Aktuellt

Huawei hade full åtkomst till nederländska teleoperatörerna KPN - kunde avlyssna premiärministern

Nederlänsk press meddelar att den stora nederländska mobilteleoperatören KPN upptäckte att kinesiska Huawei hade full åtkost till operatören...

2018-07-11 09:50

Börsen inleder rött på eskalerat handelskrig

Stockholmsbörsen inleder dagen nedåt, utan någon större dramatik. Berättelsen handlar om eskalerat handelskrig USA-Kina.
Dagschart OMXS30.
Efter veckan inleddes med två dagars upprekyl i OMXS30 faller alltså börsen tillbaka igen idag.

I skrivande stund är OMXS30 ner 1.07%, ungefär i linje med de flesta europeiska börsindex, inklusive stora handelspartneres som våra grannländer, Tyskland och Storbritannien.

USA:s president Donald Trump ska ha eskalerat handelskriget mot Kina med produkter för ytterligare 200 miljarder dollar under natten, vilket inte mottagits positivt av marknaderna, inklusive råvarumarknaderna där priserna faller. Så är åtminstone berättelsen.

Att råvarupriserna faller talar för att marknaden förväntar sig en relativt sett försvagad konjunktur på grund av handelskriget, med minskad efterfrågan på varor och med det också minskad efterfrågan på råvaror.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

3 kommentarer:

 1. Trump är businessman och inte politiker. Han sätter sitt mål i horisonten och vill inte gå med på vad som helst. Sen backar han små steg tills både han och motparten är nöjda, i en så situation är det alltid den ena som är mer nöjd än den andra.

  Politiker, de går runt i cirklar och vågar inte sätta målet för långt bort, de kan ju förlora väljare. Sen närmar de sig varandra tills hela målet är så urvattnat att det blir lika meningsfullt som om de bara struntat i alltihop.

  Det kommer att lösa sig inom en snar framtid. Kanske då EU fattar att de är lika protektionistiska som USA är och att "Frihandelsavtal" inte är så fritt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det här blir bra, Trump har spelat briljant hittills.

   USA är å ena sidan tämligen högt värderat, men har å andra högre tillväxt än på länge.

   I det långa loppet är det lång som gäller. Kostar kanske mer att stå utanför (och hålla hittepåpengar), vem vet?

   Radera
 2. Gå all in i Oasmia, 100% upp inom två veckor oavsett om börsen kollapsar :D

  SvaraRadera