Aktuellt

Vad är det första du kommer göra när pesten är över och alla restriktioner och rekommendationer är borta?

En dag kommer Wuhan-pesten vara officiellt över och inte längre vara en pandemi. Restriktioner kommer vara lyfta, olika stöd försvunna och r...

2018-06-29 17:53

Fredagsmys: Höstregn till tryck

Dags för lite härligt fredagsmys. Idag godkände jag det sista korret på min nästa roman Höstregn, så den ska nu vara skickad till tryck.
Det blev 395 sidor plus efterord.
Höstregn går alltså till tryck nu efter några vändor med korrektur av den satta inlagan. Boken kommer i handeln den 30:e augusti, och avslutar Höstsolserien.

Så nu är det bara att kavla upp armarna och börja på nästa bok. Det blir en fristående thriller och samtidsroman, som jag brukar beskriva som svensk feelbadthriller möter Pulp Fiction möter bostadsbubblan. Titeln blir förstås Bolånetorskarna.

På måndag drar jag ett litet scenario på Cap Geminis Konsten att hacka ett val i Almedalen. Har ni läst min e-novell Valet så har ni fått en liten inblick i vad det kan handla om.

Riktigt trevligt fredagsmys på er, särskilt ni som idag går på semester! (jag går aldrig på semester, så bloggen kommer fortsätta uppdateras som vanligt oavsett årstid och väder)

11 kommentarer:

 1. Ser fram emot att läsa denna.

  En fråga - kommer det någon kort sammanfattning om vad som har hänt i denna bok (alltså vad som hände i första boken)?

  Jag frågar för stundtals fick jag backa några sidor när jag läste första boken för att ta reda på vad som faktiskt hände exakt.

  Nu ett år senare kommer man ju fortfarande ihåg huvudhandlingen men ännu mer detaljer har försvunnit. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen kort sammanfattning, men det blir naturliga lägesbilder av situationen i början. Ett alternativ är att läsa om åtminstone från det brakar loss i Höstsol.

   Radera
  2. Problemet med all bra konst är att förenkla lagom mycket så att populasen gillar eller fattar det. Det går igen i musik, måleri, författarskap, etc. Att presentera budskapet i enkla men pregnanta termer är den ena delen av konsten. Den andra delen i konsten är att styra, förbereda, eller domptera konsumenten inför nästa stycke, kan inte lägga ifrån sig boken, sidvändare, etc. Psykologi på hög nivå.

   Radera
  3. Ta och limma ihop dem så kan du lättare läsa från pärm till pärm

   Radera
 2. Med 3 måneder kvar till jag fyller år, är det lite för tidigt att påbörja omläsningen av Höstsol - men snart så.

  SvaraRadera
 3. Blir det någon ny numrerad utgåva?

  SvaraRadera
 4. Äntligen! Tänk om den hade kommit den 30 juni istället. Då hade dina trogna läsare haft tid att läsa den i lugn och ro. Nu kommer den samtidigt som ekorrhjulet drar igång...

  SvaraRadera
 5. Bra väntar med spänning!

  SvaraRadera
 6. Förvånad att tryckningen tar så lång tid. Besökte Studentlitteratur i Lund för mycket länge sedan och de berättade att behövdes en ny upplaga av en bok gick det att fixa på en natt. (Flera tryckpressar fick jobba och andra böcker blev möjligen lite senare klara)

  Ser givetvis fram mot att besöka bokhandeln i Gamla Stan för att sedan få njuta av Höstregn. Bolånetorskarna nästa år (?) måste betyda att den krisen inte får komma förrän boken kommit ut. Soligt nu med bara små moln på himlen men dåligt med regn så svenskt biffkött kan bli bli billigt i höst medan elen stiger i pris.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 7. En teknisk fråga: skriver du allt i kronologisk ordning eller hoppar du fram och tillbaka beroende på romanen utvecklas?


  Nulli secundus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skriver ett perspektiv (karaktär) i taget. Det första jag skrev i Höstregn var alla ”statister”, perspektiv som bara finns med en eller ett fåtal gånger. Så det är inte kronologiskt.

   Radera