Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2018-07-08 14:28

Börsen fortsatt ner i veckan som gått

Stockholmsbörsen fortsatte ner i veckan, åtminstone storbolagsindexet OMXS30. Berättelserna handlar förstås om det påbörjade amerikanska handelskriget.
Dagschart OMXS30
Efter att ha avslutat förra veckan positivt föll Stockholmsbörsens storbolagsindex OMS30 i veckan. Endast torsdagen bjöd på lite uppåt efter att onsdagen stod för veckolägsta.

Stödområdet runt 1500 hägrar fortfarande, och vi får se om börsen vänder upp efter en stunds paus där nere, eller om det fortsätter nedåt.

Handelskriget har dragit igång, och nu handlar det bara om och hur mycket det ska eskalera. Världsekonomin kommer bli lidande och med det tillväxten, konjunkturen och börserna.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

8 kommentarer:

 1. Man får se hur det går, blir det illa så kanske Trump blir känd som presidenten som startade nästa finanskris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket är inprisat vad gäller handelskriget, men det kan nog gå riktigt illa ja.

   SIXPRX är upp 2,66% i år, ganska nära (men en liten bit under) vad man kan räkna med som långsiktig avkastning. Det var längesen vi hade en riktig "korrektion", men samtidigt har den svenska börsen inte stigit så kraftigt, och värderingarna är inte lika utmanande som den amerikanska. Vi får se. Lite roligt är att svenska börsen gett nästan exakt samma avkastning som guld i år.

   Radera
  2. I svenska kronor ja, men inflationajusterat mot de stora valutorna är vi ned. Den som äger svenska aktier har blivit relativt fattigare

   Radera
  3. Det stämmer bra. Både guldet och börsen är ned mot de stora valutorna.

   Radera
 2. Jag tycker väl inte direkt "synd" om dem som för lånade pengar spekulerat på börsen...

  SvaraRadera
 3. Nästa finanskris är redan inbokad. Kina har börjat spendera sina pengar i Kina och andra länder och minskat sina köp i Amerikanska stadspapper. Kineserna tycker väl att USA's underskott börjar se besvärande stort ut. Dessutom verkar Kina vara intresserad av att försöka få världen att handla olja i Yuan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många länder har försökt att gå runt petro-dollar systemet men har på ett eller annat sätt misslyckats då USA satt sanktioner eller krigat mot dessa länder. Som exempel kan nämnas Khaddafi(Libyen) och Saddam(Irak) dom båda ville sälja olja mot guld. Och nu senast mot Iran.

   Radera
 4. Och Europas banksektor är i total härdsmälta för er som inte vet. Och det sluttar utför. Deutsche Bank har tappat runt 50% sista åren och runt -89% från 2007. Italienska banker -95 till -99% sedan 2007. Engelska RBS -96%, CreditSuisse -92% osv. Man kan undra varför svensk media inte skrivit om Europas härdsmälta. Italien har nämnts någon gång. Annars total tystnad. Samtidigt lånar svenska privatpersoner och bolag som aldrig förr. Även landsting och kommuner lånar flitigt. Totala Svenska lån är tydligen större än vad Grekland hade vid sin kris. Känns som en explosiv mix.

  SvaraRadera