Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2018-07-02 12:47

Almedalsveckan: Lite makthavarfoton

I väntan på något lite mer välformulerat följer nedan lite makthavarfoton  från årets Almedalsvecka. Fångat Fridolin, Bah Kuhnke, Teodoresu och förstås årets obligatoriska ÖB-foton. Ett trick för att hitta dessa personer enkelt delges nedan.
Överbefälhavare Micael Bydén gör sig alltid bra på bild.
En för mig viktig funktion med Almedalsveckan är att bygga upp bildbanken på diverse makthavare för framtida artiklar. Jag har sedan rätt många år arbetat målmedvetet med att ha just egna bilder för att kunna illustrera blogginlägg, och undviker helst pressfoton.
Alice Teodorescu, redaktör ledarsidan Göteborgs-Posten. 
Utbildningsminister Gustav "100 dagar" Fridolin (mp). Med tanke på att han likt mig inte åldras behövs det egentligen inte några mer bilder än denna, någonsin.
Kulturminister Alice Bah Kuhnke (mp) vill inte förbjuda våldsbejakande organisationer, iaf vill hon uttryckligen inte förbjuda NMR meddelas på ett seminarium.
Det enklaste sättet att hitta makthavarna i folkvimlet är inte att spana efter dem. De kan se rätt alldagliga ut och vara när omöjliga att hitta, undantaget ÖB, som har ett lite mer avvikande utseende.

Istället ska man gå omkring och söka av folksamlingarna efter personskydd. Dessa sticker iaf med min blick ut som fyrar en mörk höstkväll till sjöss, och när man ser personskydd är inte en makthavare långt borta.

Nytt coolt på personskyddsfronten i år är för övrigt så kallade slingbags från Timbuk2. Inget möpigt alltså. På utsidan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

11 kommentarer:

 1. "Utbildningsminister Gustav "100 dagar" Fridolin (mp). Med tanke på att han likt mig inte åldras behövs det egentligen inte några mer bilder än denna, någonsin." Så det gäller alltså att hitta porträttet av honom och förstöra det för att bli av med Fridolin?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lär finnas några bilder på honom från Hultsfred.
   Men det är bara ett rykte.

   Radera
 2. Är det sant att Fridolin blev vald som språkrör på grund av att påminner om Åsa Domeij?

  SvaraRadera
 3. Förbannat bra bilder, fångar verkligen personen och rollen.

  ÖB-bestämt, blicken i fjärran (1000 yard stare?) , uniformerad, alltid redo att tjäna sitt land

  Alice T, debattblicken när hon lyssnat in motståndarens replik och förbereder en drapa med samma genomträngning som en CG

  Gustav Fridolin- handen höjd och spänd i en gest för att efterstryka det emotionella i sin argumentation, lite sidu/bakåtlutad förstärker "Vi är de Goda" och per defintion alltid rätt.

  Alice Bah Kuhnke- storöööögt förvåånad.
  -oj, kan mqn inte bara förbjuda de man inte gillar politiskt, även om man tillhör "Vi är de Goda"?
  Hon illustrerar tydligt att hon har fått mååånca uppenbarelser om världens ting under sin tid som nekulturnyminister.

  Nu väntar jag bara på Bengt Hansves kommentarer.

  SvaraRadera
 4. Så, vem bedömer du har flest personskydd?
  ÖB verkar bad-ass, han klarar säker sig på egen hand, eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, Martin rysstrollet? Nix, inte rysstrollet vid kontroll.

   Jag kommenterar förstås inte storleken på personskyddet så länge Almedalen pågår. Kan konstatera att ÖB:s personskydd från MP-bataljonens personskyddskompani är eskalerat sedan förra året.

   Öht har säkerheten eskalerats på många punkter i hela Almedalen i år, både synligt och mindre synligt. Det tar jag när veckan är över.

   Radera
 5. En ÖB som ser ut som en ÖB SKA se sut... Väderbiten, kortsnaggad, stålblick mm
  Annars är det bara tidigare Owe Victorin som jag tycker platsat och så självklart Bengt Nordenskiöld även om han aldrig blev "riktig" ÖB eftersom han var lite för "frispråkig" utan bara chef för flygvapnet..
  Fast under den tid FV var lite större än idag.. ;-)

  SvaraRadera
 6. Senaste gången jag var i Almedalen så jag F!:s Gudrun helt utan personskydd..
  ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt i sin ordning, varför skulle hon ha det? Det är tryggt i Sverige och vapen trappar bara upp våldet.

   Radera
  2. Säpos författningsskydd gäller enbart regering och riskdagspartiernas partiledare. Partier utanför riksdagen omfattas inte, utan får ordna sitt skydd själva. Vissa myndighetspersoner och andra (Mona Sahlin) med särskild hotbild får skydd från Stockholmspolisens personskyddsgrupp, då det inte är Säpos roll, alternativt privata underleverantörer.

   Radera
 7. Hade varit väldigt intressant att titta ner i personskyddets slingbag :-)

  SvaraRadera