Cornucopia?

Aktuellt

Nytt rekord för fossila CO2-utsläpp 2019 - Sveriges utsläpp ökade snabbare än världen och Europa

Miljöpartiets och regeringens banbrytande klimatpolitik fortsatte fira segrar 2019, baserat på BP Statistical Review of World Energy, som sl...

2018-07-04 07:33

ATH för Climeon

Det svenska energiteknikbolaget Climeon gjorde all time high igår och stängde på sin högsta börskurs sedan börsintroduktionen i höstas.
Dagschart Climeon.
Kursen har gått minst sagt starkt den senaste månaden, på den dubblerade ordern på geotermisk energi på Island. Återstår att se hur länge uppgången kan tänkas hålla på. Fram till i maj var aktien i en nedåtgående trend efter den intiala eurforin runt börsintroduktionen, men igår nådde aktien ny ATH efter en uppgång på +9.54% på en dag.

Avanza anger drygt 3 miljarder i börsvärde för bolaget nu.

Tillägg: Climeon meddelade nu på morgonen att man fått en första geotermisk order i Japan, till ett ordervärde på 20 MSEK.

Jag är aktieägare i Climeon.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

19 kommentarer:

 1. Är nog dags för ett nedställ. Ordern motsvarar inte skillnaden mellan Paretos gamla riktkurs och nuvarande. Mycket småsparare på köpsidan också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...om de nu inte fått order från Japan. Det går bra nu.

   Radera
  2. Inte helt förtjust i att bolaget i princip handlar av sig självt genom baseload capital. Lite lord moyne över det hela. Nån som har synpunkter på det upplägget?

   Radera
  3. Fortsätter min inre paranoida dialog: misstänkt tajmat med baseloads föredrag i Almedalen om finansiering av clean tech dessutom...

   Radera
  4. Dicus, Lord Moyne in repris? Har storägarna av Baseload Capital (BC) dåligt rykte?

   Climeon äger 20% av BC så risken om BC är ett skurkföretag och Climeon är ett ärligt företag är i värsta fall 20%

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 2. Min skönaste investering måste varit Ferronordic Machines pref. Gick in på 300/aktie när oljepriset rasat och Ryssland gått in i Ukraina. 50kr/aktie 2 ggr årligen i utdelning. Höst 2017 inlösen 1200/aktie.

  100% psykologi som dödade priset, 100% fundamenta sade att de skulle överleva.

  SvaraRadera
 3. Japanordern idag är trevlig. Jag äger tack vare tips här en del aktier i bolaget.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 4. Köpte själv kring 42 när den satt sig. Uppe nu på 78... Känner att jag behövde skala av då det går lite för fort.

  Kommer såklart att behålla en del men det känns lite omotiverad för en aktie att stiga så pass fort då vi fortfarande inte vet mer än att det blev en order.

  Annars ett fantastiskt coolt bolag som jag verkligen tror på i framtiden.

  SvaraRadera
 5. Kommer köpa fler aktier. Men vill veta lite mer.

  Hur många fler kan tänkas komma order på i år och nästa år när det gäller Island, med nuvarande pris? Gissar själv troligen noll i år.

  Fler i år i andra länder som redan beställt? Om leverans sker i år av de redan beställda borde det bli åtskilliga.

  Italien och Afrika samt Syd- och Centralamerika borde kunna ge några nya order i år.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japan borde ge dem fullt upp med tanke på hur många som bor där jämfört med Island och hur mycket högre energipriset är där sedan deras kärnkraft havererade.

   Och tack vare Cornus bloggande så äger jag en bra bit över 1000 aktier inköpta till ett betydligt lägre pris än dagens.
   Jag ska tacka dig den dagen jag ev säljer dem med vinst, Cornu, har ju lärt mig en del annat härinne också.

   Radera
  2. Ja Kalle7 Japan bör bli en jättekund, men möjligen vill man först se dagens order installerad och i drift en kortare tid.

   En annan fråga är hur snabbt Climeons underleverantör kan skala upp tillverkningen.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  3. Saxat från Avanzas forum:
   Islands befolkning 334 252.
   Japans befolkning 127 000 000 och 8ggr högre elpris än Sverige.

   Radera
  4. Precis, såklart de vill se första anläggningen i drift och att den ger enl spec.
   Jag tyckte det gick jäkligt snabbt från att jag läste att de ville in på marknaden i Japan och att de byggt ett kontor där, tills att denna orden kom.

   Radera
  5. De handlar ju av sig själva för att skapa uppmärksamhet. Varför berättar man inte vilken "den nystartade operatören" är? Jag säger inte att det är fel strategi för att etablera sig, bara att det känns sådär när ordern inte är extern.

   Radera
  6. Dickus ordern är extern men finansiering sker av ett bolag som ägs till 20%.

   "Fyra Heat Power-moduler köps av Climeons intressebolag Baseload Capital Sweden för en lokal Heat Power-operatörs räkning och kommer att installeras i Japan under 2019. Den nystartade Heat Power-operatören kommer att delägas av ett antal japanska intressenter och Baseload Capital Sweden, skriver Climeon.

   Climeons roll i projektet är som leverantör, men bolaget äger också 20 procent av Baseload Capital Sweden som bildats för att finansiera investeringar i geotermisk värmekraft.

   Utöver ordervärdet tillkommer det dessutom servicekostnader och mjukvarulicenser."

   Min uppfattning är att detta inte är att handla av sig själv utan en kreativ finansiering där Climeon tar mindre än 20% risk.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  7. Visst. Men vem är operatören? Varför delägs operatören av baseload? Baseload ÄR climeon. Samma känsla på Island. Ingen extern har ju betalat nåt.

   Försöker bara hitta problem med caset. Sund skepsis

   Radera
  8. De vill få igång ett exempel i Japan lite snabbt ser det ut som.

   "Potentialen för geotermisk värmekraft i Japan är stor och vi tror att en snabb etablering blir avgörande för att nå framgång. Leveranstiderna är långa och för att vinna tid har vi därför lagt en order medan den lokala Heat Power-operatören bildar ett bolag"

   https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2018/07/04/climeon-genombrottsorder-for-climeon-i-japan.html

   Radera
  9. Exakt, det är väl min tolkning också. Det jag stör mig på är att det är snudd på bedrägligt att kalla det för "order". Det pumpar bara kursen i onödan.

   F ö har Pareto dumpat 55 k aktier idag. De höll i börsintroduktionen.

   Radera
 6. Jösses, med den aktien i portföljen hade jag definitivt börjat kliva ur med jämna mellanrum. Några visdomsord från Larry Connors och Linda Bradford Raschke:

  Larry:
  "When I learned to tighten my stops on parabolic moves, I became a more profitable trader. At those times I want the market to take me out before I give back my profits."

  Linda:
  "When I'm fortunate in catching that type of move, I want to get out in the direction of the trade. That way I at least have the potential for positive slippage. I know there is liquidity, and there are other people willing to take the trade off my hands."

  SvaraRadera