Cornucopia?

Aktuellt

Regeringen föreslår skatt på hämtkaffe och snabbmat (som pizza) - fem respektive sju kronor

Regeringen föreslår i ett nytt betänkande att man ska införa skatt på engångsförpackningar av dryck och mat, t ex hämtkaffe på mackar och ca...

2018-06-15 18:26

Fredagsmys: Glöm bilen till Volvo Ocean Race

Dags för lite fredagsmys i sommarsolens Göteborg. Volvo Ocean Races deletapp har nått Göteborg och maxiklassens tävlingsbåtar finns att beskåda i Frihamnen i Göteborg, som i sedvanlig ordning förvandlats till ett festivalområde. Men glöm att som utomsocknes ta bilen - i sann Volvo-anda har man spärrat av alla parkeringsmöjligheter.
De sju tävlande båtarna.
Festivalområdet ska verka för någon form av miljövänligt tema och då är inte ens elbilar välkomna. De hundratals, eller rent av tusentals parkeringsplatser som finns i anslutning till Frihamnens evenemangsområde, har prompt spärrats av och vaktas av ambitiösa vakter som hindrar infart för obehöriga.
Hundratals (tusentals?) tomma parkeringsplatser avspärrade intill Frihamnen.
Kort sagt kan man som utomsocknes inte åka hit med bil. Man får väl ta spårvagnen.

Volvo vill förstås slå på trumman kring elbussar, av vilket en trafikerar sträckan Centralstationen/Nordstan till Volvo Ocean Race. Fast inte gratis, man får betala ordinarie Västtrafiktaxa.
Det var ju snällt.
Så man kan parkera i Nordstans överfulla parkeringshus och ta bussen till entrén för Volvo Ocean race. Tydligen ska denna elbuss bli linje EL16 och trafikera delar av linje 16 i Göteborg framöver.
Lena konstaterar att det fungerar utmärkt att göra chinups ombord på elbussen.
Trots att även Volvo Car är med på ett hörn av mässan är alltså inte utomstående bilar och bilister välkomna. Kanske proaktivt och bra för att undvika trafikkaos.

Försvarsmakten fanns förstås på plats.
Lite mytobild fick jag till.
 I Försvarsmaktens separata monter gjorde en massa barn Försvarsmaktens utmaning. När jag upptäckte att de som klarade av utmaningen fick möjlighet att välja en M90-buff, så var det bara att kasta in handduken och köra utmaningen själv.
Upptäck Försvarsmakten.
Sagt och gjort så klarade jag faktiskt av det, vilket uteslutande handlade om olika benövningar med varierande grader av smärta och koordinationsförmåga.
Bytte smärtan mot en buff.
Så besök gärna Volvo Ocean Race, men glöm bilen. Inga löften om att det finns buffar kvar hos Försvarsmakten, för vi plockade hem de sista. Annars kan man byta smärta mot nyckelband eller kåsor.

Ha ett fortsatt trevligt fredagsmys.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

17 kommentarer:

 1. Hmmm... Tyckte nog att jag igår Torsdag så en svart Tesla smyga omkring utanför letandes parkering...
  ;-)

  SvaraRadera
 2. Bra ur genusperspektiv ge utrymme åt en stark kvinna. Obs, ej ironi.

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. För journalfilmsinspelningarna.

   Radera
 4. Du kunde ju parkerat på Backaplan bakom Mc Donalds och gamla "Mats Sport" - numera Stadium - där man kan parkera 3 timmar gratis och där det finns laddstolpar

  SvaraRadera
 5. För övrigt så ska man stänga av Götatunneln nu pga västlänken. Vilket kommer skapa kaos och påföljande dålig stämning i stan.

  Fortsätter bilfientligheten i Sveriges bilindustristad ytterligare så gissar jag på ental i procent i valet för S lokalt i Göteborg till valet.

  En ytterligare anekdot om S, fackföreningsvänliga S subventionerar nu aktivt Tesla, ett företag som sparkar och motarbeter fackligt aktiva, med miljardbelopp ur statskassan, genom den fåniga elbilsbonusen.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad säljs det i Sverige? 2000 Tesla om året? Blir typ 40 MSEK i sponsring, inga miljardbelopp.

   Radera
  2. Eller 80 MSEK. Efter halvårsskiftet 100 MSEK. Fortfarande inga miljarder.

   Radera
  3. Det räcker med en krona från S till Tesla för att det ska bli dubbleltänk skulle jag påstå.

   Utan dubbeltänk kan man inte både köpa Musk:s "rädda världen med elbilar" vision och samtidigt prata om "arbetarnas fackliga rättigheter".

   Och det är sossarnas egna dubbeltänk som gör att väljarna sviker dem.

   Är man inte socialist och ogillar fackföreningar så kan man däremot få ihop ovanstående ekvation utan dubbeltänk.

   Radera
  4. Subventionerna går inte till Tesla, de går till de som köper elbilar oavsett märke. De som köper en Tesla istället för t.ex. en Nissan pyntar in rätt mycket mer moms till skattekistan och rejält mycket mer än vad bidraget är på. Med det sagt så är jag inte för några bidrag, varken för elbilar eller avgasbilar/avgasbränslen.

   Radera
  5. Företag kan lyfta av ingående moms...
   Och den stora majoriteten av de som köper Tesla skulle jag "killgissa" ;-) är just företag...

   Radera
 6. Kan inte ens göra en chinup :')

  SvaraRadera
 7. Varför ska en buss vara så hög så att man kan göra chinups ombord?

  SvaraRadera
 8. "- i sann Volvo-anda..."
  Jösses... Du verkligen hatar Volvo, va? Vad hände egentligen när du var liten? Fick du bara titta på när de stora pojkarna sprätte grus med sina "Raggazoner"
  (Obs. Sagt med stor glimt. Obs)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag var 13-14 så var "Raggar-Ralf" runt 20 och körde tuff OPEL Ascona 1,9 så gruset sprutade och stereon dunkade..
   Ralf var "kung" på Kullaberg och Hjortnäs Udde.. ;-)

   https://www.youtube.com/watch?v=-jCuFjmI8Ts

   Radera