Cornucopia?

Aktuellt

Anmäl dig till Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen . Om du mailar [email protected] och uppger CORNU eller anger CORNU i kontak...

2018-06-08 09:21

Tobin Properties pengar slut om en månad

Den så kallade bostadsutvecklaren Tobin Properties pengar är slut den 6:e juli framgick igår av ett pressmeddelande. Man vill nu genomföra en nyemission samt ordna lån via bankfinansiering för att kunna finansiera fortsatt verksamhet.
Veckochart Tobin Properties sedan börsintroduktionen 2016. Logaritmisk skala.
Pengarna är alltså i princip slut för Tobin, som nu annonserar att de vill genomföra en nyemission för att täcka upp delar av kapitalbehovet. Emissionen ska dock inte räcka, utan man ska även låna pengar från banker och hoppas få sk byggkreditiv för att kunna bygga på krita.
"Bolaget avser att finansiera det prognostiserade rörelsekapitalunderskottet med befintliga likvida medel, emissionslikviden från Företrädesemissionen, genom att söka ytterligare bankfinansiering samt genom slutlikvid från redan genomförda försäljningar av Gladan 6 och 7. Bolaget för per datumet för detta offentliggörande förhandlingar med banker om att erhålla ett byggkreditiv samt ett fastighetslån upp till cirka 362 MSEK respektive 151 MSEK för projekt i pågående produktion. Efter genomförande av ovan nämnda initiativ gör Bolaget bedömningen att Bolagets rörelsekapital är tillräckligt för att finansiera Bolagets verksamhet den kommande tolvmånadersperioden."
Återstår att se om bankerna seriöst tror att de lägenheter som just nu byggs går att sälja. Annars borde man inte ge något byggkreditiv, och oavsett kräva rätt saftig ränta.

Nyemissionen ska dra in 225 MSEK, varav man lyckats få garantier på 139 MSEK från Dagon Sverige AB, ett dotterbolag till Klövern (Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn!). Emissionen är alltså inte garanterad fullt ut.

Totalt kapitalbehov ska vara 568 MSEK för att kunna driva verksamheten i ett år till.

Tobin-aktien har haft en spektakulär utveckling sedan start, och i princip kan det knappt finnas någon som köpt aktien på marknaden som sitter med vinster eller ens realiserat vinster.

Pressmeddelande från Tobin här.

Den som tror på konkurs ska komma ihåg att konkurser oftast tar mycket längre tid än vad många tror. Tobin kommer inte gå under omedelbart, utan dödskampen kan ta flera år, om man inte blir föremål för någon form av strukturaffär först.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

47 kommentarer:

 1. Finns nog ingen här som äger aktier i Tobin.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 2. Mängden människor som har kapital eller kreditvärdighet nog att konsumera Tobins exklusiva projekt är begränsad. Inte minst i "ankdammen" Tokholm som faktiskt inte är världens navel...

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. "(Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn!)" Vad menar skribenten nu??

  SvaraRadera
  Svar
  1. I hans hus vid R'lyeh väntar döde Chthulhu, drömmande.

   Radera
  2. (Dagon är en välkänd gestalt i Chtulhu-myten)

   Radera
  3. Den gamle misantrop-rasisten Lovecraft ja. Läs gärna "The horror at red hook", kanske den av hans historier som är mest full av förtal mot pigmenterade människor.

   Annars bodde hans hemma hos sin mamma, var arbetslös och fick aldrig ligga. Ungefär som dagens rasister faktiskt!

   Nån som läst Houllebecqs Lovecraft-bok förresten?

   Radera
  4. From this tangle of material and spiritual putrescence the blasphemies of an hundred dialects assail the sky. Hordes of prowlers reel shouting and singing along the lanes and thoroughfares, occasional furtive hands suddenly extinguish lights and pull down curtains, and swarthy, sin-pitted faces disappear from windows when visitors pick their way through. Policemen despair of order or reform, and seek rather to erect barriers protecting the outside world from the contagion. The clang of the patrol is answered by a kind of spectral silence, and such prisoners as are taken are never communicative.

   Man skulle nästan kunna tro att det var en Sverigedemokrat som beskrev Rosengård faktiskt, fast skillnaden är ju att texten hade varit svårt särskriven då.

   Radera
  5. Beskriver du en normal pubrunda Ben?

   Radera
  6. Nej, han beskriver en vanlig kväll i Klippan.

   Radera
  7. Mmm, om du följer med "him" på studiebesök lovar jag att det inte blir som i "Deliverance"...promiss :)

   Ben är ju Burt så han klarar sig alltid, one way or the other.

   Jag kan ju snacka med "locals" men ibland så måste man kleta ner sig med zombieblod så de inte hoppar på en. Nu är en bra tid att besöka eftersom det inte regnar så mycket men det gäller att akta sig för vattenspridarna.

   Tyvärr får nog jag med kleta ner mig numera, det luktar för mycket gräddhylla om mig numera.

   Radera
  8. Kan man fortfarande betala de lokala vägvisarna med glaspärlor?

   Radera
  9. En HB-dunk och lite blannevann öppnar många dörrar.

   Radera
  10. Borde inte en kofot funka bättre? Eller häller man lite hb på dörren och fjuttar på för att röka ut de inneboende?

   Radera
  11. Klippan-HB kan du inte fjutta på. Till och med Chuck Norris blir full på det..Faktum är att det är det enda han dricker. Om du vill veta vad man gör med det i övrig kan jag rekommendera Breaking Bad , flera episoder.

   Om häller det på en dörr hos en Klippan-bo(nde) behöver du ingen kofot. Däremot behöver du springa så fort dina magra ben bär dig. Har du tur hinner du med tåget uppåt Småland innan det når kritikalitet (läs Red Mercury)

   Jag betvivlar du överlever det dock.

   Vägvisarna tar glaspärlor, din frus heder och alla dina pengar och driver dig framför dem till ljudet av dina barns klagan.

   Radera
  12. @Ben Dover, En rasist som är oskuld måste vara 100gånger bättre än alla vänster orienterade människor som förespråkade metto men som det ryktades om struntade helt i sin egna samtyckeslag? Hyckleriet fortsätter.

   Radera
  13. Allra mest är det väl en tävling om vem som kan vara bäst genom att bojkotta flest glassmärken? Själv är jag så jävla patriotisk att jag vägrar även sorbet och smoothies för säkerhets skull. Hell seger!

   Till övriga normala i tråden kan jag säga att det här knappast handlade om något lantligt bakvatten med inavel. Red Hook ligger i Brooklyn och var nåt slags hamnkvarter på Lovecrafts tid, lustigt nog till stor del befolkat av norrmän.

   Lovecraft lär oss också om hur det går när man öppnar sina hjärtan, då får man en mass asiatiska blandraser med tvivelaktiga egenskaper:

   Indeed, it would not have been too much to say that the old scholar’s particular circle coincided almost perfectly with the worst of the organised cliques which smuggled ashore certain nameless and unclassified Asian dregs wisely turned back by Ellis Island. In the teeming rookeries of Parker Place—since renamed—where Suydam had his basement flat, there had grown up a very unusual colony of unclassified slant-eyed folk who used the Arabic alphabet but were eloquently repudiated by the great mass of Syrians in and around Atlantic Avenue. They could all have been deported for lack of credentials, but legalism is slow-moving, and one does not disturb Red Hook unless publicity forces one to.

   Radera
  14. Rött kvicksilver? Du nlandar kanske ihop kvicksilverjodid med din medicin mot syfilis, kvicksilverklorid. Går det inte att fjutta på så är det ju vattenskadat. Fast det är klart, det ät sbårt att destillera om man inte upptäckt elden.

   Radera
  15. ben Dover, Lovecraft såg monster och var delirisk under större delen av sitt korta liv. Vad han tyckte är mindre viktigt. Dessutom är böckerna rätt tradiga, på ren skånska. Men man får väl säga att han var ett barn av sin tid. Och dog ung.

   Gbg... , Syfilis botas med fördel med antibiotika. Så gör vi moderna människor. Jag använder sällan eld för destillation, det är oftast eldfängda vätskor man renar med destillation. Bättre med värmeöveföringsmedia som olja, ånga, vatten/glykol/salt.

   Mer som du missat i skolan?
   Brukar du röka när du tankar bilen?   Radera
  16. Rött kvicksilver, den metallen är alltför svår att få tag på nuförtiden. Syfilis botas bäst (och endast) genom amputation av angripen lem!

   Radera
  17. Vad skär ett fruntimmer som du av då?

   Radera
  18. "Slicar" av din enorma flashback-dase?

   Radera
  19. Man tackar för denna tråd - skönt att kunna avsluta arbets-dagen och -veckan med läsning på bästa FB-nivå och en ordentlig skrattfest :-)
   Önskar trevlig helg i slott eller koja, storstad eller landsbygd, med rödtjut, Châteauneuf du Pape eller en dunk HB.

   Radera
  20. @least -heter du Lorena Bobitt?

   Radera
  21. Nej, jag heter Rickard Ohlin.

   Radera
  22. Röka när jag tankar? Nej jag har ju en Ford Nucleon, så det gör jag sällan. Antibiotika är ju en konspiration för tankekontroll, så det blir kvicksilver istället.

   Radera
  23. Tankekontroll är uppenbart vad jag gör med @ least.

   Ford Nucleon- fuck Tesla säger jag bara!

   Radera
  24. Funkar kanadenisk gin lika bra som hb?
   http://www.cbc.ca/news/business/bombay-sapphire-gin-recall-1.4097353

   Radera
 5. Alternativet att sälja till marknadspris är tydligen inte av intresse.

  Hellre spekulerar man i att få bättre betalt om några månader, helt utan tanke på att det kan bli precis tvärtom och ännu sämre betalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, för om "kreti och pleti" börjar kunna bo i de "fina kvarteren", köra de "dyra" bilarna eller bära de "rätta" varumärkeskläderna så kommer varumärkena att spädas och tunnas ut !

   Ungeför som exklusiviteten i att spela golf...

   Radera
 6. Ojojoj.
  Fredag kom tidigt idag.
  Början på fastighetskris?, Lovecraft, män som bor hos sina morsor, svensk politik och HB och 90-talet allt i en salig röra av kultur, politik och sprit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tredje veckan på ramadan och dessutom stekhett, då börjar man hallucinera rejält redan runt tolvsnåret av törst och undernäring.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Tror du att vi går på att du skulle ha den mentala sturksn att fasta? Du försöker bara ställa dig in för att få ett nikah mu'tah

   Radera
  4. Styrkan, inte sturksn. Jsg tror bestämt att Kiljun blev lite starkare än vanligt.

   Radera
  5. Undenärd under ramadan? Då gör man det fel, det är ju bara att moffa sig när klockan slår "solnedgång".

   Radera
  6. Gbd.. se nu till att ta den där antibiotikan, syfilisen har gått på hjärnan din. Det finns hopp om att du kan rädda lite rudimentära funktioner som exempelvis din personliga hygien.

   Radera
  7. Basala funktioner menar du?

   Radera
  8. Tja i mitt fall kan det vara svårt att skilja mellan rudimentära och basala. I Rickards fall kan det vara svårt att urskilja några funktioner alls.

   Radera
  9. Sant. Jag går i stealth mode för att slippa undan alla idioter som hela tiden tjafsar emot mig.

   Radera
 7. I pressmeddelandet "... eller föremål för legala restriktioner".
  I motsats till de illegala då?

  SvaraRadera
 8. Vem fan bryr sig om Tobi properties...

  SvaraRadera
 9. Finns fortf 1:or för ynka 3 miljoner i projektet Rio i sundbyberg, skynda fynda!

  SvaraRadera
 10. Alla deras projekt är modernistiskt skräp.
  Det är bara bra om dom får ekonomiska problem så kanske nästa bolag bygger hus folk gillar att bo i.

  SvaraRadera
 11. Bolaget är ju ett dotterbolag till Klövern så tror inte Klövern investerar och köper ca 60% av bolaget och sedan bara låter det packa i ihop efter det....

  SvaraRadera