Aktuellt

Must: "Väpnat angrepp mot Sverige kan inte uteslutas" - "hybrida hot mot Sverige varje dag"

I sin nya årsöversikt för 2020 skriver det svenska försvarets militära underrättelse- och säkerhetstjänst Must att "ett väpnat angrepp ...

2018-06-09

Sverigedemokraternas vinstformel - respekt, inflytande och värde för pengarna

"We have a problem. I know we have a problem. I don't have to tell you what the problem is: You know we have a problem. I know you know we have a problem. You know I know we have a problem. They don't care you have a problem. But I tell you what - I will fix your problem. Crooked Hillary will not fix this problem. I care about this problem." - Donald Trump (ungefär)1.
Sverigedemokraternas framgångar - nu senast som näst största parti i Novus opinionsundersökning bara två procentenheter under det kollapsande sosseriet - beror inte enbart på invandringsfrågan. Även om en klick av partiets väljare och aktiva är rena rasister, och en del fascister eller nazister, så beror framgångarna snarare på att partiet uppfattas som de enda som lyssnar på de som ingen bryr sig om. Det handlar om en uppfattning om respekt, inflytande och att få valuta för det man betalar i skatt.
Sverige har elektrifierats.

Opinionundersökningsinstitutet Kantar Sifo har tittat på orsakerna bakom Sverigedemokrateranas framgångar i opinionen, och konstatera att likt Trumps framgångar i USA så kan det inte enbart härledas till invandringsfrågan.

Istället handlar det om ett missnöjesparti, där väljare söker sig till partiet, då de fått uppfattning om att det är de enda som bryr sig om dem och ser dem. Övriga partier visar inte väljargruppen respekt i sitt Stockholmsfokus (eller något annat fokus).

Kantar Sifo har kanske skrivit en av de bästa analyserna av detta i ett blogginlägg, efter att ha genomfört en opinionsundersökning med frågor kring hur väljare ser på hur de respekteras, får inflytande och om de får värde för sina skattepengar. Detta utifrån en studie i USA kring Trumps  och republikanernas framgångar i Wisconsin.
"Däremot, när vi studerar resultaten baserat på vilket parti man skulle rösta på om det vore val idag blir det tydligt att Sverigedemokraternas väljare särskiljer sig kraftigt. De sticker ut i sex av de sju undersökta frågorna.
[...]
Det är uppenbart att SDs väljare i lägre utsträckning än andra tycker:
att politiker lyssnaratt de får valuta för skatternaatt de är respekterade av samhället"
Kort sagt - SD:s väljare upplever att de inte respekteras av övriga partier och samhället, att de fråntas inflytande och att de inte får något för sina skatter.

Kantar Sifo spekulerar att invandringsfrågan är en symbol för just dessa tre punkter, men som studien visar att partiets väljare i sitt missnöje skiljer sig på punkt efter punkt. Man är helt enkelt ett missnöjesparti, vilket man proteströstar på i protest mot den sjuklöver, som SD-väljarna (rätt eller fel) anser har övergivit dem.

SD:s framgångar är alltså något som övriga partier har sått, genom att ignorera stora delar av väljarkåren - främst lågutbildade yngre män i arbetarklassen (naturligtvis är just du kära läsare ett undantag, lär dig skilja på norm och anekdot), utifrån SCB:s partisympatiundersökning.

Lågt hängade frukter att peka på är inte bara invandringsfrågan, utan om jag spekulerar missuppfattningen om överdrivet fokus på feminism och genus, där stora delar av samhällsdebatten går ut på att pissa på unga män eller kvotera bort dessa ur karriären, vad som egentligen sägs i ämnet jämställdhet och hur lite plats detta ges i politiken spelar ingen roll; skattetrycket där unga arbetande inte känner att de får ut något för det man betalar i skatt; landsbygdsfrågor, där större delen av Sveriges befolkning faktiskt inte bor i en storstad med tunnelbana. Sedan spelar Sverigedemokraterna effektivt fram en vi-och-dom-retorik där allt blir invandringens fel. Och de övriga partiernas.

Därmed räcker det inte för övriga partier att som man gjort sedan 2016 - 2017 och även nu under våren svänga i invandringsfrågan. Sosseriet kan alltså inte vända i opinionen, utan bara dämpa fallet, genom sin nya invandringspolitik, då SD:s framgångar handlar om att sosseriet övergett stora delar av sina kärnväljare. Det samma gäller allianspartierna, som deltagit i detta övergivande av väljarna under åtta år vid regeringsmakten. Det är ett förlorat förtroende som inte kan vändas genom några valtaktiska utspel.

Ni hittar Kantar Sifos blogginlägg här.

1. Notera här hur den fiktive Trump inte säger vad problemet är, utan alla kommer stå och nicka och hålla med. Sedan kan det finnas lika många åsikter om vad problemet är som det är åhörare, men det spelar ingen roll. Effektiv retorik. Trump vet vad ditt problem är och är den enda som bryr sig.

223 kommentarer:

 1. SD har också den underbara fördelen att de aldrig har regerat och därför inte behövt skita ner sig med realpolitikens alla kompromisser. Minns att Miljöpartiet hade samma smörläge i flera år. Sen drog Göran Persson ner dem i realpolitikens bottenlösa latrin..!

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD kommer att fortsätta växa så länge som de stängs ute/slipper ta ansvar. Det kan tom accelerera om S och M bildar regering och/Eller vid en djup lågkonjunktur.

   Att tro att dryga 20% röstar på SD enbart pga invandringen är infantilt.

   Radera
  2. Finns ju ändå indikatorer på hur SD kommer sköta sig i rikspolitiken. T ex jävligt många avhopp i riksdagen och så där, men tycker man alla andra partier är skit har man väl antagligen överseende med sånt.

   Radera
  3. Så är det nog. Rent generellt är väl komptensnivån i riksdagen inte top notch men SD märker ut sig. Än knepigare kan det bli i vissa kommuner.

   Radera
  4. Fast om man ska ta några exempel från europa där högerpopulister så har de ju inte precis slutat att skylla på utomstående krafter bara för att de kommit till makten.

   Radera
  5. Helt klart en fördel opinionsmässigt att stå utanför regeringen idag. Se vänsterpartiet som går riktigt bra från en position där de kan kohandla och kritisera regeringen samtidigt. Kan liksom inte bli bättre.
   (SD) och (v) är de enda partierna av 8 som inte är aktuella för en kommande regering, och bägge går som tåget i opinionen.

   Radera
  6. Svea Rike är all in invandring och landet blir bara tryggare och rikare.
   Folk röstar inte på SD för att stoppa den positiva utvecklingen. Det är rysk desinformation som sprids och ger väljare till SD.

   Längtar efter de skärpta åsiktslagarna så att vi kan få tyst på alla som klagar och prövar att tänka. Uppenbarligen vet våra ledare vad som är bäst för oss.

   Radera
 2. Ligger mycket i vad bloggaren skriver om missnöjesparti. Ingen litar heller på de stora partierna M eller S då extrempartierna C, V o Mp kan ställa till vilka vansinnigheter som helst i en blockregering.
  Klart att invandringsfrågan spelar stor roll då befolkningen konfronteras med problemen i verkligheten. Och majoriteten av är emot nuvarande extrema nivåer men ändå tvingas betala, både socialt och ekonomiskt. Här är SD tydligt i sitt budskap jämfört med andra partier. Ingen vet var S egentligen står.
  Sen tar SD fram kärnvärdena på ett enkelt och rakt sett. Tex sjukvård och äldreomsorg.
  Dock gynnas man såklart av att vara Sveriges enda oppositions/missnöjesparti. Men om man kan genomföra sin politik är en annan sak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast grejen är att t ex nedläggningen av BB i Örnsköldsvik eller var det nu är, har inte med invandring att göra. Det levereras bara av SD-sfären som orsak och lösning. Att M lade ner sista resterna av svenskt försvar efter att Göran Persson monterat ner 95% av försvarsförmågan 1999-2004 har inte heller med invandring att göra osv. Men det är en enkel retorik. "I know what the problem is".

   Radera
  2. Lars, dock kan SD på ett effektivt sätt i varje fråga kontra med "men flyktinginvandringen kostar X miljarder, vi prioriterar annorlunda än ni, i vårt Sverige hade problem A inte hänt". Sen kan man återanvända de där X miljarderna för problem A, B, C och D utan att någon kommer märka det. I fallet sjukvården kan man enkelt utan konsekvenser införa en "förlossningsmiljard" eller liknande om man tror det hjälper och säga "vi tar pengarna från flyktingarna". Effektivt och funkar för SD.

   Ingen orkar gå ett steg vidare i debatten och se helheten, och det är bistert.

   Radera
  3. Ökar man befolkningen med typ 1 miljon på 10 år genom invandring har naturligtvis exakt ALLA FRÅGOR GÄLLANDE OFFENTLIG SERVICE MED INVANDRING ATT GÖRA. Man måste vara imbecill för att inte inse sådana enkla samband.

   Radera
  4. Ja, det blir fel att skylla precis alla problem på invandringen. Det har jag heller inte påstått. Men att den är en enormt stor kostnad råder inget tvivel om. Om nu inga revolutionerande reformer kommer som kan ändra situationen. Sen finns en stor potential av effektvisering och prioritering av kärnverksamheter inom offentlig sektor för att ge pengar till ex vis försvar och eftersatt infrastruktur.
   Men det ser vi inte heller några tendenser till.

   Radera
  5. Invandringen påverkar naturligtvis alla delar av det svenska samhället. Utan invandringen hade Sverige haft en betydligt sämre ekonomisk utveckling det senaste decenniet och det hade naturligtvis haft mycket ogynnsamma följder för svenskarna.

   Radera
  6. Olle

   Detta märks tydligast i Malmö, Botkyrka och Södertälje som genererar stora överskott som pumpas rakt in i statens budget.

   Radera
  7. @Olle, fast vänstern har misslyckats också. I USA där man förlorade vita väljare i rostbältet då man gjorde det logiska felslutet att eftersom eliten företrädesvis är vit så är därför alla vita elit och i avsaknad av stöd. (Vissa kritiker av detta har beskrivit det som att vissa av indentitetsvänstern inte har några problem med ett samhälle med stora skillnader så länge dessa skillnader inte inte har något rasbias). Liknande kan ju ses lite här i Sverige, fast kanske inte i samma grad.

   Radera
  8. Tror att det är så enkelt att många "Svenskar" inte längre vill att Sverige skall vara hela världens socialbyrå, speciellt när de får betala för kalaset på en massa olika sätt. Så visst handlar det om missnöje. Men om SD bildar regering och inte levererar, vilket de inte kommer att kunna göra, så kommer de att förtvina, precis som de riktiga sossarna.

   Radera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  10. Islamism och Vänsterextremism (kommunism) är sedan länge största hotet mot riket säkerhet enligt SÄPO så skriv mer om detta, lite uttjatat om Nassar som inte är så många/hotfulla och nu har det sedan länge lämnat SD och anslutit sig till NMR och AFS.
   SD är ej ett racistiskt parti enligt forskarna och förståsigpåarna. Bara att läsa på vänner!

   Radera
  11. Olle, angående tillväxt så tycker jag du ska lära dig skillnaden mellan BNP och BNP/capita.

   Radera
  12. Vi har faktiskt religionsfrihet i Sverige. Och jag tolkar det som frihet från religion. Därför bör all offentlig verksamhet vara religionsfri, och religion tryckas tillbaka varhelst den visar sitt fula tryne. D.v.s inga som helst eftergifter åt vare sig islam, kristna, eller andra religiösa grupperingar. Om det inte passar så finns det andra länder som gillar religion.

   Radera
  13. BB i Sollefteå är ett riktigt sorgligt kapitel på hur inkompetenta strukturer inom kommun, landsting, fack m.fl. lett till att de inblandade målat in sig i ett hörn där alla skyller på alla och den lilla människan kommer i kläm.

   Grundproblemet: För att upprätthålla tillräckligt hög kompetens krävs ett visst antal födslar per år. Sollefteå började komma under denna gräns. Problemet kunde ha lösts på flera andra sätt än nedläggning. Genom ökad utbildning, träning och rotationstjänstgöring (för ökad kompetens) på andra sjukhus kunde problemet ha lösts. Dock ville de inblandade bara ha kvar sitt status quo...så det blev nedläggning i stället.

   Läs gärna om småsjukhusens nedläggning i DN i maj i år
   https://www.dn.se/debatt/de-sma-akutsjukhusen-har-lagts-ned-pa-oriktiga-grunder/

   Radera
  14. Kent verkar ha missat att Sveriges BNP räknad per capita växer har växt i flera år. Nationalekonomen Stefan Fölster konstaterade för flera år sedan att de kommuner som har de största sociala och ekonomiska problemen är kommuner som har en färre andel innevånare med invandrarbakgrund än medelkommunen. Finland och Japan är också två bra exempel på vad som händer med länder som trots låga födelsetal och åldrande befolkning inte väljer att satsa på massinvandring. Galloperande statsskuld och ekonomisk kräftgång utmärker båda dessa stater.

   Massinvandringen är inget vänsterprojekt. Om det hade varit det så hade varken moderaterna eller organisationen "Svenskt Näringsliv" bejakat det senaste decenniets invandringspolitik som den kom att förkroppsligas av ledaren för moderaterna Fredrik Reinfeldt.

   Radera
  15. @Olle

   BNP per capita har växt tack vare lånekarusellen. Inget av värde har skapats.

   De flesta av flyktingarna är en nettokostnad som kommer att visa sig när bobubblan spricker.

   Radera
  16. Vad gäller Reinfeldt får man väl bara konstatera att han fick en slags mental hjärnblödning mot slutet.

   Radera
  17. Tror vi kan skåda några år in i framtiden genom att observera Paris förorter. Visst, man kan säga att fler dylika ökar BNP, men knappast på det sätt man vill. Tror Finnarna skrattar bäst som skrattar sist. Danskarna också, för den delen. Och norrmännen.

   Radera
  18. Olle, det är en plan som vänster och höger enas om.
   I grunden liberal, sen är det frågan om skatten ska sluta finnas eller vara drakonisk.

   Radera
  19. Den skeva demografiska fördelningen i Sverige där det går allt fler män per kvinna i kombination med att allt blir dyrare och SEK tappar i värden resulterar i att "missnöjespartier" växer sig stora.

   Radera
  20. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  21. Jag antar att Stefan Fölster då också konstaterade att Malmö, Botkyrka, Södertälje, e.t.c. tillhör de framgånsgsrika kommunerna?

   Radera
  22. Incognito B: Det var en mycket medveten handling av Reinfeldt; han följer Bilderbergarnas mönster.

   Radera
  23. Fredrik Reinfeldt följde kanske Bilderbergarnas mönster men definitivt så lyssnade han på nationalekonomernas åsikter. Invandringspolitiken som den utformades under Reinfeldts mandatperiod var baserad på forskning vilket många tycks ha missat.

   Radera
  24. Invandringen kostar max 5 miljarder varje år. Pensionssystemet skulle fullständigt kollapsa utan att vi fått 50-60000 medborgare senaste åren. Ofta får vi universitetsutbildade helt gratis. De ska bara integreras. Jobb finns det exakt hur mycket som helst.

   Radera
  25. Olle exakt ! Reinfeldt älskar Svenskarna och Sverige han stoppade rasister som Borg och Billström som kom med helt irrationella varningar om eventuella kostnader.

   Radera
  26. Jämfört med de värsta kriskommunerna som exempelvis Töreboda så är Malmö, Botkyrka och Södertälje hyfsat framgångsrika.

   Radera
  27. Det finns hur många jobb som helst i en välfungerande ekonomi som den svenska. Finland är ett bra exempel på hur en ett samhälle som Sverige skulle se ut om våra politiker inte lyssnat på nationalekonomernas råd utan slappt följt en populistisk linje i invandringsfrågan.

   Trots att den arbetsföra delen av Finlands befolkning minskar så är arbetslösheten högre i Finland än i Sverige!

   Radera
  28. Olle måste trolla. '.' med.

   Radera
  29. Olle A: Malmö är konkursfärdigt. Utan kommuntransfereringar hade det inte funkat öht. Forskning är inte alltid att lita på. Man bör ställa sig frågan :"Vad är syftet?" Att utan konsekvensanalys släppa in 100 000-tals människor (som inte till en ringa del består av analfabeter) är det väl knappast någon som skriver under på?

   Radera
  30. Det är skillnad på flyktingar och arbetskraftinvandring. De senare har ofta redan jobb när de kommer hit, och är en bra affär för Sverige. Flyktingar däremot är ofta inte anställningsbara och en ren förlustaffär.

   Radera
  31. Det finns många kommuner som är konkursfärdiga Qvintus. Forskarna är ganska överens om hur massinvandringen påverkar ett land med åldrande befolkning och låga födelsetal. Konsekvenserna av massinvandringen blir tydliga när vi jämför två länder som Finland och Sverige. Båda länderna har problem med låga födelsetal och en åldrande befolkning. I Sverige så valde politikerna att lyssna på forskarna och öppnade landets gränser för invandring medan de finländska politikerna valde att ignorera råden från nationalekonomer och statistiker.

   Finlands dåliga ekonomiska resultat och sociala problem är ett mycket illustrativt exempel på hur Sverige skulle ha sett ut om inte politikerna lyssnat på professionella råd.

   Mer läsning här: https://www.dagenssamhalle.se/debatt/ljusa-framtidsutsikter-tack-vare-invandringen-29992

   Radera
  32. Olle, om du nu inte skojar så talar artikeln mot det du säger: Det är en stor utmaning/kostnad men kan, obs kan ge stor avkastning på sikt. Men nu har vi facit och vet att bara ett fåtal av de som kommit senaste 10 åren har fått ett jobb. Och kostnaden beroende på det beräknas vara bortåt 100 000 per flykting under deras livstid.
   Finland blir bara löjligt att jämföra med. Tror du verkligen att deras ekononmi skulle växa om man tar in 1 miljon lågutbildade ?.

   Radera
  33. @Olle: BNP per capita minskar enligt finansminister Magdalena Anderssons sista slide. Den sista bilden visade hon inte men den finns med i det nerladdade materialet från regeringens hemsida.

   Radera
  34. Sverige har väl tagit emot runt en miljon lågutbildade immigranter och har haft en mycket gynnsam ekonomisk utveckling. Finlands ekonomiska utveckling visar däremot alla tecken på den stagnation och recession som blir följden landets demografiska utveckling.

   När gruppen arbetsför finländare minskar så uppstår brist på arbetskraft vilket driver upp lönenivån vilket skadar exportindustrin. När gruppen unga medborgare minskar så snedvrids konsumtionen vilket skadar hemmamarknaden. Resultatet blir arbetslöshet, sjunkande intäkter till det offentliga och företagsdöd.

   Radera
  35. Ja, och vill tillägga att Finlands BNP/capita växer nu snabbast i Europa efter man kommit till rätta med krisen pga Nokia och Rysshandel. Sen beräknas varje flykting kosta bortåt 100 000 /år under hela dennes livstid. Som utvecklingen ser ut nu.

   Radera
  36. Kapten Crunch: Nej, BNP per capita minskar inte i Sverige. Var har du källan?

   Senaste prognosen från Finansdepartementet visar följande siffror:

   BNP per invånare:
   ... 2017: +1,1%
   ... 2018: +1,9%
   ... 2019: +1,3%
   ... 2020: +1,3%
   ... 2021: +0,9%

   Jag kan ha missat något, så har du uppdaterade prognoser så tar jag gärna emot dem.

   Radera
  37. Om det här är sidan du refererar till Kapten Crunch så ökar BNP/capita med typ 1,9 procent.
   https://www.regeringen.se/497a3d/contentassets/ec3c0ca56a03422290291862d95753ca/presentationsbilder-samhallsbygget-ett-tryggt-och-hallbart-sverige.pdf

   Radera
  38. Totalt ointressant att BNP per capita ökar. Kan öka med 100% per år, men är det lånade pengar så är det inte en god ekonomisk utveckling. Det är lyxfällan och oerhört oansvarigt. Samt att referera till flyktingar som kostar otroliga miljarder i kostnader och sliter isär Sverige, som något positivt är imbecillt.

   Radera
  39. Niklas: Jaha, du vill hellre titta på offentlig och privat total förmögenhet (tillgångar minus skulder) än produktion per person?

   Så, om du får gissa, hur tror du offentlig och privat total förmögenhet har utvecklats de senaste fem åren?

   Radera
  40. Du har fått allt om bakfoten Niklas. Sverige har en lägre statsskuld än Finland, att begå demografiskt självmord är inte bara dumt utan faktiskt också väldigt dyrt.

   Radera
  41. Joakim tillgångar är inte mer värda än vad parter är beredda att betala för det. Däremot skulder består. Så nej det är återigen totalt ointressant att titta på. Privata hushållsskulder har ökat mer än BNP och som alla skulder så ska de betalas tillbaka. En mer adekvat fråga, hur ser den procentuella ökningen per år av privata skulder ut i Sverige?

   Radera
  42. Ja, normalt brukar man ju marknadsvärdera tillgångar, och det känner du till som ekonom.

   Det är rätt ovanligt att någon som säger sig vara utbildad ekonom anser att tillgångars värde är "totalt ointressanta" och att ökande BNP per capita är "totalt ointressant". Pluspoäng för originalitet!

   Nåja. Skulderna ökar alltför snabbt för hushållen i Sverige, ett tydligt problem som såväl finansinspektionen, riksbanken och regeringen är överens om. Baksidan av skuldökningen kan givetvis bli att när/om det går åt andra hållet så kan BNP kraftigt krympa då hushållen drar ned på sin konsumtion. Men det innebär ju inte att dagens tillgångsvärden och att värdet på produktionen är "ointressanta" -- dagens höga förmögenhet ger en viss säkerhet/buffert även vid ett ganska kraftigt fall för tillgångspriserna, även om man förstås kunde önskat att det vore ännu bättre.

   Hushållens skulderna som andel av disponibel inkomst (det klassiska måttet på om hushållen är överbelånade eller ej) kan inte stiga i all oändlighet, men är inte egentligen extremt höga i förhållande till ränteläget. Tyvärr är det upp till finanspolitiken att rätta till skuldsituationen, och den heta potatisen sparar man till efter valet.

   Radera
 3. Jag har väl aldrig varit nöjd, det har gjort mig skapligt välbeställd. Jag var inte nöjd med min lön utan blev egenföretagare. Att vara nöjd är inte någon merit i mina ögon. Sedan har inte M och S ändrat sig i invandrings frågan i princip vilket jag tycker är nödvändigt i dags läget. Därför har de inte mitt förtroende.

  SvaraRadera
 4. En hel del av vad väljarna tror om SD är dock fel. Vilket i längden kommer bli ett problem. För SD kommer i något läge tvingas visa färger. Att kritisera är lättare än att regera (för att sammanfatta Cornus inlägg).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, genom att i åtta år varit utestängda från alla samtal (till skillnad från V som fått igenom regeringsförslag) kan SD två sina händer och fortsätta tjata om sjuklövern och att de är de enda som lyssnar och bryr sig.

   Radera
  2. Oavsett vem som vinner valet 2018 så kommer den nya regeringen få det väldigt tufft med att styra landet.
   En lågkonjunktur, en omfattande digitalisering och en robotisering kommer att märkas av på många olika sätt. Men visst SD är ett missnöjesparti som många hoppas ska ta tag i problemen i förorten.

   Radera
  3. Jo, fast ni får det ju att låta som om det är någon onsdefull taktik från SD att minnsann inte vara med och samtala och regera, så att de kan kritisera alla istället! I själva verket så vill de ju samtala med andra partier, men de andra låter dem inte vara med.

   Radera
  4. Ta en sådan sak att vi sponsrar Hamas, en av USA terrorstämplad organisation, med 1,5 miljarder på 4 år.

   https://www.expressen.se/debatt/svenskt-bistand-kan-avlona-terrorister/

   Ja, blir man inte missnöjd med att med sin kvarskatt betala Hamas, ja då blir man det aldrig. Så, jag är missnöjd. Tills dess att S, M mfl slutar att sponsra terrorister, kalla vuxna män för barn, så kommer jag vara missnöjd. Mycket missnöjd.

   Radera
  5. @The Engineer
   Taktiken att frysa ut SD har slagit helt fel. Alla partier utom SD har förlorat på det. Att politiker inte vill prata med varandra är helt oacceptabelt, och på sandlådenivå. Det är dags att börja behandla dem som vilket annat parti som helst. Själv kommer jag förstås inte att rösta på SD då de är lite för sossiga för mig.

   Radera
  6. Att ingen reporter frågar Wallström om hur många mördade judar hon/vi får för dessa miljarder. Kanske svaret kan uttryckas i antal per år. Det går säkert att räkna ut på ett ungefär.

   Sedan kan man apropå SD jämföra det utfallet med vad som händer nästa gång Ekeroth går lös på stan med ett järnrör. Vad är värst?

   Radera
  7. Sjuklövern har i 20år misskött politiken och därför så växer SD, AFS och anta partier fra.
   Skyll inte på folket eller SD utan utkräv ansvar från de som satt Sverige i denna sits.
   Skolan rämnar, sjukvården havererar, 200.000 fattigpensonärer, migrationskolaps, Polis i kris och en pytteliten försvarsmakt sminkande skydda en stad mm.....
   Nä nu måste vi vända eländet och sluta tjafsa.
   För Sverige i framtiden!

   Radera
  8. Petter, helt rätt men lägg på trettio år. Då var Sverige ett lågskatteland med hög standard, nästan skuldfri befolkning, friskt näringsliv och troligen världens bästa skola. Men de valde då en annan väg än Schweiz.

   När det gäller val av parti brukar jag fritt citera bloggaren: "Definitionen av dumhet är att rösta på samma parti igen och tro att det skall bli annorlunda." Den så kallade sjuklövern har förstört i femtio år. Varför skulle de bättra sig nu? (Därmed inte sagt att SD är enda alternativet.)

   Radera
  9. Sverige - lågskatteland? När då?

   Radera
  10. Det skrev jag ju, ungefär före sextioåtta.

   Skattehöjningarna började dock på allvar ungefär fyrtioåtta då källskatten infördes. Det som inte syns finns inte... Moms, energiskatt, arbetsgivaravgift, fastighetsavgift, sopavgift, löneskatt...

   Radera
  11. Föregångaren till moms var oms (1960); tror det var 6.4%. Gunnar Hedlund (Bf) sa då de berömda orden:"När man väl inför en skatt vet man aldrig var den slutar". Så rätt han hade.

   Radera
 5. DÖ var det bästa som kunde hända för SD, då krattade ju alla partier manegen och SD kunde gå "all-in" med sin "vi-och-dom" retorik och marknadsföra sig som "den enda" oppositionen.

  Så det är ju bara att gratulera SD för alla försök som övriga partier har gjort för att minska deras inflytande har ju bara ökad på deras stöd.

  SvaraRadera
 6. Jag som i min enfald trodde SD var populister? Eller de kanske är både och?
  Sen har jag alltid funderat på varför SD är missnöjes/populistparti när det är precis alla andra partier som gör populistiska och missnöjesutspel.
  Är det något SD inte gjort så är det att agera populistiskt.
  När det är bevisat om och om igen att den typen av ekonomiska migranter och den lilla klick med asylärenden vi har är en faktisk kostnad, får man vara minst lite korkad att hävda att SD är problemet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD:s stöd kommer väl från båda lägren: dels de som på allvar tror att de sitter på några lösningar, och dels de som som vill ge etablissemanget i stort en känga. Analogin med Trump är ganska fullständig. Så ja, både -och.

   Radera
  2. Om man nu ska dra på växlarna lite så sitter ju faktiskt SD på svaret för stunden. Totalstopp sv inkommande samt återsändning av de som inte ska vara här. Dvs folk som fått avslag på sina ansökningar för uppehållstillstånd.
   Idag drivs Sverige med 7 galna kaptener som precis kört sönder bogvisiret på sin färja. Diskussionen förs om man ska svänga vänster eller höger medans man inte ens är medveten om att båten håller på att sjunka.

   Radera
  3. Jo, men den lösningen på ett av problemen räknas inte som godtagbar av de Goda. 60 000 till med PUT hittils i år... 30 000 nyanlända pensionärer de senaste åren... det är bra och ansvarsfullt enligt de Goda...

   Radera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är blockad. Rätt patetiskt att fortsätta hänga här när du inte är välkommen. Gör nu som utvisad och lämna bloggen.

   För övrigt, ingenstans stöder jag SD i detta inlägg. Kallar till och med en del av deras stödjare och aktiva för rasister, fascister eller nazister. För att de likt dig är det.

   Radera
 8. SD är det enda riksdagsparti som kvinnor som är rädda för att bli våldtagna kan rösta på. SD är det enda riksdagsparti som fädrar som är rädda att deras döttrar och fruar ska bli våldtagna kan rösta på. Vad tror du egentligen??? Att SDare röstar SD för att de bedriver en borgerlig politik?


  Men du har rätt i att SD är det enda parti som drar sig för att doppa sina klåfingriga fingrar som riksdagspolitiker i grundlagssyltburken med mainstreammedias kollaboration. Det ska vara upp till folket att avgöra grundlagsändringar!

  Själv tillhör jag ett litet parti som heter Kristna Värdepartiet, men jag har röstat SD två gånger varav en gång i mitten av 1990-talet. Men jag har också rösta Folkpartiet två gånger och Kalle Anka-partiet två-tre gånger. Vi i KV har inte riktigt "satt oss" i den här ödesfrågan om invandrarnas brottslighet och invandring från MENA-länderna. Men det lutar åt att vi är restriktiva till invandring från MENA-länderna för de flesta av medlemmarna och styrelsen är djupt konservativa eller reaktionära kombinerat med att de är Kristna. Vi är till och med mer avskydda av etablissemanget än SD.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför skulle kvinnor som är rädda för att bli våldtagne rösta på just det riksdagsparti som är mest negativt till kvinnors rättigheter! Mycket märkligt inlägg.

   Radera
  2. Ett bra exempel är inlägget ovan på SD-fanboysens oförmåga att förstå verkligheten. Motståndarna är onda och vill att kvinnor ska bli våldtagna. Joråsåatt...

   Det är tragiskt att SD med åtföljande svans inte har någon förmåga till analys eller eftertanke för så länge SD med gott minne odlar sin byfåne-svans är SD vare sig något hot eller alternativ till övriga, i och för sig, värdelösa partier.

   Radera
  3. @Nisse var har du varit de senaste åren? det är väl klart som tusan att SD är ett hot för de andra partierna. Kolla in valfri media så ser du ju att sossarna och övriga håller på att pissa i brallorna pga SD. Men fortsätt gärna att stoppa huvudet i sanden som en struts, och låtsas att de inte är något hot eller alternativ som växt från <4% till 6% till 14% till >20%.

   Radera
  4. SD är sossar i botten så kalla inte dessa högerextrema.
   AFS är mer höger i din politik och är nationalister.
   Hursomhelst så hoppas jag på en regering som tar tag i dessa problem då man blundat för många av dessa i 20år.

   Radera
 9. Ifall sosseriet inte ingår i nästa regering blir situationen intressant. Alla S-märkta ( tillsammans med V, MP, Fi sympatiserande ) tjänstemän, SVT/SR samt presstituerade kommer garanterat att ta modell från vänstern i USA och obstruera allt vad de kan för att göra livet surt för dessa som nekade S en plats vid köttgrytorna.

  En sak som är intressant att följa med nu inför valet är utnämningarna av nya tjänstemän för höga poster runt om i Sveriges förvaltning.

  Litet svart humor, var mobiliseringen utav Hemvärnet nyss en övning ifall valresultatet skulle bli oönskat ur makthavande elitens synpunkt ? Kanske gick övningen ut på att ogiltigförklara valresultatet och att hantera den då uppkomna situationen ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästa regering kan bli SD, M, och kanske någon till, i den ordningen. Stödpartier till SD, en intressant konstellation. S & M kan aldrig regera ihop då det från båda sidor skulle ses som det ultimata sveket av deras väljare.

   Radera
  2. @Incognito, jag är inte så säker. Liknande höger-vänster-konstellationer har uppstått i andra Europeiska länder med liknande läge. Skulle inte förvåna mig om S och M regerar ihop efter valet med stöd av några småpartier. Under tiden kommer SD isåfall att växa och närma sig 40-50% i opinionen.

   Radera
 10. Minns under Reinfeldts tid och även före han så fick inte svenska folket ens diskutera invandring och särskilt inte volym, det var en slags tyst pakt mellan partierna att inte diskutera problem och kostnader rörande invandring, så under tiden för den humanitära stormakten hade folk fått nog och den tokliberala proppen i det svenska kloaksystemet fick ett skriande behov av att skitas ut och SD växte som svar på det.

  Synd för egentligen är svenska folket ett generöst folk men svenska politiker missbrukade den välviljan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fattar verkligen inte hur Alliansen kunde nära MP vid sin barm, och öppna portarna på vid gavel för alla dessa främlingar. För att sen dessutom fullborda sitt svek med Decemberöverenskommelsen! Jag kommer nog aldrig att lita på något Alliansparti igen.

   Radera
  2. De allra flesta toppolitiker har inget utanför politiken att falla tillbaka på och därför var de tvungna att dansa efter medias pipa under många år och driva en migpolitik som inte uppskattades av många av väljarna. Alternativet var att bli uthängda som rasist och riskera karriären lex Billström.

   Radera
  3. Jo, men alla folk är generösa om de ockuperas mjukt.

   Det är som sagt intressant med val, inte själva valet utan folket som också tror de har demokrati och klurar på ideologiska skillnader, sen kommer ju tiden att deala, moderaterna dealar alltid bort bensinskattesänkningar.

   Radera
 11. Jag delar Cornus analys, men jag tror fortfarande att invandringsfrågan är den största faktorn i SD:s framgång. Det handlar om trovärdighet. Man kan givetvis inte lita på ett parti som skriker "rasist!" ena dagen åt den som ser problem i sammhället, och nästa dag plötsligt erkänner samma problem. Ett erkännande som tycks komma under galgen, endast därför att deras väljare flyr. Syltryggar är vad både Alliansen och Sosseriet "makten framför allt" är. Säga vad man vill om V och MP men de är åtminstone konsekventa, även om jag inte håller med dem om någonting överhuvudtaget.

  SvaraRadera
 12. Varför kunde inte våra politiker begripa att det finns en betydande opinion bortom rasism på ena sidan och infantil idealism på andra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Deras inkomster, karriärer samt platser vid köttgrytorna är beroende på att de inte förstår.

   Radera
  2. Därför att de styrande har suttit i landets största "filterbubbla"...
   Tokholms innerstad med satelliter

   Radera
 13. Så länge som politiker upplevs hantera skattemedel slarvigt eller för den delen myndighetsuppgifter nästan brottsligt. Då är det bra att det finns möjlighet att vissa missnöje. Kanske skulle det finnas en röstsedel där det står typ” ”Jag saknar förtroende för politiker, era skojare och karriärister” Istället för bara en blankröster.

  SvaraRadera
 14. För att vara helt ärlig så skiter jag mer eller mindre i vad SD har för åsikter angående resten av deras program, så länge de drar ner Invandringen och faktiskt ser till att utvisa de som inte ska vara här. I worst case om inte det finns några länder som vill ta emot dem så får de sättas i läger tills vi hittar något land som är villiga att ta emot dem, annars får se sitta på livstid.

  Att kicka ut de som inte ska vara här, och att vilja minska invandringen överlag har inget med rasism att göra, det har med ekonomi och välfärd att göra.

  Jobbar du så att du får in mer pengar än vad vi stödjer dig med så har jag inga problem med att du är här dvs jobbar du ca halvtid eller mer så har jag inga problem med att ge några slantar som barnbidrag, bostadsbidrag osv, då försöker du åtminstone, men har du bott här i 3+ år och inte lärt dig ett dyft svenska, än mindre jobbat något så har du inget här och göra, vi har nog med folk som inte arbetar i Sverige utan att vi behöver importera flera.

  SD kommer inte strula till resten av Sverige mer än vad de andra partierna skulle göra. Men personligen så tror jag SD kommer få svårt att regera utan egen majoritet. De andra partierna kommer att göra allt för o sabba. Sd slutar på 30+% i detta val.

  Sen har Cornu rätt i att sjuklöverns feminist (och postmodernistiskt) tjat har gått mig upp över öronen.
  Som milo säger.. "Feminism is Cancer"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är det så att vilken konstellation som än kommer att regera Sverige efter höstens val är den/de bundna till händer och fötter av olika internationella traktat och överenskommelser vi anslutit oss till, ofta under FN:s eller EU:s paraply. Att komma ur dessa bindningar kommer att ta år och bland annat kräva att vi kan befria oss från självbilden som "den humanitära stormakten".

   Radera
  2. Konventioner kan frånträdas.

   Dessutom finns det rätt så stort tolkningsuttrymme för suveräna stater, det är inte direkt så att FN:s ridande polis kommer galopperande..

   Interna protester/obstruktion/aktivism från tjänstemän etc kommer nog att vara mer akuta angelägenheter. EU verkar för övrigt gå i riktningen samsyn om "säkra asylantläger" på EU-mark men med begränsade möjligheter till uppehållsrätt.

   Radera
  3. @Max, vad är det för konventioner du pratar om som skulle vara så svåra att lämna? Nämn en enda som vi inte kan gå ur om vi vill?

   Radera
  4. @The Engineer. Ta t ex den s k Flyktingkonventionen. Jag skrev inte att vi inte skulle kunna utan att det skulle ta år. Det finns också aspekterna att vi själva har nytta av delar av överenskommelserna och och värdet av vårt rykte som pålitlig, fördragsrespekterande nation. (Jämför med vad Trump håller på att göra med USA:s trovärdighet).

   Radera
  5. Nkari har missat att välfärden och den gynnsamma ekonomiska utvecklingen i Sverige inte hade varit möjlig utan massinvandringen.

   Radera
  6. Olle Andersson. Vilken rapport visar att de sista 18 årens asyl/anhörighets-invandring genererar ekonomiskt överskott? Skulle vara intressant att läsa den. Och ta inte en en hemsida som säger "det är så", utan en seriös undersökning med beräkningar. Du kanske är ironisk iof.

   Radera
  7. Olle trollar eftersom det han påstår motsägs av samtliga nationalekonomer som bedriver forskning på området. Han är ju inte ensam om detta men han har ändå fel. Samtidigt säger forskarna att det inte råder oenighet.

   https://www.dagenssamhalle.se/debatt/ingen-oenighet-om-flyktinginvandringens-kostnader-22529

   Radera
  8. Mats Hammarstedts artikel handlar bara om hur flyktinginvandrare betalar in till och får ut från den offentliga sektorn. Vad som skulle bli konsekvensen för samhället i stort skulle bli om flyktinginvandringen upphörde tas inte upp i artikeln.
   Här refereras till en rapport som försöker beskriva hur flyktinginvandringen påverkar hela samhället:https://www.va.se/nyheter/2015/09/24/rapport-flyktingkrisen-ekonomin/

   Radera
  9. 1) Rapporten är ej vetenskaplig, den kommer från en bank. Har du ingen vetenskaplig rapport från 2017-18?

   2) Den beskriver vad som kan/borde hända i ett idealt scenario 2015 och framåt. Den analyserar alltså inte vad som har hänt mha ett dataset och vetenskaplig metod.

   3) Rapporten gäller ej specifikt Sverige.

   4) Om nu slutsatserna stämmer så har ju EU agerat oerhört irrationellt senaste åren efter att rapporten publicerades 2015. Det var mycket som sades runt 2014-15 som inte har visat sig stämma. Titta på vad valfri politiker/dagstidning sysslade med dessa år.

   Radera
  10. "vårt rykte som pålitlig, fördragsrespekterande nation"

   Att Sverige viker sig dubbelt för att övertolka/följa vissa konventioner behöver inte betyda att vi är pålitliga. Sverige sysslar tvärtom med sk "treaty override" på andra områden. Tex skatteavtal med andra länder, där Sverige ensidigt frångår avtal.

   I de flesta normala länder brukar det till syvende og sidst vara så att folkets väl & ve går före ev. ängslighet över "internationellt rykte", om ett val måste till.

   Radera
  11. Rapporten kommer från ett välrenommerat kreditinstitut och sammanfattar väl det som nationalekonomer anser om flyktingvandringens positiva inverkan på hela samhällsekonomin.

   Om du har någon vetenskaplig artikel som motsäger det som artikeln påstår så vore det intressant att ta del av den.

   Radera
  12. Olle är du ekonom? Retorisk fråga, självklart är du inte det, jag är det däremot. Kan du sluta spamma löjliga artiklar om att flyktingar är en vinstaffär. En ekonom tänker logiskt och beräknar utfall, denna beräkning är oerhört enkel gällande flyktingar, de är inte ekonomiskt lönsamma. Jag kan visa dig modeller på detta, men det blir för långt för en kommentar här. Snälla sluta uttala dig om ekonomi, när du uppenbarligen inte behärskar området.

   Radera
  13. De som står bakom rapporten från Credit Suisse är ekonomer. Jag förstår att det känns svårt för dig att bemöta mina mycket välgrundade påståenden men att som nu försöka med något slags härskarteknik fungerar inte. Det är ett irrationellt förhållningssätt som inte du Niklas tjänar något på.

   Till sist, jag har studerat ekonomisk historia på Stockholms universitet och vet därför att den typ av beräkningar som gäller hur en stor mängd individer påverkar hela samhällsekonomin aldrig kan vara enkla.
   Här är rapporten i fulltext för den som är intresserad: https://plus.credit-suisse.com/rpc4/ravDocView?docid=4LXqik

   Radera
  14. Olle, den rapport som nyligen presenterats i vår medier, inkl hör och häpna SVT visar att varje flykting har en genomsnittskostnad om 74 000/ år under sin livslängd. I våra utanförskapsområden har 70 % av eleverna inte gymnasiekompetens och kommer därigenom aldrig ut i arbetslivet. Hur kan det bli lönsamt?. Det tror du inte ens på själv.

   Radera
  15. Det är ingen härskarteknik, om du är absolut inkompetent i ett område så ska du inte debattera det med folk som är erfarna ekonomer och tro att du har trovärdighet i frågan. Du visar ingen insikt eller förståelse i ekonomi.

   Radera
  16. Olle

   Flyktinginvandring till Sverige är en kostnad det visar ALLA vetenskapliga rapporter, se Hammarstedts artikel. Det finns trots detta en vilja bland vissa grupper att pga humana skäl ta denna kostnad men det är en annan diskussion.

   Man kan inte som du försöka att bevisa ett utfall genom att länka till en 3 år gammal prognos över ett utfall. Det hoppas jag att du förstår.

   Radera
  17. Jag får citera mig själv "Mats Hammarstedts artikel handlar bara om hur flyktinginvandrare betalar in till och får ut från den offentliga sektorn. Vad som skulle bli konsekvensen för samhället i stort skulle bli om flyktinginvandringen upphörde tas inte upp i artikeln. " Rapporten från Credit Suisse är mycket relevant eftersom den till skillnad från Joakim Ruist och Hammarstedt försöker bedöma hur flyktinginvandringen påverkar hela samhällsekonomin.

   PS
   Har du verkligen koll på alla vetenskapliga rapporter som skrivits om hur flyktinginvandringen påverkar Sveriges ekonomi!

   Radera
  18. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  19. @Olle. Att inte ens kunna hålla reda på vem som säger vad i en liten kommentarstråd tyder på?

   Radera
  20. Helt rätt medimixus :-)

   Radera

  21. Allvarligt Niklas, du är inte kompetent att bedöma vem som är inkompetent :-)

   Radera
  22. Och här observerar vi ett fullvuxet exemplar av Spammus Gigatincus. Just detta exemplaret har av besökare fått smeknamnet "Olle" ..

   Radera
  23. Olle

   "Kostnaderna förenade med flyktinginvandringen är ingen het potatis inom vetenskapen, vilket det framstår som i medierna. Tvärtom är det korrekt att påstå att det råder vetenskaplig konsensus om att flyktinginvandringen med rådande sysselsättningsgrad bland flyktingar är en kostnad för de offentliga finanserna, konstaterar Mats Hammarstedt, professor i nationalekonomi."

   Har du svårt att förstå att detta innebär en kostnad för samhället?

   Sedan kan ekvationen se annorlunda ut om man även tar med anhörig- och arbetskraftsinvandring.

   Och visst kan BNP svälla temporärt om det kommer 10 000 personer/vecka som ska tas om hand av samhället. Men hur finansieras detta? Är chansen inte stor att dessa pengar gör större nytta någon annanstans?

   Om du inte förstår att man inte kan jämföra en prognos med ett utfall så är det tyvärr inte så mycket mer jag kan göra.

   Radera
 15. Även om SD skulle ha 100 procent av rösterna från lågutbildade yngre män i landsbygd, så är de i genomsnitt fortfarande tredje största part i kvarvarande grupper.

  SvaraRadera
 16. Tror att många här diskuterar frågan från ett manligt perspektiv - och där har egentligen inget nytt hänt de senaste åren. Det som är nytt nu är ju att det är KVINNOR som strömmar till SD. Våldtäktsepidemin är ju en sak där iofs, men jag tror att slöseriet och flummet inom vänstern är värre.

  Tänk dig själv att du är en tröttkörd tvåbarnsmamma som går 04:30 på morgnarna för att laga billig gröt åt ungarna innan du kör dem till dagis. Samtidigt kollar du nyheterna och dina flöden i social media: Vad ser du där: Brinnande bilar. Klottermurar. Kamelfarmar. Våldtäkter och Rån. Mer brinnande bilar. Inställda tåg. Inställa bussar. Miljarder för att sätta 9000 afghaner i gymnasiet. Män som vägrar skaka hand. Nedlagda sjukhusavdelningar. Nedlagda BB. Sedan kommer du till jobbet och ytterligare en kollega varje månad går in i vägen och slutar komma pga utbränd. Sedan ringer de från dagis och lillan är sjuk, du måste lämna kollegorna i sticket och hämta tidigare. Där rök visiten i helgen hos svärmor som inte träffat barnen på fyra månader. Tusen saker att stressa upp sig över. Sedan på kvällen ser du och mannen på Strandhall på opartiska SVT stråla av lycka över att få höja barnbidraget med ytterligare en hundring. Du tänker "du och ditt parti kan fara åt helvete" och bestämmer dig för att rösta på SD i ren jävla protest.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. .. eller att de på dagis har fått en ny nyexad pedagog från Södertörn med nya "friska" ideer om intersektionalitet och postkoloniala teorier. Som denne gärna praktiserar på lilla Lisa 3,5 eller provar ut slöjor till flickorna för att de skall känna sig integrerade så att inte lilla Fatima 4 skall vara den enda flickan på dagiset med just slöja och som fröknarna är tvingade att filma tre gånger om dagen eller när pappan vill så...

   Radera
  3. Det är så skönt, jag behöver inte ens skriva något för det finns andra som så fint skriver precis det jag tänker. Tack.

   Anekdotiskt kan jag tillföra att jag nyss träffat en ny vän som kommer från Iran och har bott här i några år. Han har fått PUT för ett tag sedan och läst några månader på SFI. Det i stort sett första han sa till mig på Svenska var: "Varför gör ni så här? Ni måste sluta släppa in vem som helst, de som kommer är inte bra"
   Han berättar att de andra på boendet använder droger och inte vill jobba.

   Han vill ha ett jobb, han är utbildad i Iran och har jobbat med ett vanligt förekommande hantverksyrke men det finns inget jobb ännu då hans Svenska är för dålig och han lider mycket av att vara samhället till last. Jag måste påminna honom ofta om att just nu får han pengar för att lära sig Svenska och sen får han ett jobb och då kan han betala tillbaka med sin inbetalda skatt.

   Han skickar länkar på Iranier och Afghaner som begått brott i Sverige, han skäms på deras bekostnad och undrar varför vi inte skickar tillbaka alla som missköter sig.

   När han få en chans, så kommer han att rösta på SD.

   Radera
  4. Jag har också en vän från Iran som undrar samma sak. Han förstår vad de andra säger...

   Radera
  5. Problemet är gruppmentaliteten, om vi skulle skicka tillbaka de som inte sköter sig så är det rasistiskt då de är utlänningar och då visar man upp några ambitiösa som din vän och hävdar att alla skall få stanna.

   Vänstern älskar att sortera och dela in människor i grupper och inte som individer och då blir det helt galet, antingen låter man 6000 vuxna utan asylskäl stanna eller så skickar man 6 miljoner judar till gasning, båda är exempel på vad som händer när man betraktar människor utifrån grupp och inte som individer.

   Radera
  6. Jo men det är ju vänstern det, vi andra normala människor kan ju göra den där andra sorteringen och förstå att man måste skicka tillbaka de som inte ska vara här. Dvs de som kommer hit för att begå brott eller på olika sätt parasitera på samhället, de är egentligen inte i mer behov av hjälp än en fästing.

   Islamister eller de som kommer för att sprida islam har inte heller här att göra, om vi låter den till religion förklädda politiken etablera sig ordentligt så får vi precis samma problem som människorna där tvingades fly ifrån.

   Radera
 17. Den 9:e November 1989 kollapsade DDR...
  Den 9:e September 2018 kommer hela 68-kulturen i Sverige att försvinna som när man drar ur proppen i badkaret och det kalla smutsiga badvattnet försvinner ner i historiens avloppsrör...
  (S) är idag stressade som en iller och man har panik på Sveavägen 68..
  Man är nu rädda för "verklighetens folk" som man länge ignorerat till förmån för primalskrikande på Södermalm som fått diktera och styra problemformuleringsprivillegiet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Historien skrider framåt i distinkta kvantar/steg.. 1789, 1848, 1914, 1939, 1945, 1961, 1976, 1989...

   Radera
  2. ... och givetvis 1968 !!
   ;-)

   Radera
  3. I DDR hade de en välutbildad befolkning ett misstag som socialisterna inte gör om här.

   "Av envar efter förmåga, åt envar efter behov."

   Radera
 18. Ingen i Sjuklövern vill begränsa elnätsmonopolisternas övervinster, inte heller stoppa försäkringsbolagen från att skumma av grädden i förvaltningen av tjänstepensioner, inte heller stoppa att propaganda-TV ska finansieras via skattesedeln. Och inte minska ner antalet riksdags- och landstingsledamöter som bara har politiken som ett jobb och utan egen vilja och ideologisk kompass röstar som partisekreteraren säger. Eller vrida tillbaka regeringskansliets bemanning. Eller gå ur Schengen, vars positiva effekter för vanligt folk är helt försumbara, medan de negativa är mycket konkreta.
  Vad vill SD i allt detta? Vet inte riktigt, men de är i alla fall inte ansvariga för moraset.

  SvaraRadera
 19. beslutet att 9000 ungdomar ska subventioneras med den nätta summan av 3 miljarder under en treårs-period. Trots att majoriteten fått avslag både 2 och tre gånger, satt i.a.f. för spiken i kistan för var min nästa röst ska hamna. Den går till det enda partiet som dessutom vill gå ur EU.

  3 miljarder. Vad hade riktade skyndsamma 3 miljarder under 3 år kunnat göra för annan nytta ? Nedlagda bb , kanske. Det finns tusen skäl att använda skattepengar till basal samhällsnytta än att pynta skolgången för bluffmakare som genom sin retorik framstår mer som ockupanter än medborgare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis är det helt logiskt att låta dessa ungdomar stanna. Sverige behöver dem och vi har redan lagt ut stora summor för att de skall lära sig svenska och integreras i samhället. Om de som vill utvisa dem hade fått igenom sin vilja så hade ännu mer skattepengar bränts på att utvisa dem samtidigt som vi hade varit tvungna att lägga stora summor på att integrera de tusentals invandrare som vi hade varit tvungna att importera som ersättning för dessa ensamkommande.

   Att låta dessa ungdomar är bra för hela Sverige och särskilt då för skattebetalarna.

   Radera
  2. "Sverige behöver dem[...]" - Till vad? De flesta kommer aldrig att arbeta och de som arbetar kommer att främst ha lågutbildade yrken som aldrig kommer i närheten av att betala tillbaka den "investering" skattebetalarna har gjort. Detta är innan de får PUT och plötsligt "hittar" sina fruar, familj, barn, kusiner m m som sitter hemma och väntar på klartecken att komma.

   Dessutom är det viktig signalpolitik att skitstövlar som inte har här att göra och har fått avslag 2-3 gånger bara behöver gnälla så kommer de att få stanna.

   "[...]och vi har redan lagt ut stora summor för att de skall lära sig svenska och integreras i samhället"

   Precis. Vi har redan lagt ut miljarder som bara runnit ut i sanden. Dem ska ut innan vi lägger miljarder till på folk som inte visar några som helst tecken på att vilja assimileras.

   Radera
  3. Ironi fungerar dåligt över internet.

   Radera
  4. Olle Andersson trollar ju.
   Underbart att någon ändå ids framhålla alla galna tankar hos "etablissemanget"

   Radera
  5. Miljarder ut i sanden? Nä, de skickas ut till kvarvarande familjer; indirekt försörjer vi dem också.

   Radera
  6. 9.000 Afghanska "barn" som är mellan 17-35 år kostar mer än ljugmedia rapporterar. Mat & logi brukar kan kosta upp mot 9.000/dygn per person. Säg 6.000/dygn, vilket ger ca 2miljoner/år. 9.000 personer ger 18 miljarder/år bara för mat & husrum. Lägg till iphone, tandläkare, utbildning, kläder, sjukvård, godman, invandrardomstolar, invandraradvokat, gratis resor, avdelningar på kommun/stat/invandrarverket osv. Totalen hamnar nog snarare runt 50 miljarder/år för dessa personer.

   Radera
 20. När (S)amhället och PARTIET sviker för våra minsta och vår framtid även i det röda Ådalen var det sista (S)piken i kistan för (S)

  https://www.allehanda.se/artikel/vasternorrland/solleftea/se-bilderna-inifran-overgivna-bb-i-solleftea-som-om-tiden-har-stannat

  SvaraRadera
 21. Skogsindustrin kör massakokarna för högtryck med gasen i botten dygnet runt 24/7 och drar in miljarder..

  Och PARTIET (S) levererar INTE samhällelig välfärd, trygghet, pensioner, omsorg och reallöneökningar...

  Då lockar SD med Folkhemmet 2.0...

  https://www.svtplay.se/video/18144415/tal-till-nationen-mitt-sverige-2028/tal-till-nationen-mitt-sverige-2028-jimmie-akesson-sd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bland det värsta anser jag är att PARTIET och Alliansen bokstavligen bestulit oss på våra pensionsinbetalningar om 17% av lön. Av de pengarna finns bara en ytterst liten del kvar i systemet. Så vi har anledning vara missnöjda på tal om missnöjespartier.

   Radera
  2. Lyssnar man på Åkesson så är talet närmast en ren kopia med retoriska kopplingar till Per-Albins folkhemstal från 1928

   För bl.a hur många andra partiledare använder sig av just detta ord... Folkhem...

   Radera
  3. Hm. Bengt, menar du verkligen att pensionsgruppen...... bestulit "oss" på pensionsinbetalningarna? Är det nån som missat att det allmänna pensionssystemet till största delen (förutom premiepensionen) är ett "PAYGO"-system?

   Hur skulle detta ändras om SD hade bestämt, tänker du dig?

   Radera
  4. Joakim, den enkla sanningen är att inbetalda pengar till allmänna pensionssystemet till största delen inte finns kvar, förutom PPM och en liten buffert. Skulle skatteunderlaget sjunka rejält (vilket kommer) finns inga pengar till pensioner. Jämfört med om du sparat till pension privat på ett bankkonto. Pengarna har gått till offentligt slöseri.
   Om SD kan lösa detta har jag tyvärr inte en aning om . Vill bara påpeka hur vårdslösa våra politiker varit och är. Som ett litet exempel.

   Radera
  5. Ja, det vet jag, systemet bygger på att dagens arbetande betalar för dagens pensionärer (förutom buffertdelen och PP, precis som du nämner).

   Det är fortfarande inte en "stöld". Den som är 60 år idag, till exempel, har rätt så stor chans att få ut ganska nära det som utlovas. Pengarna som betalas in till pensionssystemet går framför allt till de som är pensionärer idag, och _så_ snabbt kommer rimligen inte skatteunderlaget att minska.

   Det är ju bland annat därför vi har AP-fonderna och bromsen i pensionssystemet.

   Det är inte heller helt osannolikt att det kommer en höjning av avgifterna till pensionssystemet, av demografiska skäl, nån gång under de kommande tio åren. Det behövs inte jättestora höjningar för att systemet ska fortsätta vara i balans även vid en pessimistisk utveckling.

   Man kan se lite av det här i pensionsmyndighetens utmärkta Orange rapport 2017.

   Där ser man till exempel att årets utbetalningar till pensionärer är lite större än inbetalningarna från de som jobbar (se sid 10), men att buffertfonderna gav så pass stor avkastning att de ändå växer i storlek.

   Radera
  6. ... och lite resonemang kring framtida scenarier finns på sidan 50 till 66.

   Att det inte skulle bli några pengar alls till pensionärerna med dagens pensionssystem förefaller en smula osannolikt.

   Radera
  7. Den enkla lösningen på pensionerna är större eget ansvar, vilket aldrig kommer ske då våra politiker är skiträdda för att befolkningen skulle bli mindre bidragsberoende. Om de 18.5% som avsätts till pension idag skulle avsättas i såfan hade var svenne haft mer än 10 miljoner på pensionskontot (räknar på ingångslön 20000, 2% inflation, 8% avkastning, 40 års arbetande). Om man räknar på en livslängd på 20 år (säkert för lågt) så har pensionären faktiskt högre lön under pensionen än under sitt sista arbetsår. (40k vs 42k så marginellt, men hur som bättre än de 30-40% som dagens ungdom kan räkna med)

   Istället har vi nordens fattigaste pensionärer och värre kommer det bli.

   Radera
  8. Så är det, foppa, fast politikerna vågar inte gå in 124% på börsen med hela pensionskapitalet (vilket man går i AP7).

   Jag tror inte detta system kommer ändras på länge. Så man får helt enkelt se till att spara privat.

   Radera
  9. Joakim, du får idag i bästa fall 50 % av din slutlön från allmänna pensionssystemet. För väldigt många handlar det om kanske 12 000 i månaden sen skatt på det. Och därtill högre skatt än anställda, skandal. De som klarar sig är välbetalda tjänstemän som har hög tjänstepension och/eller möjlighet placera pengar själva.
   Sen kan jag iofs tycka att den enskilde individen har en skyldighet att sätta sig in i hur dåliga villkoren är och förbereda sig. Och inte bara tro på den fal(S)ka bilden av det trygga folkhemmet.

   Radera
  10. Bengt, ja det är inte direkt någon hemlighet. Vem tror att de ska få hela lönen i ersättning i allmän pension?

   Ja, folk får lära sig spara på egen hand. Den som sparar 10% av inkomsten, och därför lär sig leva på 90% av densamma, har kommit en bra bit på vägen. Kan man spara 20%, 30% eller 40% av lönen blir läget riktigt bra om nu målet är att jämna ut konsumtionen över livet. Ingen frisk människa borde bli överraskad av att pensionen är lägre än lönen -- därför måste man lära sig agera därefter.

   Det råder numera bred enighet om att skatten på pensioner är för hög (se moderaternas senaste utspel), så den kommer gradvis att sänkas. Det hade inte hänt om inte alliansen "gått före" och sänkt skatten på arbetsinkomster, så att "klyftan" hade uppstått. Smart!

   Radera
  11. Mja, men allt beror på, vad ska man med jättepension till? Visst kan man ha några drömmar att förverkliga men vardagslivet är nog sällan dyrt. Fast får man 30% skatt på 12k så måste man ju börja undra, den gamle lever som på Socialbidrag och Socialbidraget är för att du ska kunna hålla dig vid liv. Det är väldigt svårt att portionera om.

   Radera
  12. Med tanke på hur det gnälls om hur låga pensionerna är så gissar jag att de flesta är besvikna. Botemedlet heter "privat sparande".

   De flesta nu för tiden är ju friska nog att vid "pensionsåldern" ha gott om kraft kvar att t ex resa, ägna sig åt att skämma bort barnbarn och att skaffa sig en hel hög mer eller mindre dyra hobbies. Alternativt kanske man vill sluta jobba 5, 10 år tidigare och ha mer tid över åt sig själv och sin familj.

   Som du säger är en pension på säg 12 000 kr/mån före skatt inte särskilt spännande. Man får helt enkelt ta tag i situationen själv istället för att skylla på andra.

   Radera
  13. Jo, det är klart man bör spara om man vill lyxa till det, annars är nog tillvaron lite torftig men de äldre jag känner reser runt om de vill, inte på kryssning en månad per år men väl bussresa till Rom hörde jag här nyss. De har en ny bil och har båda varit arbetare. Haft det tufft understundom så någon jätteförmögenhet tror jag inte på, de är modesta överlag. Och det är ju vi Svenskar, rätt modesta. Kroppkakor och rotmos med fläsklägg. Bruna bönor med fläsk. Pannbiff eller utskuren biff med lök. Dyrt är det inte direkt. Anpassning efter säsong är ju normalt självklart för lite äldre. Klädkontot är nog högst rimligt hos de flesta gamla.
   Hyggligt billigt boende, helt OK för två.

   Det kan i mina ögon vara något att ha som absolut politisk målsättning. Sen bör man ju spara och investera fast jag vet inte alls hur, en värld full med surdegar, företagen försöker ju iaf rätt ofta göra sitt jobb...

   Radera
  14. Låter som normalt och sunt leverne. Bra förebilder.

   En god början är om politiken ger utrymme just för sparande, istället för att bestraffa de som inte väljer att konsumera 100% av sin lön.

   Ja, man behöver inte chansa på exakt rätt företag, en blandning av globala indexfonder och globala räntefonder eller nåt i den stilen (eller i Sverige, en "Lysa-blandning") passar nog de flesta. Den stora skillnaden ligger bland de som insett att privat sparande nog är rätt nödvändigt och de som fortsätter bränna 100% av lönen varje månad.

   Radera
 22. Intressant kappvändning av bloggarjäveln. Nu ska minsann bilden av "svärjevännerna" nyanseras och SD ges erkännande som det enda partiet som lyssnar på lantisar.


  Tycker det är ganska tydligt nu att SD utgör en kontrollerad opposition. Sanningen är att SD är ett gravt sönderliberaliserat parti med inkompetens på alla nivåer. Åkesson tar avstånd från ett etniskt homogent Sverige (som han föraktfullt benämner Bullerbyn). Samtidigt hyllar man hämningslöst etnostaten Israel (ingen mångkultur där inte) och sätter ett iranskt krogluder på nr 70 på riksdagslistan, som betalning från SD:s Stefan Jakobsson. I Göteborg sitter Jörgen Fogelklou i orubbat bo, trots att han är inspelad när han mordhotar en partikamrat och säger att han ska gräva ner denne i en garderob (finns på youtube). Ja, listan kan göras lång.


  Ett så pass ruttet parti är naturligtvis mumma för etablissemanget att använda som säkerhetsventil för att fördröja tillväxten av äktnationalistiska alternativ såsom nybildade Alternativ för Sverige (AfS). För min del är det slutröstat på SD och jag uppmanar alla som överväger SD att rösta på AfS istället. Ta del av deras partiprogram på: https://alternativforsverige.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. I valet 2017 fick SPD i Tyskland knappt 20%... 20%...
   Detta sänder kalla kårar rakt upp längs de bärande väggarna på Sveavägen 68

   I Dresden demonstrerar Pegida / AfD vidare ...

   Om någon inte känner igen den "norska flaggan" men med fel färger, svart, gult och rött är detta den s.k "Wirmer-flaggan" som var på förslag för BRD, användes av CDU till in på 70-talet och som har sina rötter i 20:e Juli attentatets anstiftare 1944..

   https://www.youtube.com/watch?v=s1ul9KSUZ1s

   Radera
  2. Det var val i Ontario nyss. Trudeaus parti gick från 55% förra valet till 7% nu.

   Gamer over för identitetspolitiken i Kanada.

   Radera
  3. Nja, de fick väl 7 _platser_ istället för 7% va? Fortfarande (låga) 19,6% eller nåt sånt.

   Radera
  4. Det konservativa partiet fick ca 40% av rösterna, men då de använder FPTP-valsystemet fick de närmare 61% av rösterna. Det verkar som om liberalerna tappade på röster till vänster och höger.

   Radera
  5. 40% av rösterna och 61% av mandaten ska det vara.

   Radera
  6. Stämmer bra faktiskt, 7 stolar vilket bara är 6% av mandaten.

   Radera
  7. Rättning på ditt svammel: Israel är en mångkulturell stat till och med med exempelvis sharialagar inom vissa områden av och för muslimer samtidigt som de håller islamister kort. Men nu är väl det fel också och bevis för *valfri smörja* bla bla bla....

   Radera
  8. Kaptenen: Har de mångkulturen i grundlagen? Nä just det, den motionen förkastades ju totalt av Knesset härom veckan. Blev inte ens votering om saken. Israel är och förblir apartheidlandet nummer 1 i världen.

   För övrigt, med din definition var även Sydafrika under den vita regeringen "multikulti".

   Nu är det inget fel i att folkgrupper lever åtskilda, men hyckleriet är ju enormt från dessa sionistgalningar.

   Radera
 23. Märkligt att SVT och all kommunistmedia inte använder prefixet högerextrem eller främlingsfientlig längre om SD...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska ju bara vara tacksamma egentligen, media har ju gjort en stor insats för SD´s tillväxt även om de själva inte insett det. SD´s % är själva summan av hur jävla misskött det här landet är både av politiker och media (minus) Hur duktiga de varit på att vilseleda väljarna och dölja varandras illdåd.

   Radera
  2. Det funkar väl inte när det är det folket vill ha.

   Rasistkortet har ju också börjat bli oanvändbart, på grund av övernyttjande och rasiststämpeln har tappat sin färg nu när mer eller mindre allting är rasistiskt.

   Radera
 24. På grund av december överenskommelsen så är SD det enda oppositionspartiet. Sjuklövern kommer fortsätta förvanska demokratin även efter nästa val. Röstar man på ett parti förväntar man sig att partiet skall rösta aktivt i riksdagen i dina frågor. Att inte göra det är direkt mot demokratins principer. Partiet har slutat företräda din röst i riksdagen. Lärdomen är att vi inte kan lita på att partierna representerar oss i riksdagen. Och idag så behöver vi inte dom heller. Vi, folket, kan faktiskt rösta själva i riksdagen. Då slipper vi korrupta politiker och lobbyister som mutar politikerna. Främst av allt behövs en öppenhet hur besluten tas och vart pengarna tar vägen. Idag visas bara översiktsbudgetar. Folket måste få tillgång till revisionsböckerna. Ta bara Karolinska. 20 miljarder för att bygga. 10 miljarder kostade byggnaden. 10 miljarder försvann i mörka avtal. Sen tillkom 30 miljarder för underhåll. 1miljon byta en dörr. 300k byta en hylla. Tyskland kunde bygga liknade sjukhus för 5? Miljarder, bara som jämförelse.(källa SvD)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att inte låta 13-14% av rösterna i senaste valet bestämma är inte att förvanska demokratin.

   Radera
 25. Det största problemet för vanligt folk är bostäder. Vi som var med på 90 och 00 talet minns att det fanns lägenheter att hyra, åtminstone utanför storstäderna. Idag måste man sätta sig i en stor skuld när man flyttar hemifrån eller stå i kö tills man är 30. Och alla vet orsaken. Sen fattar väljarna att i längden går det inte att uppehålla välfärden på dagens nivå om inte integrationen fungerar. Vilka partier har orsakat problemen och vilket parti har varnat för konsekvenserna? När Moderaterna och sossarna börjar ta efter SDs politik så visar det för väljarna att SD haft rätt hela tiden.

  SvaraRadera
 26. Apropå invandring. Någon som vet vad planen är? Ska politikerna fortsätta ta in 140.000/år? Dom sa invandringen skulle minska, men det har inte hänt. Det finns inga jobb och det finns inga bostäder. Ändå fortsätter tex Lööf att säga "Öppna gränser". Hon säger att det behövs för att "säkra framtiden och pensioner". Men många av de asylsökarna som kommer idag kan varken läsa eller skriva. 70% av Afghanerna är analfabeter.(källa wikipedia). Det vet hon om, men ljuger svenska folket rakt i ansikter. Varför ljuger hon och de andra? Varför vill dom förstöra folkhemmet som Socialdemokraterna byggt upp under 100 år? Antalet utanförskapsområden ökar. Paralellsamhällen där sharialagar eller gangsters styrs ökar. Skolresultaten i dessa försämras år efter år. Skjutningar med maskingevär och handgranater ökar. Detta fanns inte förr. När Palme blev skjuten shockades Svenska folket av att någon kunde skjutas. Sen kom Stureplans massakern några år senare. Och sen kom Flink ytterligare några år senare. Idag skjuts folk överallt. Ta bara Tensta några dagar sedan, 4 skjutna av assultrifles & granater. Knappt en rubrik. Tidningen skriver "kriminella/tidigare kända", för att vi inte ska känna sympati med offren. Riktigt billiga knep. Vidrigt faktiskt. De som skjuts är också människor och en produkt av vårt system. Det är dags att politikerna gör något mer än prata skit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Socialdemokraterna byggde inte upp folkhemmet. Socialdemokraterna raserade folkhemmet som genom många år byggts upp av den fria marknaden. Sverige var världens snabbast växande och rikaste ekonomi innan såssarna förstörde allt.

   Radera
  2. Nja, det var länge sen politikerna brydde sig om slumbarnen.
   Under 90-talet bildades allianser mellan kriminella och Staten, ty Staten visste vad som kunde komma från det håll Karl XII pekar emot. Som vår bloggare oroar sig för, mkt mindre oro med röda armen än med kapitalisterna på botten.

   Jag läste i lokal-gratistidningen att de börjat, o lala, klippa de horn-stammande människorna som pangar. Nolltolerans tar dessa, de är ofta hjon. Vi andra kan ju kolla av när ingen ser oss bova, köra 250+ o grejer, ha skoj utan Ingrid Båvner och Torsten Bengtsson. E du Torre Incognito? :)
   Radera
  3. IB, precis, tex Bullerbyn är före s-märkta folkhemmet.

   Radera
 27. Invandringsaspekten handlar inte ens om "invandring". Den handlar (enligt min mycket övertygade uppfattning) om saker som slöjor på seriösa arbetsplatser, oönskade offentliga böneutrop och att kompromissa med grov brottslighet.

  Det är nog inte en megarelevant del av väljare som röstar SD pga "invandring" år 2018, åtminstone inte tillräckligt för att göra dem till ett stort parti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD är som ett eget land som har utsatts för fyra invandringsvågor:

   1: En försvinnande liten andel riktiga rasister (och de har nog gått vidare till AFS nu).
   2: Arbetslösa unga män.
   3: Arbetarklassmän som tröttnat på flummet inom S.
   4: Kvinnor från alla samhällsklasser som ser hur den tidigare uppnådda jämställdheten nu tvingas ta jättekliv bakåt nästan månad för månad.

   Radera
  2. Stopplikt för stolligheter!

   Det enda som kan rädda S nu är en extrainsatt stämma FÖRE valet, på temat "Stopplikt för stolligheter", där man temporärt återinsätter Göran Persson som partiledare i ett halvår plus att man rejält städar upp i partiprogrammet och städar bort allt som inte faller under "gör din plikt, kräv din rätt" - i den ordningen.

   Radera
  3. Det är ju det Löven gör. Men han gör det långsamt eftersom hjärtlösarealistråkmonsar är i minoritet, även i det partiet. Val på en stämma skulle resultera i liknade resultat som på en mp stämma.

   Först måste de goda skjuta ut sig på eget beteende.

   Radera
 28. Och varje SD-man som hämtar sin fru från Sydostasien generar ett PUT till en ofta lågutbildad kvinna. Hur mycket systemkollaps orsakar detta? Hur många miljader kostar det? Och alla jävla thairestauranger som poppar upp överallt. Går knappt att köpa en korv med mos längre. Tacksam för analys av från SD-svansen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ställ din fråga i SD Thailand-gruppen på Facebook.

   Radera
  2. Bara den logiska följden och den orsakar ingen systemkollaps då den i slutändan resulterar i en frisläppt, driven entreprenör på den svenska marknaden.

   Krogen går ju inte att gå ut på, då kommer man antagligen inte hem igen utan hittas oförklarligt död i hamnen nästa dag om man inte bara blir rånad och misshandlad.

   Och skulle man lyckas få napp så är chansen alldeles för stor att det är ännu en mensblodsmålande rabiatfeminist som tänker bli med barn bara för att sedan kunna kräva en på underhåll eller arv när man plötsligt en dag hittas i den där hamnen.

   Bättre åka till Thailand då, vänliga, trevliga och leende, serviceminded kvinnor.
   Åtminstone de 2 första åren, sen kan de ju skilja sig och göra vad de vill.
   Men det gör inget, det finns ju så många i Thailand.

   Radera
  3. Nej fyfan, skaffa nordisk fru för bövelen. Eller en ryska som Cornu.

   Radera
  4. Det är ju inte så att jag har eller skulle vilja ha en sådan fru.
   Det var bara förklaringen till varför det inte är en dålig sak för Sverige.

   Radera
  5. Jag känner att jag åter måste fråga: Vad är Sverige? Bara en ekonomisk zon?

   SD svansen tänker mest i pengar. Det går bra om 1 miljon kineser kommer, bara de jobbijobbar. Lågutbildad, det är för det mesta bra. De är ju bara de som sliter snart.

   Radera
  6. Nja, det är inte så enkelt att det räcker med att de jobbar. De som kommer hit behöver även ha sunda värderingar när det kommer till hur man löser konflikter, ev utövar sin religiösa tro, behandlar sin sambo och barnen. Om man respekterar lagen eller tänker vara kriminell så fort tillfälle ges.

   Jag vill nog påstå att Thaikvinnor inte är behäftade med något direkt samhällsbelastande uppförande, möjligen lite svarta pengar på thaimassagen.

   Men de varken rånar, halshugger, våldtar eller lever efter underliga regler som påverkar andra. Förutom att de då motverkar det stora mans-överskott vi fått hittills.

   Men just nu borde det vara helstopp för alla under lång tid framöver då systemen inte ens kan hantera de som redan är här.

   Radera
 29. Delvis OT. Angående Trump: ja han ställer verkligen till det för USA. Han inser inte att USA inte längre är ensam herre på täppan. Otroligt att han blev vald…

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/usa-hoppar-av-g7-uttalande

  SvaraRadera
 30. Trump tvärvände knappast. Han hade en väldigt tydlig pratstund med pressen innan han lämnade G7-klubben. Alla vet var han står, och det var samma budskap som innan mötet.

  Uppenbarligen var kommunikén påhittad efteråt, säkert diplomatiskt korrekt men Trump vill förhandla med öppna kort.

  SvaraRadera
 31. Med tanke på utvecklingen i Sverige så är jag förvånad över att SD inte får minst 50% i opinionsundersökningarna
  Det betyder att svenska folket i allmänhet känner sig ganska nöjda med sin vardag och litar på "etablissemanget"
  Jag tror att det skulle varit betydligt mer missnöje om bostadsbubblan hunnit spricka på allvar och lågkonjunkturen kickat in

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenska folket i allmänhet är heller inte särskilt insatta, många verkar inte bry sig eller förstå problemens vidd, de har sett på Aktuellt och läst någon morgontidning och kanske Aftonbladet.

   Och vad har de förmedlat för bild?

   Sist jag kollade för några år sedan så var det inte verkligheten, en massa vinklade reportage, rena lögner och en massa skit om SD. Om de tror att det där är verkligheten så röstar de antagligen på etablissemanget igen.

   Men som sagt, det skulle behövas något som väckte dem.
   Lite bostadskrasch, böneutrop och Sharialagar skulle nog göra susen.

   Radera
  2. Efter allt brunsmetande på SD så tror jag människor i gemen är lite rädda för att förknippas med dem - men sakta men säkert så ökar acceptansen.

   Radera
  3. Kan hålla med om att S & M inte är mycket att ha, men SD är ju samma skrot och korn, hälften från S och hälften från M.

   Kan även hålla med om att det är bättre att spendera pengar i närområdet än på flyktingar här, men principen gäller ju inte bara flyktingar. Varför spendera skattepengar på dyr sjukvård här när man kan hjälpa 1000 ggr fler i Afrika för samma peng? Uppenbart är det något som är trasigt i moralsystemet iaf.

   Det rimliga är att ta bort välfärdsstaten helt, och låta försäkringar, vänner, välgörenhet mm. ta över. Då kan var och en bestämma hur denne vill spendera sina pengar. Finns ju inget som hindrar att de som gillar socialdemokrati att gå med i Socialdemokratiska Föreningen och där betala 60% av lönen medlemsavgift och sen röstar man på årsmötet hur pengarna ska användas.

   Radera
  4. Signaturen "Fortuneteller" verkar ha helt missuppfattat hur Sverige har utvecklats de senaste åren. Reallönerna har stigit under nästan två decennier, arbetslösheten och statsskulden minskar samtidigt som BNP per capita ökar.
   Sverige har under de senaste tjugo åren gått mycket bra ekonomiskt och därför har vi inte sett någon kollaps för de etablerade partierna som i Frankrike eller Italien. Svenska politiker har levererat och allmänheten har belönat dem med fortsatt förtroende.

   Radera
 32. -----》 Nästa Statsminister i Sverige: Annie Lööf. 《------
  Reinfeldt hos bilderberg 2006. Sen blev han Statsminister.
  Löven hos Bilderberg 2013. Sen blev han Statsminister.
  Lööf hos Bilderberg 2017. Och nu blir hon Statsminister.

  Bilderbergggruppen styr Sverige? Tror ni Lööf tar makten i höst? En blocköverskridande regering med en "neutral" Lööf som statsminister. Skulle det ske så är demokratin död i Sverige. Men den sk demokratin är redan död. Den har inget med "folket" att göra längre. Utan det är en elit som styr och som totalt ignorerar folkets vilja. Eliten tycker det är jobbigt när folket "röstar", eftersom man måste balansera om lite efter valet.

  SvaraRadera
 33. Att dom blir största parti är väl en lågoddsare, det kokar mest överallt efter afghanamnestin.

  Skulle dom få egen majoritet vore spektakulärt.

  Vi har nu en lång sommar innan valet med den sedvanliga ökningen av våldtäkter och gängrelaterat våld samt uttråkade migranter som står vid tunnelbanestationer och allmänt beter sig illa.

  ALternativmedia är nu väletablerat, de flesta läser väl någon av samnytt, friatider och nyheteridag.

  SD rider just nu på en enorm våg av en känsla hos medborgarna att de etablerade partierna och media inte bryr sig om de frågor som är viktiga för dom och hånar, häcklar och mobbar de som tar upp dessa frågor.

  Jag får nog säga att det ENDA tal i SVT som fångade mig var Åkessons om att det blåögda och blonda folkhemmet var borta men att alla skötsamma medborgare skulle känna trygghet i Sverige och de som hotade den tryggheten skulle dömas till långa straff eller utvisas.

  För 15 år sedan hade ju detta varit ett tal av Göran Persson men nu var det inte så, LAS, gender, bilförbud och annat skit går de övriga partierna till val på.

  SvaraRadera
 34. Spartacus,

  Ja hon var där och efter det började C positionera sig som ett parti som kan regera med alla. Min tolkning var att det viktiga var att hon blev statsminister.

  Blir SD andra största parti blir hon förmodligen det.

  Blir SD störst får dom svårt att baxa igenom detta, SD skulle få egen majoritet 4år efter i den oppositionen.

  SvaraRadera
 35. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 36. Angående SD och deras ökning finns en intressant artikel om fenomenet ”Preference Falsification” på Det Goda Samhället. Rekommenderas.

  https://detgodasamhallet.com/2018/06/10/gastskribent-nils-olov-johnson-varfor-sd-okar-i-de-senaste-opinionsundersokningarna/

  SvaraRadera
 37. Det är två relationer som är intressanta inför höstens val:

  M + KD + C + L > S + MP + V

  Om så sker, regerar Alliansen. Om det inte sker, så finns det en annan relation som är avgörande, men som inte nämns i media:

  M + SD > S + MP + V

  Om SD kan rösta på en M-budget och vinna, så blir en rödgrön regering i praktiken omöjlig. SD har redan tidigare röstat på en M-budget, så de vore inget nytt. Nu kanske någon säger att då kommer L+C stödja S, men det är helt orealistiskt att tro att så kommer ske:

  1) L+C har mer gemensamt med M än S
  2) Det vore självmord för dessa småpartier att stödja sossarna då de åker ut vid nästa val.

  Ett annat sätt att se på det hela är att det nu finns tre block i svensk politik, ett konservativt, ett liberalt och ett socialistiskt (även om de i praktiken tycker samma sak). Vilket block som regerar avgöra av relationerna ovan. Och nej, SD kommer inte sitta i någon regering, men de kommer aktivt stöda en konservativ regering/budget, dvs M och KD.


  SvaraRadera
  Svar
  1. bra analys; men det kanske även vore möjligt med S+SD om Löfven och Magda kunde få partiet med sig ? S skulle definitivt vinna på detta alternativ även om de skulle förlora många av medlemmarna till V och därför tror jag att en dylik konstellation först kan öppnas efter valet
   dock kan ett sådant samarbete innebära att SD förlorar stort

   Radera
 38. Om S+SD > Alliansen så kan ju t ex SD rösta på sossarnas budget eftersom SD anser C vara huvudmotståndaren i valrörelsen. SD kommer inte hamna i en regering men de kommer inte sitta passivt och låta C eller Mp få i flytande över politiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om SD fäller Alliansen, genom att rösta på en S-budget, utan att vilja stödja en S-regering senare, så tror jag det kommer straffa sig. Partierna kommer göra en uppgörelse så SD inte kan skapa oreda.

   Radera
  2. Likt DÖ eller något annat? Nej, mest troligt är en ren M-regering.

   Radera
 39. Prioriterar man 9000 illegala migranter framför landets egna fattigpensionärer har man förlorat rätten att företräda väljarna och förtjänar att tyna bort. Angående att allt är invandringens fel så stämmer det till stor del då den kostar hundratals miljarder årligen och påverkar rimligtvis alla andra utgiftsområden; men Maggan säger att inga andra grupper eller utgiftsområden påverkas; folk börjar nu äntligen inse det och S dagar som största parti var för flera år sedan, och i höst får vi kvitto på det. Mumma!

  SvaraRadera
 40. Höjden av dumhet måste vara att återigen rösta på de partier som suttit i regering och ställt till det. Eftersom de nu vänder och försöker rätta till saker så innebär det att de erkänner att de haft fel. Men skulle tro att ca 80 procent kommer rösta på dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du har helt rätt, men att vända skutan blir svårt. När jag i min närmaste småstad har fått bilköer och vårdköer. Vår infrastruktur är inte dimensionerad för 10-11 miljoner människor. Även med totalstopp av invandringen är vi nu så många det finns ingen enkel fix.

   Radera