mot mannen skede så gjordes flera tillslag på sekunden samtidigt. Syons grabb var hemma och blev utsläpad i trädgården av något som liknade insatsstyrkan med automatvapen riktade mot sig liggande med ansiktet neråt. Massa saker beslagtogs. Containerägaren har för många och dyra lyxbilar för att vara hederlig. Hörde av nån att han hade jugoslaviskt påbrå, men kommer inte ihåg riktigt. Syon hänger med AFA och vänster folk, även Boltes som satt i p4 jöJönköpi förr. (Denne uttyckte starka vänsteråsikter i radion och fick sluta när han gjorde en egen anti SD låt som han kupade att spela i direktsändning). Så det var bra polisarbete får man säga, polisen är inte uträknad än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska vara "hört av grannar till tillslagsområdet" vore bra om man kunde redigera:)

   Radera
 16. Liten uppdatering...
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=6995404

  SvaraRadera