Aktuellt

Allt är inte en politisk handling

Allting här i livet är inte en politisk handling. Proffs kan faktiskt ha en personlig åsikt, som på inget sätt påverkar deras yrkesutövnin...

2018-06-30 10:12

Motståndsrörelser - vad som inte fanns med i MSB:s folder

MSB:s folder Om krisen eller kriget kommer lever inte fullt ut upp till den information som tidigare fanns i ens telefonkatalogen1., trots att det då handlade om bara två sidor och inte en hel folder. Bland det som strukits helt är motståndsrörelser.
Motståndet ska aldrig upphöra.
En del som inte togs med i MSB:s Om krisen eller kriget kommer var motståndsrörelser. I telefonkatalogens information, som i praktiken ersatte tidigare Om kriget kommer stod det följande:
"Svenska militära förband, som hamnat bakom fiendens linjer, sak fortsätta motståndet. Civila kan frivilligt gå med i motståndsrörelse för att försvåra fiendens verksamhet. En motståndsrörelse kan verka genom väpnad kamp och sabotage. Alla kan göra passivt motstånd.
Män och kvinnor, som organiserar en motståndsrörelse, verkar med livet som insats. Enligt folkrätten får dock medlemmar i beväpnade enheter inte straffas om
- enheterna står under ansvarigt befäl
- medlemmarna bör sina vapen öppet omedelbart före och under anfall
- motståndsrörelsen följer krigets lagar
Om medlemmar i sådana enheter tas till fånga har de rätt att bli behandlade som vanliga krigsfångar."
Texten är särpräglat naiv i tron att angriparen (Sovjetunionen på den tiden) skulle följa krigets lagar, vilket Ryssland aldrig gjort, aldrig kommer göra och aldrig avser att göra. Men det är en annan femma.

Poängen är att man uppmanade till att starta motståndsrörelser, förutom den första meningen om i praktiken det som kallas fria kriget.

Idag är det högst tveksamt om en motståndsrörelse är laglig i Sverige. Även i ockuperade Sverige ska svensk lag fortsätta gälla - likhetsprincipen gäller. Samma lagar gäller i krig och kris som i fred. Den som ägnar sig åt motståndsrörelse på eget initiativ kan komma att i efterhand inte dekoreras som en hjälte, utan åtalas för terrorism eller åtminstone vapenbrott, om man vill hårdra det lite. Dock annorlunda för krigsmän, dvs de personer som formellt via krigsplacering anses vara kombatanter, inklusive poliser, som faktiskt får agera motståndsrörelse lagligt. Men det där är inte klarlagt och något som som kanske behöver redas ut på allvar.

Oavsett så uppmanar inte MSB:s folder till motståndsrörelser och de nämns inte alls. Bara att alla meddelanden om att motståndet ska upphöra är falska, inte ett ord om att civila kan eller ska göra aktivt eller passivt motstånd.


Annat som inte finns med i foldern är information om hur man ska agera vid insatser av massförstörelsevapen, annat än att det finns skyddsrum man ska uppsöka vid flyglarm. Detta trots att Rysslands militära doktrin uttryckligen säger att kärnvapen ska sättas in för att de-eskalera en konflikt (dvs avslut den). Detta var också något som försvann tillsammans med naivismens uppkomst i de historiska skrifterna. Samtidigt har det visat sig att Sovjetunionen aldrig planerade för ett konventionellt krig, utan skulle anfalla under en matta av taktiska kärnvapen från första timmen, inklusive mot Sverige (åtminstone Skåne, planeringen mot övriga Sverige låg på Sovjetunionen och inte på Polen, och har alltså inte läckt ut efter järnridåns fall).

1. Telefonkatalogen var en tjock katalog med väldigt tunna sidor, som listade alla telefonnummer som fanns lokalt, och i vems namn de stod, samt adressen. Man kunde även ha med en yrkesbeskrivning. Till detta fanns också de sk Gula Sidorna, som listade företag, inklusive annonser för de företag som betalade extra. Det var som en slags lokalt hitta.se på papper och utan sökfunktion.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

74 kommentarer:

 1. Ej heller finns det med någon text om betalningssystemen i ett "skymningsläge"...

  För VEM tror att de digitala betalningssystemen kommer att fungera ? Innerstadsboende naiva makrobiotiska miljö-hipsters med hysteriskt ängslighet över att de hela tiden måste köpa de rätta, goda, rättvise- och miljöcertifierade varumärkena ?

  ".. landet lagom har blivit ultraextremt.."

  https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/han-slass-for-de-svenska-kontanterna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Soya Latte skyddar mot radioaktivt nedfall vet du väl?

   Radera
  2. Bitcoin naturligtvis!

   Radera
  3. Hur ska du köpa/sälja bitcoin utan el och internet?

   Radera
  4. Peter Andersson, ja om du sitter i en tank med en meter soya latte stoppar det en hel del gammastrålning.

   Genom att dricka det får du i dih okontaminerade kalorier och vätska.

   Är du riktigt nära detonationen kanske det tom kan användas till att släcka ev bränder.

   Radera
  5. Är det inte ohälsosamt mycket Östrogen i soya?
   Ska man slåss är nog något med testosteron bättre.

   Radera
  6. Nja, du kan nog fortsätta mumsa tofu utan att din petter-niklas trillar av.
   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/11880595/

   Radera
  7. Hamid;

   Överklassbarn. Kött som kött. Själv äter jag halalkött, griskött och all annan kött som kommer in i min mun. Kommer kriget får du nog lov att sluta vara så kräsen.

   Radera
  8. Bengt;

   Tack för artikeln Bengt.

   ”I det femtiotal intervjuer han gett till BBC, CNN och andra globala medieföretag har han ständigt fått samma fråga: Varför har Sverige, som enda land i världen, frivilligt avvecklar ett system som alltid fungerar till 100 procent?

   – På det här området har landet lagom blivit ultra-extremt och många tror dessutom att Sverige är föregångare. De fattar inte att samma teknik finns överallt, och att det är av säkerhetsskäl och omtanke om utsatta grupper som andra länder behåller möjligheten att betala med kontanter!”

   Det är knappast det enda område som landet lagom blivit ultraextremt. Ta bara uttaget av vinster i välfärden som ett annat exempel!

   Radera
  9. @Frihet!
   Ja, den über-nyliberala "New Public Management" filosofin har ju slagit tänderna i Sverige värre än vad en omogen 17-årig MUF:fare ens i sina våtaste drömmar hemma i pojkrummet i radhuset på 80-talet skulle kunna tänka sig till tonerna av "blipp-bloppande" syntmusik! :p

   Radera
  10. Bengt;

   Det är dags att någon tar och ger den där finniga syntaren en rejäl arbetarkänga i flickgossens ömma bak så hen får känna på vad en anser om NPM, Sokrates filosofi, Bildt-skolan-, moderata särintressen, nedlagd värnplikt, Nya Karolinska och annat nyliberalt tjafs som havererat totalt.

   Radera
  11. @Frihet:

   Du glömde vår egen Harmageddon... VästLänken !!
   Ett sätt att dränera Göteborg på både blod och resurser... Resurser som med största säkerhet i Muteborg kommer att dyka upp inte bara som fjällstugor, altaner och tegelväggar utan även som chalets i Schweiz och bodegor på Cypern/Malta/Spanien..

   Skattebetalarnas pengar...

   Radera
  12. Bengt;

   Tack. Det finns alldeles för mycket att det blir omöjligt att få in allt nyliberalt slöseri med våra skattepengar helt själv. Det finns så mycket att gräva fram.. ojoj..

   Radera
 2. Civila kan frivilligt gå med i motståndsrörelse för att *försvara* fiendens verksamhet


  Ja, dessa personer får vi verkligen hoppas åtalas som terrorister efter att kriget är vunnet...

  SvaraRadera
 3. Gerillakrig kan vara ett komplement.
  Fast då gäller det att civilbefolkningen har tillgång till vapen.
  Sen är det bra om civilbefolkningen har motivation och förmåga till att göra motstånd.
  Så det är en hel del som vänstern behöver ta tag i innan de får något som ens liknar ett gerillaförsvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Komplement? Bara om man hatar civilbefolkningen.

   Radera
  2. Det jag försökte säga var att vänstern i praktiken inte är intresserade av ett gerillaförsvar.
   Hade de varit det hade de försökt beväpna befolkningen.
   Samt uppmuntrat medlemskap i bland annat skytteföeningar.

   Radera
  3. Vänstern har underlättat/ar för tusentals nya motståndshen från bl.a krigen i MÖ att komma till Sverige. Tillgång till vapen verkar finnas också.

   Radera
  4. De har ju uppenbarligen flytt från krig sen tidigare.
   Vad säger att de inte gör det igen?

   Radera
  5. Civilbefolkningen på landsorten har tillgång till älgstudsare och diesel-pickisar... ;-)
   Men de måste köra med katalysator / dieselpartikelfilter och diesel MK1 !!
   ;-)

   Radera
  6. Ad blue också glöm inte det.

   Radera
  7. Diesel-pickisar är oumbärliga i assymetriska skymningslägen !

   https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_War

   https://www.youtube.com/watch?v=imqQHz_htvU

   https://www.youtube.com/watch?v=y2IXHi9TQ3g&t=540s

   https://www.youtube.com/watch?v=x8UDk1rQJok   Radera
  8. Har inga vapen, så jag lierar mig nog med mina älgjagande grannar. Sen rensar vi. Hur svårt kan det vara? Är inte rädd för att dö. Har i bästa fall 30 år kvar. Spenderar gärna dessa på en massiv insats om det behövs. Men ingen bryr sig. För, vem vet inte jag, vem vet inte du, vi vet ingenting nu, etc. Totalt meningslöst i det stora hela. För ingen bryr sig om dig när du är död. Och när alla är döda... Ha en trevlig kväll allihopa. :-)

   Radera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 4. Informationsbristen kan bero på att Eliasson sidsteppat kompetenta underhuggare för att slippa konkurrens.
  Rätt många som blivit berörda/omplacerade i så fall.

  SvaraRadera
 5. Du glömde att telefonkatalpgen kan användas som kroppsslydd.
  https://www.concealedcarry.com/safety/will-textbooks-in-a-backpack-stop-bullets/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och tillhygge...

   Radera
  2. Du tänker på vid förhör utan att lämna märke?

   Radera
 6. Får hoppas att det inte är för off topic, men de som undrar om Svenska Freds verkligen är ryska påverkansoperatörer eller ej kan sluta undra efter detta.
  https://www.youtube.com/watch?v=CQh9KS3JMzg

  SvaraRadera
 7. Den helt avgörande frågan är rimligen hur vi förmår regeringen att inte kapitulera. Givet den feministiska utrikes- och säkerhetspolitiken, så som den förs av den röd-gröna minoritetsregeringen, är nationen redan rätt långt kommen längs den vägen. På tisdag avser Löfvens ministär princip-
  och integritetslöst ytterligare manifestera krigsförbrytardiktaturens i Kreml nationella intressen på en fotbollsarena i St Petersburg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eh, man kan välja att kapitulera eller dö. Jag väljer eller varje gång.

   Radera
  2. Salvadåre imun;

   Har vi deltagit i OS i Berlin 1936 och haft en adelsman från Svenska Akademien som invigningtalat vid sidan av Hitler så kan väl utrikesministrar få åka och titta på lite svensk fotboll i Ryssland.

   Vi måste visa Putin att vi gladeligen sparkar hans bollar allra hårdast.

   Radera
  3. @Frihet:

   *ASG* !!
   Sedan så har vi ju också den f.d ägaren till en större hjort- och djurpark i Blekinge som redan just på 30-talet var "kompis" med garnityret och gamängerna kring "Führern". Speciellt med kreatören av folkets bil och dess releasefest.. ;-)

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Bengt_Berg_(zoolog)#/media/File:Bundesarchiv_Bild_183-E01426,_Ferdinand_Porsche,_Heinrich_George_mit_VW.jpg

   Ja, releasefetsr och andra event är inte någon ny uppfinning från 80-talet av Bindefeldt & Co..

   Konstigt att inte "bloggarjäveln" skrev om detta när han var där nere med Teslan härförliden vid det stora hjort och djurparken i Blekinge...
   ;-)

   Radera
 8. Fast medlemmar från organiserad motståndsrörelse räknas också som krigsmän enligt lagen:
  https://lagen.nu/1962:700#K21P3

  Vad som sedan menas med organiserad motståndsrörelse är en annan fråga men jag tolkar det som att man leds av ett befäl, bär ett synligt märke/tecken/armbindel alt. enhetlig uniform. Att man följer krigets lagar och bär sina vapen öppet.

  SvaraRadera
 9. Sveriges strategi för att möta hotet från termonukleära vapen var att storstäderna skulle evakueras. Detta kräver ett fungerande civilförsvar och det har vi inte än. Så är bättre i nuläget att ligga lågt med vad folk ska göra i händelse av den typen av attacker med massförstörelse vapen tills MSB tillsammans med berörda myndigheter faktiskt har haft tid att organisera något de själva tror fungerar än att försöka slå i någon att läget är bättre än det är. Tills dess duger Om krisen eller kriget's allmänna råd om att förbereda sig själv enligt checklistan och inte i onödan sprida rykten eller oro.

  Standardverket när det gäller motståndsrörelerser á la Stay Behind är Daneile Gansers: Secret Warfare: Operation Gladio and NATO's Stay-Behind Armies. Rekommenderas för alla som tror att det är oproblematisk att i förväg organisera motståndsrörelser. Det finns ju också en betydande risk att en sån rörelse också infiltreras av fienden och det blir alldeles snurrigt i hemlighetsmakeriets spegelvärldar.

  En annan tanke är det inte heller var så att kris/krigs-informationen som delades ut till hushållen och senare blev en del av telefonkatalogen hade exakt samma innehåll hela kalla kriget. Direkta förslag på civila olynadsaktiviteter som att skruva ned vägskyltar m.m. försvann helt på slutet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan man inte bara dö, varför krångla till det?

   Radera
  2. Om kriget kommer så kommer snart storstädernas alla hemlösa moderatröstande bostadsrättsinnehavare till mina trakter och tigger om mat, jobb och husrum.. ja då plötsligt passar det. I samma anda som Putin förklarar krig så stiger mitt hus äntligen i värde en aning och deras små betongklumpar blir enorma skuldberg. Då ska vi alla vara solidariska minsann.

   Radera
  3. @Frihet:

   Alla eko-latte drickande MP-röstande hipsters då ? Som också är BLT och bor i citynära vita fräscha klimatkompenserade BRF med cykelavstånd till både stad och strövområden...

   Radera
  4. MP-hipsters har tröttnat på den mesiga tjuren Fridolin som blev kastrerad av Löfvén. De förrådde sitt parti och gick över till lede Fi eller ”kossan till höger”.

   Radera
 10. Fotnoten var bra. :)
  Man borde ha sparat de svarta sidorna när tillfälle fanns. Men man trodde ju inte telefonkatalogen skulle försvinna då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen fara, du kan läsa dem här https://www.scribd.com/document/4069002/Om-kriget-kommer-ur-Telefonkatalogen-1984-85

   Radera
 11. Gammelpartierna och politikerna är livrädda för att sprida information om motståndsrörelser. Att folket skulle resa sig mot islamisering och det pågående sönderfallet är en skrämmande tanke.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jämfört med ny-partiet SD som redan har sålt ut Sverige till Putin. Landsförrädare är vad de är.

   Radera
  2. Unknown;

   Nu tar du i. SD är väl inga landsförrädare. De är bara små ouppfostrade bortskämda stackare i offerkoftor som gnäller på allt och alla. Det enda de lyckas enas kring är sitt hat och missnöje mot den som inte är lika stora förlorare.

   Radera
  3. Jag tror inte vi förstår vidden av deras samarbete med ryska regimen. Alla motsvarande partier i EU har fått hjälp och stöd av Ryssland. Sen har vi historien med Egor Putilov som ytterliggare bekräftar tätt samarbete. SD är helt enkelt vårt tids VPK som tar order från ryssarna. Synkroniseringen med liknande partier i EU märks också i EU-parlamentet.

   Radera
  4. Intressant är när någon andas att Sverige islamiseras, ja då då trollas det om att SD är Putinister... diversion?
   Hotet från Saudi mfl salafistiska/wahhabistiska trollas bort😉

   Radera
  5. Nej nej. Du har fått det hela om bakfoten. Moderaterna är dagens VPK. Skillnaden är att de har mer makt än VPK nånsin haft. De låter dem bygga gasledning inpå våra knutar, avskaffar värnplikten och lägger ner de sista resterna av försvaret. De utarmar statskassan och säljer ut folks tillgångar till internationalen.

   SD är som forna tiders Högerpartiet (moderaterna). Bortskämda, ouppfostrade, blåögda och tänker bara på sig själva. Men de är inte dumma. Däremot är deras väljare något så oerhört korkade. Men så är deras väljare främst gamla moderater, nya liberaler (tänk folkpartiets hårdare linje i början av 00-talet som skapade Lars ”Lejonkungen”) och numera arbetslösa bönder och sen ett stort antal fjuniga outbildade pojkar som misslyckats med att komma in på arbetsmarknaden. Sen några ex-kommunister som drog för långt åt ena hållet på 80-talet och sen ramlade för långt över åt andra hållet när besvikelsen över livet blev för stor.

   Radera
 12. Spelar det så stor roll när vi har har haft riksdagar som rullat ut röda mattan för en ockupant?

  Man kan ju börja med att fixa grundlagen, som numera stipulear att statsråd kan vara helt nyutmämnda medborgare. Tidigare grundlag krävde 10 års svenskt medborgarskap.

  SvaraRadera
 13. Min Mossberg 590 A1 står alltid halvladdad (för att inte slita ut fjädern) som en backup om nåt/någon ovälkommen situation skulle uppstå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jasså? Det kan ju vara bra att veta. Exakt var sa du att den stod nånstans?

   Radera
  2. Jag likt andra "gäng" / "ungdomsgrupper" i Malmö mm samt gerillarörelser världen över litar nog mera på denna tillverkare... ;-)

   Inte några kineskopior precis !!

   http://www.zastava-arms.co.rs/

   Radera
  3. Gjorde inte dom bilar också, på Titos tid?

   Radera
  4. @Frihet

   Det är helt lagligt, så du behöver inte få moralpanikattack nu. Eftersom du kallar dig Frihet så förstår du säkert.

   Radera
  5. I ett skymmningsläge vill man ha pålitliga vapen; pratar man hagel så är det pump, SBS eller bockar som gäller. Semiautomaterna går bort direkt p.g.a deras opålitlighet, speciellt om man skjuter olika laddningar med olika gastryck.

   Radera
  6. Jo, Zastava tillverkade och tillverkar fortfarande bilar
   Nu som underleverantör åt FIAT, 500 modellen ..

   Radera
 14. Telefonkatalogen... Bara namnet... Sosseriets största triumf, som nu gått i graven och ingen under 50 vet vad det är. Hahaha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skratta du. Men de kan nog googla fram det ska du se.

   Radera
 15. Det är helt enkelt orealistiskt att Sverige kan undvika att bli ockuperat om en stormakt (ni vet vilken) får för sig detta. Och detta torde gälla oavsett hur stor (realistisk) försvarsbudget vi har. Efter ockupationen kommer alla våra förband vara detroniserade. Hur ska man då ta sig ur ockupationen? Förutom förhandlingar etc så blir då en motståndsrörelse som genererar liksäckar för transport österut ett sätt att skapa krigströtthet hos hemmaopinionen. Och ja, det kan skada civila. Men kriget kommer ändå skada civila eftersom ockupanter oavsett inte brukar vara särskilt trevliga och det från motståndarsidan finns ett syfte med krigshandlingen som alltid torde innebära att man vill beröva oss (inkl civila) något. Det vore korkat att inte redan i fredstid planera för denna situation, parallellt och oberoende av hur man planerar det reguljära försvaret. Ett realistiskt sätt att undvika ockupation är f ö att gå med i NATO.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om nån förklarar krig och bombar bort din bostadsrätt och sen springer och skriver ett fredsavtal med Trump så blir du en skuldsatt tiggande slav för resten av livet oavett vem som styr landet. NATO är ett luftslott. De enda som kommer att försöka försvara oss i ett krisande läge är möjligtvis vi själva. Överklassen är de första att fly landet och kapitalet (vinsterna från välfärden) har de redan satt på konton utomlands. Medelklassen (låneslavarna) blir fast som de största förlorarna.

   Radera
  2. 1. Ett NATO-land har hittills aldrig anfallit ett annat NATO-land vilket empiriskt talar emot att så kommer ske, 2. Ett "luftslott" är mer än inget och ett medlemskap skulle med stor sannolikhet ge försvaret ökade resurser, man måste inte heller nödvändigtvis tycka att det är ett luftslott. 3. Bostadsrätter och klassdiskussioner har inget med saken att göra.

   Radera
  3. Lata katten;

   1. NATO kan vara bra att ha, men för Sveriges del är det inte särskilt smart att bli medlem i NATO i dagens läge. Särskilt inte med tanke på vissa av dagens NATO länders ledare.

   2. Försvaret får nu ökade resurser oavsett medlemskap eller inte.

   3. Bostadsmarknaden är en av grundbultarna i svensk ekonomi. Rasar den kraftigt kan nästan alla säga godnatt. Och att riskera bli ett bombmål är inte attraktivt på bostadsmarknaden för en växande barnfamilj oavsett om det är sjöutsikt eller inte. När bostäder sjunker så sjunker även köpkraften och sjunker köpkraften så är det snart godnatt för alla låneslavar. Är det godnatt för låneslavarna får vi övriga betala deras skuldsanering. Då är det godnatt för oss alla.

   Radera
  4. @ Lata katten
   När Turkiet annekterade norra Cypern efter att Grekland statskuppade och började fördriva/mörda turkar i Cypern.
   Cypern inte med i Nato men tre Nato länder har intressen i ön.

   Radera
  5. Intressant om 8 viktiga likheter och olikheter mellan Finsk och Svensk NATO utredning.

   https://svenska.yle.fi/artikel/2016/09/09/hur-skiljer-sig-finlands-och-sveriges-nato-utredning-vi-listar-atta-punkter

   Radera
 16. Motståndsrörelser?

  Moderaterna vill ju förbjuda deltagande i ex. nynazistiska ”nordiska motståndsrörelsen” (mot det demokratiska statsskicket..?) och andra våldsbejakande organisationer. Då kan väl inte MSB gå ut och skriva att vi ska gå med i våldsbejakande organisationer. Då skulle moderaterna runt omkring i sina slott och herrgårdar få ännu ett frispel på Dan Eliasson.

  När blev plötsligt moderater såna förkämpar för demokrati och mänskliga rättigheter? De som röstade mot både allmän rösträtt och kvinnlig rösträtt. Räknas förresten moderaterna själva som en våldsbejakande organisation? Moderater stöttade ju apartheidregimen i Sydafrika och ansåg att ANC var terrorister.

  NMR kan inte stoppas genom fega förbud där politiker vill att polisen ska mota bort dem till nån källarlokal. Polisen har tillräckligt att göra i vilket fall. De stoppas genom att synas i dagsljuset så folk kan ställa sig upp och visa dem var landsgränsen går (många av vandrarna i NMR kommer ju själva från andra länder).

  Moderater tror som med apartheid att om man blundar för den så finns den inte. Låt invandrarna i NMR synas på gator och torg. De är en varning för folk om vad som är på väg att hända med Sverigez. Det som invandraren Hitler gjorde i grannlandet Tyskland på 30-talet kan upprepa sig även här idag. Men Hitler stoppades inte genom att kastas i fängelse på 20-talet - han skrev där Mein Kampf och stärkte sin roll i partiet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte NMR de vill komma åt. Men de kan ännu inte skriva ut tydligt vilka det är de vill komma åt. Även om debattklimatet skiftat kraftigt senaste halvåret.

   Radera
  2. Rickard Ohlin;

   Nej, de vill inte åt NMR. Men det låter bra i överklasskärringarnas öron som tidigare röstat på moderaterna och på senare tid dragit till centern (moderatmän flyr istället till SD). Moderaternas strategiska kommité har fått för sig att detta uttalande kan locka tillbaka pärlhalsbanden från Stureplan. Men samtidigt ska vi komma ihåg vad det kan innebära om de skinnskalliga vandrarna från RMH eller vad de nu heter förbjuds - var ska då gränsen sen dras?

   Demokrati varken är eller bör vara en dans på rosor. Även obekväma och hatiska människor måste få synas och höras i en äkta demokrati. Det bästa sättet att skydda sig mot nazistiska terrordåd i Almedalen är att låta nazister stå med i Almedalen. Låt dem synas som en liten påminnelse om vilka SD stod och hälsade oss med för inte så längesedan. Låt hundra lättklädda mörka flickor stå och titta dem i ansiktet när de diskuterar. Läste för ett tag sedan om hur en NMR-medlem blev förälskad i en judinna från utlandet och som numera stöttas av Alexandra Pascalidou (stavning?).

   https://www.vn.se/article/martin-ar-nazisten-som-blev-forlaten-nordiska-motstandsrorelsen-har-verkligen-skadat-mig/

   De är bara trasiga små pojkar som saknat mammas kärlek under uppväxten. Låt dem få komma ut och träffa nåt vackert fruntimmer så ska ni nog se att de snart blir normala igen.

   Radera
 17. Vi gör motstånd till sists socialistiska volksturmshen sen förhandlar vi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våra fickor ekar tomma efter åren med Reinfeldt som länsade ur de gemensamma ladorna. Det enda vi har kvar är väl några värdelösa hundringar i madrassen som vi fick tillbaka i sänkt skatt. Dessa går väl inte att växla mot rubel?

   Det är snarare era privata pärlhalsband, guldtänder, snabba bilar, dyra tavlor, vinförråden och sommarstugor på Gotland som de ryska soldaterna vill åt.

   Det är nog ni som åker dit så det visslar om det. Vi har väl bara vår yrkeskompetens och nån gammal sliten skrothög till bil att erbjuda. Den kompetensen får vi inget betalt för nu heller. Det enda vi kan göra motstånd med är att sluta arbeta. Då har ni inget att förhandla med.

   Radera
  2. Tanken är att mentalt utmatta den lede fi och självklart är hårdförda arbetare mer lämplia för den uppgiften än en pösiga självbelåten borgare. Ni får ta med er brunsåssarna i NMR som stosstruppen borgarna håller vi som reserv. Bra att ni har ett eget fordon att ta er till front med.

   Radera
 18. Du menar terrorister eller illegalt stridande ?

  SvaraRadera
 19. Sicket trams!
  Det är tämligen uppenbart att Svensk stat vill ha en splittrad och passiviserad befolkning.
  Någon motståndsrörelse finns ej på kartan. Det kräver initiativ och handlingskraft.

  Vem ser över värdegrundsformen i den potentiella motståndsgruppen?

  SvaraRadera