Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2018-07-12 18:08

Borgerligheten bör ej sänka sig till vänsterns tramsnivå

"Argumentera aldrig med överutmanade. De drar dig ner till deras nivå och vinner på erfarenhet."
Sedan några dagar har jag tröttnat på borgerliga sympatisörers låga nivå, då man sänkt sig till vänsterns tramsnivåer. Vi får uppenbarligen den valrörelse vi förtjänar och om borgerligheten inte vågar tro på att sina sakargument och sakfrågor är rätt, så förtjänar borgerligheten en valförlust. Höj nivån över vänsterns, tack. De tre fall som stör mig mest just nu följer nedan.
Sverige.

Ingen som följer mig kan tro att jag är det minsta positiva till den nuvarande socialistregeringen eller dess stödpartier. Det betyder inte att man måste hålla sig på vänsterns nivåer av trams.

Det första fallet av rent trams handlar om Miljöpartiets kvinnliga språkrör tillika vice statsminister Isabella Lövins makes fossilmonster till bil.

Sedan 1921 har inte makar något ansvar för varandra, då kvinnor det året förklarades vara myndiga även om de var gifta. Det kan komma som en överraskning, men motsatsen - att gifta män skulle vara omyndiga och underställda sina hustrur - har ännu inte införts i Sverige och jag har inte heller sett några sådana lagförslag.

Isabella Lövins make kör alltså ett fossilmonster till bil. Detta är positivt på så många plan, men målas av borgerliga sympatisörer och debattörer upp som någon form av hyckleri från Lövins sida, som om det vore ett argument för något alls. Tänker man längre än vänstern, så inser man snarare det positiva i affären.

För det första finns det stora drag av dramaturgi och humor i affären. Det ska jag inte förneka och jag tycker memes som driver med det hela är kul. Men det är inga argument.

Isabella Lövin konfronterades av SVT live med det hela genom att SVT ställde fram en leksaksbil. Lövins tystnad, blick och tafatta argument sade väldigt mycket och är än idag något att fröjdas över. Men min tolkning är annorlunda än de som inte tänker längre än vänstern.

Tystnaden över att på detta vis fått en kniv i ryggen av Miljöpartiets egen tvångsfinansierade Public Service-kanal var talande. Lövin insåg där och då att partiet kommer åka ur regeringen och sannolikt riksdagen, för SVT har nu vänt henne ryggen och tänker satsa på Annie och Centerpartiet istället.

Det är bra att Lövin öppet erkänner att partiets politik är skadlig och att icke miljöpartister behöver sina fossilmonster och inte har dem för nöjes skull. Trots allt finns det inte tunnelbana i större delen av Sverige, även om det är svårt att tro för de Miljöpartister som aldrig lämnar Stockholm.

Samtidigt visar det på extremismen hos Miljöpartiet, där man är beredda att till och med aktivt skada sina anhöriga för att uppnå sina mål med att sänka Sveriges ekonomi. Även den egna privatekonomin ska sänkas. Detta visar snarare på brist på hyckleri. Därtill är Lövins politik så svag att hon inte ens kan övertyga sin make om att följa den.

Kort sagt bara goda besked i den historien.

Att vänstern inte kan göra skillnad på personer och deras respektive är en annan sak. Det finns ingen anledning att borgerligheten ska sänka sig till den nivån. Kom ihåg att vänstern har kört denna typ av osakligheter sedan åtminstone regeringsbildningen 2006, och är mycket mer raffinerade och erfarna på detta. Håll er till borgerlighetens sakfrågor istället. Då borgerligheten har rätt, så är det enkelt att vinna på sakfrågor, svårare att vinna på osakligheter och trams.

Det andra fallet handlar om Stefan Löfvens närvaro på ett bröllop i Kennedyfamiljen, som också framställs som någon form av hyckleri eller klassförräderi.

Dumheter.

Svenskar kan umgås över alla klassgränser, och Löfven var personligen inbjuden utifrån att uppenbarligen gjort ett gott intryck. Vilket är smått fantastiskt med tanke på att statsministern inte kan improvisera framför media. Kanske är han mer sympatisk privat när kamerorna är avstängda och han kan vara sig själv?

Ännu mindre än att man skulle vara ansvarig för sin sängpartner är man ansvarig för sina vänner, kontakter eller bekanta. Jag hoppas innerligt att ni går på bröllop ni bjudits in till av vänner oavsett vad för politiska åsikter dessa har eller vad för socioekonomiskt status de besitter. Bara för att vänstern brunsmetar varenda person som någonsin bytt ett hövligt ord med en Sverigedemokrat behöver man inte göra motsvarande som liberal och borgerlig.

Ska man kritisera Löfven är det för att han gissningsvis inte finansierat resan privat - trots allt måste hans personskydd med, vilket betalas av skattebetalarna. Bäst hade ju varit om bröllopet skett efter valet, så han kunde avgått och sluppit göra detta med skattepengar. Eventuellt kan rent av regeringsplanet varit inblandat för en privatresa. Ska kritik framföras så är det mot slöseriet med skattemedel.

För detta var inte ett statsbesök. Detta var privat. Även politiker får umgås med människor privat. Skärp er. Det är bara vänstern som anser att man endast får umgås inom sin klass eller åsikt och inte får ha ett privatliv, då allt tillhör staten.
Endast i en socialistisk stat får inte organisationer göra som de vill.
Det tredje fallet handlar om att en privat organisation, Stockholm Pride, har rätt att bestämma vilka som får delta i deras arrangemang. Vilken liberal som helst kan bara hålla med om att en privat organisation har rätt att göra som den vill, så länge lagen följs. Det ska bara vara vänstern som har synpunkter på sådant, utifrån den socialistiska devisen att allt tillhör staten.

Stockholm Pride har nekat Medborgerlig samling (MED) att delta på Stockholm Pride.

Likt i Lövin-fallet är detta positivt.

Det bekräftar kritiken om politiseringen av Stockholm Pride, och att detta är ett vänsterfokuserat arrangemang. Detta trots att sexuell läggning eller könsorgan inte fastställer dina politiska åsikter. Ja, inte ens om du klassar dig som HBTQ måste du automatiskt rösta på socialistiska partier. Det kan komma som en chock för en del på vänsterkanten, men gör det inte mindre sant.

Vill liberala- eller höger-HBTQ ha ett eget politiserat Pride eller rent av ett opolitiskt Pride är det bara att de likt man gör i ett friheteligt liberalt samhälle startar sitt eget arrangemang. Bara vänstern skulle kräva rätt att närvara. MED:s medlemmar och politikerkandidater kan förstås fortfarande närvara på Stockholms Pride som privatpersoner, det är bara organisationen som blivit nekad.

Vänstervridningen av Pride blir extra uppenbart när inledningstalaren 2013, Alexander Bard, nu alltså är medlem i ett parti som blivit blockat från det hela. Det är en rätt ordentlig vridning på bara några år, då Bard tillsammans med t ex Gardell, Lewengood och kanske några till tidigt redan på 90-talet varit några av de i Sverige brett uppskattade och populariserade riks-HBTQ.

Beskedet bekräftar alltså bara att en i grunden liberal och individualistisk rörelse tagits över av vänstern, som i grunden hatar frihet och individen. Det torde borgerliga debattörer och sympatisörer vara nöjda med över att fått ett kvitto på.

Men kalla dig inte borgerlig eller liberal om du kräver att privata organisationer ska släppa in vem som helst.

Och nej, att Stockholm Pride fått lite skattepengar från Stockholms stad är inte ett argument alls. I princip alla föreningar får skattepengar tvångsbeslagtagna från folk och företag. De har ändå rätt att utestänga icke-medlemmar, neka medlemmar, neka tillträde till arrangemang. Det gäller även politiska partier, som trots att de är skattepengdiare av rang inte måste tillåta vem som helst att närvara på exempelvis deras möten.

På samma sätt har Stockholm Pride rätt att neka organisationer (och egentligen även privatpersoner) från att delta.

Stockholm Pride är inte en demokrati eller ett demokratiskt arrangemang. Det handlar inte om demokrati, utan om folks sexuella läggning och rätten till denna för personer som inte är heteronormativa. Att vänstern gjort detta till politik får väl stå för dem och de som uppskattar Stockholm Pride. Liberaler behöver inte sänka sig till vänsterns nivå. Låt de som identifierar sig som HBTQ ha Pride ifred.

Ordnar du själv en fest i ditt hem har du rätt att neka Vänsterpartiet från att närvara som organisation med sin propaganda, även om du mycket väl (se Löfven ovan) kan umgås med vänsterpartister, utan att deras socialism kletar av sig på dig. Vuxna människor med lite hyfs kan umgås oavsett politiska sympatier. Eller ska de som protesterar mot MED:s uteslutande från Stockholm Pride acceptera att vem som helst stövlar in på deras fester och sprider politiska budskap?

För övrigt har väl Medborgerlig samling nu fått enormt med gratis publicitet genom att blivit nekade att delta på Stockholm Pride?

Så sluta nu tramsa på vänsternivåer och håll er till vinnande sakfrågor istället. Annars får vi den valrörelse vi förtjänar med tillhörande valresultat. Låt vänstern ödsla sin tid på sitt trams.

Och ja, ljudet du hör är en sten i ett glashus. Eller en sten? Tusentals.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

69 kommentarer:

 1. Citat: Det första fallet av rent trams handlar om Miljöpartiets kvinnliga språkrör tillika vice statsminister Isabella Lövins makes fossilmonster till bil.

  Enligt mig var det där helt planerat och vad man gör är att sälja in världens dyraste snabbtåg. Det var enbart ett mycket välregisserad teknik för att få uppmärksamhet för intervjun med Isabella Lövin

  SvaraRadera
 2. Gnällhöger kallade du det?
  Mycket Twitter och lite hockey ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Möjligt att jag kallat det gnällhöger någonstans. Bra benämning.

   Radera
 3. Med Lövins pekafingerretorik tycker jag att det hela var väldigt bra gjort av SVT. Man kan jämföra det med en kvinnlig polis som hätskt angriper hembrännare men underlåter att anmäla, eller slätar över sin hembrännande make.

  Förövrigt skulle jag vilja se mer av vad partierna verkligen vill, och mindre av hur de tolkar de andra partiernas program. Å andra sidan har jag redan läst alla partiprogram av intresse, så jag tänker mer på de som inte orkar läsa dessa.

  För att undvika dessa lågnivådebatter borde man införa ett medborgartest där de som vill rösta måste läsa alla partiprogram och tenta av dem innan de får rösta. Som det är nu verkar majoriteten vara helt ignoranta och agerar bara på det de ser på TV, läser i tidningar, sociala medier och magkänsla, om vad någon sagt eller gjort. Det är en farlig utveckling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra skrivet och formulerat!

   Radera
  2. Ett alternativ vore att återgå till något liknande skrivelserna 1909 års rösträttsreform, exkluderat kravet på att vara man. Dvs för att rösta vara minst 24 år, ha betalat skatt på sin förvärvsinkomst i minst tre år samt inte vara föremål för någon form av fattigvård, kriminalvård o dyl.

   Radera
  3. Så, Bengtsson, du skulle anmäla din maka till sheriffen...?

   Läsa partiprogram? Ärligt talat har de ingen verkshöjd alls. Trams.

   Radera
  4. @Pensionären
   Ja, man pratar oft om att vi har rättigheter, vissa talar även om skyldigheter. Jag skulle vilja vända på det i vissa fall och säga att skyldigheterna kommer före rättigheterna.

   Att rösta innebär i huvudsak att ha en åsikt om hur de beskattade pengarna skall spenderas. Och rent principiellt kan man då fråga sig om de som inte bidragit till pengarna skall ha rätt att ha åsikter om hur de skall användas. D.v.s. för att du skall få rösta skarpt skall du först bidra, sen kan din åsikt räknas. Visst inser jag att detta kan ge betydande huvudvärk, men i princip så anser jag att det är rätt.

   Det som inte har bidragit kan får ha rådgivande röst.

   Radera
  5. Var mest menat till Ocke...

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  7. @PMA
   Om frun hätskt angriper hembrännare anser jag att hon moraliskt måste antingen se till att maken slutar eller anmäla honom.

   Vad gäller partiprogram är jag väldigt intresserad av vad du har för alternativ. Upplys mig gärna ifall det skrivna ordet är dåligt och vad som är bättre, kanske magkänsla eller?

   Radera
  8. Inte alls fel vara insatt. Men blir inte lätt att rösta även om är påläst, speciellt i detta parlamentariska läge. Tex en röst på L eller C kan vara en röst på S. En röst på S blir en röst på V. Och även som påläst blir det svårt hantera alla floskler.
   Och ska man ha ett typ av "körkort" för att rösta bör man också införa det för att få skaffa barn, ta lån på banken, spela på lotto, köpa alkohol på glasbanken, hur man ska umgås och respektera andra människor. Listan kan göras lång.

   Radera
  9. @Bengt

   Jag sa ju att det kan ge betydande huvudvärk.

   Men något som i princip är rätt behöver inte vara implementerbart i verkligheten.

   Och, det värsta är nog ignoranta röstare med magkänsla. Vidöppna för populism, som driver politiker till populism. Vad kan man då göra år det? Jag har inget bra svar. Men att fundera över vilka som borde få rösta kanske kan ge ett "ingångsvärde" som vår älskade mästerförhandlande statsminister brukar använda sig av.

   Radera
  10. @Bengt mfl
   Behövs inte mycket mer än att se vilka som kört landet ner i skiten i 20 år nu och sedan ge någon av de som inte varit med där en chans..

   Radera
  11. Schysst när folk gör fina listor som förenklar allt:
   https://pbs.twimg.com/media/DhwDO-fXcAMQ5DT.jpg

   Radera
  12. @Kalle7
   Jag ser inte att det stolta Sverige är kört i skiten, alls. Vi kanske har lite strul i kanten, det är vad jag ser. Men i stort så är vi fortfarande det bästa landet i världen. Förminska inte mig och mina landshen. :-)

   Radera
  13. @Incognito Bengtsson
   Bor du i ett vitt reservat? :)

   Radera
  14. @Kalle7

   Jag får nog erkänna att det är flera kilometer till närmaste ghetto, kanske uppåt en mil. Bor på den lokala gräddhyllan, med sjöutsikt och verkligt trevliga grannar. varför undrar du, har inte alla det som jag?

   Å andra sidan har jag bott i ett ghetto när jag var ung, och hade inga problem alls med det. Vi och grannen var de enda i hela (7 våningar) huset med svenskt efternamn. Grannen under hade en båt i trappuppgången, han var från Grekland. På Lördag och Söndag hängde han upp sina fiskenät på tork på den lokala fotbollsplanen medan han rensade fisk på klippan på andra sidan huset, till måsarnas upphetsade skrin. Jag visste då inte bättre, utan att accepterade som ett barn allt som bjöds mig. Faktiskt så gillade jag det. Tycker att alla borde börja sin bostadskarriär så, för ökad förståelse av verkligheten.

   Radera
  15. @Incognito, inget fel generellt i ditt förslag att kräva mer av medborgarna. Det borde man som sagt göra på fler områden.
   Det här med att vi har problem bara i kanten kan jag dock inte alls hålla med om. Bor man i villaförorten märker man inte mkt. Men vi har fått bortåt 200 områden där medborgarna knappt vågar gå ut på kvällen. Och folk dör faktiskt i vårdköerna, tågen fungerar inte, polisen kommer inte. 70% av eleverna går inte ut grundskolan i många områden.Bostäder finns inte. Därtill en enorm kreditbubbla och minusränta i högkonjunktur. Allt skapat av inkompetenta politiker främst senaste 20 åren.

   Radera
  16. Precis, Bengt. Allt är skapat av usel politik och har egentligen inte mycket att göra med de senaste årens invandring.

   Kräftgången vi ser inom sjukvården, skolan och tex järnvägen började när Sverige var ett i princip homogent land. Vi hade enorma problem med bostadsbrist redan under Erlander.

   Tyvärr inte många som begriper det här.

   Radera
  17. Jo, men är det inte så att du inte förväntas blunda, eller att det iaf i lagens ögon är acceptabelt, om den kriminelle är en familjemedlem? Man måste ju beivra lagen i samhället ändå, ens jobb är att lyda och verkställa maktens befallning, fast man behöver ju inte vara engagerad...

   Klart det skrivna ordet inte är "dåligt" men det saknar uppenbarligen verklighetsförankring när det kommer till partiprogram. "Detta är ngt vi *kanske* siktar på när vi får 66%+" kunde det stå. Ärligt.

   Jag kan inte mycket om fotboll men jag har spelat på lite magkänsla. Jag ligger skumt nog plus, trots att jag undvikit det bästa (du vet:) laget som spelobjekt, man känner o grejer.

   Magkänslan är ju en iskall analys, ibland går den fel, men exempel är ju att jag INTE röstade på SD 2010. Jag borde gjort det om jag utgick utifrån hur jag tänkte, men sluge jag hade redan insett Reinfeldts taktik (om SD gjorde det vanliga, dvs dubblas, vilket de gjorde), klart han får med sig MP.

   Jag föredrar faktiskt Sossarna vs Moderaterna, jag tycker Moderaterna har visat att de är sämre på jobbet, det är alltid, alltid pengar med båda partierna, det är som vi enbart bryr oss om pengar.

   Jag såg en snutt av en intervju Ken Ring gjort med NorskTV, han ska flytta till Kenya då det är säkrare där, han fattar saker som ingen, eller få, gör bland de som "skriver". Vi är ju alla liberala egentligen, drömmen, liksom en del säkert drömmer om socialism, det är ju förmånligt att vara anställd privat men avlönas per åtgärd av staten. Det var nästan det enda Bildt gjorde bra, eller bättre, införa läkare som iofs fick betalt av staten, men hade eget ansvar.

   Radera
  18. @Bengt

   Var bor du då, som vet allt om hur det är att bo i dessa områden?

   Knappt vågar gå ut? Låter som din tolkning av de media som du läser. Jag har faktiskt kört fel för några veckor sedan, och hamnade i Rinkeby. Såg inget alls som motsäger att det är ett trevligt ställe.

   Att låta en liten klick vandaler diktera politiken är förödande. Utgångspunkten borde enligt min erfarenhet vara att de flesta människor är bra människor som bara försöker att leva sina liv. Däremot skall rötäggen rensas ut utan pardon.

   Fler poliser i ghettona. Kanske inte så flärdfullt för en polis, men det är vad som behövs.

   Radera
  19. @Incognito, förra veckan slogs 30 personer på öppen gata med vanligt folk flanerade omkring. Vilket resulterade i att 4 personer sköts och knivskadades allvarligt. Var själv nära och såg efterspelet.Och det var långtifrån första gången. Och detta i bara ett av de sk "utsatta"områdena.
   Ta inte illa upp men tycker din mening om Rinkeby "Såg inget alls som motsäger att det är ett trevligt ställe" och "Fler poliser i ghettona är vad som behövs" säger allt om din kunskap i ämnet. Problemen är sååå mkt mer omfattande och komplext än att det går att lösa med några poliser. Men njut av livet i fina förorten och sjöutsikten. Siktar själv seriöst på att införskaffa ett liknade läge långt från problemen.

   Radera
  20. @PMA
   Om det skrivna ordet inte har verklighetsförankring, hur skall jag då ställa mig till SD. Jag orkar faktiskt inte lyssna varje gång Jimmie behagar glappa sin glatta käft. Och om jag inte lyssnar, hur vet jag då vad som gäller för tillfället?

   Radera
  21. @Bengt

   Du behöver inse vad som är fakta och vad som är satir, kan vara svårt.

   Tar inte illa upp alls av kritik.

   Om min kunskap i ämnet, annat än att jag bott i ghettoit i flera år, så är den ringa. Trots det så anser jag att det inte finns spelrum alls för vandaler och illdådare. Rensning är vad som gäller. Så att vanligt hederligt folk kan leva sina liv och bidra till samhället. Den cansersvulst som vi låtit växa måste vi ta hand om snarast.

   Radera
  22. @Bengt
   Fast historien om greken var helt sann. Har även många fler historier från min tid i ghettot, men just den verkade minst rasistisk, eller mest PK om man säger så.

   Radera
  23. Jo, men det är ju att likna vid drömmar och fantasier från SD som det ser ut nu. Ingen vill samarbeta, vi får mao nyval eller en stor koalition.

   Radera
  24. Bengtsson, är inte du också av Vandalätt månne? Just det, vi svenskar kan inte angripas..
   *mutter mummel*

   Förorten är inte så farlig, helt sant, men man kan ju fråga sig hur politiken ligger till, hur kan vi få dricka alkohol när andra kulturer inte får tugga khat eller röka cannabis? Eller för den delen invigas i vuxenlivet med Ibogain.

   Istället bygger man upp något man inte förstår sig på. Det är inte invandrarna som är problemet, det är att det är en nyliberal dåre mot en dito kommunist i den mer tänkande politiken.

   Radera
  25. @Incognito Bengtsson
   Ah, jag visst väl det.
   Jag har bott i olika getton och tyvärr ibland själv varit en del av problemet men min insats var var liten i jämförelse med hur det ser ut nuförtiden.
   Det har blivit värre med åren och jag har flyttat bort från min födelsestad då den helt förändrats till det sämre, med stora otrygga områden, folk blir skjutna på öppen gata eller misshandlas svårt utan anledning, lägenheter sprängs.

   Radera
  26. Jo det har ändrat sig, från att varit hyfsat tuffa miljöer har det nu ändrats totalt. Men det spiller över på bättre områden med. För ett par år sedan fick min kusin en handgranat kastad i trädgården. Kommer hem till villaidyllen med ett hål i gräsmattan. Det intressanta var att det inte ens kom med i tidningen. De.t säger lite hur illa det är.

   Så när man hör Herr Bengtsson orerande, så undrar man endast vilken knarksort han går på.

   Radera
  27. @Kalle7 och 6Tant, ni sammanfattar problematiken bra. De integrationsproblem som regeringen inte kan lösa får folk fixa på egen hand genom att flytta. Bl.a en orsak till bostadsbubblan. Och symptomatiskt är att de som inte bor i de "utsatta" områden ska förminska invånarnas stora oro i dessa områden. Varje gång jag hör det överslätande "bara kriminella som skjuter ihjäl varann, vanligt folk ska inte vara oroliga" mår jag illa. Vilken tröst för de dödas föräldrar.

   Radera
  28. En handgranat som sprängdes på din kusins villatomt.. jo jag tackar. Måste bero på ren okunskap

   Radera
 4. I dagens Sverige anses man dock vara ansvarig för sitt val av sängpartner samt sin umgängeskrets i form av vänner, kontakter eller bekanta. Det är och har länge varit grundläggande ingångsvärden vid en säkerhetsprövning för att avgöra hur lämplig eller lojal en person kan förväntas vara.

  Iaf enligt SÄPO men det kanske är en bastion av vänsterideologi?

  Besöker du dina vältränade goda vänner i Pskov allt för ofta är du i Sverige inte anställningsbar i väldigt många befattningar inom kommun, landsting, stat eller privat heller för den delen. Om du alternativt hänger med dina gamla bekanta som är medlemmar i ett kriminellt mc-gäng blir det heller ingen vapenlicens.

  Kan vara värt att känna till för den naive.

  SvaraRadera
 5. Man kan fråga sig huruvida Lövin med sambo diskuterar miljö, politik mm över köksbordet hemma.. Vem som skall hämta lämna, handla, tvätta, diska mm. Vad som hänt udner dagen , vem man träffat , pratat med. Hur det gått för ev barn, bonusbarn mm i skolan etc.

  Kort sagt det som VERKLIGHETENS FOLK pratar om hemma vid köksbordet...
  ÄR man då ett av "rören" för det parti som just speciellt säger sig ömma om och ta ansvar för miljön så torde även detta vara ett samtalsämne vid just köksbordet. Vad man skall handla, ekologiska ägg, biodynamiskt odlat och kravmärkt bröd, grönsaker mm. Kött är självfallet uteslutet

  Att man då inte ens diskuterar vilka fordon man har, om man skall satsa å en elbil, installera solceller, solfångare, pelletsvärme mm ser jag som uteslutet...

  Man skall ju ändå leva som lär för att uppnå trovärdighet även bland dem som inte röstar på en och ens parti.
  Ridå Lövin !

  SvaraRadera
 6. Vad gäller kennedybröllopet så stör det mig inte ett skit att Löfvén åker, det jag däremot irriterar mig på är att ingen informationsadelsjournalist (alltså MSM) granskar argumentet att familjerna skulle ha något slags långvarig vänskap - vad är oddsen för det liksom?

  Före 2014 var Löfvén knappt känd ens i Sverige, han hade inte ens suttit i riksdagen och knappt varit utomlands i någon officiell position överhuvudtaget. Barnhusbarn som jobbat sig upp (iofs föredömligt) och fumlig fackordförande med bakgrund som svetsare.

  Vad är oddsen för att "familjen Löfvén" hade en långvarig privat vänskap med "familjen Kennedy" före 2014? Absolut NOLL!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Löfven var ju redan 2013 på Bilderbergmötet som (S) ordförande tillsammans med Bildt och Borg (SvD 2013-06-07). De planerade väl för maktövertagandet 2014 och hejade på Kennedy?

   Radera
  2. Och Annie var där 2017 - kanske för att planera maktövertagandet 2018 - just saying...

   Radera
  3. OK, Löfvén tog ju faktiskt över som ordförande för S lite före 2014, om det sedan var 2012 eller 2013 orkar jag inte googla just nu - men även om vi säger 2012 och att de möttes första (enda?) gången 2013 skulle du kalla det för "långvarig vänskap mellan familjerna"?

   Nog för att vi är överdigitaliserade i dag - men har det hunnit gå så långt att man kan tala om långvarig vänskap när folk har träffats 2-3 gånger IRL/AFK?

   En alternativ tolkning är ju möjligen att de stått i konstant mejl- och/eller telefonkontakt sedan 2013 - men då borde ju informationsadelsjournalisterna istället fråga om inte Kennedykontakterna är en utomparlamentarisk utländsk påverkansoperation?

   Radera
  4. Försvarar inte Löfven på något sätt alls, bara pekade på det faktum att han var på Bilderberg 2013.

   "Långvarig vänskap" - är det ett år eller inte, vem vet? Vila i frid Ribbing som hade kunnat hjälpa oss att reda ut detta.
   Paret Löfven kanske satt på ett bord nere i hörnet tillsammans med Kennedys kusins bryllings man och sedan fick en photo-op med Kennedy som alla andra, vad vet jag? Löfven skulle ju snacka i FN så det var väl lämpligt att poppa förbi?

   Det var ju "Svärjevännerna" på Samtiden, Fria Tider, Janouch m.fl. som (vad Googles tidsangivelser tycks visa) var först med denna nyhet i Sverige (Daily Mail var väl källan med bilderna, men är väl en sliskig UK tabloid?), så det är väl påverkan deluxe från utlandet? Det kanske aldrig har hänt? Foliehatt på!

   Radera
 7. Detta med trovärdighet och att elva som man lär är viktigt!

  Jag har en (1) gång faktiskt röstat på MP i mitt första val som ung och grön andra hälften av 80-talet. Jag röstade då på en karaktärsfast person som varit och var slöjdlärare. bodde uppe i skogen i norra delen av Marks kommun, eldade med ved, hade får i sina hagar, odlade mycket egna grönsaker , experimenterade med solfångare mm men åt kött och körde bil ( Renault 4 ) till och från hem och till skola, affärer mm.

  En person med "cred" och som levde som han lärde helt enkelt !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som det gamla talesättet:
   Den som inte röstat vänster som ung har inget hjärta och den som inte röstar höger som äldre har ingen hjärna ;)

   Radera
  2. Jag tror inte det talesättet är gammalt utan påhittat av någon socialist under förra århundradet. Det är också ett symptom av välfärd.

   Det gamla sättet att vara är att när du är ung och har ork måste du vara driftig och tjäna pengar. När du sedan är gammal skall du kunna leva på dessa och om det är mycket hjälpa andra. Tex bli döende helig man i Indien eller starta en slöjdskola i Göteborg.

   Radera
  3. Jag tolkar det mer som att när man är ung så är man oförstående och naiv, men när man blir äldre så är man förståndigare och mer livserfaren.

   Radera
  4. It's all about sex stupid! ;-)

   Ungdomar har inte tid/ork att tänka långsiktigt, de är fullt upptagna med att leta efter partners att knulla med och att skapa sociala situationer som ger dem ursäkter att göra det.

   Att starta ett egenföretagande ger inte många sådana chanser på kort sikt. Att gå med i ett "socialt" parti/organisation däremot...

   Svårt att förstå i dag gissar jag, men en gång i tiden så var förstamajtågen även ett slags hook-up kultur där adrenalinstinna unga arbetare kunde avsluta dagen med att få utlopp för sina vårkänslor. Därav också att rödgrönt ung vänsters fokus har skiftat från den numera geriatriska första maj till prideveckan.

   Radera
  5. Det är likadant idag de som är så fula att de inte får ligga på egen hand får gå med i en förening för misslyckade a.k.a. ett politiskt ungdomsförbund.

   Radera
  6. Absolut! Politiska ungdomsförbund är i Sverige till 80-90% (kanske mer) ett uppsamlingsheat för de som inte blev/blir bjudna på privata fester på högstadiet och i gymnasiet. Vilket också i hög utsträckning förklarar det ibland illa dolda uppifrån kommande hatet mot vanliga människor i vår lagstiftning och landets prussiluskiska ordningsregler avseende sprit och dans under privat anordnade former.

   Radera
  7. Jag var inte den som blev bjuden på de privata festerna på gymnasiet... ;-)
   Några sådana förekom heller inte på högstadiet..

   Jag var istället med i scouterna men inte vare sig då eller senare i något politiskt ungdomsförbund.

   Numera är jag dock politiskt engagerad! :-)

   Radera
  8. Sara Skyttedal torde väl vara det lysande undantaget i så fall.

   Radera
 8. Var det inte så att det hade framförts att Löfven skulle närvara minimalt i Almedalen för att han skulle "träffa vanliga människor" istället och att han då åkte på Kennedy klanens bröllop gjorde det anmärkningsvärt i det kontextet.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/rLKq33/s-kritiskt-till-almedalen--men-lofven-talar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa är mer vanliga än andra.

   Radera
 9. Väl argumenterat Cornu, eller bra skrivit (sic) som jag brukar säga.

  SvaraRadera
 10. Att privata organisationer eller sällskap får bestämma "odemokratiskt" vem de vill bjuda in är helt i sin ordning. Inte heller jag släpper in vem som helst över tröskeln.

  MEN, får dessa organisationer / sällskap någon form at statligt, landstingskommunalt eller kommunalt stöd eller andra resurser som exv. att demonstrera på gator och torg och i princip lamslå en hel stad , stoppa kollektivtrafik mm ja då är det en helt annan sak och då kan man som medborgare faktiskt ställa krav.

  Vi kan jämföra med Nobelkommittens icke inbjudande av Jimmie Åkesson till Nobelmiddagen exv. Helt i sin ordning då Nobelkommitten är privat men icke eftersom man lånar / hyr hela stadshuset i Stockholm för sin tillställning. Frågan är om denna hyra är marknadsmässig eller inte ?

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 12. "att gifta män skulle vara omyndiga och underställda sina hustrur - har ännu inte införts i Sverige och jag har inte heller sett några sådana lagförslag." ge Fi lite tid så ska du nog se att förslaget kommer.

  SvaraRadera
 13. Problemet med Sthlm Pride är inte att de gör som de vill - utan att statliga myndigheter går in som sponsorer av arrangemanget i fråga. Ansvaret för detta ligger dock inte hos Sthlm Pride - utan hos t ex "silversponsorerna" Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

  Det är en markant skillnad att enligt uppsatta regelverk betala ut generella bidrag som kan sökas av vem som helst som uppfyller grundkraven och att en statlig myndighet med sin verksbudget går in och aktivt stöttar politiska arrangemang som valt att hålla en tydlig politisk profil.

  Tänk bara tanken att t ex Kriminalvården eller Finansinspektionen skulle gå in som "stolt silversponsor av Freedom Awards":

  https://www.expressen.se/nyheter/populisterna-som-ska-festa-med-sd/

  Nej, statliga myndigheter ska förvalta sina anslag genom att vara lojala med sin uppgift - inte sväva ut och bedriva opinionsarbete för aldrig så behjärtansvärda saker. Myndigheterna ska behandla alla lika under lagen - oberoende av om de under ytan råkar vara extremkommunister, AFA-anhängare, yrkeskriminella, Hells Angels, nazister, islamister eller vad du vill.

  Ej heller bör myndighetspersonal tillåtas gå i några som helst demonstrationståg iförda myndighetens uniform. Det gäller även Pride-festivalen.

  Att rollerna mellan politik- och tjänstemannaskråna allt mer suddas ut är enligt min mening det största hotet mot Sveriges demokratiska system som existerar just nu - och att det tycks passera under radarn gör inte saken bättre.

  Att myndigheter finns på plats vid större - även politiska - arrangemang och folkfester för att göra sitt jobb eller informera om verksamheten är helt i sin ordning, så länge likabehandlingsprincipen kan upprätthållas på ett betryggande sätt, och myndigheten i fråga inte tar politisk ställning eller bedriver opinion eller lobbying.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är viktigt att skilja på att riksdagspartier får partistöd och att myndigheter ger bidrag till organisationer som de vill förknippas med. Det senare bör inte förekomma, av flera skäl, dels pga slöseri med skattemedel och dels likabehandlingsperspektivet.

   Radera
  2. Vad skönt att man inte behöver bry sig. Eller vem bryr sig. Eller ... etc.

   Å andra sidan kan man tycka att en liten skränande skara har fått alldeles för mycket inflytande. Det är vad jag tycker. Och om du tycker emot så blir jag kränkt. ;-)


   Radera
  3. Nä, du tycker som jag där, volymen Pride stod mig upp i halsen för många år sen.

   Radera
  4. @Morgonsur:

   "..Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan..."

   Dvs landets absolut sämst fungerande och minst "uppskattade" myndigheter... ;-)

   Men de tror väl att genom att delta i Prajd så ökas deras "cred" och popularitet bland allmänheten...
   Dock ur ett snävt Södermalmsperspektiv då jag med största sannolikhet tror att detta INTE går hem vid köksbordet hos VERKLIGHETENS FOLK !

   Här är Sveriges sämsta myndigheter:
   https://nyheter24.se/nyheter/inrikes/797302-har-ar-sveriges-samsta-myndigheter

   Här är myndigheterna vi har minst förtroende för:
   https://www.svd.se/har-ar-myndigheterna-vi-har-minst-fortroende-for

   Radera
  5. Helt rätt. Detta är verkligen inte någon storm i ett vattenglas.

   Pride är inte vilket litet privat arrangemang som helst, utan ett enormt jippo där hela det offentliga Sverige verkar delta. Man ockuperar och lamslår en hel stad och myndigheter sponsrar och även deltar i arrangemanget. Det framställs som en folkfest för hela Sverige där alla får vara med. Men bara om man delar värdegrunden förstås..

   Sådant här får mig att undra om jag, som inte är vänsterextremist, får vara en del av Sverige? Är jag ens önskvärd i det här samhället eller är det meningen att jag ska emigrera? Jag gissar att jag tolereras så länge jag kniper käft och betalar min skatt.

   Radera
  6. @Morgonsur
   Hear hear!

   Radera
 14. En fråga om första bilden.
  Vad är det för pjäs? 20mm?
  Och vilken båt sitter den på?
  Mvh
  Jocke

  SvaraRadera
 15. Svensk borgerlighet = vänster.

  Förstår man inte det är det självklart att man aldrig slutar förvirras, och vid det här laget skulle jag säga att det är ens eget fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nje, är det inte lite dumt att ens tala om höger och vänster längre? Jag har försvarat vänstern många ggr när missdådaren är liberal drömmare.

   I de liberala drömmarna funkar absolut inget vänster. I min naivitet har jag också trott/tänkt att folk ska inse vad som passar bäst var, men, som en mäktig moderat ska ha sagt i fullmäktige, om skogen i Hagsätra "den ger inga pengar"...

   Borgarna är sämre, enda fördelen (för dem) är ju att alla tror det är sossen...

   Radera
 16. Jo, att de skulle satsa på Annie Lööf blev ju redan uppenbart iomed förra årets Bilderbergmöte.. https://youtu.be/hNkt9P3iTJA?t=3m27s

  SvaraRadera
 17. Varför bli upprörd? Allt är ändå bara ett apspel.

  Inget är sant längre, upp är ner och ner är upp, det viktiga är att man är normkritisk och inte tror på något därför blir allting helt slumpmässigt.

  SvaraRadera
 18. Är det någon som verifierat att vice statsministerns make har fossil diesel i bränsletanken på sin bil och inte exempelvis HVO100? Runt en fjärdedel av all diesel som säljs idag är trots allt inte fossil till ursprunget.

  Hade maken köpt en ny bil istället så hade det dessutom resulterat i bland annat fossila koldioxid utsläpp i storleksordningen +10 ton för att tillverka denna bil. Så ur miljösynpunkt är det tveksamt om man har en fungerande bil.

  Dock så finns det andra anledningar till att inte köra omkring med gamla dieselbilar i större städer, men det har mest med den lokala luftkvalitén att göra.

  SvaraRadera

 19. ”Samtidigt visar det på extremismen hos Miljöpartiet, där man är beredda att till och med aktivt skada sina anhöriga för att uppnå sina mål med att sänka Sveriges ekonomi. Även den egna privatekonomin ska sänkas.”
  Här fick du ju verkligen till det. Heja! Vi vill ha mer politik som gynnar politikerna och deras anhöriga.

  SvaraRadera