Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2018-06-07 14:51

Glassbolag stiftar ej lagar - och Unilever äger Ben & Jerry's

I Sverige stiftas lagar av riksdagen, och alla hyllningar eller sågningar av detta ska riktas mot riksdagspolitiker och regeringen. Glassvarumärken som den multinationella livsmedels- och dagligvarujätten Unilevers varumärke Benn & Jerry's stiftar inte lagar i Sverige. Ben & Jerry's politiska uttalanden är bara segmentering av varumärken för Unilever och som sådan ren marknadsföring och ska inte distrahera bort kraft från faktiskt politiskt arbete och opinionsbildning.
i
Inte Ben & Jerry's. Men kanske Unilever, vad f-n vet jag?
Glassvarumärket Ben & Jerry's är en segmentering av den kapitalistiska multinationella livsmedels- och dagligvarujätten Unilevers produkter, där man genom att klistra en sk etisk och vänsterpolitisk profil på varumärket sedan länge (ekologiskt, rättvisemärkt, småskaligt, refugees welcome mm) ska uppnå höjd total försäljning inom en koncern som annars skiter fullständigt i dessa frågor. Ben & Jerry's är således hyllat i vänsterkretsar, som är oförmögna att förstå att det handlar om segmentering och försäljning.

Varumärken kan inte stå för alla tänkbara värden, då blir de i själva verket värdelösa. Därför har Unilever över 400 varumärken, med olika profilering mot olika kundgrupper och olika betalningsvilja. Exempel inte helt okända i Sverige är Magnum-glassen, och "svenska" GB-Glass, Flora, Becel, Slotts, Dove, Axe, Rexona, Lipton, Maizena, Pepsodent, Sunsilk och Knorr. Alla dessa har samma ägare som Ben & Jerry's men har i den mån de är i samma produktsegment segmenterade annorlunda. Typiskt är att Magnum har andra värden än Ben & Jerry's.

En tillräckligt stor koncern tar och segmenterar sina varumärken, likt Unilever gjort med olika glassar.

I dagarna har den sk gnällhögern upptäckt att Ben & Jerry's har en vänsterprofil och riktar sin ilska och frustration mot varumärket. Samtidigt hyllar vänstern det kapitalistiska multinationella Unilevers produkt och kastar sina pengar på dem, i tron att det är två hipsterbröder som gör glass hemma i något garage och slåss mot storkapitalet.

I själva verket sålde grundarna Ben & Jerry ut till storkapitalet för 18 år sedan och vänstersegmenteringen är bara marknadsföringsinriktning för varumärket. Köper man bolagets produkter stöder man det internationella storkapitalet och inget annat.

Men kolla aldrig en bra story, som det heter till vänster ...

Gnällhögern rasar nu över att Ben & Jerry's fortsätter på sin tidigare refugees welcome-segmentering. Precis likt vänstern har man fulla rättigheter att göra vad man vill med Ben & Jerry's. Köpa, inte köpa, rasa etc.

Men det är inte Ben & Jerry's som stiftar lagar i Sverige. I själva verket skiter politikerna fullständigt i Ben & Jerry's. Den aktuella politiska frågan handlar bara om att splittra alliansen och att för ett antal miljarder om året ge Miljöpartiet något de kan visa upp för sina väljare inför valet. Tyvärr måste skattebetalarna betala för denna valkampanj åt sosseriet.

Hyllningar och kritik samt opinionsarbete ska riktas mot lagstiftarna, riksdagspartierna och regeringen. Inte mot ett glassbolag. Riktar gnällhögern in sig på glassbolaget gör man bara Miljöpartiet och regeringen en tjänst genom att slösa tid på oväsentligheter. 

Ser nu fram emot att gnällhögern även bojkottar Unilevers övriga produkter och varumärken. Lite surt när folk har visat upp att de minsann äter GB-glass istället. För det var också Unilever. Men det visar hur effektiv segmenteringen och marknadsföringen av Ben & Jerry's och övriga varumärken är. Och i slutändan säljer Unilever mer - det finns rent av de i gnällhögern som likt lydigt fårk protestköpt extra GB-glass.

Win-win-win för Unilever.

Gnällhögern har nu bekräftat att det är okej att på politiska grunder bojkotta olika varumärken och t ex sparka ut författare från Pocketshop pga uttalanden i sociala medier. Så kom inte och klaga nästa gång vänsterdreven sparkar ut någon eller något. Allt är för i helvete inte en politisk handling, skilj på sak och person, om du nu inte utgår från att alla andra är som du själv och inte kan agera professionellt utan i ditt yrkesliv sätter politik före ditt jobb och uppdrag. Klipp er och väx upp, eller är ni lika barnsliga och korkade som vänstern?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

78 kommentarer:

 1. Bäst är att ha en egen ko att mjölka om man vill ha glass.
  Är det något som samtliga Unilevers bolag hatar så är det självständiga bönder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sorry, men även kor kommer från Unilever.

   Radera
 2. Egentligen är det väl alltid ganska höger att sälja massproducerade produkter fullproppade med socker till arbetarklassen.

  Och ganska vänster att bli fet genom att trycka i sig sockret.

  Sen är det förstås även höger att bli fet, men då beror det ofta på att man dricker fina viner och kör bil istället för att promenera eller cykla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var det inte gruppen Kent som på 90-talet i låten "Dom andra" sjöng om:

   ".. ät fett och socker tills du spyr.."

   En låt vars rättigheter ägs av .. Multisen Sony... ;-)

   https://www.youtube.com/watch?v=fWxUr_vDwwE

   Radera
  2. Och radioprogrammet Rally gjorde en parodi på någon låt av Notorious BIG (tror jag det var) där en vers gick:

   Varför skall vissa gå på KAS
   Medan Göran Persson badar i Hägen-Daaz

   Tar gärna emot länk om någon kan hitta hela texten.

   Radera
  3. För er ungdomar av i dag:

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Kontant_arbetsl%C3%B6shetsunderst%C3%B6d

   Radera
 3. Den goda foträta ekologiska vegancertifierade rättvisemärkta Vego-"mjölken" Oatly" vill framstå som det lilla lokala företaget mot den stora "hemska" multinationella onda "jätten" Arla som plågar djuren och förstör naturen och som gärna syns på olika sorters festivaler etc. med många lätt påverkbara unga omogna konsumenter utan vare sig livserfarenhet eller kunskap..

  Vad man däremot INTE talar om är att man ägs av ett stort investmentbolag som i sin tur ägs av kinesiska staten...

  https://uvell.se/2017/09/28/havrelobbyn-oatly-och-kina/

  SvaraRadera
 4. Själv rekommenderar jag Klings glass från Mariestad!

  Mycket god och garanterad fri från allt vad politiska ställningstaganden och konstiga ägarförhållanden heter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Plus 1 där Bengt! Klings dä ä fina gräjjer dä'!

   Nulli secundus

   Radera
  2. Bräutigams glass ska det vara!

   Radera
  3. Pipers i Hamburgsund är nog topp!

   Radera
  4. Mesar, själv brukar jag ta lite kallt kokain om jag känner mig varm, helst från ett område där amerikanska staten sprutat med avlövningsmedel, för den där extra kicken.

   Radera
  5. USA hade även med mobila glassmaskiner till sina GI:s i Na'm ...
   Allt för tt hålla moralen uppe!

   https://www.youtube.com/watch?v=Pjkt9lIiDU8&t=113s

   Radera
 5. Ännu ett företag som nu kommer tappa försäljning efter idiotiska uttalanden.

  SvaraRadera
 6. Effektiv marknadsföring, man siktar in sig på rätt målgrupp och så bearbetar man den.
  Nåväl, den glass vi konsumerar kommer från Sävedalen och är alltså närproducerad av Triumfglass.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Närproducerat är ju bra, men vem äger Triumfglass?

   Radera
 7. Här gnälls det alltså på att "gnällhögern" inte ska använda vänsterns taktiker mot dem, utan istället för att försvara sig och ge tillbaka, fortsätta som man gjort tidigare och förlora steg efter steg i kulturkriget. hur var det nu med god ton och så vidare i samtalsklimatet? hur bra har det funkat hittills?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att ge sig på en glass vinner inte ett skit. Det är en distraktion.

   Radera
  2. Men, det känns ju bra? :)

   Och Hanif "avslöjade" en intressant koppling mellan info-ansvarig hos B&J samt hon chefen för afghanerna.

   Radera
  3. Visst är detta en symbolfråga, men förakta inte sådana. Det handlar om att låta företag veta att det inte är ok att ta ställning i kontroversiella frågor. På så vis tror jag ändå vi kan påverka vad som är koscher eller inte att säga offentligt. Här tror jag faktiskt B&J skjuter sig i foten. Detta är en så pass kontroversiell fråga att det slår tillbaka mot dem själva. Om de velat ”segmentera” sig gentemot godhetsknarkarna så finns det betydligt mindre kontroversiella frågor att ta ställning för. Jag har i alla fall ätit min sista glass från B&J.


   Och nej, en bojkott av B&J går inte att jämföra med gap- och skrikvänsterns kampanjer. Vad jag vet har inte något multinationellt företag tagit ställning för ”högerns” hjärtefrågor. I så fall hade det varit befogat med en bojkott. Företag ska ge f*n i att ha åsikter i kontroversiella politiska frågor, oavsett vilken hållning de intar. Vänsterns kampanjer handlar uteslutande om att tysta sina meningsmotståndare och att ta ifrån dem deras plattformar, få dem avskedade, mm, mm.

   Radera
  4. Det är helt rätt att reagera och inte bara ta emot all PK-skit som företag försöker pracka på kunderna. Ta t ex Audi (eller sannolikt sannolikt aktivister på reklambyrån) tog in Kakan Hermansson som ansikte för företaget. Kunderna sa ifrån och Audi backade.

   Radera
  5. @hexaruz, Lars livnär sig på att kontrollerad opposition. Klart att han inte vill att "gnällhögern" (=förbannade svenskar) ska ta sig ton.

   Radera
  6. Fast med Audi så fick ju kampanjen 100 ggr mer uppmärksamhet än den nånsin hade fått utan Tårtan Hermansson.

   Så vem var det som vann på det egentligen?

   Radera
  7. Tja, Audi vann väl i slutändan, i o m att de backade. Aktivisterna på reklambyrån som trodde de skulle lura på Audi och deras kunder en person som står för deras raka motsats förlorade.

   Radera
 8. Cornucopia har naturligtvis rätt i sak. Ändock var det en överraskning för mig att ett varumärke som Ben & Jerry's gör ett så stort nummer av att man stödjer politisk aktivism i Sverige, inte minst i en sådan kontroversiell fråga som amnestin för de ensamma vuxna männen från Afghanistan.

  Det är säkert en väl uttänkt strategi, att man tjänar mer pengar på vänsterfolket än man förlorar på högerfolket (för att göra en grov generalisering) men jag kan ändå inte låta bli att tycka det är lite riskabelt att ge sig in i en sådan laddad politisk fråga.

  Man brukar säga att all reklam är bra reklam, men för min del blir det aldrig någon Ben & Jerry-glass mer (jo, jag tycker faktiskt att den är ganska god). Gnälligt och barnsligt kanske, men nog f-n påverkar varumärken vårt beteende.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man är summan av sina handlingar.

   Radera
  2. En intressant fråga i sammanhanget är om "vänsterfolket" har tillräckligt med pengar för att köpa glass. Det kan vara så att det varumärket skall dammsuga marknaden bland en nisch konsumenter som egentligen inte äter kapitalistisk konsumtionsglass och inte beräknas bli så stor. Eller att man räknar med aktivistorganisatörer på way out west och göteborgsvarvet för att bli officiell enda godtagna leverantör. Det ofantliga har pengar.

   Totala marknadsandelar räknas på huvudkontoret.

   Också intressant att glassmärke nu blivit en markör. Allt är politik sade någon.

   Radera
  3. Tror du missat Brommavänstern. Att fattiga skulle vara vänster och välbeställda är höger gäller inte. Snarare vill de som har det väldigt bra ställt gärna uttrycka "vänster"-åsikter offentligt men kanske inte nödvändigtvis själva lever som man lär. Oavsett politik så lever man i sin egen bubbla ändå.

   Radera
  4. Ibland gör företag och organisationer fel, fett fel om man tror att man kan dra generella slutsatser ur en liten grupp med diametralt avvikande åsikter och värderingar än vad verklighetens folk har...

   Dvs om man bara lyssnar i sin egen "filterbubbla" om exv, vad människor på Södermalm eller Djursholm tycker - eller tror vad de tycker...
   ;-)

   Radera
  5. Så nu när ap-högern fick godhetskomplex ska du ändå dra in Södermalm?

   De som nu bojkottar Ben&Jerrys lever väl i sin egen filterbubbla, lika föraktansvärd som Södermalm, bara det att istället för rättvisemärkt kaff med sojamjölk består den av saker som:
   -Illasittande dressmankostymer
   -Överdoser av AXE (också ett Unilevermärke)
   -Fistpumpning till cp-techno
   -Nämnde jag illasittande Dressmankostymer?
   -Kotlettfrillor
   -Foppatofflor och såna där icke-shorts som slutar på smalbenen.

   Radera
  6. @Ben Dover!

   Nej!
   * Jag bär inte illasittande Dressmankostymer. Jag har två mycket välsittande kostymer från Dressman
   * Jag använder inte deodoranten "AXE"
   * Jag lyssnar på minimalistisk techno som ytterst få i Sverige har hört talas om. Det finns en värld bortanför "Mix Rix favoriter"
   * Jag har inte kotlettfrilla
   * Jag har inte foppatofflor

   Radera
  7. Ja, jag kan tänka iofs mig att Dressmankostymerna sitter bra på dig, de verkar samtliga vara sydda för nån med ungefär samma fysik som ringaren i Notre Dame.

   Men det är ju helt obetalbart att försvaret är "mina Dressmankostymer sitter bra, inte illa".

   Radera
  8. Min fysik... ;-)
   Hmmm.. Min fysik har klarat av att vandra i fjällen flera gånger och förra året cyklade jag till Berlin och Wittenberg.. ;-)

   Gör detsamma Ben om du orkar det!

   Radera
  9. Beror väl på var man startar sin cykeltur?

   Radera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 10. Vilka definieras som "gnällhöger"? Diskussionen blir svår att förstå utan en sådan. Hur många, förutom vänsterfolk, driver sådana här kampanjer som inte tillhör SD-sfären? Och att definiera den som höger är tveksamt.

  SvaraRadera
 11. Det måste vara en otroligt dålig affär att försöka sälja in B&J med att vara radikal i en snäv kundkrets i Sverige.

  Så många potentiella kunder finns det inte, glassen är inte vegansk och risken är stor att det "fina" varumärket snabbt smetas ner av Unilever.

  Så förklaringen ligger nog i snart arbetslösa enskilda medarbetares dåliga omsöme. Inte en riktig affärsstrategi.

  Att glassen blivit hipp har nog emr att göra med att den är dyr och därmed tilltalar en överbetald storstadsbefolkning som vill visa att de har råd, utan att verka brackiga.

  Det finns lokalproducerade svenska märken som är bättre än B&J.

  Ät svenskt!

  SvaraRadera
 12. Två ANDRA skäl att bojkotta Ben och Jerrys:

  1: De för inte Cherry Garcia lokalt på mindre orter - fuckers!

  2: Genusaspekten - Ben och Jasminas borde det väl ändå vara?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 3. Åldersaspekten- Ben & Geriatrics?

   Radera
 13. Vilken människa vid sina sinnens fulla bruk betalar 50 spänn för en halvliter B&J-glass när du får likadan på Lidl för 25 spänn? Dårar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De som köper den "goda", ekologiskt rättvisemärkta och fair-trade producerade glassen - eller vilken annan motsvarande produkt somhelst - vill bara visa att de har råd att vara goda, miljömedvetna mm och så att de kan banna, förebrå och skuldbelägga dem som inte har råd utan handlar på Lidl..

   Lidl har en mycket god vaniljglass på 2 liters Big-Pack för 12,95:-
   :-)

   Radera
  2. 12.95 för 2 liter glass? Överpris! På Ica kommer du undan med 12.90 ;-)Helt ok vardagsglass (svensktillverkad)…

   Radera
  3. Lidls glass i B-P är mycket godare än ICA:s "vattniga"...

   Radera
  4. Jag köper Mövenpick som kostar lika mycket eller mer när jag vill servera glass till mina gäster. Nu skall jag pröva Ben & Jerry nästa gång.

   Radera
 14. Johannebergs Glass är bäst, hette Ölands glass ifrån början -- https://www.facebook.com/Johannebergs-Glass-127917193958034/

  SvaraRadera
 15. Ben & Jerry,varför inte bojkotta flera av Unilevers produkter då?
  Varför nöja sig med ett,bojkotta även GB...
  Förresten,BJ glassen,finns lika bra på Lidl för halva priset.

  SvaraRadera
 16. Rent personligen anser jag att Järna Glass är bäst, speciellt deras Jordgubbs-sorbé(är laktosintolerant så den mesta glassen går fetbort).

  SvaraRadera
 17. Sommar och glass hör ihop! :-)

  Ta mig tillbaka!En helt icke PK film från när Sverige var ett helt annat land än idag!

  https://www.youtube.com/watch?v=kTAmzpda9R0

  SvaraRadera
 18. Har Unilever något riktigt Svärjevänligt märke då? Det måste vara en lönsam nisch nu när SD ligger på sådär 26 % i opinionen och sosseriet håller på att förintas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp. Man ligger precis i startgroparna för att börja sälja denna glass.

   Radera
  2. Glassen "Nogger Black" då?

   https://www.aftonbladet.se/nyheter/article10578012.ab

   Radera
  3. Eller 88:an.

   https://www.aftonbladet.se/nyheter/article10580683.ab

   Radera
  4. Just det, 88an och negernoggern ja...

   Radera
 19. Verkar finnas en orsak.
  https://samnytt.se/asylaktivistiska-glassjattens-sverigechef-sambo-med-afghanledaren-fatima-khawari/

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1, Lars utelämnade den lilla detaljen ja.

   Glöm inte att skicka en donation till Samnytt förresten. De har blivit avstängda från Googles annonstjänst och ligger risigt till ekonomiskt.

   Till skillnad från den här kontrollerade oppositionssidan där annonserna står som spön i backen.

   Radera
  2. Japp, kort efter att Google haft möte med svenska regeringen också. Snacka om påverkanskampanj.. för att inte säga direkt valfusk av sittande regering.

   Radera
  3. Är implikationen här alltså att den där Soledad och den afghanska flyktingen har ett lesbiskt förhållande? För de verkar vara kvinnor båda två? Eller är den ene inneboende hos den andre? Vad är troligast?

   Radera
  4. Ben Dover ..att hon är en man kanske :)

   Radera
  5. Aaaaaah så klart är det den troligaste förklaringen.

   Radera
 20. Alltid lika spännande att läsa bloggen, som tipsar om de senaste kränkta. Hade ingen aning om att någon var kränkt av glass. Men det är ju väldigt allvarlig med tanke på att det nästan är sommar och allt, något måste göras. Tänk på barnen som blir utnyttjade. Hoppas verkligen Stefan Löfven tar tag i det här och att Alliansen agerar resolut. Kan behövas en blocköverskridande överenskommelse. Och den stora frågan är väl vilket glassmärke som Löfven et al föredrar, om den är politiskt korrekt eller inte. Kanske Aftonbladet kan köra en serie om detta så att folket får veta vad de skall gilla.

  SvaraRadera
 21. I händelsen att SD tar över makten så kommer de som genom direkt antidemokratiska manövreringar orkestrerat denna massinvandring att betala ett oerhört högt pris när SD ska markera sin maktposition. Nu antar jag så klart att SD inte är köpt opposition vilket så klart är ett ganska troligt scenario i skendemokratin Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte sett att SD kungjort vilken glass som är politiskt korrekt. Jag väntar intensivt.

   Radera
  2. GP testar glass !

   http://www.gp.se/livsstil/konsument/test-v%C3%A4lj-r%C3%A4tt-vaniljglass-till-sommarens-kalas-1.6389777

   Radera
 22. tänk om det varit en ryss som hade tvittrat samma sak?

  SvaraRadera
 23. "Den aktuella politiska frågan handlar bara om att splittra alliansen [...]"

  Hallå där - splittrat alliansen har väl Annie redan gjort.
  Vid dagens votering i riksdagens kammare röstade 166 mot och 134 för - en alliansregering alltså...

  SvaraRadera
 24. Bojkotta Unilever och tala om vad de gör för andra!

  SvaraRadera
 25. Tja har man hånat "Sverjevänner" och lekt snusförnumstig i åratal så är man själv medskyldig till kaoset i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska man klaga på "kaoset i Sverige" kan man ge fan i att misshandla svenska språket. "Snusförnumstig" är inget ord, orden "snusförnuftig" och "förnumstig" finns däremot i ordlistan.

   Radera
  2. sure. men klaga inte på globalisterna när man själv hånat Svärjevänner i åratal.

   Radera
  3. Jag förstår att du gärna vill dela upp den politiska världen i "Svärjevänner" och "globalister", men det fungerar inte så. Det går naturligtvis bra att kritisera båda två.

   Förresten är det här med "Sverigevän" en intressant eufemism, vad kommer härnäst, att pedofiler vill bli kallade "pojk-vän"?

   Radera
  4. Skiter väl Lars i. Han har det bra i sitt vita isolat ute i Sätila.

   Radera
  5. Det kanske finns nåt glassmärke från Sätila du kan bojkotta för att visa ditt missnöje?

   Radera
  6. Varför det? Jättebra att Sätila inte är kulturberikat. Det är hycklare som Lars som är problemet.

   Radera
  7. Dessutom röstade större andel än riksgenomsnittet på SD i Sätila 2014. Han bor vitt och Svärjevänligt.

   Radera
  8. Närproducerad glass i VGR

   https://www.gardsnara.se/sok?query=%22V%C3%A4stra+G%C3%B6taland%22+%22glass%22

   Radera
  9. ... eller ...

   https://www.gardsnara.se/halland/viskadalens_gardsglass

   ( Garanterat ltinationelltfritt ! )

   Radera
 26. Herregud! Jag som inte vet bestämt mig. Måste jag dricka öl? Vilken i så fall?

  SvaraRadera