Cornucopia?

Aktuellt

Färsk studie upprepar - elbilar släpper ut mycket mindre CO2 än fossilbilar, även med Tysklands bruna elmix

En ny studie från Eindhovens tekniska högskola upprepar de tidigare slutsatserna från bland annat forskningsrapporter från Nederländerna, dv...

2018-07-11 09:50

Börsen inleder rött på eskalerat handelskrig

Stockholmsbörsen inleder dagen nedåt, utan någon större dramatik. Berättelsen handlar om eskalerat handelskrig USA-Kina.
Dagschart OMXS30.
Efter veckan inleddes med två dagars upprekyl i OMXS30 faller alltså börsen tillbaka igen idag.

I skrivande stund är OMXS30 ner 1.07%, ungefär i linje med de flesta europeiska börsindex, inklusive stora handelspartneres som våra grannländer, Tyskland och Storbritannien.

USA:s president Donald Trump ska ha eskalerat handelskriget mot Kina med produkter för ytterligare 200 miljarder dollar under natten, vilket inte mottagits positivt av marknaderna, inklusive råvarumarknaderna där priserna faller. Så är åtminstone berättelsen.

Att råvarupriserna faller talar för att marknaden förväntar sig en relativt sett försvagad konjunktur på grund av handelskriget, med minskad efterfrågan på varor och med det också minskad efterfrågan på råvaror.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. Trump är businessman och inte politiker. Han sätter sitt mål i horisonten och vill inte gå med på vad som helst. Sen backar han små steg tills både han och motparten är nöjda, i en så situation är det alltid den ena som är mer nöjd än den andra.

  Politiker, de går runt i cirklar och vågar inte sätta målet för långt bort, de kan ju förlora väljare. Sen närmar de sig varandra tills hela målet är så urvattnat att det blir lika meningsfullt som om de bara struntat i alltihop.

  Det kommer att lösa sig inom en snar framtid. Kanske då EU fattar att de är lika protektionistiska som USA är och att "Frihandelsavtal" inte är så fritt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det här blir bra, Trump har spelat briljant hittills.

   USA är å ena sidan tämligen högt värderat, men har å andra högre tillväxt än på länge.

   I det långa loppet är det lång som gäller. Kostar kanske mer att stå utanför (och hålla hittepåpengar), vem vet?

   Radera
 2. Gå all in i Oasmia, 100% upp inom två veckor oavsett om börsen kollapsar :D

  SvaraRadera